Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

«Ούτε η Τότεναμ δεν μας περίμενε τόσο δυνατούς»

Τα δύο γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, βοήθησαν πολύ για τη συνέχεια της αναμέτρησης κόντρα στην Τότεναμ, όπως τόνισε ο Στέφανος Αθανασιάδης, ενώ αναφέρθηκε και στη στήριξη του κόσμου.
Ο Αθανασιάδης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές την νίκης του «Δικέφαλου του Βορρά» απέναντι στα «σπιρούνια» και με δηλώσεις του στη Νova αναφέρθηκε στην πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στο παρόν και στο μέλλον του στην ομάδα.
Οι δηλώσεις του Στέφανου Αθανασιάδη στην κάμερα της Nova:
Για το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ: «Μπήκαμε στο παιχνίδι χωρίς άγχος γιατί σε τέτοια παιχνίδια μόνο θετικά πράγματα έχεις να κερδίσεις. Παίζοντας λοιπόν χωρίς άγχος το παιχνίδι έγινε πιο εύκολο για εμάς. Αιφνιδιάσαμε την Τότεναμ, πετύχαμε δύο γκολ και αυτό μας βοήθησε πολύ. Μετά ήρθε η αποβολή και το πέναλτι που δυσκόλεψε τα πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο κόσμος μας βοήθησε πολύ στην προσπάθεια που κάναμε να κρατήσουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα. Ούτε η Τότεναμ μας περίμενε τόσο δυνατούς. Η πρόκριση είναι μεγάλη επιτυχία».
Για τα συναισθήματά του τη στιγμή του δεύτερου γκολ: «Με  το που πετύχαμε το δεύτερο γκολ δεν μπορούσες να σκεφτείς πολλά πράγματα, το μόνο που θέλαμε ήταν να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο».
Για την πρωτιά στον όμιλο: «Σίγουρα ήταν ένας δύσκολος όμιλος. Και πέρσι είχαμε πολύ δύσκολο όμιλο. Είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά και στη συνέχεια. Μετά τη νίκη επί της Τότεναμ η ομάδα έχει ανεβάσει το επίπεδο».
Για την πορεία στην Ελλάδα: «Είναι πολλοί οι λόγοι της κακής πορείας. Οι τραυματισμοί, οι συνεχόμενοι αγώνες από Τετάρτη - Κυριακή και η κούραση. Και εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε».
Για τον Λάσλο Μπόλονι: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής που ασχολείται πάρα πολύ με τους νεαρούς παίκτες και δίνει ευκαιρίες σε παιδιά όπως τον Σταφυλλίδη».
Για την Eθνική: «Θέλω να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις γιατί είναι στόχος μου να είμαι στην αποστολή της εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».
Για τον κόσμο: «Ο κόσμος αξίζει αυτή τη νίκη γιατί η συμπαράστασή τους μας βοηθά πολύ. Δεν περιμέναμε να δούμε τόσο κόσμο στο Λονδίνο αλλά και στο αεροδρόμιο όταν επιστρέψαμε. Μας δίνουν δύναμη».
Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο εξωτερικό: «Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο από τον ΠΑΟΚ καθώς έχω ανανεώσει το συμβόλαιό μου για άλλα τέσσερα χρόνια. Είναι όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου να αγωνιστώ κάποια στιγμή σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα».

Έπεσε μαχόμενη

Το ήθελε, μπορούσε, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ΑΕΚ πρόσθεσε ακόμη μία ήττα στη φετινή κακή, ευρωπαϊκή της πορεία, αφού… λύγισε στην έδρα της από την Άντερλεχτ με 2-1.
Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου έδειξαν ότι, παρά τις απουσίες, μπορούσαν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην πολύ καλή ομάδα των Βέλγων, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να συνέλθουν μετά το δεύτερο γκολ του Ζιλέ (σημείωσε και τα δύο γκολ)!
 
Προσωρινά, τα χαμόγελα στις τάξεις της Ένωσης είχε φέρει ο Δημήτρης Σιαλμάς,  ο οποίος με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια είχε ισοφαρίσει σε 1-1!
 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν στροφές, όμως και πάλι ο «δικέφαλος», αν και προσπαθούσε, δεν μετουσίωσε μια-δυο καλές ευκαιρίες του γκολ και να αποσπάσει την ισοπαλία! Έπειτα, λοιπόν, από πέντε αγωνιστικές η Ενωση έμεινε χωρίς βαθμό.

«Εκτιμώ τον Πρίττα, αλλά...»

Τη δική του εκδοχή για την περιθωριοποίηση του Σάκη Πρίττα από την ενδεκάδα του Αρη αλλά και γενικώς από τις προπονήσεις του α΄ γκρουπ, έδωσε με δηλώσεις που παραχώρησε στη κάμερα της NOVA, ο τεχνικός των κιτρίνων, Μίχαλ Πρόμπιερζ.
«Εκτιμώ τον Πρίττα, αλλά...»
«Ο Πρίττας είναι ένας έμπειρος παίκτης, τον εκτιμώ, όμως το θέμα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πως πολύ δύσκολα μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά που ζητάω μέσα στο γήπεδο και στη φιλοσοφία που έχω. Όλα τα υπόλοιπα και το τι θα επακολουθήσει θα τα δούμε εν καιρώ και από αγώνα σε αγώνα», κατέληξε.
Όπως γίνεται αντιληπτό ο κ. Πρόμπιερζ κλείνει, προς το παρών το θέμα Πρίττα με αυτή του την τοποθέτηση, ενώ για τον Κώστα Καπετάνο, υπογράμμισε: «Όπως βλέπετε είναι μαζί μας και προπονείται», δείχνοντας πως τον υπολογίζει κανονικά.

«Κάθε παιχνίδι μας θα είναι διαμαρτυρία»

Το Σάββατο ο Ηρακλής αντιμετωπίζει τον Διγενή Λακκώματος στα Μουδανιά με την «Αυτόνομη Θύρα 10» να καλεί τους φιλάθλους στο γήπεδο για μια ακόμα διαμαρτυρία.
«Κάθε παιχνίδι μας θα είναι διαμαρτυρία»
Η «Αυτόνομη Θύρα 10», εξέδωσε ανακοίνωση για το παιχνίδι με την ομάδα του Διγενή.
«Μετά από 3 εβδομάδες μπαίνουμε πάλι στα λεωφορεία για ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Αυτό το Σάββατο στις 15:00, παίζουμε στα Μουδανιά.
Όπως έχουμε ξαναπεί κάθε αγώνας θα είναι μια διαμαρτυρία, γιατί ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν ανήκει στην Δ'. Γι' αυτό δίνουμε ραντεβού το Σάββατο στις 10:30 στο σύνδεσμο της Α.Θ.10 στην Αγ. Δημητρίου, όπου από εκεί θα ξεκινήσουν τα πούλμαν και τα αυτοκίνητα για μηχανοκίνητη πορεία ως τα Μουδανιά.
Το κόστος της εκδρομής για τα λεωφορεία είναι 7€. Οι εγγραφές και πληρωμές αυστηρά σήμερα και αύριο(Παρασκευή) στα γραφεία του συνδέσμου στην Αριστοτέλους»
Πηγή: gazzetta.gr

Άλλος γράφει ιστορία κι άλλοι ...ανακοινώσεις!

Ο Miltos+ γράφει για τον ΠΑΟΚ το... μισοκακόμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον... Τρελοκουνελίνο και τον Καλόπουλο.
Άλλος γράφει ιστορία κι άλλοι ...ανακοινώσεις!
Για τον ΠΑΟΚ δεν έχω να προσθέσω πολλά. Το είδατε το θαύμα του. Με κομμένη την ανάσα, πιθανότατα και με κομμένα τα νύχια από την πριονοκορδέλα των δοντιών. Και μετά, με την ανάσα αποκατεστημένη και ένα -επίσης αποκατεστημένο για την Ελλάδα των ημερών μας- χαμόγελο διαβάσατε-ακούσατε-είδατε τα παρελκόμενα: αναλύσεις, ρεπορτάζ, βίντεο, φωτογραφίες, τον πανηγυρικό της ημέρας.
Ιστορία έγραψε ο ΠΑΟΚ στο Λονδίνο κι ενόσω αυτός έγραφε ιστορία, εντός συνόρων, στο μισοκακόμοιρο (ούτε καν ολόκληρο κακόμοιρο) ελληνικό ποδόσφαιρο οι δυο αιώνιοι είχαν τον αιώνιο χαβά τους: τσακώνονταν και πάλι για τη διαιτησία. Αυτή τη φορά με αφορμή έναν αγώνα που έγινε πριν 10 μήνες και την επιστροφή του διαιτητή αυτού του αγώνα στους πίνακες. Αυτό είναι το σοβαρό θέμα στην Ελλάδα. Η αιώνια γκρίνια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

Πίεναρ: «Ελπίζω να μας βοηθήσει ο ΠΑΟΚ»


images

Στην βοήθεια του ΠΑΟΚ ελπίζει ο ποδοσφαιριστής της Τότεναμ, Στίβεν Πίεναρ. Ο Νοτιοαφρικανός μεσοεπιθετικός, μίλησε στην «Daily Mail» για την ήττα από τον «δικέφαλο» αλλά και πως αυτός μπορεί να τους βοηθήσει.
«Η κακή αρχή μας κόστισε πολύ χθες, αφού αιφνιδιαστήκαμε από τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ και μετά αργήσαμε να αντιδράσουμε, ενώ στην επανάληψη πιέσαμε αρκετά αλλά δεν σκοράραμε κάποιο δεύτερο γκολ. Όταν είσαι καλύτερος και δεν σκοράρεις, είναι φυσικό να χάσεις αφού χωρίς γκολ δεν κερδίζεις. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να μας βοηθήσει νικώντας την Ρούμπιν την ερχόμενη εβδομάδα, για να προκριθούμε στους «32» του θεσμού».


πηγή: metrosport.gr

Τσάκας εναντίον Μαρινάκη!!


images

Ανακοίνωση εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη εξέδωσε ο συνεργάτης του Σουλτάν Αλ Σαούντ λίγο μετά την τοποθέτηση των κύκλων της «πράσινης» ΠΑΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βλάση Τσάκα:
«Η σημερινή ανακοίνωση της ΠAE Ολυμπιακός προκαλεί όλη τη φίλαθλη Ελλάδα. Προβληματίζει ακόμα και τους, υγιώς σκεπτόμενους, φιλάθλους του Ολυμπιακού. Ο κατά τ’ άλλα συμπαθής πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρέπει να καταλάβει ότι δε μιλούν ποτέ για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.
Στον ένα χρόνο παρουσίας του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο κατάφερε πολλά, με αποκορύφωμα όλων το πιο βρώμικο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, που συγκλόνισε την ποδοσφαιρική Ελλάδα.
Για αυτό εξάλλου κατηγορείται. Οπουδήποτε αλλού στον πολιτισμένο κόσμο η ομάδα του θα έπαιζε σε άλλη κατηγορία και ο ίδιος πιθανόν να «απολάμβανε» την ξεκούραση του κου Γιλντιρίμ.
Οι φαιδρότητες σας, οι σπάνιες και συλλεκτικές δηλώσεις για «εγκλήματα κατά της Ελλάδας» και το περίφημο «διδάξαμε ήθος» μετά την Καλοπούλεια παράσταση στο Καραϊσκάκη, δικαίως και πανηγυρικώς απένειμαν σ’ εσας το χαρακτηρισμό ΚΑΙ του γραφικού. Μη σας τον στερησουμε…
Δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση να καλωσορίζατε το ενδιαφέρον της Αυτού Υψηλότητας του σε ένα ποδόσφαιρο που εσείς και οι όμοιοί σας το καταντήσατε περίγελο στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.
Νομίζαμε ότι οι άνθρωποι βλέπουν, κατανοούν και προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη τους. Λάθος μεγάλο. Συνεχίζετε να είστε ο ίδιος, αμετανόητος και προκλητικός κύριε Μαρινάκη.
Να γνωρίζετε όμως ότι με τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπό της Αυτού Υψηλότητας, οι τζάμπα μάγκες τέλος!
Το ποδόσφαιρο παίζεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αυτή είναι η δική μας πεποίθηση και το πιστεύω μας και αυτό θα γίνεται, είτε το θέλετε είτε όχι.
Βλάσης Τσάκας».

Δύο προβλήματα μια επιστροφή για ΠΑΟΚ!!


images

Ο Ρασάντ Ράιτ δεν δεν θα καταφέρει να βοηθήσει ούτε στο παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι, ο Αμερικανός ακολούθησε την Πέμπτη (1/12) ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία, καθώς πονάει ακόμη στο πόδι οπού υπέστη διάστρεμμα.
Από εκεί και πέρα ο Τζέι Αρ Γκίντενς είχε ενοχλήσεις ψιλά στο πόδι, όμως για την ώρα δεν φαίνεται να είναι κάτι το ανησυχητικό.
Στην προπόνηση συμμετείχε για πρώτη φορά ο Μαρτίνας Αντριουσκεβίτσιους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι έτοιμος για να παίξει το Σάββατο (3/12).


πηγή: metrosport.gr

Τασιόπουλος «Δεν φοβήθηκε ο ΠΑΟΚ»


tasiopoulos

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και μέλος της ομάδας που πέτυχε την ιστορική πρόκριση απέναντι στην Άρσεναλ το 1997, Τάσος Τασιόπουλος, μίλησε στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». Ο Τασιόπουλος αναφέρθηκε για τον χθεσινό θρίαμβο του «Δικεφάλου» στο Λονδίνο, συγκρίνοντας τον ΠΑΟΚ της Ευρώπης, με αυτόν του πρωταθλήματος.
Για την εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ: «Ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα. Έδωσε το 110% των δυνάμεων του και αυτό απέφερε καρπούς. Δύο πράγματα που συνετέλεσαν στο να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, ήταν πως μπήκε στο γήπεδο για τη νίκη και δεν φοβήθηκε την Τότεναμ και πίεσε ψηλά από την αρχή, αλλά και στο ότι η Τότεναμ νομίζοντας ότι θα έχει εύκολο έργο, μπήκε χαλαρή στον αγωνιστικό χώρο.»
Για τη διαφορετική αγωνιστική κατάσταση που δείχνει η ομάδα σε Ευρώπη και Ελλάδα, ο Τασιόπουλος τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη παίζει πιο απελευθερωμένος. Από αυτό το παιχνίδι, μόνο θετικά πράγματα θα μπορούσε να αποκομίσει η ομάδα. Το κακό είναι πως η αντιμετώπιση στις μικρές ομάδες δεν είναι η ίδια. Γι αυτό και η ομάδα δεν έχει την ανάλογη πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα.»
Για τον Γκαρσία και για το πόσο σημαντικός είναι ο Ουρουγουανός για την απόδοση του «Δικεφάλου»: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν μπορεί να εξαρτάτε από έναν παίκτη. Ωστόσο σε κάθε ομάδα υπάρχουν 1-2 παίκτες που είναι βαρόμετρα για αυτές. Ο Γκαρσία είναι ηγέτης, οι συμπαίκτες του τον σέβονται, και πιστεύω πως μαζί με τον Βιεϊρίνια είναι οι παίκτες-βαρόμετρα για τον ΠΑΟΚ.»
Για τον Μπόλονι: «Εγώ υποστηρίζω τον προπονητή. Μία ομάδα πρέπει να κάνει λεπτομερή ανάλυση για να αποκτήσει έναν προπονητή. Η δουλειά του κάθε τεχνικού αρχίζει να φαίνεται μετά τον πρώτο χρόνο. Γι αυτό, ο Μπόλονι χρειάζεται και τη στήριξη του κόσμου.
Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα και το παιχνίδι με τον Πας Γίαννενα: «Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να επαναπαυθεί στη νίκη του στο Λονδίνο. Το καλύτερο θα ήταν να σκεφτεί πως παίζει ξανά με την Τότεναμ, και όχι με τον Πας Γιάννενα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και αν το έκανε σε κάθε παιχνίδι, θα βρισκόταν πιο ψηλά στη βαθμολογία.»


πηγή: metrosport.gr

"Κούραση, τραυματισμοί και... Τότεναμ"

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε στη NOVA για τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ, ενώ αναφερόμενος στην κακή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα την απέδωσε στην κούραση και στους τραυματισμούς.
"Κούραση, τραυματισμοί και... Τότεναμ"
Για τις... αντιθέσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη: «Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να συνεχίσουμε και στο πρωτάθλημα τις καλές εμφανίσεις για να βρει ρυθμό η ομάδα για το δύσκολο υπόλοιπο της σεζόν».
Για το «Κλάους» που του έχουν «κολλήσει»: «Κανονικά έχω δύο ονόματα. Είναι το Στέφανος - Νικόλαος. Επειδή όμως ο νονός μου είναι Γερμανός και στα γερμανικά το Νικόλαος σημαίνει Κλάους, μου έχει μείνει το Κλάους».
Για τα δύο γρήγορα γκολ και την πίεση που ακολούθησε: «Καταφέραμε να πετύχουμε δύο γρήγορα γκολ και να είμαστε μπροστά. Στο ημίχρονο ξέραμε πως θα δεχτούμε πίεση μετά και την αποβολή όμως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που τα καταφέραμε».
Για το κλειδί της μεγάλης απόδοσης του ΠΑΟΚ: «Μπήκαμε στο παιχνίδι χωρίς άγχος γιατί σε τέτοια παιχνίδια μόνο θετικά πράγματα έχεις να κερδίσεις. Παίζοντας λοιπόν χωρίς άγχος το παιχνίδι έγινε πιο εύκολο για εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί ήταν δίπλα μας σε ένα δύσκολο παιχνίδι και καταφέραμε όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε στο τέλος».
Για τα συναισθήματά του τη στιγμή του δεύτερου γκολ: «Με το που πετύχαμε το δεύτερο γκολ δεν μπορούσες να σκεφτείς πολλά πράγματα, το μόνο που θέλαμε ήταν να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο».
Για το δικό του μέλλον: «Έχω ανανεώσει για άλλα τέσσερα χρόνια με τον ΠΑΟΚ. Φυσικά για έναν ποδοσφαιριστή το να αγωνιστείς σε έναν σύλλογο στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εγώ θέλω να συνεχίσω έτσι, όπως αγωνίζομαι έως τώρα».
Για την άσχημη πορεία στο πρωτάθλημα: «Οι πολλοί τραυματισμοί που είχαμε, η κούραση από τα διαδοχικά παιχνίδια έπαιξαν ρόλο. Ούτε εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας στο πρωτάθλημα, όμως είμαστε εδώ έτοιμοι να ανατρέψουμε την κατάσταση».
Για την πρωτιά στον όμιλο: «Σίγουρα ήταν ένας δύσκολος όμιλος. Και πέρσι είχαμε πολύ δύσκολο όμιλο. Είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά και στη συνέχεια. Μετά τη νίκη επί της Τότεναμ η ομάδα έχει ανεβάσει το επίπεδο».
Για τον Λάζλο Μπόλονι: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Έχει δώσει ευκαιρίες και σε νέα παιδιά, όπως ο Σταφυλίδης και πιστεύω πως θα το κάνει και στη συνέχεια».

Πληρωμές και γήπεδο οι πρώτες κινήσεις!!

Στην αυριανή, κρίσιμη, Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ αναμένεται να δώσει το «παρών» ο εκπρόσωπος του υποψήφιου ιδιοκτήτη, ο οποίος θα κάνει επισήμως γνωστές τις προθέσεις του «αφεντικού» του.
Πληρωμές και γήπεδο οι πρώτες κινήσεις
Εκεί αναμένεται να δώσει το... στίγμα για τις πρώτες κινήσεις που θα γίνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο πράγματα είναι αυτά που θα κάνει άμεσα. Αρχικά θα δώσει ένα σεβαστό ποσό, προκειμένου να μπουν χρήματα στους λογαριασμούς των παικτών και εν συνεχεία θα ασχοληθεί με το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, για το οποίο έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να γίνει.
Ο υποψήφιος ιδιοκτήτης γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της εταιρίας και τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως με τους ποδοσφαιριστές και για αυτό είναι διατεθειμένος να πληρώσει ένα μεγάλο μέρος των οφειλών τους, ενώ η εξόφληση τους θα έρθει με την υπογραφή του μνημονίου. Όσον αφορά το θέμα του γηπέδου, είναι γνώστης των προσπαθειών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει, θεωρεί ότι η επένδυση αυτή μπορεί να αποφέρει κέρδος. Για αυτό άλλωστε ψάχτηκε αρκετά πριν επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του και αφού ενημερώθηκε πως το γήπεδο μπορεί να γίνει, τότε προχώρησε στο επόμενο βήμα.

Με το ένα πόδι στο Top 16!!

Η Ούνικς νίκησε στο Καζάν με 72-61 την Γαλατάσαραϊ και πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στο TOP 16 της Ευρωλίγκας. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Εβγένι Πασούτιν ο Τερέλ Λιντέι με 17 πόντους.
Με το ένα πόδι στο Top 16
Η Γαλατάσαραϊ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και χτυπώντας στον αιφνιδιασμό, οι Τούρκοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με 23-21. Οι Ρώσοι, με τον Λιντέι να δίνει το σύνθημα για την αντεπίθεση, οι Ρώσοι προσπέρασαν στο σκορ καθώς κατάφεραν να βελτιώσουν και την άμυνα τους και έτσι πέρασαν μπροστά στο ημίχρονο με 35-34.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ρώσοι έπαιξαν ακόμα καλύτερη άμυνα, οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση και έτσι η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +11 (56-45), στο 29'. Από εκείνο το σημείο και μετά, όσο και να προσπαθούσαν οι παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι, δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με την Ούνικς Καζάν να φτάνει στη νίκη με 72-61. Πλέον, οι Ρώσοι, μετά και από αυτή τη νίκη της, αγκαλιάζει την πρόκριση στο TOP 16 από το τέταρτο γκρουπ, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι θα παλέψουν τις τελευταίες αγωνιστικές με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα για το τελευταίο εισιτήριο.
Τα δεκάλεπτα: 21-23, 35-34, 57-49, 72-61
Ούνικς Καζάν (Πασούτιν): Λιντέι 17 (1). Σαμοϊλένκο 3 (1), Πασούτιν 5 (1), Βερεμεένκο 11, Γκριρ 12 (2), Σαβρασένκο 2, ΜακΚάρτι, Ντόμερκαντ 13, Γουίλκινσον 9 (3)
Γαλατάσαραϊ (Μαχμούτι): Σιπ 7 (1), Λάκοβιτς 12 (3), Κοσκάλ 1, Σούμπερτ 9 (3), Ασίκ, Άντριτς 6, Πατσούλια 5, Αλντεμίρ 2, Γκόρντον 8 (1), Σονγκάιλα 4, Αρσλάν 2, Οζέρ 5
Πηγή: gazzetta.gr
 

Πήραν τα βραβεία τους οι Αρκάδες!!

Τα βραβεία των MVP και Best Goal της 11ης αγωνιστικής απονεμήθηκαν σήμερα στους Σανθ Χακόμπο και Εμάνουελ Περόνε αντίστοιχα, νικητές του διαγωνισμού που διοργανώνουν η Superleague και ο ΠΣΑΠ. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου στο γήπεδο του Αστέρα από τον αντιπρόεδρο της Super League και πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης κ. Γιώργο Μποροβήλο.
Πήραν τα βραβεία τους οι Αρκάδες
Μετά την βράβευσή του, ο Εμάνουελ Περόνε δήλωσε: «Το βραβείο αυτό σε κάνει να δουλεύεις περισσότερο στο γήπεδο. Είναι καλό που σκοράρω και αυτά τα γκολ συνοδεύονται από νίκες, αλλά το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα ανεξάρτητα ποιος σκοράρει». Οσο αφορά το επόμενο παιχνίδι του Αστέρα με τον ΟΦΗ είπε: «Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες χρειάζονται τους βαθμούς. Πρόκειται για μία δύσκολη έδρα απέναντι σε μία δυνατή ομάδα που σεβόμαστε, αλλά εμείς θα πάμε στην Κρήτη για το θετικό αποτέλεσμα».
Από την πλευρά του, ο Σανθ Οβεγιέρο Χακόμπο δήλωσε: «Οι ατομικές διακρίσεις θεωρώ ότι πρέπει να ανταποκρίνονται και να εκπροσωπούν όλη την αποστολή της ομάδας για τον συγκεκριμένο αγώνα, γιατί όλοι μαζί παίζουμε. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όσους με ψήφισαν για αυτή τη διάκριση. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ακόμα περισσότερη δουλειά στο γήπεδο.
Οι υποχρεώσεις είναι πάντα οι ίδιες. Η δουλειά είναι πάντα ίδια, απλά αυτό το βραβείο εκπροσωπεί μία νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω το ίδιο, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα πριν από αυτό το βραβείο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε συνέχεια.
Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο αυτό στους συμπαίκτες μου, που έδωσαν τη μάχη για να κάνουμε αυτή τη μεγάλη νίκη, σε όλους τους ανθρώπους του συλλόγου και τους φιλάθλους της ομάδας που έρχονται στο γήπεδο και μας στηρίζουν.
Δουλέψαμε στο μέγιστο βαθμό και βγήκε αυτή η δουλειά στους αγώνες. Είναι καθαρά θέμα δουλειάς. Σε ότι αφορά το επόμενο παιχνίδι, η νίκη επί του Ολυμπιακού δεν θα έχει αντίκρυσμα, αν δεν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στην Κρήτη»

«Δεν μπορούσε να εξαιρεθεί ο Καλόπουλος»

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής τόνισε πως παραμένει στη θέση του αφού η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή, ενώ χαρακτήρισε «παραλογισμό» τον πόλεμο ανακοινώσεων που μαίνεται για τον διαιτητή του περσινού ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης».Επίσης χαρακτήρισε "καθόλα νόμιμη" την επαναφορά Καλόπουλου στους πίνακες
«Δεν μπορούσε να εξαιρεθεί ο Καλόπουλος»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NOVA Σπορ FM 94,6:
«Υπήρξε μια ένταση στη συνεδρίαση και μια διαφωνία για τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ. Η παραίτηση μου δεν έγινε δεχτή και παραμένω προς το παρόν. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Η διαφωνία μου σχετίζεται με τη φιλοσοφία και τις αρμοδιότητες των μελών στην ΚΕΔ. Δεν έχει επιλυθεί αυτό το πρόβλημα. Για παράδειγμα, το ποιος είναι υπεύθυνος για τον ορισμό των διαιτητών ή των παρατηρητών και την εκπαίδευσή τους. Αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της σεζόν, αλλά είχαμε προβλήματα στην πρακτική εφαρμογή του. Δεν προσάπτω κάποια κατηγορία, όμως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε θέματα διαιτησίας την Ελλάδα. Από αυτά που γράφονται κι ακούγονται ούτε το 5% δεν αληθεύει».
Για το αν υπάρχει κόντρα με τον Κύρο Βασσάρα:
«Δεν προσωποποιώ, o Κύρος Βασσάρας για κάποιους λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Έχουμε κάποιες διαφορές. Άλλο UEFA, άλλο Ελλάδα. Δεν πρέπει να φαίνεται πως υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια . Δεν λέω ότι υπάρχει κάτι μεμπτό, λέω πως δεν πρέπει καν να φαίνεται. Σε ένα βαθμό, νομίζω πως λειτουργεί σωστά η ΚΕΔ. Θα πρέπει απλά να βρούμε τρόπους για να μην υπάρχει καμία υπόνοια. Η διαιτησία φέτος φαίνεται πως βαδίζει σε καλό δρόμο».
Για την επαναφορά Καλόπουλου:
«Κατηγορηθήκαμε άδικα για αυτήν την απόφαση και για τους 5-6 διαιτητές που επανήλθαν -και το επισημαίνω- επανήλθαν στη διάθεση της ΚΕΔ. Ίσως κάποιοι έχουν συμφέρον να διογκώσουν το θέμα. Μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν, υπήρχε μια απόφαση που έλεγε πως όταν αυτοί οι άνθρωποι αθωωθούν ή καταδικαστούν ποδοσφαιρικά ή θα επανέλθουν ή θα αποπεμφθούν. Πήραμε μια επιστολή από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα που ουσιαστικά μας λέει πως εμείς πρέπει να αποφασίσουμε. Ρώτησα τη νομική υπηρεσία και μου απάντησε πως βάσει νόμου πρέπει να πάει η υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα της ΚΕΔ. Βγήκε μετά από αυτά μια απόφαση της οποίας το σκεπτικό θα δοθεί στη δημοσιότητα».
Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποφαση:
«Εμείς δεν αποφασίζουμε με το περί κοινού δικαίου αίσθημα. Θα έπρεπε να τιμωρήσουμε αυτούς τους ανθρώπους βάσει στοιχείων. Από τη στιγμή που υπάρχει μια απόφαση Δ.Σ, δεν είχαμε κανένα δικαίωμα να εξαιρέσουμε τον κ. Καλόπουλο από αυτήν την ιστορία. Η απόφαση ήταν κοινή για όλους. Ηθικά οφείλαμε να κάνουμε αυτό που κάναμε. Το τι θα γίνει τώρα, είναι άλλο θέμα και μπορείτε να το κρίνετε αργότερα. Θεωρώ πως υπάρχει ένας παραλογισμός με τις ανακοινώσεις και δεν ξέρω γιατί μια ομάδα συγκεκριμένη το θεωρεί εχθρική πράξη. Θα ήταν σωστό να λέγαμε πως αθωώνουμε τους υπόλοιπους και όχι τον Καλόπουλο»;

Πόσα πήρε και πόσα θα... πάρει!!

Τι ακριβώς κερδίζει σε οικονομικό επίπεδο ο Δικέφαλος του Βορρά μετά από την μεγαλειώδη πρόκριση στους 32 του Europa League;

Πόσα πήρε και πόσα θα... πάρει
Τα πράγματα είναι απλά για τον ΠΑΟΚ μετά το διπλό στο Λονδίνο και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Μόνο από την UEFA το μπόνους πρόκρισης που δίνεται σε όσους περνούν στους 32 είναι 250 χιλιάδες ευρώ. Ένα ποσό που σίγουρα δεν είναι και ότι… καλύτερο.
Από εκεί και πέρα το όφελος αφορά τις εισπράξεις της ομάδας από το εντός έδρας παιχνίδι σε αυτή την φάση. Ειδικά αν πρόκειται για κάποιον ιδιαίτερα εμπορικό αντίπαλο, τότε από τις εισπράξεις ενός πιθανού sold out η ΠΑΕ μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 500 χιλιάδες ευρώ.
Άρα αυτή η πρόκριση από μόνη της θα φέρει έσοδα της τάξης των 750-800 χιλιάδων ευρώ…
Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ από τις μέχρι τώρα τρεις νίκες στον όμιλο έχει εξασφαλίσει 420 χιλιάδες ευρώ, ενώ θα εισπράξει συν 140 χιλιάδες από τις δύο ισοπαλίες με Ρούμπιν και Τότεναμ. Μέχρι τώρα κέρδισε ένα ποσό 560 χιλιάδων ενώ απομένει και η αναμέτρηση με την Ρούμπιν στην Τούμπα…
Έστω και έτσι πρέπει να επαναλάβουμε ότι: Η «ζημιά» και η απώλεια για τον ΠΑΟΚ ήρθε από την στιγμή που έχασε δύο εκατομμύρια όσον αφορά το Ελληνικό market pool της συμμετοχής στους ομίλους. Για την Ελλάδα το συνολικό ποσό που αναλογούσε ήταν τρία εκατομμύρια, αλλά από αυτά τα δύο εκατομμύρια εισέπραξε η ΠΑΕ ΑΕΚ που τότε συνέχιζε στην διοργάνωση ως κυπελλούχος…
Πηγή: paok24.gr

Για τον ΠΑΟΚ και την Τότεναμ, ρωτήστε τον Γιατζόγλου…!!

Ο αγαπημένος μου Στιβ Γιατζόγλου, σε κάτι τέτοιες στιγμές, σιγοτραγουδά «δυό πόρτες έχει η ζωή». Παράφωνα, αλλά, με… νόημα, δανείζεται στίχους από το «τελευταίο βράδυ» του Στέλιου Καζαντζίδη. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Για τον ΠΑΟΚ και την Τότεναμ, ρωτήστε τον Γιατζόγλου…!
Θα είχε στο μυαλό του τη φτωχή συγκομιδή στο ελληνικό πρωτάθλημα, τις σφαλιάρες από τον ΟΦΗ και την Κέρκυρα και, χωρίς να μπορεί να δώσει ουσιαστικά μια λογική εξήγηση, θα μιλούσε απλά για δυό διαφορετικά πρόσωπα.
Δεν αποκλείεται να υποστήριζε επίσης ότι οι παίκτες κάτι παθαίνουν όταν παίζουν στην Ευρώπη. Ότι τους ενδιαφέρει να πουλήσουν ακριβότερα τον εαυτό τους, να αποδείξουν ότι δεν υστερούν σε τίποτε από τους πλούσιους παικταράδες της Premier και είναι εκείνο το… «γαμώτο» που πολύ το ονομάζουν υστεροφημία και μας το δίδαξαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Ο Στιβάρας έχει το δικό του τρόπο να εξηγεί φαινόμενα σαν αυτό του ΠΑΟΚ που απογοητεύει την Κυριακή και την Τετάρτη χορεύει στο ταψί ολάκερη Τότεναμ, που πριν από λίγο καιρό έκανε πλάκα με τα… τρίτα του στην Τούμπα.
Εμείς δανειστήκαμε τη λειτουργία των εγκεφαλικών του κυττάρων για να διευκολυνθούμε όσα ψάχνουμε να βρούμε τι στο διάολο συμβαίνει κι αυτή η ομάδα, όχι μόνον τώρα, κόντρα στη μεγάλη Τότεναμ, αλλά, γενικότερα, κατά τις εξόδους στας Ευρώπας, συλλέγει κολακευτικά σχόλια και ενίοτε ιστορικές νίκες.
Το φαινόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και επικίνδυνο, καθότι αν τελικά η Ευρώπη έχει κάνει αφαίμαξη στις δυνάμεις που αναλογούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, τότε, δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό μέχρι αργά στη φετινό πρωτάθλημα, όσο δηλαδή ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία.
Αντιλαμβάνεστε ότι αν τα καταφέρνει τόσο καλά απέναντι στην Τότεναμ, τότε θα πρέπει να περιμένουμε εξίσου εντυπωσιακές και συγχρόνως αποτελεσματικές εμφανίσεις με τους αντιπάλους που έπονται της πρόκρισης.
Όπως και να έχει πάντως, ο προβληματισμός δεν είναι αποκλειστικά δικός μας και είναι βέβαιο ότι ανησυχεί τους περισσότερους στον ΠΑΟΚ. Τώρα θα σκέφτονται ότι έχουν μπροστά τους τα Γιάννενα και, αφού έκαναν μια καλή… προπόνηση με τον Μπέιλ και τον Μόντριτς, βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: Θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, κόντρα στον Κώτσιο και τον Μπακαγιόκο.
Η ιστορική νίκη επί της Τότεναμ δεν θα πάψει να είναι ιστορική ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ χάσει με εκείνο το δυσάρεστο και λιγότερο… ιστορικό 4-0 σε αγώνα κυπέλλου, από τον ΠΑΣ. Θα ήταν ωστόσο φρόνιμο, αυτή η δύσμοιρη ομάδα να αποκτήσει οριστικά μια αγωνιστική ταυτότητα και να σταματήσει ο προπονητής τα ευφυολογήματα και τα ροτέισον της συμφοράς που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την έξοδο στη Ευρώπη, μέσα από μια θέση στην πρώτη πεντάδα.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ο άνθρωπος... 180 μοίρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένας 20χρονος Ρώσος να γυρνά το κεφάλι του 180 μοίρες, βλέποντας κυριολεκτικά όσα συμβαίνουν πίσω από την πλάτη του.
Ο άνθρωπος... 180 μοίρες! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Alexander από την Ρωσία πριν από λίγα χρόνια ανακάλυψε εντελώς τυχαία και κατά την διάρκεια γυμναστικής που έκανε ότι έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα: Μπορεί να περιστρέφει το κεφάλι του λίγο εως πολύ περισσότερο απ’ ό,τι οι συνηθισμένοι άνθρωποι. Με λίγη εξάσκηση και χωρίς καθόλου πόνο, άρχισε να το γυρίζει προς τα πίσω, μέχρι που κατάφερε να το γυρίσει κατά 180 μοίρες.

Ο ίδιος αποδίδει το ασύλληπτο χαρακτηριστικό του, όχι σε κάτι φοβερό, αλλά στο ότι απλά οι μύες του κεφαλιού, του λαιμού και του αυχένα είναι πιο εύκαμπτοι.

Σε κάθε περίπτωση το βίντεο είναι ανατριχιαστικό και κανείς δεν συνιστά να το… δοκιμάσουμε στο σπίτι…

Δείτε το…
ΠΗΓΗ: star.gr (κλικ πάνω στη εικόνα)