Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ο ορισμός της θρασύτητας!!

Ο Κώστας Καίσαρης θεωρεί ότι η η κίνηση του Ηρακλή για συγχώνευση με την Καβάλα, αποτελεί τον ορισμό της θρασύτητας και καταλήγει ότι ο γηραιός απέδειξε μόνος του ότι αξίζει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται
Ο ορισμός της θρασύτητας
Και γιατί δηλαδή να μην μπορεί ο Ηρακλής να παίξει στη Βήτα Εθνική; Επειδή έχει 103 χρόνια ιστορίας; Όλες οι άλλες ομάδες στο πηγάδι έχουν κατουρήσει;
Παίξε στα καθημερινά freerolls για ένα πακέτο για το Greek Poker Cup II!
Ο ΠΑΣ Γιάννενα, που κάθε χρόνο σχεδόν ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ είναι μικρή ομάδα; Η μήπως ήτανε μικρή ομάδα η Λάρισα, που έφτασε να παίζει Δέλτα Εθνική; Θα πει κάποιος ότι όλοι αυτοί είχανε υποβιβαστεί αγωνιστικά. Ο Ηρακλής, δεν έπεσε με βάση τα αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους. Τον ρίξανε. Ωραίο το παραμύθι, αλλά ο δράκος στην προκειμένη περίπτωση ήταν δικός τους άνθρωπος.

Οι ίδιοι κάνανε την πλαστογραφία με την Ασφαλιστική ενημερότητα. Μόνοι τους βάλανε τα χέρια τους και βγάλανε τα μάτια τους. Και τι έκαναν από τον υποβιβασμό και μετά; Μόλις τελειώσανε τα νταηλίκια, αρχίσανε τα νταραβέρια με τον Ψωμιάδη: να διαλυθεί η Καβάλα για να σωθούμε εμείς και να συνεχίζουμε να παίζουμε στη Σούπερλιγκα.

Όταν λοιπόν η μοναδική σου επιλογή είναι ο Ψωμιάδης δεν αξίζεις να παίζεις στη Σούπερλιγκα. Δεν δικαιούσε. Μια ομάδα ακόμα κι όταν είναι στα πρόθυρα της καταστροφής, προσπαθεί να βρει λύση: Πόσα λεφτά χρωστάμε, πόσα μπορούμε να μαζέψουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ούτε ο πρώτος που υποβιβάστηκε ο Ηρακλής, ούτε ο τελευταίος. Αυτοί με τη μια πήγανε στην εύκολη λύση-Ψωμιάδη.

Τέτοιες κουτοπονηριές, όμως, αυτή την εποχή δεν περνάνε. Με το σκάνδαλο με τα στημένα να είναι στα ντουζένια του, ο Μάκης Ψωμιάδης να αναζητείται από την Αστυνομία, η κίνηση για συγχώνευση με την Καβάλα, αποτελεί τον ορισμό της θρασύτητας. Ακόμα κι αν κάτι τέτοιο είχε μια επίφαση νομιμότητας, δεν ήταν δυνατόν να περάσει. Και δεν πρόκειται να περάσει.

Για να βρεθεί πάλι ο Ηρακλής στο σημείο μηδέν. Μια ομάδα με ιστορία, με κόσμο έτοιμο να βγει στους δρόμους για να τσαμπουκαλευτεί, αλλά πέραν τούτων ουδέν. Κανείς δεν αναλαμβάνει να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Κανένας δεν μπαίνει μπροστά. Μ' αυτές τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις, ο Ηρακλής να οδηγείται στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Όταν, όμως, κανείς δεν θέλει ή δεν μπορεί να τον σώσει, ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του; Κι αν η απόφαση για υποβιβασμό έπεσε σαν αστροπελέκι, δεν προέκυψε από το πουθενά. Το ότι ο Ηρακλής δεν είναι βιώσιμος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν μπορεί να σταθεί ούτε στη Βήτα Εθνική. Έστω κι αν ο Αντώνης Ρέμος πληρώνει τα χρέη στην εφορία που αφορούν τη δικιά του θητεία.

Και ποια είναι η πλάκα; Ότι ο μοναδικός από την οικογένεια του Ηρακλή κι ολόκληρη η Θεσσαλονίκη, που βγήκε να καταδικάσει τη συμμαχία με τον Ψωμιάδη, ήταν ο Σάββας Κωφίδης. Κανένας άλλος. Κανένας άλλος απ' αυτούς που φώναζαν για την ιστορία του Ηρακλή, δεν θίχτηκε. Κανένας από τους Βουλευτές της Θεσσαλονίκης δεν αισθάνθηκε ότι είχε την υποχρέωση να μιλήσει. Κανένας δεν βγήκε να καταδικάσει τη συμμαχία με τον "διάβολο". Ούτε ένας.

Αν λοιπόν είναι υπερήφανος για αυτόν τον Ηρακλή, δικαίωμα τους. Αυτός ο Ηρακλής, πάντως, φρόντισε να αποδείξει μόνος του, ότι δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.
ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: