Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Αθανασιάδης στο «Μ»: «Μεγαλύτερη επιθυμία μου, ένας τίτλος»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ


Η περσινή χρονιά, κύλησε για τον Στέφανο Αθανασιάδη με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην κατάφερε βέβαια να εξασφαλίσει την έξοδό του στο Champions League ή να κατάκτησε κάποιον τίτλο, όμως ο ίδιος έδειξε και με το παραπάνω πως είναι έτοιμος να αποτελέσει το «βαρύ πυροβολικό» του Δικεφάλου τα επόμενα χρόνια. Ο Κλάους, μίλησε χθες το μεσημέρι στο «Μ» και ρωτήθηκε για τα όνειρά του, τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ αλλά και την Εθνική Ελλάδας, ενώ κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα ποιος του λείπει περισσότερο έως τώρα από τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τα προηγούμενα χρόνια την ασπρόμαυρη φανέλα.

- Στέφανε, μία πρώτη κουβέντα για την περσινή σεζόν. Τι γεύση σου άφησε;

«Προσωπικά για μένα, πιστεύω ότι ήταν μια καλή χρονιά. Ήταν η πρώτη σεζόν όπου είχα τόσες πολλές συμμετοχές και θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα καλά σε αυτά που ήθελε ο προπονητής από εμένα».

- Η εικόνα σου και η απόδοσή σου πέρσι, έδειχναν ότι ανδρώθηκες ποδοσφαιρικά. Θεωρείς ότι αυτό έπρεπε να γίνει νωρίτερα ή πιστεύεις ότι έχασες κάποια χρόνια;

«Θεωρώ ότι από τη πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην πρώτη ομάδα, θα μπορούσα να αγωνιστώ σε περισσότερα παιχνίδια. Υπήρξε όμως η απόφαση του προπονητή να δοθώ δανεικός, έτσι έγινε και επέστρεψα πέρσι. Οι προηγούμενες χρονιές με έκαναν να πεισμώσω και να φανώ δυνατός στις ευκαιρίες που μου δόθηκαν πέρσι. Επιπλέον, κλήθηκα και στην Εθνική Ελλάδας, κάτι που ήταν ό,τι καλύτερο σε μία τόσο καλή χρονιά για μένα».

- Νιώθεις περισσότερες ευθύνες φέτος, μιας και είσαι ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες του ρόστερ;

«Οι ευθύνες μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο. Μετά την περσινή χρονιά, γνωρίζω πως και ο κόσμος θα έχει περισσότερες απαιτήσεις από μένα. Από την πλευρά μου, θα κάνω τα πάντα για τον δικαιώσω».

- Σε έχει βοηθήσει η παρουσία του Σαλπιγγίδη;

«Με έχει βοηθήσει πολύ. Με τον Δημήτρη βρεθήκαμε μαζί στην πρώτη ομάδα και την πρώτη χρονιά που βρέθηκα στον ΠΑΟΚ ως επαγγελματίας, για λίγο καιρό βέβαια. Από τότε έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Και φέτος μιλούσαμε συχνά και μου έδινε συμβουλές. Εντάξει, μερικές φορές μου φωνάζει κιόλας, αλλά έτσι πρέπει»

- Με τόσους πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές δίπλα σου, νιώθεις ότι μεγάλωσες απότομα;

«Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει και αυτό που γίνεται τώρα στον ΠΑΟΚ με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Και εγώ όταν ανέβηκα στην πρώτη ομάδα, το ίδιο συνέβη και με άλλα επτά παιδιά. Από τότε, αυτό δεν είχε ξαναγίνει. Τώρα που συνέβη, θεωρώ πως ήταν η κατάλληλη στιγμή».

«Καλύτερα να στα εξηγεί ο προπονητής, παρά ο μεταφραστής»

- Η παρουσία ενός Έλληνα προπονητή, με διάθεση να βοηθήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, θεωρείς πως θα βοηθήσει περισσότερο την ομάδα σε σχέση με πέρσι;

«Πάντα ένας Έλληνας προπονητής σε βοηθάει περισσότερο σε ορισμένους τομείς. Άλλωστε, και λόγω γλώσσας είναι πιο εύκολο να μας εξηγεί κάποια πράγματα. Άλλο να στα εξηγεί ένας μεταφραστής και άλλο ο προπονητής ο ίδιος».

- Ο Γιώργος Δώνης ετοιμάζεται να αλλάξει το σύστημα του ΠΑΟΚ σε 4-4-2. Είναι μία διάταξη με την οποία ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ελάχιστες φορές τα τελευταία χρόνια. Ο χρόνος που απομένει μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι, είναι αρκετός για να τον αφομοιώσετε;

«Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Όντως είναι ένα σύστημα που δεν το γνωρίζουμε. Την τελευταία φορά που αγωνιστήκαμε με 4-4-2, νομίζω πως ήταν με τον κ. Χάβο στο παιχνίδι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Γι? αυτό θα είμαστε όμως εδώ συνολικά 17 ημέρες, για να προετοιμαστούμε κατάλληλα».

«Δεν με απασχολούν τα οικονομικά προβλήματα»

- Το οικονομικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ, σε απασχολεί; Είναι κάτι που το συζητάτε μεταξύ σας στα αποδυτήρια;

«Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν. Ούτε με επηρεάζουν στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζομαι. Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα, αλλά εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα».

- Οι πολλές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών όμως, δημιουργούν στον κόσμο μια ανασφάλεια…

«Η ομάδα αλλάζει και ο κόσμος βλέπει ότι υπάρχει μια αποδυνάμωση. Εμείς από την πλευρά μας θα δουλέψουμε πολύ για να το αποτρέψουμε αυτό»

- Μπορούν να μπουν γρήγορα οι νεαροί ποδοσφαιριστές στο κλίμα της ομάδας;

«Νομίζω πως ναι. Υπάρχει άλλωστε πολύ ταλέντο σε αυτούς. Υστερούμε βέβαια σε εμπειρία, αλλά υπερτερούμε σε ταλέντο. Επιπλέον, όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί ποδοσφαιριστές 18 ή 19 ετών, αυτοί φέρνουν στην ομάδα περισσότερη ενέργεια».

- Σκέφτεσαι τον εαυτό σου ως αρχηγό του ΠΑΟΚ; Είναι ένα όνειρο;

«Ίσως. Είναι περισσότερο στόχος πάντως, παρά όνειρο».

- Η μεγαλύτερη επιθυμία σου;

«Να πάρουμε ένα κύπελλο ή ένα πρωτάθλημα. Όλοι στην ομάδα εξάλλου το θέλουμε πάρα πολύ. Φτάσαμε δύο φορές τα δύο τελευταία χρόνια κοντά στο κύπελλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν πιστεύω πάντως ότι οφείλεται στην πίεση που νιώθαμε. Δεν πιστεύω ότι πιεζόμασταν περισσότερο από ότι έπρεπε. Μακάρι η τρίτη φορά να είναι και η φαρμακερή».

«Με πείσμωσε ο αποκλεισμός μου από το Euro»

- Πως σχολιάζεις την τωρινή εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την στροφή των ομάδων στους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Είναι κάτι που το έχω καταλάβει όλοι. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, έχει επιπτώσεις και στις ομάδες. Όλες οι ομάδες κοιτάνε να γλιτώσουν τα βαριά συμβόλαια. Είναι δύσκολοι οι καιροί».

- Μία παραίνεση του Γιώργου Δώνη που σε έχει μείνει χαρακτηριστικά;

«Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι συγκεκριμένο. Απλά το ότι θέλει να μεταδώσει πολλά πράγματα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές».

- Πως αισθάνθηκες την πρώτη φορά που μπήκες φέτος στα αποδυτήρια, βλέποντας τόσους πολλούς νεαρούς;

«Αισθάνθηκα ότι μπήκα στα αποδυτήρια της δεύτερης ομάδας».

- Ζήλεψες καθόλου βλέποντας τις προσπάθειες των διεθνών στο Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας;
«Ζήλεψα και μάλιστα όχι λίγο. Αρκετά. Σίγουρα ήταν κάτι που με πείσμωσε. Θα κάνω τα πάντα για να είμαι στο επόμενο μεγάλο τουρνουά, δηλαδή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας».

«Πιστεύω, αλλά και θέλω, να μείνω»

Από τη στιγμή πάντως που το όνομα του Στέφανου Αθανασιάδη είναι από αυτά που ακούγονται κατά καιρούς σε θέματα που έχουν να κάνουν με μεταγραφικές αναζητήσεις ομάδων του εξωτερικού, ο πρώτος σκόρερ του περσινού ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για το αν είναι 100% πως θα είναι μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου.

«Εκατό τοις εκατό δεν μπορεί να είναι κανένας. Πιστεύω όμως πως ναι. Δεν υπάρχει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Και το πιστεύω και το θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του, ενώ αναφορικά με το πώς προετοιμάζεται πριν πατήσει το χορτάρι, δήλωσε:

«Αυτό που θέλω πάντα είναι να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος και στις προπονήσεις να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Εάν κάποιος στις προπονήσεις δίνει το 100% των δυνάμεών του, αυτό του «βγαίνει» και στο παιχνίδι»

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: