Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ποιος να το φανταζόταν!!

Τα τρία φαβορί στην Αγγλία για τον τίτλο, ήταν στην αρχή της χρονιάς, οι δύο σύλλογοι του Μάντσεστερ και η Τσέλσι. . Με τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ να ολοκληρώνεται αυτή που χαμογελάει διάπλατα είναι η τέταρτη εκπρόσωπος, η Άρσεναλ! Η ομάδα που αμφισβητήθηκε έντονα στην αρχή της σεζόν!
Ποιος να το φανταζόταν!
Άρσεναλ
Οι «κανονιέρηδες» που ξεκίνησαν τη σεζόν με έντονη κριτική και αμφισβήτηση λόγω των πωλήσεων Φάμπρεγας, Νασρί και Κλισί και της μη επαρκούς αντικατάστασής τους, που ξεκίνησαν με προκριματικά αποκλείοντας δύσκολα την Ουντινέζε, που έκαναν αρνητικό ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ με την ήττα 8-2 από τη Γιουνάιτεντ, είναι οι μόνοι δικαιωμένοι. Ο μοναδικός από τους εκπροσώπους της Αγγλίας που καθάρισε από την πέμπτη αγωνιστική την υπόθεση πρόκριση είναι η «κατατρεγμένη» Άρσεναλ που χρειάστηκε να ξεπεράσει δεκάδες ψυχολογικά και αγωνιστικά προβλήματα.
Ο Αρσέν Βενγκέρ είδε τους παίκτες του να προκρίνονται πανηγυρικά πρώτοι και αήττητοι και να πηγαίνουν αδιάφοροι την τελευταία αγωνιστική στην Αθήνα.
Η βαθμολογία:
1) Άρσεναλ 11 (5-2)
2) Μαρσέιγ 7 (4-1)
3) Ολυμπιακός 6 (5-5)
4) Ντόρτμουντ 4 (3-8)
Η τελευταία αγωνιστική (6/12):
Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ
Τσέλσι
Οι «μπλε» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλαν ψηλά τον πήχη για φέτος και από τον Γενάρη μέχρι το καλοκαίρι δόθηκαν πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ και αποκτήθηκαν παίκτες όπως ο Τόρες, ο Νταβίντ Λουίζ, ο Μεϊρέλες, ο Μάτα, ο Λουκάκου και ο «νέος Μουρίνιο», Αντρέ Βίλας Μπόας. Η μέτρια απόδοση στις πρώτες νίκες, είχε συνοδευτεί από μέτρια κριτική, όμως όταν άρχισαν και τα στραβοπατήματα, το πράγμα ξέφυγε.
Με την τελευταία ήττα από τη Λεβερκούζεν, η Τσέλσι χρειάζεται πλέον τη νίκη ή έστω την ισοπαλία με 0-0 κόντρα στη Βαλένθια στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.
Η βαθμολογία
1) Λεβερκούζεν 9 (7-7)
2) Τσέλσι 8 (10-4)
3) Βαλένθια 8 (12-4)
4) Γκενκ 2 (1-15)
Η τελευταία αγωνιστική (06/12)
Τσέλσι-Βαλένθια
Γκενκ-Λεβερκούζεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Η πρωταθλήτρια Αγγλίας ξεκίνησε εκπληκτικά στο πρωτάθλημα, αλλά δεν συνέβαινε το ίδιο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι συνεχείς τραυματισμοί και η επιλογή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να χρησιμοποιεί δεύτερες κυρίως επιλογές στην Ευρώπη και τις πρώτες στο πρωτάθλημα, έφεραν τους «κόκκινους διαβόλους» σε μία περίεργη κατάσταση στον όμιλο, να έχουν επικρατήσει μόνο δύο φορές και αυτές επί της ουραγού Οτελούλ.
Η Γιουνάιτεντ θέλει τώρα μία ισοπαλία εκτός έδρας με τη Βασιλεία για να περάσει στην επόμενη φάση, με την Μπενφίκα να έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.
Βαθμολογία
1. Μπενφίκα 9 (7-4)
2. Μαν.Γιουνάιτεντ 9 (10-6)
3. Βασιλεία 8 (9-9)
4. Οτελούλ 0 (3-10)
Επόμενη αγωνιστική
Βασιλεία – Μαν.Γιουνάιτεντ
Μπενφίκα – Οτελούλ
Μάντσεστερ Σίτι
Οι «πολίτες» για ακόμη μία φορά τίναξαν την μπάνκα στον αέρα και στην Αγγλία έδειξαν ότι ο Σεΐχης Μανσούρ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, ανεβάζοντας συνεχώς επίπεδο την ομάδα. Η Σίτι έχει πάρει «αέρα» πέντε βαθμών στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως τα πράγματα είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα στην Ευρώπη, όπου πάντως έχει και τα ελαφρυντικά της πρωτάρας στη διοργάνωση. Μετά και την ήττα στη Νάπολι βρίσκεται στην πιο δυσχερή θέση για πρόκριση από όλες τις αγγλικές εκπροσώπους.
Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν αρκούνται ούτε στη δική του αναγκαία νίκη επί της Μπάγερν, αφού ελπίζουν παράλληλα σε στραβοπάτημα της Νάπολι στην έδρα της Βιγιαρεάλ.
Η βαθμολογία
1) Μπάγερν Μονάχου 13 (11-4)
2) Νάπολι 8 (8-6)
3) Μάντσεστερ Σίτι 7 (7-6)
4) Βιγιαρεάλ 0 (2-12)
Η τελευταία αγωνιστική (07/12)
Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου
Βιγιαρεάλ-Νάπολι
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: