Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Διώξτε τον άχρηστο να ησυχάσουμε!!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος υποστηρίζει πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι πολυτέλεια στον Ολυμπιακό και εκθειάζει τους Μανιάτη, Μέγερι και Γέστε για την ασίστ.
Διώξτε τον άχρηστο να ησυχάσουμε!
Σήμερα θα μου επιτρέψετε να πάω το θέμα «επί προσωπικού», γιατί αφορά κάτι στο οποίο η θέση μου μπορεί να χαρακτηριστεί από απόλυτη ως... εκνευριστική.
Είμαι από αυτούς (τους λίγους που έχουν σταθερή άποψη) που έχω επανειλημμένα εκφράσει την άποψη πως η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού, είναι πολυτέλεια για τους «ερυθρόλευκους».
Διώξτε τον άχρηστο να ησυχάσουμε!
Πολλοί από εσάς, τους φίλους αναγνώστες έχετε κατά καιρούς διαφωνήσει, έχοντας μάλιστα τα επιχειρήματα σας. Απόλυτα σεβαστό, καθώς αυτό το νόημα έχει και η επικοινωνία.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε χθες μια τεράστια νίκη που τον κρατάει «ζωντανό» στην υπόθεση πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπράβο του και μαγκιά του και μάλιστα μεγάλη. Δε θέλω να σταθώ στο αποτέλεσμα, τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που πήρε ο Ολυμπιακός.
Θέλω όμως να σταθώ στη φιλοσοφία με την οποία αντιμετώπισαν το ματς οι «ερυθρόλευκοι», το ποιοτικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν και το γεγονός ότι δεν κάθισαν να «κλάψουν τη μοίρα» τους πριν από το παιχνίδι λόγω των πολλών απουσιών.
Τι βλέπουμε λοιπόν από τον Ολυμπιακό; Τι έχει κάνει αυτός ο προπονητής που πολλοί τον θυμούνταν όταν δεν έκανε καλό ματς ο Ουρτάδο ή ο Όσκαρ; Τι έχει δώσει αυτός ο προπονητής στον Ολυμπιακό; Κάνει καλά που τον πληρώνει ο Μαρινάκης ή θα έπρεπε να τον έχει διώξει ως αποτυχημένο;
Ο Ολυμπιακός που έχει την ξεκάθαρη επιθετική φιλοσοφία, η ομάδα που παίζει το δικό της στυλ παιχνιδιού, ανεξάρτητα με το ποιον έχει απέναντι της, η ομάδα που επιτίθεται και δεν περιμένει «κλεισμένη» έξω από την περιοχή της περιμένοντας απλά την μοίρα της. Ναι, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν δει και αυτόν τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είχαν δει το φόβο στα μάτια των παικτών της ομάδας τους.
Είχαν δει τον Ολυμπιακό να τελειώνει εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς ευκαιρία. Τον χθεσινό Ολυμπιακό όμως δεν τον είχαν ξαναδεί. Τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ δεν τον είχαν ξαναδεί. Ακόμα και στη Γερμανία απέναντι στη Ντόρτμουντ, που οι πειραιώτες δεν ήταν τόσο καλοί, διεκδίκησαν το ματς μέχρι το φινάλε.
Όλα είναι έργο του Ερνέστο Βαλβέρδε, όλα είναι δουλειά του Ισπανού προπονητή. Ασφαλώς και η κριτική είναι μέρος του παιχνιδιού, είναι μέρος του ποδοσφαίρου είναι μέρος της δουλειάς του δημοσιογράφου. Σαφώς αν υπάρχουν στοιχεία για τα οποία θα πρέπει να ασκηθεί κριτική στον προπονητή να είστε σίγουροι ότι θα είμαι από τους πρώτους που θα το κάνουν.
Ωστόσο επειδή έχω δει από κοντά τη δουλειά του Ισπανού προπονητή, επειδή είμαι σε θέση να ξέρω τι είδους άνθρωπος είναι αλλά και να βλέπω τον τρόπο με τον οποίο θέλει να περάσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η παρουσία του στον πάγκο της ομάδας του λιμανιού, είναι πολυτέλεια.
Εκτίμηση μου είναι πως η συνεισφορά του, σε αυτό που βλέπουν ως θέαμα οι φίλοι του Ολυμπιακού και όχι μόνο, είναι τεράστια και αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον. Ο Ολυμπιακός παίζει στην Ευρώπη θεαματικό ποδόσφαιρο, παίζει καλή μπάλα, άσχετα με το αν το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια ή όχι.
Όλοι οι φίλαθλοι αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο για το θέαμα, επειδή είδαμε σε μικρή ηλικία κάποια ομάδα να προσφέρει ωραίες στιγμές. Και αυτό δεν μπορεί να το στερήσει κανείς από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τη δουλειά που κάνει στην ομάδα του λιμανιού.
REDάκια
*Συγκλονιστική η εμφάνιση του Γιάννη Μανιάτη σαν αμυντικός μέσος. Ο διεθνής μπακ έκανε το ματς της ζωής του και αποτέλεσε τη «ραχοκοκκαλιά» του Ολυμπιακού. Πολύ ώριμο παιχνίδι, με ελάχιστα λάθη και το κυριότερο με ατελείωτα χιλιόμετρα για να καλύψει χώρους.
*Πολύ μεγάλη εμφάνιση από τους δύο στόπερ, Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλο, αλλά και απ' όλη την αριστερή πλευρά των «ερυθρόλευκων», Μαρκάνο και Χολέμπας. Ο Ισπανός ήταν εκπληκτικός και κέρδισε πολλούς πόντους με την εμφάνιση του.
*Μεγάλη υπόθεση για τους «ερυθρόλευκους» η εντυπωσιακή εμφάνιση του Μπάλαζ Μέγερι, ο οποίος ήταν εξαιρετικός. Ο Ούγγρος «ψήλωσε» πολύ μετά τη δεύτερη ευρωπαϊκή του βραδιά και ο Ολυμπιακός φαίνεται πως βρίσκει λύση στο πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε στην αρχή της σεζόν.
*Μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό η τεράστια πάσα του Φραν Γέστε στο γκολ του Φετφατζίδη. Μαγική μπαλιά κι εξαιρετικό του σουτ του νεαρού μέσου για να επιτευχθεί το 0-1.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: