Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Όχι δικαστηρίου στην ΑΕΚ!!

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση υπαγωγής της ΑΕΚ στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Νόμου. Τα χρέη συνεχίζουν να κυνηγούν την Ένωση και ο Γολγοθάς γίνεται μεγαλύτερος!
Όχι δικαστηρίου στην ΑΕΚ!
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε μια απόφαση που βυθίζει ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ και τη βάζει σε μεγαλύτερες περιπέτειες για το άμεσο μέλλον της. Η Ένωση δεν δικαιώθηκε στο ΑΣΕΑΔ και την επόμενη σεζόν θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στην Α2, αλλά το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου.
Στις 9 Δεκεμβρίου του 2009 η ΚΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99 προκειμένου να ρυθμίσει σε 24 μηνιαίες δόσεις χρέη ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Η εκδίκαση της υπόθεσης καθυστέρησε αρκετά, αλλά στις 4 Μαΐου 2011 ξεκίνησε η διαδικασία συνδιαλλαγής με όλους τους πιστωτές της ΚΑΕ.
Σε όλο αυτό το διάστημα κανένας δεν μπορούσε να διεκδικήσει τα οφειλόμενά του από την ΑΕΚ, αλλά ούτε και να καταπέσει η εγγυητική της ΚΑΕ λόγω χρεών και έτσι να μην μπορεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.
Οι παράγοντες και οι νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης είχαν σπεύσει να πανηγυρίσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης στις 4 Μαϊου με τον Μπάμπη Καραμανλή να δηλώνει πως «μια νέα μέρα ξημέρωσε για την ΑΕΚ. Θα τα πούμε ξανά σε περίπου 1,5 μήνα. Και σίγουρα, θα έχουμε να πούμε πολλά…».
Οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν ωστόσο, την Ένωση, αφού όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr στις 27 Ιουνίου 2011 το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση υπ’ αριθμόν 670, σύμφωνα με την οποία απορρίπτεται η αίτηση υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου δεχόμενη επίσης τις «κύριες παρεμβάσεις» που έκαναν για παράδειγμα οι Χατζής, Παπανικολάου, Κόμματος, Πάβιτς και Πέρκοβιτς με συνέπεια να κληθεί η ΑΕΚ να καταβάλλει και τα δικαστικά τους έξοδα.
Μετά από αυτή την απόφαση, ο κάθε πιστωτής της ΑΕΚ μπορεί να ζητήσει τα χρήματά του άμεσα, αφού το δικαστήριο δεν δέχθηκε να καταβάλει η Ένωση τα οφειλόμενα σε 24 δόσεις. Το δεύτερο «χαστούκι» του τελευταίου διαστήματος ίσως να είναι ακόμα πιο επώδυνο για τη «βασίλισσα», αφού πέρα από την προσπάθεια της να μην αγωνιστεί στην Α2, πρέπει να μεριμνήσει και το πώς θα τακτοποιήσει τις τεράστιες οφειλές της.
Βέβαια, υπάρχει η λύση της πτώχευσης και του υποβιβασμού στη Β΄Εθνική, με συνέπεια την απαλοιφή όλων των χρεών. Ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ, Σωκράτης Λαμπρόπουλος σχολίασε πως «ουσιαστικά δεν διαφοροποιείται κατά πολύ η κατάσταση για την ΑΕΚ. Η ομάδα στην Α2 δεν θα έχει έσοδα, οπότε δεν θα μπορεί να καταβάλει τα οφειλόμενα. Δεν μας απασχολούν ωστόσο, όλα αυτά τα ζητήματα μέχρι να αποφασίσει ο κ. Καραμανλής σε ποια κατηγορία θέλει να αγωνίζεται η ΑΕΚ τη νέα σεζόν».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: