Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μαγευτική εμφάνιση, νίκη από χρυσάφι!

Εάν δεν ερχόταν αυτή η νίκη, σήμερα θα μιλάγαμε για την μεγαλύτερη αδικία που έχει συμβεί σε βάρος ελληνικής ομάδας στο εξωτερικό. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.
Μαγευτική εμφάνιση, νίκη από χρυσάφι!
Αυτός ο Ολυμπιακός βάσει της μεγαλειώδους χθεσινής εμφάνισης στο «Βελοντρόμ», δεν θα μπορούσε να φύγει με τίποτα λιγότερο από μια θριαμβευτική νίκη, την οποία κέρδισε με το σπαθί του και σε κόντρα των πρωτοφανών ατυχιών και των απουσιών με τις οποίες ήρθε να παίξει εδώ στη Μασσαλία.
Αυτές όμως έμοιαζαν με λεπτομέρειες μπροστά στο πάθος, την ψυχή και την ανωτερότητα που έδειξε σε όλα τα επίπεδα απέναντι στους πρωταθλητές Γαλλίας. Λέγαμε πριν από το παιχνίδι ότι αν ο Ολυμπιακός κατάφερνε να μη δεχτεί γκολ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, όπως έγινε με την Αρσεναλ και την Ντόρτμουντ, θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι πολύ καλό. Αυτό όχι μόνο το πέτυχε, αλλά κατάφερε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να τρομάξει τους Γάλλους με το δημιουργικό παιχνίδι και τις ευκαιρίες που δημιούργησε στη γαλλική άμυνα. Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο τερματοφύλακας της Μαρσέιγ Μανταντά να αναδειχθεί σε ήρωα του αγώνα. ενώ από την άλλη πλευρά ο Μέγερι παρακολουθούσε όλο το πρώτο ημίχρονο σαν θεατής.
Αφού κατάφερε να αντέξει στην πίεση της Μαρσέιγ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, τα σημάδια έδειχναν ότι κάτι πολύ καλό έμελλε να συμβεί στη συνέχεια του αγώνα. Αυτό το «πολύ καλό» ήταν κάτι που ελάχιστοι αναγνώρισαν τη στιγμή που έγινε: έξω ο Φουστέρ, μέσα ο Γέστε, έξω ο Χολέβας, μέσα ο Φετφατζίδης.
Οι δυο παίκτες που μπήκαν στο γήπεδο ήταν τελικά αυτοί που έκρυψαν την μπάλα και μετουσίωσαν τη μαγεία της εμφάνισης σε μια χρυσή νίκη. Ποιοι; Ο Γέστε για τον οποίο οι περισσότεροι λέγαμε «Θεός φυλάξοι», αν παίξει κι ο Γιαννάκης ο Φετφατζίδης, τον οποίο είχαμε ξεχάσει εδώ και πολλές εβδομάδες. Ο ένας ασίστ, ο άλλος την γκολάρα που άφησε αναίσθητους τους πρωταθλητές Γαλλίας.
Η ιστορία έγραψε με χρυσά γράμματα Fetfatzidis. Θα θυμούνται το γκολ που σημείωσε χθες στο «Βελοντρόμ» για πολλά χρόνια οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Δεν ήταν όμως μόνο αυτός. Ο Μέγερι που κατέβασε ρολά στο δεύτερο ημίχρονο, οι απίθανοι «σιαμαίοι» Μελμπεργκ και Αβραάμ, ο Τοροσίδης, ο Χολέβας, ο Μανιάτης και όλα τα άλλα παιδιά πέρασαν χθες το βράδυ στο πάνθεον της ιστορίας του Ολυμπιακού.
Ακολουθεί η τελευταία και πιο σημαντική σκηνή στη μέχρι τώρα ευρωπαϊκή πορεία των Ερυθρολεύκων, καθώς καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Αρσεναλ και να πάρουν ακόμη μια ιστορική πρόκριση.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: