Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ένας ΠΑΟΚ μύθος!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την μυθική νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και θυμίζει πως είχε πιστέψει στην πρόκριση του «Δικεφάλου» παρά την δύσκολη κλήρωση.
Ένας ΠΑΟΚ μύθος
Όταν έγινε η κλήρωση των ελληνικών ομάδων που θα μας εκπροσωπούσαν στο Europa League, είχα γράψει πως η κλήρωση ήταν καλή για την ΑΕΚ, αλλά εγώ θα πόνταρα σε πρόκριση του ΠΑΟΚ. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, ο «Δικέφαλος» του Βορρά παρουσίασε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του στην Ελλάδα, αλλά εκεί που αποτελεί σταθερή αξία, ειδικά τις δύο τελευταίες σεζόν, είναι η Ευρώπη. Εκεί που έχει να ηττηθεί εκτός έδρας από τον αγώνα με την Βιγιαρεάλ, εκεί που έγινε μόλις η δεύτερη ελληνική ομάδα μετά την ΑΕΚ το 1976-77 (είχε κερδίσει τότε τη Ντέρμπι Κάουντι) που κέρδισε μέσα σε αγγλικό γήπεδο. Γι’ αυτό και μόνο αξίζουν πάρα πολλά μπράβο στην ομάδα του Μπόλονι, που περνάει για δεύτερη απανωτή χρονιά στους «32» του θεσμού.
Όποιος άνοιγε την τηλεόραση και έβλεπε το σκορ στο 0-2 κατά το πρώτο μισάωρο δεν θα πίστευε στα μάτια του. Όμως δίχως καμία υπερβολή, αυτό που είδα είναι ότι αν ο ΠΑΟΚ σε κάποιες τελικές πάσες στα πρώτα 35 λεπτά ήταν πιο προσεκτικός, το κοντέρ θα είχε γράψει κι άλλα κόντρα στην με βάση τους αριθμούς πιο φορμαρισμένη αγγλική ομάδα τις 6 τελευταίες εβδομάδες. Το πέναλτι εφεύρεση του Ολλανδού, άλλαξε τα δεδομένα του ματς και στέρησε από τον 17χρονο Σταφυλίδηι την ευκαιρία να βγάλει όλο το 90λεπτο σε ένα ματς που για μένα αποτελεί την 2η μεγαλύτερη νίκη εκτός έδρας ελληνικής ομάδας, μετά το «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ. Το να ξεχωρίσεις κάποιον σε αυτό το ματς είναι άδικο. Ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε ίσως το καλύτερο του ματς με την φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Φωτάκης ένα παιχνίδι που θα λέει και στα εγγόνια του, αλλά πάνω απ’ όλα αυτό ήταν το ματς του Σάλπι. Αυτό το ματς που θα θυμάται για μια ζωή με την αγαπημένη του ομάδα γιατί ήταν το πρόσωπο της θέλησης και της ψυχής σε αυτό το ματς. Όπως τεράστιο παιχνίδι που θα εκτινάξει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει πραγματοποιήσει και ο Γιώργος Γεωργιάδης.
Ο Ολλανδός ρέφερι ήταν ανεκδιήγητος. Για μένα ακόμα πιο άσχημη είναι η συμπεριφορά του Ντεφόου που τολμά και πανηγυρίζει γκολ ενώ μερικά δευτερόλεπτα πριν έχει σακατέψει τον ηρωικό Κοντρέρας σε φάση που σηκώνει ακόμα και απευθείας κόκκινη. Όλα αυτά τα στοιχεία δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη του ΠΑΟΚ που πάντως είναι επικών διαστάσεων, απέναντι σε μια Τότεναμ που έριξε και Μπέιλ στο ματς και Γουόκερ σαν αλλαγές, είχε βάλει από την αρχή ότι είχε στη διάθεση της, αλλά τώρα πάει για σπίρτα. Ακόμα κι αν νικήσει ο ΠΑΟΚ την Ρούμπιν, θέλει νίκη με διαφορά γκολ απέναντι στη Σάμροκ εκτός έδρας.
Πολύ πιτσιρικάς είχα ζήσει από την τηλεόραση εκείνο τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι από την Μπάγερν. Θεωρώ πως η ιστορία κάτι χρωστούσε στον ΠΑΟΚ για την «γκαντεμιά» εκείνης της βραδιάς. Δε νομίζω πως μόνο το γκολ του Βρύζα είχε ρεφάρει εκείνον τον απίστευτο αποκλεισμό. Μόνο που αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τυχερός όπως στο «Χάιμπουρι». Τυχερή στάθηκε η Τότεναμ γιατί αν ο Δικέφαλος είχε τελειώσει με έντεκα, τα «σπιρούνια» θα είχαν αρπάξει κι άλλα γκολ.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: