Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το CAS δεν έχει διατάξει τη μη επικύρωση της βαθμολογίας

Ανακοίνωση-απάντηση στον Ηρακλή εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα. Σε αυτή αναφέρει ότι το CAS δεν έχει διατάξει τη μη επικύρωση της βαθμολογίας και απλά έχει ορίσει προθεσμία για υποβολή υπομνημάτων.

Αναλυτικά:

Σε σχέση με σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής και δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα, προς άρση κάθε παρερμηνείας:

α) Η ΠΑΕ Ηρακλής άσκησε κατά της ΕΠΟ και της Super League, ενώπιον του CAS, πρώτη προσφυγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (περί μη επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League) αναφορικά με το θέμα της μη αδειοδότησής της, από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Η εν λόγω πρώτη προσφυγή απερρίφθη ως απαράδεκτη από το CAS, προ ολίγων ημερών.

β) Στη συνέχεια, η ΠΑΕ Ηρακλής άσκησε κατά της ΕΠΟ και της Super League ενώπιον του CAS δεύτερη προσφυγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (επίσης περί μη επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League) αναφορικά με το θέμα των αποφάσεων των Πειθαρχικών Επιτροπών Super League (σε πρώτο βαθμό) και ΕΠΟ (σε δεύτερο βαθμό) να διατάξουν τον υποβιβασμό της ΠΑΕ Ηρακλής κατόπιν προσφυγής της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης σε σχέση με το θέμα της (φερόμενης από τις εν λόγω αποφάσεις) ως πλαστής ενημερότητας ΙΚΑ που προσεκόμισε στην ΕΠΟ η ΠΑΕ Ηρακλής. Επί της εν λόγω προσφυγής και αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του CAS, η γραμματεία του Δικαστηρίου όρισε σήμερα στην ΠΑΕ Ηρακλής προθεσμία μέχρι την 15η Ιουλίου, ώστε η τελευταία να παρουσιάσει εγγράφως τις θέσεις της, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί πρόσθετη προθεσμία 10 ημερών σε ΕΠΟ και Super League ώστε να εκθέσουν τις παρατηρήσεις τους επί των θέσεων της ΠΑΕ Ηρακλής.

Διευκρινίζεται, συνεπώς, ότι το CAS δεν έχει διατάξει τη μη επικύρωση της βαθμολογίας της Super League, αλλά, αφενός έχει απορρίψει σχετικό αίτημα της ΠΑΕ Ηρακλής σε σχέση με την πρώτη αίτηση αυτού,  αφετέρου δε, σε σχέση δε με τη δεύτερη αίτηση της ΠΑΕ Ηρακλής, δεν έχει καν ξεκινήσει τη μελέτη του θέματος και έχει απλά ορίσει προθεσμία προς υποβολή υπομνημάτων».
The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: