Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν μπορούσε να εξαιρεθεί ο Καλόπουλος»

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής τόνισε πως παραμένει στη θέση του αφού η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή, ενώ χαρακτήρισε «παραλογισμό» τον πόλεμο ανακοινώσεων που μαίνεται για τον διαιτητή του περσινού ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης».Επίσης χαρακτήρισε "καθόλα νόμιμη" την επαναφορά Καλόπουλου στους πίνακες
«Δεν μπορούσε να εξαιρεθεί ο Καλόπουλος»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NOVA Σπορ FM 94,6:
«Υπήρξε μια ένταση στη συνεδρίαση και μια διαφωνία για τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ. Η παραίτηση μου δεν έγινε δεχτή και παραμένω προς το παρόν. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Η διαφωνία μου σχετίζεται με τη φιλοσοφία και τις αρμοδιότητες των μελών στην ΚΕΔ. Δεν έχει επιλυθεί αυτό το πρόβλημα. Για παράδειγμα, το ποιος είναι υπεύθυνος για τον ορισμό των διαιτητών ή των παρατηρητών και την εκπαίδευσή τους. Αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της σεζόν, αλλά είχαμε προβλήματα στην πρακτική εφαρμογή του. Δεν προσάπτω κάποια κατηγορία, όμως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε θέματα διαιτησίας την Ελλάδα. Από αυτά που γράφονται κι ακούγονται ούτε το 5% δεν αληθεύει».
Για το αν υπάρχει κόντρα με τον Κύρο Βασσάρα:
«Δεν προσωποποιώ, o Κύρος Βασσάρας για κάποιους λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Έχουμε κάποιες διαφορές. Άλλο UEFA, άλλο Ελλάδα. Δεν πρέπει να φαίνεται πως υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια . Δεν λέω ότι υπάρχει κάτι μεμπτό, λέω πως δεν πρέπει καν να φαίνεται. Σε ένα βαθμό, νομίζω πως λειτουργεί σωστά η ΚΕΔ. Θα πρέπει απλά να βρούμε τρόπους για να μην υπάρχει καμία υπόνοια. Η διαιτησία φέτος φαίνεται πως βαδίζει σε καλό δρόμο».
Για την επαναφορά Καλόπουλου:
«Κατηγορηθήκαμε άδικα για αυτήν την απόφαση και για τους 5-6 διαιτητές που επανήλθαν -και το επισημαίνω- επανήλθαν στη διάθεση της ΚΕΔ. Ίσως κάποιοι έχουν συμφέρον να διογκώσουν το θέμα. Μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν, υπήρχε μια απόφαση που έλεγε πως όταν αυτοί οι άνθρωποι αθωωθούν ή καταδικαστούν ποδοσφαιρικά ή θα επανέλθουν ή θα αποπεμφθούν. Πήραμε μια επιστολή από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα που ουσιαστικά μας λέει πως εμείς πρέπει να αποφασίσουμε. Ρώτησα τη νομική υπηρεσία και μου απάντησε πως βάσει νόμου πρέπει να πάει η υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα της ΚΕΔ. Βγήκε μετά από αυτά μια απόφαση της οποίας το σκεπτικό θα δοθεί στη δημοσιότητα».
Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποφαση:
«Εμείς δεν αποφασίζουμε με το περί κοινού δικαίου αίσθημα. Θα έπρεπε να τιμωρήσουμε αυτούς τους ανθρώπους βάσει στοιχείων. Από τη στιγμή που υπάρχει μια απόφαση Δ.Σ, δεν είχαμε κανένα δικαίωμα να εξαιρέσουμε τον κ. Καλόπουλο από αυτήν την ιστορία. Η απόφαση ήταν κοινή για όλους. Ηθικά οφείλαμε να κάνουμε αυτό που κάναμε. Το τι θα γίνει τώρα, είναι άλλο θέμα και μπορείτε να το κρίνετε αργότερα. Θεωρώ πως υπάρχει ένας παραλογισμός με τις ανακοινώσεις και δεν ξέρω γιατί μια ομάδα συγκεκριμένη το θεωρεί εχθρική πράξη. Θα ήταν σωστό να λέγαμε πως αθωώνουμε τους υπόλοιπους και όχι τον Καλόπουλο»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: