Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μαθήματα ευρωπαϊκής παρουσίας!!

Αυτό έκανε ο ΠΑΟΚ και με την εφετινή του επιμονή, προσήλωση και συνέπειαστις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Μαθήματα ευρωπαϊκής παρουσίας
Έδειξε στις ελληνικές ομάδες, την νοοτροπία,που πρέπει να έχουν, εφόσον προσπαθούν όλη την χρονιά, να βγουν σε έναευρωπαϊκό Κύπελλο. Κόντρα στα προγνωστικά και τα αγωνιστικά δεδομένα, πέταξεεκτός διοργάνωσης και συνέχειας, μια ομάδα (είτε η Τόττεναμ είναι αυτή τελικά,είτε η Ρούμπιν, αν την κερδίσει στην Τούμπα) με μπάτζετ πολλαπλάσιο του δικούτου, με ρόστερ σαφώς πιο ποιοτικό και με φιλοδοξία να πρωταγωνιστούν στοΤσάμπιονς Ληγκ.
Μπήκε άφοβα, πίστεψε στις δυνάμεις του, κτύπησε στις αδυναμίες τωναντιπάλων, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη τους, και πήρε πανάξια την πρόκριση στους«32». Τι σημαίνει αυτό;
Καταξίωση για τον σύλλογο, που δεν είναι πια μια ελληνική ομάδα, αλλά οΠΑΟΚ με δεύτερη συνεχόμενη παρουσία στη νοκ-αουτ φάση. Καθιέρωση, έστω και στηνδεύτερη τη τάξει διοργάνωση (την οποία οι ομαδάρες μας έχουν «κουραστεί» νακερδίζουν κάθε χρόνο, για αυτό και την σνομπάρουν…) και σεβασμός από τουςαντιπάλους. Άλλωστε δεν είναι και εύκολο πράγμα, να κερδίζεις μέσα στο Λονδίνοκαι στο Ουάιτ Χαρτ Λέιν, με όποια σύνθεση και αν κατεβαίνει ο αντίπαλος, πουαυτή την φορά ήταν και ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.
Βαθμούς για τον ίδιο και την Ελλάδα, που σημαίνει καλύτερες κληρώσεις, τιςεπόμενες χρονιές, και περισσότερες, έτσι, πιθανότητες για ανάλογη πορεία.
Χρήματα, διότι οι νίκες φέρνουν 320 χιλιαρικάκια έκαστη, bonus της ΟΥΕΦΑ, εισιτήρια, χορηγίες. Σεμια εποχή, όπου αναζητούνται «σωτήρες», αυτά τα χρήματα δίνουν πολλές λύσεις.Πάρα πολλές.
Τώρα, τι κερδίζουν οι άλλοι, που συνήθως τα παρατάνε και δεν κυνηγούν τοπαραμικρό, με την δικαιολογία ότι τους ενδιαφέρει πρωτίστως το πρωτάθλημα, αςτο βρουν οι ίδιοι.
Ο ΠΑΟΚ είχε σίγουρα απώλειες, εντός των συνόρων, εφόσον όμως δεν είναιακόμη έτοιμος για να διεκδικήσει, επί ίσοις όροις τον τίτλο (και την απευθείαςείσοδο σε ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ, που σε αλλάζει αυτόματα επίπεδο), τότε σετι μπορεί να τον βλάψει, εάν στο τέλος είναι 3ος, 4ος ή 5ος,εφόσον τελικά, είναι στα πλέι-οφφ; Και με δεδομένη την δυναμικότητα αυτού τουπρωταθλήματος.
Οι βραδιές, όπως αυτή της Τετάρτης, καταξιώνουν της ομάδες στην ιστορίατου ποδοσφαίρου. Μαζί με τους τίτλους και τα Κύπελλα, συμφωνώ. Όσο δεν το καταλαβαίνουνοι σύλλογοι μας, θα έχουν πάντα τη νοοτροπία του αρχοντοχωριάτη. Ο ΠΑΟΚ πάντως,δύο συνεχόμενες σεζόν, δείχνει να έχει πιάσει το νόημα.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: