Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

"Ο Φετφατζίδης έκανε αυτό που του έχω πει δέκα φορές"

O Νίκος Αλέφαντος αναλύει το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ.
"Ο Φετφατζίδης έκανε αυτό που του έχω πει δέκα φορές"
"Πρόκειται για θρίαμβο. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον προπονητή. Ο Ολυμπιακός την έκανε κουρελού τη γαλλική ομάδα μέσα στο σπίτι της! Κατά κράτος τη νίκησε.
Ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός. Έκανε μια πολύ ωραία άμυνα, και οι 4 πίσω ήταν πολύ καλοί, ειδικά οι 2 σέντερ μπακ, γενικώς η αμυντική γραμμή ήταν απροσπέλαστη. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Στα χαφ είχαμε δύναμη και τρέξιμο, έτσι έπρεπε, όχι Ορμπάιθ στο «λιμανάκι» του μπροστά από τα σέντερ μπακ αραχτός, αλλά Μοντέστο με Μανιάτη που είχαν πολλά τρεξίματα σε όλους τους χώρους. Ο Μανιάτης μου άρεσε πολύ περισσότερο ως χαφ, παρά ως μπακ, δεν μπορεί ο Μανιάτης να φάει τη θέση του Τοροσίδη.
Σαν 4-4-2 ήταν αυτό, με αριστερό χαφ Χολέβας δυνατό, με δύο αμυντικά χαφ πιο πίσω και με Φουστέρ ο οποίος πιο πολύ στα χαφ κινούταν, παρά στην επίθεση. Και με 2 επιθετικούς μπροστά, Μιραλάς και Τζιμπούρ, ο οποίος Τζιμπούρ αν ήταν σε μεγαλύτερα κέφια, θα βάζαμε κι άλλα γκολ. Ο Μιραλάς έκανε πολλά ρήγματα στην άμυνα της Μαρσέιγ, την αλάλιασε. Το γκολ του έλειψε, αλλά ήταν πολύ καλός. Μιλάμε για παίκτη, δεν θέλω να βρίζετε τον Μιραλάς.
Παλέψανε σκυλίσια τα παιδιά, και στα 2 ημίχρονα, από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο. Και μπράβο στον Βαλβέρδε που ρίσκαρε και κυνήγησε τη νίκη. Όχι την ισοπαλία, αλλά τη νίκη. Είδα μία ομάδα δυνατή σε όλες τις γραμμές.
Και όχι ψηλά την άμυνα, να πιάνεται κορόιδο, όπως στο πρώτο τέταρτο στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό που βρήκαν χώρους οι αντίπαλοι να σου κάνουν φάσεις στην πλάτη της άμυνάς σου και να βάλουν γκολ. Έτσι πρέπει να παίζει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, με σφικτές τις γραμμές, με χαλύβδινη άμυνα που μόλις πάρεις τη μπάλα κατευθείαν να πηγαίνεις σε γρήγορες επιθέσεις. Έτσι παίζει ο Μουρίνιο με τη Ρεάλ και ήδη την έφτιαξε, όπως ήμουν σίγουρος ότι θα το κάνει, και βάζει πολλά γκολ σε Ισπανία και σε Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο, όχι το «όσα βάλουμε και όσα φάμε». Ήταν ένας χαλύβδινος Ολυμπιακός που έκλεινε τους χώρους και έβγαινε γρήγορα μπροστά.
Ήταν πολύ καλές και οι αλλαγές του Βαλβέρδε, του βγήκανε. Στο σημείο που βγάζει τον Φουστέρ, καλώς τον βγάζει, δεν ήταν σε μέρα, και καλώς βάζει μέσα έναν πασαδόρο, να του βγάλει 2-3 ασίστ για το γκολ που έψαχνε. Ο Γέστε από πνευμόνια δεν έχει, και χαλύβδινος δεν είναι, την πάσα όμως την έχει, και ειδικά πίσω από τον φορ είναι καλύτερα γι’ αυτόν να παίζει, όπως έπαιξε τώρα. Δεν είναι για να τον βάλεις ούτε στην πλευρά να έχει πολύ χώρο να καλύψει, ούτε για να τον βάλεις δίπλα στον αμυντικό χαφ να τρέξει να κόψει. Για εκεί που έπαιξε χθες είναι ο Γέστε. Μαγική η ασίστ, άφησε άναυδη την άμυνα της Μαρσέιγ.
Επίσης ο Φετφατζίδης αναστήθηκε, έκανε αυτό που του έχω πει δέκα φορές, μην φοβάσαι, σούταρε, κυνήγα το γκολ, θα σε ανεβάσει το γκολ, θα γίνεις άλλος άνθρωπος. Είδατε πώς ανέβηκε η ψυχολογία του μετά το γκολ, την τεχνική την έχει, να μην φοβάται πρέπει. Να φτιάξει τα πόδια του, να γίνουν κανόνια.
Ακόμα και αν δεν κέρδιζε ο Ολυμπιακός, πάλι θα έλεγα ότι η τακτική του Βαλβέρδε ήταν σωστή, είχε ρυθμό η ομάδα σε όλο το ματς, έπαιζε άμυνα και επίθεση όπως έπρεπε. Και στην προηγούμενη στήλη παρ’ ότι δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό, είπα ότι για τις κινήσεις του και την τακτική του δεν έχω να κάνω κριτική. Η γκρίνια ήταν μόνο για τις μεταγραφές το καλοκαίρι. Και πράγματι είδαμε έναν Ολυμπιακό χθες να παίζει πολύ καλά, χωρίς τις μεταγραφές του καλοκαιριού στην αρχική 11άδα! Μόνο ο Μαρκάνο ήταν καινούργιος.
Ο Μέγερι δεν έκανε τη μεγάλη απόκρουση, αλλά ουδεμία σχέση με Κοστάντζο. Έβγαινε αποφασιστικά, πάταγε γερά, έδειχνε σίγουρος, είναι ελαστικός, βελτιώνεται όσο περνάει ο χρόνος. Πρέπει να φέρουμε ένα μεγάλο τερματοφύλακα, να κάνουμε δίδυμο με τον μικρό τον Μέγερι, να ησυχάσουμε με αυτή τη θέση.
Θα περάσει ο Ολυμπιακός. Θα κερδίσει την Άρσεναλ εδώ. Θέλει δεν θέλει η Άρσεναλ, είναι ή δεν είναι αδιάφορη, θα χάσει! Θα γκρεμίσουμε το Καραϊσκάκη. Δεν πιστεύω ότι αυτή η Μαρσέιγ θα πάει να κερδίσει στη Γερμανία τη Ντόρτμουντ η οποία δεν είναι αδιάφορη.
Έρχονται μεγάλα ματς μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Έρχεται μεγάλη σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα. Σηκώθηκε πάλι η Μπαρτσελόνα από την πτώση που πέρασε, σπουδαίο το διπλό που έκανε στο Μιλάνο. Η άμυνά της όμως τρώει εύκολα το γκολ. Ο Μουρίνιο την έφτιαξε τη Ρεάλ, είναι σε φοβερή κατάσταση, θα πέσουν κορμιά με την Μπαρτσελόνα. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε."
 
πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: