Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

«Έλληνες» σταρ στα… αζήτητα!

Η μεταγραφική περίοδος βρίσκεται στα… πάνω της και όλες οι ομάδες ετοιμάζονται «πυρετωδώς» για την επόμενη σεζόν. Κι όμως παίκτες που «έλαμψαν» στην Ελλάδα δεν μπορούν να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και… ψάχνονται. Το sday.gr αναρωτιέται μαζί σας, που βρίσκονται αυτοί οι ποδοσφαιριστές...

Ούρκο Πάρντο
Την τελευταία του χρονιά στον Ολυμπιακό κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ερνέστο Βαλβέρδε και πήρε φανέλα βασικού στους «ερυθρόλευκους». Οι «τρελές» απαιτήσεις του, όμως, τον έφεραν μακριά από το λιμάνι και παρότι ανήκει στη Ραπίντ Βουκουρεστίου αναζητά ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, καθώς δεν φαίνεται να υπολογίζεται στη ρουμανική ομάδα.
Ραούλ Μπράβο
Από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, με συμμετοχές στην ενδεκάδα της «βασίλισσας» και αρκετές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ… Κι όμως σε ηλικία μόλις 30 ετών δεν μπορεί να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, παρότι είναι ελεύθερος! Κάτι δεν πάει καλά με τον Ισπανό; Μήπως θυμούνται ακόμα τα… νυχτοπερπατήματά του στους πρώτους του μήνες στη χώρα μας;
Ίσμαελ Μπλάνκο
Του τα έδωσε όλα η ΑΕΚ, αλλά αυτός έμεινε στον… άσο! Χωρίς ομάδα παραμένει ο Αργεντινός επιθετικός, που δεν εκτίμησε την οικονομική υπέρβαση που πήγε να κάνει για χάρη του η ΑΕΚ. Πλέον, αναζητά ομάδα που να εκτιμήσει τα 72 γκολ που πέτυχε σε τέσσερα χρόνια με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, ωστόσο μέχρι στιγμής κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά.
Ζαουάντ Ζαϊρί
Έκανε αρκετές φορές τους φίλους του Ολυμπιακού να ξεσηκωθούν με τα «ζογκλερικά» του και να πανηγυρίσουν γκολ που δημιούργησε! Πλέον, όμως, αποτελεί παρελθόν για τους «ερυθρολεύκους», αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ομάδα που... ζήλεψε αυτά που έκανε στο γήπεδο και να τον κάνει δικό της. Έτσι, ο Μαροκινός παραμένει ελεύθερος, αλλά όχι… ωραίος καθώς οι μέρες περνάνε, αλλά αυτός παραμένει «μπακούρι»!
Ζλάταν Μουσλίμοβιτς
Το «πικρό» αντίο με τον ΠΑΟΚ τον άφησε ελεύθερο να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, αλλά ο Βόσνιος επιθετικός δεν έχει δεχτεί ακόμα κάποια πρόταση που να τον ικανοποιεί, ώστε να πει το «ναι»! Ο «Μούσλι», όπως τον φώναζαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, κουβαλά σαν… προίκα τα 20 γκολ σε 57 παιχνίδια και περιμένει να εμφανιστούν οι πρώτοι «μνηστήρες».
Τουμέρ Μετίν
Αποτέλεσε τον ηγέτη της Λάρισας για τρία χρόνια, έχει περάσει από Μπεσίκτας και Φενερμπαχτσέ και είναι 26 φορές διεθνής με την εθνική Τουρκίας. Κι όμως, το βιογραφικό αυτό δεν έχει συγκινήσει κάποια ομάδα να του «χτυπήσει» την πόρτα. Να είναι τα 36 του χρόνια που δεν του επιτρέπουν να προσεγγίσει κάποια ομάδα; Μήπως θα πρέπει να σκεφτεί ξανά το μέλλον του; sportday gr

Στα 50 εκ. λίρες κοστολογεί τον Τέβες η Σίτι


Ο Κάρλος Τέβες «καίγεται» να εγκαταλείψει οριστικά και αμετάκλητα το Μάντσεστερ, αλλά η Σίτι του ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να τον δώσει τσάμπα. Οι «πολίτες» γνωστοποίησαν στον Αργεντινό άσο πως εάν θέλει να φύγει το καλοκαίρι από την ομάδα θα πρέπει να φέρει πρόταση ύψους 50 εκατ. λιρών.  
 
Παράλληλα η Σίτι ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει κάποια αλλαγή στο συμβόλαιό του, που του αποφέρει 200.000 λίρες εβδομαδιαίως.

Πρόταση «Γιούβε» για Βιδάλ

«Σφήνα» στην προσπάθεια της Μπάγερν να αποκτήσει τον Αρτούρο Βιδάλ μπαίνει η Γιουβέντους. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, οι «μπιανκονέρι» είναι έτοιμοι να κάνουν πρόταση 21 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Χιλιανού μέσου από τη Λεβερκούζεν προσφέροντας στον ίδιο 3,7 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οι Βαυαροί προσφέρουν σχεδόν τα μισά στη γερμανική ομάδα, που δεδομένου ότι το συμβόλαιο του 24χρονου άσου λήγει σε ένα χρόνο, έχουν πάρει απόφαση να τον πουλήσουν. Όχι όμως όσο-όσο, όπως ξεκαθάρισε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Ρούντι Φέλερ.

«Πολλές ομάδες θέλουν τον Αρτούρο, αλλά θα τον δώσουμε μόνο όταν πάρουμε τα χρήματα που ζητάμε. Προς το παρόν παραμένει στην ομάδα μας», τόνισε σχετικά.

Σχεδόν τελειωμένη η μεταγραφή, ίσως να μην ταξιδέψει για Αυστρία ο Σισέ

Ο Σισέ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Λάτσιο και μάλλον δεν θα μπει στο αεροπλάνο για την Αυστρία την προσεχή Παρασκευή, μαζί με την υπόλοιπη αποστολή του Παναθηναϊκού. Μάλιστα κάποιες φήμες τον θέλουν να ταξιδεύει την Πέμπτη στην Ιταλία και τη Ρώμη, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα. Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει τυπικά, αλλά όλες οι πληροφορίες μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως πολύ δύσκολα πλέον θα χαλάσει η μεταγραφή.

«Ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Προτιμώ να μιλήσω όταν θα έχουμε τα συμβόλαια», τόνισε στα ΜΜΕ της Ρώμης ο Κλαούντιο Λοτίτο, ιδιοκτήτης των «λατσιάλι», ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας πως οι επαφές βρίσκονται σε τελικό στάδιο και είναι θέμα χρόνου να έχουμε ανακοινώσεις. 

Η πληροφόρηση που υπάρχει κάνει λόγο για συμφωνία του παίκτη με τη Λάτσιο έναντι 2,1 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ποσό που ικανοποιεί τον ποδοσφαιριστή, ενώ οι πράσινοι θα βάλουν στα ταμεία τους περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι το ποσό που ονειρεύονταν πριν από ένα μήνα, αλλά σίγουρα δεν τους χαλάει έτσι όπως είναι η κατάσταση στην ΠΑΕ.
Από την ομάδα δεν διαρρέουν τίποτα περί δικής τους συμφωνίας και απλώς τονίζουν πως «περιμένουμε να τα βρει οριστικά ο Σισέ για να συμφωνήσουμε και εμείς».

Και μετά λογικά θα αρχίσει η μεταγραφική ενίσχυση. Δεν ξέρουμε πόσο έτοιμοι είναι οι πράσινοι να καλύψουν άμεσα τα κενά σε όλες τις θέσεις. Το πιθανότερο  είναι να τους πάρει λίγες εβδομάδες μέχρι να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του Φερέιρα, ο οποίος θέλει οπωσδήποτε, έναν μεσοεπιθετικό, έναν αμυντικό μέσο και ένα φορ περιοχής αν φύγει ο Σισέ. Τώρα θα κριθεί το (όποιο) πλάνο έχουν καταρτίσει οι πράσινοι, πόσο σοβαρό και αποτελεσματικό είναι.The Player
 

Αποτελεσματικό... μήνυμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι είδαν οι Καβαλιώτες την διαδήλωση της Τρίτης στο κέντρο της πόλης κατά των προθέσεων της οικογένειας Ψωμιάδη να δημιουργήσει τον...Νέο Ηρακλή. Δείτε το βίντεο.
Αποτελεσματικό... μήνυμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κίνδυνος για τις ελληνικές ομάδες!

Το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, πέρα από την αξιοπιστία και την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, πλήττει και τις ίδιες τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. To sday.gr εξηγεί το λόγο…

Βρισκόμαστε αισίως στον Ιούλιο και δεν υπάρχει ακόμα σκέψη να γίνει η κλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος! Κάτι τέτοιο κάνει πολύ δύσκολη την επίτευξη του αρχικού σχεδιασμού να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 27 Αυγούστου.
Αλλά ακόμα και αν γίνει εγκαίρως η κλήρωση, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία θα έχουν ξεπεραστεί όλα τα προβλήματα και θα γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία;
Όλα αυτά εγκυμονούν έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο για τις ομάδες που θα αντιπροσωπεύσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στα ευρωπαϊκά «σαλόνια», και κυρίως για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό!
Σε περίπτωση που το πρωτάθλημα δεν ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου, τότε οι εναλλακτικές επιλογές είναι οι 11 και 18 Σεπτεμβρίου. Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιλεγεί η δεύτερη , οι ελληνικές ομάδες θα αγωνιστούν στην Ευρώπη, χωρίς να έχουν στα… πόδια τους ούτε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος!
Μπορούν να ανταποκριθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες; Και αν για τον Παναθηναϊκό είναι πιο απλά τα πράγματα, καθώς σε περίπτωση που περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει δώσει κάποια παιχνίδια για τα προκριματικά, ο κίνδυνος για τον Ολυμπιακό είναι ακόμα μεγαλύτερος, καθώς θα κληθεί να ανταποκριθεί στο πιο υψηλό επίπεδο, έχοντας παίξει μόνο φιλικά παιχνίδια!
Κάτι ανάλογο είχε αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός και την περίοδο 2004-05. Τότε, έπαιξε εκτός έδρας με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, χωρίς να έχει δώσει άλλο επίσημο παιχνίδι. Το τελικό 0-0 μπορεί να φαίνεται ικανοποιητικό, ωστόσο αν σκεφτεί κανείς ότι οι δύο ομάδες που «έκλεψαν από τον Ολυμπιακό την πρόκριση στου «16» (Μονακό, Λίβερπουλ) κέρδισαν εκτός έδρας τη λα Κορούνια, η έλλειψη αγωνιστικών υποχρεώσεων στοίχισε ιδιαίτερα στους «ερυθρολεύκους». sportday gr

Το CAS δεν έχει διατάξει τη μη επικύρωση της βαθμολογίας

Ανακοίνωση-απάντηση στον Ηρακλή εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα. Σε αυτή αναφέρει ότι το CAS δεν έχει διατάξει τη μη επικύρωση της βαθμολογίας και απλά έχει ορίσει προθεσμία για υποβολή υπομνημάτων.

Αναλυτικά:

Σε σχέση με σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής και δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα, προς άρση κάθε παρερμηνείας:

α) Η ΠΑΕ Ηρακλής άσκησε κατά της ΕΠΟ και της Super League, ενώπιον του CAS, πρώτη προσφυγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (περί μη επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League) αναφορικά με το θέμα της μη αδειοδότησής της, από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Η εν λόγω πρώτη προσφυγή απερρίφθη ως απαράδεκτη από το CAS, προ ολίγων ημερών.

β) Στη συνέχεια, η ΠΑΕ Ηρακλής άσκησε κατά της ΕΠΟ και της Super League ενώπιον του CAS δεύτερη προσφυγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (επίσης περί μη επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League) αναφορικά με το θέμα των αποφάσεων των Πειθαρχικών Επιτροπών Super League (σε πρώτο βαθμό) και ΕΠΟ (σε δεύτερο βαθμό) να διατάξουν τον υποβιβασμό της ΠΑΕ Ηρακλής κατόπιν προσφυγής της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης σε σχέση με το θέμα της (φερόμενης από τις εν λόγω αποφάσεις) ως πλαστής ενημερότητας ΙΚΑ που προσεκόμισε στην ΕΠΟ η ΠΑΕ Ηρακλής. Επί της εν λόγω προσφυγής και αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του CAS, η γραμματεία του Δικαστηρίου όρισε σήμερα στην ΠΑΕ Ηρακλής προθεσμία μέχρι την 15η Ιουλίου, ώστε η τελευταία να παρουσιάσει εγγράφως τις θέσεις της, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί πρόσθετη προθεσμία 10 ημερών σε ΕΠΟ και Super League ώστε να εκθέσουν τις παρατηρήσεις τους επί των θέσεων της ΠΑΕ Ηρακλής.

Διευκρινίζεται, συνεπώς, ότι το CAS δεν έχει διατάξει τη μη επικύρωση της βαθμολογίας της Super League, αλλά, αφενός έχει απορρίψει σχετικό αίτημα της ΠΑΕ Ηρακλής σε σχέση με την πρώτη αίτηση αυτού,  αφετέρου δε, σε σχέση δε με τη δεύτερη αίτηση της ΠΑΕ Ηρακλής, δεν έχει καν ξεκινήσει τη μελέτη του θέματος και έχει απλά ορίσει προθεσμία προς υποβολή υπομνημάτων».
The Player

Το εξπρές των στημένων

Ταχύτατα κινούνται οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας στο θέμα των στημένων. Την πόρτα του Εισαγγελέα της Αγκυρας πέρασαν την Τρίτη 12 από τους 60 υπόπτους -μεταξύ αυτών και ποδοσφαιριστές- για το σκάνδαλο με τους "στημένους" αγώνες στην Τουρκία.
Το εξπρές των στημένων
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, "Ανατόλια", σε αυτό το... πρώτο γκρουπ βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Νιγηριανός επιθετικός Εμάνουελ Εμενίκε, ο τερματοφύλακας Κορτσάν Τσελικάι και ο Σεζέρ Οζτούρκ. Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και αν θα κριθούν προφυλακιστέοι.
Το "παρών" στο δικαστήριο έδωσε και ο πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μεχμέτ Αλί Αϊντινλάρ ο οποίος, θορυβημένος και από την επιστολή της UEFA, έσπευσε να ενημερωθεί από τους υπευθύνους για τις τελευταίες εξελίξεις του θέματος. Μάλιστα, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να προβεί σε κυρώσεις ακόμη κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα: "Μπορεί να χρειαστεί πολύς καιρός για να ολοκληρωθούν οι έρευνες, οπότε θα πρέπει να δράσουμε βάσει των στοιχείων που έχουμε στα χέρια μας".
Την ίδια ώρα κάποιες εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες -λέγεται ότι διέρρευσαν από την αστυνομία- με "σκιά" στα πρόσωπα, στις οποίες εμφανίζονται υψηλόβαθμα στελέχη της Φενέρμπαχτσε να συναντώνται με ομολόγους τους αντίπαλης ομάδας. Η "Sabah" δημοσιεύει και μία τηλεφωνική συνομιλία στην οποία οι παράγοντες κάνουν λόγο για συμφωνία κι ένας αντίπαλος παίκτης της Φενέρμπαχτσε δηλώνει ότι "δεν έπαιξα για να σκοράρω".
Οσον αφορά τον Εμενίκε, η πρώην του ομάδα, Καραμπούκσπορ αρνείται την κατηγορία ότι δεν τον χρησιμοποίησε εσκεμμένα στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, με αντάλλαγμα τη μεταγραφή του στην Κωνσταντινούπολη. Η Καραμπούκσπορ υποστηρίζει ότι ο Εμενίκε ήταν τραυματίας μία εβδομάδα πριν τοναγώναεμφανίζοντας και ιατρική γνωμάτευση.
ΠΗΓΗ: contra.gr

Δεν χωνεύονται οι συγχωνεύσεις!

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Κοζάνης εμφανίζονται αντίθετοι με τα σενάρια συγχώνευσης με τον Εορδαϊκό. "Θα μας βρείτε μπροστά σας", λέει ο Σύνδεσμος Φίλων Κοζάνης "Τα Λιοντάρια"...
Δεν χωνεύονται οι συγχωνεύσεις!
Η ανακοίνωση: "Μακάρι να είναι παραμυθάκι... Εκφράζουμε την έκδηλη ανησυχία μας γι' αυτά που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας περί προτάσεως της διοίκησης της Κοζάνης στην ομάδα του Εορδαϊκού για συγχώνευση και ελπίζουμε να είναι μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μερικών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Κοζάνη για σκαλοπάτι στα όποια σχέδιά τους. Δε θέλουμε να πιστέψουμε σε καμιά περίπτωση ότι η σημερινή διοίκηση της Κοζάνης έπεσε σ’ αυτό το λάθος δίνοντας το δικαίωμα άρνησης στην ιστορική όπως λένε κάποιοι ομάδα του Εορδαϊκού. Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια κάποιων παίζοντας με την πραγματικά μεγάλη ιστορία της ομάδας μας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στην ενέργεια αυτή. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε οποιαδήποτε ενέργεια αμαύρωσης της ιστορικής μας ομάδας με την οποία έχουν γαλουχηθεί γενιές Koζανιτών. Συγκροτούμε ομάδα δράσης που θα παρακολουθεί όλες τις διαδικασίες και θα υποστηρίζει μέχρι τέλους την αποτροπή αυτού του σεναρίου. Η Κοζάνη δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Θα μας βρείτε μπροστά σας".

«Το δίκιο είναι με το μέρος μας»

Ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Βόλου, Παναγιώτης Σκοτινιώτης, εξέδωσε ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, «Austrian Boys», ο οποίος τονίζει πως «οποιεσδήποτε ακρότητες μόνο κακό κάνουν αφού αποπροσανατολίζουν την προσοχή όλων από τον κοινό στόχο της προστασίας της ομάδας μας», ενώ υπενθυμίζεται πως «το δίκιο είναι με το μέρος μας σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή».

Αναλυτικά:

«Σχετικά με την επίθεση στην οικία του κ. Σκοτινιώτη ο σύνδεσμος Austrian Boys δηλώνει τα κάτωθι:

* Καταδικάζει απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός. Οποιαδήποτε επίθεση σε πρόσωπα, αλλά και περιουσίες ανθρώπων μας βρίσκει αντιμέτωπους καθώς είναι πέρα για πέρα αντίθετη με τις αρχές και τα ιδεώδη του συνδέσμου μας. Τέτοιες ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν προάγουν τα συμφέροντα της πόλης και της ομάδας μας.

* Καλεί το δήμαρχο της πόλης μας να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της ομάδας μας και αν χρειαστεί να κρατήσει τα σκήπτρα του αγώνα κατά του όποιου προσπαθήσει να βλάψει αδίκως τον άξιο εκπρόσωπο της πόλης μας.

* Υπενθυμίζει σε όλους τους συμπολίτες μας πως σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πορεία του Ολυμπιακού Βόλου πρέπει να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Οι οποιεσδήποτε ακρότητες μόνο κακό κάνουν αφού αποπροσανατολίζουν την προσοχή όλων από τον κοινό στόχο της προστασίας της ομάδας μας.

* Τέλος, καλεί εκ νέου όλους τους φιλάθλους της ομάδας στο φιλικό της Τετάρτης στο ΕΑΚ και στην πορεία που θα ακολουθήσει στους δρόμους της πόλης ώστε να διατρανώσουμε την υποστήριξη στην ομάδα μας και να δηλώσουμε το παρών σε ακόμη μία δύσκολη μάχη της πόλης μας».

Ανακοίνωσε Σαλιχάμιτζιτς η Βόλφσμπουργκ!!

Την απόκτηση του Χασάν Σαλιχάμιτζιτς από τη Γιουβέντους ανακοίνωσε την Τρίτη η Βόλφσμπουργκ.

Ο Βόσνιος μέσος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας και επιστρέφει στη Bundesliga όπου αγωνίστηκε με τις φανέλες των Αμβούργου και Μπάγερν Μονάχου.

«Ο Μπράτσο είναι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί σε πολλές θέσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Θα μας δώσει περισσότερες επιλογές τη νέα σεζόν. Είμαι πεπεισμένος ότι η ωριμότητα και η εμπειρία του θα κάνουν καλό στην ομάδα», δήλωσε ο Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον παίκτη και στους «Βαυαρούς».

Από την πλευρά του, ο Σαλιχάμιτζιτς είπε: «Για μένα ήταν ξεκάθαρο ότι μετά τη Μπάγερν και τη Γιούβε δεν θα μπορούσα να πω «ναι» σε οποιαδήποτε ομάδα. τότε, ο Φέλιξ Μάγκατ μου είχε δώσει την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο και γι` αυτό τον λόγο ήταν σαφές για μένα ότι αυτό θα έκανα. Τώρα είμαι εδώ για να αποτελέσω μέρος του ενδιαφέροντος σχεδίου του Φέλιξ Μάγκατ». 

«Αποφασίζει μετά το Κόπα Αμέρικα ο Νεϊμάρ»

Οι διαπραγματεύσεις της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Νεϊμάρ μοιάζουν προς το παρόν «παγωμένες» και όπως φαίνεται δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει μέχρι να ολοκληρώσει η Βραζιλία την παρουσία της στο Κόπα Αμέρικα. Αυτό τόνισε και ο πατέρας του διεθνούς ποδοσφαιριστές σε δηλώσεις του σε βραζιλιάνικη εφημερίδα.

«Θα περιμένει να τελειώσει το Κόπα Αμέρικα και κατόπιν θα αποφασίσει για το μέλλον του» τόνισε χαρακτηριστικά και εν συνεχεία αποκάλυψε πως όνειρο του γιου του είναι να αγωνιστεί με την Σάντος στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων: «Πρέπει να τον αφήσετε να ζήσει τη στιγμή. Είναι πολύ χαρούμενος στην Βραζιλία και θέλει να γράψει μια διαφορετική ιστορία».
πηγή: theplayer.gr

Πήρε και Κοτσώνη ο Αρης!!

Ο Αρης έχει πάρει φόρα και μετά την ανακοίνωση του Κώστα Καπετάνου, γνωστοποίησε πως απέκτησε και τον νεαρό, κεντρικό αμυντικό Δημήτρη Κοτσώνη. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής είναι προσωπική εισήγηση του Σάκη Τσιώλη. Πέρυσι αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανηλειακού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Δημήτρη Κοτσώνη για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 25/01/1989, έχει ύψος 1.89 και είναι 79 κιλά. Ο Κοτσώνης τις τελευταίες μέρες πέρασε από το μικροσκόπιο του Σάκη Τσιώλη ο οποίος και εισηγήθηκε την απόκτησή του. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής τα τελευταία έξι χρόνια αγωνίστηκε με την φανέλα του Πανηλειακού και πέρσι ήταν ο βασικός κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Πύργου».

Στις πρώτες του δηλώσεις στο www.arisfc.gr σημείωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα αγωνίζομαι με την φανέλα του ΑΡΗ. Ευχαριστώ τον κ. Τσιώλη και τους ιθύνοντες της διοίκησης που μου δίνουν αυτή την μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο ΑΡΗΣ. Ελπίζω να τα καταφέρω και να τους δικαιώσω για την επιλογή τους».

Πάει για... χαλάστρα στη Ρεάλ με Νεϊμάρ η Μπαρτσελόνα!!

Αν και ο παίκτης έχει δηλώσει ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα φέρεται να μπαίνει «σφήνα» στην απόκτησή του, αποφασισμένη να κάνει... χαλάστρα στην αιώνια εχθρό.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της AS, ο ίδιος ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Σάντρο Ροσέλ, διεμήνυσε στον πρόεδρο της Σάντος, Λουίς Άλβαρο ντε Ολιβέιρα, ότι ενδιαφέρεται για τον παίκτη.

Μάλιστα, τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να... ισοφαρίσει οποιαδήποτε πρόταση καταθέσει η όποια ομάδα για τον παίκτη και φυσικά ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται κι αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα βασίζει πολλά και στην καλή σχέση που έχει με τους ανθρώπους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας, με τους οποίους, μάλιστα, συναντήθηκε και στην πρώτη αναμέτρηση της ομάδας στο φετινό Κόπα Αμέρικα.

Ανακοίνωσε Καπετάνο ο Αρης!!

Παίκτης του Αρη και με τη βούλα είναι πλέον ο Κώστας Καπετάνος ο οποίος συμφώνησε για δύο χρόνια με τους «κίτρινους». Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκε μάλιστα στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρύσιου και τέθηκε άμεσα στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή μέσου Κώστα Καπετάνου για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 27/10/1984, έχει ύψος 1.76 και είναι 76 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Κοζάνη το 2000 για να πάρει μεταγραφή στον Ηρακλή το 2003 με την φανέλα του οποίου είχε 68 συμμετοχές και 6 γκολ ως το 2007 όταν και μεταγράφηκε στον Πανιώνιο. Έμεινε για 1,5 χρόνο στην ομάδα της Ν. Σμύρνης έχοντας 24 συμμετοχές και 1 γκολ. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2008-09 αγωνίστηκε στην Κέρκυρα (14 συμμετοχές και 2 γκολ). Για ένα εξάμηνο πέρασε από τον Πανθρακικό (8 συμμετοχές). Τον τελευταίο 1,5 χρόνο με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και προπονητή τον Σάκη Τσιώλη είχε 46 συμμετοχές και 8 γκολ. Συνολικά στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει 171 συμμετοχές και 19 γκολ. Eίναι 5 φορές διεθνής με την εθνική U21 και έχει πετύχει κι ένα γκολ».

Πλέον ως παίκτης του ΑΡΗ δήλωσε στο επίσημο site της ΠΑΕ: « Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου στον ΑΡΗ. Έρχομαι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας με όνειρα και φιλοδοξίες. Είναι θετικό για μένα ότι συναντώ στον ΑΡΗ τον Σάκη Τσιώλη με τον οποίο είχα μία πολύ καλή συνεργασία στον Βόλο. Πιστεύω όλα να πάνε καλά και να δώσουμε στον κόσμο του ΑΡΗ τις χαρές που περιμένει. Πλέον μας περιμένει όλους σκληρή δουλειά».

Στο μεταξύ οι «κίτρινοι» με ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν το τέλος της συνεργασίας τους με τους Οριόλ και Τσεσνάουσκις.

Αναλυτικά:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Deividas Cesnauskis. Τον ευχαριστεί για την προσφορά του μέχρι σήμερα και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Lozano Farran Oriol. Τον ευχαριστεί για την προσφορά του μέχρι σήμερα και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του.

Φλωρίδης: «Θέλω και μπορώ να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ»

Ο Βασίλης Φλωρίδης με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να βοηθήσει οικονομικά τον ΠΑΟΚ και διαβεβαίωσε τους φίλους της ομάδας ότι έχει την οικονομική επιφάνεια για να το πράξει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σεβόμενος τη μεγάλη αγωνία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και με γνώμονα την κοινή αγάπη για την ομάδα μας θέλω να υπογραμμίσω ότι πράγματι έχω εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

Έχω ήδη έρθει σε επαφές με τους επίσημους παράγοντες της ομάδας και αυτήν τη στιγμή οι οικονομικοί και νομικοί μου σύμβουλοι εξετάζουν τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου και το γρηγορότερο τρόπο υλοποίησης της συμφωνίας.

Όποια τυχόν καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν οφείλεται στην πλευρά μας.

Δεσμεύομαι προς τον λαό του ΠΑΟΚ ότι μετά τη θετική ολοκλήρωση των ελέγχων και την υπέρβαση των γραφειοκρατικών και μη δυσκολιών εντός 48 ωρών θα καταθέσω το απαιτούμενο ποσό για την απόκτηση του 51% των μετοχών του ΠΑΟΚ.

Θέλω δε να διαβεβαιώσω ότι έχω την οικονομική δυνατότητα να στηρίξω την ομάδα και να τη φέρω εκεί που πραγματικά της αξίζει, δηλαδή στους κορυφαίους συλλόγους Ελλάδας και Ευρώπης.

Μια οικογένεια, Μια αγάπη, Μια ζωή, ΠΑΟΚ».

Κούτλας: «Δεν βάζουμε ούτε ένα ευρώ!»

«Ούτε ένα ευρώ» δεν φαίνεται διατεθειμένη να καταβάλλει η οικογένεια Κούτλα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα τέλος στην ενδεχόμενη ανάμειξή της με τα κοινά της ΠΑΕ Πανσερραϊκός.

Ο Κώστας Κούτλας, υιός του Σπύρου Κούτλα και πρόεδρος εταιρίας πετρελαιοειδών, τόνισε πως «με αυτά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο η επιθυμία μας για εμπλοκή όχι μόνο στον Πανσερραϊκό, αλλά και σε οποιαδήποτε ομάδα, παύει να ισχύει και δεν θέλουμε να βάλουμε ούτε ένα ευρώ».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Δίκτυο», υπογράμμισε τα εξής:

«Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε όσα έχουν αναφερθεί από την ΠΑΕ Πανσερραϊκός και έχουν να κάνουν με το ενδιαφέρον που δείξαμε εγώ και η οικογένεια μου για την ομάδα. Με αυτά που γίνονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο η επιθυμία μας για εμπλοκή όχι μόνο στον Πανσερραϊκό, αλλά και σε οποιαδήποτε ομάδα παύει να ισχύει και δεν θέλουμε να βάλουμε ούτε ένα ευρώ. Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα».

Προσπάθησε για Μπόγιαν η Χετάφε, αλλά...!!

Για την απόκτηση του Μπόγαν Κρκιτς κινήθηκε η Χετάφε, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Μιγκέλ Άνχελ Τόρες, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση από τον ποδοσφαιριστή.

Ο παίκτης φέρεται να έχει συμφωνήσει ήδη με τη Ρόμα κι αυτός ήταν και ο λόγος που είπε «όχι» στην πρόταση, σύμφωνα με τον Τόρες:

«Κάναμε μία πρόταση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μπόγιαν, αλλά είχε ήδη δεσμευτεί στη Ρόμα και στον Λουίς Ενρίκε».

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας του ισπανικού συλλόγου, μίλησε και για το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος της ομάδας, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας:

«Για όσο είμαι εγώ πρόεδρος της Χετάφε, το όνομα της ομάδας θα συνεχίσει να είναι το ίδιο».

Για 42η ημέρα οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα!!

Πιστοί στο ραντεβού τους παραμένουν οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος. Γύρω στις 19:30 αστυνομικοί της ΥΜΕΤ εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους που θέλουν να διαδηλώσουν έξω από τη Βουλή.
Οι διαδηλωτές παρέμειναν για λίγο στο δρόμο, αλλά μέχρι αυτήν την ώρα η κυκλοφορία στη λεωφόρο διεξάγεται κανονικά.
Ωστόσο, από το σημείο σήμερα «λείπουν» τα σιδερένια κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί εδώ και ημέρες γύρω από το Κοινοβούλιο.

Στο σημείο είναι περίπου 20 άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου όπου νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια.
πηγή: newsbomb.gr

Οπερ έδει βήξε (BINTEO)

O Γιώργος Μητσικώστας σατιρίζει αθλητική και πολιτική επικαιρότητα μέσα από ένα ξεκαρδιστικό βίντεο.
Οπερ έδει βήξε (BINTEO)
Πρωταγωνιστές; O Γερουλάνος, ο Πιλάβιος, ο Σκουντής και ο Ομπράντοβιτς και άλλοι πολλοί στο ξεκαρδιστικό 31ο επεισόδιο του Μhtsi Mouse στο contra.gr












31o Eπεισόδιο Mitsi Mouse (Web Episode) by Mitsi-mouse

Καπεταν-ος... Άρης!!

Παρών στην απογευματινή προπόνηση του Άρη είναι ο Κώστας Καπετάνος, όπου αναμένεται να ντυθεί στα κίτρινα!
Καπεταν-ος... Άρης
Μια από τις μεταγραφικές επιθυμίες του Σάκη Τσιώλη υλοποιήθηκε, αφού ο 27χρονος μέσος υπέγραψε στους «κίτρινους» (απομένει μόνο η ανακοίνωση) και τέθηκε άμεσα στην διάθεση του Καρδιτσιώτη τεχνικού.
πηγή: sportdog.gr

Οι σκάουτερ και το "Κλάμα Αμέρικα"

Δεν είναι λίγοι οι σκάουτερ ή ανιχνευτές ταλέντων των ελληνικών ομάδων που έχουν στηθεί μπροστά στους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις του Κόπα Αμέρικα.
Οι σκάουτερ και το "Κλάμα Αμέρικα"
Οι Βραζιλιάνοι και οι Αργεντινοί είναι άπιαστα όνειρα αλλά παίκτες από τη Βολοβία, το Εκουαδόρ, τη Βενεζουέλα, τη Χιλή κ.α. μπορούν να τους αποκτήσουν οι ελληνικές ομάδες.
Κάθονται λοιπόν και βλέπουν τα παιχνίδια και το "πόρισμα" μέχρι τώρα είναι πως πρόκειται για μια διοργάνωση στην οποία παίζεται ποδόσφαιρο επιπέδου τρίτης εθνικής της Ελλάδας.
Δεν έχουν άδικο αφού το ποδόσφαιρο κακοποιείται καθημερινά στα γήπεδα της Αργεντινής. Θέαμα υπό του μηδενός, γκολ ούτε με αίτηση και γενικότερα ένα άθλιο σκηνικό στο οποίο είναι αρνητικοί πρωταγωνιστές ακόμα και μεγάλα αστέρια του χώρου.
Η ατάκα "Μέχρι τώρα βλέπουμε το Κλάμα Αμέρικα", που ακούστηκε από σκάουτερ μεγάλης ομάδας της Αθήνας, είναι ενδεικτική...
πηγή: sportdog.gr

Η Ρεάλ μιλάει πορτογαλικά (pics)

Η τρίτη διαφορετική σχολή τα τελευταία χρόνια δημιουργείται στην Ρεάλ Μαδρίτης. Την εποχή των Βραζιλιάνων, ακολούθησε αυτή των Ολλανδών με έξι παίκτες και με τον Κοεντράο οι Πορτογάλοι έγιναν πέντε!
Το πορτογαλικό άρωμα μυρίζει όλο και πιο έντονα στην Μαδρίτη από την απόκτηση του Πέπε το 2007 και μετά. Μετά την βραζιλιάνικη εποχή επί των ημερών του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, ακολούθησε η ολλανδική με πρώτο τον Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ. Πλέον οι Μερένχες γράφουν την πιο πορτογαλική σελίδα της ιστορίας τους...

Βραζιλία
Η βραζιλιάνικη Ρεάλ ξεκίνησε το 2005 με τον Λουξεμπούργκο στον πάγκο. Ο νυν τεχνικός της Φλαμένγκο βρήκε στο «Μπερναμπέου» τους Ρονάλντο και Ρομπέρτο Κάρλος και μεγάλωσε τη λίστα με την απόκτηση των Ρομπίνιο και Ζούλιο Μπαπτίστα. Ο Σινίνιο ήταν αυτός που συμπλήρωσε την πεντάδα για τους Μαδριλένους. Την σεζόν 2006-07 στην Ρεάλ εντάχθηκαν επίσης οι Μαρσέλο και Εμερσον, ενώ ο Μπαπτίστα δόθηκε δανεικός στην Αρσεναλ και έτσι οι Βραζιλιάνοι έγιναν έξι.

Ολλανδία
Την παροικία από την Βραζιλία, ακολούθησε αυτή της Ολλανδίας, μία συνταγή την οποία ακολουθούσε παραδοσιακά η Μπαρτσελόνα. Ο πρώτος που έφτασε στην ισπανική πρωτεύουσα ήταν ο Φαν Νίστελροϊ, το καλοκαίρι του 2006, όταν και βρέθηκε ανάμεσα σε ένα κάρο Βραζιλιάνους. Την επόμενη σεζόν, αποκτήθηκαν Σνάιντερ, Ρόμπεν και Ντρέντε, όμως το τελικό Οράνιε σχήμα ολοκληρώθηκε την περίοδο 2008-09 με τις αφίξεις του Φαν Ντερ Φάαρτ και του Χούντελααρ τον Ιανουάριο. Εξι Ολλανδοί βρέθηκαν ταυτόχρονα στα αποδυτήρια των Μερένχες.

Πορτογαλία
Εκείνη ήταν η δεύτερη σεζόν για τον Πέπε στην Μαδρίτη, ενώ το 2009-10 βρήκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ της Βασίλισσας. Αυτό ήταν το ξεκίνημα της Πορτογαλικής εποχής καθώς έναν χρόνο μετά, το τιμόνι της ομάδας ανέλαβε ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Special One υπέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες τον Ρικάρντο Καρβάλιο από την Τσέλσι και οι Πορτογάλοι έγιναν τέσσερις. Με την απόκτηση του Φάμπιο Κοεντράο από την Μπενφίκα, ο αριθμός ανέβηκε στο πέντε και μπορεί να υπάρξει και συνέχεια, αφού ο Ζόρζε Μέντες, μάνατζερ του Μουρίνιο, συνεχίζει να κάνει χρυσές δουλειές στην Μαδρίτη.

*Οι Πορτογάλοι έχουν να συνανατήσουν ανταγωνισμό από το γκρουπ Τουρκογερμανών, όπως οι Μεσούτ Οζίλ, Νούρι Σαχίν και Χαμίτ Αλτιντοπ, ενώ ιστορικά τη φανέλα της Ρεάλ έχουν φορέσει περισσότερο παίκτες από την Αργεντινή, οι οποίοι φτάνουν τον αριθμό 30!
πηγή: theplayer.gr

«Κόκκινες» απορίες για Τεόντοσιτς!!

Έκπληξη έχουν προκαλέσει στους ανθρώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός τα όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με την απόφαση του Μίλος Τεόντοσιτς να μην συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά.
Όπως υποστηρίζουν κύκλοι της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, ο 24χρονος γκαρντ δεν γίνεται να συμφώνησε μέσα σε λίγες ώρες με τους πρωταθλητές Ρωσίας μιας και η ανακοίνωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου βγήκε το μεσημέρι της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστή η πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κάτι που σημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον παίκτη και την «ομάδα του στρατού» είχαν αρχίσει νωρίτερα.
Από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι ίδιοι κύκλοι, καταλαβαίνουν την στάση του παίκτη, καθώς μια τέτοια προσφορά ήταν δύσκολο να την αρνηθεί, όπως και ήταν σχεδόν αδύνατο για τους «ερυθρολεύκους» να την ισοφαρίσουν μιας και το σύνολο της αγγίζει τα 12 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ για τα ελληνικά δεδομένα), αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούν να καταλάβουν πως… βγαίνει προς τα έξω ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε καμία προσπάθεια να τον κρατήσει ή ότι δεν τον ήθελε στο ρόστερ του και τη νέα χρονιά ή ότι ο παίκτης ήθελε σαν τρελός να μείνει.
Πηγή: gazzetta.gr

«Καρφιά» για Τεν Κάτε!!

Ο Μαρσέλο Μάτος, ο οποίος ήρθε, είδε και απήλθε από την Παιανία και τον Παναθηναϊκό μίλησε για τις σχέσεις... οργής με τον Τεν Κάτε, ευχαρίστησε Γόντικα-Φερέιρα και κάνει όνειρα για Μουντιάλ!
 Ο Μαρσέλο Μάτος αναχώρησε για την πατρίδα του με αρχικό προορισμό το Μόναχο στις 13:10 της Τρίτης και λίγο πριν επιβιβαστεί στη πτήση του, μίλησε για την ελληνική εμπειρία, πετώντας «καρφιά» στον Τεν Κάτε σχετικά με τις ευκαιρίες που δεν του έδωσε.
«Έγινε αυτό που ήθελα. Με τα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν δυνατό να μείνω. Στη Βραζιλία ξαναβρήκα τον εαυτό μου. Πλέον η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη εκεί και έπρεπε να είμαι κοντά τους. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και τον κ. Φερέιρα που κατάλαβε την κατάσταση μου. Τους εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουν» είπε αρχικά ο Μάτος και συνέχισε για τους λόγους που τον έκαναν να μην θέλει να μείνει: 
«Η δεύτερη χρονιά μου με την πράσινη φανέλα ήταν η πιο δύσκολη της ζωής μου. Δεν θέλω να την θυμάμαι και κάνω ότι μπορώ για να την ξεχάσω. Δεν έπαιρνα ευκαιρίες και ποτέ δεν έμαθα το γιατί. Ότι και αν έκανα ο προπονητής φαινόταν πως δεν με ήθελε.
Για το τι κρατάει από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό: «Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τους οπαδούς της ομάδας. Είναι φανταστικοί. Πάντα μου έδειχναν την αγάπη τους ακόμη και όταν ήμουν στον πάγκο ή εκτός αποστολής».

Για τους στόχους του: «Είχα μία πολύ καλή σεζόν με την Μποταφόγκο. Τα πήγα εξαιρετικά και θέλω να συνεχίσω έτσι και να πετύχουμε τους στόχους μας σαν ομάδα.. Δεν σας κρύβω πως έχω μια κρυφή ελπίδα ακόμα και για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ίσως το πετύχω παίζοντας στην πατρίδα μου. Είναι το μεγάλο μου όνειρο και πιστεύω ότι μπορώ να το πραγματοποίησω».
πηγή: gazzetta.gr

Κίνηση για Παλαθουέλος!!

Στον Παναιτωλικό έχουν στρέψει την προσοχή τους στην περίπτωση του Ρούμπεν Παλαθουέλος, που στο παρελθόν αγωνίστηκε με τα χρώματα του Άρη, έχοντας μάλιστα ήδη κάνει κίνηση για την απόκτησή του.
Ο Ρούμπεν Παλαθουέλος είναι ένας ποδοσφαιριστής που αρέσει πολύ στο τεχνικό τιμ του Παναιτωλικού για την μεσαία γραμμή της ομάδας, με τους ιθύνοντες της ομάδας του Αγρινίου να του έχουν κάνει πρόταση. Ο Ισπανός μέσος που έχει παίξει στον Άρη θεωρείται από τους ανθρώπους του συλλόγου ένας ικανός παίκτης, που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τη νέα χρονιά. Έτσι πλέον περιμένουν την απάντησή του.
πηγή: gazzetta.gr

«Δε θα περάσουν τα σενάρια συγχώνευσης»

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο βουλευτής Καβάλας, Δημήτρης Παπουτσής, τόνισε πως δεν πρόκειται να περάσουν τα σενάρια περί συγχώνευσης του Ηρακλή με την Καβάλα αναφερόμενος και στη χθεσινή τοποθέτηση του Γιώργου Νικητιάδη.
Αναλυτικά, ο κ. Παπουτσής μίλησε στον Sentra FM 103,3:
Για τη δήλωση του Σταύρου Ψωμιάδη ότι δεν επιχειρείται συγχώνευση ανάμεσα σε Καβάλα και Ηρακλή: «Τα συμπεράσματα δικά σας. Λέτε όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι θεσμικοί φορείς της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας, συλλογικά όργανα της Πολιτείας, η ΕΕΑ, η Κυβέρνηση, με βάση την επίκαιρη ερώτηση την οποία κατέθεσα χθες στη Βουλή και ήρθε, βασιζόμενη στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι δυνατόν να προέρχονται ως αποκύημα νοσηρών φαντασιώσεων.
Αν παρακολουθήσει κανείς τα ρεπορτάζ από ΜΜΕ ειδικά της Θεσσαλονίκης που φέρουν δεδομένη την υλοποίηση αυτού του σεναρίου. Επίσημα κρατικά κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες, μιλούν και γράφουν καθημερινά. Είδατε να διαψεύδονται πουθενά από τους ενδιαφερομένους;».
Για τη συμμετοχή του στην υπόθεση: «Για πρώτη φορά στην 20μηνη θητεία μου ως βουλευτής και εφόσον δεν έχω ασυμβίβαστο θεώρησα υποχρέωσή μου να ασκήσω τα καθήκοντά μου ως δικηγόρος, κατ' εντολή του ερασιτέχνη ΑΟΚ κάνοντας κύρια παρέμβαση. Αρχικά ο κ. Ψωμιάδης θέλησε να αμφισβητήσει την νομιμοποίησή μου και μάλιστα επικαλέστηκε ψευδώς ενώπιων της επιτροπής ότι είχε επικοινωνήσει με τον κ. Ρέμο.
Κάτι τέτοιο για μένα ήταν ιδιαιτέρως προσβλητικό και δεν μου έχει συμβεί ποτέ στα περίπου 30 χρόνια μαχόμενης δικηγορίας μου. Ανάγκασα εκείνη την ώρα τον κ. Ψωμιάδη να επικοινωνήσει με τον κ. Ρέμο σε ανοικτή ακρόαση, ο οποίος καταδήλωσε ενώπιον της έκπληκτης επιτροπής ότι έχει δώσει εντολή σε μένα για να τον υπερασπιστώ. Το ένα ψεύδος διαδέχεται το άλλο, έλεος».
Για τι ενέργειες έγιναν από την πλευρά του για το θέμα: «Είναι ανεπίτρεπτο ο ΑΟΚ να σβήσει από τον ιστορικό αθλητικό χάρτη της χώρας. Η απάντηση του Υπουργού ήταν άλλωστε ευθεία και αποστομωτική. Δεν θα περάσουν τέτοια σενάρια που οδηγούν σε μορφώματα και ανοσιουργήματα και διάφορες άλλες καταστρατηγήσεις του νόμου και εις βάρος αθλητικών ιδεωδών.
Και αυτό προφανώς το ξέρουν και οι υπεύθυνοι των ΠΑΕ που φαίνονται να έχουν δρομολογήσει αυτή την εξέλιξη και πλέον αναδιπλώνονται. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην πορεία σε σχέση με το διακύβευμα της ονομασίας του ΑΟΚ, της ιστορικής του ταυτότητας και της ιστορικής του πορείας εδώ και μισό αιώνα.
Δεν μπορεί μια Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία να αποφασίζει ενάντια σε τοπικές κοινωνίες και αθλητικά ιδεώδη ενάντια στο περί δικαίου αίσθημα και να διαγράφουν. Ήδη από χθες ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι στο επικείμενο σχέδιο νόμου που κατατίθεται άμεσα τις επόμενες μέρες ότι αυτού του είδους τα σενάρια παύουν να έχουν κάποια βάση».

Έχασε την ακοή του εξαιτίας των ΜΑΤ!!

Ο Δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος που κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, ενώ στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”!
“Εποχές καταλυμένης Δημοκρατίας”
Ανακοίνωση για την αγριότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ο συνάδελφος δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος από τα ΜΑΤ και την ομάδα “ΔΕΛΤΑ”, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του (!) εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ. Η ανακοίνωση αναφέρει:
 
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να “κάνει τη δουλειά του” κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Ο συνάδελφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, όταν άντρες των ΜΑΤ έριξαν σε απόσταση αναπνοής από αυτόν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Στην προσπάθειά του δε να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”!

Το αποτέλεσμα της βάναυσης συμπεριφοράς των ανδρών των ΜΑΤ ήταν να απολέσει πλήρως την ακοή του και από τα δύο αυτιά!

Οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της!”
 
Συνεχίζεται η... εκδίκηση του “Πήγασου”
 
Οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες του ομίλου Μπόμπολα (Εθνος, Goal, Ημερησία) “τρέμουν” για τις εξελίξεις της επόμενης μέρας.
 
Οι απολύσεις διαδέχονται η μία την άλλη και σταδιακά όλοι οι... ενοχλητικοί συνάδελφοι περνάνε από το λογιστήριο του “Πήγασου¨.
 
Οι εργαζόμενοι της “Ημερησίας” ζητούν να παρθούν πίσω οι απολύσεις, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ κατήγγειλε την συμπεριφορά των ιδιοκτητών και η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:
 
“Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τη συνεχιζόμενη από μέρους της ιδιοκτησίας του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ καταχρηστική και παραβατική συμπεριφορά.
 
Μετά τις απολύσεις των συναδέλφων συνδικαλιστών Πόπης Χριστοδουλίδου, Παρασκευής Βονάτσου και Κώστα Τομαρά από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, νέο δείγμα παράνομης και εκδικητικής συμπεριφοράς της εργοδοσίας αποτελεί η απειλή απόλυσης των συναδέλφων – επίσης συνδικαλιστών – Κώστα Σαρρή και Σόνιας Χαϊμαντά από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ.
 
Η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας, όπως και εκείνες που έχουν προηγηθεί, είναι σαφώς παράνομες και καταχρηστικές και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις του Ομίλου.
 
Η ΕΣΗΕΑ καλεί την εργοδοσία να ανακαλέσει κάθε απόφαση για απολύσεις συναδέλφων και να τηρήσει όσα οι ΣΣΕ και οι νόμοι ορίζουν και επιβάλλουν”.
 
Νέα 5ωρη στάση στον FLASH
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για τις ομαδικές απολύσεις των συναδέλφων στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH 96 στη σημερινή του συνεδρίαση, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε την κήρυξη νέας 5ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011 από τις 8.00 π.μ. έως τις 13.00 ζητώντας τ ην επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων.
πηγή: gazzetta.gr

Let’s talk about ΑΕΚ!!

Πως θα δούμε στους αγωνιστικούς χώρους την 11άδα της Ένωσης τη σεζόν 2011-2012 βάσει των (έως τη στιγμή που γράφαμε το συγκεκριμένο κείμενο) κινήσεων ενίσχυσης του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ!
Let’s talk about ΑΕΚ
Η αντίστροφη μέτρηση ενόψει της (άτυπης) έναρξης της ποδοσφαιρικής σεζόν για την ΑΕΚ έχει ήδη ξεκινήσει, αφού βρισκόμαστε μόλις εννέα μέρες (14/07) πριν από την πρώτη συγκέντρωση των μελών του «κιτρινόμαυρου» ποδοσφαιρικού τμήματος στα Σπάτα.
Και μπορεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας του ρεπορτάζ της ΑΕΚ να βρίσκονται τα ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση του ρόστερ και το «αύριο» σε οικονομικό επίπεδο, ωστόσο επειδή πρόκειται για ποδόσφαιρο (ή για… μπάλα αν προτιμάτε) καλό θα είναι να γράφουμε κάπου, κάπου καθαρά γι’ αυτό που πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο.
Θα επιχειρήσουμε λοιπόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα του ρόστερ της Ένωσης και τις μεταγραφικές της κινήσεις που έχουν γίνει από τους Σταύρο Αδαμίδη σε συνεργασία με τον Μανόλο Χιμένεθ και τον Νίκο Κλητσίδη να παρουσιάσουμε την ενδεκάδα της ΑΕΚ για τη σεζόν 2011-2012 (δεν είναι τυχαίο ότι δεν αναφέρω τον Άρναρ Γκρέταρσον στα μεταγραφικά, αφού ακόμη δεν έχει κάνει κάτι από την πλευρά του, αν και όπως όλα δείχνουν θα πετύχει να φέρει τουλάχιστον τον Χέλγκασον).
Οι παίκτες που έχουν προστεθεί στο δυναμικό της Ενωσης μέχρι στιγμής είναι οι: Χοσέ Κάρλος, Κάλα, Κοντοές, Σιαλμάς, Μπέλεκ, Τσουκαλάς και Μπουγαΐδης, ενώ οι πληροφορίες που διαρρέουν από τα Σπάτα αναφέρουν ότι θα γίνουν ακόμη τρεις κινήσεις ενίσχυσης στην ΑΕΚ. Σε ποιες θέσεις; Δεδομένα για τερματοφύλακα και τέταρτο στόπερ (για παράδειγμα Χέλγκασον) και ίσως για έναν ακόμη φορ περιοχής, από τη στιγμή που ως τέτοιοι λογίζονται από τον 37χρονο Ισπανό προπονητή μόνο οι Μπέλεκ και Σιαλμάς, κάτι που σημαίνει πως δεν βγαίνουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις (ακόμη κι αν στους δύο παραπάνω συμπληρώσουμε και τον Λυμπερόπουλο).
Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο gazzetta.gr
 

«Όνειρο θερινής νυκτός»… οι διακοπές για τους Έλληνες!!

«Άδειο» προβλέπεται ότι θα μείνει φέτος του λιμάνι του Πειραιά και όχι μόνο, καθώς η σκληρή πραγματικότητα που επέφερε η οικονομική κρίση βρίσκεται αντιμέτωπη με όλους τους Έλληνες και τον καθένα ξεχωριστά.
«Όνειρο θερινής νυκτός»… οι διακοπές για τους Έλληνες
Τα στοιχεία μιλούν πλέον από μόνα τους και με βάση αυτά, έξι στους δέκα Έλληνες δεν θα καταφέρουν φέτος να πραγματοποιήσουν τις πολυπόθητες διακοπές τους. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννα Καραντινάκη, ο κύριος λόγος είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Η κ. Καραντινάκη μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», τόνισε ότι για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια στην Κρήτη, τα ναύλα κοστίζουν 600 ευρώ, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσό που χρειάζεται για να ταξιδέψει κανείς και στις Κυκλάδες που αποτελούν δημοφιλή προορισμό.
Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο newstoday.gr

«Θα παίξουμε με Ολυμπιακό Βόλου»

Την πεποίθησή του πως η Ραντ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, εξέφρασε ο προπονητής της σερβικής Ραντ Βελιγραδίου, Σλάβκο Πέτροβιτς.

Ο τεχνικός της Ραντ υποστήριξε πως «δεν πιστεύω πως η UEFA σε τόσο σύντομο διάστημα και έχοντας μόνο υποψίες, θα αποβάλει τον Ολυμπιακό Βόλου από την διοργάνωση. Περιμένω να παίξουμε κανονικά με τον Ολυμπιακό».

Ενώ, στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο αρχηγός της ομάδας, Τόμισλαβ Πάγιοβιτς, ο οποίος υπογράμμισε: «Παρά το 6-0 του πρώτου αγώνα, δεν χαλαρώνουμε. Ελπίζουμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο όπου θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα όπως αυτή του Ολυμπιακού Βόλου. Εκεί θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πανηγυρίσουμε την πρόκριση». 
πηγή: theplayer.gr

Αβέβαιο το μέλλον του Σνάιντερ στην Ιντερ!!

Ο νέος τεχνικός της Ιντερ, Τζιαν Πάολο Γκασπερίνι, παραδέχθηκε πως ο Ουέσλεϊ Σνάιντερ μπορεί τη νέα σεζόν να μην αγωνίζεται στους «νερατζούρι». Για τον 27χρονο Ολλανδό εδώ και μήνες ακούγεται και γράφεται πως θα αποχωρήσει από το Μιλάνο καθώς πολλές ομάδες ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, μεταξύ των οποίων και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Μερικοί παίκτες μπορεί να αποχωρήσουν το καλοκαίρι. Ο Σνάιντερ είναι ένας σπουδαίος παίκτης αλλά εδώ και 40-50 μέρες ακούγονται πολλά και είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο Γκασπερίνι δείχνοντας να ανησυχεί για το μέλλον του Ολλανδού στους δευτεραθλητές Ιταλίας.
πηγή: theplayer.gr

«Ο Ναπολεόνι μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας»

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει σε ομάδα της πατρίδας του εμφανίστηκε ο Στέφανο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός επιθετικός του Λεβαδειακού, μίλησε στην ιστοσελίδα της χώρας του «sportal.it» και επεσήμανε: «Στόχος μου είναι πάντα η Ιταλία, αν και είναι... προκλητική η σκέψη να αγωνιστώ ξανά αντίπαλος με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Όμως, αν μου γίνει μια πρόταση από ομάδα της Serie B, τότε θα την σκεφτώ πολύ σοβαρά. Θα έδινα τα πάντα για να αγωνιστώ σε κάποιο απ' τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου».

Θέλει να τα... κατοσταρήσει ο Μπεντ!!

Τα 100 γκολ στην Premier League έχει βάλει ως στόχο για τη νέα σεζόν ο Ντάρεν Μπεντ.

Ο άσος της Άστον Βίλα, ο οποίος έχει αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία και με τις φανέλες των Σάντερλαντ, Τσάρλτον και Τότεναμ, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να νικήσει τους αντίπαλους τερματοφύλακες 91 φορές.

«Στοχεύω στα γκολ, σίγουρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι` αυτό. Θέλω να μπω στην ομάδα των 100 γκολ στην Premier League και τώρα μου λείπουν 9. Αν μπορέσω να πετύχω κάποια στο ξεκίνημα της νέας σεζόν και να φτάσω στον στόχο μου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τότε θα... βρίσκομαι στο φεγγάρι.

Αν τα καταφέρω μέχρι τα Χριστούγεννα θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αυτός είναι ο στόχος μου, εκεί επικεντρώνομαι και είμαι αποφασισμένος γι` αυτό», δήλωσε μεταξύ άλλων στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Πόρτα» Παβλιουτσένκο στην Ανζί!!

Ο Ρόμαν Παβλιουτσένκο αρνήθηκε τις φήμες που τον θέλουν να υπογράφει στην Ανζί. Ο Ρώσος άσος της Τότεναμ τόνισε πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν με την άνωθεν είναι «σκουπίδια». Ωστόσο δεν αρνήθηκε πως θα αποχωρήσει από το «Ουάιτ Χαρτ Λέιν».

«Δεν ξέρω ποιος τα γράφει αυτά. Είναι όλα αναληθές, ότι θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Ανζί. Προφανώς είναι σκουπίδια», τόνισε ο 29χρονος φορ και συνέχισε αναφορικά με το μέλλον του στα «σπιρούνια: «Είναι καιρός για μια αλλαγή. Θα έλεγα το ναι σε μία καλή προσφορά. Πάντως ακόμη είναι δύσκολο να πω τι θα φέρει το αύριο».
πηγή: theplayer.gr

Διατέθηκαν ήδη 13.158 διαρκείας!!

Όπως ήταν αναμενόμενο σήμερα έσπασε και το φράγμα των 13.00 εισιτηρίων διαρκείας στον ΠΑΟΚ, καθώς δόθηκαν άλλες 203 κάρτες.

Συνολικά μέχρι τώρα έχουν διατεθεί 13.158  εισιτήρια διαρκείας και ολοένα και περισσότερο πλησιάζουν τις 21.100 διάρκειας που είναι το όριο που έχει ορίσει η ΠΑΕ.
Απομένουν ακόμα δεκαπέντε μέρες προκειμένου να φανεί αν θα υπάρξει sold out στην Τούμπα και να διατεθούν όλα τα εισιτήρια διαρκείας.
πηγή: theplayer.gr

 

Διάψευση περί εμπλοκής στα του Πανιωνίου!!

Σε διάψευση προχώρησαν οι άνθρωποι της J&P ΑΒΑΞ, έπειτα τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί εμπλοκής τους στην ΠΑΕ Πανιώνιος και την προσφορά για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες του κατασκευαστικού ομίλου αναμένεται εντός της ημέρας να στείλουν σχετική επιστολή στα γραφεία του «κυανέρυθρου» συλλόγου.

Σκληρή επίθεση Λα Βόλπε σε Αργεντινή!!

Κάθε άλλο παρά ομάδα δεν είναι η φετινή Αργεντινή που θα προσπαθήσει να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα στο σπίτι της σύμφωνα με τα λεγόμενα του ρικάρντο Λα Βόλπε.

Συγκεκριμένα ο τεχνικός της «αλμπισελέστε» δήλωσε πως η εθνική Αργεντινής δεν έχει κανένα στοιχέιο ομαδικότητας.

«Η Αργεντινή δεν είναι ομάδα. Είναι ένα γκρουπ από μονάδες. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα κερδίζουν μόνο με το όνομα που υπάρχει στην φανέλα τους, αλλά μόνο αν παίξουν ομαδικά» δήλωσε ο Αργεντινός.  
πηγή: theplayer.gr

Το 6-0, άξιζε 600.000 δολάρια!!

Η μία μετά την άλλη «σκάνε» οι ειδήσεις για το σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Τουρκία με μία νέα φήμη να κάνει λόγω για δωροδοκία του προέδρου της Φενέρμπαχτσε Αζίζ Γιλντιρίμ με 600.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο πλέον συλληφθέντας πρόεδρος της τουρκικής ομάδας, φέρεται να έχει δώσει εντολή σε παίκτη της ομάδας του τον Τσεμίλ Τουράν, με τον τελευταίο να τα προσφέρει στην Ανκαραγκουτσού για να λήξει 6-0 το μεταξύ τους παιχνίδι. 

Όπως και έγινε, με τη Φενέρ να επικρατεί με 6-0 (!) της αντιπάλου της, στην 33η αγωνιστική ημέρα της Super Lig.   
πηγή: theplayer.gr

Περνά τα ιατρικά και υπογράφει στη Λάτσιο ο Μαρκέτι!!

Τα... τυπικά απομένουν για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Φεντερίκο Μαρκέτι στη Λάτσιο, καθώς βρίσκεται ήδη στη Ρώμη για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Η μεταγραφή του τερματοφύλακα από την Κάλιαρι αναμένεται να κοστίσει 5,2 εκατομμύρια ευρώ, με τους «λατσιάλι» να τον βλέπουν ως τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Μουσλέρα που είναι πιθανόν να αποχωρήσει από την ομάδα.

Ο γκολκίπερ είχε να αγωνιστεί από το Παγκόσμιο κύπελλο του 2010, καθώς είχε... κόντρα με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Μάσιμο Τσελίνο.

«Είμαι ευτυχισμένος που είμαι εδώ. Θα είναι υπέροχο να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο, είναι το τέλος ενός εφιάλτη. Προπονούμουν συνεχώς επίμονα και είμαι χαρούμενος που ο πρόεδρος Κλαούντιο Λοτίτο και η Λάτσιο πίστεψαν σε μένα.

Από την αρχή με έπεισε το πρότζεκτ της Λάτσιο και ήθελα τη μεταγραφή. Του χρόνου έχουμε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα ήθελα να είμαι στην αποστολή της Ιταλίας. Θέλω να τα πάω καλά και γι` αυτό το λόγο», εξήγησε ο Μαρκέτι.

Ο τερματοφύλακας είχε βρεθεί πέρυσι κοντά στη Σαμπντόρια, αλλά η μεταγραφή τελικά δεν ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια μπήκε στο... ψυγείο.

Από ιατρικές εξετάσεις πέρασε και ο Λορίκ Κάνα που αναμένεται να αφήσει τη Γαλατασαράι για τη Λάτσιο, ενώ την αντίθετη πορεία ενδέχεται να ακολουθήσει ο Μουσλέρα, ο οποίος, αν και έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο, δεν κατάφερε να συμφωνήσει με την ομάδα για την επέκταση της συνεργασίας.

Ο ορισμός της θρασύτητας!!

Ο Κώστας Καίσαρης θεωρεί ότι η η κίνηση του Ηρακλή για συγχώνευση με την Καβάλα, αποτελεί τον ορισμό της θρασύτητας και καταλήγει ότι ο γηραιός απέδειξε μόνος του ότι αξίζει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται
Ο ορισμός της θρασύτητας
Και γιατί δηλαδή να μην μπορεί ο Ηρακλής να παίξει στη Βήτα Εθνική; Επειδή έχει 103 χρόνια ιστορίας; Όλες οι άλλες ομάδες στο πηγάδι έχουν κατουρήσει;
Παίξε στα καθημερινά freerolls για ένα πακέτο για το Greek Poker Cup II!
Ο ΠΑΣ Γιάννενα, που κάθε χρόνο σχεδόν ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ είναι μικρή ομάδα; Η μήπως ήτανε μικρή ομάδα η Λάρισα, που έφτασε να παίζει Δέλτα Εθνική; Θα πει κάποιος ότι όλοι αυτοί είχανε υποβιβαστεί αγωνιστικά. Ο Ηρακλής, δεν έπεσε με βάση τα αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους. Τον ρίξανε. Ωραίο το παραμύθι, αλλά ο δράκος στην προκειμένη περίπτωση ήταν δικός τους άνθρωπος.

Οι ίδιοι κάνανε την πλαστογραφία με την Ασφαλιστική ενημερότητα. Μόνοι τους βάλανε τα χέρια τους και βγάλανε τα μάτια τους. Και τι έκαναν από τον υποβιβασμό και μετά; Μόλις τελειώσανε τα νταηλίκια, αρχίσανε τα νταραβέρια με τον Ψωμιάδη: να διαλυθεί η Καβάλα για να σωθούμε εμείς και να συνεχίζουμε να παίζουμε στη Σούπερλιγκα.

Όταν λοιπόν η μοναδική σου επιλογή είναι ο Ψωμιάδης δεν αξίζεις να παίζεις στη Σούπερλιγκα. Δεν δικαιούσε. Μια ομάδα ακόμα κι όταν είναι στα πρόθυρα της καταστροφής, προσπαθεί να βρει λύση: Πόσα λεφτά χρωστάμε, πόσα μπορούμε να μαζέψουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ούτε ο πρώτος που υποβιβάστηκε ο Ηρακλής, ούτε ο τελευταίος. Αυτοί με τη μια πήγανε στην εύκολη λύση-Ψωμιάδη.

Τέτοιες κουτοπονηριές, όμως, αυτή την εποχή δεν περνάνε. Με το σκάνδαλο με τα στημένα να είναι στα ντουζένια του, ο Μάκης Ψωμιάδης να αναζητείται από την Αστυνομία, η κίνηση για συγχώνευση με την Καβάλα, αποτελεί τον ορισμό της θρασύτητας. Ακόμα κι αν κάτι τέτοιο είχε μια επίφαση νομιμότητας, δεν ήταν δυνατόν να περάσει. Και δεν πρόκειται να περάσει.

Για να βρεθεί πάλι ο Ηρακλής στο σημείο μηδέν. Μια ομάδα με ιστορία, με κόσμο έτοιμο να βγει στους δρόμους για να τσαμπουκαλευτεί, αλλά πέραν τούτων ουδέν. Κανείς δεν αναλαμβάνει να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Κανένας δεν μπαίνει μπροστά. Μ' αυτές τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις, ο Ηρακλής να οδηγείται στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Όταν, όμως, κανείς δεν θέλει ή δεν μπορεί να τον σώσει, ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του; Κι αν η απόφαση για υποβιβασμό έπεσε σαν αστροπελέκι, δεν προέκυψε από το πουθενά. Το ότι ο Ηρακλής δεν είναι βιώσιμος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν μπορεί να σταθεί ούτε στη Βήτα Εθνική. Έστω κι αν ο Αντώνης Ρέμος πληρώνει τα χρέη στην εφορία που αφορούν τη δικιά του θητεία.

Και ποια είναι η πλάκα; Ότι ο μοναδικός από την οικογένεια του Ηρακλή κι ολόκληρη η Θεσσαλονίκη, που βγήκε να καταδικάσει τη συμμαχία με τον Ψωμιάδη, ήταν ο Σάββας Κωφίδης. Κανένας άλλος. Κανένας άλλος απ' αυτούς που φώναζαν για την ιστορία του Ηρακλή, δεν θίχτηκε. Κανένας από τους Βουλευτές της Θεσσαλονίκης δεν αισθάνθηκε ότι είχε την υποχρέωση να μιλήσει. Κανένας δεν βγήκε να καταδικάσει τη συμμαχία με τον "διάβολο". Ούτε ένας.

Αν λοιπόν είναι υπερήφανος για αυτόν τον Ηρακλή, δικαίωμα τους. Αυτός ο Ηρακλής, πάντως, φρόντισε να αποδείξει μόνος του, ότι δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.
ΠΗΓΗ: sport24.gr

"Kαβαλιώτικη" επίσκεψη στον Μπιτσαξή!!

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή είχαν οι τέσσερις βουλευτές του νομού Καβάλας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη συγχώνευση της Καβάλας με τον Ηρακλή.
"Kαβαλιώτικη" επίσκεψη στον Μπιτσαξή
Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σάββας Εμινίδης και Δημήτρης Παπουτσής και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Στη συζήτηση που είχαν με τον ΓΓΑ, άπαντες έκαναν λόγο για την αρνητική θέση των ίδιων, των φορέων και της κοινωνίας της πόλης σε περίπτωση που κινηθούν οι διαδικασίες.
Μετά το τέλος της συνάντησης, μάλιστα, ο Σ. Εμινίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της υπόθεσης, ενώ επισήμανε ότι ΓΓΑ δεσμεύτηκε να φρενάρει όλες τις διαδικασίες.
πηγή: sportdog.gr

Kαλάθης, ο... βελτιωμένος!!

Πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν 2010-2011 αναδείχθηκε ο Νικ Καλάθης, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.
Kαλάθης, ο... βελτιωμένος!
Ο ομογενής γκαρντ του Παναθηναϊκού, συγκέντρωσε (σ.σ. μετά από σχετική ψηφοφορία που έγινε από μεταξύ των εκπροσώπων του Τύπου) 60 βαθμούς, δηλαδή 29 περισσότερους από τον αδελφό του, Πατ που ήταν στο Νο2 των προτιμήσεων, μετά την πολύ καλή χρονιά που είχε στον Κολοσσό.
Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, του Ολυμπιακού, με 18 βαθμούς και ακολούθησαν οι Βαγγέλης Μάντζαρης (Περιστέρι), Κώστας Σλούκας (Αρης), Μιχάλης Γιαννακίδης (ΠΑΟΚ), Χρήστος Ταπούτος (Αρης), Ρόμπερτ Ντόζιερ (ΠΑΟΚ), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Νίκος Παππάς (Κολοσσός) και Νώντας Παπαντωνίου (Ηλυσιακός).
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:
Θέση Ονομα Βαθμοί
1 ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ 60
2 ΠΑΤ ΚΑΛΑΘΗΣ 31
3 ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ 18
4 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ 16
5 ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ 14
6 ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ 5
7 ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΠΟΥΤΟΣ 2
8 ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΟΖΙΕΡ 2
9 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 2
10 ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ 2
11 ΝΩΝΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ 1

Oριστική... στασιμότητα με Σάντσεζ!!

O Κάρλος Σάντσες ναι μεν συνεχίζει να απασχολεί έντονα τον Ολυμπιακό, όμως σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες τα νεότερα για την υπόθεσή του θα αργήσουν και άλλο...
Oριστική... στασιμότητα με Σάντσεζ
Στην παρούσα φάση η οικονομική διαφορά των δύο πλευρών δεν δείχνει να... γεφυρώνεται. Έτσι ο Ολυμπιακός την δεδομένη χρονική στιγμή δεν θα ασχοληθεί άλλο με τον Κάρλος Σάντσες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα επανέλθει δυναμικά, περιμένοντας παράλληλα να δει και την περαιτέρω αγωνιστική παρουσία του παίκτη στο Κόπα Αμέρικα.
Άλλωστε ο Κάρλος Σάντσες παραμένει ο νούμερο 1 στόχος για την θέση του αμυντικού χαφ.
Πηγή: gazzetta.gr

"Πώς θα τους ξεφορτωθούμε;"

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να διώξεις παίκτες τους οποίους λόγω δικού σου λάθους τους έχεις δέσει με συμβόλαιο. Στον Ολυμπιακό έχουν περισσότερους από 20 ποδοσφαιριστές σε αυτή την κατηγορία.
"Πώς θα τους ξεφορτωθούμε;"
Kαι, φυσικά, δεν ξέρουν τι να τους κάνουν. Ούτε ελεύθεροι θέλουν να μείνουν, πλην δυο τριών πιτσιρικάδων που ούτως ή άλλως δεν έπαιρναν και τίποτα τρελά λεφτά, ούτε να πάνε σε Κατάρ και Σαουδική Αραβία επιθυμούν, ούτε τίποτα.
Έχουν καθίσει στα συμβόλαιά τους και δεν λένε να το κουνήσουν... ρούπι. Κλασικό παράδειγμα ο Μάρκο Πάντελιτς, στον οποίο έχουν πει ότι δεν υπολογίζεται αλλά δεν χαμπαριάζει.
"Πώς θα τους ξεφορτωθούμε όλους αυτούς; Ακόμα και από το ένα τρίτο των παικτών που πληρώνουμε για να παίζουν σε άλλες ομάδες να απαλλαγούμε, θα είναι καλά", λένε στον Ολυμπιακό.
Έτσι ακριβώς είναι. Οι ερυθρόλευκοι έχουν κοντά στα πενήντα συμβόλαια τα οποία πληρώνουν σε παίκτες που δεν έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού παρά μόνο σε προπονήσεις, όπως οι Μονιάκης, Σουμπίνιο, Παπάζογλου και ένα σωρό άλλοι. Ευτυχισμένοι θα είναι αν γλιτώσουν από καμιά δεκαριά.
πηγή: sportdog.gr
 

Στην άκρη η UEFA, στα… τάρταρα η UEFA!!

Παράταση στην αγωνία της Τουρκίας έβαλε η UEFA η οποία δεν παίρνει απόφαση για το σκάνδαλο τονίζοντας πως έχει εμπιστοσύνη στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας. Σε πολύ δύσκολη κατάσταση η Φενέρμπαχτσε!

«Υπάρχει μια πολύ σύνθετη κατάσταση, όμως η UEFA δεν θέλει να προβεί σε εικασίες για το μέλλον. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και περιμένουμε τις εξελίξεις. Η έρευνα συνεχίζεται και θα περιμένουμε την απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Τουρκίας για το αν η Φενέρ πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας και η Ομοσπονδία είναι αυτή που θα λάβει αποφάσεις» τονίζει η UEFA, την ίδια ώρα που εντείνεται η φημολογία πως η Φενέρ θα πάρει τον δρόμο για τη Β’ κατηγορία, θα πληρώσει πολύ σκληρό πρόστιμο, ενώ θα της αφαιρεθεί και ο τίτλος.

«Ρυθμιστής» ο Μέλμπεργκ!!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είπε... όχι για τον Γιώργο Τζαβέλλα όμως τα δεδομένα στο θέμα της άμυνας του Ολυμπιακού θα αλλάξουν σε πιθανή αποχώρηση του Όλαφ Μέλμπεργκ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γαλατασαράι δεν έχει ξεχάσει τον Όλαφ Μέλμπεργκ. Η τουρκική ομάδα ενδέχεται να καταθέσει μία πολύ καλή πρόταση για την απόκτηση του Σουηδού στόπερ.
Σε περίπτωση που γίνει αυτό ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να κινηθεί για την απόκτηση ενός άλλου κεντρικού αμυντικού. Και αυτό για να καλύψει το κενό της αποχώρησής του. Πάντως με τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του για την αμυντική γραμμή στον Ολυμπιακό ο Βάσκος τεχνικός τονίζει πως είναι καλυμμένος.
πηγή: gazzetta.gr

Αρης-Στον… αέρα δύο εκατομμύρια ευρώ!

Ο «φάκελος» αποδεσμεύσεις είναι φέτος μεγαλύτερος από ποτέ για το έμψυχο δυναμικό του Άρη, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ η διοίκηση κινείται για να «ξεφορτωθεί» οκτώ συμβόλαια. Το «Μ» σας παρουσιάζει τις οκτώ ξεχωριστές περιπτώσεις, με τις ευκολίες και τις… δυσκολίες τους, αλλά και τα ποσά που θα μπορέσει –αν φυσικά υπάρξει λύση- να εξοικονομήσει ο Άρης, ούτως ώστε στη συνέχεια να διαθέσει τα χρήματα αυτά σε ποδοσφαιριστές που υπάρχει ενδιαφέρον να αποκτηθούν. Είναι χαρακτηριστικό πως σε περίπτωση που υπάρξει θετική εξέλιξη σε όλες τις περιπτώσεις, πράγμα που βέβαια θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, ο Άρης θα καταφέρει να εξοικονομήσει το εκπληκτικά μεγάλο ποσό των 2.130.000 ευρώ!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΑΒΙΔΗΣ
Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε πριν από δύο καλοκαίρια από τους «κίτρινους», οι οποίοι προσδοκούσαν πως στο πρόσωπο του βρήκαν έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να έχει εξέλιξη ανάλογη του ταλέντου του και να στελεχώσει τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Παρ’ όλα αυτά ο Χρήστος Αραβίδης αντιμετωπίστηκε καθαρά ως λύση ανάγκης, δεν πήρε ευκαιρίες, αλλά και όταν πήρε σαφέστατα δεν κατάφερε να δείξει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εντάσσεται κι αυτός στους περίφημους «διαλόγους», όμως όπως και να ‘χει, οι «κίτρινοι» θα αναζητούσαν τρόπο να τον αποδεσμεύσουν, πράγμα που αναμένεται να συμβεί λίαν συντόμως.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 110.000€
ΝΑΤΣΟ ΓΚΑΡΣΙΑ
Τα χρόνια που ο Ρόναλντ «Νάτσο» Γκαρσία αποτελούσε τη «νούμερο ένα» λύση για το χώρο της μεσαίας γραμμής των «κιτρίνων» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και προφανώς… όχι άδικα. Η καριέρα του Βολιβιανού έχει πάρει εδώ και αρκετά χρόνια την κατιούσα, πράγμα που αποδεικνύεται φυσικά και από το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» αναζητούν εναγωνίως να τον παραχωρήσουν. Ο 31χρονος αμυντικός χαφ βρήκε τελευταία «στέγη» σε Ανόρθωση και Μπολιβάρ, όμως για ακόμη ένα καλοκαίρι ο Άρης καλείται να προχωρήσει σε συζητήσεις για την αποδέσμευση του. Οι εξελίξεις όμως, μεταφέρονται αμέσως μετά το πέρας των υποχρεώσεων του στο Κόπα Αμέρικα.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 480.000€
ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗΣ
Το όνομα του «παίζει» για αποχώρηση τα τελευταία τρία χρόνια, όμως ο Καρδιτσιώτης αμυντικός στο ξεκίνημα κάθε σεζόν αποτελεί μέλος του ρόστερ των «κιτρίνων», προσφέροντας κατά τη διάρκεια της χρονιάς πολύτιμες βοήθειες, ως εναλλακτική λύση. Φέτος όμως φαίνεται πως ήρθε η ώρα της αποχώρησης, καθώς του έχει γνωστοποιηθεί πως δεν υπολογίζεται και έχει ξεκινήσει επαφές προκειμένου να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πρώτος υποψήφιος «σταθμός» του φαίνεται πως είναι η Λάρισα, που εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 170.000€
ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ
Αν και πέρυσι αποκτήθηκε περισσότερο ως εναλλακτική λύση, όσο βρισκόταν στον πάγκο ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, κατάφερε να πάρει αρκετές συμμετοχές, αγωνιζόμενος μάλιστα στην –άγνωστη γι’ αυτόν- θέση του αριστερού μέσου. Προς το τέλος της σεζόν όμως έχασε τη θέση στην ενδεκάδα, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είδε το όνομα του να εμφανίζεται στους γνωστούς «διαλόγους» που αποτέλεσαν το «νούμερο ένα» θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η διοίκηση του έδωσε λίγες μέρες παραπάνω άδεια για να «ηρεμήσει», όμως εντός των ημερών θα κληθεί σε συζητήσεις για τη λύση του συμβολαίου του, μιας και το κλίμα είναι ιδιαίτερα «βαρύ».
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 220.000€
ΟΡΙΟΛ ΛΟΘΑΝΟ
Ένας κεντρικός αμυντικός με την εμπειρία και το βιογραφικό του Οριόλ στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ράσινγκ Σανταντέρ, έμοιαζε πέρυσι το καλοκαίρι ως η καλύτερη δυνατή «απάντηση» σε όσους ανησυχούσαν για το κενό που δημιουργούσε η αποχώρηση του Κριστιάν Νασούτι από το ρόστερ. Παρ’ όλα αυτά ο Ισπανός αμυντικός, δεν ανταποκρίθηκε ιδιαίτερα και είδε τον «βετεράνο» Ρονάλντο Γκιάρο να κερδίζει τη θέση στο πλάι του Νίκου Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Ο Άρης θέλει να απαλλαγεί επειγόντως από το πολύ «βαρύ» του συμβόλαιο, όμως ο Ισπανός δεν έχει πρόταση από άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 330.000€
ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΠΟΡΤΙΓΙΑ
Τα προβλήματα που υπήρχαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ανάγκασαν τον Άρη να στραφεί στη λύση του Κριστιάν Πορτίγια, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Οι εμφανίσεις του δεν ήταν ιδιαίτερα κακές, όμως με δεδομένο τον «συνωστισμό» που παρατηρείται πλέον στο χώρο της μεσαίας γραμμής και εν προκειμένω στη θέση των αμυντικών μέσων, «ανάγκασαν» τον Άρη να μην στηρίζεται ιδιαίτερα στον 23χρονο χαφ. Εξ ου και η προ ημερών κλήση του στα γραφεία προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο πρόωρης λύσης του συμβολαίου του, όπου αναμένεται εξέλιξη εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 150.000€
ΤΟΝΙ ΚΑΛΒΟ
Στην περίπτωση του ταιριάζει «γάντι» η φράση «αν είχε το μυαλό στο κεφάλι του…». Ο Ισπανός ακραίος μεσοεπιθετικός έχει σπάνιο ταλέντο, αλλά του λείπουν άλλα… σημαντικότερα πράγματα για να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε. Για το λόγο αυτό και ο Άρης «παλεύει» τα τελευταία χρόνια να απαλλαγεί από το εξαιρετικά «βαρύ» του συμβόλαιο, όπως και για τον ίδιο λόγο τον παραχώρησε δανεικό στην Πάρμα, για το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Κάτι ανάλογο θα αναζητηθεί και φέτος, καθώς οι «κίτρινοι» ψάχνονται είτε να τον παραχωρήσουν εκ νέου δανεικό, είτε με μεταγραφή σε οποιαδήποτε ομάδα του εξωτερικού.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 420.000€
ΝΤΕΪΒΙΝΤΑΣ ΤΣΕΣΝΑΟΥΣΚΙΣ
Η απόκτηση του πέρυσι το καλοκαίρι από τον Εργοτέλη δημιούργησε αρκετές προσδοκίες για την προσφορά που θα μπορούσε να έχει στη μεσοεπιθετική γραμμή των «κιτρίνων», τις οποίες όχι μόνο δεν δικαίωσε, αλλά μάλιστα απογοήτευσε απίστευτα με την αγωνιστική του παρουσία. Από τον Μάρτιο κι έπειτα ήταν λίγο πολύ γνωστό ότι ο Λιθουανός θα κληθεί να λύσει το ιδιαίτερα «βαρύ» συμβόλαιό του, μιας και η προσφορά του ήταν εξαιρετικά δυσανάλογη των αποδοχών του, αλλά και των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν. Πλέον βρίσκεται ένα βήμα από την «μεταπήδησή» του στην Ίντερ Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, εξέλιξη που μοιάζει ως η ιδανική για τον Άρη.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 250.000€    metrosport gr