Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Και λίγα ήταν...!!

ΟΦΗ και Αστέρας προσέφεραν ένα χορταστικό θέαμα χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη, μένοντας στο 1-1. Πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, δοκάρι για τους Αρκάδες στο φινάλε.

Και λίγα ήταν...
Σε ένα από τα πιο χορταστικά παιχνίδια των πρώτων αγωνιστικών, ο ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης έμειναν στο 1-1, έχοντας, αμφότεροι, πολλές ευκαιρίες για να πάρουν το τρίποντο.

Ο Ναβάρο άνοιξε το σκορ στο 36’, ενώ ο Περογαμβράκης έκανε «σεφτέ» στα φετινά γκολ για τους Κρητικούς με σουτ στο 63’.

Ωραίος ρυθμός, καλές στιγμές και δοκάρι για τον Αστέρα με τον Μπαράλες στο 82’, μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους, ο τερματοφύλακας Ερνάντεζ.

Το ματς:


Για τη μία ομάδα έμοιαζε… οριακό το παιχνίδι. Για την άλλη, ήταν απλά μια εκτός έδρας αναμέτρηση. Ο ΟΦΗ, ο οποίος «καιγόταν» για το γκολ και το τρίποντο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με προθέσεις να πιέσει ψηλά και να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα ήταν το «παρθενικό» στη σεζόν. Από την άλλη πλευρά, ο Τσιώλης, με τον τεχνίτη Γκρατσίνι στον άξονα και τους ταχύτατους Ντε Μπλάσις και Ναβάρο στα άκρα προσπάθησε να δώσει χώρο στους Κρητικούς και να εκμεταλλευτεί τις κόντρες.

Το παιχνίδι παρέμενε ανοιχτό. Πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ωραίο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος των πρώτων 45 λεπτών και τον Ερνάντεζ να κρατάει σε δύο με τρεις περιπτώσεις τους Αρκάδες στο μηδέν. Το ίδιο έκανε και ο Δασκαλάκης σε κεφαλιές του Γκοϊάν και του Μπαράλες, ωστόσο ο Ναβάρο βρήκε τον τρόπο και νίκησε τον τερματοφύλακα των Κρητικών, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της σεζόν. Έτσι έληξε και το ημίχρονο, με τον Αστέρα να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δύο τεχνικούς να μην αλλάζουν πρόσωπα, ούτε αγωνιστική φιλοσοφία. Ο Αστέρας, συνέχισε να δίνει χώρο, έχοντας μάλιστα και το γκολ του Ναβάρο… στις αποσκευές του. Ο ΟΦΗ, ειδικά όσο περνούσε η ώρα, ανέβαζε την πίεσή του, ενώ ο Δερμιτζάκης έριξε στο παιχνίδι και τον Παπάζογλου. Και κάπως έτσι ήρθε το γκολ. Ο έμπειρος επιθετικός το έφτιαξε, ο Περογαμβράκης το πέτυχε και ο ΟΦΗ, έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Οι διορθωτικές κινήσεις από τους δύο πάγκους δεν άλλαξαν κατά πολύ την εικόνα. Η ανάγκη του ΟΦΗ για τη νίκη φαινόταν όλο και περισσότερο, όσο τα λεπτά κυλούσαν, την ώρα που ο Αστέρας έδειχνε να «συμβιβάζεται» με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ωστόσο οι Αρκάδες, θα μπορούσαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Μπαράλες με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Δασκαλάκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Τριποτσέρης, Ζβασίγια, Μονιάκης (82’ Μιλιάζες), Βερόν, Μακρής, Γκαλέτι (80’ Λαμπρόπουλος), Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης (52’ Παπάζογλου), Περογαμβράκης.

Στον πάγκο: Φερνάντεζ, Ζορό, Καλάιτζιτς, Νιμανί.

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (70’ Λισγάρας), Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Κοντοές, Ουσέρο, Ναβάρο, Γκρατσίνι (65’ Κάφα), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (83’ Χουάνμα).

Στον πάγκο: Μπαντής, Καράσκο, Μουνάφο, Πιπίνης.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Κουλά (Ξάνθης), Γρεβένης (Χαλκιδικής)
Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»




Πηγή: sport-fm.gr

Τρελαίνει κόσμο η Καλλονή!

Αυτή η Καλλονή πραγματικά έχει βαλθεί να… τρελάνει όλο τον κόσμο στο φετινό πρωτάθλημα. Οι νησιώτες, παίζοντας εξαιρετικά, έκαναν… πλάκα στον Απόλλωνα, τον οποίο νίκησαν 3-1 στην έδρα του.

Τρελαίνει κόσμο η Καλλονή
Ντέρμπι νεοφώτιστων μεν, αλλά η Καλλονή μόνο για νεοφώτιστη δεν μοιάζει.

Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει έτσι κάποιος, όταν σε τέσσερις αγωνιστικές έχει τρεις νίκες και έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό. Επόμενο… θύμα της ομάδας της Μυτιλήνης, ο Απόλλων Σμύρνης, στον οποίο έκανε… πλάκα και τον κέρδισε 3-1 στη Ριζούπολη για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι νησιώτες με σκόρερ τους Μανούσο (53’), Λεάντρο (66’) και Μαρσέλο (76’), πήραν ακόμα ένα τρίποντο και δείχνουν ότι φέτος θα… τρελάνουν κόσμο.

Στον αντίποδα ο γηπεδούχος Απόλλων αν και έδειξε κατά διαστήματα κάποια καλά στοιχεία δεν ηττήθηκε από μία ανώτερη ομάδα, έδειξε ότι θέλει δουλειά ακόμα και το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της… τιμής με την εκτέλεση πέναλτι του Πετρόπουλου στο 90’

Το ματς


Με μία πιο επιθετική διάθεση, σε σχέση με τα τρία πρώτα παιχνίδια του, ξεκίνησε ο Απόλλων Σμύρνης την αναμέτρηση με την Καλλονή στη Ριζούπολη. Ο Αλέκος Βοσνιάδης έκανε αλλαγές τόσο στα πρόσωπα, όσο και στο σχήμα, επιλέγοντας πιο επιθετικογενείς παίκτες, όπως ο Έγκον και ο Μπλάζεκ. Η διαφορά φάνηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό, όταν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προσπάθησε να πιέσει την ομάδα της Μυτιλήνης και να την κλείσει στα καρέ της. Ωστόσο, οι νησιώτες, με την πίεση ψηλά και τις γραμμές τους που ήταν κοντά, κατάφεραν με σχετική ευκολία να απορροφήσουν τις επιθέσεις του αντιπάλου. Η διάθεση για ποδόσφαιρο και από τους δύο, έδωσε στο παιχνίδι έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό.

Όλα αυτά μέχρι το 30’, καθώς από εκεί και πέρα το παιχνίδι μεταφέρθηκε κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής και οι μονομαχίες έδωσαν την θέση τους στο στρωτό ποδόσφαιρο. Αν και ο Απόλλων ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, δημιουργώντας κάποιες καλές στιγμές με τον Γκουέλα και τον Πετρόπουλο, η Καλλονή ήταν αυτή που θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ. Η ομάδα της Μυτιλήνης στο 40’… άγγιξε το 1-0, αλλά ο Τζόρβας είπε «όχι» στο τετ α τετ του Μανούσου, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Οι γηπεδούχοι έκαναν και μία αναγκαστική αλλαγή, με τον Μίνγκα να παίρνει τη θέση του τραυματία Μπλάζεκ, λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο. Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος.

Μία εντελώς διαφορετική εικόνα είχε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, με την Καλλονή να ξεκινάει με το… πόδι στο γκάζι και να πιέζει για το γκολ. Η πίεση απέδωσε καρπούς για τους φιλοξενούμενους και ο Μανούσους στο 53’ ένοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενος. Ο Απόλλων προσπάθησε να συνέλθει από το τέρμα που δέχτηκε, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Απόρροια της πίεσης το 2-0 στο 66’, μετά την εκτέλεση φάουλ του Λεάντρο.

Μετά το δεύτερο γκολ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πίεσε πάρα πολύ, έχασε ευκαιρίες με τους Φαρινόλα και Έγκον, αλλά δεν ήρθε η μείωσε του σκορ. Οι νησιώτες βγήκαν αλώβητοι από την πίεση των γηπεδούχων και όχι μόνο δεν δέχτηκαν κάποιο γκολ, αλλά σε μία αντεπίθεση έφτασαν στο 76’ στο 3-0 με τον Μαρσέλο. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε οριστικά. Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλων ήταν να πετύχει το γκολ της… τιμής με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πετρόπουλου στο 90ο λεπτό. Η Καλλονή έφτασε τους εννιά βαθμούς στο πρωτάθλημα και δείχνει ότι έχει έρθει για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία



Οι συνθέσεις των ομάδων


Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Κόρμπος (56’ Φαρινόλα), Άλβαρεζ, Γκουέλα, Μπλάζεκ (40’ Μίνγκας), Έγκον (78’ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Διαμάντης, Βέρτζος, Τσεμπερίδης

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο (78’ Σιλιγαρδάκης), Φαρία, Λεοζίνιο (81’ Περόνε), Χουανλού, Μανούσος, Καζάκης (71’ Γκάσιτς)

Στον πάγκο: Χογκ, Γάλας, Βλαστέλλης, Λαμπρόπουλος Πηγή: sport-fm.gr

Επτάψυχος… πάνθηρας!!

Πολύ πεισματάρης για να χάσει στο σπίτι του αποδείχθηκε ο Πανιώνιος! Οι «κυανέρυθροι» έκλεψαν τον πόντο απ’ τον Πανθρακικό (1-1 στο 86’) και θα ‘κλεβαν και τη νίκη αν δεν έπεφταν στον φοβερό Σέρεμετ!

Επτάψυχος… πάνθηρας!
Με έναν πόντο που φαινόταν χαμένος επιβραβεύτηκε το πείσμα του Πανιωνίου να μη χάσει και δεύτερο σερί ματς.

Παρά τη μέτρια εικόνα τους -και το εξαιρετικό τακτικό παιχνίδι του Πανθρακικού- οι «κυανέρυθροι» απέσπασαν το 1-1 που τους κράτησε αήττητους στη Νέα Σμύρνη.

Το… αίμα που πήρε πίσω ο Λαμπρόπουλος (ισοφαρίζοντας στο 86’ το γκολ που είχε πετύχει εξαιτίας δικού του λάθους στο 36’ ο Ιγκόρ) έκανε «αίμα και άμμο» τα τελευταία λεπτά.

Ο εκπληκτικός Σέρεμετ ωστόσο -και οι τεράστιες αποκρούσεις του- δεν επέτρεψαν στον Πανιώνιο να ολοκληρώσει μια μεγάλη ανατροπή.

Το ματς

Η τριάρα επί του Παναθηναϊκού (φαίνεται ότι) έκανε κακό στον Πανιώνιο. Διότι εντάξει στην Τούμπα. Όπως και να εμφανιζόταν, στο πρόγραμμα είναι η ήττα από τον ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι πως -γενικότερα- μοιάζει να σήκωσε… ψηλά τον αμανέ για τους Νεοσμυρνιώτες. Αλλιώς δεν εξηγείται η χαλαρότητα που μπήκαν στο γήπεδο με αντίπαλο ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Ούτε η εντύπωση που έδιναν πως μπορεί και να την υποτίμησαν λιγάκι.

Κι ο Πανθρακικός όμως, άλλο που δεν ήθελε. Εκμεταλλεύτηκε την έκπληξη του Πανιωνίου που δεν βρήκε απέναντί του ομάδα «κλεισμένη». Απλώθηκε ιδανικά στο γήπεδο. Κι έψαξε μεθοδικά το γκολ. Μπορεί να μην ήρθε λοιπόν από οργανωμένες προσπάθειες (όπως το τετ-α-τετ του Τζάνη ή το «τζούφιο» σουτ του Κάσες), αλλά αυτό λίγο τον ενδιέφερε. Αρκεί που ο Ιγκόρ αξιοποίησε την αδράνεια του Λαμπρόπουλου κι έδωσε στην ομάδα του αυτό που άξιζε βάσει της εικόνας της.

Όλα αυτά έδειχναν στον Νίκο Παντέλη πως… κάτι πρέπει να κάνει. Και το έκανε -με την επιστροφή κιόλας απ’ την ανάπαυλα- ρίχνοντας τον Ντούνη στο ματς. Αν δεν ήταν, δε, ο Σέρεμετ (ν’ αποκρούσει εντυπωσιακά το βολέ του νεαρού στην πρώτη επαφή με την μπάλα) θα μιλούσαμε για την πιο άμεσα αποτελεσματική αλλαγή της Σούπερ Λίγκας ως τώρα. Με τα «αν» όμως δεν γίνεται δουλειά. Ούτε με «γιόμες» σαν αυτές που κατέφευγε -όσο περνούσε η ώρα- ο Πανιώνιος.

Την ίδια αποτελεσματικότητα που έδειχναν ωστόσο στην αντιμετώπισή τους οι αμυντικοί του Πανθρακικού ΔΕΝ την έδειξαν σ’ ένα κόρνερ στο 86’. Κι ο Λαμπρόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία -με ωραία κεφαλιά- να ρεφάρει την γκέλα του στο γκολ. Αντίθετα, η ομάδα του (πρόλαβε και) έχασε αρκετές ευκαιρίες για να κάνει τεράστια ανατροπή. Σε όλες όμως -και ειδικά στο σουτ εξ επαφής του Ντούνη- ο Σέρεμετ δήλωσε παρών. Αλλά και κύρια αιτία που ο Πανθρακικός δεν γύρισε και με άδεια χέρια στο τέλος στην Κομοτηνή.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντέλης): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Μητρόπουλος, Μενδρινός, Κολοβός (84’ Πάνος), Λάζνικ (46’ Ντούνης), Αραβίδης, Καμπάνταης (64’ Γιάννου)

Στον πάγκο έμειναν οι: Παπαδόπουλος, Καλτσάς, Παναγιωτούδης, Κουλουχέρης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Χρήστου, Μίκουλιτς, Ζος, Παπαγεωργίου, Ρομέου (90’+2’ Τριανταφύλλου), Λαδάκης, Κάσες (83’ Ζεκίνια), Τζάνης (58’ Ντιόγκο), Μπαϊκαρά, Ίγκορ

Στον πάγκο έμειναν οι: Αθανασιάδης, Πόποβιτς, Κατσικοκέρης, Σκλιοπίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης

Γκολ και φάσεις




Πηγή: sport-fm.gr

Με Κλέιζα... πρωτοδεύτερη!!

Η Λιθουανία επικράτησε, έστω και με πολύ… ζόρι, της Ουκρανίας με 70-63 και περιμένει τον αγώνα Σερβία-Γαλλία για να δει αν θα τερματίσει πρώτη ή δεύτερη στον πέμπτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ.

Με Κλέιζα... πρωτοδεύτερη
Έκανε το καθήκον της και τώρα περιμένει η Λιθουανία. Επικράτησε δύσκολα της μαχητικής (αν και είχε εξασφαλίσει την πρόκριση μετά την ήττα της Λετονίας) Ουκρανίας με 70-63 έχοντας κορυφαίο τον Λίνας Κλέιζα (15π.) και πλέον αναμένει να διαπιστώσει αν θα είναι πρώτη η δεύτερη στον όμιλο. Σε περίπτωση νίκης της Γαλλίας επί της Σερβίας, η «Λιέτουβα» θα είναι πρώτη, ενώ αντιθέτως δεύτερη. Η Ουκρανία είναι σε κάθε περίπτωση τέταρτη.

Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την καλή άμυνα των αντιπάλων. Παρότι επιχείρησε δις να ξεφύγει στο σκορ (13-20 και 22-30), πάντα οι παίκτες του Μάικ Φρατέλο έβρισκαν τρόπο να μένουν στο παιχνίδι κι έκλεισαν το ημίχρονο σε απόσταση βολής (30-32). Στο δεύτερο μέρος, μάλιστα, πήραν αρκετές φορές το προβάδισμα (41-40, 51-50) και κοίταξαν στα μάτια το φαβορί. Ένα ξέσπασμα του Κλέιζα έφερε τη «Λιέτουβα» στο +7 (55-62) πέντε λεπτά πριν το τέλος, οι Ουκρανοί πλησίασαν ξανά στον πόντο (63-64), αλλά το τρίποντο του ηγέτη της λιθουανικής ομάδας ένα λεπτό πριν το τέλος ουσιαστικά έκρινε τα πάντα.

Δεκάλεπτα: 13-18, 30-32, 46-48, 63-70.

Ουκρανία (Φρατέλο): Πουστοζβόνοφ 6, Τζέτερ 10, Μίσουλα 2, Γκλαντίρ 18, Λίποβι 2, Νατιάζκο 5, Ζαμπιρτσένκο, Κορνιγένκο 9, Ζάιτσεφ 9, Κραβτσόφ 2.

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Μοτιεγιούνας 10, Καλνιέτις 4, Κουζμίνσκας 6, Ντ. Λαβρίνοβιτς 8, Ματσιούλις 6, Ντελινινκάιτις 6, Σεϊμπούτις 7, Κλέιζα 15, Πότσιους 6, Βαλαντσιούνας 2, Γιαβτόκας. Πηγή: sport-fm.gr

Άγρια μάχη για… wild card!

Με τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από το Ευρωμπάσκετ, ήδη έχει αρχίσει η προσπάθεια εξασφάλισης συμμετοχής στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας μέσω wild card. Οι ανταγωνιστές και ο κίνδυνος για την Εθνική.

Άγρια μάχη για… wild card
Στην περίπτωσή μας, όμως, δεν θα υπάρχει άλλος δρόμος… Αν-όπως όλα δείχνουν-η Εθνική δεν συνεχίσει την πορεία της στο Ευρωμπάσκετ μετά τη Δευτέρα, θα πρέπει να περιμένει την απόφαση της FIBA για το πού θα δοθούν οι τέσσερις κάρτες ελεύθερης συμμετοχής (wild cards) προκειμένου να πάρει μέρος στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9 του 2014).

Τα ελληνικά «όπλα»

Η Ελλάδα έχει βάσιμες ελπίδες να πάρει μία τέτοια κάρτα. Η Εθνική είναι τέταρτη στην κατάταξη της FIBA, πίσω μόνο από ΗΠΑ (που έχουν προκριθεί απευθείας μετά το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο), Ισπανία (που είναι η διοργανώτρια του Μουντομπάσκετ) και Αργεντινή (που εξασφάλισε μία θέση ως τρίτη των Παναμερικανικών Αγώνων που ολοκληρώθηκαν προ ημερών). Παράλληλα, διαθέτει μία ομάδα με ισχυρή παράδοση, παρά τις αποτυχίες των τελευταίων χρόνων, και στηρίζει διαχρονικά το άθλημα. Παράλληλα δεν έχει χρειαστεί ΠΟΤΕ στο παρελθόν να… πέσει στην ανάγκη της FIBA για μία τέτοια κάρτα. Πέραν αυτών των ατού, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, εξακολουθεί να έχει καλές σχέσεις με τη FIBA World (που θα αποφασίσει για τις wild cards), σε αντίθεση με τη FIBA Europe, οι σχέσεις με την οποία έχουν χαλάσει εδώ και κάποια χρόνια.

Ο ισχυρός ανταγωνισμός

Πάντως η Ελλάδα δεν θα πάρει… εύκολα την wild card γιατί έχει να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια με τα οποία μοιράζονται οι κάρτες ελεύθερης συμμετοχής, μπορούν να συμβούν διάφορα. Οι καλά γνωρίζοντες θεωρούν δεδομένο πως μία κάρτα θα πάρει η Βραζιλία, οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και παράλληλα μόνιμα παρούσα σε όλα τα Μουντομπάσκετ της ιστορίας, ενώ άλλη μία θα πάρει η Κίνα, καθώς πρόκειται για μία τεράστια αγορά που δεν αφήνει αδιάφορη την FIBA. Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να αποκλειστεί να δοθεί μία wild card σε αφρικανική ομάδα (παρότι δεν υπάρχει κανένα εθνικό συγκρότημα που θα… λείψει στον κόσμο), αλλά το πιθανότερο είναι οι δύο εναπομείνασες να δοθούν στην Ευρώπη. Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει κατά βάση τη Ρωσία και την Τουρκία, δύο διόλου αμελητέους αντιπάλους. Πρόκειται για δύο μεγάλα κράτη, που δίνουν πολλά χρήματα στο μπάσκετ (πολλά περισσότερα από την Ελλάδα) και που έχουν επιτυχίες. Η Ρωσία ήταν τρίτη το 2011 στη Λιθουανία και το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Τουρκία ήταν δευτεραθλήτρια στο Μουντομπάσκετ του 2010, το οποίο και φιλοξένησε. Η λίστα των ισχυρών ανταγωνιστών μπορεί να αυξηθεί αν μείνουν εκτός εξάδας ή επτάδας του Ευρωμπάσκετ ομάδες όπως η Σερβία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Σλοβενία και η Κροατία.

Ο κίνδυνος

Αν η Εθνική ΔΕΝ πάρει wild card το κακό θα είναι διπλό. Πέρα από την απουσία της σε ένα μεγάλο ραντεβού του αθλήματος (και με τις συνεπαγόμενες οικονομικές συνέπειες), όπως είναι το Μουντομπάσκετ, θα χρειαστεί αντ’ αυτού να λάβει μέρος σε προκριματικά που θα γίνουν κατακαλόκαιρο του 2014 για το Ευρωμπάσκετ του 2015. Σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετικά αμφίβολη η παρουσία μεγάλων ονομάτων της ομάδας (π.χ. Σπανούλης, Ζήσης, Φώτσης, Μπουρούσης) ή ΝΒΑερ όπως ο Κουφός, ο Καλάθης ή ο… Αντετοκούνμπο και πιθανότατα θα είναι αναπόφευκτη μία «βίαια» και ριζική ανανέωση στην ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Συμφωνία για τα χρέη!!

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να έχει πει το «ναι» στην πρόταση του Ιβάν Σαββίδη για την αποπληρωμή των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.    Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το υπουργείο Οικονομικών σε ότι έχει να κάνει με τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Σουρνάρας φέρεται να έχει απαντήσει θετικά στην πρόταση του Ιβάν Σαββίδη  για την καταβολή ρευστού προκειμένου να φύγει η θηλεία των χρεών που είναι στο λαιμό της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Ο μεγαλομέτοχος θα πληρώσει μετρητοίς 11 εκατομμύρια ευρώ  διαγράφοντας οριστικά τα χρέη που έχουν φτάσει με τις προσαυξήσεις περίπου τα 30 εκατομμύρια. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει το τελικό ραντεβού όπου θα αποτυπωθεί η συμφωνία σε επίσημα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών.Πηγή: gazzetta.gr

Είμαστε Ολυμπιακός, φέρτε μας το CNN!!

Με αφορμή το ματς με την Παρί Σαιν Ζερμαίν ο Αποδυτηριάκιας πετάει τη μπάλλα αράουτ… 
Μετά την πενταρού στον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός ξηγήθηκε και μία τεσσαρού στην Ξάνθη και σειρά έχει μία άλλη ομαδάρα του ντόπιου πρωταθλήματος, ο Παναιτωλικός. Με την Παρί Σαιν Ζερμαίν, μεθαύριο στο Φάληρο, τι γράφει ο λογαριασμός; Η απάντηση είναι στα αραβικά. Θα την καταλάβουν μόνον οι αραβόφωνοι.
Το πρόβλημα με τον Ολυμπιακό είναι ότι πρόκειται για ομάδα από reality ελληνικό. Είναι ΠΑΕ του ελληνικού πρωταθλήματος. Στην Ευρώπη τι μπορούν να κάνουν της Ελλάδος τα παιδιά και οι ξένοι που φοράνε σώβρακο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Το λούκι. Το χαμηλό επίπεδο και η απουσία ανταγωνισμού στο greek festival αιχμαλωτίζουν τον πρωταθλητή, τον κρατούν υπόδικο, σε κανονική εξορία από το λουσάτο και μπιζναδόρικο τσάμπιονς ληγκ.
Έφερνε ονόματα βαρειά στον Ολυμπιακό ο Κόκκαλης, όμως σε μία ομάδα ελληνική. Του ελληνικού πρωταθλήματος. Με νόβα παίζεις, όχι το CNN. Μιλάμε ποδοσφαιρικά, όχι τηλεοπτικά. Δηλαδή;
Κάποια στιγμή ο Κόκκαλης αποφάσισε να κάνει πολιτικό το T.V. Magic και ξεκίνησε με δύο βαρβάτες μεταγραφές. Πήρε τον πρώην κνίτη κάργα βάζελο Παύλο Τσίμα από το μέγκα και την κυρία Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ. Σοβαρότατοι και αξιοπιστότατοι επαγγελματικά. Μία νύχτα στον ύπνο του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είδε ένα όνειρο: «Σωκράτη, κάτσε καλά. Περιορίσου στον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ, μην απλώνεσαι σ’άλλο γήπεδο…, για το καλό σου στο λέω…» του είπε μία φωνή και ο Σωκράτης αναδιπλώθηκε. Ποιο πολιτικό κανάλι; Έβαλε τη Θύρα 7 να κάνουν πρόγραμμα και τον Βαγγέλη Δουκάκο.
Είναι σίγουρο, από την άλλη, ότι η ΟΥΕΦΑ εύχεται, όπως ο Ολυμπιακός, και όποιος άλλος βαλκάνιος φουκαράς στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Ευρώπης, να ξεφύγει από το ριζικό του. Εμπορικά εξυπηρετεί την ιδιοκτήτρια του τσάμπιονς ληγκ όχι απλά να ανταγωνιστούν τις ομάδες αιχμής Μπαρστελώνα, Μάντσεστερ και σία κι άλλες, π.χ. Παρί Σαιν Ζερμαίν, αλλά να μπουν δυνατά στο κόλπο και ποδοσφαιρικές δυνάμεις τριτοδεύτερες όπως π.χ. Ολυμπιακός.
Πώς, όμως, να προκύψει αυτό όταν η ελληνική ομάδα είναι καταδικασμένη να βολεύεται, άλλωστε όπως και η ίδια το επιθυμεί, με το ελληνικό κωλοπρωτάθλημα;
Το Κατάρ των 250.000 κατοίκων έχει βάλει χέρι επιχειρηματικά στη μισή Ευρώπη. Δεν ξέρει τι να τα κάνει τα πετροδολάρια. Αφού έστησε την αραβική απάντηση στο CNN, με το AL JAZEERA, και που δεν την χώθηκε. Στις τράπεζες BARCLAYS και Credit Suisse, στη Volkswagen, στα Harrods, στη Luis Vuitton, στο Valentino και άλλα πολλά πρότζεκτ.
Α!, μην το ξεχάσω. Το εμιράτο είναι ο ιδιοκτήτης της Παρί Σαιν Ζερμαίν και χορηγός της Μπαρτσελώνα.

Γιατί το Κατάρ δεν αγόρασε ΠΑΕ στην Ελλάδα παρά μόνον 6 νησιά, γράφει ο apodytiriakias.gr
 
 
Ο Εμίρης του Κατάρ, ο υιός πια, αφού απεχώρησε από το θρόνο ο πατέρας του, είναι φανατικός οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πώς να πλησιάσει στο Ολντ Τράφορντ. Δεν είναι και από τα εύκολα.

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ μπουκάρησε στη Μεγάλη Βρετανία, άλλωστε σ’όλες τις χώρες της Ευρώπης, μονάχα της Δύσεως για να κάνουμε ταμείο, αγόρασε ένα κομμάτι από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχτισε ολόκληρο το Ολυμπιακό Χωριό της Αγγλίας που είναι ιδιοκτησία του, όμως ποδοσφαιρικά κατέληξε στην Παρί Σαιν Ζερμαίν.

Μιλάμε για πακέτα ατελείωτα. Μία κουτσουλιά στο χάρτη, το Κατάρ, η 3η δύναμη παγκόσμια στο Φυσικό Αέριο, μετά την Ρωσία και το Ιράν. Όσο δεν σταματάει να κλάνει η γη με αέριο ο 33χρονος σεϊχης, ο γιος του εμίρη, θα παίζει μπάλλα στη σέντρα του πλανήτη. Με στόχο πρωτιάς, πάντα.

Να δουν κάποτε την πλάτη της Παρί Σαιν Ζερμαίν και η Ρεάλ και η Μπαρτσελώνα, η Μάντσεστερ και η Γιουβέντους, η Μπάγερν και η Μίλαν. Αυτός είναι ο στόχος.

Ελληνική ομάδα τι να την κάνει ο σεϊχης; Να μπερδεύεται με στημένα ματς, με άρθρα 44 και 99. Με Παράγκες και κοράκια. Όχι, δεν θα φάω, σου λέει. Προς το παρόν, είπε στον Αντώνη Σαμαρά, πάρε ένα δις και δώστα, από πάρτη μου, στις μικρές επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την κρίση.

Το ίδιο κάνει το Κατάρ στη Γαλλία. Πάρε, γύφτε Σαρκοζί, κι εσύ, νούμερο Ωλάντ, αυτά τα ψιλά και δώστε τα στις φτωχογειτονιές του Παρισιού, για να μη σας ξανακάψουν όπως πρόπερσι εργάτες και φοιτητές.

Και η Ελλάδα πως ξηγήθηκε στον εμίρη όταν αγόρασε τα έξι μικρονήσια στο Ιόνιο; Του έβγαλε το λάδι μέχρι να υπογράψουν τα συμβόλαια αγοράς.

Πηγή: gazzetta.gr

Μιλίνκοβιτς: «Πρέπει να πάρουμε αποτελέσματα»

Μιλίνκοβιτς: «Πρέπει να πάρουμε αποτελέσματα» Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του αλλά όχι από το αποτέλεσμα, ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στη μεγάλη σημασία που έχουν οι βαθμοί για τον Άρη.

«Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα παρόλο που δεν είχαμε χρόνο. Είμαι ευχαριστημένος επειδή οι παίκτες είχαν θέληση και πάθος να κερδίσουν αλλά τελικά δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο γκολ», τόνισε –αρχικά- ο προπονητής του Άρη και συνέχισε:

«Δεν είμαι ευχαριστημένος γιατί ο Άρης είχε τον έλεγχο στο παιχνίδι και κόντρα στη ροή του δεχθήκαμε το γκολ και πάλι από μια στημένη φάση κάτι που συνέβη και στα προηγούμενα παιχνίδια. Το γκολ της ισοφάρισης μας οδήγησε μια άλλη κατάσταση. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας και να αρχίσουμε να παίρνουμε τα αποτελέσματα».

Ο νέος τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης στάθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του στις στημένες φάσεις…

«Είχαμε δυο άσχημες στιγμές σε στημένες φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο σε μια κεφαλιά του Μάντζιου και στο δεύτερο στη φάση του γκολ. Οι παίκτες δεν ήταν συγκεντρωμένοι.

Προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το λύσουμε ίσως με την καλύτερη τοποθέτηση των παικτών. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση για να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», κατέληξε.

Άδειο το απουσιολόγιο του Στέφενς!!

Σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης επέστρεψαν οι Λάζαρ, Λόρενς και Γεωργιάδης, αφήνοντας κενό το ιατρικό δελτίο του ΠΑΟΚ.

Άδειο το απουσιολόγιο του Στέφενς
Πρωινή προπόνηση περιλάμβανε το σημερινό (Κυριακή, 15/9) πρόγραμμα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι χτες έφυγαν με το… τρίποντο από τη Βέροια.

Αποθεραπεία και πρόγραμμα αποκατάστασης ακολούθησαν οι παίκτες που αγωνίστηκαν χτες, ενώ οι υπόλοιποι μετά την προθέρμανση έπαιξαν οικογενειακό διπλό.

Ευχάριστα ήταν τα νέα που πήρε από τη σημερινή προπόνηση ο Ολλανδός τεχνικός, Χουμπ Στέφενς, δεδομένου ότι στο κανονικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι Λάζαρ, Λόρενς και Γεωργιάδης, αδειάζοντας έτσι το απουσιολόγιο του.

Ακόμη, καμία ανησυχία δεν εμπνέει το χθεσινό χτύπημα που δέχτηκε ο Τζιόλης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κόντρα στη Βέροια.

Παίκτες και τεχνικό τιμ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τρίτη (17/9), μιας και αύριο ο προπονητής του «Δικέφαλου του βορρά» έχει δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές του. Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν είμαστε ζώα, πρέπει να ακουστούμε»

Για τη σκληρή κριτική που δέχεται κατά καιρούς η Εθνική ομάδα μίλησε -μεταξύ άλλων- ο Κώστας Κατσουράνης.

«Δεν είμαστε ζώα, πρέπει να ακουστούμε»
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο έμπειρος άσος τόνισε πως στο μυαλό του βρίσκεται μόνο η πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οποιοσδήποτε μπορεί να ασκεί κριτική στους διεθνείς όχι όμως να προχωρά σε χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς για την προσωπικότητά τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στο «Βήμα της Κυριακής»:

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Λετονία αποχωρίσατε από τον αγωνιστικό χώρο μουτρωμένοι, στεναχωρημένοι, σαν να είχατε ηττηθεί. Γιατί αυτό;

«Διότι πιστεύαμε ότι η Βοσνία δεν θα κέρδιζε μέσα στη Σλοβακία, ας ήταν ένα ενδεχόμενο. Τώρα το έχουμε χωνέψει… Αν πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων του ομίλου μας έλεγαν “εδώ είναι 25 βαθμοί και σας περιμένουν, τους θέλετε χωρίς να παίξετε;” τότε θα τους παίρναμε και θα λέγαμε και ευχαριστώ. Τώρα έχουμε 19, είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε και τους 6 που μας περιμένουν στα επόμενα δύο ματς. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα αρκούν για πάρουμε την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, ωστόσο εμείς θα έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούσαμε. Αποδειχθήκαμε πιστοί και συνεπείς στο καθήκον μας όπως πράττουμε ανελλιπώς τα τελευταία δέκα χρόνια. Το γεγονός ότι η εθνική ομάδα έχει πλέον αποκτήσει το δικό της ποδοσφαιρικό κοινό λέει από μόνο του πολλά για την αξία και τη διάρκειά της».

Αποδέχεσαι ότι δύσκολα θα αποφύγετε τα μπαράζ. Αν έγινε ένα λάθος στην ως σήμερα πορεία της Εθνική, ποιον ήταν αυτό;

«Δεν αναγνωρίζω κάτι που δεν έγινε σωστά. Δεν υπάρχει λάθος. Οι βαθμοί είναι πολλοί, υπό άλλες συνθήκες θα μας είχαν στείλει απευθείας στη Βραζιλία, όμως αποδεχόμαστε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει και ο αντίπαλος, οπότε κοιτάμε μπροστά. Και ως ομάδα και ως μονάδες, καταθέσαμε ψυχή και αφοσίωση, δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για καταλογισμό λάθους επειδή αντί για μία νίκη μπορεί να ήρθε μία ισοπαλία».

Η εθνική ομάδα παίζει συνολικά το ποδόσφαιρο που μπορεί και της ταιριάζει, ή καλουπώνεται για να παρουσιάσει κάτι που θα την οδηγήσει στο αποτέλεσμα;

«Στα τελευταία δύο ματς καρπωθήκαμε λιγότερα από όσα αξίζαμε στον απολογισμό των γκολ. Ήταν παιχνίδια που θα έπρεπε να έχουν τελειώσει στο 2 ή 3-0. Δεν αποδέχομαι αυτό που κάποιοι πλασάρουν προς τα εξ, ότι δηλαδή η ομάδα έχει ως αυτοσκοπό το να μην δεχθεί γκολ και να κλέψει νίκες. Τα εντός των γηπέδων πεπραγμένα μας αποδεικνύουν ότι προσπαθούμε να έχουμε τον έλεγχο σε όλα τα ματς και να επιβάλουμε τη δική μας ποδοσφαιρική λογική στον αντίπαλο. Ο στόχος είναι να έχουμε την πρωτοβουλία και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Ο λόγος για τον οποίο ο συμπαίκτης σου Γιώργος Σαμαράς μίλησε αυστηρά για μερίδα δημοσιογράφων μετά το τέλος του αγώνα με τη Λετονία ποιος ήταν;

«Δεν είναι τωρινό το θέμα. Θεωρούμε ότι δεν είμαστε ζώα και ότι πρέπει να μιλήσουμε και να ακουστούμε. Η κριτική είναι δεκτή και απαιτητή, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για τον ποδοσφαιριστή, ειδικότερα όταν αυτός αντιλαμβάνεται και διαπιστώνει ότι γίνεται δίκαια και καλοπροαίρετα. Πρωτίστως όμως δίκαια! Αυτό που συνέβη μετά τον αγώνα με το Λιχτενστάιν ήταν ανεπίτρεπτο. Χαρακτηρισμοί και κοσμητικά επίθετα προς ποδοσφαιριστές; Για ποιο λόγο; Γράφτηκαν πράγματα που προσέβαλαν ανθρώπους και προσωπικότητες. Δεν θα γίνω συγκεκριμένος, αυτοί ξέρουν. Είναι απαράδεκτο να ξεφεύγει η κριτική από τα αμιγώς αγωνιστικά πεπραγμένα και να γράφονται προσβολές. Στο εξής θα έχουν την αντιμετώπιση που τους πρέπει. Ο καθένας από μόνος του έχει το μυαλό να κρίνει και να κρατήσει ανάλογη στάση. Συζητήσαμε και αυτή ήταν η απόφαση της ομάδας. Ο καθένας να το χειριστεί σε προσωπικό επίπεδο».

Θεωρείς ότι αυτή είναι μία ακόμα νίκη της εθνικής ομάδας; Το γεγονός ότι έχετε διατηρήσει το άβατο όλα αυτά τα χρόνια και καταφέρνετε να είστε ενωμένοι;

«Το σημαντικότερο όλων είναι ότι καταφέραμε να φτιάξουμε αυτό το κάτι που δεν μπορεί να μας το χαλάσει κανείς. Η εθνική ομάδα έγινε το πρώτο σπίτι για κάθε ποδοσφαιριστή, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει πάντα. Όταν φοράς τον ρουχισμό αυτής της ομάδας οφείλεις να προσπαθείς τουλάχιστον όσο το κάνεις για τον σύλλογό σου, αν όχι και περισσότερο. Κατά την άποψή μου πρέπει να αφήνεις ότι έχεις μέσα στο γήπεδο και όταν βγαίνεις από αυτό να μην μπορείς να περπατήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή η ομάδα πετυχαίνει στόχους όλα αυτά τα χρόνια. Όποιος γίνεται μέλος της, αντιλαμβάνεται ότι τα οπαδικά κατάλοιπα έχουν κλειδωθεί έξω από αυτά τα αποδυτήρια και δεν θα βρουν ποτέ ξανά θέση εκεί μέσα. Φοράει τη φανέλα και αφοσιώνεται».

Σε αυτό θα πρέπει συνέβαλε και η αλλαγή νοοτροπίας και ο χαρακτήρας που διαμορφώσατε πολλοί από εσάς στο εξωτερικό.

«Αναμφίβολα. Κάποια παιδιά απέκτησαν περισσότερη σοβαρότητα και αντιμετώπισαν το ποδόσφαιρο καθαρά επαγγελματικά. Έγιναν πιο σοφοί ως άνθρωποι και βελτιώθηκαν αισθητά ως ποδοσφαιριστές. Για παράδειγμα, τον Παναγιώτη Κονέ τον ξέρω από μικρό παιδί στην ΑΕΚ. Αυτό που είναι σήμερα το οφείλει ασφαλώς στον εαυτό του αλλά και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Εκεί βρήκε την ηρεμία να ασχοληθεί μόνο με το ποδόσφαιρο και να αφοσιωθεί σε αυτό. Αυτό ισχύει για πολλούς παίκτες ακόμα και είναι φυσιολογικό. Όταν γίνεσαι μέλος μίας ομάδας που στου παρέχει όλες τις ανέσεις και συνθήκες ώστε να αφοσιώνεσαι αποκλειστικά σε αυτό που κάνεις, το ταλέντο σου θα εξελιχθεί, δεν θα μείνεις στάσιμος. Και θα χτίσεις χαρακτήρα».

Χαρακτήρα τέτοιο που σας κάνει να μην αγχώνεστε ενόψει των μπαράζ, εφόσον δεν αλλάξει κάτι; Άλλωστε την έχετε περάσει με επιτυχία αυτή τη δοκιμασία και μάλιστα επιτυχώς.

«Η αλήθεια είναι ότι ματς σαν και αυτά σε στρεσάρουν, αλλά όντως έχουμε το know how. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα φοβηθούμε, είναι κάτι για το οποίο προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά από τώρα και το οποίο περιμένουμε και αντιμετωπίζουμε ως μία μεγάλη πρόκληση. Θα είμαστε έτοιμοι, το πιστεύω. Το μόνο που επιθυμώ είναι αν γίνεται να αποφύγουμε τη Γαλλία η οποία φαίνεται ότι θα μπει στο γκρουπ των πιθανών αντιπάλων μας. Καμία από τις άλλες ομάδες μου δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία, υπό την προϋπόθεση ασφαλώς ότι εμείς θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Σοβαροί, πειθαρχικοί, προετοιμασμένοι».

Τι είναι αυτό που βλέπεις να αλλάζει στον ΠΑΟΚ από την ημέρα που έγινες μέλος του ως σήμερα;

«Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να διαπιστώσεις τις αλλαγές σε μία ομάδα που πραγματικά επιχειρεί να κάνει ρήξη με προβληματικές καταστάσεις και να ξεκολλήσει από στερεότυπες ιστορίες. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι υπάρχει ένα σχέδιο. Το γεγονός ότι αποκτήθηκαν τόσοι έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές, όσους δεν είχε ποτέ κατά το παρελθόν ο ΠΑΟΚ, δείχνει από μόνο του ότι βαδίζει σε μία συγκεκριμένη πορεία. Το ζητούμενο είναι να παραμείνει πιστός σε αυτήν και να μην λοξοδρομήσει στην πορεία. Εχω ζήσει αναγεννησιακή περίοδο και στην ΑΕΚ με αφετηρία το καλοκαίρι του 2004. Τότε βέβαια δεν δίνονταν χρήματα στο βαθμό που το πράττει τώρα ο ΠΑΟΚ αποκτώντας καταξιωμένους παίκτες. Στην πορεία έγιναν άλλα πράγματα από αυτά που προέβλεπε το αρχικό πλάνο και τη συνέχεια για το που οδηγήθηκε η ομάδα την γνωρίζουν όλοι. Αυτό πρέπει να αποφύγει ο ΠΑΟΚ. Το να μείνει πιστός στην πολιτική που έχει χαράξει είναι βασική προϋπόθεση για να μην χάσει την ευκαιρία να χτίσει κάτι μεγάλο».

Ο Έλληνας οπαδός ωστόσο απαιτεί αποτελέσματα και μάλιστα άμεσα. Θέλει τίτλους… Και τους θέλει από εφέτος. Ζητεί να καταργήσετε την κυριαρχία του Ολυμπιακού. Είστε στο επιθυμητό επίπεδο για να το καταφέρετε;

«Είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις και αυτό δεν θα αλλάξει στην Ελλάδα. Διαπιστώνω όμως βελτίωση στη νοοτροπία των φίλων της ομάδας, καταλαβαίνουν ότι χτίζεται κάτι σημαντικό, γνωρίζουν τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα δείξουν υπομονή. Εννοείται όμως ότι ο στόχος είναι να φτάσουμε ψηλά. Να παραμείνουμε στη διεκδίκηση των τίτλων σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνουμε μέρος όσο περισσότερο γίνεται. Ως το τέλος αν είναι δυνατόν».

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει ανταγωνιστικός και η ΑΕΚ δεν υφίσταται πλέον στη Σούπερ Λίγκα, δυσκολεύει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ λόγω του ότι λιγοστεύουν οι ομάδες που μπορούν να κόψουν βαθμούς από τον Ολυμπιακό;

«Αυτή είναι μία δύσκολα αποδεκτή πραγματικότητα, αλλά πρέπει να το χωνέψουμε και να προσπαθήσουμε διπλά. Οντως, σε ένα περισσότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ισχυρούς και ανταγωνιστές, ο ΠΑΟΚ θα είχε καλύτερες πιθανότητες για να φτάσει στην κορυφή. Οφείλουμε να συμβιβαστούμε με τα τωρινά δεδομένα και να παίζουμε για τη νίκη σε κάθε ματς. Ο ΠΑΟΚ θα κάνει το καλύτερο που μπορεί, μακάρι και οι άλλες ομάδες να αποδείξουν ότι έχουν το ανάστημα για να κάνουν εκπλήξεις και να δώσουν διαφορετικά χρώμα σε κάτι που έχει γίνει πολύ βαρετό και συνηθισμένο».

Προπόνηση χωρίς Καραγεωργίου!

Στο παρελθόν ανήκει πλέον η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» για την Skoda Ξάνθη, η οποία – μετά και την παραίτηση του Νίκου Καραγεωργίου – βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή.

Προπόνηση χωρίς Καραγεωργίου
Οι παίκτες της ακριτικής ομάδας που έπαιξαν στο μεγαλύτερο μέρος του χθεσινού αγώνα με τους Πειραιώτες ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας υπό τις οδηγίες του συνεργατών του πρώην προπονητή της ομάδας.

Από την πλευρά τους, οι υπόλοιποι επιδόθηκαν ασκήσεις σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους.

Οι Ξανθιώτες έχουν ρεπό τη Δευτέρα και θα επιστρέψουν την Τρίτη στις προπονήσει εν όψει και της αναμέτρηση (23/09, 19:30) με τον Άρη στα Πηγάδια. Πηγή: sport-fm.gr

Ζορίστηκε, αλλά...!

Μπορεί η Γκρόνιγκεν να έμεινε με 10 παίκτες απ' το ενδέκατο λεπτό του ματς, όμως και πάλι η Χέρενφεν ζορίστηκε να πάρει τη νίκη στην 6η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ζορίστηκε, αλλά...
Δύο κόκκινες κάρτες και πέναλτι χρειάστηκε η Χέρενφεν για να πανηγυρίσει τη νίκη κόντρα στη Γκρόνιγκεν.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο για 20 λεπτά, γεγονός που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι,οι οποίοι εμειναν κι αυτοί με 10 παίκτες στο 30'.

Η Γκρόνιγκεν άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως η Χέρενφεν απάντησε με δύο γκολ μέχρι το 35'.

Μόνο όταν η Γκρόνιγκεν έμεινε με 9 παίκτες-και αφού προηγουμένος είχε ισοφαρίσει σε 2-2- η Χέρενφεν κατάφερε να αποσπάσει τους τρεις βαθμούς και να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη, η έκπληξη ήρθε απ' τον... πάτο της βαθμολογίας, αφού η Μπρέντα πήρε το πρώτο τρίποντο «διαλύοντας» τη Ρόντα, η οποία αγωνιζόταν με 10 παίκτες απ' το 71'.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14/09

Άγιαξ-Τσβόλε 2-1
(72' Σερέρο, 76' αυτ. Βαν ντε Βερφ – 89' Γκράβενμπικ)

Ντεν Χάαγκ-Φίτεσε (αναβλήθηκε)

Καμπούρ-Χέρακλες 2-0
(42' Χέμεν – 88' αυτ. Σένκεβελτ)

Τβέντε-Αϊντχόφεν 2-2
(17' Εγκαν, 70' Πρόμς – 66' Γουινάλντουμ, 88' Ντιπέι)

Κυριακή 15/09

Ναϊμέγκεν-Φέγενορντ 3-3
(30’, 77’ Στεφανικ, 69’ Πάλσον – 26’ Ίμερς, 67’ Μποέτιους, 90’ Ιντι)

Ρόντα-Μπρέντα 1-5
(44' Ντόναλντ - 45+1 Κουάκμαν, 70' Σέντσες, 86' 88' Σάρπονγκ)

Αλκμάαρ-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 3-0
(31' πεν Γιοχάνσον, 90', 90+1 Ελμ)

Χέρενφεν-Γκρόνιγκεν 3-2
52' Βιλντσουτ, 55' Οτιγκμπά, 72', 90' Φινμπόγκασον - 32' πεν. φαν ντε Βέλντεν, 57΄Κάπελχοφ)

17.30 Ουτρέχτη-Βααλβάικ

Επόμενη αγωνιστική (7η)
Σάββατο 20/9
Γκόου Αχέντ Ιγκλς – Καμπούρ

Κυριακή 21/9
Χερακλες – Τβέντε
Ντε Χάαγκ – Ναϊμέγκεν
Γκρόνιγκεν – Βαλβάικ
Ρόντα – Χέρενφειν

Δευτέρα 22/9
Φίτεσε – Τσβόλε
Μπρέντα – Άλκμααρ
Φέγενορντ – Ουτρέχτη
Άντερλεχτ – Άγιαξ Πηγή: sport-fm.gr

Του το χάλασε το… ντεμπούτο!

Στο πρώτο του παιχνίδι με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς στον πάγκο, ο Άρης έκανε «σεφτέ» με την ισοπαλία (1-1) απέναντι στον Λεβαδειακό, που «τσίμπησε» τον πόντο με τον Καπό να σκοράρει στο ντεμπούτο του.

Του το χάλασε το… ντεμπούτο
Τον πρώτο του βαθμό στη φετινή Σούπερ Λίγκα πήρε ο Άρης, που ήρθε ισόπαλος, 1-1, με τον Λεβαδειακό στο «Κλ.Βικελίδης». Στο ντεμπούτο του Ζόραν Μιλίνκοβιτς στο πάγκο τους, οι «κίτρινοι» αν και είχαν καλή εικόνα δεν κατάφεραν πάρουν την πρώτη τους νίκη καθώς τους χάλασε τα σχέδια ο επίσης… πρωτοεμφανιζόμενος Ολιβιέ Καπό.

Ο 32χρονος Γάλλος, πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Τάκη Λεμονή στο 53ο λεπτό. Ο γηπεδούχοι είχαν έτοιμη την απάντηση… με τον Ουντότζι να βρίσκει δίχτυα στο 58’ και να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1.

Ο Άρης θα μπορούσε να είχε «πάρει» το ματς αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια, μετά την αποβολή του Καπό στο 75’, που «χάλασε» τόσο τον ρυθμό των Βοιωτών όσο και της αναμέτρησης.

Έτσι, οι «κίτρινοι» έφτασαν τον 1βαθμό στη φετινή Σούπερ Λίγκα τη στιγμή που ο Λεβαδειακός έχει έναν παραπάνω.

Το ματς:



Τον «πάγωσε»

Πολύ ζωηρά μπήκαν οι παίκτες του Άρη στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Η μεσοεπιθετική γραμμή που παρέταξε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς δημιούργησε –χάρη στην κινητικότητά της χωρίς την μπάλα- αρκετά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι του Λεβαδειακού, που του έλειψαν τα «κοψίματα» στις πρώτες μπάλες. Μετά το πρώτο 20λεπτο, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή κατάφεραν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους με αποτέλεσμα να μην αφήσουν τους «κίτρινους» να ανεβάσουν ρυθμούς και να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Στρατηλάτη.

Ο Άρης με τον Λεβαδειακό να κερδίζει μέτρα στο χώρο του κέντρου έδειξε να «μπλοκάρει» και να μην μπορεί να επιβάλει το παιχνίδι του. Ωστόσο, θα μπορούσε να είχε προηγηθεί λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου αν ο Ουντότζι νίκαγε τον τερματοφύλακα των Βοιωτών, στις ευκαιρίας που του «έφτιαξαν» οι Σταυρόπουλος και Τάτος, αντίστοιχα.

Όπως τελείωσε

Με τον καλύτερο τρόπο κατάφερε ο Λεβαδειακός να εκμεταλλευτεί την καλή του εικόνα από το πρώτο 45λεπτο. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και προηγήθηκε με τον Ολιβιέ Καπό στο 53ο λεπτό , που πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η απάντηση του Άρη δεν άργησε να έρθει καθώς πέντε λεπτά αργότερα (58’) ο Ουντότζι νίκησε τον Στρατηλάτη και ισορρόπησε άμεσα για τους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι τον τρόπο να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και να μην απειληθούν. Όμως η αποβολή του Καπό, με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 75’ άλλαξε τα δεδομένα και έδωσε εκ νέου την ολοκληρωτική πρωτοβουλία των κινήσεων στον Άρη, χωρίς ωστόσο, να καταφέρει να την εκμεταλλευτεί με αποτέλεσμα να μείνει το τελικό 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σπάθα.


Οι συνθέσεις:



Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Σταυρόπουλος, Κύργιας, Πουλίδο, Ψυχογιός, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (70’ Οικονομόπουλος), Τάτος, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος (79’ Μανιάς), Ουντότζι

Στο πάγκο: Μπουζάνης, Καραγκούνης, Σούνας, Αγγελούδης, Ηρακλής

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ροντρίγκο, Μανόλο, Λυκογιάννης, Μαχαίρας, Ιωαννίδης (46’ Καπό), Κονέ, Ορτέγκα (62’ Μπούστο), Μάρτινς (79’ Πετράτσι), Μάντζιος

Στο πάγκο: Πρζιρόβσκι, Γεωργίου, Μάγκας, Γιάντσης

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»Πηγή: sport-fm.gr

Ο Φαλκάο να τα βάζει…! (video)

…κι η Μονακό δεν πέφτει από την κορυφή! Όπως έχει γίνει κι όλες τις άλλες φορές που σκόραρε ο Φαλκάο, η ομάδα του πριγκιπάτου νίκησε (1-0 τη Λοριάν) κι άφησε ξανά από κάτω Παρί και Σεντ Ετιέν.

Ο Φαλκάο να τα βάζει… (video)
Τέσσερα ματς είχε δώσει μέχρι σήμερα η Μονακό. Και το μόνο που δεν είχε πάρει (απέναντι στην Τουλούζ) ήταν αυτό που δεν σκόραρε ο Ρανταμέλ Φαλκάο.

Όταν λοιπόν ο Κολομβιανός στήθηκε από νωρίς στη βούλα απέναντι στη Λοριάν (6’) κι έστειλε εκεί που συνηθίζει την μπάλα, η κατάληξη δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική.

Έστω κι αν το άλλο του μισό στο σκοράρισμα (ο Ριβιέ) δεν τον ακολούθησε σήμερα. Κι έστω κι αν οι Μονεγάσκοι αγχώθηκαν μέχρι το τέλος.

Τελικά προφύλαξαν το 1-0 και -εκτός από αήττητοι- παρέμειναν και μόνοι πρώτοι στην κορυφή (πάνω από Παρί Σεν Ζερμέν και Σεντ Ετιέν).



Αναλυτικά τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή 13/9

Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν 0-2
(30’ Ματουιντί, 64’ Λούκας)

Σάββατο 14/9

Τουλούζ-Μαρσέιγ 1-1
(66’ Μπεν Γιεντέρ - 87’ Μέντες)

Αζαξιό-Εβιάν 2-3
(81’ Λασνέ, 86’ Ταλό - 31’ Τζετζέ, 43’, 52’ Μπεριγκό)

Γκινγκάμπ-Μπαστιά 1-1
(88’ Γιαταμπαρέ - 47΄Χαρζί)

Μπονπελιέ-Ρεμς 0-0

Ναντ-Σοσό 1-0
(76’ Τζόρτζεβιτς)

Βαλανσιέν-Σεντ Ετιέν 1-3
(80’ πεν Μελισόν - 17’, 53’ Κορνιέ, 47’ Χαμουμά)

Κυριακή 15/9

Μονακό-Λοριάν 1-0
(6’ πεν. Φαλκάο)

Λιλ-Νις (18:00)
Λιόν-Ρεν (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Νίκες για Λάτσιο, Βερόνα και Λιβόρνο!!

Τις δεύτερες νίκες τους στο πρωτάθλημα πέτυχαν οι Λάτσιο, Λιβόρνο και Βερόνα και σκαρφάλωσαν στη βαθμολογία. Στραβοπάτημα για την Ουντινέζε.

Νίκες για Λάτσιο, Βερόνα και Λιβόρνο
Η τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος συνδυάστηκε με τις δεύτερες νίκες των Λάτσιο και Βερόνα.

Οι δύο ομάδες εκμεταλλεύθηκαν αρκετά καλά τις έδρες τους και πήραν τα… τρίποντα.

Η Λάτσιο επικράτησε εύκολα 3-0 της Κιέβο και η Βερόνα 2-0 τη Σασουόλο, την στιγμή που η Ουντινέζε με την Μπολόνια έμενε στο 1-1.

Η Λάτσιο «καθάρισε» εύκολα το παιχνίδι με την Κιέβο. Ο Καντρέβα στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ο Καβάντα στο 39ο διπλασίασε τα τέρματά της και ο Λούλιτς, τρία λεπτά αργότερα, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η Λιβόρνο με πρωταγωνιστή τον Παουλίνιο πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της. Ο βραζιλιάνος επιθετικός σκόραρε δύο φορές, (66’ 72’) και οδήγησε εκ τους ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη.

Η Βερόνα με τον σκόρερ τον Μαρτίνιο άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό και ο Ρομούλιο στις καθυστερήσεις έκανε το 2-0.

Τέλος, η Ουντινέζε στραβοπάτησε απέναντι στην Μπολόνια. Μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 71ο λεπτό με τον Ντιαμαντι, αλλά μπόρεσε να πάρει τον έναν βαθμό, χάρη στο τέρμα του Ντι Νατάλε στο 85’ .

Αναλυτικά η 3η αγωνιστική

Σάββατο 14/9

Ίντερ-Γιουβέντους 1-1
(73’ Ικάρντι- 75’ Βιδάλ)

Νάπολι-Αταλάντα 2-0
(71’ Ιγκουαΐν, 81’ Καγεχόν)
Τορίνο-Μίλαν 2-2
(47’ Νταμπρόζιο, 71’ Τσέρκι- 88’ Μουντάρι, 90+4’ πεν Μπαλοτέλι)

Κυριακή 15/9

Φιορεντίνα-Κάλιαρι 1-1
(71’ Βαλέρο – 89’ Πινίγια)

Βερόνα-Σασουόλο 2-0
(12’ Μαρτίνο, 90+3 Ρομούλο)

Λάτσιο-Κιέβο 3-0
(8’ Καντρέβα, 39’ Καβάντα, 42’ Λούλιτς)

Λιβόρνο-Κατάνια 2-0
(66’, 72’ Παουλίνιο)

Ουντινέζε-Μπολόνια 1-1
(85’ Ντι Νατάλε – 71’ Ντιαμάντι )

Σαμπντόρια-Τζένοα (21:45)

Δευτέρα 16/9

Πάρμα-Ρόμα (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

«Αυτοκτονία» για Λετονία!!

Η Λετονία ηττήθηκε από το αδιάφορο Βέλγιο με 60-56 στην τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης του Ευρωμπάσκετ και τέθηκε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης!

«Αυτοκτονία» για Λετονία
Μόνο νίκη ήθελε κόντρα στο… αδιάφορο Βέλγιο η Λετονία για να ελπίζει σε πρόκριση στην οκτάδα αλλά δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Άιναρς Μοεκάτσκις ηττήθηκε με 60-56 για την τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης του Ευρωμπάσκετ και τέθηκε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης χαρίζοντας στην Ουκρανία μια θέση στα προημιτελικά.

Συγκεκριμένα οι Λετονοί χρειάζονταν δική τους νίκη και ήττα των Ουκρανών για να περάσουν στους «8», όμως το Βέλγιο για το οποίο το ματς δεν είχε κανένα ενδιαφέρον καθώς έχει ήδη αποκλειστεί της χάλασε τα σχέδια.

Το ματς



Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Λετονούς να ολοκληρώνουν την περιόδου με ισχνό προβάδισμα, 15-14. Στη συνέχεια πάντως η ομάδα του Καστέλς πήρε φόρα και με επιμέρους 14-6 βρέθηκε στο +7 (21-28). Με το ίδιο… νόμισμα απάντησε η Λετονία (επιμέρους 11-4) στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (32-32).

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μπεκάτσκις αν και ήταν αυτή που καιγόταν για τη νίκη δεν το έδειξε στο παρκέ επιτρέποντας στους αντιπάλους της ξεφύγουν στο τελευταίο δεκάλεπτο με εννέα πόντους (46-55). Με επιμέρους 10-2 πάντως η Λετονία πλησίασε στον πόντο (56-57) με 1’24’’ να απομένει όμως το Βέλγιο δεν της έκανε τη… χάρη επικρατώντας 56-60.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-32, 42-46, 56-60

Λετονία (Άιναρς Μπεκάτσκις): Μέιερς 6 (6 ριμπάουντ), Μέγερις 7, Φρεϊμάνις 10 (11 ριμπάουντ), Μπλουμς 4, Γ. Μπέρζινς, Μπέρτανς 5, Κούκσικς 9, Σκέλε 4, Γιανιτσένοκς 4 (6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 7, Κ. Μπέρζινς, Σελάκοφς

Βέλγιο (Έντι Καστέλς): Μορς 4, Βαν Ρόσομ 4, Μπέγκιν , Ερβέλ 10 (7 ριμπάουντ), Εμγουέμα, Ταμπού 8 (8 ριμπάουντ), Σερόν, Μουγιά 2, Μουκούμπου 13, Ντε Ζέου 5, Μασότ 14, Ντρίσεν Πηγή: sport-fm.gr

Προβλημάτων συνέχεια για την Εθνική!

Δεν έφταναν οι απουσίες των Μαυροκεφαλίδη και Παπανικολάου για την Εθνική ήρθε να προστεθεί ακόμα ένας πονοκέφαλος με τον Μπράμο να νιώθει ενοχλήσεις, αλλά να συμμετέχει κανονικά στην προπόνηση.

Προβλημάτων συνέχεια για την Εθνική
Η Εθνική προετοιμάζεται… μετ’ εμποδίων για το αυριανό (16/9, 15:30) παιχνίδι κόντρα στην Κροατία καθώς ακόμα ένα πονοκέφαλος προστέθηκε για τον Αντρέα Τρινκιέρι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που ούτως ή άλλως δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Κώστα Παπανικολάου, είδε τον Μάικ Μπράμο να συμμετέχει μεν στην προπόνηση αλλά να νιώθει ενοχλήσεις.

Συγκεκριμένα ο 26χρονος διεθνής δέχθηκε στην αναμέτρηση με τους Σλοβένους ένα χτύπημα και παρουσίασε άλγος στη βουβωνική χώρα. Πάντως δεν φαίνεται να πρόκειται για κάτι σοβαρό που σημαίνει πως θα είναι «παρών» αύριο στο σημαντικό ματς κόντρα στους Κροάτες. Πηγή: sport-fm.gr

Αρπαγή! Οι Ιταλοί πάνε να πάρουν το "νέο Μαυρία"!!

Ποιον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού παρακολουθούν πολύ στενά δύο ιταλικοί σύλλογοι; Ο sportdog σάς έχει για μια ακόμα φορά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ! Στο στόχαστρο δύο ιταλικών ομάδων βρίσκεται νεαρός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, παρότι στην ομάδα δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής.
Το θέμα έχει για μια ακόμα φορά η έγκυρη στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", η οποία αποκαλύπτει πως πρόκειται για τον Αλέξανδρο Μουζακίτη!

Μπορεί ο 19χρονος επιθετικός να μην έχει βρει θέση ακόμα στον νεανικό Παναθηναϊκού του Γιάννη Αναστασίου, αλλά έχει ήδη μπει στο μάτι δύο ιταλικών συλλόγων.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του sportdog, οι "μακορανάδες" αναμένεται να κάνουν συστηματικό σκάουτινγκ στον παίκτη στη διάρκεια της σεζόν, έστω κι αν χρειάζεται να πηγαίνουν στα ματς της U-20 του Tριφυλλιού.

Άλλωστε, Ιταλός σκάουτερ βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ελλάδα για να "τσεκάρει" τον Μουζακίτη αγωνιζόμενο κόντρα στον Παναιτωλικό (2-0).
Η άποψή τους για τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή είναι εξαιρετική και δεν είναι τυχαίο πως τον θεωρούν, όπως λένε, τον ..."νέο Μαυρία"!


 
Πηγή: sportdog.gr

«Το μπάσκετ δεν είναι μόνο ταλέντο!»

Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς αναλύει στο gazzetta.gr πως "βραχυκύλωσε" την αγωνιστική λειτουργία της Εθνικής ομάδας και οδήγησε τη Σλοβενία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.
Έχουν περάσει δεν έχουν περάσει 20 λεπτά από τη λήξη του αγώνα με τη Σλοβενία και ήδη η "Stozice Arena" έχει αρχίσει να αδειάζει... Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Νίκου Ζήση στη μικτή ζώνη, διασχίζουμε έναν μεγάλο υπόγειο διάδρομο που οδηγεί στον parking του γηπέδου και μετά από ένα 5λεπτο περπάτημα, πέφτουμε πάνω στο πούλμαν της ελληνικής αποστολής. Ο Αντώνης Φώτσης ακουμπισμένος σε έναν τοίχο, κάθεται πάνω σε ένα στρώμα γυμναστικής και μιλάει στο τηλέφωνο.
Οι πρώτες "εικόνες" μετά την ήττα
Πάρα δίπλα, οι βοηθοί του Αντρέα Τρινκιέρι, ο Δημήτρης Παπανικολάου και ο Γιώργος Λημνιάτης προσπαθούν να πνίξουν τη στενοχώρια τους σε ένα τσιγάρο, ενώ ο Ηλίας Κατζούρης, κοιτάζει ανέκφραστος το φύλλο της στατιστικής κρατώντας το κεφάλι του. Λίγα λεπτά αργότερα κάνουν την εμφάνισή τους και οι υπόλοιποι διεθνείς και επιβιβάζονται αμέσως στο πούλμαν (ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη, αντάλλαξαν έναν σύντομο χαιρετισμό με τον πρώην συμπαίκτη τους στον Ολυμπιακό και Σλοβένο, Ράσο Νεστέροβιτς), το οποίο αναχώρησε για το ξενοδοχείο, μόλις μπήκε (κουτσαίνοντας και με πάγο στο πόδι) ο Αντρέα Τρινκιέρι και ο τραυματισμένος Κώστας Παπανικολάου, που καθυστέρησε γιατί έπρεπε να δώσει δείγμα ούρων για τον έλεγχο ντόπινγκ (όπως και ο Μπουρούσης που επέστρεψε αργότερα μαζί με τον γιατρό, Νίκο Κουκουλιά με ιδιωτικό αυτοκίνητο).
Το συναπάντημα με τον "Μπόζα"
Ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε στην αίθουσα εργασίας των δημοσιογράφων, όταν ξαφνικά πέφτουμε πάνω στον θριαμβευτή της βραδιάς και παλιο μας γνώριμο, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο οποίος οδήγησε αυτή την ατάλαντη (σε σύγκριση με την Εθνική μας) Σλοβενία, σε θρίαμβο επί της Ελλάδας, που πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ, θεωρούνταν ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και πέταξε τις ελπίδες διάκρισης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στον ποταμό Ljubljanica που διατρέχει την πανέμορφη σλοβενική πρωτεύουσα! Τελευταία φορά, είχαμε μιλήσει πριν από περίπου 10 μήνες στο Στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας", όταν ο 4 φορές πρωταθλητής Ευρώπης, "Μπόζα", παρ' ολίγο να φύγει νικητής με την Τσεντεβίτα για την Ευρωλίγκα, σε ένα ματς από το ξεκίνησε η αγωνιστική άνοδος του μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακού. Μετά από μία χειραψία και δύο κουβέντες στα γαλλικά, ο 61χρονος - γεννημένος στην Κροατία - Σέρβος τεχνικός, δέχτηκε μετά χαράς να λύσει ορισμένες από τις πάμπολλες απορίες μας, γύρω από το πλάνο που έστησε για να νικήσει την Ελλάδα.
-Τι έγινε coach, πως καταφέρατε να μας νικήσετε με τόσο λιγότερο ταλέντο;
«Φίλε μου, το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ και δεν κερδίζει το ατομικό ταλέντο! Μιλάμε για το πιο δίκαιο άθλημα στον κόσμο, το οποίο επιβραβεύει την συλλογική προσπάθεια σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού... Έχω κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν ως "δολοφόνος" του αθλήματος, επειδή επικεντρώνω την στρατηγική μου σε δύο απλά πράγματα, που όμως, είναι όλο το μπάσκετ, την άμυνα και τα ριμπάουντ. Είχα πει στους παίκτες μου ότι αν πάρουμε τα ριμπάουντ, "πολεμήσουμε" στην άμυνα φάση-φάση και η Ελλάδα δεν βάλει κάτω από 70 πόντους, τότε θα έχουμε μεγάλη τύχη...»
-Η εμφάνισή μας κόντρα στην Ισπανία δεν σας φόβισε;
«Δεν περίμενα να σας δω να κερδίζετε τους Ισπανούς για να αξιολογήσω την ποιότητα της Ελλάδας, που είναι μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο μπάσκετ. Απλά, παρακολουθώντας την, το εφετινό καλοκαίρι αλλά και στα πρώτα ματς του Ευρωμπάσκετ, κατέληξα σε ορισμένα συμπεράσματα. Ξεχωριστά, οι παίκτες σας, έχουν μεγάλη ποιότητα και εμπειρία από μεγάλους αγώνες, αλλά στην Εθνική ομάδα, φάνηκε να μην έχουν γίνει τόσο πολύ...ομάδα, να έχουν ασυνεννοησία και αργές αντιδράσεις στην άμυνα και μελετώντας το scouting, αυτό το στοιχείο φαίνεται ότι πολλές φορές, τους ανάγκαζε να χάνουν το ρυθμό τους. Γι' αυτό και θεωρούσα από την αρχή ότι το κλειδί θα ήταν τα ριμπάουντ! Αν τα παίρνατε, θα βγάζατε κάποιους αιφνιδιασμούς και γενικά θα είχατε το καθαρό μυαλό να οργανώσετε το παιχνίδι, όπως θέλατε. Αν τα χάνατε, ήλπιζα ότι θα βραχυκυκλωνατε...»
-Ποιος ήταν ο στόχος σας στην επίθεση;
«Κοίτα, ξέραμε ότι η Ελλάδα είναι ευάλωτη στα ρήγματα, γιατί οι τρεις περιφερειακοί της δεν είναι και οι καλύτεροι αμυντικοί, ενώ υπάρχει αργή αντίδραση και αλληλοκάλυψη μετά την διείσδυση μέσα στη ρακέτα από τους ψηλούς της! Εμείς διαθέτουμε τρεις αριστερόχειρες γκαρντ με γήγορα πόδια (σ.σ.: τους Γκόραν και Ζόραν Ντράγκιτς και τον Λάκοβιτς) και επιλέξαμε να "χτυπήσουμε" τη ρακέτα σας από την αριστερά πλευρά, που πάντα είναι πιο αδύνατη για κάθε άμυνα... Πέρα απ' αυτό, όμως, είχαμε την τύχη να ευστοχήσουμε στα περισσότερα ανοιχτά μακρινά σουτ που "βγάλαμε" στο πρώτο μέρος και να ανοίξουμε πολύ το σκορ. Ευτυχώς οι αντίπαλοί μας ξύπνησαν αργά...»
Πηγή: gazzetta.gr

«Έμφραγμα» στο 90' για την Φιορεντίνα!

Πρώτη απώλεια βαθμών για την Φιορεντίνα στο φετινό πρωτάθλημα μένοντας στο 1-1 με την Κάλιαρι στο Αρτέμιο Φράνκι. Τραυματίες αποχώρησαν Κουαδράδο και Γκόμες.
Η Κάλιαρι ταξίδεψε στην Φλωρεντία γνωρίζοντας ότι έχιε να αντιμετωπίσει εκτός από την Φιορεντίνα και την άσχημη παράδοση αφού έχει να νικήσει στο Αρτέμιο Φράνκι από το 1972 μετρώντας από τότε μόνο τέσσερις ισοπαλίες.
Η Φιορεντίνα από την πλευρά της είχε στόχο το απόλυτο να κάνει την τρίτη της νίκη στα τρία πρώτα παιχνίδια και από την αρχή προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της. Κατοχή της μπάλας χωρίς όμως αυτή την φορά να δημιουργήσει τις σπουδαίες φάσεις.
Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τους Βιόλα που είδαν τον Κουαδράδο να αποχωρεί τραυματίας με φόβους για εξάρθρωση ώμου. Μάλιστα τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα όταν στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου η κεφαλιά του Κόντι από την μικρή περιοχή κατέληξε άουτ.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι και πίεσαν ακόμα περισσότερο, αλλά η τύχη δεν ήταν με την ομάδα του Μοντέλα. Στο 48' ο Γκόμες βγήκε μόνος απέναντι στον Αγκάτσι αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ με τον Γερμανό επιθετικό να τραυματίζεται στο γόνατο με συνέπεια να γίνει αναγκαστική αλλαγή.
Τελικά η πίεση της Φιορεντίνα έφερε αποτέλεσμα στο 71' όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Ρόσι η μπάλα έφτασε στον Μπόρχα Βαλέρο ο οποίος επίσης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι Βιόλα θα έπαιρναν τους τρεις βαθμούς της νίκης, στο 90' ο Πινίγια με υπέροχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Νέτο παγώνοντας το Αρτέμιο Φράνκι.
Το 1-1 δεν άλλαξε με την Φιορεντίνα να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες εξαιτίας αποβολής του Πιζάρο ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Ντε Μάρκο για πτώση του Ρόσι στην μεγάλη περιοχή της Κάλιαρι.
Πηγή: gazzetta.gr

Επίσημη Ξενερωμένη!

Η Εθνική δεν αποκλείστηκε, αλλά προδόθηκε. Και θα είναι προδομένη, ακόμα κι αν γίνει το 8ο θαύμα και προκριθεί με νίκη επί της Κροατίας και ήττα των Ισπανών, γιατί δεν κατάφερε να σταθεί στο -μεγάλο- ύψος της.Γράφει ο Βασίλης Παπανδρέου.
Τι να πεις και τι να γράψεις, όταν βλέπεις την ομάδα που βρίσκεται στην 4η θέση στην παγκόσμια βαθμολογία της FIBA (πίσω μόνο από Αμερική, Ισπανία και Αργεντινή) να παίζει στον "τελικό" της διοργάνωσης, απέναντι στη Σλοβενία και χάνει 26 πόντους, στο 26ο λεπτό, ενώ ο καλύτερος της παίκτης μας έχει ήδη βάλει 26 πόντους με προσωπικές ενέργειες;
Τι να πεις όταν ήδη από τα πρώτα φιλικά της προετοιμασία, έχουν όλοι εντοπίσει τη δυσκολία στην προσωπική άμυνα και παρ' όλ αυτά, "τρώμε" 23 από τον Μπελινέλι (στα επόμενα 2 ματς, έβαλε αθροιστικά 20), 29 από τον Κοπόνεν (στα υπόλοιπα 2 ματς έβαλε αθροιστικά 22), 20 από τον Ρούντι (σε κανένα από τα 7 ματς της διοργάνωσης δεν έχει βάλει πάνω από 15) και 28 από τον Ντράγκιτς, που έβαλε τους πρώτους 11 πόντους της ομάδας τος και ξεκίνησε με 3/3 -ελεύθερα- τρίποντα, ενώ μέχρι το σημερινό αγώνα, σούταρε με 5/26.
Τι να πεις όταν χάνεις 10 αμυντικά ριμπάουντ από τη Φινλανδία και 21 από τη Σλοβενία, σε δύο αγώνες που ήξερες ότι παίζεις τις ελπίδες σου (με Φινλανδία) και την ύπαρξή σου (με Σλοβενία);
Τι να πεις όταν "τρως" 19 πόντους σε αιφνιδιασμό από τους -ιδιαίτερα γρήγορους πάντως- Σλοβένους, χωρίς ούτε ένας παίκτης μας να είναι πίσω από τον επιθετικό, αλλά και οι 5 να κυνηγάνε και τελικά να παίρνουν την μπάλα κάτω από το διχτάκι;
Τι να πεις όταν, ακόμα κι όταν είσαι κοντά στη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ (από το -26 στο -6), όχι μόνο δεν καταφέρεις να βάλεις ένα μεγάλο σουτ (ελεύθερο τρίποντο ο Καϊμακόγλου στο 1:30), αλλά κάνεις και 2 λάθη, με θύτες δύο πιο έμπειρους παίκτες στην ομάδα;
Τι να πεις ότι πρώτος ριμπάουντερ κόντρα στη Σλοβενία ήταν ο Σπανούλης με 8;
Τι να πεις όταν στο πιο κρίσιμο ματς της διοργάνωσης μοιράσαμε 6 ασίστ, ενώ είχαμε μέσο όρο 14 στη διοργάνωση;
Τι να πεις όταν ο Φώτσης, που στα προηγούμενα 2 ματς έπαιξε συνολικά 5 λεπτά (δεν πάτησε παρκέ με Ισπανία), έπαιξε σήμερα 22 και πήρε 7 ριμπάουντ, ενώ είχε και 3 μπλοκ;
Τι να πεις όταν ο 35χρονος Γιακά Λάκοβιτς σου βάζει 10 πόντους;
Να πεις ότι φταίει ο Τρινκιέρι, που δεν υπολόγισε ότι μπορεί να χάσει 2 αγώνες ο Σπανούλης με διάστρεμμα, ότι θα γυρίσει στην Αθήνα τραυματίας ο Μαυροκεφαλίδης και θα πάθει βαρύ διάστρεμμα ο Παπανικολάου;
Να πεις ότι φταίει ο Τρινκιέρι, που ενώ είχε τα τρία καλύτερα 4άρια της διοργάνωσης, δεν κατάφερε ποτέ να βρει πώς θέλει να τα αξιοποιήσει;
Να πεις ότι φταίει ο Τρινκιέρι, που όπως όλα δείχνουν "έχασε" κάποιους παίκτες λόγω της στάσης απέναντί τους;
Να πεις ότι φταίει ο Τρινκιέρι, που πήρε 4 guard και έκοψε τον Κατσίβελη, ασχέτως αν ουδείς απ' όσους έχουν εκφράσει άποψη  για το θέμα αυτό δεν έχει αποφασίσει ποιον θα έπρεπε να κόψει ο Ιταλός. Να κόψεις τον Φώτση; Να κόψεις τον Περπέρογλου; Να κόψεις τον Καββαδά; Είναι αστείο πάντως, για το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, να λέμε ότι το μέγα πρόβλημα στο ρόστερ ήταν ο Κατσίβελης...
Να πεις ότι φταίνε οι παίκτες που δεν μπορούσαν να μαρκάρουν στο ένας με έναν;
Να πεις ότι φταίνε οι παίκτες, που μετά τα "cojones" που έδειξαν με Ισπανία, ήταν σε άλλο γήπεδο επί σχεδόν 30 λεπτά με τη Σλοβενία, ενώ έχασαν από τη Φινλανδία σε ένα ματς που ΔΕΝ θέλουν -οι συγκεκριμένοι παίκτες- προπονητή για να κερδίσουν;
Να πεις ότι φταίει η Ομοσπονδία, που δεν έχει βρει τον τρόπο να οδηγήσει την πιο πετυχημένη Εθνική του τόπου σε μια επιτυχία μετά από 4 χρόνια αποτυχιών;
Να πεις ότι φταίνε οι δημοσιογράφοι, που πίστεψαν ότι αυτή η ομάδα έχει το ρόστερ και την ποιότητα να φτάσει μέχρι τον τελικό, αλλά τελικά κινδυνεύει να μείνει έξω από τους "8" σε Eurobasket για πρώτη φορά μετά το 2001;
Να πεις ότι φταίνε οι φίλαθλοι, επειδή κάτω από κάθε κείμενο, από κάθε post, από κάθε status γράφουν την ίδια απερίγραπτη μαλακία για την Εθνική του Σπανούλη και την Εθνική του Διαμαντίδη, σπάζοντας ένα -ακόμα- παγκόσμιο ρεκόρ οπαδικής στενοκεφαλιάς;
Να πεις ότι φταίνε οι διαιτητές;;; Όχι αυτό μην το πεις, γιατί είσαι η Εθνική Ελλάδας!
Καλύτερα, να μην πεις τίποτα, να περιμένεις τι θα γίνει με την Κροατία, να περιμένεις μήπως (πέσουμε από την Ακρόπολη και βρούμε πορτοφόλι και) η Ιταλία νικήσει την Ισπανία και μετά με καθαρό μυαλό, αν έχουμε αποκλειστεί, να γράψεις για τη μεγαλύτερη αποτυχία της σύγχρονης ιστορίας της, βάσει των προσδοκιών που είχαν όλοι -παίκτες, προπονητές, Ομοσπονδία, δημοσιογράφοι- από αυτήν την ομάδα...
Υγ: Όπως είπε κι ο Τρινκιέρι. «Φανταστείτε να χάσει η Ισπανία κι εμείς να έχουμε χάσει νωρίτερα από την Κροατία».
Υγ2: Στον αθλητισμό έρχονται και αποτυχίες. Η συγκεκριμένη Εθνική μας έχει κάνει να ανέβουμε σε κορυφές που δεν φανταζόμασταν καν ότι υπάρχουν, ενώ το συναίσθημα μετά τη νίκη επί της Ισπανίας ήταν μοναδικό. Επίσημη Αγαπημένη και στις χαρές και στις λύπες, γιατί όπως έλεγε και ο Παναγιώτης Φασούλας, «οι ομάδες είναι το ζην, αλλά η Εθνική το ευ ζην».
Υγ3: Υπάρχουν και -πολύ- χειρότερα στη ζωή! Φανταστείτε να βγει στην Αθήνα δήμαρχος ο Κασιδιάρης...
Πηγή: gazzetta.gr

Αυστραλία: Συλλήψεις προπονητών και παικτών ομάδας για «στημένα»

Νέο… πλήγμα στην εικόνα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αποτελούν οι συλλήψεις στελεχών ομάδας της Αυστραλίας με την κατηγορία του παράνομου στοιχιματισμού.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, ο τεχνικός και εννέα ποδοσφαιριστές της Southern Star Football Club που έχει τη βάση της στην Βικτώρια και στηρίζεται κυρίως από την τουρκική κοινότητα της περιοχής, συνελήφθηκαν με την κατηγορία των «στημένων» αγώνων.
Η Southern Star αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πολιτειακού πρωταθλήματος της Βικτώριας «Victorian Premier League», μαζί με τις ελληνικές Ελλάς Μελβούρνης, Όκλι, Νέα Ελλάς, Ηρακλής και Παγκύπριος.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές που συνελήφθηκαν είναι Βρετανοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τη διακοπή των πρωταθλημάτων τους το καλοκαίρι και αγωνίζονταν με την φανέλα της Southern Stars.
Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία της Ομοσπονδίας της Αυστραλίας και αποδείχθηκε από τις έρευνες πως στα ματς της ομάδας έχουν «παιχτεί» περισσότερα από 2 εκ. δολάρια Αυστραλίας.
Πηγή: onsports.gr

MLS: Ανρί και κορυφή!! (videos)

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο σημείωσαν οι Τιερί Ανρί και Φαμπιάν Εσπιντόλα, οπότε οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς κέρδισαν το Τορόντο με 2-0.
Η νίκη των Νεοϋορκέζων ήταν δίκαιη και επανέφερε τους Ρεντ Μπουλς στην κορυφή της ανατολικής περιφέρειας του MLS, αφού οι Μόντρεαλ Ίμπακτ γνώρισαν εντός έδρας ήττα με 2-1 από τους Κολόμπους Κρου, αν και προηγήθηκαν στο 23ο λεπτό με τον Μάρκο Ντι Βάιο και έχασαν ευκαιρίες, ώστε να «καθαρίσουν» τον αγώνα. Εντούτοις, ο Τσαντ Μάρσαλ ισοφάρισε στο 60ό λεπτό και στο 78ο ο Ντομινίκ Οντούρο ολοκλήρωσε την ανατροπή.
Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές MLS, Λος Άντζελες Γκάλαξι, αρκέστηκαν σε εκτός έδρας 2-2 με την Ντι Σι Γιουνάιτεντ, η οποία ισοφάρισε στο 84ο λεπτό με τον Κάιλ Πόρτερ. Οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό με τον Ρόμπι Κιν και στο 81ο με τον Μάικλ Στέφενς, ενώ ο Λάντον Ντόνοβαν αντικαταστάθηκε από το ημίχρονο εξαιτίας ενοχλήσεων στον αριστερό αστράγαλο.
Παράλληλα, οι Σικάγο Φάιρ εισήλθαν στις θέσεις των playoffs για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς κέρδισαν τους Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον με 3-2 χάρη σε μακρινό σουτ του Άλεξ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ στο 86ο λεπτό, ενώ οι Χιούστον Ντάιναμο ανέβηκαν στην 4η θέση της Ανατολής έπειτα από το εκτός έδρας 1-0 επί των Φιλαδέλφεια Γιούνιον, στο οποίο σκόραρε ο Ρικάρντο Κλαρκ με κεφαλιά στο 53ο λεπτό. Ακόμα, οι Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς παραχώρησαν 0-0 στους Βανκούβερ Ουάιτκαπς.
Σε άλλο ματς, οι Κολοράντο Ράπιντς πήραν κρίσιμο 2-1 σε βάρος του Ντάλας, αφού στο 59ο λεπτό ο Ουρουγουανός Βιθέντε Σάντζες ισοφάρισε το γκολ του Νταβίντ Φερέιρα στο 51ο λεπτό και στο 65ο ο 33χρονος στράικερ προκάλεσε αυτογκόλ του Ματ Χέντζες. Τέλος, οι Πόρτλαντ Τίμπερς απέσπασαν ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Σίβας ΗΠΑ χάρη σε γκολ του Αργεντινού Ντιέγκο Βαλέρι, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο 45λεπτο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μόντρεαλ Ίμπακτ-Κολόμπους Κρου 1-2
Ντι Σι Γιουνάιτεντ-Λος Άντζελες Γκάλαξι 2-2
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς-Τορόντο 2-0
Φιλαδέλφεια Γιούνιον-Χιούστον Ντάιναμο 0-1
Σικάγο Φάιρ-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 3-2
Κολοράντο Ράπιντς-Ντάλας 2-1
Σίβας ΗΠΑ-Πόρτλαντ Τίμπερς 1-1
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς-Βανκούβερ Ουάιτκαπς 0-0
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
29
48
Μόντρεαλ Ίμπακτ
27
45
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
28
45
Χιούστον Ντάιναμο
28
40
Σικάγο Φάιρ
28
39
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
29
39
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
28
37
Κολόμπους Κρου
29
35
X-Τορόντο
29
23
X-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
28
15
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
27
49
Ρέαλ Σολτ Λέικ
29
48
Κολοράντο Ράπιντς
29
45
Λος Άντζελες Γκάλαξι
28
44
Πόρτλαντ Τίμπερς
28
43
Ντάλας
28
40
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
28
38
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
29
38
X-Σίβας ΗΠΑ
29
26
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.
Χ-Αποκλείστηκε από τα playoffs

















Πηγή: onsports.gr