Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Oh la la…!!

Με εξαιρετική εμφάνιση και νέο χατ-τρικ από τον Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» τρόμο, επικράτησε 4-0 της Ξάνθης και… περιμένει την Τρίτη την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Oh la la…
Εξαιρετικός, με πίεση ψηλά και κυρίως… ευρωπαϊκή ψυχολογία, ο Ολυμπιακός επικράτησε, άνετα, 4-0 της Ξάνθης με τον Κώστα Μήτρογλου να πετυχαίνει δεύτερο συνεχόμενο χατ-τρικ (27’, 45’, 73’).

Ο Σαβιόλα άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση μόλις στο 3’ για μια χορταστική εμφάνιση. Εκτός από τους σκόρερ, εξαιρετικοί ήταν οι Βάις και Φουστέρ, ενώ κοντά σε απόδοση ήταν ο Μασάντο και ο «αθόρυβος» Σάμαρης.

Ντεμπούτο για τον Γιαταμπαρέ, που έδειξε δείγματα του ταλέντου του, αλλά ξεχώρισε λόγω της… άνεσης με τη μπάλα στα πόδια. Ανησυχία στον Ολυμπιακό για τις αναγκαστικές αλλαγές Μπονγκ και Σαλίνο, ενόψει Παρί Σεν Ζερμέν.

Πως έπαιξε:



Ο Ρομπέρτο θα είναι στο τέρμα. Ο Σαλίνο θα βρίσκεται δεξιά, ο Μπονγκ αριστερά και οι Μετζανί και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Οι Μασάντο και Σάμαρης θα είναι στη μεσαία γραμμή, με τους Φουστέρ και Βάις στα δύο άκρα. Ο Σαβιόλα θα κινείται στην επίθεση, λίγο πιο πίσω από τον Μήτρογλου.

Το ματς:


Τα παιχνίδια πριν από τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις… «άγχωναν» ή έκρυβαν και παγίδες για τον Ολυμπιακό. Πράγμα, που ούτε να σκεφτεί δεν ήθελε ο Μίτσελ. Οι «ερυθρόλευκοι» με σωστές αποστάσεις στις γραμμές τους, με πίεση, η οποία ξεκινούσε από τους Μήτρογλου και Σαβιόλα και τους Φουστέρ και Σάμαρη να κάνουν ότι θέλουν την άμυνα της Ξάνθης παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί.

Σε αυτό βοήθησε, τα μέγιστα, το γκολ του Σαβιόλα μόλις στο 3’ λεπτό, για να… παραδοθούν, ουσιαστικά, στις ορέξεις των «ερυθρόλευκων» οι Ακρίτες. Από εκεί και ύστερα ακολούθησαν αρκετές καλές φάσεις με την τετράδα Μήτρογλου, Σαβιόλα, Βάις και Φουστέρ να πετάνε «φωτιές». Τα δύο γκολ από τον Κώστα Μήτρογλου, «σφράγισαν» απλά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και έστειλαν τον Ολυμπιακό προηγούμενο με 3-0. Μελανό σημείο, η αναγκαστική, λόγω τραυματισμού, αλλαγή του Μπονγκ.

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με ένα ακόμα αρνητικό για τον Ολυμπιακό. Ο Σαλίνο έμεινε στα αποδυτήρια αφού είχε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, πράγμα που σε συνδυασμό με την αλλαγή του Μπονγκ, ενδεχομένως να ανησυχούσε τον Μίτσελ. Ο ρυθμός, όπως ήταν λογικό, έπεσε αφού τα λεπτά κυλούσαν και η αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιρνε λίγο χώρο παραπάνω στο μυαλό των «ερυθρόλευκων».

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως ο Ισπανός τεχνικός έριξε στο παιχνίδι και τον Γιαταμπαρε. Ο νεαρός μέσος από το Μάλι, έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά κυρίως έδειξε… «άνεση» με τη μπάλα στα πόδια. Το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού και τρίτο του Μήτρογλου, ήρθε… έτοιμο από τον Βάις, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ερχόμενος με φόρα από τις εμφανίσεις με την Εθνική Σλοβακίας, κόντρα στην Βοσνία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (46’ Μανιάτης), Μπονγκ (37’ λ.τ. Χολέμπας), Μανωλάς, Μετζανί, Σάμαρης, Μασάντο, Φουστέρ (62’ Γιαταμπαρέ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπάζογλου, Ντομίνγκεζ, Ολαϊτάν

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Πέρεζ, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Παϊτο (42’ Μπαξεβανίδης), Ντε Γκούζμαν, Ντιέ, Μαρίν, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Εστράδα (46’ Κάλβ).

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Κάρλος, Χοσέμι, Μάνταλος, Φλίσκας, Σολάρι.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Απτόσογλου (Αθηνών)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: