Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Καλό μήνα με χαράτσια!!

Τον φετινό Δεκέμβριο, θα τον θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Όχι για τα δώρα που θα πάρουμε στα παιδιά μας και τη χαρά που θα σκορπίσουμε στο περιβάλλον μας. Αλλά για τα χαράτσια και τις μειώσεις των αποδοχών μας. Καλό μήνα λοιπόν και καλό κουράγιο.

Καλό μήνα με χαράτσια
1. Εντός των ημερών λήγει και για τον δικό σας λογαριασμό της ΔΕΗ η προθεσμία και καλείστε να πληρώσετε το χαράτσι. Κάτι συζητάνε στο υπουργείο Οικονομικών για παράταση 40 ημερών (από 40 ημέρες μετά τη λήξη να αυξηθεί το διάστημα στις 60 ημέρες) αλλά θα περιμένουμε την εγκύκλιο του υπουργείου για να δούμε τι τελικώς θα ισχύσει και –το κυριότερο- από πότε. Διότι υπάρχει μια τάση στο υπουργείο Οικονομικών να πληρώσουμε ότι έχουμε να πληρώσουμε και μετά να κάνουν συμψηφισμό.
2. Το δεύτερο «χτύπημα» αφορά σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο καθώς θα αντιληφθούν τι σημαίνει νέο μισθολόγιο. Οι περικοπές ισχύουν αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου του 2011. Μεγαλύτερο είναι το κούρεμα για τους εργαζόμενους στον στενό δημόσιο τομέα. Ακολουθούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ –γι' αυτούς έχει θεσπιστεί ανώτατο πλαφόν με βάση την εκπαίδευση που έχουν- ενώ οι μικρότερες απώλειες (αν και καθόλου ασήμαντες καθώς μιλάμε για μείωση έως 35% σε σχέση με τα μισθολογικά δεδομένα του 2009) θα ισχύσουν για τους εργαζόμενους στις εισηγμένες εταιρείες τις οποίες ελέγχει το δημόσιο.
Διαβάστε περισσότερα στο fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: