Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλες νίκες, ντροπιαστικές ήττες!!

Η Βαλένθια επικράτησε με 7-0 της Γκενκ και έγραψε... ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δείτε στο gazzetta.gr τις μεγαλύτερες νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!
Μεγάλες νίκες, ντροπιαστικές ήττες!
Μόνο η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να σημειώσει μεγαλύτερη σε διαφορά τερμάτων νίκη από τις «Νυχτερίδες» σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο την... άμοιρη Μπεσίκτας, η οποία την αγωνιστική περίοδο 2007-08, είχε αποχωρήσει από το Άνφιλντ με το βαρύ 8-0 στις πλάτες της! Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχει σημειωθεί ποτέ σε αγώνα της διοργάνωσης και στη συνέχεια ο... ανταγωνισμός γίνεται πιο έντονος, αφού οι ομάδες που έχουν κερδίσει με 7-0 είναι τέσσερις. Πριν η ομάδα του Εμερί φιλοδωρήσει με εφτάρα την Γκενκ, είχε προηγηθεί το ίδιο αποτέλεσμα στον αγώνα της Μαρσέιγ με την Ζίλινα την περσινή σεζόν και αυτό της Άρσεναλ με την Σλάβια Πράγα την περίοδο 2007-08.
Πρεμιέρα στις... εφτάρες έκανε την σεζόν 2003-04 η Γιουβέντους, η οποία μάλιστα έπαιζε με αρκετούς αναπληρωματικούς και είχε κερδίσει με τον ίδιο αποτέλεσμα τον Ολυμπιακό! Από εκεί και πέρα ακολουθούν οι ομάδες που έβαλαν επτά τέρματα, αλλά δέχτηκαν ένα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 7-1 της Ρόμα το 2006-07 και η Μπάγερν Μονάχου της Σπόρτινγκ το 2008-09. Ρεάλ Μαδρίτης, Άρσεναλ και Μαρσέιγ, όταν σήκωσε την κούπα την περίοδο 1992-93, αποτελούν τους συλλογους που έχουν ρίξει εξάρες! Αξίζει να σημειωθεί ότι στους... παθόντες η Γκενκ βρέθηκε για δεύτερη φορά, καθώς είχε δεχτεί και έξι γκολ από την Ρεάλ το 2002.
Διαβάστε όλο το αφιέρωμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: