Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ για μεγάλα πράγματα, "δεύτερη" Τούμπα το Λονδίνο...!!

O Στέλιος Μοσχούλας γράφει για τη συγκινητική νίκη του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο και την υπερπροσπάθεια των παικτών του "Δικεφάλου του Βορρά".
ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ για μεγάλα πράγματα, "δεύτερη" Τούμπα το Λονδίνο...
Η παρουσία του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο ήταν συγκινητική... Οι προσπάθειες των παικτών τού Μπόλονι ηρωικές... Οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» κατάφεραν να αφήσουν στο παρελθόν το «έπος του Χάιμπουρι» και να γράψουν μια νέα «χρυσή σελίδα» στην ιστορία της ομάδας, με τη μοναδική νίκη που πέτυχαν στο «White Hart Lane» επί της Τότεναμ. Κατάφεραν να πάρουν (πρόωρα) την πρόκριση - για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά - στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Τελικά ο «πρέσβης» στην Ευρώπη δεν είναι μόνο ένας. Στη σχετική λίστα, ο ΠΑΟΚ δικαιούται μια υψηλή θέση.
Τα παλικάρια (που θα έλεγε και ο Άγγελος Αναστασιάδης) του Μπόλονι κατέθεσαν τη ψυχή τους στο γήπεδο. Με μια εξαιρετική παρουσία βρήκαν δύο φορές δίχτυα (αρχικά ο σπουδαίος, χθες, Σαλπιγγίδης και μετά ο Αθανασιάδης) και στη συνέχεια με ηρωικές (και με παίκτη λιγότερο από το 38΄) προσπάθειες πήραν τη σπουδαία νίκη (1-2) στο Λονδίνο.

Το γήπεδο από το πρώτο λεπτό θύμιζε... Τούμπα. Οι περίπου 2.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μέσα στο «White Hart Lane» και οι άλλοι τόσοι έξω από αυτό (μια και δε βρήκαν εισιτήρια), «χάζεψαν» τους Άγγλους που για να ακουστούν στην κερκίδα έκαναν πρώτα αίτηση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Χάρι Ρέντκναπ που δεν έχει και σε μεγάλη εκτίμηση το Γιουρόπα Λιγκ, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει παίκτες όπως οι Μόντριτς, Ντεφόε, Γκαλάς, Μπέιλ κ.α., τους οποίους δε... φιλοτιμήθηκε να βάλει στον πρώτο αγώνα της Τούμπας. Χθες, όμως, τα πράγματα ζόρισαν αρκετά και έπρεπε να σώσει την παρτίδα. Οσο, όμως κι αν πίεσαν οι παίκτες του, η ήττα δεν αποφεύχθηκε.

Τι κι αν ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν από το πρώτο ημίχρονο (38΄) με 10 παίκτες, μια και ο χασάπης στο επάγγελμα, Ολλανδός ρέφερι απέβαλε τον Σταφυλίδη για ανύπαρκτο χέρι. Τι κι αν ο Κοντρέρας για να σώσει την εστία του ΠΑΟΚ από βέβαιη παραβίαση «αναγκάστηκε» να τραυματιστεί (77΄). Τι κι αν ο Χαλκιάς ήταν σε κακή μέρα και με τις ασταθείς επεμβάσεις του, λίγο έλειψε να την «πληρώσει» ο ΠΑΟΚ. Οι Άγγλοι πήραν ένα καλό μάθημα για να μην υποτιμούν τη ψυχή παικτών, που έχουν να αποδείξουν πολλά πράγματα.

Απλά είναι αναγκαίο οι ίδιοι παίκτες, με τον ίδιο προπονητή, την ίδια διοίκηση, τους ίδιους φιλάθλους και τις ίδιες φανέλες να επιδείξουν ανάλογη υπέρμετρη θέληση για διάκριση και στο ελληνικό πρωτάθλημα, μια και ο αγώνας με τον ΠΑΣ (Κυριακή) στα Γιάννινα... παραμονεύει. Δικαιολογίες για κάκιστες παρουσίες (όπως στον αγώνα με την Κέρκυρα) δε χωρούν... Για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να παίξει ξανά στην Ευρώπη είναι αναγκαίο να πετύχει κάτι τέτοιο μέσω του πρωταθλήματος. Ομως με εμφανίσεις όπως εκείνη με την Κέρκυρα, κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά δύσκολο. Είναι κρίμα για τους ποδοσφαιριστές, να αδικούν τόσο πολύ τους εαυτούς τους.

Υ.Γ. 1: Για όσους φοβήθηκαν μετά τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια για το πως θα καλυφθεί το κενό του στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ, μάλλον πήραν την απάντησή τους από τον Γιώργο Γεωργιάδη. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ δημιούργησε και τα δύο γκολ του «Δικεφάλου» και έστειλε μήνυμα στον Μπόλονι για να του δώσει περισσότερες ευκαιρίες. Η πόρτα της εθνικής ομάδας, μάλλον θα ανοίξει (ξανά) σύντομα.

Υ.Γ. 2: Ο ΠΑΟΚ, με τον Πάμπλο Γκαρσία του «White Hart Lane» στη σύνθεσή του, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Είναι άλλη ομάδα, μια και ο Ουρουγουανός είναι μια ηγετική μορφή στο κέντρο του «Δικεφάλου». Ξέρει πότε να δώσει πάσα, πότε να σπρώξει τον αντίπαλο, πότε να παγώσει το ρυθμό, πότε να αλλάξει παιχνίδι και πότε να πέσει κάτω για να κερδίσει φάουλ και δευτερόλεπτα.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: