Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Οι συνθέσεις στο Μπάγερν-Μπαρτσελόνα!

Δείτε τους εκλεκτούς των Πεπ Γκουαρντιόλα και Λουίς Ενρίκε για την δεύτερη (έπειτα το 3-0 στην Βαρκελώνη) μονομαχία των δύο ομάδων στην «Allianz Arena» για τα ημιτελικά του Champions League.

Οι συνθέσεις στο Μπάγερν-Μπαρτσελόνα
Αυτούς που περίμεναν βασικό τον Μάριο Γκέτσε, στη θέση του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, διέψευσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που κατεβάζει την Μπάγερν με συντηρητικό σχήμα.

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπενάτια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Μίλερ, Λαμ, Τιάγκο,Σβαϊνστάιγκερ , Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο: Ρέινα, Ντάντε, Μαρτίνεθ, Πισάρο, Γκαουντίνο, Γκέτσε, Ρόντε, Βάιζερ





Από την πλευρά του, ο Λουίς Ενρίκε δεν πήγε σε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής και παρατάσσει τους Καταλανούς με την… γνωστή εντεκάδα.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Στον πάγκο: Μπράβο, Μπαρτρά, Αντριάνο, Ματιέ, Τσάβι, Ραφίνια, Πέδρο *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χάνει» Παπαδόπουλο ο ΠΑΟΚ!!

Τη χειρότερη δυνατή στιγμή, λίγες μέρες πριν την έναρξη των πλέι οφ δηλαδή, ο ΠΑΟΚ χάνει για διάστημα δύο εβδομάδων τον Δημήτρη Παπαδόπουλο… Προληπτικά απών από την προπόνηση και ο Φακούντο Πάρα.

«Χάνει» Παπαδόπουλο ο ΠΑΟΚ!
Σημαντικό πρόβλημα προέκυψε στον ΠΑΟΚ με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που θα μείνει για δύο εβδομάδες μακριά από κάθε αγωνιστική δράση κι επομένως δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα σε κάποια ματς των πλέι οφ.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε, ο διεθνής επιθετικός υπέστη θλάση πρώτου προς δεύτερου βαθμού στο παιχνίδι με τη Βέροια και θα επανέλθει μετά από 10-15 μέρες.

Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι αρχικοί φόβοι και λείψει για δύο εβδομάδες, δεν θα μπορέσει να παίξει σε δύο ή ακόμη και τρία ματς των πλέι οφ που είναι προγραμματισμένα για τις 20/5 (εκτός με Ατρόμητο), 24/5 (εντός με Αστέρα) και 27/5 (εντός με Παναθηναϊκό).

Ο Παπαδόπουλος, όπως είναι λογικό, δεν πήρε μέρος στην προπόνηση του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ ι Στέφανος Αθανασιάδης , Εγιάλ Γκολάσα, Μιγκέλ Βίτορ, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Εργκούς Κάτσε, Αστέριος Γιακουμής συνέχισαν τη θεραπεία τους.

Πρόβλημα υπήρξε και με τον Φακούντο Περέιρα που έκανε προληπτικά ειδικό πρόγραμμα επειδή ένιωσε σφιχτή τη γάμπα του και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πρόγραμμα αποκατάστασης.

Αντίθετα, καλύτερα ήταν τα νέα για Ράζβαν Ρατς και Αλέξανδρο Τζιόλη που προπονήθηκαν κανονικά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόωρος αποκλεισμός του Κύργιου στη Ρώμη!!


Την ήττα με 2-0 σετ γνώρισε ο Νικ Κύργιος απέναντι στον Φελιθιάνο Λόπεθ στη Ρώμη στο ντεμπούτο του στο τελευταίο τουρνουά Masters πριν το Roland Garros. Προκλητική η συμπεριφορά του Ισπανού στο τέλος.

Πρόωρος αποκλεισμός του Κύργιου στη Ρώμη

Έτσι, έμεινε πρόωρα εκτός «νυμφώνος» στη διοργάνωση και έχασε την ευκαιρία να ανέβει ακόμα ψηλότερα από το Νο30 στην παγκόσμια κατάταξη. Πλέον, θα περιμένουμε να δούμε αν θα αγωνιστεί στο Challenger της Νίκαιας την επόμενη εβδομάδα, λίγες μέρες πριν το Roland Garros στο Παρίσι.

Ο ομογενής από την Καμπέρα ρίσκαρε πολύ στο σερβίς, όμως δεν του βγήκε αυτή η στρατηγική στον επιθυμητό βαθμό, αφού είχε συνολικά 9 άσους, αλλά και 6 διπλές παραβάσεις. Αντίθετα, ο αντίπαλός του ήταν πιο αποτελεσματικός με 12 άσους και μόνο τρία double faults.

Στο πρώτο σετ, ο Κύργιος με τον Λόπεθ πήγαιναν χέρι-χέρι με 4-4 games, έχοντας καταφέρει από ένα break. Ο Ισπανός, όμως, «έσπασε» για μία ακόμα φορά το σερβίς του 20χρονου άσου και έκανε το 1-0 σετ με 6-4 games. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κύργιος είχε τέσσερα διπλά λάθη και ήταν χειρότερος και στις επιστροφές από τον Λόπεθ.

inner

Στη συνέχεια, ο Ελληνοαυστραλός ήταν πιο προσεκτικός και περιόρισε τα πολλά λάθη του πρώτου σετ. Αν και έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, δεν κατόρθωσε να κάνει το break στη μοναδική ευκαιρία που του έδωσε ο Ισπανός. Κάπως έτσι, το παιχνίδι κρίθηκε στο tie break, όπου ο 33χρονος Λόπεθ έδειξε την εμπειρία του και πήρε το τελευταίο και καθοριστικό game με 7-4, φτάνοντας στην τελική νίκη με 2-0 σετ.

Κακή εντύπωση προκάλεσε, ωστόσο, η συμπεριφορά του Ισπανού μετά τη λήξη του αγώνα, αφού φέρεται να έβρισε ορισμένους θεατές που υποστήριζαν με ενθουσιώδη τρόπο τον Κύργιο!


Επόμενος αντίπαλός για τον Φελιθιάνο Λόπεθ στη φάση των «32» θα είναι ο Σέρβος Βίκτορ Τροϊτσκι, ο οποίος νίκησε πολύ δύσκολα τον Μπέρναρντ Τόμικ με 2-1, σε ένα συγκλονιστικό ματς, αφού και τα τρία σετ κρίθηκαν στο tie break. 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντονής: «Παράγοντες παρεμβαίνουν για ποδοσφαιρικό Grexit»

Μιλώντας σε Ημερίδα κατά της βίας ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ανέφερε πως υπάρχουν παράγοντες που επιθυμούν το ποδοσφαιρικό Grexit και κάνουν ενέργειες για να γίνει και επισήμανε πως αν τα καταφέρουν αυτοί θα έχουν πρόβλημα γιατί τότε δεν θα τους προστατεύουν οι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής παρευρέθηκε στην Ημερίδα με θέμα: «Η πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας - Η ευρωπαϊκή εμπειρία», την οποία συνδιοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Στην ομιλία του ο κ. Κοντονής ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Είναι ευτυχής σύμπτωση, ότι η σημερινή συζήτηση γίνεται λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νέου νόμου που ήρθε να αντιμετωπίσει επείγοντα ζητήματα κατά της βίας. Αυτή την περίοδο που διανύουμε, όσον αφορά τα αθλητικά γεγονότα, δεν είναι μόνο τα θέματα εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και ειδικότερα του επαγγελματικού, αλλά και μία βίαιη παρέμβαση οικονομικών παραμέτρων και παραγόντων. Όπως για παράδειγμα το φαινόμενο των στημένων αγώνων. Είναι επίσης η οργάνωση, επ΄ αμοιβή τις περισσότερες φορές, ομάδων φιλάθλων, όπως το περιέγραψε με σαφήνεια και ο κ. Πανούσης, οι οποίοι αν και νομίζουν ότι δίνουν μια… μάχη με έναν ακραίο τρόπο υπέρ της ομάδας και της φανέλας, δίνουν μια… μάχη υπεράσπισης των οικονομικών συμφερόντων των ιδιοκτητών των ομάδων.
Μου κάνει τρομερή εντύπωση, πώς υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι στρατεύονται και δεν αντιλαμβάνονται ότι πίσω από οποιαδήποτε συμπάθεια στην ομάδα, όχι μόνο υποκρίνονται, αλλά υπερασπίζονται τα οικονομικά συμφέροντα των ιδιοκτητών των ομάδων. Και μάλιστα όλοι αυτοί που επιτίθενται, το κάνουν ακριβώς για να μην εφαρμόζεται ο νόμος. Αυτό που είναι όρος και προϋπόθεση συνολικής συνύπαρξης, πρέπει να μπει υπό αμφισβήτηση. Υπάρχει παράλληλα από ομάδα φιλάθλων, δηλαδή ένα τμήμα της κοινωνίας η οποία απαιτεί να μην εφαρμόζεται ο νόμος και αντ’ αυτού να λειτουργεί υπέρ ισχυρών οικονομικών παραγόντων. Αυτό είναι όνειδος για την έννομη τάξη της χώρας για μια οργανωμένη κοινωνία ή ένα κράτος δικαίου.
Η κυβέρνηση με την ανάληψη των καθηκόντων της, βρέθηκε μπροστά σε ένα κύμα βίας το οποίο ήταν ακραίο, οργανωμένο και είχε και συνέχεια. Αυτό μας ανάγκασε να πάρουμε τα πρώτα μέτρα, τα οποία ήταν προληπτικά. Τη διακοπή του πρωταθλήματος για μία αγωνιστική και στη συνέχεια τη διεξαγωγή δύο αγωνιστικών, κεκλεισμένων των θυρών, για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αμέσως μετά ακολούθησε η προσπάθεια νομοθέτησης. Θα μιλήσω για τρία σημεία τα οποία είναι πολύ χρήσιμα σε αυτό το νομοσχέδιο.
Το πρώτο είναι η επιβολή από πλευράς του κράτους, διοικητικών προστίμων και ποινών. Θα ήθελα να πω ότι μου είχε κάνει εντύπωση, ως μέλος της κυβέρνησης, ότι όταν διερευνήσαμε το νομοθετικό πλαίσιο για να επέμβουμε, στηλιτεύοντας τέτοια φαινόμενα και κάνοντας σαφή την πρόθεση του κράτους να φέρει ενώπιον των ευθυνών τους, πρώτα και κύρια τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες αλλά και όλες τις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες, βρεθήκαμε σε ένα κενό. Τέτοιο πράγμα δεν υπήρχε. Σε επιβολή διοικητικών προστίμων δεν μπορούσε να προχωρήσει κανένας κρατικός και διοικητικός φορέας. Και θεσμοθετήσαμε κάτι τέτοιο για να γνωρίζουν όλοι από δω και πέρα, ότι δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με την πειθαρχική δικαιοδοσία των διοργανωτριών αρχών, ή την ποινική εμπλοκή, σε περιπτώσεις παραβάσεων του ποινικού νόμου, αλλά θα έχουν να κάνουν με την άμεση επιβολή διοικητικών προστίμων για την πάταξη αυτών των φαινομένων και τον καταλογισμών ευθυνών εκεί που πρέπει.
Το δεύτερο είναι η εμπλοκή πλέον τακτικών δικαστών στην απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης. Επί περίπου μία δεκαετία, οι φορείς του ποδοσφαίρου οργάνωσαν την πειθαρχική απονομή δικαιοσύνης με έναν τρόπο ο οποίος θα μπορούσε να είναι εξαιρετικός, πλην όμως αποδείχθηκε στην πράξη, ότι ήταν από τους χειρότερους που θα μπορούσε να υπάρξουν. Και το λέω αυτό, διότι δεν θεωρώ ότι είναι τυχαίο, πώς οι πρώτοι οι οποίοι έλαβαν κλήση σε απολογία για κακουργηματικές πράξεις από τον αρμόδιο ειδικό ανακριτή, ήταν ακριβώς αυτά τα μέλη που συγκροτούσαν τα πειθαρχικά συμβούλια και που προφανώς σε αυτό το στάδιο της ποινικής διαδικασίας διακριβώνεται, ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες. Επομένως αν το κράτος και η κυβέρνηση βλέπει ότι υπάρχει μια παθογένεια, τι θα πρέπει να κάνει; Να κλείσει τα μάτια και να σταυρώσει τα χέρια; ή να επέμβει με το μοναδικό τρόπο που μπορεί, που δεν είναι άλλος από τη νομοθετική διαδικασία;
Το τρίτο ζήτημα για το οποίο έχει… χυθεί πολύ μελάνι, είναι το θέμα του αυτοδιοίκητου. Η ελληνική έννομη τάξη, αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο σε πληθώρα θεσμών στη χώρα, οι οποίοι μπορεί να είναι κρατικοί θεσμοί, όπως είναι τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αλλά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Πουθενά όμως η ελληνική έννομη τάξη και ιδίως στον αθλητισμό, δεν αναγνωρίζει καθεστώς αυτονομίας. Το άρθρο 16 παρ. 9 του Συντάγματος ορίζει ότι, ο αθλητισμός εποπτεύεται και ελέγχεται από το κράτος. Δεν λέει το Σύνταγμά μας, εξαιρουμένου του ποδοσφαίρου. Επομένως αν θέλουμε να είμαστε ελαχίστως συνεπείς με τις συνταγματικές διατάξεις θα πρέπει να νομοθετούμε κατά τον τρόπο που μας υποδεικνύεται από το Σύνταγμα. Δυστυχώς τα τελευταία εννέα χρόνια υπήρχε ένα καθεστώς αυτονομίας, όπως ακριβώς περιγραφόταν στο νόμο του 2006, το οποίο επέτρεπε μια κατάσταση ασυδοσίας και ανέλεγκτου, υπέρ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αυτό το καθεστώς με την ψήφιση του νόμου τελείωσε. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επανέρχεται σε ένα καθεστώς κανονικότητας και αυτοδιοίκητου, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί απολύτως, ασκώντας με τα όργανα τα οποία προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία όλες εκείνες τις πράξεις ελέγχου, υπέρ της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισονομίας.
Δεν θα επεκταθώ στις άλλες διατάξεις του νόμου. Θα αναφερθώ μόνο στο θέμα των διοικητικών προστίμων, τα οποία μπορεί να επιβληθούν με τη σύμπραξη δύο υπουργών της κυβέρνησης εις βάρος ιδιοκτητών αθλητικών μέσων ενημέρωσης. Και για το οποίο ζήτημα έγινε εκτεταμένος διάλογος. Κατά πρώτον η κυβέρνηση έλαβε σοβαρά υπόψη τις θέσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των δημοσιογράφων, τα οποία ζήτησαν να διευκρινιστεί απολύτως ότι αυτά τα διοικητικά πρόστιμα, επιβάλλονται εις βάρος ιδιοκτητών και όχι δημοσιογράφων. Αυτό συμπεριελήφθη με ρητό τρόπο στο νόμο, οπότε δεν μπορεί να γίνει λόγος για λογοκρισία. Εδώ όμως πρέπει να είμαστε περισσότερο ειλικρινείς. Υπάρχει ένα κομμάτι του οπαδικού Τύπου, έντυπου ή ηλεκτρονικού, το οποίο παράγει πρωτογενώς βία. Υπάρχουν πρωτοσέλιδα, ή άρθρα τα οποία κατά τη γνώμη μου, συνιστούν πρόσκληση σε αξιόποινες πράξεις και διοχετεύουν ένα δηλητήριο μισαλλοδοξίας και αλληλοεξόντωσης, ιδίως στους νέους ανθρώπους οι οποίοι είναι οι αναγνώστες αυτών των μέσων. Θέλω να πω ότι όσον αφορά την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να στραφούμε εναντίον ουδενός, ό,τι και να γραφτεί εναντίον μας.
Θέλω να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το ότι μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση που κορμό έχει την αριστερά, η οποία έχει υποστεί τα πάνδεινα όσον αφορά τον πειθαναγκασμό σε ιδέες και απόψεις και τις κατασταλτικές λειτουργίες μηχανισμών του κράτους, όσον αφορά τις απόψεις και την έκφραση των ιδεών της, δεν πρόκειται να ακολουθήσει τέτοιες πρακτικές, ακριβώς διότι τις έχει υποστεί. Μη φοβόσαστε λοιπόν λογοκρισία. Η λογοκρισία είναι κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με το αξιακό φορτίο της ίδιας της αριστεράς.
Τελειώνοντας θέλω να πω ότι το πρόβλημα της βίας και το πρόβλημα του χουλιγκανισμού όπως πολύ σωστά ανέπτυξε ο συνάδελφος Γιάννης Πανούσης δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό. Και επειδή τελευταία αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας έτσι όπως έχουν οξυνθεί και έχουν αναδειχθεί είναι και ευρωπαϊκά προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας που η Κυβέρνηση κυρίως μιλάει, είναι και ευρωπαϊκό. Έτσι και το πρόβλημα της αντιμετώπισης της βίας χρειάζεται ευρωπαϊκές πολιτικές. Οι ευρωπαϊκές πολιτικές έχουν δυσκολία και θα πρέπει να αναπτυχθούν και για την πάταξη αυτοτελώς του προβλήματος της βίας αλλά και για τις σχέσεις που θα έχει Κομισιόν η Ε.Ε. και οι Εθνικές Κυβερνήσεις με τις διεθνείς ομοσπονδίες τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Πρέπει να υπάρξει ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο συνεργασίας.
Αυτό το θέμα θα τεθεί από τη μεριά της Κυβέρνησης στη σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού στις 18 και 19 του μηνός διότι θεωρούμε ότι είναι πρώτη προτεραιότητα. Τώρα προτεραιότητα μας είναι να λυθεί και να αρχίσει επιτέλους μια συζήτηση με τις διεθνείς ομοσπονδίες σε ένα πλαίσιο κανόνων, υποχρεώσεων και δικαιωμάτων.
Διαλαμβάνονται σήμερα στον Τύπο πληροφορίες, ότι επίκειται αντίδραση αύριο από τις διεθνείς ομοσπονδίες στο νομοσχέδιο το οποίο ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα με διευρυμένη πλειοψηφία. Θέλω να πω ότι η Κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου και συνεννόησης με τις διεθνείς ομοσπονδίες και μια ενδεχομένως, δεν το ξέρουμε, τελεσιγραφικού τύπου παρέμβαση σχετικά με το νομοθέτημα το οποίο κυρίαρχα η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε, αποτελεί μια προβληματική εξέλιξη σε έναν καλό και εποικοδομητικό διάλογο τον οποίο είχαμε εγκαινιάσει και είχαμε προχωρήσει. Θεωρώ ότι αυτά τα προβλήματα και οι διαφορές που ενδεχομένως να υπάρχουν δεν μπορούν να λύνονται με τελεσιγραφικού τύπου παρεμβάσεις από τη μία ή την άλλη πλευρά.
Χρειάζεται διάλογος και χρειάζεται και η κατανόηση όλων των πτυχών και κυρίως των νομοθετικών ορίων που ο κάθε λαός μέσω του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας έχει εγκαινιάσει. Έτσι για να λέμε ότι επιβραβεύεται και επιβεβαιώνεται και η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Όπως η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ έχουν ένα καταστατικό που το σέβονται και το σεβόμαστε και εμείς και πρέπει να το τηρούν, άλλο τόσο και το ελληνικό κράτος και η ελληνική πολιτεία έχει ένα Σύνταγμα και μία κείμενη νομοθεσία, την οποία πρέπει να σέβονται και να λαμβάνουν υπόψη τους όλοι.
Τις τελευταίες μέρες έχουμε διαπιστώσει και μη θέλοντας να… ρίξουμε λάδι στη φωτιά, ότι εγχώριοι παράγοντες του ποδοσφαίρου έχουν λειτουργήσει όχι προς επιβεβαίωση της προσπάθειας της Κυβέρνησης, να υπάρξει δηλαδή ένα πλαίσιο συνεννόησης με τις διεθνείς ομοσπονδίες και παραμονή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Παρεμβαίνουν ακριβώς στην αντίθετη περίπτωση, εγχώριοι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου για να υπάρξει αποβολή των ελληνικών ομάδων. Θέλω να τους πω με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι εάν συμβεί το παραμικρό προς αυτή την κατεύθυνση την οποία επικινδύνως ακολουθούν, οι πρώτοι οι οποίοι θα έχουν να υποστούν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους θα είναι οι ίδιοι, γιατί πλέον θα συζητούν με την ελληνική κυβέρνηση χωρίς τη διεθνή προστασία. Και αυτό ας το καταλάβουν έστω και τη δωδεκάτη».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το έχει ξανακάνει ο Πεπ!! (vids)

O Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τις ανατροπές που έχει κάνει στην καριέρα του στα ευρωπαϊκά κύπελλα ο τεχνικός της Μπάγερν, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής.
Ένα μεγάλο «θαύμα» αναζητά απόψε η Μπάγερν Μονάχου. Το 3-0 της Μπαρτσελόνα στον πρώτο ημιτελικό δεν αφήνει πολλές ελπίδες πρόκρισης στον τελικό για τους Βαυαρούς, οι οποίοι όμως σαν κλασικοί Γερμανοί είναι δεδομένο πως θα παλέψουν μέχρι το 90’. Ανατροπή έκανε και στον προηγούμενο γύρο η Μπάγερν, καθώς είχε ηττηθεί με 3-1 στο πρώτο ματς από την Πόρτο, όμως στον επαναληπτικό διέλυσε τους «δράκους» με 6-1.
Το... παράδειγμα για την Μπάγερν έρχεται από τον πάγκο. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι αυτός που έχει φτάσει ουκ ολίγες φορές σε ανατροπή σκορ στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Συγκεκριμένα τέσσερις φορές, δύο ως παίκτης και άλλες δύο ως προπονητής. Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, πάντως, το σκορ του πρώτου αγώνα δεν ήταν τόσο βαρύ, όμως όλες είχαν ένα κοινό. Ο Γκουαρντιόλα τα κατάφερε με τη σημερινή του αντίπαλο και μεγάλη του αγάπη, την Μπαρτσελόνα. Ας θυμηθούμε όλες τις περιπτώσεις.
Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα 3-1, 1-4
(πρώτος γύρος Τσάμπιονς Λιγκ 1993-94)






Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 3-1, 1-5 (παρ.)
(προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ 1999-00)







Βίσλα Κρακοβίας – Μπαρτσελόνα 1-0, 0-4
(προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ 2008-09)





Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα 2-1, 1-3
(φάση 16 Τσάμπιονς Λιγκ 2010-11)





*Πηγή: gazzetta.gr*

Τι θα γίνει με την επικύρωση...!!

Την Τετάρτη στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. της Λίγκας για την βαθμολογία. Η πρόταση του Παναθηναϊκού, οι λίγες πιθανότητες να περάσει και το ζήτημα με την Κέρκυρα και την Βέροια.
Αστροναυτών 1, Μαρούσι. Το μεσημέρι της Τετάρτης οι παράγοντες της Σούπερ Λίγκας θ' αρχίσουν να μαζεύονται στα γραφεία του συνεταιρισμού με βασικό θέμα συζήτησης την επικύρωση (ολικής ή μερικής) της βαθμολογίας.
Στις 14:00 είναι προγραμματισμένο το Δ.Σ. της Λίγκας και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να υπάρξει ολική επικύρωση. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος πρόκειται ν' αμφισβητήσει την βαθμολογίας. Οχι μέρος της. Ολόκληρη την βαθμολογία. Ακόμα και τις θέσεις των play off.
Δεν γνωρίζουμε α) εάν θα επιμείνει σ' αυτήν την θέση και β) πόσοι θα την στηρίξουν εάν πέσει στο τραπέζι. Ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ δύσκολα θα υπάρξει πλειοψηφία σε μια τέτοια πρόταση. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να υπάρξει μερική επικύρωση βαθμολογίας.
Γιατί θα γίνει αυτό; Επειδή παραμένει ανοιχτό το θέμα της Κέρκυρας που έχει προκύψει εδώ και μερικές μέρες αλλά και αυτό της Βέροιας. Το αν δηλαδή θα υποβιβαστούν και τι θα γίνει με τις ομάδες που έχουν υποβιβαστεί βαθμολογικά (Λεβαδειακός και Εργοτέλης).
Οπως όλα δείχνουν λοιπόν η βαθμολογία θα επικυρωθεί μέχρι και την 9η θέση (εκεί που βρίσκεται ο Πλατανιάς) ώστε να ξεκινήσουν και τα play off κανονικά στις ημερομηνίες που έχουν προγραμματιστεί.
Εάν δεν επικυρωθεί η βαθμολογία και υπάρξουν εξελίξεις στις υποθέσεις της Κέρκυρας και της Βέροιας κι εν τέλει υποβιβαστούν τότε Λεβαδειακός και Εργοτέλης θα παραμείνουν στην κατηγορία. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί. Πιθανότατα η υπόθεση της Βέροιας θα... τραβήξει, όπερ σημαίνει ότι κάποια στιγμή η βαθμολογία θα πρέπει να επικυρωθεί. Εάν υποβιβαστεί αργότερα η Βέροια τότε θ' ανέβει η τρίτη ομάδα από τα play off της Football League.
Επίσης στο Δ.Σ. της Τετάρτης θα συζητηθούν και τα θέματα:
- Της Σύμβασης της ανταποδοτικής χορηγίας του συνεταιρισμού
- Τα ζητήματα εκ της θέσπισης του νέου νόμου “Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό κι άλλες διατάξεις”
- Τα θέματα των συμβάσεων του συνεταιρισμού για τα επόμενα έτη-Σύσταση Επιτροπής.  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Iδού οι καταθέσεις Καφέ και Καλτσά!! (pics)

Το gazzetta.gr φέρνει στο φως τις καταθέσεις των ποδοσφαιριστών Παντελή Καφέ και Νίκου Καλτσά για το επίμαχο ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια!
Οι έρευνες για το 3-0 του Ολυμπιακού με τη Βέροια συνεχίζονται και το gazzetta.gr φέρνει στο φως τις καταθέσεις δύο ποδοσφαιριστών που άνηκαν στο ρόστερ της ομάδας της Ημαθίας την περίοδο εκείνη, του Παντελή Καφέ και του Νίκου Καλτσά.
Ο Καφές αναφέρει ότι είχε πάει για μασάζ στο τέλος του ημιχρόνου και έτσι δεν υπέπεσε στην αντίληψή του τίποτα από όσα αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι Καλαϊτζίδης και Γεωργέας, ενώ ο Καλτσάς τονίζει ότι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου έμεινε στο αγωνιστικό χώρο και δεν άκoυοσε από κανέναν ότι ο Λαναρής μίλησε στα αποδυτήρια. Παράλληλα, χαρακτηρίζει «περίεργο και ύποπτο» το ότι Γεωργέας και Καλαϊτζίδης έμειναν για 4-5 μήνες στην ομάδα χωρίς να έχουν πει τίποτα για το συγκεκριμένο περιστατικό!
Διαβάστε αναλυτικά τις καταθέσεις
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεύτερο άκυρο στην Πάρμα!

Ολο και χειρότερα τα πράγματα στην Πάρμα, με το κλαμπ να ανακοινώνει ότι δεν βρέθηκε αγοραστής ούτε στον δεύτερο πλειστηριασμό.

Την Τετάρτη (06/05) είχε γίνει ο πρώτος πλειστηριασμός για τους Κροτσιάτι και μία εβδομάδα μετά και αφού η τιμή έπεσε στα 15 εκατ. ευρώ, δεν εμφανίστηκε κάποιος που να θέλει να αγοράσει. Το ποσό θα μειωθεί εκ νέου κατά 25% και ο επόμενος πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για τις 18 Μαΐου. Στον σύλλογο ελπίζουν να βρεθεί λύση, όμως το μέλλον μοιάζει πολύ δύσκολο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το τσακάλι και τα λιοντάρια!!

O Nίκος Παπαδογιάννης ανοίγει την αυλαία του φάιναλ-φορ και ακολουθεί τα βήματα που οδήγησαν τον Ολυμπιακό από τη χρυσή μετριότητα στο κατώφλι μιας νέας δυναστείας
Δεν είχε άδικο ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, όταν είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα της τελευταίας επταετίας. Μπορεί να ερέθισε οπαδικά αισθητήρια, αλλά χτύπησε το καρφί στο δόξα πατρί.
Υπάρχει κι άλλη με δύο τρόπαια στην Ευρωλίγκα στο ίδιο διάστημα (ο Παναθηναϊκός του 2009 και 2011), υπάρχει ομάδα με περισσότερα από  πέντε φάιναλ-φορ (η ΤΣΣΚΑ μετράει έξι με το φετινό), αλλά ουδείς έχει παίξει σε 3 τελικούς μετά το Βερολίνο και ουδείς μπορεί να φτάσει φέτος τους τρεις τίτλους σε ορίζοντα έξι ετών.
Εάν ο Ολυμπιακός επιστρέψει θριαμβευτής από τη Μαδρίτη, εγχείρημα βεβαίως πάρα πολύ δύσκολο, θα γίνει η ομάδα-σύμβολο της δεκαετίας του '10. Ασχετα αν η γλυκιά του περιπέτεια ξεκίνησε στα τέλη της προηγούμενης...
Οι βάσεις τοποθετήθηκαν το καλοκαίρι του 2008, όταν οι Αγγελόπουλοι έσπασαν τον κουμπαρά και θεμελίωσαν μία καινούρια ομάδα πάνω σε πακτωλό δολαρίων και ευρώ, με όλους fantasy basketball παρά αληθινού μπάσκετ.
Ο Ολυμπιακός που προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ του Βερολίνο με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη θύμιζε ελάχιστα τον Ολυμπιακό που έναν χρόνο νωρίτερα αποκλείστηκε στα πλέι-οφ από την ΤΣΣΚΑ (παρά το βροντερό διπλό του πρώτου αγώνα στη Μόσχα).
Έμειναν οι Τεοντόσιτς, Σχορτσανίτης, Μπουρούσης, Γκρηρ, ο προβληματικός λόγω τραυματισμών Βασιλόπουλος και ο ακόμη άγουρος Πρίντεζης. Στη χρυσοποίκιλτη παρέα, προστέθηκαν ο Παπαλουκάς, ο Τσίλντρες των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Βούιτσιτς, ο Τζανέρο Πάργκο, ο Έρτσεγκ, ο Χαλπερίν, ο Βουγιούκας και ο Πελεκάνος, μαζί με τον αμούστακο Σλούκα.
Ο ημιτελικός του Βερολίνου θα μπορούσε να εξελιχθεί σε "πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του Ολυμπιακού", αλλά το σουτ της τελευταίας στιγμής (Μπουρούσης) σταμάτησε στο σίδερο και ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό.
Όσο περισσότερο θυμάμαι και ξαναβλέπω εκείνους τους αγώνες, τόσο επιμένω στον αφορισμό που διατυπώνω στο βίντεο με τους κορυφαίους όλων των εποχών: οι τέσσερις ομάδες που αναμετρήθηκαν το 2009 στη Γερμανία μπορεί να ήταν οι τέσσερις ισχυρότερες που εμφανίστηκαν ποτέ σε φάιναλ-φορ!
Η τρίτη του Βερολίνου Μπαρτσελόνα σάρωσε την Ευρώπη έναν χρόνο αργότερα, χωρίς να ενισχυθεί με υπερόπλα...
Το 2010, στο Παρίσι, ο Ολυμπιακός νικήθηκε περισσότερο από τον εαυτό του παρά από τους αντιπάλους του. Παλιά του τέχνη κόσκινο, άλλωστε...
Μολονότι στελεχωμένος από αστέρια πρώτης γραμμής (με τις προσθήκες των Κλέιζα, Μπέβερλι, Πεν, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη), χρειάστηκε ένα μικρό θαύμα του Τζος Τσίλντρες για να αποκλείσει την ταπεινή Παρτίζαν στον ημιτελικό.
Ο τελικός γέμισε το "Παλέ ντε Μπερσί" με κόκκινη γκρίνια και μάλλον δυσφήμισε το δημιούργημα των Αγγελόπουλων, παρά το διαφήμισε. Το Παρίσι ήταν η αρχή του τέλους για τους πρωτεργάτες της μίρλας, για τον ανήμπορο να την αντιμετωπίσει Παναγιώτη Γιαννάκη και για τη συνταγή των χρυσών συμβολαίων.
Η σελίδα γύρισε οριστικά και αμετάκλητα μετά τον πικρό αποκλεισμό από τη Σιένα στα προημιτελικά του 2010. Φλουρί κωνσταντινάτο στη μάχη των εντυπώσεων αλλά και καμωμένος από άθραυστο μέταλλο, ο Βασίλης Σπανούλης παρέλαβε τα κλειδιά της ομάδας και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε το σύνθημα της ριζικής αναδόμησης.
Ο Παπαλουκάς, ο Τεοντόσιτς και ο Μπουρούσης αποδεσμεύτηκαν και έφυγαν για άλλες πολιτείες. Οι βαριεστημένοι βετεράνοι (Λούκας, Νεστέροβιτς και σια) αποχώρησαν και άφησαν τα πόστα τους σε διψασμένα νιάτα που πέρασαν σε ρόλους πρωταγωνιστικούς: Παπανικολάου, Μάντζαρης, Σλούκας, ο Πρίντεζης που επέστρεψε δριμύτερος, ο Κατσίβελης.
Μετά και τις διορθωτικές κινήσεις του Ιανουαρίου, το ρόστερ γέμισε με παίκτες που είχαν πολλά να αποδείξουν και άφθονη ενέργεια για ξόδεμα: Χάινς, Κέσελι, Λο, Ντόρσεϊ, Άντιτς, Γκετσέβιτσιους. Από ομάδα μισθοφόρων, ο Ολυμπιακός έγινε ομάδα πολεμιστών.
Η επιστροφή στην κορυφή συνοδεύτηκε από ένα πονηρό χαμόγελο της τυφλής θεάς, αλλά η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς, τους ικανούς, τους ατρόμητους και τους πεινασμένους.
Εγώ τη διαβάζω ανάποδα την εξίσωση. Ο Ολυμπιακός θα ήταν άτυχος, αν αστοχούσε στο τελευταίο σουτ (φωτ.) αυτής της άψογης επίθεσης ο Γιώργος Πρίντεζης...
Ο Ίβκοβιτς έφυγε, αλλά άφησε παρακαταθήκη τη συνταγή της επιτυχίας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχτισε πάνω σε στέρεα θεμέλια, προσέθεσε ανεξίτηλη τη δική του σφραγίδα, έκανε τον Ολυμπιακό πολύ πιο ελκυστικό και μετέτρεψε την ξέχειλη αυτοπεποίθηση σε κηροζίνη.
"Refuse to lose", ήταν το σύνθημα της νέας εποχής.
Με μπροστάρη τον νεοσύλλεκτο Στράτο Περπέρογλου, οι υπολοχαγοί τοποθέτησαν το εφαλτήριο για τη διαστημική εκτόξευση του Βασίλη Σπανούλη και το ανυποψίαστο Λονδίνο είδε έκπληκτο μία ομάδα από άλλον πλανήτη.
Ο Ολυμπιακός του 2013 ισοπέδωσε την ΤΣΣΚΑ παίζοντας το δικό της παιχνίδι και διαμέλισε τη Ρεάλ με σβουριχτή 100άρα. Κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτή ήταν η καλύτερη ομάδα που εμφανίστηκε ποτέ σε ένα φάιναλ-φορ.
Ο Παναθηναϊκός του 2009 χρειάστηκε δύο άστοχα σουτ αντιπάλων για να σφραγίσει την υπεροχή του (και έχασε και μια διαφορά +20 πόντων σε ένα ημίχρονο τελικού), ενώ ο Ολυμπιακός του 2013 βρήκε απέναντί του εξίσου ισχυρούς μνηστήρες και τους ξεγύμνωσε δίχως έλεος.
Το σερί σταμάτησε πέρυσι, όταν ο εξουθενωμένος από τραυματισμούς -αλλά και κάπως αποδυναμωμένος και άπειρος- Ολυμπιακός ηττήθηκε στα πλέι-οφ με 3-2 από την σπουδαία Ρεάλ.
Δεν εξαφανίστηκε όμως από το προσκήνιο. Ανασυγκροτήθηκε και επέστρεψε φέτος με ηχηρό πυροτέχνημα, που ελάχιστες ομάδες μπορούν να κατορθώσουν: τρεις συνεχόμενες νίκες επί της Μπαρτσελόνα.
Ο Παπανικολάου με τον Αντιτς και τον Ντόρσεϊ μετέχουν στα πλέι-οφ του ΝΒΑ, ο Χάινς παίζει στους απέναντι χάρη στην υπεραξία που απέκτησε όταν φορούσε κόκκινα, ο Περπέρογλου είναι κάτοικος Τουρκίας, ο Έισι Λο αγνοείται, ο Ίβκοβιτς με τον Μπαρτζώκα ανήκουν στο χρονοντούλαπο, αλλά το dna της ομάδας που κατέκτησε τα δύο back-to-back ευρωπαϊκά τρόπαια παραμένει ισχυρό, στα πρόσωπα του Σπανούλη, του Πρίντεζη, του Μάντζαρη, του Σλούκα, του Κατσίβελη, αλλά και των νεώτερων Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Καββαδά.
Οι ξένοι του σημερινού Ολυμπιακού, από Ντάνστον μέχρι Χάντερ, από Ντάρντεν μέχρι Λοτζέσκι και από Πέτγουεϊ μέχρι Λαφαγιέτ, δεν έχουν τίτλους, αλλά καίγονται από επιθυμία και έμαθαν να αρνούνται την ήττα. Αυτούς θα έπαιρνα εγώ μαζί μου στον πόλεμο και όχι τον Κλέιζα, τον Τσίλντρες, τον Τεοντόσιτς.
Κι ας βγήκαν από το κάτω ράφι! Μερικές φορές, εκεί κρύβονται οι θησαυροί, στα αζήτητα και στα σκονισμένα.
Ο Ολυμπιακός της Μαδρίτης δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί, αλλά είναι το μπαρουτοκαπνισμένο αουτσάιντερ που όλοι θα ήθελαν να αποφύγουν. Όταν μαζεύονται τα λιοντάρια για να τσακωθούν, συνήθως χαίρονται τα τσακάλια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στο 'χα πει Σωτηράκη!!

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέλαβε και επισήμως την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και ο Βασίλης Σκουντής σκιαγραφεί το προφίλ κάποιου που από μικρός φαινόταν ότι θα γίνει προπονητής!  
Με το που είδα τον Σωτήρη να κάθεται στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού, πολλώ δε μάλλον χθες το βράδυ με την επίσημη ενημέρωση του Μάνου Παπαδόπουλου προς τους παίκτες της ομάδας ότι αυτός θα τους καθοδηγήσει τέως το τέλος της σεζόν, το μυαλό μου γύρισε δέκα τέσσερα χρόνια πίσω...
Αυτή η ρουφιάνα η...αγχίνους μνήμη, που λέγαμε και στο μάθημα της ψυχολογίας, με πήρε σαν μια μηχανή του χρόνου και με έστειλε στο γήπεδο του Αγίου Θωμά, όπου τότε (για την ακρίβεια στις 28 Μαρτίου του 2001) το Μαρούσι αντιμετώπιζε την Ούνικς Καζάν στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα (σκορ 93-81)
Μια εβδομάδα νωρίτερα οι Ρώσοι είχαν νικήσει την ελληνική ομάδα με 95-87 και η ρεβάνς που ήταν εξ ορισμού δύσκολη για το Μαρούσι έγινε ...μανίκι στη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο πίνακας έδειχνε σκορ 43-54. Θυμάμαι λοιπόν, ότι έδωσα το μικρόφωνο στον συνάδερφο που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο κι αυτός είχε μαζί του τον Μανωλόπουλο, ο οποίος δεν αγωνιζόταν λόγω τραυματισμού. Προς μεγάλη έκπληξη μου, άκουσα τον τότε αρχηγό της ομάδας όχι μονάχα να λέει... νεράκι το ποίημα του, αλλά και να τεκμηριώνει εν συνόψει τους λόγους για τους οποίους το Μαρούσι θα νικούσε και θα προκρινόταν στον τελικό της Βαρσοβίας, όπερ και εγένετο...
Με το που πήρα πάλι τον λόγο και πριν από το διαφημιστικό διάλειμμα, είπα "λοιπόν μου φαίνεται πως όταν το κόψει από παίκτης, ο Σωτήρης θα γίνει καλός προπονητής" και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πάρει σάρκα και οστά και να αποδειχθεί προφητική αυτή η μελλοντολογική κουβέντα μου!
Παρεμπιπτόντως ο αγώνας του Παναθηναϊκού στην Eλευσίνα και ο επιγενόμενος με τον Απόλλωνα Πατρών δεν αποτελούν το βάπτισμα του πυρός του Μανωλόπουλου σε ρόλο head coach στην Α1: πριν από τους "πράσινους" είχε φροντίσει για να συμβεί αυτό ο ο Γιώργος Καλαφατάκης, όταν ως προπονητής του Μακεδονικού (τη σεζόν 2005-06, που εξελίχθηκε σε αποστολή αυτοκτονίας) τιμωρήθηκε μα αποκλεισμό δυο αγωνιστικών και άφησε στο πόδι του τον συνεργάτη του, που μάλιστα υπήρξε άπταιστος: σε εκείνα τα δυο ματς ο Μανωλόπουλος οδήγησε την ομάδα της Κοζάνης στην άλωση της Ρόδου (με προπονητή του Κολοσσού τον Βασίλη Φραγκιά) και στην εντός έδρας νίκη επί της Ολύμπια Λάρισας, στον πάγκο της οποίας καθόταν ο (μετέπειτα προϊστάμενος του Σωτήρη στον Αρη) Βαγγέλης Αλεξανδρής.
Κατά μία σατανική σύμπτωση η μπασκετική διαδρομή του άρχισε πριν από 35 χρόνια στην ομάδα στην οποία ο Μανωλόπουλος αισθάνεται-και δικαίως -ότι ζει την κορύφωση της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως ρίσκο και ως προοπτική για την καριέρα του. Ηταν μόλις έντεκα χρονών, όταν ο (γεννημένος στις 27 Ιουνίου του 1970 και μεγαλωμένος στην παραπλήσια του Τάφου του Ινδού οδό Σούτσου, αλλά τότε κάτοικος Αγίας Παρασκευής) Σωτήρης γράφτηκε στην παιδική ομάδα του Παναθηναϊκού, με προπονητή τον Κώστα Κότση. Η πρώτη σπουδαία εικόνα που έχει αποτυπωθεί στον σκληρό δίσκο του από εκείνη την εποχή είναι η μεγαλειώδης νίκη του Παναθηναϊκού (με Κορωναίο, Στεργάκο, Ιωάννου, Ανδρίτσο, Βίδα, Κάππο, Σκροπολίθα) επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 99-97 στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1983-84, ενώ τρία χρόνια αργότερα έμελλε να ντεμπουτάρει στην Α' Εθνική: τη σεζόν 1986-87 ο τότε 16άχρονος Σωτήρης χρησιμοποιήθηκε από τον συχωρεμένο Κώστα Μουρούζη σε δυο αγώνες του πρωταθλήματος, με αντιπάλους τον Ιωνικό Νικαίας και τον Ηλυσιακό, έχοντας ως συμπαίκτη τον κατοπινό προϊστάμενο του στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη...
Να πώς συμπληρώνονται σιγά σιγά τα κομμάτια του παζλ της προπονητικής καριέρας του Σωτήρη...
Το 1989 ο Μανωλόπουλος άφησε τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα και τράβηξε κατά Βοστώνη μεριά, για να σπουδάσει παιδαγωγική με ειδικότητα στη φυσική αγωγή και στην προπονητική του μπάσκετ, στο Βoston University όπου ευτύχησε να καθοδηγηθεί και κυρίως να διαπλασθεί ως προσωπικότητα από επιφανείς μέντορες: τον head coach Μάικ Τζάρβις και τους συνεργάτες του Μπο Μπράουν (γιο του προπονητή των Σίξερς και επί δώδεκα χρόνια συνεργάτη του Πόποβιτς στους Σπερς, Μπρετ Μπράουν), Στιβ Κλίφορντ (νυν προπονητής των Σάρλοτ Μπόμπκατς) και Καρλ Χαμπς (τωρινός ασίσταντ στο Κονέκτικατ).
Μετά από μια τετράχρονη ευδόκιμη από πλευράς μαθητείας και παραστάσεων, παραμονή στη Βοστώνη, ο Μανωλόπουλος επέστρεψε στην Αθήνα για να συνεχίσει την αγωνιστική καριέρα του στον Παπάγου και στο Μαρούσι και να γράψει τους τίτλους τέλους στον Δούκα.
Στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του, που εκτυλίχθηκε στις 17 Απριλίου του 2001 στη Βαρσοβία (Μαρούσι - Σαλόν 74-72) ο Μανωλόπουλος παρέλαβε από τη χήρα του Ραϊμούντο Σαπόρτα και σήκωσε ψηλά την ευρωπαϊκή κούπα, όντας "capitano-non giocatore", όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις και οι Ιταλοί: ένας αρχηγός που δεν αγωνίστηκε στον τελικό, αλλά φρόντιζε πάντοτε να οιστρηλατεί τους συμπαίκτες του, να διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι και να λειτουργεί ως συνεργάτης των προπονητών του...
Το προπονητικό κουσούρι του κόλλησε στη Βοστώνη, όπου συν τοις άλλοις συνειδητοποίησε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του assistant coach και πόσο μεγάλου σεβασμού απολαμβάνουν οι λεγάμενοι στην από κει πλευρά του Ατλαντικού. Τούτου δοθέντος με το που κρέμασε τη φανέλα με το Νο 6 ο πάγκος έμοιαζε με μονόδρομο στη ζωή του και οι δουλειές άρχισαν να του κτυπούν την πόρτα: πρώτα στο Περιστέρι με τον Ηλία Ζούρο και (μετά από έναν μήνα) με τον Νίκο Καραγιάννη, έπειτα στον "κατεστραμμένο" Μακεδονικό με τον Γιώργο Καλαφατάκη και ύστερα στο Μαρούσι, δίπλα στον Λευτέρη Κακιούση, στον Ντάρκο Ρούσο, στον Σούλη Μαρκόπουλο, στον Γιώργο Μπαρτζώκα και στον Βαγγέλη Αλεξανδρή.
Στη συνέχεια ο Αλεξανδρής τον πήρε μαζί του στον Αρη, ακολούθησε η διετής θητεία του στην Εθνική ομάδα με τον Ζούρο και η πρόσκληση του από τον Παναθηναϊκό για να σταθεί στο πλευρό του Πεδουλάκη, του Αλβέρτη και του Ιβάνοβιτς...
Ε, κατόπιν όλων αυτών, μετά από μια δεκαετία αναζητήσεων δίπλα σε τόσους προπονητές, ο Σωτήρης αξιώνεται από την τύχη (αλλά και από την ικανότητα του) να πάρει αυτός στα χέρια του το τιμόνι μιας ομάδας, που μάλιστα τυγχάνει να είναι ο Παναθηναϊκός: ναι ως υπηρεσιακός σε αυτή τη φάση, αλλά μερικές φορές επιβεβαιώνεται η ρήση "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" και στο κάτω κάτω, από τη φύση της δουλειάς τους όλοι οι προπονητές είναι τόσο αναλώσιμοι, ώστε να λογίζονται ως υπηρεσιακοί!
Στον συγκερασμό των διδαχών που κουβάλησε από τη Βοστώνη και των πλούσιων ελληνικών παραστάσεων του, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού έχει μια πολύ συγκεκριμένη μπασκετική φιλοσοφία που εδράζεται σε πέντε βασικούς άξονες: την έμφαση στην άμυνα, την ταχύτητα στην επίθεση, την απαίτηση από τους παίκτες να δίνουν το 100% (και βάλε) του εαυτού τους στις προπονήσεις και στους αγώνες, το πνεύμα συνεργασίας το οποίο θεωρεί σημαντικότερο του ταλέντου και την ομαδικότητα.
Παρεμπιπτόντως και ως παίκτης ο Σωτήρης ήταν ένας αμυντικός καμικάζε , ο οποίος λόγω της σωματικής δύναμης και του πάθους του ήταν πάντοτε η πρώτη επιλογή των προπονητών του στο μαρκάρισμα του σταρ της αντίπαλης ομάδας. Ανάμεσα στους παίκτες τους οποίους ταλαιπώρησε, αλλά και τον ταλαιπώρησαν ξεχωρίζει τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα με τον οποίο, όπως μου είπε κάποτε "είχα θέμα, διότι ναι μεν τον έσπρωχνα και πηγαίναμε κώλο κώλο, όταν ποστάριζε, αλλά ξαφνικά μου έκανε την ντρίμπλα- μαστίγιο και με άφηνε παγωτό"!
Ως ασίσταντ ο Μανωλόπουλος δεν ήταν διακοσμητικό στοιχείο στο κάδρο, τουναντίον (επηρεασμένος από τις αμερικανικές προσλαμβάνουσες) απαιτούσε και πάντοτε επιφορτιζόταν με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ουσιαστικό ρόλο στα δρώμενα της ομάδας. Πριν από τρία χρόνια δέχτηκε μια πολύ δελεαστική πρόταση να ξενιτευτεί ως πρώτος προπονητής στον Λίβανο κι ενώ το σκεπτόταν κτύπησε το κινητό τηλέφωνο του και στην άλλη άκρη της γραμμής άκουσε τη φωνή του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος τον καλούσε να σταθεί στο πλευρό του στον Παναθηναϊκό, για να κτίσουν την μετά τον Ομπράντοβιτς εποχή...
Μιας και το 'φερε η κουβέντα ο Ζέλικο από την Ευρώπη και ο Γκρεγκ Πόποβιτς με τον Τομ Τίμποντο από το ΝΒΑ είναι οι προπονητές τους οποίους ο Μανωλόπουλος θαυμάζει περισσότερο και νιώθει πως, ερήμην τους, έχουν ασκήσει σοβαρή επίδραση στη διαμόρφωση του δικού του δόγματος: ειδικότερα ο προπονητής των Μπουλς, ο οποίος είναι κιόλας φανατικός θιασώτης της άμυνας...
Εδώ και μερικές ώρες ο Σωτήρης είναι δι' επισήμων χειλέων, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού και αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να επιβεβαιώσει την ετυμολογία του ονόματος του και να σώσει τη χρονιά. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τη δυσκολία και το ρίσκο του εγχειρήματος, αλλά, ως γνωστόν, "εάν δεν βρέξεις τον κώλο σου στη θάλασσα, δεν πιάνεις ψάρια"!
Αφού πρώτα άκουσε το "μπορεί να είσαι, μπορεί να μην είσαι" και το "κάνε εσύ την προπόνηση και βλέπουμε", χθες εις επήκοον όλων των μελών της ομάδας ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει τη δουλειά. Ο ίδιος βεβαίως αυτές τις λίγες ημέρες της αμφιβολίας φερόταν ως πρώτος προπονητής και ήταν έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα: είτε να πάρτει τη σκυτάλη από τον Ιβάνοβιτς, είτε να του πουν "κάνε πέρα γιατί έρχεται άλλος"...
Πλέον είναι βέβαιο πως ο Σωτήρης θα είναι ο μακροβιότερος απ' όλους τους προκατόχους του, οι οποίοι από ασίσταντ προβιβάσθηκαν σε πρώτους προπονητές του Παναθηναϊκού για μια βραδιά, όπως ο Βλάσης Βλαϊκίδης, ο Μηνάς Γκέκος και ο Θανάση Παπαχατζής. Το εάν θα σώσει το μέλλον του σε αυτόν τον στοιχειωμένο τα τελευταία χρόνια, πάγκο θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, αλλά επειδή λέγεται κιόλας Σωτήρης είναι σίγουρο πως θα παλέψει, μέχρι εκεί που δεν παίρνει για να σώσει όχι τόσο τη θέση του, όσο πρωτίστως την ψυχή του!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οκτώ μήνες στον Γκιστ!!

«Βαρύς» έπεσε ο πέλεκυς του Αθλητικού Δικαστή πάνω στον Τζέιμς Γκιστ, που είχε βρεθεί θετικός στην χρήση ινδικής κάνναβης, καθώς ο Αμερικανός τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού διάρκειας οκτώ μηνών. 
Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:
«Στον Τζέιμς Γκιστ, καλαθοσφαιριστή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές, για χρήση της απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας της Δ9-τετραυδροκανναβινόλης (κανναβινοειδές), 11-Νορ-Δ9-τετραυδροκανναβινόλης -9-καρβολικού οξέως, ήτοι για παράβαση άρθρων 128Β, 128Γ, 128Ζ παρ. 1 α΄, 3, 4 και 128Η παρ. 2.1 στοιχ. β, δ, ε, στ και ζ του νόμου 2725/1999, τα οποία προστέθηκαν με τα άρθρα 58 και 59 του νόμου 3057/2002, σε συνδυασμό με το άρθρο 99 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και το άρθρου 10.7.1 του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ της FIBA όπως ισχύει:
α. Προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για οκτώ (8) μήνες, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος (5-4-2015).β. Στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών Ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί για χρονικό διάστημα ένος (1) έτους, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος.γ. Επιστροφή κάθε οικονομικής παροχής που τυχόν του δόθηκε από την ημέρα τέλεσης της παράβασης.δ. Χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ.ε. Έκπτωση και αποκλεισμός από συμμετοχή σε διοίκηση, όργανο ή επιτροπή οποιουδήποτε αθλητικού φορέα ή σωματείου αθλητών για δύο (2) χρόνια».

«Πράσινοι» Κούπερ και Μόργκαν!!

Στο δυναμικό του Παναθηναϊκού ανήκουν πλέον και με την βούλα οι Ρεϊνάρ Μόργκαν και Ντι Τζέι Κούπερ καθώς η «πράσινη» ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτησή τους.
Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την συμφωνία του με τους δύο παίκτες, οι οποίοι θα τον ενισχύσουν στα πλέι οφ της Α1. Ο Ρεϊνάρ Μόργκαν φάνηκε ιδιαίτερα ανυπόμονος να παίξει μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν του Παναθηναϊκού, Ντι Τζέι Κούπερ δήλωσε ότι είναι ευγνώμων στη νέα του ομάδα και αποφασισμένος να κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τους Ρεϊμάρ Μόργκαν (2.03μ., 26χρ.) και Ντι Τζέι Κούπερ (1.83μ., 24χρ.).
«Είναι ένα χαρακτηριστικό μου να πολεμάω μέσα στο γήπεδο. Μου ταιριάζει αυτό το στιλ και σκοπεύω να δώσω πολλές μάχες για τον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο Μόργκαν και συνέχισε αναφερόμενος στον Δημήτρη Διαμαντίδη και τους στόχους του: «Ο Διαμαντίδης είναι γνωστός σε όλη την Ευρώπη για το παιχνίδι pick & roll του και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του. Ο μεγάλος μου στόχος δεν είναι άλλος από το να επιστρέψω στο σπίτι μου με τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας».
Από μέρους του, ο Έι Τζέι Κούπερ τόνισε: «Αισθάνομαι ευγνώμων που με επέλεξε ο Παναθηναϊκός γι’ αυτό και είμαι αποφασισμένος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στις νίκες που χρειάζεται και να πάρει τον τίτλο. Επίσης, φιλοδοξώ να μάθω πολλά δίπλα σε έναν από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης: τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που τα κάνει όλα τέλεια».
Το βιογραφικό του Μόργκαν
Ο Ρεϊμάρ Μόργκαν γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1988 στο Canton του Ohio, έχει ύψος 2.03μ. και αγωνίζεται στη θέση «4».
Μπήκε στο κολέγιο Michigan State το 2006 και αποφοίτησε το 2010, έχοντας εξαιρετική πορεία. Νωρίτερα, είχε φορέσει τη φανέλα του McKinley High school όπου πέτυχε τα εξής: 24,4 πόντοι και 9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, κατάκτηση του τίτλου Division I το 2006 και βραβείο του καλύτερου παίκτη της διοργάνωσης για δεύτερη σερί σεζόν, κορυφαίος παίκτης του Ohio Division I το 2006, 1.553 πόντοι.
Οι Bulldogs, ομάδα του McKinley High school είχαν ρεκόρ 73-7 όταν ο Μόργκαν ήταν στην αρχική πεντάδα και με τον Αμερικάνο πάουερ φόργουορντ «πενταδάτο» δεν είχαν ηττηθεί εντός έδρας.
Στις 31 Ιουλίου του 2010 ο Μόργκαν έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για χάρη της Μακάμπι Ρισόν στο Ισραήλ. Ακολούθησε η τουρκική Καρσίγιακα πριν επιστρέψει στο Ισραήλ και αγωνιστεί τη σεζόν 2011-12 στην Ασκελόν και τη σεζόν 2012-13 στη Μπαράκ Νετάνια.
Το καλοκαίρι του 2014 πήρε μεταγραφή για τη γερμανική Γκέτινγκεν και στην κανονική περίοδο της Bundesliga ήταν τρίτος κορυφαίος σκόρερ με 16,2 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, μαζεύοντας 6 ριμπάουντ ανά ματς. Αγωνίστηκε στο All Star Game του γερμανικού Πρωταθλήματος στο οποίο η ομάδα του Team International νίκησε 110-101 την Team National, με τον Μόργκαν να έχει 14 πόντους με 7/11 δίποντα, 7/13 βολές, 2 ασίστ και 6 ριμπάουντ.
Το βιογραφικό του Κούπερ
Ο Ντι Τζέι Κούπερ γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1990, έχει ύψος 1.83μ. και αγωνίζεται στη θέση «1».
Ξεκίνησε το μπάσκετ από το γυμνάσιο Hales Franciscan και συνέχισε μετά από τρία χρόνια στο Seton Academy. Ακολούθως, πήγε στο Πανεπιστήμιο του Ohio, στο οποίο αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια, έχοντας ως ρεκόρ καριέρας τους 43 πόντους, τα 12 ριμπάουντ και τις 17 ασίστ. Είναι 12ος στην ιστορία του NCAA σε ασίστ στη διάρκεια της καριέρας του, μοιράζοντας 934, πέντε μόλις λιγότερες από τον 11ο στη σχετική λίστα, Γκάρι Πέιτον.
Ο Αμερικάνος γκαρντ παραμένει κορυφαίος στην ιστορία του πανεπιστημίου Ohio, σε ασίστ, κλεψίματα, αγώνες (143), αλλά και παιχνίδια στα οποία ξεκίνησε βασικός (139). Το 2013 αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στη περιφέρειά του (MAC) για το 2013.
Στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη (2013-14) ο Αμερικάνος άσος αγωνίστηκε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με τον οποίο σε 35 ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε 10.6 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 6.5 ασίστ και 1.7 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Επίσης, σε 10 παιχνίδια στο Eurocup είχε 10.2 πόντους, 6.5 ασίστ, 4.7 ριμπάουντ και 2.1 κλεψίματα κατά μέσο όρο.
Την τρέχουσα σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ρωσικής Ενισέι με την οποία είχε 11.4 πόντους, 9.2 ασίστ και 3.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά ματς».

«Έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό»

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε από την παρουσίαση του φακέλου του Ηρακλή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Σπύρος Παπαθανασάκης. Ειδικότερα για τον τρόπο που παρέθετε τα επιχειρήματα ο δικηγόρος Στέφανος Τσιμικάλης. Μάλιστα αναμένεται να τα ενισχύσει ακόμα περισσότερο, ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Σπύρος Παπαθανασάκης είπε έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ: «Είμαστε αισιόδοξοι. Ο φάκελος ήταν καλός. Έχουμε επενδύσει ένα μεγάλο σύνολο χρόνου και πόρους σε αυτή τη διαδικασία. Χτίζουμε μια ομάδα, η οποία αξίζει να πάρει άδεια. Θα επιμείνουμε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον Ηρακλή».

*Πηγή: arenafm.gr*

Ισπανία: Δεν τα βρήκαν οι παίκτες!!

Δύο ώρες διήρκησε η σύσκεψη του προέδρου του Συνδικάτου των Ισπανών ποδοσφαιριστών, του προέδρου της Λίγκας και εκπροσώπου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, η οποία κατέληξε σε αυτό που λίγο – πολύ ήταν αναμενόμενο.
Απεργία από τις 16 Μαϊου με παράλληλη επ” αόριστον αναβολή. Τα εμπλεκόμενα μέρη εμφανίστηκαν αδιάλλακτα και οι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να εμμείνουν στην απόφασή τους.
Όλοι τώρα στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αυριανή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Χαβιέρ Τέμπας, πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία.
Aν η δικαστική απόφαση είναι αρνητική στο αίτημα του Τέμπας, δεν θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο κανένας αγώνας επαγγελματικής κατηγορίας στην ιβηρική χώρα. «Δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Η Λίγκα δεν δέχεται τα αιτήματά μας, η απεργία ισχύει» ανέφερε ο Λουίς Ρουμπιάλες, πρόεδρος των ποδοσφαιριστών, κατά την αποχώρησή του από τη συνάντηση.
*Πηγή: arenafm.gr*

Περιοριστικοί όροι σε Δούρο!!

Περιοριστικοί όροι απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, καθώς και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκαν στον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Γιώργο Δούρο, έπειτα από συμφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.


Ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και σήμερα παρατηρητής διαιτησίας, απολογούνταν για πάνω τέσσερις ώρες στον Γιώργο Ανδρεάδη, κατηγορούμενος για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και η «ένταξη σε εγκληματική οργάνωση»!

Μάλιστα, μετά από συμφωνία εισαγγελέα και ανακριτή, του επιβλήθηκε «διπλός» περιοριστικός όρος και συγκεκριμένα:

Α) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Β) Απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.


πηγή: SDNA.gr

Δεν πήρε την άδεια η ΑΕΛ!!

Δεν κατάφερε να πάρει την αδειοδότηση για την νέα σεζόν η ομάδα της Λάρισας, κάτι ωστόσο που θα στοιχήσει στην ΑΕΛ μόνο σε περίπτωση ανόδου στην Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «Βυσσινί»:

«Μετά από σχεδόν δύο χρόνια σκληρού αγώνα για την αναγέννηση και τη δημιουργία μιας μεγάλης ΑΕΛ από τα συντρίμμια της εποχής Πηλαδάκη και αφού η ομάδα βρέθηκε στη Γ΄ Εθνική, χωρίς γήπεδο και προπονητήριο και αφού ναυάγησε η προσπάθεια αφανισμού της ιστορίας της με εκτρώματα τύπου « ΑΕΛΟΒΕΡΟΙΑΣ», έφτασε η στιγμή των πραγματικών και αδιάψευστων ευθυνών όλων εκείνων, συμπεριλαμβανομένου και μηδέ εξαιρουμένου του κ. Πηλαδάκη προσωπικά για όσα αποφάσισε σήμερα η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, οι ψευδείς για δύο χρόνια υποσχέσεις αρχικά και διαβεβαιώσεις εν συνεχεία για το δήθεν πέρας της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, στερούν από την ΑΕΛ την αδειοδότηση για την Σούπερ Λίγκα που αιτήθηκε.

«Συγχαρητήρια» σε αυτούς που βραβεύουν, υποστηρίζουν και αποτελούν το δεκανίκι του κ. Πηλαδάκη μέχρι σήμερα στην πόλη της Λάρισας.

Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ έμαθε αυτά τα δύο χρόνια να μάχεται και να παλεύει απέναντι σε κάθε είδους εμπόδιο που της παρουσιάστηκε, παρά τους χλευασμούς και τις ύβρεις στο πρόσωπό της και θα ξαναπαλέψει για το καλό και συμφέρον της ΑΕΛ, ώστε να αποκτήσει την αδειοδότηση ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Η διαφορά όμως είναι ότι η Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ όλα όσα υποστηρίζει τα εννοεί και θα τα πράξει ευελπιστώντας ότι θα δικαιωθεί.

Ο κ. Πηλαδάκης εφεξής δεν δικαιούται να υποστηρίζει πως ενδιαφέρεται για το καλό της ΑΕΛ. Είναι κατανοητή πλέον και στον πιο αδαή η σκοπιμότητα υπό την οποία υποκινούσε ο κ. Πηλαδάκης τις απόψεις για παραμονή της ΑΕΛ για χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες.

Το μητρικό σωματείο ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξηγήσει στον κόσμο γιατί πλέον η ΑΕΛ είναι έρμαιο του κ. Πηλαδάκη, τόσο για την αδειοδότηση, όσο και για το γήπεδο.

ΠΑΕ ΑΕΛ»

Το «μαγικό» χαρτί που έγραψε ιστορία!!

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από το τραπεζικό έμβασμα με το οποίο έγινε η μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό της σε αυτόν του Δημοσίου.

Η αποπληρωμή του χρέους έγινε νωρίς το πρωί και στη συνέχεια ο Σαββίδης με αυτό το αποδεικτικό πήγε στη ΦΑΕ και το παρέδωσε στην έφορο.
*Πηγή: metrosport.gr*

Μπάγεβιτς στη «Μ»: «Ξεχωριστό βράδυ και για μένα και τον ΠΑΟΚ» (pics)

Ήταν 12 Μάη του 2001. Στο γήπεδο «Νίκος Γκούμας» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τελικός κυπέλλου και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του ο Δικεφάλος ισοπεδώνει τους «ερυθρόλευκους», μετά από μια εμφάνιση ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Εγκωμίτη μόλις στο 4’ ανοίγει το σκορ. Στο 31’ ο Μπορμπόκης δίνει προβάδισμα δυο τερμάτων στον ΠΑΟΚ. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γεωργιάδης ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ παραληρούν στις κερκίδες. Στο 78’ ο Τζόρτζεβιτς μειώνει σε 3-1 αλλά ο Ναλιτζής στο 85’ διαμορφώνει το 4-1. Ο Χούτος στις καθυστερήσεις απλά μείωσε στο τελικό 4-2 και ο ΠΑΟΚ κατακτά το 3ο τρόπαιο στην ιστορία του. Ο πρωτεργάτης εκείνης της επιτυχίας, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε στην «Μ» και θυμήθηκε εκείνες τις ωραίες στιγμές.


- Συμπληρώνονται 14 χρόνια από τη μέρα που οδηγήσατε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Έχετε κερδίσει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο τίτλος σας έρχεται συχνά στο νου και τι θυμάστε ιδιαίτερα από εκείνο το ματς;

«Kάθε νίκη, κάθε επιτυχία και κάθε τίτλος που κατακτάς στη διάρκεια της καριέρας σου είναι κάτι το σημαντικό, κάτι το εξαιρετικό και έχει ξεχωριστή θέση και στην καρδιά σου και στις αναμνήσεις σου. Πρόκειται σίγουρα για ένα ξεχωριστό  βράδυ και για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για μένα, το οποίο όλοι μας το ζήσαμε έντονα. Και γιατί ήταν μία μεγάλη νίκη, αλλά και λόγω της τεράστιας χαράς που καταλάβαμε ότι προσφέραμε στον κόσμο του ΠΑΟΚ.»

- Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με τους οποίους μιλήσαμε, στάθηκαν στην παρουσία σας. Θεωρούσαν δεδομένη την κατάκτηση του κυπέλλου επειδή τους εμπνέατε και είχαν πίστη στην ομάδα και στις δυνατότητές της

«Δεν έχω παρά να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Οι πρωταγωνιστές είναι πάντα οι παίκτες, όχι ο προπονητής. Για να έρθουν οι επιτυχίες στο ποδόσφαιρο πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπάρχει το δέσιμο και η χημεία ανάμεσα στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές. Χωρίς αυτό δεν γίνεται τίποτα. Και φυσικά εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να κερδίσω έναν τελικό, αν εκείνοι δεν είχαν κάνει ένα τόσο καλό παιχνίδι εκείνο το βράδυ»

- Ξέρω ότι δε σας αρέσει να ξεχωρίζετε ποδοσφαιριστές. Αλλά από εκείνη την ομάδα, ποιον παίκτη θα θέλατε να έχει για παράδειγμα η σημερινή ΑΕΚ που επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία;

«Πραγματικά είχαμε μια πολύ ποιοτική ομάδα με αξιόλογους ποδοσφαιριστές που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο.  Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω ποδοσφαιριστές και το γνωρίζετε μετά από τόσα χρόνια. Θα μου επιτρέψετε να μην το κάνω ούτε τώρα»

- Σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου, έχετε μια εξήγηση για το ότι εκείνο το κύπελλο με τον ΠΑΟΚ ήταν το προτελευταίο του συλλόγου; Δηλαδή σε 14 χρόνια έχει μόλις δυο τίτλους;

«Ειλικρινά δεν θα μου άρεσε να εμπλακώ στα εσωτερικά μίας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει πάει ή τι δεν έχει πάει καλά τα τελευταία χρόνια στην ομάδα από τη στιγμή που δεν μπορώ να ξέρω τα πράγματα από μέσα.»


«Ευχαριστώ τον Γεωργιάδη»

Από την Νέα Σμύρνη, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε ότι η ΑΕΚ έλειψε από το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί είναι μεγάλος σύλλογος.

Ο Μπάγεβιτς το σχολίασε: «Τον ευχαριστούμε πολύ! Και πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο έλειψε η ΑΕΚ από το ελληνικό πρωτάθλημα άλλο τόσο έχει λείψει και σε εμάς η μεγάλη κατηγορία γιατί η θέση της ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι πουθενά αλλού. Περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια και ανυπομονούμε να ολοκληρωθεί η σεζόν μέχρι την επιστροφή. Για εμάς το ζητούμενο δεν είναι απλώς να επιστρέψουμε στη μεγάλη κατηγορία αλλά να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί ώστε να ανταποκριθούμε στους στόχους και στις φιλοδοξίες που έχει μία μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ.»

 
 
*Πηγή: metrosport.gr*

Τζέι Ροντρίγκες... 2019!

Συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στην Σαουθάμπτον έως το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε το απόγευμα της Τρίτης (12/5) ο Τζέι Ροντρίγκες, βάζοντας έτσι τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να «μετακομίζει» σε άλλον αγγλικό σύλλογο.
Την φετινή σεζόν μπορεί να μην πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών, αλλά ο Ρόναλντ Κούμαν πιστεύει σε αυτόν και του το έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.
Ο διεθνής με την φανέλα της Αγγλίας επιθετικός, που πέρυσι βρήκε δίχτυα 15 φορές στο πρωτάθλημα, ήταν ψηλά στην μεταγραφική λίστα της Τότεναμ (κυρίως), αλλά και της Λίβερπουλ, ωστόσο δεσμεύτηκε να μείνει στο «St Mary's» τουλάχιστον έως το 2019.
«Είμαι ενθουσιασμένος. Πρόκειται για έναν απίστευτο σύλλογο και φέτος τα πήγαμε πολύ καλά. Προσωπικά ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν, αλλά χαίρομαι πάρα πολύ που ανανέωσα. Πλέον κοιτάω το μέλλον.
Το ιατρικό επιτελείο δούλεψε ακατάπαυστα πάνω μου. Θέλω απλώς να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να προσπαθήσω να πάρω λίγο χρόνο συμμετοχής» ανέφερε ο ίδιος στο επίσημο κανάλι του συλλόγου στο Youtube ενώ από την πλευρά του ο προπονητής του δήλωσε:
«Είναι πολύ καλά νέα για τον σύλλογο. Υπήρξε φημολογία για ενδιαφέρον για τον Τζέι από κάποιους μεγάλους συλλόγους, οπότε είναι σαν κομπλιμέντο για εμάς που παρέμεινε. Έχει περάσει δύσκολα, αλλά έχει κάνει τα πάντα για να επιστρέψει υγιής.
Ξεκινάμε πολύ καλά για το καλοκαίρι. Δείχνει ότι όλοι εδώ έχουν πειστεί για το τι θέλουμε να καταφέρουμε».
Οι δηλώσεις του Κούμαν δεν είναι τυχαίες, καθώς πλέον η προσοχή των ανθρώπων των «Αγίων» στρέφεται στην ανανέωση του συμβολαίου και του Ναθάνιελ Κλάιν για να διατηρηθεί ο κορμός της ομάδας.
*Πηγή: England365.gr*

Πίρλο: «Δεν επιστρέφει στη Γιουνάιτεντ ο Πογκμπά»

Μάταια περιμένουν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την… έκπληξη με την επιστροφή του Πολ Πογκμπά αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του συμπαίκτη του στη Γιουβέντους, Αντρέα Πίρλο.
Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, ο πολύπειρος άσος εμφανίστηκε βέβαιος πως ο Γάλλος μέσος δεν θα δεχτεί να αγωνιστεί ξανά στο «Ολντ Τράφορντ», αφού δεν ξεχνά την αντιμετώπιση που έτυχε κατά τη διάρκεια της σύντομης παρουσίας του στους «κόκκινους διαβόλους».
«Ό,τι και αν του επιφυλάξει το μέλλον, δεν νομίζω να συνδεθεί ποτέ ξανά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Νιώθω ότι δεν του συμπεριφέρθηκαν καλά. Ξέρω ότι τότε ήταν ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον προπονητής και τώρα άλλος, όμως δεν πιστεύω να γυρίσει σε μια ομάδα που δεν του συμπεριφέρθηκε καλά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πίρλο.
*Πηγή: England365.gr*

«Μιλάμε με Μπεσίκτας για Τσεχ»!

Φωτιές άναψε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Αγγλίας η ατάκα του μάνατζερ του Πετρ Τσεχ ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Μπεσίκτας για το ενδεχόμενο μετακίνησης του πελάτη του στην Τουρκία!  
Ο Βίκτορ Κόλαρ, λοιπόν, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό παραδέχτηκε δημοσίως ότι οι επαφές με τον τουρκικό σύλλογο έχουν ήδη ξεκινήσει!
«Βρισκόμαστε σε επαφή με την Μπεσίκτας. Συζητάμε… Η Τουρκία είναι μια καλή επιλογή για τον Τσεχ, όμως θα αποφασίσουμε μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν», ήταν το σχόλιο του Κόλαρ στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Fanatik».
Όλα αυτά τη στιγμή που ο ίδιος ο τερματοφύλακας της Τσέλσι έχει αρχίσει να συμβιβάζεται στην ιδέα της αποχώρησής του από τους «μπλε», έχοντας μάλιστα εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή του να αναζητήσει νέες προκλήσεις. Η Άρσεναλ φάνταζε ως το φαβορί για να τον κάνει δικό της…
*Πηγή: England365.gr*

Γέμισαν τα… χειρουργεία στην Μπράντφορντ!!

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά τρεις ποδοσφαιριστές της Μπράντφορντ θα περάσουν σύντομα το κατώφλι του χειρουργείου!  
Πρόκειται για τους επιθετικούς Κλαρκ και Ρούτις, οι οποίοι θα υποβληθούν σε επέμβαση στο γόνατο και τον εξτρέμ Γέτες, που ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από πρόβλημα στον ώμο.
Προφανώς στόχος του τεχνικού επιτελείου είναι να υποβληθούν άμεσα οι τρεις παίκτες σε επέμβαση, προκειμένου να επιστρέψουν την περίοδο που θα ξεκινά η προετοιμασία της ομάδας για τη νέα περίοδο.
*Πηγή: England365.gr*

Θα επισκεφτεί ειδικό ο Μπέινς!!

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν ο Λέιτον Μπέινς θα φορέσει τη φανέλα της Έβερτον στα επόμενα ματς. Ο τραυματισμός του στον αστράγαλο είναι ύπουλος και για αυτό θα επιχειρήσει να πάρει μια γνώμη από ειδικό!  
Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πρόσφατα δεν απέκλεισε, ούτε όμως άφησε… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να χάσει ο ακραίος μπακ τα δύο τελευταία ματς της σεζόν.
Στην ομάδα δεν έχουν βγάλει ακόμα… άκρη για τη σοβαρότητα του προβλήματος, που αποκόμισε κατά τη διάρκεια του περασμένου ματς με τη Σάντερλαντ, και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα από τις νέες εξετάσεις.
*Πηγή: England365.gr*

Αναλαμβάνει την Πόρτσμουθ ο Κουκ!

Ο τέταρτος προπονητής της Πόρτσμουθ σε διάρκεια δύο ετών γίνεται ο Πολ Κουκ, που αποχωρεί από την Τσέστεφιλντ μετά και τη δεύτερη ήττα (3-0) από την Πρέστον στα ημιτελικά των πλέι-οφ ανόδου της League-One.  
Οι «πομπέις» χρειάστηκε να καταβάλλουν ένα ποσό στην Τσέστερφιλντ για να πάρουν το «ok» και να προχωρήσουν στην πρόσληψη του Κουκ.
Αυτό που ευελπιστούν να κάνει ο νέος κόουτς (4ος σε δύο χρόνια), οι άνθρωποι της Πόρτσμουθ, είναι να καταφέρει να βάλει σε τροχιά ανόδου την ομάδα, όπως το έκανε με τους «Spireites», παίρνοντάς τους από τα χαμηλά πατώματα της LeagueTwo για να τους οδηγήσει στη συμμετοχή στα πλέι-οφ ανόδου της LeagueOne φέτος.
*Πηγή: England365.gr*

«Ιβάν, είσαι παλικάρι»! (video-pics)


Δείτε τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης καταθέτει τα παραστατικά εξόφλησης των χρεών του ΠΑΟΚ, αλλά και την ξεχωριστή υποδοχή που του επιφύλαξε ο κόσμος του «Δικεφάλου».

«Ιβάν, είσαι παλικάρι»! (video-pics)
Μια από τις βασικές δεσμεύσεις του Ιβάν Σαββίδη όταν ανέλαβε τις τύχες του ΠΑΟΚ ήταν να αποπληρώσει τα χρέη του συλλόγου προς το Δημόσιο. «Τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι και δικά μου χρέη», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου» τήρησε στο ακέραιο την βασική δέσμευσή του, με φίλους της ομάδας να τον υποδέχονται στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.

«Ιβάν, είσαι παλικάρι», άκουσε από τον κόσμο και εν συνεχεία κατέθεσε τα παραστατικά εξόφλησης των χρεών, σε μια ιστορική στιγμή στην σύγχρονη ιστορία των «ασπρόμαυρων».

Δείτε πλάνα μέσα από την "Paok TV":



(Photos: Action Images)

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Η ΑΕΚ δε χτίζει για λίγους μήνες»

Στην προοπτική της ΑΕΚ να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στάθηκε ο Ντράγκαν Σάκοτα. Με αφορμή τα ματς με τον Άρη, ο Σέρβος τα χαρακτήρισε σημαντικά, αλλά τόνισε ότι η «Ένωση» χτίζει για το μέλλον.

«Η ΑΕΚ δε χτίζει για λίγους μήνες»
Το βάθος χρόνου που υπάρχει στο σχέδιο της μπασκετικής ΑΕΚ ανέδειξε ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Μιλώντας στο επίσημο site της ομάδας ενόψει των αγώνων με τον Άρη για τα πλέι-οφ, ο Σέρβος τόνισε ότι ο ίδιος και οι παίκτες του είναι έτοιμοι για να πάρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τόνισε όμως ότι σημαντικότερο απ’ το τι θα κάνει φέτος η «Ένωση» και πόσο θα προχωρήσει είναι η πρόθεσή της να χτίσει κάτι που θα κρατήσει για πολλά χρόνια και θα φέρει την ΑΕΚ σταθερά στις πρώτες θέσεις.


Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκοτα

Για τα πλέι-οφ: «Καταρχάς μιλάμε πλέον για ένα άλλο πρωτάθλημα. Όλοι χαίρονται να παίζουν τέτοιους αγώνες που διεξάγονται σε τελείως διαφορετικούς ρυθμούς σε σχέση με την κανονική διάρκεια. Είναι γνωστό ότι οι παίκτες προτιμούν να αγωνίζονται, από το να προπονούνται. Ήρθε η ώρα να τα αφήσουμε όλα πίσω και να τα δώσουμε όλα σε αυτούς τους αγώνες».

Για την πίεση που ίσως αισθάνονται οι παίκτες: «Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα στους παίκτες ότι φέτος κάναμε πολλά καλά πράγματα και πάμε να παίξουμε και να χαρούμε τα παιχνίδια»
.

Για τον Άρη: «Ο Άρης είναι μία πάρα πολύ σκληρή ομάδα και η αλήθεια είναι ότι αν μας δινόταν η δυνατότητα να επιλέξουμε έναν αντίπαλο για να αντιμετωπίσουμε στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, αυτός δεν θα ήταν σίγουρα ο Άρης. Όμως, εμείς πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι και θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το τι θα παίξει βασικότερο ρόλο στη σειρά των αγώνων με τον Άρη: «Σίγουρα, η άμυνα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτούς τους αγώνες. Η άμυνα δεν αποτελεί το δυνατό σημείο της ομάδας μας τη φετινή σεζόν. Είναι δεδομένο ότι αν βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι, τότε θα είμαστε και καλύτεροι ως ομάδα, ενώ θα μας βοηθήσει να είμαστε και πιο σταθεροί στην επίθεση».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ: «Έχουμε μείνει χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες μας τις τελευταίες μέρες. Όμως τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Όπως έχω ξαναπεί η χρονιά είναι ήδη πετυχημένη για μας, αφού οι στόχοι που είχαμε βάλει επετεύχθησαν με τη συμμετοχή στα πλέι-οφ και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για το ακόμα καλύτερο».

Για το τι να περιμένει ο κόσμος της ΑΕΚ από τα πλέι-οφ: «Εμείς πάντα περιμένουμε στήριξη από τον κόσμο μας. Πιστεύω ότι ο κόσμος φέτος ήρθε σε όλους τους αγώνες, ήταν δίπλα μας, ίσως ήρθαν και περισσότεροι από όσους περιμέναμε.

Εντάξει, ξέρουμε όλοι ότι η φετινή ομάδα φτιάχτηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν, οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, όπως το να τερματίσουμε σε μία υψηλότερη θέση, ώστε να έχουμε περισσότερες φιλοδοξίες στα πλέι-οφ.

Όμως, η δουλειά μας δεν είναι να “χτίσουμε” κάτι που θα κρατήσει για λίγους μήνες. Θέλουμε τα επόμενα χρόνια να τα πάμε καλύτερα και να είμαστε σταθερά δυνατοί και στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, χωρίς τα “πάνω-κάτω” στην απόδοσή μας που είχαμε τη φετινή σεζόν».

Αυτόν έχει πάρει η ΑΕΚ!! (video)

Οι προτάσεις που προσέλκυσε από ευρωπαϊκές ομάδες λένε πολλά για τον Αντρέ Σιμόες. Η εικόνα όμως (μέσω video των καλύτερων στιγμών του φέτος) περιγράφει καλύτερα την αξία του παίκτη που πήρε η ΑΕΚ.

Αυτόν έχει πάρει η ΑΕΚ (video)

Επειδή όμως τα πάντα αποδεικνύονται στο γήπεδο και απέχει ακόμα η μέρα που ο Πορτογάλος θα παίξει με την κιτρινόμαυρη φανέλα, οι φίλοι της ΑΕΚ μπορούν να πάρουν μια μικρή γεύση για τον παίκτη που απέκτησε η ομάδα τους.

Μέσω ενός video που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και στο οποίο περιέχονται οι καλύτερες στιγμές της σεζόν που τελειώνει (όπου έπαιξε σε 30 από τα 32 ματς της Μορεϊρένσε, σκοράροντας έξι φορές).




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Πεπ τελειοποίησε την Μπαρτσελόνα»

Μέλι... έσταζε ο Τσάβι όταν μίλησε για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, τονίζοντας ότι είναι ο άνθρωπος που τελειοποίησε την Μπαρτσελόνα, ενώ ανέφερε το πόσο περίεργα νιώθει που τον βλέπει σε αντίπαλο πάγκο.

«Ο Πεπ τελειοποίησε την Μπαρτσελόνα»
Με τα καλύτερο λόγια μίλησε για τον Πεπ Γκουαρντιόλα ο Τσάβι, ενόψει του επαναληπτικού της Μπαρτσελόνα με τη Μπάγερν.

Ο μέσος των Καταλανών αναφέρθηκε στον πρώην προπονητή του τονίζοντας ότι έφερε επανάσταση στο ποδόσφαιρο, τελειοποιώντας τους «μπλαουγκράνα» και το παιχνίδι τους.

«Ο Πεπ είναι φανταστικός και τελειοποίησε την Μπαρτσελόνα και το παιχνίδι της. Έφερε επανάσταση στο ποδόσφαιρο, όμως τώρα είναι αντίπαλός μας. Είναι περίεργο συναίσθημα να τον βλέπουμε σε άλλο πάγκο», είπε ο 35χρονος που στη συνέχεια εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το προσεχές παιχνίδι με τους Βαυαρούς θα είναι αρκετά ελκυστικό.

«Τον γνωρίζουμε και μας γνωρίζει. Ξέρουμε πως δουλεύει. Θα θέλει να πάρει την κατοχή καθώς ξέρει πως υποφέρουμε όταν δεν έχουμε τη μπάλα. Πάντως θα είναι ένα πολύ ελκυστικό παιχνίδι», ήταν τα λόγια του.

Ο Τσάβι μετράει 149 εμφανίσεις στο Champions League, όσες και ο Κασίγιας, με τους δύο Ισπανούς να κατέχουν από κοινού το ρεκόρ όλων των εποχών, με τον μέσο της Μπαρτσελόνα, αν αγωνιστεί κόντρα στη Μπάγερν, να έχει την ευκαιρία να φτάσει πρώτος τις 150, έστω και για μία ημέρα (δεδομένου ότι ο Κασίγιας θα ξεκινήσει την Τετάρτη κόντρα στην Γιουβέντους).

Ο ίδιος ανέφερε ότι νιώθει τυχερός που βρίσκεται στους «μπλαουγκράνα» και κατάφερε να αγωνιστεί τόσες φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, επισημαίνοντας ότι είναι απίστευτο το γεγονός ότι μπορεί να γίνει ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση.

«Είχα την τύχη να βρίσκομαι στη Μπαρτσελόνα και να παίξω τόσα παιχνίδια, πετυχαίνοντας τόσα πράγματα στο Champions League. Είναι απίστευτο για εμένα ότι προσπέρασα τόσους θρύλους του ποδοσφαίρου και μάλιστα, μπορώ να γίνω ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λίντεν: «Δεν πρόκειται να παραδοθούμε»

Κάλεσμα στον κόσμο του Κολοσσού, να δώσει βροντερό παρών στον ματς των πλέι οφ της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό απηύθυνε ο Τομ Λίντεν, μέσω του Blog του στον ΕΣΑΚΕ.

Λίντεν: «Δεν πρόκειται να παραδοθούμε»
Την παρουσία του κόσμου του Κολοσσού στο πρώτο ματς των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό περιμένει ο Τομ Λίντεν, όπως τόνισε μέσω του blog του στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Ο Σουηδός φόργουορντ ανέφερε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να παραιτηθεί κόντρα στους «πράσινους» καλώντας τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών.

Αναλυτικά:

«Γεια σας και πάλι!

Επιτέλους ξεκινούν τα playoffs! Δυστυχώς είμαστε πολύ στεναχωρημένοι που δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη κόντρα στον Κόροιβο. Δεν είχαμε στη διάθεσή μας τον βασικό μας πόιντ γκαρντ (σ.σ. Ουότερς) και ύστερα από μερικά λεπτά αφότου ξεκίνησε το ματς, ο άλλος γκαρντ (σ.σ. Ρόμπινσον) γύρισε το πόδι του και έμεινε εκτός! Παρ’ όλα αυτά, δεν πιάσαμε τη γνωστή μας απόδοση σε άμυνα και επίθεση. Μάλιστα, την ίδια ώρα τόσο η ΑΕΚ όσο και Άρης νίκησαν και αν το κάναμε και εμείς, θα είχαμε τερματίσει στην έκτη θέση.

Τέλος πάντων, τώρα ξεκινούν τα playoffs και είμαστε έτοιμοι να το χαρούμε. Ασφαλώς και ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα και θα είναι μία τεράστια πρόκληση για εμάς. Αλλά, δεν πρόκειται να… παραδοθούμε. Όπως κάνουμε όλη τη χρονιά, έτσι και τώρα, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και να δούμε μέχρι που θα φτάσουμε. Ελπίζω όλοι να είναι υγιείς και να είμαστε πλήρεις στο πρώτο ματς.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση του Σαββάτου, περιμένω να έρθει όλο το… νησί για να τη δει στην έδρα μας. Ενδεχομένως να είναι και η τελευταία φορά που ο κόσμος θα μας δει φέτος από κοντά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν οι οπαδοί ήταν δίπλα μας και περιμένουμε να δημιουργήσουν την ίδια “καυτή” ατμόσφαιρα.

Τομ
»

«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα»

Την προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλει το Ρέθυμνο προκειμένου να ξεκινήσει θετικά την πορεία του στα πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ σχολίασε ο Φάνης Κουμπούρας στο Blog του στον ΕΣΑΚΕ.

«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα»
Την ικανοποίηση του για την είσοδο του Ρεθύμνου στην οκτάδα της Basket League εξέφρασε ο Φάνης Κουμπούρας μέσω του Blog του στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ, τονίζοντας παράλληλα τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

«Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα

Για άλλη μια φορά λέμε τα νέα μας από το blog του ΕΣΑΚΕ.

Εξαιρετική μπασκετική εβδομάδα, ματσάρες στο NBA με buzzer beaters απο τους Πιρς, Ρόουζ, Τζέιμς και την Ανατολή πιο ανταγωνιστική από την Δύση! Έρχεται και το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα με μια Ελληνική ομάδα αλλά και έναν τουλάχιστον Έλληνα σε κάθε μια από τις άλλες 3 ομάδες.

Βέβαια αύριο έχουμε τα δικά μας πλέι οφ! Τελείωσε, λοιπόν, η κανονική περίοδος και τι καλύτερο τέλος θα μπορούσε να έχει από αυτό; Την τελευταία αγωνιστική παιζόταν η 4η μέχρι την 7η θέση και η 8η μέχρι την 9η. Εμείς καταφέραμε να πάρουμε την 6η θέση αν και χάσαμε στο τελευταίο ματς αλλά σίγουρα η χρονιά θεωρείτε πετυχημένη γιατί ο στόχος ήταν, καταρχήν, η οκτάδα. Ολυμπιακός – Κόροιβος, Παναθηναϊκός – Κολοσσός, ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο Aegean και Άρης – ΑΕΚ.

Αυτές λοιπόν είναι οι 8 καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και έτσι θα διασταυρωθούν.

Τώρα έχουμε μπροστά μας την σειρά με τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα το έργο μας δεν είναι εύκολο γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή, σταθερή και πολύ έμπειρη ομάδα. Αλλά τώρα εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα για να κάνουμε το πρώτο βήμα.

Υ.Γ. Πιστεύω ότι ο Γιάννης Καλαμπόκης περνάει δεύτερη νιότη, έχοντας προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα μας
».