Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αρης-Στον… αέρα δύο εκατομμύρια ευρώ!

Ο «φάκελος» αποδεσμεύσεις είναι φέτος μεγαλύτερος από ποτέ για το έμψυχο δυναμικό του Άρη, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ η διοίκηση κινείται για να «ξεφορτωθεί» οκτώ συμβόλαια. Το «Μ» σας παρουσιάζει τις οκτώ ξεχωριστές περιπτώσεις, με τις ευκολίες και τις… δυσκολίες τους, αλλά και τα ποσά που θα μπορέσει –αν φυσικά υπάρξει λύση- να εξοικονομήσει ο Άρης, ούτως ώστε στη συνέχεια να διαθέσει τα χρήματα αυτά σε ποδοσφαιριστές που υπάρχει ενδιαφέρον να αποκτηθούν. Είναι χαρακτηριστικό πως σε περίπτωση που υπάρξει θετική εξέλιξη σε όλες τις περιπτώσεις, πράγμα που βέβαια θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, ο Άρης θα καταφέρει να εξοικονομήσει το εκπληκτικά μεγάλο ποσό των 2.130.000 ευρώ!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΑΒΙΔΗΣ
Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε πριν από δύο καλοκαίρια από τους «κίτρινους», οι οποίοι προσδοκούσαν πως στο πρόσωπο του βρήκαν έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να έχει εξέλιξη ανάλογη του ταλέντου του και να στελεχώσει τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Παρ’ όλα αυτά ο Χρήστος Αραβίδης αντιμετωπίστηκε καθαρά ως λύση ανάγκης, δεν πήρε ευκαιρίες, αλλά και όταν πήρε σαφέστατα δεν κατάφερε να δείξει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εντάσσεται κι αυτός στους περίφημους «διαλόγους», όμως όπως και να ‘χει, οι «κίτρινοι» θα αναζητούσαν τρόπο να τον αποδεσμεύσουν, πράγμα που αναμένεται να συμβεί λίαν συντόμως.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 110.000€
ΝΑΤΣΟ ΓΚΑΡΣΙΑ
Τα χρόνια που ο Ρόναλντ «Νάτσο» Γκαρσία αποτελούσε τη «νούμερο ένα» λύση για το χώρο της μεσαίας γραμμής των «κιτρίνων» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και προφανώς… όχι άδικα. Η καριέρα του Βολιβιανού έχει πάρει εδώ και αρκετά χρόνια την κατιούσα, πράγμα που αποδεικνύεται φυσικά και από το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» αναζητούν εναγωνίως να τον παραχωρήσουν. Ο 31χρονος αμυντικός χαφ βρήκε τελευταία «στέγη» σε Ανόρθωση και Μπολιβάρ, όμως για ακόμη ένα καλοκαίρι ο Άρης καλείται να προχωρήσει σε συζητήσεις για την αποδέσμευση του. Οι εξελίξεις όμως, μεταφέρονται αμέσως μετά το πέρας των υποχρεώσεων του στο Κόπα Αμέρικα.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 480.000€
ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗΣ
Το όνομα του «παίζει» για αποχώρηση τα τελευταία τρία χρόνια, όμως ο Καρδιτσιώτης αμυντικός στο ξεκίνημα κάθε σεζόν αποτελεί μέλος του ρόστερ των «κιτρίνων», προσφέροντας κατά τη διάρκεια της χρονιάς πολύτιμες βοήθειες, ως εναλλακτική λύση. Φέτος όμως φαίνεται πως ήρθε η ώρα της αποχώρησης, καθώς του έχει γνωστοποιηθεί πως δεν υπολογίζεται και έχει ξεκινήσει επαφές προκειμένου να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πρώτος υποψήφιος «σταθμός» του φαίνεται πως είναι η Λάρισα, που εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 170.000€
ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ
Αν και πέρυσι αποκτήθηκε περισσότερο ως εναλλακτική λύση, όσο βρισκόταν στον πάγκο ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, κατάφερε να πάρει αρκετές συμμετοχές, αγωνιζόμενος μάλιστα στην –άγνωστη γι’ αυτόν- θέση του αριστερού μέσου. Προς το τέλος της σεζόν όμως έχασε τη θέση στην ενδεκάδα, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είδε το όνομα του να εμφανίζεται στους γνωστούς «διαλόγους» που αποτέλεσαν το «νούμερο ένα» θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η διοίκηση του έδωσε λίγες μέρες παραπάνω άδεια για να «ηρεμήσει», όμως εντός των ημερών θα κληθεί σε συζητήσεις για τη λύση του συμβολαίου του, μιας και το κλίμα είναι ιδιαίτερα «βαρύ».
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 220.000€
ΟΡΙΟΛ ΛΟΘΑΝΟ
Ένας κεντρικός αμυντικός με την εμπειρία και το βιογραφικό του Οριόλ στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ράσινγκ Σανταντέρ, έμοιαζε πέρυσι το καλοκαίρι ως η καλύτερη δυνατή «απάντηση» σε όσους ανησυχούσαν για το κενό που δημιουργούσε η αποχώρηση του Κριστιάν Νασούτι από το ρόστερ. Παρ’ όλα αυτά ο Ισπανός αμυντικός, δεν ανταποκρίθηκε ιδιαίτερα και είδε τον «βετεράνο» Ρονάλντο Γκιάρο να κερδίζει τη θέση στο πλάι του Νίκου Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Ο Άρης θέλει να απαλλαγεί επειγόντως από το πολύ «βαρύ» του συμβόλαιο, όμως ο Ισπανός δεν έχει πρόταση από άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 330.000€
ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΠΟΡΤΙΓΙΑ
Τα προβλήματα που υπήρχαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ανάγκασαν τον Άρη να στραφεί στη λύση του Κριστιάν Πορτίγια, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Οι εμφανίσεις του δεν ήταν ιδιαίτερα κακές, όμως με δεδομένο τον «συνωστισμό» που παρατηρείται πλέον στο χώρο της μεσαίας γραμμής και εν προκειμένω στη θέση των αμυντικών μέσων, «ανάγκασαν» τον Άρη να μην στηρίζεται ιδιαίτερα στον 23χρονο χαφ. Εξ ου και η προ ημερών κλήση του στα γραφεία προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο πρόωρης λύσης του συμβολαίου του, όπου αναμένεται εξέλιξη εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 150.000€
ΤΟΝΙ ΚΑΛΒΟ
Στην περίπτωση του ταιριάζει «γάντι» η φράση «αν είχε το μυαλό στο κεφάλι του…». Ο Ισπανός ακραίος μεσοεπιθετικός έχει σπάνιο ταλέντο, αλλά του λείπουν άλλα… σημαντικότερα πράγματα για να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε. Για το λόγο αυτό και ο Άρης «παλεύει» τα τελευταία χρόνια να απαλλαγεί από το εξαιρετικά «βαρύ» του συμβόλαιο, όπως και για τον ίδιο λόγο τον παραχώρησε δανεικό στην Πάρμα, για το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Κάτι ανάλογο θα αναζητηθεί και φέτος, καθώς οι «κίτρινοι» ψάχνονται είτε να τον παραχωρήσουν εκ νέου δανεικό, είτε με μεταγραφή σε οποιαδήποτε ομάδα του εξωτερικού.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 420.000€
ΝΤΕΪΒΙΝΤΑΣ ΤΣΕΣΝΑΟΥΣΚΙΣ
Η απόκτηση του πέρυσι το καλοκαίρι από τον Εργοτέλη δημιούργησε αρκετές προσδοκίες για την προσφορά που θα μπορούσε να έχει στη μεσοεπιθετική γραμμή των «κιτρίνων», τις οποίες όχι μόνο δεν δικαίωσε, αλλά μάλιστα απογοήτευσε απίστευτα με την αγωνιστική του παρουσία. Από τον Μάρτιο κι έπειτα ήταν λίγο πολύ γνωστό ότι ο Λιθουανός θα κληθεί να λύσει το ιδιαίτερα «βαρύ» συμβόλαιό του, μιας και η προσφορά του ήταν εξαιρετικά δυσανάλογη των αποδοχών του, αλλά και των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν. Πλέον βρίσκεται ένα βήμα από την «μεταπήδησή» του στην Ίντερ Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, εξέλιξη που μοιάζει ως η ιδανική για τον Άρη.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: 250.000€    metrosport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: