Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τι μας δίδαξε η 5η αγωνιστική του Τσου Λου!!

Αρκετά, αρκεί να έχεις βγάλει τις τσίμπλες από τα μάτια και να μην ασχολείσαι ακόμα με το αν ήταν 20 πόντους οφσάιντ ή όχι ο Φετφατζίδης. To Fight Club σχολιάζει...
Τι μας δίδαξε η 5η αγωνιστική του Τσου Λου
*Η «αγγλική ναυαρχίδα» βάζει νερά
Με εξαίρεση την Άρσεναλ που έκανε θεαματικό ντεμαράζ -μετατρεπόμενη βέβαια σε Van Persie F.C., μια και χωρίς τα 13 φετινά γκολ του Ολλανδού δεν θα πήγαινε πουθενά- οι άλλες τρεις αγγλικές ομάδες που ξεκίνησαν θέτοντας μακρινούς στόχους στη φετινή διοργάνωση κινδυνεύουν να μην περάσουν καν στους «16». Στη χειρότερη θέση βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι που πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τη Μπάγερν και η Νάπολι την ίδια ώρα να μην νικήσει στην έδρα της παντελώς αδιάφορης Βιγιαρεάλ (σε ισοβαθμία υπερτερούν οι Ιταλοί).
Μετά έχουμε την Τσέλσι που υποχρεούται να κερδίσει τη Βαλένθια για να περάσει, καθώς σε ισοβαθμία υπερέχουν οι Ισπανοί λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (εννοείται ότι η Μπάγερ Λ. θα πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό από τη Γκενκ και θα τερματίσει εύκολα πρώτη). Τέλος η Μάντσεστερ Γ. θα παλέψει για να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό στην έδρα της Βασιλείας και να περάσει ως δεύτερη, με δεδομένο ότι η Μπενφίκα θα κερδίσει την Οτελούλ στην Πορτογαλία και θα τερματίσει πρώτη. Μεγάλα ζόρια και για τις τρεις, σε περίπτωση πολλαπλής αποτυχίας ο πήχης -το ύψος του οποίου οι ίδιες έθεσαν- θα πέσει με φόρα και δύναμη στα κεφάλια τους.
*Πίσω από τη βιτρίνα του Ρονάλντο «έχει πολύ πράμα»
Τα 18 φετινά γκολ του Πορτογάλου και η υπερ-προβολή του από τα μίντια, σε συνδυασμό με τις πανηγυρικές «καβαλαρίες» του προπονητή του, κλέβουν τις περισσότερες ματιές. Για να δουλέψει, όμως, και να αποδώσει το σύνολο όπως αποδίδει χρειάζονται πολλά περισσότερα. Τον Κασίγιας να αποκρούσει, τον Τσάμπι Αλόνσο να οργανώνει, τους Οζίλ-Κακά-Ντι Μαρία και -κυρίως- αυτούς που θα σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Εδώ ακριβώς μπαίνουν στο κάδρο ο Μπενζεμά με τον Ιγκουαϊν. Παρά τους τραυματισμούς που είχαν, την απαξίωση που δέχτηκαν, παρά το γεγονός ότι από «καπεταναίοι» έγιναν «μούτσοι», έχουν φέτος πετύχει 12 γκολ έκαστος (σε 17 και 19 εμφανίσεις αντίστοιχα) συμβάλλοντας αποφασιστικότατα στην έξοχη μέχρι στιγμής εικόνα της φετινής Ρεάλ.
*Και οι τσουρουκάδες έσονται πρώτοι
Και ναι, ο άνθρωπος που αν δεν υπήρχε ο Πίπο ο Ιντζάγκι θα είχε κερδίσει άκοπα τον τίτλο του «φορ που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ του μέσα από τη μικρή περιοχή», ο αντιτουριστικός, σχετικά άτεχνος και βραδυκίνητος Μάριο Γκόμεζ φιγουράρει στην κορυφή των σκόρερς του θεσμού με 6 γκολ παρέα με τον Μέσι, έχοντας πετύχει τα δικά του σε μόλις 10 προσπάθειες! Έχοντας μάλιστα φτάσει τα 21 γκολ σε 20 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, πάει φουλαριστός για να ξεπεράσει το ατομικό του ρεκόρ των 39 γκολ, που πέτυχε πέρυσι με την Μπάγερν. Ποιον νοιάζει που τα μισά είναι με το μπούτι και τ’ άλλα μισά με το στέρνο; Φτάνει να μετράνε.
*Τα λεφτά δεν φέρνουν -ντε και καλά- την ευτυχία
Ο Αχμέτοφ τροφοδοτεί και χαρά δεν βλέπει. Εκεί που μετά την κατάκτηση του ΟΥΕΦΑ το 2009 νόμιζε ότι η Σαχτάρ έβαλε τις βάσεις για το επόμενο επίπεδο, ήρθε η φετινή συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ για να γυρίσει την ομάδα δύο βήματα πίσω. Τι κι αν έδωσε ένα καράβι λεφτά για να φέρει πίσω τον Τσιγκρίνσκι και να αγοράσει τον Εντουάρντο από την Άρσεναλ. Τι κι αν συνέχισε το παιδομάζωμα από τις μικρές εθνικές της Βραζιλίας με Ντάγκλας Κόστα, Ντεντίνιο και Άλεξ Τεξέιρα... Δύο ήττες, τρεις ισοπαλίες, τέρματα 4-8 και αποκλεισμός μία αγωνιστική πριν το τέλος. Η δημόσια συγνώμη του Λουτσέσκου προς τον κόσμο της ομάδας δεν θα κατευνάσει -λογικά- την οργή του προέδρου. Κι αυτός με τη σειρά του πάλι λεφτά θα δώσει. Δεν ξέρουμε όμως ακόμα αν θα πάνε σε νέες αγορές για την ενδυνάμωση του ρόστερ ή για την αποζημίωση του Ρουμάνου.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: