Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πρόωρος αποκλεισμός του Κύργιου στη Ρώμη!!


Την ήττα με 2-0 σετ γνώρισε ο Νικ Κύργιος απέναντι στον Φελιθιάνο Λόπεθ στη Ρώμη στο ντεμπούτο του στο τελευταίο τουρνουά Masters πριν το Roland Garros. Προκλητική η συμπεριφορά του Ισπανού στο τέλος.

Πρόωρος αποκλεισμός του Κύργιου στη Ρώμη

Έτσι, έμεινε πρόωρα εκτός «νυμφώνος» στη διοργάνωση και έχασε την ευκαιρία να ανέβει ακόμα ψηλότερα από το Νο30 στην παγκόσμια κατάταξη. Πλέον, θα περιμένουμε να δούμε αν θα αγωνιστεί στο Challenger της Νίκαιας την επόμενη εβδομάδα, λίγες μέρες πριν το Roland Garros στο Παρίσι.

Ο ομογενής από την Καμπέρα ρίσκαρε πολύ στο σερβίς, όμως δεν του βγήκε αυτή η στρατηγική στον επιθυμητό βαθμό, αφού είχε συνολικά 9 άσους, αλλά και 6 διπλές παραβάσεις. Αντίθετα, ο αντίπαλός του ήταν πιο αποτελεσματικός με 12 άσους και μόνο τρία double faults.

Στο πρώτο σετ, ο Κύργιος με τον Λόπεθ πήγαιναν χέρι-χέρι με 4-4 games, έχοντας καταφέρει από ένα break. Ο Ισπανός, όμως, «έσπασε» για μία ακόμα φορά το σερβίς του 20χρονου άσου και έκανε το 1-0 σετ με 6-4 games. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κύργιος είχε τέσσερα διπλά λάθη και ήταν χειρότερος και στις επιστροφές από τον Λόπεθ.

inner

Στη συνέχεια, ο Ελληνοαυστραλός ήταν πιο προσεκτικός και περιόρισε τα πολλά λάθη του πρώτου σετ. Αν και έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, δεν κατόρθωσε να κάνει το break στη μοναδική ευκαιρία που του έδωσε ο Ισπανός. Κάπως έτσι, το παιχνίδι κρίθηκε στο tie break, όπου ο 33χρονος Λόπεθ έδειξε την εμπειρία του και πήρε το τελευταίο και καθοριστικό game με 7-4, φτάνοντας στην τελική νίκη με 2-0 σετ.

Κακή εντύπωση προκάλεσε, ωστόσο, η συμπεριφορά του Ισπανού μετά τη λήξη του αγώνα, αφού φέρεται να έβρισε ορισμένους θεατές που υποστήριζαν με ενθουσιώδη τρόπο τον Κύργιο!


Επόμενος αντίπαλός για τον Φελιθιάνο Λόπεθ στη φάση των «32» θα είναι ο Σέρβος Βίκτορ Τροϊτσκι, ο οποίος νίκησε πολύ δύσκολα τον Μπέρναρντ Τόμικ με 2-1, σε ένα συγκλονιστικό ματς, αφού και τα τρία σετ κρίθηκαν στο tie break. 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: