Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Απλά… νίκη!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog στο gazzetta.gr για τον μονόδρομο νίκης με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, τους... κακούς που έφυγαν και τους... καλούς που πρέπει να δείξουν την αξία τους, αλλά και το ντεμπούτο Μιλίνκοβιτς.
Ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Για την ακρίβεια δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός από την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης. Για τον ΑΡΗ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα και πρέπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές να πάρουν την κατάσταση στα πόδια τους με δεδομένο ότι ο νέος προπονητής δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων μάγος.
Ο ΑΡΗΣ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές παρουσιάστηκε κάκιστος και αν διαβάσει κανείς στο SUPER ARIS τις δηλώσεις του Τάτου για το τεχνικό τιμ και ιδιαίτερα τον Μούτα θα καταλάβει σε μεγάλο βαθμό γιατί η ομάδα σέρνονταν. Για την.. καταστροφική επιλογή του Μούτα δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε εκ νέου. Τα γράφαμε την μέρα που τον ανακοίνωσε ο Ηλιάδης, αλλά και στην πορεία που για συγκεκριμένους λόγους διάφορα… φρούτα του παρείχαν στήριξη μόνο και μόνο επειδή του ασκούσαμε κριτική.
Τώρα φυσικά που ο Τάτος τον χαρακτηρίζει… άσχετο, μπορεί και να αποθεώσουν τον παίκτη για τον οποίο άφηναν ουκ ολίγα υπονοούμενα όλο αυτό το διάστημα.
Αυτό που θα σημειώσω δεν έχει να κάνει πλέον με τον Μούτα, αλλά τον Τάτο και τους συμπαίκτες του που όλο αυτό το διάστημα δικαιολογημένα είχαν τα θέματά τους και αντί να τους βοηθούν να προσφέρουν, τους προκαλούσαν και προβλήματα.
Πλέον όμως οι… κακοί έφυγαν, οπότε οφείλουν και οι ποδοσφαιριστές να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο. Από αύριο στον πάγκο της ομάδας θα έχουν την συνδρομή του Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Ο Σέρβος από την πρώτη μέρα προσπαθεί να προσεγγίσει με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο τους παίκτες. Προτροπές για χαμόγελα, καλύτερη διάθεση, μουσική στα αποδυτήρια, όσο κι αν για ορισμένους αποτελούν ψιλά γράμματα, μπορούν να διαφοροποιήσουν κατά πολύ το κλίμα στα αποδυτήρια.
Το θέμα φυσικά πέρα από ψυχολογικό, είναι και αγωνιστικό. Ήδη αύριο ο Σέρβος ετοιμάζει αλλαγές. Όχι μόνο προσώπων ( με τους ανεξήγητους αγωνιστικά αποκλεισμούς παικτών να μένουν στο παρελθόν), αλλά και συστημάτων. Δεν ξέρω αν τελικά θα παίξει με 4-3-3. Αν ο Ουντότζι θα είναι στην κορυφή, ο Τάτος στα άκρα και πλέον ο ΑΡΗΣ θα παίζει με τρία αμυντικά χαφ. Αυτά πρέπει να τα δούμε στην πράξη για να τα κρίνουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως άπαντες στον ΑΡΗ ξέρουν ότι κόντρα στον Λεβαδειακό η μόνη επιλογή που έχουν είναι να κερδίσουν…
ΥΓ1 Δήλωσε κώλυμα ο Μάνταλος και πολύ καλά έκανε. Δεν ξέρω αν αιτία ήταν τα… όργια που έκανε πέρσι στα ματς του ΑΡΗ και με Λεβαδειακό (πέναλτι σε Γκέσιο, το βάφτισε αποβολή στο 48, αποβολή αστεία σε Γιαννιώτα με Πλατανιά στο 38, ΑΡΗΣ-Πανθρακικός με 9 ο ΑΡΗΣ και ο Δερμιτζάκης να δηλώνει ότι ήταν η καλύτερη διαιτησία της σεζόν για την ομάδα του και τον Αγκάνθο να σημειώνεται ότι πήρε κάρτα που ποτέ δεν έδειξε ο ρέφερι). Ο Σπάθας δεν έχει φτάσει σε τέτοιο… επίπεδο, αλλά πέρσι και αυτός στην Κομοτηνή απέβαλε τον Γκέσιο στο 35 άδικα, στα Γιάννενα δεν έδωσε μαρς πέναλτι κτλ κτλ. Για να δούμε και με την ομάδα του Κομπότη…
ΥΓ2 Καλές και ωραίες οι δηλώσεις Δημάρχων και λοιπών τοπικών αρχόντων στην Φλώρινα για τον ΑΡΗ. Και φυσικά είναι τιμή τους που ο ΑΡΗΣ βρίσκεται εκεί για την προετοιμασία του. Αυτό που συνέβη όμως με τους 4 φίλους του ΑΡΗ που συνελήφθησαν σε φιλικό αγώνα (!!!!!!!) επειδή άναψαν ένα βεγγαλικό και την Δευτέρα περνάνε αυτόφωρο είναι ξεκάθαρη στοχοποίηση και ενέργεια που ΟΛΟΣ Ο ΑΡΗΣ πρέπει να αντιμετωπίσει. Καλό το περίπτερο στην ΔΕΘ, ωραίες οι εκδηλώσεις, σωστή επικοινωνιακά η κίνηση με Γκάλη, αλλά χωρίς τους οπαδούς του ο ΑΡΗΣ θα είναι ένα τίποτα. Και επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για επεισόδια, θα ήταν καλό η ΚΑΕ ΑΡΗΣ να ενημερώσει άπαντες ποιος κατήγγειλε προφορικά (!) στην αστυνομία τους φίλους του ΑΡΗ και προέτρεψε να εφαρμοστεί ο αθλητικός νόμος περί βεγγαλικών.  Α, και τι ομάδα είναι για να δούμε αν επηρεάστηκε από τις οπαδικές του προτιμήσεις…
ΥΓ3 Αυτονόητη η ευχή για καλή επιτυχία στους δυο Ζόραν του ΑΡΗ. Ειδικά αν οι συνειρμοί με τον Τσίριτς γίνουν πράξη…
ΥΓ4 Είχαμε επισημάνει την σημασία του να μιλήσει ο Ηλιάδης στον κόσμο του ΑΡΗ. Ελπίζω την Τρίτη να ξεκαθαρίσει τα όποια σύννεφα (ΑΜΚ, χορηγοί, αγωνιστικό), γιατί ήδη οι γνωστοί κύκλοι που επιθυμούν τον ΑΡΗ στα τάρταρα για να… επανέλθουν άρχισαν τις… συγκεντρώσεις.
ΥΓ5 Να μας πείτε παιδιά, πως θέλετε να πληρώσετε ακριβώς τα χρέη σας. Δεν φτάνει που είναι παγωμένα 10 χρόνια, ενώ τον ΑΡΗ τον πνίγουν χρέη κατά πολύ μικρότερα, θέλετε να πληρώσετε και όσα εσείς γουστάρετε. Ή μάλλον για να το σημειώσουμε σωστά. Πρώτα λέτε ότι αναλαμβάνετε τα χρέη, μετά λέτε θα τα πληρώσετε, μετά λέτε θα πληρώσετε… κας το αρχικό κεφάλαιο, μετά λέτε να γίνει και μία έκπτωση ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΤΕ με το νόμο που σβήνει το 80% των προσαυξήσεων, αλλά σας δίνει αποπληρωμή σε βάθος χρόνου, πάλι δεν θέλετε. ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ και όλα τα άλλα είναι για λαική κατανάλωση. Μια ζωή… αγκαλιά με το δημόσιο που επιμένει να μην διεκδικεί πάνω από 30 εκ. ευρώ (μπορεί να λέω και λίγα) και μάλιστα χωρίς υπαγωγή σε κανένα άρθρο. Καλύτεροι στους ψυγειοκαταψύκτες και από αλυσίδα ηλεκτρικών…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: