Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ενημερώθηκε και το ΔΣ!!

Ένα ακόμη άτυπο ΔΣ έγινε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κύριος σκοπός του συμβουλίου, η ενημέρωση για τα αποτελέσματα της χθεσινής σημαντικής συνάντησης στην Αθήνα.
Ενημερώθηκε και το ΔΣ
Θόδωρος Ζαγοράκης και Δημήτρης Σαχπατζίδης συνάντησαν όλους τους υπόλοιπους συμβούλους, οι οποίοι κυρίως περίμεναν να ακούσουν τις απαντήσεις που έδωσαν οι επιτελείς του υπουργείου οικονομικών.
Οι σύμβουλοι του ΠΑΟΚ γνώριζαν πολύ καλά τα δεδομένα που αφορούσαν την πλευρά της ΠΑΕ. Γι’ αυτά εξάλλου συνεδρίαζαν επί ώρες τις περασμένες εβδομάδες. Γνώριζαν βέβαια και τις προτάσεις.
Αυτό που σήμερα έγινε αφορούσε το κλίμα που εισέπραξε ο ΠΑΟΚ από… την άλλη πλευρά, ένα κλίμα που μπορεί και να είναι θετικό, αλλά έτσι ήταν και πολλές άλλες φορές….
Πηγή: paok24.gr

Στους καλύτερους ο Μέλμπεργκ!!

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ συμπεριλαμβάνεται στην κορυφαία ενδεκάδα της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Goal.com»
Στους καλύτερους ο Μέλμπεργκ
«Ακόμα ένας παίκτης με εξαιρετική απόδοση στη Γαλλία ήταν ο Μέλμπεργκ. Ο πολύπειρος αμυντικός ήταν ηγέτης στην αμυντική γραμμή, κράτησε μακριά τους επιθετικούς της Μαρσέιγ και συνέβαλε τα μέγιστα για τη διατήρηση του μηδέν στα μετόπισθεν που κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό για την πρόκριση στους 16», αναφέρει χαρακτηριστικά το Goal.com.
Πηγή: katimagiko.gr

Ετοιμάζει αλλαγές ο Μπόλονι!!

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει…» λένε αλλά με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο Λάζλο Μπόλονι σκέφτεται να αλλάξει τρεις τουλάχιστον παίκτες σε σχέση με την αναμέτρηση που πέρασε κόντρα στον Παναιτωλικό.
Ετοιμάζει αλλαγές ο Μπόλονι
Στην άμυνα όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει ο Έτο. Ο Βραζιλιάνος είναι απολύτως καλά και πιθανότατα θα πάρει την θέση του Σνάουτσνερ. Από εκεί και πέρα Μπαλάφας, Μαλεζάς και Σταφυλίδης και ο Χαλκιάς λογικά θα παραμείνουν στις θέσεις τους.
Στο χώρο του κέντρου ο Γκαρσία και ο Σπαντάτσιο δείχνουν σίγουροι. Αυτό φάνηκε από τις σημερινές ασκήσεις. Σε κάποια στιγμή παρτενέρ του Γκαρσία στα χαφ βρέθηκε ο Κοντρέρας (!) αλλά όλα δείχνουν ότι γι’ αυτή την θέση φαβορί είναι ο Κοστίν Λαζάρ, ενώ ο Φωτάκης μάλλον θα ξεκουραστεί.
Όσον αφορά την επίθεση και με βάση πάντα την σημερινή προπόνηση, οι Παπάζογλου και Βιεϊρίνια κρατάνε τις θέσεις τους. Από εκεί και πέρα σε σημαντικό κομμάτι της προπόνησης ο Μπόλονι δοκίμασε ως εξτρέμ τον Στέφανο Αθανασιάδη… Το σίγουρο είναι ότι ο Σαλπιγγίδης μάλλον θα ξεκουραστεί και από εκεί και πέρα πιθανότητες να παίξει δεξιά έχει και ο Γεωργιάδης. Ποιος θα είναι ο σέντερ θα αποφασιστεί την Κυριακή.
Για το αν αυτή είναι μία επιλογή ή μία δοκιμή ή κάτι τυχαίο θα φανεί τις επόμενες ημέρες μέχρι το Σάββατο.
Πηγή: paok24.gr

Τι μας δίδαξε η 5η αγωνιστική του Τσου Λου!!

Αρκετά, αρκεί να έχεις βγάλει τις τσίμπλες από τα μάτια και να μην ασχολείσαι ακόμα με το αν ήταν 20 πόντους οφσάιντ ή όχι ο Φετφατζίδης. To Fight Club σχολιάζει...
Τι μας δίδαξε η 5η αγωνιστική του Τσου Λου
*Η «αγγλική ναυαρχίδα» βάζει νερά
Με εξαίρεση την Άρσεναλ που έκανε θεαματικό ντεμαράζ -μετατρεπόμενη βέβαια σε Van Persie F.C., μια και χωρίς τα 13 φετινά γκολ του Ολλανδού δεν θα πήγαινε πουθενά- οι άλλες τρεις αγγλικές ομάδες που ξεκίνησαν θέτοντας μακρινούς στόχους στη φετινή διοργάνωση κινδυνεύουν να μην περάσουν καν στους «16». Στη χειρότερη θέση βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι που πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τη Μπάγερν και η Νάπολι την ίδια ώρα να μην νικήσει στην έδρα της παντελώς αδιάφορης Βιγιαρεάλ (σε ισοβαθμία υπερτερούν οι Ιταλοί).
Μετά έχουμε την Τσέλσι που υποχρεούται να κερδίσει τη Βαλένθια για να περάσει, καθώς σε ισοβαθμία υπερέχουν οι Ισπανοί λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (εννοείται ότι η Μπάγερ Λ. θα πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό από τη Γκενκ και θα τερματίσει εύκολα πρώτη). Τέλος η Μάντσεστερ Γ. θα παλέψει για να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό στην έδρα της Βασιλείας και να περάσει ως δεύτερη, με δεδομένο ότι η Μπενφίκα θα κερδίσει την Οτελούλ στην Πορτογαλία και θα τερματίσει πρώτη. Μεγάλα ζόρια και για τις τρεις, σε περίπτωση πολλαπλής αποτυχίας ο πήχης -το ύψος του οποίου οι ίδιες έθεσαν- θα πέσει με φόρα και δύναμη στα κεφάλια τους.
*Πίσω από τη βιτρίνα του Ρονάλντο «έχει πολύ πράμα»
Τα 18 φετινά γκολ του Πορτογάλου και η υπερ-προβολή του από τα μίντια, σε συνδυασμό με τις πανηγυρικές «καβαλαρίες» του προπονητή του, κλέβουν τις περισσότερες ματιές. Για να δουλέψει, όμως, και να αποδώσει το σύνολο όπως αποδίδει χρειάζονται πολλά περισσότερα. Τον Κασίγιας να αποκρούσει, τον Τσάμπι Αλόνσο να οργανώνει, τους Οζίλ-Κακά-Ντι Μαρία και -κυρίως- αυτούς που θα σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Εδώ ακριβώς μπαίνουν στο κάδρο ο Μπενζεμά με τον Ιγκουαϊν. Παρά τους τραυματισμούς που είχαν, την απαξίωση που δέχτηκαν, παρά το γεγονός ότι από «καπεταναίοι» έγιναν «μούτσοι», έχουν φέτος πετύχει 12 γκολ έκαστος (σε 17 και 19 εμφανίσεις αντίστοιχα) συμβάλλοντας αποφασιστικότατα στην έξοχη μέχρι στιγμής εικόνα της φετινής Ρεάλ.
*Και οι τσουρουκάδες έσονται πρώτοι
Και ναι, ο άνθρωπος που αν δεν υπήρχε ο Πίπο ο Ιντζάγκι θα είχε κερδίσει άκοπα τον τίτλο του «φορ που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ του μέσα από τη μικρή περιοχή», ο αντιτουριστικός, σχετικά άτεχνος και βραδυκίνητος Μάριο Γκόμεζ φιγουράρει στην κορυφή των σκόρερς του θεσμού με 6 γκολ παρέα με τον Μέσι, έχοντας πετύχει τα δικά του σε μόλις 10 προσπάθειες! Έχοντας μάλιστα φτάσει τα 21 γκολ σε 20 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, πάει φουλαριστός για να ξεπεράσει το ατομικό του ρεκόρ των 39 γκολ, που πέτυχε πέρυσι με την Μπάγερν. Ποιον νοιάζει που τα μισά είναι με το μπούτι και τ’ άλλα μισά με το στέρνο; Φτάνει να μετράνε.
*Τα λεφτά δεν φέρνουν -ντε και καλά- την ευτυχία
Ο Αχμέτοφ τροφοδοτεί και χαρά δεν βλέπει. Εκεί που μετά την κατάκτηση του ΟΥΕΦΑ το 2009 νόμιζε ότι η Σαχτάρ έβαλε τις βάσεις για το επόμενο επίπεδο, ήρθε η φετινή συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ για να γυρίσει την ομάδα δύο βήματα πίσω. Τι κι αν έδωσε ένα καράβι λεφτά για να φέρει πίσω τον Τσιγκρίνσκι και να αγοράσει τον Εντουάρντο από την Άρσεναλ. Τι κι αν συνέχισε το παιδομάζωμα από τις μικρές εθνικές της Βραζιλίας με Ντάγκλας Κόστα, Ντεντίνιο και Άλεξ Τεξέιρα... Δύο ήττες, τρεις ισοπαλίες, τέρματα 4-8 και αποκλεισμός μία αγωνιστική πριν το τέλος. Η δημόσια συγνώμη του Λουτσέσκου προς τον κόσμο της ομάδας δεν θα κατευνάσει -λογικά- την οργή του προέδρου. Κι αυτός με τη σειρά του πάλι λεφτά θα δώσει. Δεν ξέρουμε όμως ακόμα αν θα πάνε σε νέες αγορές για την ενδυνάμωση του ρόστερ ή για την αποζημίωση του Ρουμάνου.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Μένει μέχρι νεωτέρας και ψάχνει 1,5 εκ...!

Η υφιστάμενη διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ θα συνεχίσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αλλά αναζητείται άμεσα 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Μένει μέχρι νεωτέρας και ψάχνει 1,5 εκ...
Αν μέχρι τότε δεν έχουν βρεθεί οικονομικές λύσεις, τότε θα παραιτηθεί το Δ.Σ. και η ΠΑΕ ΟΦΗ είτε θα κληθεί να αναδείξει νέα διοίκηση μέσα από Γενική Συνέλευση που θα προκηρυχθεί, είτε θα οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο.
Μετά από 6 ώρες συνεδρίασης του διοικητικού που συμβουλίου της ΠΑΕ ΟΦΗ, αποφασίστηκε να μην προχωρήσει κανένα μέλος σε παραίτηση από την θέση του σε τούτη την φάση αλλά να εξαντληθούν τα περιθώρια επαφών σε αυτό το διάστημα που μεσολαβεί με επιφανείς επιχειρηματίες, για να ζητηθεί απ αυτούς οικονομική βοήθεια. Στον ΟΦΗ πλέον ξεκινάνε ήδη τις πρώτες επαφές ωστέ να βρεθεί άμεσα 1,5 εκ. ευρώ ώστε η ομάδα να καλύψει κάποιες τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά και αυτές που αναμένεται να έρθουν.
Μάλιστα για το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει η ΠΑΕ ΟΦΗ θα κάνει συνέντευξη Τύπου την επόμενη Τρίτη για να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας.
Πηγή: gentikoule.gr

Τα 5 πιο βρώμικα πράγματα που αγγίζουμε καθημερινά!!

Τα μικρόβια βρίσκονται παντού. Όπου κι αν ακουμπήσεις κινδυνεύεις να μολυνθείς. Σίγουρα υπάρχουν τα γνωστά σε όλους… βρώμικα σημεία που αποφεύγεις επιμελώς ή που είσαι πολύ προσεκτικός όταν τα πιάνεις. Τι γίνεται, όμως, με τα μέρη που δεν μπορείς να φανταστείς ότι… καραδοκούν τα μικρόβια; Τα 5 πιο βρώμικα πράγματα που αγγίζεις καθημερινά μπορείς τώρα να τα πλησιάζεις με μεγαλύτερη… καχυποψία και προσοχή, ή καλύτερα να μένεις όσο πιο μακριά γίνεται!
Τα 5 πιο βρώμικα πράγματα που αγγίζουμε καθημερινά!
1. Άπλυτα φρούτα και λαχανικά
Οι συνθήκες υγρασίας στα σημεία διατήρησης των φρούτων και των λαχανικών σε σουπερμάρκετ και μανάβικα μπορεί να είναι απαραίτητες για να παραμένουν φρέσκα, ωστόσο αποτελούν και πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Αν προσθέσετε στα παραπάνω όλα τα χέρια των ανθρώπων που τα πιάνουν, τα πιέζουν και τα περιεργάζονται μέχρι τελικά να φτάσουν σ’ εσάς, είναι πλέον σαφές γιατί επιβάλλεται να τα πλένετε πολύ καλά πριν τα καταναλώσετε. Αποστειρώστε τα με ένα απολύτως φυσικό απολυμαντικό: Αναμείξτε 2 κουτ. σούπ. λευκό ξίδι σε μισό λίτρο νερό. Βουτήξτε στο μείγμα τα φρούτα και τα λαχανικά σας για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
2. Η αντλία σαπουνιού στις δημόσιες τουαλέτες
Χρησιμοποιείτε την αντλία του σαπουνιού αμέσως αφού έχετε αγγίξει μερικά από τα πιο μολυσματικά σημεία της τουαλέτας – την πόρτα, το καζανάκι, τον σύρτη ή το κλειδί. Αποφεύγοντας για ευνόητους λόγους να μπούμε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και διεξοδικές περιγραφές, εν ολίγοις μπορούμε να πούμε ότι μετά απ’ όλα αυτά, η «αθώα» αντλία του σαπουνιού είναι ίσως το πιο βρόμικο πράγμα που θα αγγίξετε όλη την ημέρα. Για αυτό λοιπόν, μην παραλείψετε να αφιερώνετε κάθε φορά τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα στο πλύσιμο των χεριών σας. Και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χαρτί για να πιάσετε και να ανοίξετε την πόρτα φεύγοντας από την τουαλέτα.
3. Τα κουμπιά του ασανσέρ
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσοι διαφορετικοί άνθρωποι έβηξαν ή φταρνίστηκαν πάνω στο χέρι τους ή χρησιμοποίησαν την τουαλέτα πριν πατήσουν το κουμπί του ασανσέρ; Αυτό το ίδιο κουμπί που μετά από λίγο θα πατήσετε κι εσείς; Πολλοί περισσότεροι απ’ όσους φαντάζεστε, ακόμη και σε μικρά κτήρια με περιορισμένη κίνηση. Χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντιλο, το μανίκι σας ή στη χειρότερη περίπτωση την κλείδωση του λυγισμένου σας αντίχειρα για να πατήσετε το κουμπί και μην παραλείψετε να καθαρίσετε τα χέρια σας με ένα αντιβακτηριδιακό τζελ ή να τα πλύνετε καλά, πριν ακουμπήσετε το πρόσωπό σας ή πιάσετε κάτι για να φάτε.
4. Το πληκτρολόγιο του ATM
Είναι ο παράδεισος των μικροβίων. Η καλύτερη γραμμή άμυνας; Χρησιμοποιήστε το αδρανές χέρι σας (αν είστε δεξιόχειρας χρησιμοποιήστε το αριστερό και το αντίστροφο) για να πατήσετε τα πλήκτρα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο σαν ιδέα, ωστόσο οι ειδικοί εξηγούν ότι κατ’ αυτό τον τρόπο έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες να αγγίξετε κατά λάθος, αφηρημένη, το πρόσωπό σας ή να βάλετε το χέρι σας στο στόμα. Και μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας όσο πιο άμεσα γίνεται
5. Τα κουμπιά του φούρνου μικροκυμάτων στο γραφείο
Πολλές εταιρείες παρέχουν στους εργαζομένους τους έναν κοινόχρηστο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταίνουν το μεσημεριανό τους φαγητό. Αν το ίδιο ισχύει και στη δική σας, προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που σκουπίσατε και απολυμάνατε τα κουμπιά του. Ακριβώς! Αν ανήκετε στον μέσο όρο των εργαζομένων, η πιο πιθανή απάντηση είναι «ποτέ». Και γι’ αυτό, οι κοινόχρηστοι φούρνοι μικροκυμάτων συνήθως καταλήγουν να είναι μετά από λίγο καιρό καλυμμένοι από ένα παχύ, αντιαισθητικό στρώμα λίπους και μουτζούρας. Το σαπούνι και το νερό δεν είναι αρκετά για να απαλλαγείτε από τα ζωικά λιπαρά, τη συσσωρεμένη βρομιά και τα μικρόβια που κρύβονται μέσα της. Αν δεν είστε 100% σίγουρη ότι το προσωπικό καθαρισμού της εταιρείας σας χρησιμοποιεί απολυμαντικά προϊόντα, πάρτε την πρωτοβουλία να το κάνετε εσείς η ίδια. Διαφορετικά, βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας σχολαστικά αμέσως μετά το ζέσταμα του φαγητού σας.
πηγή: cosmo.gr

Μεγάλες νίκες, ντροπιαστικές ήττες!!

Η Βαλένθια επικράτησε με 7-0 της Γκενκ και έγραψε... ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δείτε στο gazzetta.gr τις μεγαλύτερες νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!
Μεγάλες νίκες, ντροπιαστικές ήττες!
Μόνο η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να σημειώσει μεγαλύτερη σε διαφορά τερμάτων νίκη από τις «Νυχτερίδες» σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο την... άμοιρη Μπεσίκτας, η οποία την αγωνιστική περίοδο 2007-08, είχε αποχωρήσει από το Άνφιλντ με το βαρύ 8-0 στις πλάτες της! Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχει σημειωθεί ποτέ σε αγώνα της διοργάνωσης και στη συνέχεια ο... ανταγωνισμός γίνεται πιο έντονος, αφού οι ομάδες που έχουν κερδίσει με 7-0 είναι τέσσερις. Πριν η ομάδα του Εμερί φιλοδωρήσει με εφτάρα την Γκενκ, είχε προηγηθεί το ίδιο αποτέλεσμα στον αγώνα της Μαρσέιγ με την Ζίλινα την περσινή σεζόν και αυτό της Άρσεναλ με την Σλάβια Πράγα την περίοδο 2007-08.
Πρεμιέρα στις... εφτάρες έκανε την σεζόν 2003-04 η Γιουβέντους, η οποία μάλιστα έπαιζε με αρκετούς αναπληρωματικούς και είχε κερδίσει με τον ίδιο αποτέλεσμα τον Ολυμπιακό! Από εκεί και πέρα ακολουθούν οι ομάδες που έβαλαν επτά τέρματα, αλλά δέχτηκαν ένα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 7-1 της Ρόμα το 2006-07 και η Μπάγερν Μονάχου της Σπόρτινγκ το 2008-09. Ρεάλ Μαδρίτης, Άρσεναλ και Μαρσέιγ, όταν σήκωσε την κούπα την περίοδο 1992-93, αποτελούν τους συλλογους που έχουν ρίξει εξάρες! Αξίζει να σημειωθεί ότι στους... παθόντες η Γκενκ βρέθηκε για δεύτερη φορά, καθώς είχε δεχτεί και έξι γκολ από την Ρεάλ το 2002.
Διαβάστε όλο το αφιέρωμα στο gazzetta.gr

Nέο “μπουγιουρντί” από την FIFA, μετά τον Σουλεάπ ο Οργκανίστα!!

Μετά τον Μάριους Σουλεάπ, μια ακόμη «ειδοποίηση» ήρθε απο την FIFA η οποία καλέι τον ΟΦΗ να τακτοποιήσει άμεσα η οικονομική εκκρεμότητα στον πρώην παίκτη του ΟΦΗ, Σέτζιο Οργκανίστα.
Nέο “μπουγιουρντί” από την FIFA, μετά τον Σουλεάπ ο Οργκανίστα
Η ειδοποίηση έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντως για να μην ενεργοποιηθεί η ποινή αφαίρεσης βαθμών. Οι προσφυγές συνεχίζουν να απειλούν την συνοχή της ομάδας και τα οικονομικά προβλήματα έχουν κάνει κάποια μέλη της διοίκησης,να μην αντέχουν άλλο αυτήν την πίεση.O Πορτογάλος φαίνεται να ζητά μια οφειλή η οποία ανέρχεται στις 25.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα κρίσιμο Δ.Σ. θα διεξαχθεί σήμερα στην ΠΑΕ ΟΦΗ με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα αυτό των παραιτήσεων. Μέλη του Δ.Σ. χαρακτηρίζουν την συνεδρίαση πολύ σοβαρή, καθώς τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα έχουν φέρει κάποιους να σκέφτονται ανοιχτά το ενδεχόμενο ακόμη και αποχώρησης.
Οι προσφυγές, το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, το αδιέξοδο που υπάρχει στην διαχείριση οικονομικών εκκρεμοτήτων, έχει φέρει κάποιους στο αμήν.
Γρίφος είναι η στάση του Μαχλά, από τον οποίο πάντως θα ζητηθεί μια αναλυτική οικονομική εικόνα, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή στο λογιστήριο να γίνει μια αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης και τον παλαιών και νέων προσφυγών.
Πηγή: gentikoule.gr

Τα ζευγάρια στην 3η και 4η φάση του Κυπέλλου!!

Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου του Κυπέλλου την Πέμπτη, έγιναν γνωστά τα ζευγάρια της τρίτης και της τέταρτης φάσης.
Τα ζευγάρια στην 3η και 4η φάση του Κυπέλλου
Η κάτοχος του τίτλου ΑΕΚ θα παίξει στην Καλαμάτα, ο Παναθηναϊκός με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο, ενώ ο Ολυμπιακός περιμένει τον νικητή της συνάντησης Αετός Σκύδρας-Πιερικός.
Αναλυτικά:
3η φάση (7/12/2011)

Αετός Σκύδρας-Πιερικός
Καλλιθέα-Βέροια
4η φάση (21/12/2011)
Αναγέννηση Επανομής-Ατρόμητος Αθηνών
Πανθρακικός-Άρης
Αγροτικός Αστέρας-Παναθηναϊκός
Παναχαϊκή-ΟΦΗ
Καλαμάτα-ΑΕΚ
Καλλονή-Πανιώνιος
Εθνικός Αστέρας-ΠΑΟΚ
Θρασύβουλος-Λεβαδειακός
Πλατανιάς-Κέρκυρα
Πανσερραϊκός-Εργοτέλης
Πόντιοι Κατερίνης-SKODA Ξάνθη
Προοδευτική-Αστέρας Τρίπολης
ΑΕΛ-Παναιτωλικός
Διαγόρας-ΠΑΣ Γιάννινα
Αετός Σκύδρας ή Πιερικός-Ολυμπιακός
Καλλιθέα ή Βέροια-Δόξα Δράμας
Όλοι οι αγώνες είναι νοκ άουτ.

Ο θρύλος ζει 20 χρόνια μετά!

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της ροκ Φρέντι Μέρκιουρι χτυπημένος από τη νόσο του AIDS και το gazzetta.gr σας ταξιδεύει στην θεότρελη και γεμάτη πάθος ζωή του.
Ο θρύλος ζει 20 χρόνια μετά!
Ο ίδιος χαρακτήριζε τον εαυτό του… πόρνη της μουσικής. "I'm just a musical prostitute, my dear", τόνιζε χαρακτηριστικά στις συνεντεύξεις του καπνίζοντας με μανία και… αρκετή θηλυπρέπεια. Μέσα από την ζωή και την πορεία του, πάντως, αποδείχτηκε πολύ πιο αρσενικός απ’ όσο του φαινόταν. Ο Φρέντι Μέρκιουρι έβαλε από νωρίς τον πήχη ψηλά λέγοντας ότι «δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ, θα γίνω θρύλος» και όπως αποδείχτηκε περίτρανα το κατάφερε για… πλάκα. Στις 24 Νοεμβρίου του 2011 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον θάνατο του ηγέτη των Queen και τίποτα δεν μοιάζει ικανό να καθαιρέσει τον …πρωταθλητή της ροκ από τον θρόνο του.
Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις τον άνθρωπο που συνέθεσε και ερμήνευσε το αξεπέραστο «We are the champions», το όποιο μέχρι και σήμερα αποτελεί ύμνο κάθε ομαδικής επιτυχίας στον αθλητισμό παγκοσμίως. «Είναι ό,τι πιο εγωιστικό και αλαζονικό έχω γράψει. Σκεφτόμουν το ποδόσφαιρο και ήθελα ένα τραγούδι συμμετοχής. Ουσιαστικά απευθυνόμουν στην μάζα. Φυσικά το έκανα πιο θεατρικό, με ξέρετε, αλλά αυτή ήταν η προσφορά μου στους μουσικούς και στους φιλάθλους σε μια βερσιόν «I dιd it my way». Ήθελα να τονίσω ότι τίποτα στη ζωή δεν κατακτιέται εύκολα, όπως συνέβη και στη δική μου και νομίζω ότι αγαπήθηκε από τους ποδοσφαιρόφιλους γιατί ήταν ένα τραγούδι για νικητές. Δεν το πιστεύω, πάντως, ότι κανείς δεν έχει γράψει κάτι για να το ξεπεράσει».

Η παρακαταθήκη που άφησε τεράστια. Πρώτο και καλύτερο κειμήλιο το ασύγκριτο “Bohemian Rhapsody”, στο οποίο ο Μέρκιουρι πάντρεψε με …σατανική μαεστρία την όπερα με το ροκ. Μερίδα των κριτικών, αλλά και ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, υποστηρίζουν ότι το τραγούδι είναι αυτοβιογραφικό και συνδιαλέγεται με τους προσωπικούς δαίμονες του Μέρκιουρι, όπως η αμφιφυλία του, που ποτέ δεν ομολόγησε δημόσια.

Λόγω της ανορθόδοξης δομής του (χωρίς ρεφρέν) και της μεγάλης του διάρκειας έκανε επιφυλακτική την ΕΜΙ σχετικά με την κυκλοφορία του ως σινγκλ. Οι όποιες αντιδράσεις κάμφθηκαν, όταν το τραγούδι άρχισε να ακούγεται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπου είχε φροντίσει να το διοχετεύσει ο Μέρκιουρι εν αγνοία της δισκογραφικής του εταιρείας.

Το άλμπουμ που το περιείχε, το “Α night at the opera” παρέμεινε για εννέα εβδομάδες (1991) στο Νο1 των charts στην Αγγλία και άλλες έξι το 1991 μετά το θάνατο του Μέρκιουρι. Ανάμεσα στις αμέτρητες διακρίσεις του το “Bohemian Rhapsody” ανακηρύχθηκε από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το τραγούδι της χιλιετίας! Να σημειωθεί ότι η προώθησή του συνοδεύτηκε από το πρώτο στην ιστορία σκηνοθετημένο βίντεοκλιπ.

Στο πάνθεον πέρασαν κι άλλες αποκλειστικά δικές του δημιουργίες όπως το “Crazy little thing called love”, το “Love of my life”, το “Killer Queen” και πολλά άλλα. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος φυσικά, άφησαν πίσω τους πασίγνωστα σε όλον τον παλανήτη κομμάτια. “We will rock you”, “I want to brake free”, “Another one bites the dust”, “Radio Ga Ga”, “Innuendo”, “I want it all”, μερικά από αυτά. Οι Queen, άλλωστε, έχουν συνεισφέρει μουσικά στις ταινίες Flash Gordon (1980) και Highlander (1986). Στην τελευταία, ακούγονται τα τραγούδια «A Kind of Magic», «One Year of Love», «Who Wants to Live Forever», «Hammer to Fall» και το «Princess of the Universe», το οποίο χρησιμοποιήθηκε και για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά (1992 – 1998).

Ο ΦΑΡΟΚ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΦΡΕΝΤΙ
Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα στον... υπέρτατο Φρέντι Μέρκιουρι στο gazzetta.gr

Τροχαίο ο Ντίκο!

Ένα απρόοπτο γεγονός συμπεριελάμβανε η σημερινή ημέρα για τον Φράνσις Ντίκο, καθώς ο Δανός αμυντικός είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με το αυτοκίνητό του πηγαίνοντας στην προπόνηση!
Τροχαίο ο Ντίκο!
Παρά το συγκεκριμένο γεγονός βρέθηκε στην απογευματινή προπόνηση, αλλά λόγω ενοχλήσεων στην μέση εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας Βαγγέλη Πανταζή, ο οποίος του διέγνωσε κάταγμα στη μέση, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Να σημειωθεί, ότι ο ποδοσφαιριστής του Αρη ήταν αρκετά τυχερός, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι το αυτοκίνητό του υπέστη μεγάλη ζημιά.
Με αυτή την εξέλιξη, ο Νίκος Λαζαρίδης προορίζεται για το βασικό σχήμα στο παιχνίδι της Κυριακής, ενώ και ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να συμπεριληφθεί στην αποστολή, καθώς ο νεαρός Γιαννίτσης θα θα αγωνιστεί με την ομάδα Κ20.
Πηγή: allaboutaris.com

Πουρσαϊτίδης: «Γιατί όχι και στους 8″


images

Στο «Αθλητικό Metropolis» μίλησε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης. Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ αναφέρθηκε στην μεγάλη πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στις προσδοκίες που έχουν από δω και πέρα.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»
«Ξεκινήσαμε φανταστικά στη διοργάνωση με νίκη, είχαμε ξανά συμμετάσχει πριν από δύο χρόνια και θέλαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι δεν μιλάμε για θαύμα, είναι κάτι πιο πολύ, ίσως να μην ξανά γίνει ποτέ, φυσικά δεν το εύχομαι. Σίγουρα το να καταφέρει να περάσει μια ομάδα μιας χώρας που δε το συνηθίζει και από την πέμπτη αγωνιστική είναι κάτι πολύ μεγάλο.
Το ΑΠΟΕΛ έχει όλα τα φόντα βέβαια για να κάνει παραπάνω πράγματα, έχει έναν έμπειρο προπονητή, έχει έναν καλό κορμό από παίκτες, και γίνονται και λίγες μεταγραφές για επιπλέον ενίσχυση, έχει μια σπουδαία διοίκηση αλλά και έναν μαγικό κόσμο, που ακολουθεί την ομάδα παντού.
Εμείς θέλουμε την πρώτη θέση για να έχουμε όσο πιο βατή κλήρωση γίνεται, έχουμε καλή έδρα και πρέπει να την εκμεταλευτούμε, και γιατί όχι να περάσουμε και στους 8″.


πηγή: metrosport.gr

Θα κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν, αλλά σε 80 ημέρες!!

Την διακοπή ρεύματος σε 80 ημέρες (αντί για 40 ημέρες που είναι σήμερα) σε όσους δεν εξοφλήσουν το «χαράτσι» ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το περιθώριο να διορθωθούν τα όποια λάθη έχουν εντοπιστεί μέσω των δήμων έως τις 20 Ιανουαρίου, την διεύρυνση των ευπαθών ομάδων που εξαιρούνται του τέλους, αλλά και την σύσταση 3μελων επιτροπών για την αξιολόγηση όσων εκτιμούν ότι αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος, θα προβλέπει εγκύκλιος, που θα αποστείλει στις ΔΟΥ μέσα στις επόμενες ώρες το υπουργείο Οικονομικών.
Θα κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν, αλλά σε 80 ημέρες
Η εγκύκλιος θα διευκρινίζει ότι ο διαχειριστής δικτύου, δηλαδή η ΔΕΗ, θα αποστείλει στους Δήμους της χώρας τα στοιχεία που διαθέτει για την επιφάνεια, την παλαιότητα και την τιμή ζώνης κάθε ακινήτου.

Οι πολίτες θα έχουν περιθώριο έως τις 20 Ιανουαρίου να απευθυνθούν στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να διορθώσουν τα όποια λάθη. Κατόπιν, αυτά τα στοιχεία θα «επιστρέψουν» στην ΔΕΗ, αλλά και στην ΓΓΠΣ για να οριστικοποιηθούν οι διορθώσεις. Ό
Γίνεται ξεκάθαρο ότι οι λογαριασμοί με λάθη θα εξοφληθούν κανονικά και θα γίνει συμψηφισμός με τις οφειλές του 2012. Ο συμψηφισμός δεν αφορά την δεύτερη δόση του ειδικού τέλους.
Η εγκύκλιος διευρύνει τις κατηγορίες ευπαθών ομάδων που εξαιρούνται του τέλους, πέρα από τα άτομα με αναπηρίες άνω του 80% και όσους τελούν υπό μηχανική υποστήριξη. Από την καταβολή του «χαρατσιού» εξαιρούνται και άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, όπως νοητική υστέρηση, σύνδρομο Ντάουν, εγκεφαλική παράλυση, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας.
Για όσους εκτιμούν ότι αδυνατούν για διάφορους λόγους να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος, συστήνονται άμεσα 3μελης επιτροπές που θα εδρεύουν στις εφορίες, προκειμένου να αξιολογούν τις περιπτώσεις που θα απευθύνονται σε αυτές.
Τις ομάδες θα καταρτίζουν ένας υπάλληλος ΔΟΥ, Πανεπιστημιακής Κατηγορίας, που θα ορίσουν οι κατά τόπους έφοροι, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας αστυνομικός υπάλληλος της ΕΛΑΣ.
Η συγκεκριμένη Επιτροπή θα έχει το δικαίωμα είτε να εντάσσει στις ευπαθείς ομάδες, άτομα που απευθύνονται σε αυτές, είτε να μειώνει μέχρι και το ελάχιστο ποσό 0,5 €/τμ, τον υπολογισμό του τέλους ακινήτου.
Στην εγκύκλιο δεν γίνεται αναφορά για αναστολή διακοπής ρεύματος σε όσους δεν εξοφλούν το «χαράτσι», απλώς διευρύνεται το χρονικό περιθώριο που μεσολαβεί από την ημέρα που δεν εξοφλείται ο λογαριασμός έως την διακοπή.
Έτσι, η ΔΕΗ θα προχωρά σε διακοπή ρεύματος σε όσα νοικοκυριά δεν εξοφλούν τον λογαριασμό τους και κατ΄ επέκταση το ειδικό τέλος μέσα σε διάστημα 80 ημερών, αντί για 40 ημέρες που είναι σήμερα.
Φυσικά αυτή η εγκύκλιος έρχεται μετά τη βόμβα της Κομισιόν η οποια σημειώνει πως κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητάει από τη ΔΕΗ τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι.
Πηγή: newsIt.gr

Πρόστιμο για το ντέρμπι!!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 16.000 ευρώ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκη", σε ένα από τα πιο ήσυχα ματς μεταξύ των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια...
Πρόστιμο για το ντέρμπι
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 10ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :
Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Εργοτέλης Δ.Ε, Σ.Λαμπράκης (εκπρόσωπος): Για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΠΑΕ Εργοτέλης Δ.Ε. κ. Σ. Λαμπράκη: απαλλάσσονται.
Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδων ευρώ.
Η κάτωθι απόφαση αφορά την 8η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων ευρώ.

Πέρασαν Πλατανιάς και Διαγόρας!!

Ο Διαγόρας και ο Πλατανιάς πήραν την Πέμπτη τα δύο τελευταία εισιτήρια για την τέταρτη φάση του Κυπέλλου. Αμφότεροι επικράτησαν στα πέναλτι των ΠΑΟ Ρουφ και Οδυσσέα Αναγέννησης, αντίστοιχα.
Πέρασαν Πλατανιάς και Διαγόρας
ΠΑΟ Ρουφ - Διαγόρας 0-0 (2-4 πέν.)
Ηρωική πρόκριση για τον Διαγόρα στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου, καθώς παρότι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες, επικράτησε 4-2 στα πέναλτι του ΠΑΟ Ρουφ! Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια αλλά και στην παράταση έληξε ισόπαλο δίχως τέρματα. Ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του ενενηντάλεπτου, αποβλήθηκε ο Μπαούρης του Διαγόρα, ενώ στο 105' την κόκκινη κάρτα είδε και ο Μπακάλης. Στο ίδιο λεπτό, ο ΠΑΟ Ρουφ κέρδισε πέναλτι αλλά ο Καφές, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεσή του, έστειλε την μπάλα άουτ.
Έτσι, οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, όπου ο τερματοφύλακας Πονηρός έπιασε δύο και συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση της ομάδας της Ρόδου με 4-2.
Οδυσσέας Αναγέννησης - Πλατανιάς
Στη διαδικασία των πέναλτι ξεπέρασε το εμπόδιο του Οδυσσέα Αναγέννησης ο Πλατανιάς καθώς επικράτησε 4-3 και. έδωσε ραντεβού με την Κέρκυρα στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου. Το ματς, που ήταν κακό ποιοτικά, έληξε δίχως τέρματα στην κανονική του διάρκεια αλλά και στον εξτρά χρόνο της παράτασης.
Στη διαδικασία των πέναλτι οι Χανιώτες ήταν περισσότερο ψύχραιμοι και ικανοί και επικράτησαν 4-3.

Πρόστιμο και "κίτρινη" κάρτα...!

Το πρόσφατο clasico στο ΟΑΚΑ ήταν το πιο φιλήσυχο των τελευταίων ετών και τα απρόοπτα έλειψαν, με τα όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα να χρεώνουν στον Παναθηναϊκό μόλις ένα πρόστιμο και μία προειδοποίηση.
Πρόστιμο και "κίτρινη" κάρτα...
Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:
1. Για περιορισμένης έκτασης παραπτώματα, πρόστιμο 2.200,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 20-11-2011.
2. Επικυρώνει στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ την α' έγγραφη προειδοποίηση κατά την έννοια της παρ. 6 του άρθρου 29 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού για χρήση δεικτών laser κατά των ως άνω αγώνα.

Απαλλαγή για Περιστέρι
Στο μεταξύ, όπως ο Αθλητικός Δικαστής αποφάσισε να απαλλάξει «την Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΕ από τις διατάξεις του άρθρου 37 περί μη καταβολής των αμοιβών στους διαιτητές του αγώνα, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ΚΑΒΑΛΑΣ της 19-11-2011».
Πηγή: gazzetta.gr

«'Αρτσι μπούρτσι με αναλαμπές»!

Mπορεί το... διπλό του Ολυμπιακού στο «Βελοντρόμ» να συζητήθηκε από όλη την Ευρώπη, όμως ο Γρηγόρης Γεωργάτος δεν φαίνεται να πείθεται από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας τον οποίο χαρακτήρισε «άρτσι μπούρτσι»!
«'Αρτσι μπούρτσι με αναλαμπές»!
Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρολεύκων» μίλησε στο Sentra fm για την εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Μαρσέιγ, για το μέλλον του ομίλου αλλά και γενικά για τις εντυπώσεις από την ομάδα!
Για τις ελπίδες πρόκρισης του Ολυμπιακού:
«Πιστεύω ότι θα κερδίσει την Άρσεναλ και αυτή η Μαρσέιγ που είδα δεν είναι ικανή να κερδίσει στη Γερμανία την Ντόρτμουντ. Εδώ που έχει φτάσει το πράγμα, είναι ένα παιχνίδι. Η Άρσεναλ θα έρθει να παίξει την μπάλα της. Το θέμα, όμως, είναι ότι για τον Ολυμπιακό είναι ιστορικό παιχνίδι. Θα έχουν πάθος πίεση κι όλα συνηγορούν στο να προσπαθήσουν να περάσουν. Είναι άλλο να παίζει κι η άλλη ομάδα με το ίδιο πάθος γιατί θέλει να περάσει κι άλλο να είναι αδιάφορη».
Για τις εντυπώσεις του από το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ:
«Είδα έναν Ολυμπιακό πάρα πολύ καλό. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία και να πω ότι ήταν χάλια η Μαρσέιγ. Πιστεύω ότι με απουσίες μια ομάδα γιγαντώνεται, γιατί αυτοί που παίζουν φοβούνται το διασυρμό. Και αυτό βγήκε στον Ολυμπιακό και στους παίκτες που αντικατέστησαν τους απόντες».
Για την εικόνα του Ολυμπιακού:
«Δεν υπάρχει ακόμη η βελτίωση που θέλουμε. Υπάρχουν αναλαμπές όπως η χθεσινή. Το μόνο που πιστεύω ότι έχει ο Ολυμπιακός είναι η φιλοσοφία ότι προσπαθούμε να παίζουμε την μπάλα μας, αλλά δεν βλέπω πλάνο και τρόπο. Υπάρχει ένα στιλ... άρτσι μπούρτσι με αναλαμπές. Η ομάδα δουλεύει ένα χρόνο με τον ίδιο και έχουν συνηθίσει ότι πηγαίνουν να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε στο χθεσινό παιχνίδι».
Για το αν παίζουν ρόλο και οι απουσίες:
«Σίγουρα παίζουν ρόλο οι απουσίες. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, έχει τραυματισμούς, μπορεί να θέλεις πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι και να μη σου βγούνε. Είναι μεγάλη διαφορά να έχεις κάθε βδομάδα όλους τους παίκτες υγιείς και διαφορετικό να σου λείπει πάντα κάποιος».
Για τον Φετφατζίδη:
«Έχω μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Φετφατζίδη. Είναι μεγάλο ταλέντο. Ο Σάντος δεν τον καλεί για του λείπει η εμπιστοσύνη, επειδή δεν παίζει στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με τον μικρό και συμφωνούν και άνθρωποι που τον βλέπουν καθημερινά. Δεν μπορώ να τα πιστέψω όλα. Ξέρω ότι πολλοί ζηλεύουν και για να δικαιολογήσουν κάποιους άλλους, λένε διάφορα. Έχει τρομερό ταλέντο που σπάνια βρίσκεις στην Ελλάδα και αποτελεί κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Είναι παιδί μετρημένο, δεν είναι σαν τον Μήτρογλου που είναι πιο τρελός. Πρέπει να τον προσέξει πάρα πολύ ο Ολυμπιακός. Το τι είναι και τι κάνει στις προπονήσεις, είναι άλλο θέμα. Άλλωστε, για αυτό υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν στην ομάδα για να τον βοηθήσουν. Είναι κεφάλαιο που δεν πρέπει να χαθεί. Ευτυχώς που έβαλε χθες το γκολ για να τον ξαναδούμε και πάλι. Εκεί που έγινε πανικός με το όνομά του, ψάχναμε να τον βρούμε».
Για τον Μαρκάνο:
«Με έχει μπερδέψει. Χθες μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά υπήρχαν και παιχνίδια που δεν μου άρεσε καθόλου και γι αυτό με έχει μπερδέψει. Είναι ο παίκτης του προπονητή. Προσπαθεί πώς να τον χωρέσει στην ενδεκάδα κι αυτό είναι πλεονέκτημα. Δεν πιστεύω, πάντως, ότι θα τον δούμε σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού, όπως τον βλέπω μέχρι στιγμής. Δεν έχει την ικανότητα να παίξει σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Η παρουσία του γενικά δεν μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη, αλλά χθες μου άρεσε».
Για το αν ο Χολέμπας μπορεί να καθιερωθεί στην Εθνική:
«Είναι μια λύση σημαντική για τον Σάντος, αλλά δεν θα πάρει και τη φανέλα στο σπίτι του. Δεν έχει μόνο τον Σπυρόπουλο ή μόνο τον Τζαβέλλα, αλλά έχει και τον Χολέμπας».
Για το πρωτάθλημα:
«Έχει πολύ δρόμο. Η σκοτούρα της Ευρώπης είναι καλή σκοτούρα, αφού του δίνει αέρα και ψυχολογία ότι συνεχίζει. Άλλωστε, αν περάσει στους 16 θα έχει καιρό να παίξει».
Πηγή: gazzetta.gr

«Είναι η κατάλληλη στιγμή για ρύθμιση»

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, μίλησε πριν από λίγο στον «Libero fm 107.4» και αναφέρθηκε στο μείζον θέμα του ΠΑΟΚ αναφορικά με τη ρύθμιση του χρέους της ομάδας, που διεκδικούν οι παράγοντές τους μέσα από τις επαφές τους με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
«Είναι η κατάλληλη στιγμή για ρύθμιση»
«Απαιτείται πολιτική βούληση, μια κι οι ομάδες δεν είναι απλά κλαμπ αθλητικών ιδεών, αλλά αντίθετα συμβάλλουν αποφασιστικά σε μια διαμόρφωση των οικονομικών της χώρας. Συμμετέχουν στον ΠΡΟΠΟ και σε όλα αυτά. Δεν είναι μονοσήμαντη η συνεισφορά τους στη χώρα», επισήμανε αρχικά ο κ. Ρεγκούζας, ο οποίος παρουσιάστηκε θετικός για την επίλυση ζητήματος του ΠΑΟΚ.
Στη συνέχεια τόνισε ότι «ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί τη θέση που κατέχει ο κ. Βενιζέλος, στο Υπουργείο Οικονομικών. Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι τρία πράγματα: η επιμήκυνση της διάρκειας εξοφλήσης (να γίνουν περισσότερες οι δόσεις) του χρέους, τη μείωση των επιτοκίων και τη διαγραφή προστίμων. Επίσης μπορούν να δοθούν επιδοτήσεις μέσω άλλων φορέων και τις διαφημιστικές καμπάνιες. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για ρύθμιση, μια και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις λύνονται πολλά θέματα».
Σε ερώτηση αν μπορεί να υφίσταται η απαλλαγή της τωρινής διοίκησης και ειδικά του φυσικού προσώπου που ηγείται, από την διά βίου προσωπική ευθύνη για την αποπληρωμή, ο κ. Ρεγκούζας υπογράμμισε ότι «μάλλον βρίσκεται στη σφαίρα του αδυνάτου. Είναι θέμα διοικητικής λειτουργίας και πρέπει να ρυθμιστεί για όλα τα νομικά πρόσωπα ρυθμίζεται».
Πηγή: paok24.gr

"Από την Αστυνομία εξαρτάται"

Το... μπαλάκι στην Αστυνομία πέταξε ο Παναγιώτης Μπιτσαξής αναφορικά με την απόφαση για την απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών του Ολυμπιακού στην Τρίπολη.
"Από την Αστυνομία εξαρτάται"
Μιλώντας στο soccerplus.gr στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο ΓΓΑ ξεκαθάρισε: «Δεν είναι δική μου απόφαση. Πρόκειται για απόφαση της Αστυνομίας την οποία σέβομαι, γιατί έχει το δικό της σκεπτικό. Εγώ δεν ζήτησα ποτέ από την Αστυνομία της Τρίπολης να απαγορέψει τη μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού».
Πηγή: katimagiko.gr

Η φανέλα των φτωχών νίκησε τα πετροδολάρια!!

«Οταν κάνεις ταινίες τα πάντα είναι σχετικά με το ένστικτο. Αυτή η γνώση δεν διδάσκεται, έρχεται από μέσα σου», εξήγησε σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις τη σχέση του με τον κινηματογράφο ο Ντίνο ντε Λαουρέντις.
Η φανέλα των φτωχών νίκησε τα πετροδολάρια
Πολλά χρόνια αργότερα, ο ανιψιός του ο Αουρέλιο, αντικατέστησε στα λόγια του διάσημου θείου του την τέχνη του σινεμά με εκείνη του ποδοσφαίρου και από το βράδυ της Τρίτης, όταν ο Σλοβένος ρέφερι σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης της Νάπολι με τη Μάντσεστερ Σίτι, έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει ότι το ένστικτό του για την αγορά της ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας του αποδείχτηκε αλάνθαστο.
Το τελευταίο σφύριγμα στο «Σάο Πάολο» βρήκε εξήντα χιλιάδες Ναπολιτάνους να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη των Παρτενοπέι, όμως δεν ήταν η αναπτέρωση των ελπίδων τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ που πρόσθεσε στο οπαδικό ξεφάντωμα επίθετα συνώνυμα του «φρενήρες». Ηταν η παραδοσιακή χαρά του φτωχού όταν κερδίζει τον αιώνιο αντίπαλό του, τον πλούσιο.
Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί μεταφέρθηκαν σύντομα απ’ άκρη σ’ άκρη της Νάπολι και τα χθεσινά πρωτοσέλιδα του Τύπου προσπάθησαν να μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα. «Ακόμη και ένα μάρμαρο θα συγκινούνταν μπροστά σε αυτό το συναίσθημα», έγραψε ο Μαουρίτσιο Κροζέτι στη «Repubblica», η «Mattino» ανέφερε ότι «ακόμη γίνονται θαύματα», ενώ ο δημοσιογράφος που κυρίως αντιλήφθηκε την ουσία του «θαύματος» ήταν ο Λουίτζι Γκαρλάντο της «Gazzetta dello Sport». «Αυτή η Σίτι μπορεί να είναι πλούσια, όμως απόψε η πόλη της Νάπολι είναι ακόμη πλουσιότερη – με χαρά και όνειρα», ήταν ο επίλογος του άρθρου του που αποτυπώνει με ποιητική ακρίβεια τα αληθινά αίτια της ευτυχίας στον ιταλικό Νότο.
Στον αντίποδα οι Αγγλοι, λιγότερο εκδηλωτικοί εκ φύσεως και ιδιοσυγκρασίας, προσπαθούν να καταγράψουν με ποδοσφαιρικούς και οικονομικούς όρους τα αίτια της ήττας για τη «χρυσή 11άδα» του (Ιταλού) Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ακόμη και μια δαπάνη 950 εκατ. λιρών, όπως αυτή που έκανε στην ομάδα του Μάντσεστερ ο σεΐχης Μανσούρ, λένε, δεν αρκεί τελικά για να σου εξασφαλίσει μια θέση στο νοκ άουτ γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
«Οι παίκτες της Σίτι “ψήλωσαν” μετά το επιβλητικό 6-1 στο “Ολντ Τράφορντ”, όμως, η Ευρώπη είναι κάτι τελείως διαφορετικό», γράφει ο «Guardian», θυμίζοντας στους Ελληνες οπαδούς δεκάδες ανάλογες αναλύσεις που προσπαθούσαν να εξηγήσουν την ευρωπαϊκή αποτυχία του χρυσοπληρωμένου και χωρίς αντίπαλο εντός των συνόρων Ολυμπιακού, αλλά και των Πράσινων στο μπάσκετ τα πρώτα χρόνια των αδελφών Γιαννακόπουλων, όταν το χρήμα έρεε άφθονο όχι όμως και τα θετικά αποτελέσματα.
Η ιστορία της Νάπολι, όμως, είναι ακόμη πιο περίπλοκη από τον εύπεπτο μύθο του Δαυίδ και του Γολιάθ. Από τις 5 Ιουλίου του 1984, όταν το «Σάο Πάολο» κόντεψε να γκρεμιστεί καθώς κάθε Ναπολιτάνος ήθελε να δει από κοντά τον Ντιέγκο Μαραντόνα, το όνομά της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι «βαρύ σαν ιστορία». Τα χρόνια πέρασαν, η χαρά κατάκτησης του Καμπιονάτο έδωσε τη θέση της στην παρακμή και τώρα έφτασε επιτέλους η στιγμή να αναβιώσει ο θρύλος της.
Ο Εντινσον Καβάνι έχει θέσει τα θεμέλια ώστε η πόλη να γεμίσει μικρούς «Εντινσον», όπως κάποτε πρώτη επιλογή για τους νέους γονείς ήταν το βαφτιστικό «Ντιέγκο». Ο ιδιοκτήτης θέλει να μιμηθεί το θείο του και η Νάπολι να γίνει ο δικός του «Σέρπικο».
Την ίδια ώρα, το «χαστούκι» στα πετροδολάρια, σε συνδυασμό με την πάντα συναρπαστική ιστορία της Μαφίας που αναδύεται σε κάθε γωνιά της πόλης, είναι στοιχεία που ενισχύουν την πεποίθηση ότι οι γαλάζιοι του Νότου θα κερδίζουν όλο και πιο συχνά τους πλούσιους του Βορρά.
Πηγή: Εξέδρα

Οι διαιτητές της 11ης αγωνιστικής!!

Ο Δημήτρης Κύρκος ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 11η αγωνιστική. Στο Παναθηναϊκός-ΟΦΗ θα είναι ο Ζαχαριάδης και στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ ο Αρετόπουλος.
Ο Κύρκος στην Τρίπολη
Αναλυτικά οι διαιτητές της 11ης αγωνιστικής
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Δημήτρης Κύρκος
Α' Βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης
Β' Βοηθός: Δημήτρης Τάτσης
Ξάνθη-Ατρόμητος
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Α' Βοηθός: Δημήτρης Γούκος
Β' Βοηθός: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης
Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας
Α' Βοηθός: Λεωνίδας Βασιλειάδης
Β' Βοηθός: Δημήτρης Μπιτσίδης
Λεβαδειακός-Δόξα Δράμας
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Α' Βοηθός: Χρήστος Μαγιάνης
Β' Βοηθός: Νικόλας Χαρίτος
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Α' Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης
Β' Βοηθός: Χασαν Κούλα
Παναιτωλικός-ΑΕΚ
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος
Α' Βοηθός: Δημήτρης Σαραϊδάρης
Β' Βοηθός: Ιορδάνης Δημητριάδης
Πανιώνιος-ΑΡΗΣ
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης
Α' Βοηθός: Γρηγόρης Πάνου
Β' Βοηθός: Πολυχρόνης Κωστάρας
ΠΑΟΚ-Κέρκυρα
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς
Α' Βοηθός: Γιώργος Γεωργιάδης
Β' Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας

«Μόνο ο… Χάρι Πότερ»!

Ο γ.γ. Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε αποφασισμένος να παραιτηθεί από τη θέση του, αν δε δοθούν από το κράτος τα χρήματα που χρειάζονται για να συντηρηθεί ο αθλητισμός.«Μόνο με το ραβδί του Χάρι Πότερ τα καταφέρνει κανείς με αυτή τη χρηματοδότηση», τόνισε μεταξύ άλλων.
«Μόνο ο… Χάρι Πότερ»!
Για το θέμα της χρηματοδότησης του αθλητισμού, είπε: «Μετά τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, μειώθηκε κατά 51% η χρηματοδότηση της ΓΓΑ. Είναι αδύνατο να συντηρηθεί ο αθλητισμός με αυτά τα χρήματα, που καλύπτουν μόλις το 0,2 του προϋπολογισμού. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι καλούμαστε να κρατήσουμε τον αθλητισμό με το 25% των χρημάτων που δίνονταν, για παράδειγμα, το 2008. Χρειάζεται το ραβδί του Χάρι Πότερ για να το καταφέρει κανείς. Εχω ενημερώσει σχετικά την κυβέρνηση ότι δε συμφωνώ με τη συρρίκνωση του αθλητισμού. Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική. Αν, όμως, συνεχιστεί, αυτό θα σημάνει και την αποχώρησή μου από τη θέση του γγΑ. Θα περιμένω την ψήφιση του προϋπολογισμού κι έπειτα θα πράξω αναλόγως».
Για τη βία σχολίασε: «Προσπαθήσαμε να φέρουμε πρόοδο στο θέμα της βίας, η συνεννόηση με ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα κι έτσι το συνδέσαμε με τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, αυτοί που έμαθαν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα πειθαρχικό δίκαιο αυστηρό, ενώ η αστυνομική αποτελεσματικότητα έχει τάσεις βελτίωσης. Υπάρχει πρόοδος, αλλά χρειάζεται συνέχεια».
Για τα στημένα τόνισε: «Το απόστημα με τα στημένα έσπασε χάρη στη συντονισμένη δράση του κρατικού μηχανισμού. Εγινε η μεγαλύτερη ποινική έρευνα στην ιστορία. Η αθλητική δικαιοσύνη λειτούργησε και για πρώτη φορά υπήρξε τέτοιο πλήθος επιπτώσεων σε ομάδες. Και δεν κάνω διάκριση ανάμεσα σε στημένα και πλαστογραφίες. Από ‘δω και πέρα οι τακτικοί δικαστές είναι μονόδρομος. Είναι η μόνη επιλογή για να φύγει η ομίχλη και η καχυποψία. Επίσης ενεργοποιήσαμε την ΕΕΑ, η οποία επενέβη για την εξασφάλιση της νομιμότητας. Εγιναν και λάθη και παραλείψεις -ίσως έγιναν και αδικίες. Σε μια τομή, όμως, που έγινε για πρώτη φορά, θα υπάρχουν και αυτά. Αν κοιτάξουμε το δέντρο, μπορούμε να πούμε πολλά. Αν κοιτάξουμε το δάσος, μπορούμε να πούμε ότι κάτι καλό έγινε σε αυτή τη διετία».
Ο κ. Μπιτσαξής μίλησε και για τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης: «Υπήρξαν αντιφάσεις και περιπτώσεις που με απασχόλησαν. Πιθανόν να έπρεπε να τιμωρηθούν και άλλες ομάδες. Θεωρώ, επίσης, ότι καμία απ’ αυτές που τιμωρήθηκαν δεν αδικήθηκε. Επαναλαμβάνω πως η μόνη λύση είναι οι τακτικοί δικαστές. Και είναι προς τιμήν της ΕΠΟ που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Οσον αφορά στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, βοήθησε αποτελεσματικά στη διαλεύκανση του σκανδάλου των στημένων αγώνων και είχαμε πολύ καλή συνεργασία».
Τέλος επισήμανε ότι «εκτιμώ το έργο των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, διότι συνεισέφεραν στην προσπάθεια εξυγίανσης. Και θεωρώ εντελώς άστοχη την παρέμβαση της Σούπερ Λίγκας για την αντικατάστασή τους».

"Ο Ολυμπιακός αντιγράφει τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη"!

O Βλάσης Τσάκας για πολλοστή φορά εμφανίστηκε σίγουρος πως θα υπάρξει συμφωνία και ο Πρίγκιπας θα αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Ο εκπρόσωπος του Σαουδάραβα μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM, αναφέροντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα αν τα 15.000.000 μπουν σε ξένη τράπεζα, από την στιγμή που θα μπορούν να τα δουν, παρότι το MoU αναφέρει για ελληνική, ενώ επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον για τον Ροναλντίνιο...

"Ο Ολυμπιακός αντιγράφει τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη"!
Αναλυτικά τόνισε:
«Χαίρομαι όταν καθυστερημένα αντιγράφουν οι άλλοι τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη», σχολίασε αρχικά, αναφερόμενος στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ.
Για τον αδελφό και μάνατζερ του Ροναλντίνιο και το αν θα υπάρξει συνάντηση απόψε, είπε:
«Για να το λένε οι πληροφορίες… κάτι θα ξέρουν! Θα δούμε πώς θα πάει. Υπάρχει η επαφή και θέληση. Όταν η επιθυμία είναι κοινή, όλα τα βρίσκουμε. Προετοιμάζουμε το έδαφος για τον Δεκέμβρη. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι επίσημα. Λίγο πάνω, λίγο κάτω θα τα βρούμε. Τα 20-25 εκατ. ευρώ το χρόνο που ακούγονται ως ποσό για τον ποδοσφαιριστή, δεν ισχύουν».
Για τη μεταβίβαση των μετοχών και:
«Όταν δείχνεις τα χρήματά σου μπορείς να το κάνεις από οποιαδήποτε άκρη του κόσμου. Για να τα εμφανίσεις χρειάζεται απλά ένα κλειδαριθμημένο σήμα. Η ελληνική τράπεζα επομένως είναι ενήμερη και θα μπορεί να δει τα λεφτά από οποιαδήποτε τράπεζα και αν έχει γίνει η κατάθεση».
Για το αν υπάρχει γκρουπ επιχειρηματιών πίσω από τον πρίγκιπα:
«Από την αρχή το είχα πει. Από την πρώτη μέρα. Γιατί δεν έγινα κατανοητός δύο μήνες και μετά και μου ξαναγίνεται η ερώτηση, δεν το καταλαβαίνω».
Για το αν είναι αισιόδοξος για τη συμφωνία:
«Υπάρχει κανένας λόγος για να μην είμαι; Εκφράζω απόλυτη βεβαιότητα, όχι απλά αισιοδοξία. Η Ευρώπη δεν είναι καλά. Εάν γίνει κάτι τρελό, μαγικό, πρωτόγνωρο. τι να πω; Μόνο τότε μπορεί να χαλάσει. Ίσως εάν υπάρξει ακυβερνησία».
Για το νόμο περί ξένων επενδυτών στην Ελλάδα:
«Χθες μου είπαν για μια δήλωση μέλους της Επιτροπής. Έχουμε το plan B έτοιμο μέσω Κύπρου. Περιμένουμε όμως την ψήφιση τροπολογίας για να γίνουν άμεσα τα πράγματα. Το υποσχέθηκε ένας υπουργός και περιμένουμε να τηρηθεί η υπόσχεση. Εάν δεν γίνει, έχουμε εναλλακτικό σχέδιο, αλλά θα υπάρξει καθυστέρηση. Θα μας ταλαιπωρήσει λίγο, αλλά θα το κάνουμε. Έχω όμως την πληροφόρηση πως ο νόμος είναι στο συρτάρι του υπουργού και εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί προς ψήφιση».
Για την καθυστέρηση που παρατηρείται:
«Πώς μου λέτε πως ο έλεγχος καθυστέρησε πάρα πολύ; Κράτησε 19 μέρες, όταν ο έλεγχος της Γιουνάιτεντ κράτησε 4,5 μήνες. Εάν πηγαίνεις σπίτι να αγοράσεις, θέλεις τρεις μήνες. Και μου λέτε πως καθυστερήσαμε; Με βάση το ΜοU, δεν καθυστερήσαμε καθόλου».

Το μεσαίο δάκτυλο της Ρωσίδας δημοσιογράφου! (BINTEO)

Μία Ρωσίδα δημοσιογράφος, που μετέδιδε το δελτίο ειδήσεων του REN TV έδειξε το... μεσαίο της δάκτυλο ζωντανά στον αέρα τη στιγμή που ανέφερε το όνομα του πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα!
Το μεσαίο δάκτυλο της Ρωσίδας δημοσιογράφου! (BINTEO)
Η Τατιάνα Λιμάνοβα, μία αναγνωρισμένη και βραβευμένη ρεπόρτερ, διάβαζε ένα κομμάτι σχετικά με το συνέδριο της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και έκανε την προσβλητική χειρονομία όταν έλεγε το όνομα Αμερικανού προέδρου.
Η Λιμάνοβα αρνήθηκε να σχολιάσει την πράξη της και δεδομένου της στιγμής η δημοσιογράφος ίσως να νόμιζε πως δεν την έδειχνε η κάμερα.
To REN TV μεταδίδεται σε περίπου 120 εκατομμύρια ανθρώπους στη Ρωσία και θεωρείται ένα από τα πιο φιλελεύθερα κανάλια σε μια χώρα όπου τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται στενά από την κυβέρνηση.
Πηγές αναφέρουν πως η δημοσιογράφος δεν θα δεχθεί επίσημη τιμωρία από τους εργοδότες της.
Πηγή: shootandgoal.com (κλικ πάνω στη εικόνα)