Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Μπάγεβιτς στη «Μ»: «Ξεχωριστό βράδυ και για μένα και τον ΠΑΟΚ» (pics)

Ήταν 12 Μάη του 2001. Στο γήπεδο «Νίκος Γκούμας» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τελικός κυπέλλου και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του ο Δικεφάλος ισοπεδώνει τους «ερυθρόλευκους», μετά από μια εμφάνιση ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Εγκωμίτη μόλις στο 4’ ανοίγει το σκορ. Στο 31’ ο Μπορμπόκης δίνει προβάδισμα δυο τερμάτων στον ΠΑΟΚ. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γεωργιάδης ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ παραληρούν στις κερκίδες. Στο 78’ ο Τζόρτζεβιτς μειώνει σε 3-1 αλλά ο Ναλιτζής στο 85’ διαμορφώνει το 4-1. Ο Χούτος στις καθυστερήσεις απλά μείωσε στο τελικό 4-2 και ο ΠΑΟΚ κατακτά το 3ο τρόπαιο στην ιστορία του. Ο πρωτεργάτης εκείνης της επιτυχίας, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε στην «Μ» και θυμήθηκε εκείνες τις ωραίες στιγμές.


- Συμπληρώνονται 14 χρόνια από τη μέρα που οδηγήσατε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Έχετε κερδίσει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο τίτλος σας έρχεται συχνά στο νου και τι θυμάστε ιδιαίτερα από εκείνο το ματς;

«Kάθε νίκη, κάθε επιτυχία και κάθε τίτλος που κατακτάς στη διάρκεια της καριέρας σου είναι κάτι το σημαντικό, κάτι το εξαιρετικό και έχει ξεχωριστή θέση και στην καρδιά σου και στις αναμνήσεις σου. Πρόκειται σίγουρα για ένα ξεχωριστό  βράδυ και για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για μένα, το οποίο όλοι μας το ζήσαμε έντονα. Και γιατί ήταν μία μεγάλη νίκη, αλλά και λόγω της τεράστιας χαράς που καταλάβαμε ότι προσφέραμε στον κόσμο του ΠΑΟΚ.»

- Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με τους οποίους μιλήσαμε, στάθηκαν στην παρουσία σας. Θεωρούσαν δεδομένη την κατάκτηση του κυπέλλου επειδή τους εμπνέατε και είχαν πίστη στην ομάδα και στις δυνατότητές της

«Δεν έχω παρά να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Οι πρωταγωνιστές είναι πάντα οι παίκτες, όχι ο προπονητής. Για να έρθουν οι επιτυχίες στο ποδόσφαιρο πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπάρχει το δέσιμο και η χημεία ανάμεσα στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές. Χωρίς αυτό δεν γίνεται τίποτα. Και φυσικά εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να κερδίσω έναν τελικό, αν εκείνοι δεν είχαν κάνει ένα τόσο καλό παιχνίδι εκείνο το βράδυ»

- Ξέρω ότι δε σας αρέσει να ξεχωρίζετε ποδοσφαιριστές. Αλλά από εκείνη την ομάδα, ποιον παίκτη θα θέλατε να έχει για παράδειγμα η σημερινή ΑΕΚ που επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία;

«Πραγματικά είχαμε μια πολύ ποιοτική ομάδα με αξιόλογους ποδοσφαιριστές που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο.  Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω ποδοσφαιριστές και το γνωρίζετε μετά από τόσα χρόνια. Θα μου επιτρέψετε να μην το κάνω ούτε τώρα»

- Σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου, έχετε μια εξήγηση για το ότι εκείνο το κύπελλο με τον ΠΑΟΚ ήταν το προτελευταίο του συλλόγου; Δηλαδή σε 14 χρόνια έχει μόλις δυο τίτλους;

«Ειλικρινά δεν θα μου άρεσε να εμπλακώ στα εσωτερικά μίας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει πάει ή τι δεν έχει πάει καλά τα τελευταία χρόνια στην ομάδα από τη στιγμή που δεν μπορώ να ξέρω τα πράγματα από μέσα.»


«Ευχαριστώ τον Γεωργιάδη»

Από την Νέα Σμύρνη, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε ότι η ΑΕΚ έλειψε από το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί είναι μεγάλος σύλλογος.

Ο Μπάγεβιτς το σχολίασε: «Τον ευχαριστούμε πολύ! Και πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο έλειψε η ΑΕΚ από το ελληνικό πρωτάθλημα άλλο τόσο έχει λείψει και σε εμάς η μεγάλη κατηγορία γιατί η θέση της ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι πουθενά αλλού. Περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια και ανυπομονούμε να ολοκληρωθεί η σεζόν μέχρι την επιστροφή. Για εμάς το ζητούμενο δεν είναι απλώς να επιστρέψουμε στη μεγάλη κατηγορία αλλά να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί ώστε να ανταποκριθούμε στους στόχους και στις φιλοδοξίες που έχει μία μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ.»

 
 
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: