Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Πάλι ο "Σάλπι"… έφταιγε!!

Τεράστια, μεγαλειώδης, αλλά όχι ανεπανάληπτη…
Πάλι ο "Σάλπι"… έφταιγε!
Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.
Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό για να περιγράψω την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τεράστια, γιατί ο «δικέφαλος του Βορρά» αν και βρέθηκε σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους της διοργάνωσης, εξασφαλίζει το εισιτήριο μια αγωνιστική πριν το τέλος, όντας μάλιστα αήττητος. Μεγαλειώδης, γιατί το έκανε με εμφατικό τρόπο νικώντας με σκορ 2-1 την Τότεναμ των πολλών εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο Λονδίνο και όχι ανεπανάληπτη, αφού όπως έχει δείξει η ιστορία το έχει ξανακάνει στο παρελθόν πολλάκις και δεν αποκλείεται να το ξανακάνει στο μέλλον.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινού αγώνα στο… «Black and White Hart Lane», όπως το έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι μπήκαν πολύ διαβασμένοι και στο πρώτο τέταρτο κατάφεραν να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό του αντιπάλου, σκοράροντας δύο φορές και μπαίνοντας στη θέση του οδηγού. Η αμυντική λειτουργία ήταν εξαιρετική, αφού και οι παίκτες της μπροστινής γραμμής βοηθούσαν ανασταλτικά και έκλειναν τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά.
Μετά το πέναλτι, την άδικη αποβολή του Σταφυλίδη και τη μείωση του σκορ από πλευράς Άγγλων στο 37ο λεπτό, μιλάμε για άλλο παιχνίδι. Παρά την πίεση, που αναμενόμενα θα δέχονταν, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και με εξαίρεση κάποιες στιγμές, ο βαθμός που πήραν ήταν πολύ καλός. Μέχρι το τελευταίο λεπτό όλοι έτρεχαν και κάλυπταν χώρους και τα όποια λάθη έγιναν λόγω κούρασης του μυαλού και όχι του σώματος. Το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή, που έκανε ό,τι μπορούσε για να ισοφαρίσει η Τότεναμ, βρήκε τους παίκτες της ελληνικής ομάδας να πανηγυρίζουν και τους οπαδούς της να παραληρούν στις εξέδρες.
Μια πανάξια πρόκριση και μια δικαίωση για τον Λάζλο Μπόλονι, τους ποδοσφαιριστές του, αλλά και την διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ζήση Βρύζα, που είχαν ζήσει ανάλογες στιγμές στην αγγλική πρωτεύουσα πριν από 14 χρόνια με την μεγάλη πρόκριση επί της Άρσεναλ.
Υ.Γ.: Έναν… ψυχίατρο μάλλον θα χρειαστεί να επισκεφθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης για αυτά που ζει με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Το μέχρι πρότινος «μαύρο πρόβατο» για τις τελευταίες γκέλες στο πρωτάθλημα, ήταν ο κορυφαίος της νίκης στο Λονδίνο και γνώρισε την αποθέωση κατά την άφιξη της αποστολής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Πάλι αυτός… έφταιγε!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: