Η τρίτη διαφορετική σχολή τα τελευταία χρόνια δημιουργείται στην Ρεάλ Μαδρίτης. Την εποχή των Βραζιλιάνων, ακολούθησε αυτή των Ολλανδών με έξι παίκτες και με τον Κοεντράο οι Πορτογάλοι έγιναν πέντε!
Το πορτογαλικό άρωμα μυρίζει όλο και πιο έντονα στην Μαδρίτη από την απόκτηση του Πέπε το 2007 και μετά. Μετά την βραζιλιάνικη εποχή επί των ημερών του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, ακολούθησε η ολλανδική με πρώτο τον Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ. Πλέον οι Μερένχες γράφουν την πιο πορτογαλική σελίδα της ιστορίας τους...

Βραζιλία
Η βραζιλιάνικη Ρεάλ ξεκίνησε το 2005 με τον Λουξεμπούργκο στον πάγκο. Ο νυν τεχνικός της Φλαμένγκο βρήκε στο «Μπερναμπέου» τους Ρονάλντο και Ρομπέρτο Κάρλος και μεγάλωσε τη λίστα με την απόκτηση των Ρομπίνιο και Ζούλιο Μπαπτίστα. Ο Σινίνιο ήταν αυτός που συμπλήρωσε την πεντάδα για τους Μαδριλένους. Την σεζόν 2006-07 στην Ρεάλ εντάχθηκαν επίσης οι Μαρσέλο και Εμερσον, ενώ ο Μπαπτίστα δόθηκε δανεικός στην Αρσεναλ και έτσι οι Βραζιλιάνοι έγιναν έξι.

Ολλανδία
Την παροικία από την Βραζιλία, ακολούθησε αυτή της Ολλανδίας, μία συνταγή την οποία ακολουθούσε παραδοσιακά η Μπαρτσελόνα. Ο πρώτος που έφτασε στην ισπανική πρωτεύουσα ήταν ο Φαν Νίστελροϊ, το καλοκαίρι του 2006, όταν και βρέθηκε ανάμεσα σε ένα κάρο Βραζιλιάνους. Την επόμενη σεζόν, αποκτήθηκαν Σνάιντερ, Ρόμπεν και Ντρέντε, όμως το τελικό Οράνιε σχήμα ολοκληρώθηκε την περίοδο 2008-09 με τις αφίξεις του Φαν Ντερ Φάαρτ και του Χούντελααρ τον Ιανουάριο. Εξι Ολλανδοί βρέθηκαν ταυτόχρονα στα αποδυτήρια των Μερένχες.

Πορτογαλία
Εκείνη ήταν η δεύτερη σεζόν για τον Πέπε στην Μαδρίτη, ενώ το 2009-10 βρήκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ της Βασίλισσας. Αυτό ήταν το ξεκίνημα της Πορτογαλικής εποχής καθώς έναν χρόνο μετά, το τιμόνι της ομάδας ανέλαβε ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Special One υπέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες τον Ρικάρντο Καρβάλιο από την Τσέλσι και οι Πορτογάλοι έγιναν τέσσερις. Με την απόκτηση του Φάμπιο Κοεντράο από την Μπενφίκα, ο αριθμός ανέβηκε στο πέντε και μπορεί να υπάρξει και συνέχεια, αφού ο Ζόρζε Μέντες, μάνατζερ του Μουρίνιο, συνεχίζει να κάνει χρυσές δουλειές στην Μαδρίτη.

*Οι Πορτογάλοι έχουν να συνανατήσουν ανταγωνισμό από το γκρουπ Τουρκογερμανών, όπως οι Μεσούτ Οζίλ, Νούρι Σαχίν και Χαμίτ Αλτιντοπ, ενώ ιστορικά τη φανέλα της Ρεάλ έχουν φορέσει περισσότερο παίκτες από την Αργεντινή, οι οποίοι φτάνουν τον αριθμό 30!
πηγή: theplayer.gr