Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Γκόραν Ντράγκιτς: «Θυμόμαστε ακόμα το 2007»

Έχοντας πολύ καλά στο μυαλό τους την ανατροπή του 2007 οι Σλοβένοι φρόντισαν να μην την… ξαναπατήσουν όπως εξήγησε ο Γκόραν Ντράγκιτς.

Γκόραν Ντράγκιτς: «Θυμόμαστε ακόμα το 2007»
Ο κορυφαίος στη νίκη της Σλοβενίας επί της Εθνικής Γκόραν Ντράγκιτς αναφέρθηκε στα στοιχεία που εστίασε η ομάδα του για να «χτυπήσει» την Ελλάδα ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θυμόντουσαν καλά την ανατροπή του 2007 για να την… ξαναπατήσουν.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε πως η Ελλάδα δεν θέλει να τρέχει κι εμείς χτυπήσαμε εκεί έχοντας και την κυριαρχία στα ριμπάουντ. Παρότι ξεφύγαμε με 26 πόντους, το παιχνίδι δεν τελείωσε. Θυμόμαστε ακόμη τι έγινε το 2007. Έπρεπε να παλέψουμε μέχρι το τέλος», είπε ο γκαρντ των Σανς και συνέχισε:

«Ευχαριστώ τον κόσμο μας και τους συμπαίκτες μου για τη νίκη. Όταν παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο νιώθεις υπέροχα. Μπορεί να επηρεαστείς αρνητικά, αλλά αν μείνεις συγκεντρωμένος σε όλο το ματς».


Νάχμπαρ: «Αντεπεξήλθαμε στην πίεση»

Στο γεγονός πως οι παίκτες της Σλοβενίας ανταπεξήλθαν στο τέλος στην πίεση της Ελλάδος στάθηκε ο Μπάστιαν Νάχμπαρ μετά τη νίκη των διοργανωτών του Ευρωμπάσκετ επί της Εθνικής.

Ο διεθνής φόργουορντ τόνισε πως οι Έλληνες είναι ικανοί να «κοιμίζουν» κάθε αντίπαλο, στάθηκε στην εμφάνιση του Σπανούλη και στα λάθη που έγιναν και ζήτησε νίκη κόντρα στη Φινλανδία, ώστε να διατηρηθεί το αήττητο.

Αναλυτικά: «Ήταν μία κλασική εμφάνιση της Ελλάδας. Είναι πραγματικές αυθεντίες στο να ‘υπνωτίζουν’ τον αντίπαλο, ο Σπανούλης πήρε μπρος, μας ανάγκασαν σε πολλά λάθη και, κάπως έτσι, επέστρεψαν στην αναμέτρηση. Η ουσία είναι πως αντεπεξήλθαμε στην πίεση. Έτσι είναι το μπάσκετ, οι ομάδες δεν μπορούν να αποδίδουν το ίδιο και στα 40’, εκτός αν αντιμετωπίζεις κακές ομάδες, αλλά η Ελλάδα δεν είναι τέτοια. Θέλουμε τη νίκη κι απέναντι στη Φινλανδία, ώστε να συνεχίσουμε αήττητοι μπροστά σ' αυτό το εκπληκτικό κοινό του Στόζιτσε».

«Μας βοήθησε η σκληρή άμυνα»

Στη σκληρή άμυνα των παικτών της Σλοβενίας πάνω στους Έλληνες διεθνείς κρίθηκε η νίκη των διοργανωτών του Ευρωμπάσκετ, σύμφωνα με τον Κάσπερ Βίντμαρ.

Ο διεθνής φόργουορντ τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του έχασαν λίγο την αυτοσυγκέντρωσή τους και στάθηκε στο γεγονός πως φάνηκε πως η διοργανώτρια μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο αν παίξει καλά.

Αναλυτικά: «Στην άμυνα παίξαμε σκληρά από το πρώτο λεπτό. Στο τέλος της τρίτης περιόδου, χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας και θυμηθήκαμε πως ένα παιχνίδι τελειώνει στα 40’. Αποδείξαμε πως μπορούμε να ‘χτυπήσουμε’ οποιονδήποτε παιχνίδι, αλλά, αν κάνουμε κακό ματς, μπορούμε να χάσουμε και από οποιονδήποτε. Τη Δευτέρα, έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι με μία δύσκολη ομάδα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: