Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Σαββίδης: «Στην ελίτ της Ευρώπης ο ΠΑΟΚ» (videos)

Τον νέο επόμενο μεγάλο στόχο του ΠΑΟΚ να ανέβει επίπεδο και να καθιερωθεί στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μετά την οριστική απεμπλοκή του από τα χρέη του παρελθόντος οριοθέτησε ο Ιβάν Σαββίδης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την διευθέτηση του χρόνιου αυτού προβλήματος που κρατούσε δέσμιο τον Δικέφαλο.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έξω από τα γραφεία της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης:

«Μόλις τώρα φέραμε τα έγγραφα που βεβαιώνουν την καταβολή των χρημάτων. Πληρώσαμε σήμερα 10.886.000 ευρώ και με αυτό βάλαμε μια τελεία στο θέμα των οφειλών του ΠΑΟΚ. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θέλω να συγχαρώ όλους εμάς, όλους όσοι πίστεψαν αλλά και τους άλλους, τους δύσπιστους. Ο ΠΑΟΚ είναι απολύτως σωστός απέναντι στην Πολιτεία. Τελειώσαμε μια μακροχρόνια διαδικασία και απελευθερώσαμε τον εαυτό μας από αυτό το βάρος. Τώρα με προσοχή και περισυλλογή θα κάνουμε βήμα προς βήμα την αλλαγή του συστήματος του ΠΑΟΚ. Θα παρουσιάσουμε τη νέα στρατηγική μας και θα προχωρήσουμε μπροστά. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες υποθέσεις και είμαι πολύ ευτυχισμένος που μπορώ ενεργητικά να υλοποιήσω τις σκέψεις μου. Ήταν θέμα αρχής για εμένα. Θα μπορούσαμε να πάμε σε χαμηλότερη κατηγορία και να μην πληρώσουμε τίποτα. Θα είχαμε χάσει ακριβώς τον ίδιο χρόνο. Δεν ήθελα, όμως, να υπάρχει μια μαύρη κηλίδα στο σώμα του ΠΑΟΚ και πολύ περισσότερο επί της δικής μου θητείας. Όλη η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώνει τις οφειλές του».

Για τον πρώτο στόχο από εδώ και πέρα: «Πρώτος στόχος είναι να κοιμηθώ με καλές σκέψεις. Τον τελευταίο καιρό άκουγα δυσάρεστα πράγματα. Αυτό ενίσχυσε την υπομονή μου αλλά ήθελα ο κόσμος να βεβαιωθεί πως είμαι άνθρωπος που τηρεί το λόγο που έχει δώσει. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συμπληρωθεί η ομάδα των μάνατζερ της ομάδας. Σήμερα ο γιος μου μαζί με τον πρόεδρο είναι στην Ισπανία και ελπίζω να διεξαχθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό της ΠΑΕ. Αμέσως μετά θα ξεκαθαριστεί ποιος είναι ο σκοπός μας».

Για το αν μπορεί να εγγυηθεί την δημιουργία ενός μεγάλου ΠΑΟΚ: «Με κάθε σιγουριά θέλω να βεβαιώσω ότι ο ΠΑΟΚ θα γίνει μια πολύ μεγάλη ομάδα. Δεν βλέπω τον ΠΑΟΚ μόνο σαν ποδόσφαιρο. Τον αντιμετωπίζω στο σύνολό του. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στηρίζουμε όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ, μπάσκετ, βόλεϊ κλπ. Όλα όσα αφορούν την έννοια του ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουμε να τα στηρίζουμε. Στρατηγικός στόχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι να μπει στην πρώτη 20άδα των ευρωπαϊκών συλλόγων. Πώς θα γίνει αυτό δεν μπορώ να το ξεκαθαρίσω τώρα, αλλά είμαι άνθρωπος του μάξιμουμ και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Έχουν λυθεί τα χέρια και οι σκέψεις μας. Θα εργαστούμε για την πλήρη ανακαίνιση της Τούμπας, αφού μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να γίνει χωρίς υποδομές. Η Νέα Μεσήμβρια δεν είναι βάση για μεγάλη ομάδα. Γι΄αυτό πρέπει να σχεδιάσουμε το πρότζεκτ για να αναπτυσσόμαστε διαρκώς. Οι επενδύσεις αυτές είναι μεγάλες, μακροχρόνιες και δεν σταματούν ποτέ».

Για τους νυν και πρώην κυβερνώντες: «Δεν θα ήθελα να δώσω πολιτική διάσταση στο θέμα. Είπα επάνω πως νιώθω μια περίεργη αίσθηση. Μόλις ήπια ένα ποτήρι τσάι, το ποίο κόστισε 10.886.000 ευρώ. Πρέπει να μας πουν ευχαριστώ, εμείς μπορούσαμε να μην πληρώσουμε και πληρώσαμε. Θέλω να καλέσω όλους όσους χρωστούν να σκεφτούν πως ενδεχομένως οι δικές τους οφειλές να είναι σημαντικές για το κράτος. Να αποτελέσει ο ΠΑΟΚ παράδειγμα για όλους αυτούς. Θέλω, τέλος, να απευθύνω ένα ευχαριστώ στους φίλους του ΠΑΟΚ στην ελληνική Βουλή, που ασχοληθήκαμε μαζί για να λυθεί το θέμα. Ευχαριστώ την ομάδα του Τσίπρα, και την ομάδα του Καμμένου. Υποσχέθηκαν κάτι και το έκαναν. Αυτή είναι η κύρια διαφορά τους από τους προηγούμενους».



Η στιγμή της αφιξης του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ στην ΦΑΕ




*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: