Τρίτη 12 Μαΐου 2015

«Μην αμφιβάλλετε για τον Εσιέν, θα κάνει την διαφορά»

Ο Γκανέζος δημοσιογράφος, Σείχ Τοφίκ Σιενού εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παλέψει μέχρι τέλους για τον άσο της Μίλαν, καταρρίπτοντας τα επιχειρήματα περί ντεφορμαρίσματος του «Βίσονα».  
Ο Μίκαελ Εσιέν, ποδοσφαιριστής σύμβολο όχι μόνο για την Γκάνα αλλά για ολόκληρη την Αφρική μονοπωλεί τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον του ελληνικού Τύπου.
Ο «βίσονας» βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με το «τριφύλλι» που παλεύει για το «κόλπο γκρόσο» με τον σούπερ σταρ της Μίλαν.
Τα νέα για το μεταγραφικό μπάσιμο του Παναθηναϊκού για τον 32χρονο του Μίκαελ Εσιέν ταξίδεψαν άμεσα στην χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Το gazzetta.gr ζήτησε την άποψη του Γκανέζου ρεπόρτερ της ιστοσελίδας sportcrusader.com, Σείχ Τοφίκ Σιενού για τον βαθμό ετοιμότητας του Μίκαελ Εσιέν αλλά και τις πιθανότητες απόκτησης του από τους «πράσινους».
«Ο Εσιέν είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να εμπνεύσει οποιονδήποτε συμπαίκτη του με την παρουσία του και τις ηγετικές ικανότητες του.
Μην ξεχνάτε πως έχει ηγηθεί των προσπαθειών της Γκάνας σε αρκετές περιπτώσεις όταν απουσίαζε ο Στέφεν Άπια και προτού λάβει το χρίσμα ο Ασαμόα Γκίαν.
Δεν συμφωνώ με όσους υποστηρίζουν πως είναι ντεφορμέ επειδή έχει παίξει 13 παιχνίδια φέτος με την Μίλαν.
Είναι ξεκάθαρα θέμα φιλοσοφίας του προπονητή. Ο Ιντζάγκι προτιμά μικρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Ο Εσιέν δεν βρίσκεται στα πλάνα του. Κάτι ανάλογο ισχύει και με την περίπτωση του Μουντάρι.

Η Μίλαν άλλωστε βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και ο Ιντζάγκι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα για τον Εσιέν. Είναι καθαρά θέμα επιλογής.
Με την εμπειρία που διαθέτει ο Εσιέν σε συνδυασμό με το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, πιστεύω πως θα κάνει την διαφορά στην Ελλάδα εάν τελικά υπογράψει.
Είναι ένας box to box μέσος, ο οποίος συνδυάζει ταχύτητα, δύναμη και εμπειρία δίνοντας ρυθμό στο παιχνίδι.
Είναι αλήθεια πως ο Εσιέν δεν είναι το ίδιο δυνατός όπως πριν από πέντε χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι πεπεισμένος πως θα ταίριαζε απόλυτα στον Παναθηναϊκό και θα έδενε με την ελληνική ομάδα. Κερδισμένος δεν θα βγει μόνο ο Παναθηναϊκός αλλά και ο «βίσονας», καθώς η ποιότητα που διαθέτει είναι αδιαμφισβήτητη».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: