Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Βένος: «Θα χρειαστεί καλό υλικό και καλούς συνεργάτες»

Την άποψή του για την πρόσληψη του Γιάννη Χατζηνικολάου κατέθεσε στο Αθλητικό Metropolis ο Γιάννης Βένος. Ο παλαίμαχος άσος των κιτρίνων μίλησε για το ήθος του νέου προπονητή της ομάδας, το τι θα χρειαστεί να έχει για να στεριώσει στον πάγκο του Άρη, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των εγκαταστάσεων του Νέου Ρυσίου και δη τη μετονομασία του σε «Δασυγένειο Αθλητικό Κέντρο».

«Ο Γιάννης είναι από τους ανερχόμενους προπονητές, έχει κάνει σταθερά βήματα και χαίρει της εκτίμησης όλου του φίλαθλου κόσμου. Έχει την ηρεμία και την εμπειρία για να αναλάβει τον Άρη, μια ομάδα με φιλοδοξίες και πίεση. Έχει ώριμη σκέψη. Χρειάζεται, όμως, την στήριξη όλων μας», είπε αρχικά, για να αναφερθεί στις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει για να στεριώσει σε έναν πάγκο… ηλεκτρική καρέκλα, όπως είναι του Άρη:
«πρώτα απ? όλα χρειάζεται καλό υλικό. Πρέπει να κάνει καλές επιλογές παικτών, παρά τον περιορισμό μεταγραφών που έχει ο Άρης λόγω αδειοδότησης. Άποψή μου είναι πως ο Άρης πρέπει να διατηρήσει τον κορμό του και σε αυτόν να στηριχθεί, για να μην εμπλακεί σε περιπέτειες όπως πέρυσι. Αν δεν έχει τα υλικά που χρειάζεται είναι δύσκολο να φανεί το έργο του. Πρέπει περά από παίκτες να έχει και καλούς συνεργάτες».

Για τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης, απάντησε: «προσπάθεια να δώσει λύσεις σε πολλά ανοιχτά ζητήματα. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και συνεχής προσπάθεια. Το αν τελικά τα καταφέρει, θα το δείξει ο χρόνος». Ο Γιάννης Βένος κλήθηκε να σχολιάσει και την είδηση ότι προς τιμήν του Δημήτρη Δασυγένη, υπάρχει πιθανότητα, το Νέο Ρύσιο να πάρει το όνομά του:

«Φυσικά και πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο. Άνθρωποι που έχουνε προσφέρει στην ομάδα κατά το παρελθόν, έχουνε αδικηθεί, ένας από αυτούς είναι και ο Δασυγένης. Πραγματικά προσπάθησε, έβαλε χρήματα και αυτός είχε την ιδέα να αποκτήσει εγκαταστάσεις ο Άρης. Άρα είναι λογικό και πρέπων να τιμηθεί για την προσπάθειά του και γιατί όχι να γίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους παράγοντες», απάντησε ο παλαίμαχος άσος του Άρη.Πηγή: metrosport.gr

«Μπλόκο» ΠΑΟΚ σε Δώνη!!

Ούτε και σήμερα  υπήρξε κάποια εξέλιξη στην υπόθεση του Γιώργου Δωνη με  την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν μεταξύ των δυο πλευρών. Η πλευρά του Δικεφάλου ζήτησε αναβολή  από  την στιγμή που θεωρούσε ότι  η σύνθεση δεν ήταν σωστή  με την παρουσία του Ηλία Λογαρά. Η ιδιότητα του ως πρόεδρος των ελλήνων προπονητών  δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και έτσι εξαιρέθηκε.
Πάλι όμως  η πλευρά του ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή από την στιγμή που η επιτροπή ήταν τριμελής και όχι πενταμελής όπως προβλέπεται. Επιπλέον ο δικηγόρος που αντικατέστησε τον Λογαρά δεν είχε εξουσιοδότηση από την ΕΠΟ και μοιραία η υπόθεση αναβλήθηκε χωρίς να οριστεί νέα δικάσιμος
Πηγή: arenafm.gr

«Θα έχανα το χέρι μου »

Για το τραγικό συμβάν στο γήπεδο του Παναιτωλικού μίλησε στον «ARENAFM 89,4 ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, Σταμάτης Καρράς.
«Ήταν και είναι ακόμα μεγάλο το σοκ. Είμαι Θεσσαλονίκη τώρα μόλις έφυγα από τα νοσοκομείο και επιστρέφω στον Βόλο. Έκανα εισαγωγή στο Βόλο μετά το παιχνίδι, και με συνεννόηση από εκεί ήρθα στη Θεσσαλονίκη. Έχω σοβαρά εγκαύματα στα δάχτυλα του χεριού, αλλά τα πιο πολλά είναι στο δεύτερο και στο τρίτο δάχτυλο. Πήγα να μαζέψω τη μπάλα με το χέρι μου,  είδα τη κροτίδα κι όταν άρχισα να καταλαβαίνω, προσπάθησα να  προστατέψω το πρόσωπο μου για να μην σκάσει εκεί.
Προσπάθησα να την απομακρύνω κι εκείνη τη στιγμή έσκασε στον αέρα. Δόξα τον θεό δεν έχουμε καμιά απώλεια,  έγιναν εγκαύματα όμως. Ευτυχώς διότι διαφορετικά δεν θα είχα δάχτυλα.  Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν η κροτίδα χτυπούσε το διαιτητή θα συνέχισε το παιχνίδι; .
Αν χτυπούσε έναν από τους 4 διαιτητές  θα συνεχίζονταν το παιχνίδι; Μάλλον με εμάς δεν ισχύει το ίδιο.  Οι συμπαίκτες μου έπαθαν μεγάλο σοκ και πως είναι δυνατόν  μετά να μπούνε μέσα στο γήπεδο και να παίξουμε. Ήρθαν κάποια άτομα και από τον Παναιτωλικό, ενδιαφέρθηκαν.  Αν κάποιος ανεγκέφαλος πετούσε κι άλλη κροτίδα τότε τι θα γινόταν; Ευτυχώς δεν θα γίνει πλαστική, θα επουλωθεί από μόνο του. Αν υπάρχει κάποια δυνατότητα, θα κινηθώ νομικά, διότι  από αυτό ζω είναι κρίμα να το χάσω, είναι άδικο.  Όταν πηγαίνουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο πρέπει να χαρούν το παιχνίδι, δεν είναι δυνατόν να φοβόμαστε να παίζουμε».
Πηγή: arenafm.gr

Τσεσνάουσκις : «Συζητάω με ελληνική ομάδα»

Ο διεθνής Λιθουανός παίκτης και γνώριμος στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό από την παρουσία του σε Εργοτέλη και Άρη, Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, φιλοξενήθηκε στον “Αrena FM 89.4” και μίλησε για τη νίκη της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου στο Βίλνιους (μπήκε αλλαγή στο 87′) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, για την κατάληξη της “γαλανόλευκης” στο όμιλο, λέγοντας πως σίγουρα θα βγει δεύτερη, ενώ επιβεβαίωσε πως υπάρχει επαφή με ελληνική ομάδα και θέλει να επιστρέψει στη χώρα μας, δίχως να αναφερθεί, όμως, περαιτέρω.
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε είναι τα εξής:
Αρχικά, τόνισε: “Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την νίκη. Έκανε λίγες ευκαιρίες, αλλά κατάφερε μέσα από αυτές να μας βάλει γκολ, να κρατήσει το σκορ και να πάρει τη νίκη”.
Για την τελική κατάταξη της Εθνικής Ομάδας: ”Νομίζω πως σίγουρα θα είναι δεύτερη η Ελλάδα στον όμιλο, είναι πολύ δύσκολο να βγει πρώτη όμως. Η Βοσνία παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και δύσκολα θα χάσει την πρωτιά”.
Για το αν είναι καλύτερη η Βοσνία από την Ελλάδα και ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες: “Τη δεδομένη στιγμή η Βοσνία είναι λίγο καλύτερη, δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια. Το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι η σταθερότητα που έχει στην απόδοσή της και παίκτες όπως ο Σαμαράς και ο Γκέκας που σκοράρουν. Απλώς, σε κάποια μικρά πράγματα μες στο παιχνίδι, η Βοσνία είναι καλύτερη, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες”.
Για τη φημολογία πως υπάρχει επαφή ώστε να επιστρέψει σε ελληνική ομάδα (σ.σ. Εργοτέλης) αλλά και για τις σχέσεις του με Εργοτέλη και Άρη: “Εγώ επιθυμώ να επιστρέψω στην Ελλάδα, υπάρχει μια επαφή, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο. Δε θέλω να πω κάτι περαιτέρω. Με τον Εργοτέλη έχω πολύ καλές σχέσεις, με τον Άρη όχι τόσο. Μιλάω με τον Βερπακόφσκις που επέστρεψε στον Εργοτέλη και έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Οι πρώην συμπαίκτες μου από τον Άρη οι περισσότεροι έχουν φύγει, δεν έχουμε συχνές επαφές”.
Τέλος, είπε: “Γνωρίζω για τα οικονομικά προβλήματα στον Άρη, γνωρίζω πως και άλλες ομάδες έχουν προβλήματα με τα οικονομικά τους. Εύχομαι όλοι οι Έλληνες και όσοι ζουν στην Ελλάδα να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους”.
Πηγή: arenafm.gr

«Κερδίζει έδαφος ο Στέφενς »

O Γιώργος Βαβρίτσας, Έλληνας δημοσιογράφος του κορυφαίου γερμανικού αθλητικού περιοδικού, “Kicker”, φιλοξενήθηκε στον “Arena FM 89.4” και μίλησε για ζητήματα σχετικά με τον ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα για την υπόθεση του Χουμπ Στέφενς αλλά και του Ιμπραήμ Σισοκό, που παρουσιάζεται από γερμανικά Μ.Μ.Ε. να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον “δικέφαλο”.
Αναλυτικά, δήλωσε τα παρακάτω:
Για την εξέλιξη του θέματος του Στέφενς και το κατά πόσο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, η πρόσληψή του από τον ΠΑΟΚ: “Κατ’ αρχάς, να τονίσω πως μάλλον το θέμα με τον Στέφενς θα τραβήξει κι άλλο. Σύμφωνα με όσα ακούγονται και από Γερμανία και από Ολλανδία, το θέμα παραμένει ανοιχτό και θα εξακολουθήσει να είναι. Όσο παραμένει ανοιχτό, οι πιθανότητες προφανώς αυξάνονται, δεν μειώνονται. Από μέρα σε μέρα, ή από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα έχουμε σημαντική εξέλιξη. Αν υπήρχε αρνητική εξέλιξη ή δεν υπήρχε διάθεση, προφανώς θα είχε κλείσει αρνητικά το ζήτημα, όπως έγινε με τον Ντομίνγκος.
Είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις από την άποψη του δικού του κασέ, αλλά και από την άποψη μπάτζετ, πλάνου και το ότι πρέπει να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα, που δεν είναι και πολύ υψηλού επιπέδου. Πάντως, στη Σάλκε την τελευταία φορά, είχε κασέ γύρω στα 1,5 εκ. ευρό “καθαρά”. Αρέσκεται να αναδεικνύει νεαρούς και να δουλεύει με ταλέντα. Όπως για παράδειγμα, ο Ντράξλερ, που αυτός ανακάλυψε, τον ανέδειξε και πλέον κοστίζει 20 εκ. ευρό!”
Για το στυλ ποδοσφαίρου που αρέσκεται να παίζει αλλά και την ανακήρυξή του ως “προπονητή του αιώνα” για τη Σάλκε: “Το ότι του αρέσει να παίζει και με νεαρούς, δεν σημαίνει πως δεν κυνηγάει το αποτέλεσμα. Και πέρυσι, κυνήγησε όσο μπορούσε την Μπάγερν και την Ντόρτμουντ. Έπαιξε πολύ επιθετικά και έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο. Είχε αναδειχθεί “προπονητής του αιώνα” για τη Σάλκε, λόγω του ότι είχε πάρει ευρωπαϊκό τίτλο με την ομάδα το 1997. Αυτό από μόνο του αρκεί, όταν μιλάμε για μια ομάδα που από το 1957 κυνηγάει να πάρει το γερμανικό πρωτάθλημα και δεν μπορεί. Αυτός την είχε φτάσει και ένα βήμα από το να το κάνει , ως γνωστόν το 2001, που η Σάλκε πανηγύριζε το πρωτάθλημα αλλά στις καθυστερήσεις έβαλε γκολ η Μπάγερν και τελικώς αυτή το κατέκτησε!”
Για το αν είναι ανοικτός άνθρωπος: “Όσον αφορά τους δημοσιογράφους είναι μυστικοπαθής, σε αντίθεση με τους παίκτες του, που είναι πολύ ανοικτός”.
Για το γεγονός πως στην Γερμανία αναφέρεται πως ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Ιμπραήμ Σισοκό από τη Βόλφσμπουργκ: “Ναι. Και σήμερα, υπάρχουν παντού δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για παραμονή του Σισοκό στην Ελλάδα, όχι για τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον ΠΑΟΚ.
Είναι γνωστό πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει την οικονομική δυνατότητα και ο ΠΑΟΚ μπορεί με ένα ποσό λίγο κάτω από ένα εκατομμύριο, σίγουρα θα μπορέσει να τον αποκτήσει. Και η Βόλφσμπουργκ θα χαρεί πολύ, διότι έχει ένα τεράστιο ρόστερ και θέλει να “ξεφορτωθεί” παίκτες, αλλά και ο ΠΑΟΚ, από την ώρα που αναζητά μεσοεπιθετικούς παίκτες και ο Σισοκό ήταν ένας από τους διακριθέντες παίκτες της φετινής σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα”.
Πηγή: arenafm.gr

“Δεν ξανάγινε τέτοιο πανηγύρι στην πόλη”!

Ο Νίκος Ατματζίδης, πρόεδρος του Ηρακλή όταν αυτός κατέκτησε το μοναδικό κύπελλο της ιστορίας του το 1976 (4-4 παράταση, 5-6 πέναλτι), φιλοξενήθηκε στον “ARENA FM 89.4″ και μίλησε για εκείνο τον αλησμόνητο τελικό με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έγινε σαν χτες (9/6)
Επίσης, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην απόκτηση του Βασίλη Χατζηπαναγή αλλά και γενικώς στα πεπραγμένα του μεγάλου “Βάσια”, ενώ υπογράμμισε για το σημερινό πρόεδρο του “γηραιού”, Θόδωρο Παπαδόπουλο, πως κάνει μεγάλη προσπάθεια κι αν κατορθώσει κι ανεβάσει την ομάδα στην Super League, θα πρέπει να θεωρείται ο κορυφαίος όλων!
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε είναι τα παρακάτω:
Για τον τελικό με τον Ολυμπιακό και την εξέλιξή του αλλά και τα… μεθεόρτια: “Δυστυχώς, παρά το γεγονός που φτάσαμε 5 φορές ως τον τελικό, δεν κατορθώσαμε να πάρουμε άλλο τίτλο. Στο 4-4, στην παράταση, μπορούσαμε να βάλουμε άλλα δύο γκολ, είχαμε ευκαιρίες. Πήγε στα πέναλτι όμως και όταν έφτασε η σειρά του “Βάσια”, πιστέψαμε πως το πήραμε! Αλλά το έχασε ο Βασίλης και τελικώς σηκώσαμε το κύπελλο με το πέναλτι του Τουμπόγλου!
Τέτοιο πανηγύρι δεν έγινε ποτέ στην πόλη! Είχαν έρθει χιλιάδες στο αεροδρόμιο, όλος ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους. Είχαμε και πολύ καλή ομάδα τότε! Εμείς δεν πηγαίναμε για να δούμε τι θα κάνει ο Ηρακλής, αλλά για το τι καινούριο θα κάνει ο “Βάσια”!”.
Για την απόκτηση του Βασίλη Χατζηπαναγή αλλά και το ποιοι βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί η μετακίνησή του στους “κυανόλευκους”: “Εγώ, όταν κατά σύμπτωση είχα βρει τον Βασίλη και μόνο εγώ μπόρεσα να τον φέρω από τη Σοβιετική Ένωση, ήταν και λίγο θέμα τύχης. Διότι, είχε κληθεί στην αποστολή της ομάδας που μετέπειτα συνετρίβη το αεροπλάνο και μόνο ο Βασίλης που δεν πήγε σώθηκε! Βεβαίως και ο πατέρας του, ο “μπαρμπά-Κυριάκος”, ήθελε πολύ να έρθει στην Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να φύγει μετά από τον Ηρακλή. Κι όταν έδινε το λόγο του, ήταν νόμος! Σίγουρα, θα μπορούσε να πάρει και περισσότερα χρήματα ο Βασίλης.
Ναι, βοήθησε ένας Αρμένιος. Ο Αγκόμπ! Ήταν ο μεσάζοντας της μεταγραφής, τον οποίο τον ικανοποιήσαμε και οικονομικά. Δεν γινόταν αλλιώς, έπρεπε να τον ανταμείψουμε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Βασίλης Καραλής, που μου είχε πει για τον Χατζηπαναγή. Τον είχα δει και σε ένα περιοδικό, με τους καλύτερους παίκτες της Σοβιετικής Ένωσης εκείνη την εποχή, που ο “Βάσια”, ήταν δεύτερος, μετά τον Μπλαχίν, που εκείνη τη χρονιά είχε βάλει 6 γκολ μόνος του στην Μπάγερν! Αυτό με έπεισε για την αξία του”.
Για τον Πέτρο Θεοδωρίδη που τον κράτησε στον Ηρακλή: “Πρέπει να αναγνωριστεί στον Πέτρο τον Θεοδωρίδη πως αυτός κράτησε τον Χατζηπαναγή. Εγώ τον έφερα, αλλά αυτός τον κράτησε. Του είχε δώσει 30 εκατομμύρια για να παραμείνει. Τότε, με 1 εκ. δραχμές έπαιρνες οικόπεδο στο Πανόραμα!”
Για το πως βλέπει τον “γηραιό” τη σημερινή εποχή και την διοίκηση της ομάδας: “Η διοίκηση του Ηρακλή έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα. Αν βγεις έξω και ρωτήσεις ποιος είναι πρόεδρος του Ηρακλής, λίγοι τον γνωρίζουν τον κ. Παπαδόπουλο. Κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Για μένα, εάν ανέβει ο Ηρακλής θα πρέπει να θεωρηθεί ο μεγαλύτερος πρόεδρος της ομάδας στην ιστορία της! Είναι τεράστια η προσπάθεια που κατέβαλε και συνεχίζει, διότι αυτός δεν βρήκε τίποτα στην ομάδα. Εμείς, όλοι όσοι ήμασταν πρόεδροι στην ομάδα, είχαμε πολλά πράγματα στην ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

“Δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών”

Ο νομικός  με εξειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο, Νίκος Κυρκούδης, μιλώντας στον “ARENA FM 89.4″, ξεκαθάρισε σχετικά με τον τραυματισμό του παίκτη Ολυμπιακού Βόλου, Σταμάτη Καρρά, από κροτίδα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και την προσωρινή διακοπή, πως εάν είχε διακοπεί οριστικά το παιχνίδι σε βάρος του Παναιτωλικού, τότε θα κινδύνευε με αφαίρεση βαθμών. Πλέον, όμως, αυτό δεν γίνεται και κινδυνεύει μόνο με ποινή αποκλεισμού της έδρας του και  χρηματικό πρόστιμο.
Συγκεκριμένα, τόνισε:
“Ο κανονισμός δεν μπορεί να προβλέψει κάτι για ένα τέτοιο συγκεκριμένο περιστατικό. Αλλά για τη σωματική βλάβη, στο άρθρο 3, προβλέπεται και αφαίρεση βαθμών, σε περίπτωση βεβαίως που διακοπεί οριστικά το παιχνίδι κατά της ομάδας που τα προκάλεσε.
Εάν το παιχνίδι έγινε με τη συναίνεση του Ολυμπιακού Βόλου, τους συγχαίρω. Εφόσον, όμως , έδωσαν τη συγκατάθεσή τους οι άνθρωποι του Βόλου, δεν μπορούν να ζητήσουν να γίνει αφαίρεση βαθμών. Δεν υπάρχει διάταξη που να το προβλέπει αυτό. δεν υπάρχει και δεδικασμένο στην Ελλάδα σε ανάλογη περιστατικό. Αυτό που μπορεί να γίνει τώρα είναι ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο ή επιβολή κεκλεισμένων των θυρών. Ή και τα δύο”.
Πηγή: arenafm.gr

“Όποιος αντέξει…”

Ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Kωστούλας, φιλοξενήθηκε στον”ARENA FM 89.4″ και τοποθετήθηκε για το περιστατικό που συνέβη με τον Σταμάτη Καρρά του Ολυμπιακού Βόλου, στα χέρια του οποίου “έσκασε” η κροτίδα, για τους “ανεγκέφαλους” που κάνει σοβαρές προσπάθειες να απομονώσει, αλλά και για τη συνέχεια και κατάληξη των play off.
 Αναλυτικά, υπογράμμισε τα εξής:
Για το περιστατικό με τον τραυματισμό του Καρρά από κροτίδα: “Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε για άλλη μια φορά συγνώμη. Ο χώρος γύρω και μέσα από το γήπεδο πρέπει να είναι ασφαλής. Δυστυχώς, έγινε ακόμη ένα περιστατικό.
Για τους οπαδούς που δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα του Αγρινίου και τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει και συνεχίζει ώστε να τους απομονώσει: “Προσπαθούμε να εξαλείψουμε κάθε επεισόδιο και κάθε άνθρωπο που κάνει αυτά τα πράγματα. Πραγματικά, είναι πολύ λίγοι αυτοί που τα κάνουν. Τους έχουμε εντοπίσει, τους μιλάμε. Έφτασα σε σημείο να τους ξηλώσω την κερκίδα 1400 θέσεων, δεν έρχονταν γιατί τους είπα ελάτε στις άλλες κερκίδες με ακριβότερο εισιτήριο και απείχαν. Ήμασταν και εμείς πολύ καλύτερα! Υπάρχουν πάντα όμως κάποια άτομα που μπαίνουν σε κάθε διαδήλωση, αλλά προσπαθούμε να τους απομονώσουμε κι αυτούς. Ήδη έχουμε διώξει πολλούς, κάνουμε προσπάθειες, αλλά φυτρώνουν κι άλλα… φυντάνια!”.
Για τη συνέχεια των play off αλλά και το παιχνίδι με τον Ηρακλή την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος: “Είναι πολύ ρευστά τα πράγματα τώρα, μετά και τη νίκη του Ηρακλή. Όποιος αντέξει! Αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε κίνητρο στο τελευταίο 20λεπτο στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που έλεγαν κάποιοι “γιατί να κερδίσετε αφού δεν έχετε ελπίδες για απ’ευθείας άνοδο;” Δεν μπαίνω εγώ σε τέτοια πράγματα, σε θέματα άλλων ομάδων”.
Για το φετινό συγκλονιστικό πρωτάθλημα της Football League: “Νομίζω ήταν από τα καλύτερα πρωταθλήματα που έχει παρακολουθήσει ο κόσμος στη Β’ Εθνική. Ήταν τόσο ανταγωνιστικό από όλες τις πλευρές. Για το ποιος θα ανέβει, ποιοι θα μπουν στα play off, ποιος θα πέσει”.
Για το τι επιπτώσεις θα έχει ο Παναιτωλικός εάν δεν ανέβει στην Super League και την δικό του μέλλον: “Αν δεν ανέβει ο Παναιτωλικός, θα μας πάρει καιρό να ανασυνταχθούμε, αυτό είναι σίγουρο. Θα είναι πολύ δύσκολα. Όλα είναι υπό κρίση, δε ξέρω αν θα παραμείνω ή αν θα αποχωρήσω. Όλα παίζονται!”.
Πηγή: arenafm.gr

“Μακάρι να γύρισε η τύχη του Ηρακλή”!

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Απόστολος Χαραλαμπίδης, μιλώντας στον “ARENA FM 89.4″, επεσήμανε πως ο Ηρακλής πλέον απέκτησε ελπίδες για την άνοδο με το σπουδαίο διπλό που πήρε στο Βόλο, στάθηκε στην ατυχία της ομάδας του ως προς την επίτευξη ενός γκολ αλλά και την τύχη που ίσως γυρνάει στον Ηρακλή!
Αναλυτικά, δήλωσε τα ακόλουθα:
Για τον τραυματισμό του Καρρά αλλά και του Σαμαρά: “Εύχομαι να μην έχουμε άλλα περιστατικά τραυματισμών, γιατί εκτός από τον παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου και ένας δικός μας παίκτης τραυματίστηκε. Ο Σαμαράς συγκρούστηκε με τον Χουάντερσον και έσπασε δύο πλευρά, ευτυχώς δεν βρήκε στον πνεύμονα. Χειρουργήθηκε χτες το βράδυ”.
Για το ότι έσπασε το αήττητο 16 παιχνιδιών της Νίκης Βόλου ο Ηρακλής σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι: “Ναι, κάποτε συμβαίνει κι αυτό αλλά ήρθε σε ακατάλληλη στιγμή. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε πολλές ευκαιρίες, είχαμε και δοκάρι στο 90′. Τελείωσε τώρα η υπόθεση άνοδος για την Νίκη. Έχουμε μόνο μαθηματικές ελπίδες, αλλά πρέπει να κάνουμε “3 στα 3” και να περιμένουμε κι άλλα αποτελέσματα. Ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα, δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Ο κόσμος στο τέλος μας επιβράβευσε κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Όλοι ήταν όρθιοι και μας χειροκροτούσαν! Αυτά είναι τα ωραία του ποδοσφαίρου”.
Για το ποια ομάδα έχει το προβάδισμα για την άνοδο αλλά και για την τύχη που ίσως γυρνάει στον Ηρακλή: “Σίγουρα, ο Παναιτωλικός έχει ένα προβάδισμα, αλλά και ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής έχουν ελπίδες. Εμείς ασφαλώς λιγότερες. Ο Ηρακλή πήρε σπουδαίο διπλό που του δίνει ελπίδες, αλλά ήμασταν πολύ άτυχοι κι εμείς. Γυρνούσε γύρω -γύρω από την περιοχή του Ηρακλή η μπάλα και δεν έμπαινε. Μακάρι να του γύρισε η τύχη!”.
Πηγή: arenafm.gr

«Αγαπώ τον Άρη»

Ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη, Τζέρεμι Χαντ, τοποθετήθηκε στον “Arena FM 89.4” για την εγχείρηση που έκανε στο πόδι του, για την αποθεραπεία που θα διαρκέσει ως τον Αύγουστο, για τον Βαγγέλη Αγγέλου που έκανε πολύ καλή δουλειά, όπως ανέφερε, αλλά και για το ζήτημα παραμονής του και την επόμενη σεζόν, τονίζοντας πως αγαπά την ομάδα και τη διοίκηση και πιστεύει πως θα τα βρει μαζί της ώστε να είναι και του χρόνου μέλος των “κίτρινων”.
Συγκεκριμένα, δήλωσε τα παρακάτω:
Για την πρόσφατη εγχείρηση που έκανε και το πως νιώθει: “Νιώθω πραγματικά πολύ καλά. Ο γιατρός μου είπε πως πήγε πολύ καλά η εγχείρηση, ήδη άρχισα να νιώθω καλύτερα. Ήδη, περιμένω πως και πως να έρθει ο καιρός που θα μπω στο γήπεδο και θα αρχίσω προπονήσεις”.
Για την αποθεραπεία του και το πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στο παρκέ: “Aυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να κάνω είναι να αφήσω να περάσει ο χρόνος ώστε να αποθεραπευτεί πλήρως το πόδι μου. Αυτό που κάνω είναι να πηγαίνω 5 φορές την εβδομάδα σε ένα κλειστό χώρο με οξυγόνο, ώστε να γίνεται ολοένα και καλύτερα το πόδι μου. Εν ολίγοις, σε 2 μήνες πιστεύω θα είμαι έτοιμος να μπω στο παρκέ, να χτυπήσω τη μπάλα στο παρκέ, να κάνω προπονήσεις και να ετοιμαστώ για την επόμενη σεζόν”.
Για την πολύ καλή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην ομάδα τη φετινή σεζόν: “Ο προπονητής μας έλεγε πως πρέπει να είμαστε και να παραμένουμε μια οικογένεια. Μας έλεγε πως πρέπει πάντα να παλεύουμε, να τα δίνουμε όλα. Πάντα ήμασταν πολύ δεμένοι μεταξύ μας, πάντα είχαμε άριστες σχέσεις μεταξύ μας και κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια τη φετινή σεζόν. Θα κρατήσουμε τη φετινή σεζόν ως βάση για την επόμενη και κατ’ αυτόν τον τρόπο να συνεχίσουμε στο ίδιο κλίμα”.
Για το τι τους ενέπνευσε και έβγαζαν πολύ καλή εικόνα από ένα σημείο κι έπειτα: “ Όταν σε στηρίζουν όλοι, έχεις τον συμπαίκτη σου να είναι πάντα δίπλα σου, νιώθεις πολύ καλά και γι’ αυτό βγάζαμε αυτή την εικόνα στο γήπεδο. Μας έλεγε ο κόουτς πως ο καλύτερος προπονητής μες στο γήπεδο είναι ο συμπαίκτης μας και πραγματικά, από ένα σημείο και μετά νιώθαμε σαν μια οικογένεια. Ο κόσμος αναγνώρισε αυτή την προσπάθεια και μας επιβράβευσε με το χειροκρότημα του. Ξαναλέω, πως αυτό το κλίμα και την ατμόσφαιρα πρέπει να την κρατήσουμε και για την επόμενη σεζόν, είναι πολύ σημαντικό”.
Για το Βαγγέλη Αγγέλου και τη δουλειά του: “Δεν ήταν εύκολο για αυτόν να βρει τους ρόλους για τον κάθε παίκτη, για να μας κάνει ομάδα. Κι εμένα προσωπικά, με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Είναι πολύ καλός προπονητής και εξίσου σκληρός στις προπονήσεις. Αλλά αυτό είναι επιβεβλημένο’!
Για το αν επιθυμεί να παραμείνει στον Άρη: “Αγαπώ την πόλη, αγαπώ την ομάδα και τη διοίκηση και χαίρομαι πολύ που με θέλουν και την επόμενη σεζόν. Πιστεύω πως εάν κάτσουμε και συζητήσουμε θα τα βρούμε και θα συνεχίσω να φορώ τη φανέλα του Άρη και του χρόνου”!
Πηγή: arenafm.gr

Πρόταση-βόμβα ετοιμάζει η Μονακό για Ρονάλντο!!

Το ποσό των 23 εκατ. ευρώ σκοπεύει να προσφέρει η Μονακό στον Κριστιάνο Ρονάλντο ως ετήσια αποζημίωση, σύμφωνα με δημοσίευμα ισπανικής ιστοσελίδας.

Πρόταση-βόμβα ετοιμάζει η Μονακό για Ρονάλντο
Έτοιμη να δελεάσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο με μία απίστευτη πρόταση παρουσιάζεται η Μονακό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «soymadrista» υποστηρίζει ότι ο Ρώσος ιδιοκτήτης του γαλλικού συλλόγου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, σκοπεύει να διπλασιάσει τις ετήσιες αποδοχές του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού και αυτές πλέον να αγγίζουν τα 23 εκατ. ευρώ!

Το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει μετά τα έσοδα για τη διαχείριση της δημόσιας εικόνας του, κάτι που αξιώνει ο 28χρονος ποδοσφαιριστής από τη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης για να μην αποχωρήσει από το «Μπερναμπέου».

Οι «μερένχες» έχουν προτείνει στον διεθνή άσο ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 14 εκατ. ευρώ για να υπογράψει μέχρι το 2018, όμως ο Ζόρζε Μέντες φαίνεται πως έχει δεχθεί την παραπάνω κρούση από την Μονακό.

Ο σύλλογος του Πριγκιπάτου σκέφτεται να προσφέρει τα 23 εκατ. ευρώ ετησίως στον Ρονάλντο, επειδή του χρόνου δεν θα αγωνίζεται στο Champions League και θέλει με την συγκεκριμένη πρόταση να τον δελεάσει.
πηγή: sport-fm.gr

«Σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό δεν θα έλεγα όχι»

Απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο μετακίνησής του στον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό, αν δείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον, δήλωσε ο Γιάννης Σκόνδρας. Ωστόσο έδωσε προτεραιότητα στις συζητήσεις με τον Ατρόμητο.

«Σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό δεν θα έλεγα όχι»
Έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του παρουσιάζεται ο Γιάννης Σκόνδρας.

Μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ο αρχηγός του Ατρομήτου έδωσε προτεραιότητα στις συζητήσεις με τους Περιστεριώτες, ενώ ερωτώμενος για το ενδιαφέρον που υπάρχει από άλλες ομάδες και συγκεκριμένα από τον ΠΑΟΚ ανέφερε:

«Σίγουρα, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, έχει πάρα πολύ κόσμο, έχει ιστορία, έχει βαριά φανέλα. Από πέρυσι δείχνει να έχει αλλάξει τελείως προς το καλύτερο και σίγουρα από ότι δείχνει τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει για πρωτάθλημα. Είναι από τις ομάδες μαζί με τον Ολυμπιακό πάρα πολύ μεγάλες στην Ελλάδα και δεν θα έλεγα όχι».

Αναλυτικά, όσα είπε στον “Arena”:

«Σίγουρα, το να πάω σε μια μεγαλύτερη ομάδα, να κάνω μεγαλύτερη καριέρα αυτό ήταν το όνειρο μου και δουλεύω σκληρά για να το πετύχω».

Για το συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο που ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο: «Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ατρόμητος γιατί είμαι παίκτη της ομάδας, είμαι από μικρός εκεί, αγαπώ την ομάδα, πρέπει πρώτα να μιλήσω με τον σύλλογο να δω τι σκέπτεται για μένα, τι έχουν στο μυαλό τους και μετά θα αποφασίσω».

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από την ομάδα του ΠΑΟΚ αλλά κι από συλλόγους της Ευρώπης: «Όπως σας είπα και πριν, θα πρέπει να μιλήσω πρώτα με τον Ατρόμητο, έχω ακόμα μισό χρόνο συμβόλαιο, έχω τιμήσει όλα αυτά τα χρόνια τη φανέλα του Ατρόμητου, το πιο δίκαιο και ποιο σωστό είναι να μιλήσω πρώτα με την ομάδα μου και μετά να πάρω τις αποφάσεις μου».

Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, έχει πάρα πολύ κόσμο, έχει ιστορία, έχει βαριά φανέλα. Από πέρυσι δείχνει να έχει αλλάξει τελείως προς το καλύτερο και σίγουρα από ότι δείχνει τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει για πρωτάθλημα. Σίγουρα είναι από τις ομάδες μαζί με τον Ολυμπιακό πάρα πολύ μεγάλες στην Ελλάδα και δεν θα έλεγα όχι».

Για το αν πιστεύει πως έχει την ωριμότητα για το μεγάλο βήμα: «Αν δεν έχεις πίεση άγχος δεν μπορείς να παίξεις μπάλα, είναι όλα μέσα στο ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Είμαι προετοιμασμένος για αυτό».

Για το αν του έχει αναφέρει κάτι ο Βαγγέλης Νάστος για τον ΠΑΟΚ: «Μου έχει πει τα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ και όταν έρθει πρόταση και είναι ικανοποιητική σίγουρα να πάω, να μην το σκεφτώ καν».

Για το αν σκέφτεται την προοπτική το εξωτερικού: «Είναι μια πρόκληση για μένα το εξωτερικό αλλά για να πας θα πρέπει να έχεις την κατάλληλη ομάδα που θα σου ταιριάζει απόλυτα για να κάνεις το βήμα παραπάνω. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να πας στο εξωτερικό».

Για το τι λέει η καρδιά του για το μέλλον του: «Όπως είπα και πριν για να πας έξω πρέπει να σου αρέσει η ομάδα και να είναι κατάλληλη για σένα. Προσωπικά να συνεχίσω σε μια μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον Άρη!!

Στην προσεχή γενική συνέλευση της ΠΑΕ Άρης (5 Ιουλίου) θ’ αποφασιστεί το ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον Άρη
Στον Άρη "τρέχουν" όλα τα ζητήματα που αφορούν το αγωνιστικό και διοικητικό κομμάτι. Μετά την πρόσληψη του νέου τεχνικού (ανακοινώθηκε ο Χατζηνικολάου) συνεχίζονται οι επαφές για τη διαμόρφωση του ρόστερ της νέας σεζόν, ενώ ανακοινώθηκε γενική συνέλευση για τις 5 Ιουλίου. Αυτή αφορά την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΡΗΣ σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 5 Ιουλίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, στα γραφεία της εταιρείας για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:

1) Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, το ύψος της οποίας θα αποφασιστεί από τη Γ. Σ. των μετόχων της εταιρίας

2) Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις».

Το νέο σήμα του ΠΑΟΚ!!

Τα αποκαλυπτήρια του νέου σήματος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ θα γίνουν αύριο σε ειδική συνέντευξη Τύπου.

Το νέο σήμα του ΠΑΟΚ
Οι φίλοι του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε αναμονή της ανακοίνωσης του νέου τεχνικού και των πρώτων μεταγραφικών κινήσεων. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, όπως ενδεχομένως να περίμεναν, μετά το «ναυάγιο» στην περίπτωση του Ντομίνγκος Πασιένσια.

Και όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση δεν θα γίνει κουβέντα ούτε στην αυριανή συνέντευξη τύπου, η οποία θα αφιερωθεί αποκλειστικά στο νέο σήμα του ποδοσφαιρικού «Δικεφάλου».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. θα παραθέσει την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 στις 12:00 συνέντευξη Τύπου, με θέμα -αποκλειστικά και μόνον- την παρουσίαση του λογότυπου της ομάδας.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στη νέα αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας».

Επέμβαση για όγκο ο Φούλοπ!

Σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο χέρι υποβλήθηκε ο Μάρτιν Φούλοπ. Αποφασισμένος να συνεχίσει την καριέρα του ο Ούγγρος γκολκίπερ που φέτος έπαιξε στον Αστέρα.

Επέμβαση για όγκο ο Φούλοπ
Έναν κακοήθη όγκο είχε στο χέρι του ο Μάρτον Φούλοπ. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα χειρουργήθηκε και ο ίδιος δηλώνει βέβαιος πως θα επιστρέψει σύντομα στα γήπεδα.

«Είμαι βέβαιος πως σε λίγους μήνες θα είμαι σωματικά και ψυχολογικά έτοιμος για να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να συνεχίσω να προπονούμαι μεταξύ των θεραπειών που θα ακολουθώ, κάτι που μου το επιτρέπουν οι γιατροί και μάλιστα το συνιστούν», ανέφερε ο 30χρονος Ούγγρος.

Ο Φούλοπ αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του. «Σε μία προπόνηση το Φεβρουάριο, ένιωσα έναν έντονο πόνο στο χέρι μου. Είχα αιμορραγία και ένιωθα κάτι να τραβά τον τένοντα που μετακινεί το μεσαίο μου δάχτυλο. Δεν μπορούσα να το ισιώσω. Επικοινώνησα με τον δόκτορα Φέρεντς Τοθ, έναν από τους κορυφαίους γιατρούς στη χώρα, που έκρινε πως χρειάζομαι άμεσα επέμβαση. Έκτοτε υπάρχει μια μεγάλη ουλή στο χέρι, αλλά τώρα είμαι καλά και μπορώ να επιστρέψω στη δράση».

«Το συμβόλαιό μου έληξε και μετά από μια πετυχημένη σεζόν υπήρχαν πολλές προοπτικές για τη συνέχιση της καριέρας μου μπροστά μου. Για την ώρα δεν μπορώ να σκεφτώ αυτό το πράγμα. Δεν ήθελα η διοίκηση της ομάδας να μπει στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσει το δικό μου πρόβλημα», πρόσθεσε ο Φούλοπ, που φέτος είχε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Φούλοπ ζήτησε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν το πρόβλημά του. «Θα ενημερώνω μέσα από το προφίλ μου στο Facebook για την πορεία της υγείας μου, αλλά ζητώ από όλους, συμπεριλαμβανομένων και των ΜΜΕ, να σεβαστείτε το γεγονός ότι θέλω να αφοσιωθώ στην αποθεραπεία μου και δεν θα μιλήσω τους επόμενους μήνες. Δεν ήθελα να κρατήσω κάτι μυστικό, καθώς ήθελα να είμαι ειλικρινής με τον κόσμο που παρακολουθεί ην καριέρα μου. Γι’ αυτό επέλεξα να αποκαλύψω την ασθένειά μου, την επέμβαση που έκανα και σύντομα θα σας ενημερώσω για την πλήρη αποθεραπεία μου».
πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζει με Καλί!

Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας ο Σιρίλ Καλί να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Βέροια.

Συνεχίζει με Καλί
Εντός της ημέρας η διοίκηση της Βέροιας θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Σιρίλ Καλί.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν σχετικές επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές και οι ιθύνοντες του συλλόγου σκοπεύουν να τελειώνουν άμεσα την υπόθεση του Γάλλου αμυντικού.

Από εκεί και πέρα, στη «βασίλισσα του Βορρά» σκοπεύουν να προχωρήσουν και τις υπόλοιπες ανανεώσεις των Κοτταρίδη, Μπάρμπα και Βεργώνη, την ώρα που δεν έχει ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τους Μπερτέν και Ιωάννου.

Από την πλευρά του, ο Γκόραν Στεφάνοβιτς αναμένεται να κάνει τις πρώτες του εισηγήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας.
πηγή: sport-fm.gr

Έκλεισε Παπαδόπουλο ο Ατρόμητος!!

Με την απόκτηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου προχώρησε ο Ατρόμητος στην ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Έκλεισε Παπαδόπουλο ο Ατρόμητος
Τον Δημήτρη Παπαδόπουλο απέκτησε ο Ατρόμητος, όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τα επόμενα δύο χρόνια και ο Γιώργος Παράσχος ήθελε με τον έμπειρο επιθετικό να ενισχύσει την γραμμή κρούσης των Περιστεριωτών, όπου υπάρχει και ο Στέφανο Ναπολεόνι.

Το προηγούμενο διάστημα είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία που ήθελε τον 60χρονο προπονητή να έχει αμφιβολίες για τη συγκεκριμένη μεταγραφή, αφού κάποιοι υποστήριζαν πως η σχέση του με τον «Παπ» δεν ήταν η καλύτερη δυνατή στον Λεβαδειακό.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει, αφού αποτελεί δική του εισήγηση! Η ανακοίνωση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες.Πηγή:sport-fm.gr

Έπιασε δουλειά ο Χατζηνικολάου!!

Μανίκια σήκωσε ο Γιάννης Χατζηνικολάου, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης.

Έπιασε δουλειά ο Χατζηνικολάου
Στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Χατζηνικολάου.

Ο νέος προπονητής των «κιτρίνων» έχει διαδοχικές συζητήσεις με τον Δημήτρη Ηλιάδη στην Αλκμήνης για όλα τα θέματα που απασχολούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο 48χρονος τεχνικός καταστρώνει - μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου – τα πλάνα της επόμενης σεζόν, έχοντας σε πρώτο πλάνο το «χτίσιμο» της ομάδας.

Οι δύο άνδρες θα βρίσκονται σε επικοινωνία για να προχωρήσει ο σχεδιασμός των Θεσσαλονικέων. Πηγή:sport-fm.gr

Αρέσει στην ΑΕΚ ο Φαγέ!!

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αμπλαγιέ Γιάρε Φαγέ της Καλλιθέας φέρεται να έχει εκδηλώσει η ΑΕΚ.

Αρέσει στην ΑΕΚ ο Φαγέ
Την περίπτωση του Αμπλαγιέ Γιάρε Φαγέ εξετάζουν ζεστά στην ΑΕΚ, η οποία δεν ψάχνει μόνο για έτοιμους ποδοσφαιριστές και βρίσκεται στην αναζήτηση ποδοσφαιριστών που θα δώσουν βοήθειες στο μέλλον.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα Live Sport η Ένωση ενδιαφέρεται για τον Σενεγαλέζο χαφ, ο οποίος έχει ξεχωρίσει για τα σωματικά του προσόντα και τις δυνάμεις του.

Πρόκειται ψηλό και δυνατό ποδοσφαιριστή με καλή τεχνική κατάρτιση, ο οποίος «γέμισε» με την παρουσία του τη μεσαία γραμμή των «μπλε».

Τη φετινή σεζόν έπαιξε σε 22 παιχνίδια, έχοντας πετύχει τρία γκολ. Πηγή:sport-fm.gr

Θυμήθηκαν τον Κλάους οι Ιταλοί!!

Στο προσκήνιο επανέρχεται το ενδιαφέρον της Τορίνο για την απόκτηση του Στέφανου Αθανασιάδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Θυμήθηκαν τον Κλάους οι Ιταλοί
Στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων βρίσκεται ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος πριν από το τέλος των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας είχε εκδηλώσει τάσεις φυγής από τον ΠΑΟΚ.

Δημοσίευμα στην Ιταλία επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδιαφέρον της Τορίνο για τον διεθνή επιθετικό, ο οποίος έχει απασχολήσει συλλόγους από την Ρωσία, την Ελβετία (Βασιλεία) και τη Γερμανία (Στουτγκάρη, Λεβερκούζεν).

Το θέμα, όμως, είναι να κατατεθεί πρόταση στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ από έναν σύλλογο ποιοτικού πρωταθλήματος και να καλύπτεται η ρήτρα αποδέσμευσης που αγγίζει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.
Πηγή:sport-fm.gr

Μιλάει και με Γιοβάνοβιτς!!

Στη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές που εξετάζει η Κέρκυρα βρίσκεται και ο Σάσα Γιοβάνοβιτς.

Μιλάει και με Γιοβάνοβιτς
Το όνομα του Σάσα Γιοβάνοβιτς προστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων για τον πάγκο της Κέρκυρας.

Ο πρώην Σέρβος μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου και των Τρικάλων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως προπονητής στην Κύπρο, εξετάζεται από τους «Φαίακες».

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς εργάστηκε φέτος στην Πάφο, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Τοπαλίδη που και εκείνος είναι στα υπ’ όψιν της διοίκησης.

Ο 39χρονος Σέρβος προπονητής είχε προταθεί και στον Άρη, όμως οι Θεσσαλονικείς προτίμησαν τον Γιάννη Χατζηνικολάου.
Πηγή:sport-fm.gr

Παίρνει Μαρουκάκη, ξεκαθαρίζει για Μενδρινό!!

Ο Ματθαίος Μαρουκάκης θα αποτελέσει το πρώτο απόκτημα του Πανιωνίου. Εξελίξεις προσεχώς με Μενδρινό.

Παίρνει Μαρουκάκη, ξεκαθαρίζει για Μενδρινό
Το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Πανιωνίου αναμένεται να γίνει ο Ματθαίος Μαρουκάκης. Η συμφωνία με τον πρώην επιθετικό της Καλλιθέας είναι επί της ουσίας δεδομένη και επίκειται η επισημοποίησή της.

Πέρα από τον 23χρονο φορ, οι «κυανέρυθροι» περιμένουν την απάντηση του Κώστα Μενδρινού ελπίζοντας πως ο 28χρονος μέσος δεν θα προστεθεί στη λίστα των έμπειρων παικτών που αποχωρούν από την ομάδα. Πηγή:sport-fm.gr

Κρίνεται αναγκαία η παραμονή τους!!

Τον βασικό τους «κορμό» θέλουν να διατηρήσουν στον Άρη, με τον Δημήτρη Ηλιάδη να έχει αναλάβει τις σχετικές συζητήσεις με τους Παπαζαχαρία, Παπαστεριανό, Αγκάνθο, Κοέλιο και Οικονομόπουλο.

Κρίνεται αναγκαία η παραμονή τους
Σημαντική θεωρείται στον Άρη η παραμονή των ποδοσφαιριστών που λήγουν τα συμβόλαιά τους.

Συγκεκριμένα, οι Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Αγκάνθο, Κοέλιο και Οικονομόπουλος βρίσκονται στα πλάνα της «κίτρινης ΠΑΕ», η οποία γνωρίζει πως δεν μπορεί να πραγματοποιήσει περισσότερες από τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών.

Πιο εύκολη μοιάζει η υπόθεση του Οικονομόπουλου, ο οποίος έχει στα χέρια του πρόταση με ετήσιες απολαβές 40.000 ευρώ και αν δεν βρει κάτι καλύτερο αναμένεται να απαντήσει θετικά.

Από εκεί και πέρα, πρόθεση των Θεσσαλονικέων είναι να κρατήσει με λιγότερα χρήματα (160.000 και 150.000 ευρώ αντιστοίχως) τον Αγκάνθο και τον Κοέλιο, ενώ για τους Παπαζαχαρία και Παπαστεριανό πολλά εξαρτώνται από την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία στο συγκεκριμένο κομμάτι, τότε θα τους προταθούν συμβόλαια με λιγότερα χρήματα από την περσινή σεζόν.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις των δύο Ελλήνων, ενώ οι αντίστοιχες των ξένων δείχνουν πως θέλουν λίγο χρόνο περισσότερο.Πηγή:sport-fm.gr

Περιμένουν για Σουμπίνιο!!

Την παραμονή του Σουμπίνιο στο Περιστέρι επιθυμούν στον Ατρόμητο.

Περιμένουν για Σουμπίνιο
Την απόφαση του Ολυμπιακού για το μέλλον του Σουμπίνιο περιμένουν στον Ατρόμητο.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός παρουσιάστηκε ιδιαίτερα χρήσιμος στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και ανταπόδωσε την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ο Γιώργος Παράσχος.

Στο Περιστέρι ελπίζουν ότι θα υπάρξει ανάλογη εξέλιξη με εκείνη του Ντένις Επστάιν πριν από δύο χρόνια, όταν είχε μείνει ελεύθερος και οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση ξεκαθάρισε πως το μπάτζετ της επόμενης σεζόν θα είναι μειωμένο σε σχέση με φέτος, όμως θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα συνδυάζουν την ουσία και θα είναι «ονόματα».
Πηγή:sport-fm.gr

ΠΑΣ… για άλλους!!

Σε άλλες λύσεις στρέφεται ο ΠΑΣ Γιάννινα για την τεχνική του ηγεσία, καθώς ο Γιάννης Χριστόπουλος φαίνεται πως προτιμά την ουκρανική Ταβρίγια. Ξανά στα υπόψη ο Αναστασιάδης.

ΠΑΣ… για άλλους
Στροφή σε άλλες λύσεις για την τεχνική του ηγεσία του κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιάννης Χριστόπουλος οδεύει προς την Ταβρίγια, που του έκανε άκρως δελεαστική οικονομικά πρόταση κι όλα δείχνουν πως θα μετακομίσει στην Ουκρανία.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης έχει ήδη αρχίσει να εξετάζει άλλες λύσεις και πρώτη που έρχεται στο προσκήνιο είναι αυτή του Άγγελου Αναστασιάδη, με τον οποίο πέρσι υπήρχε άριστη συνεργασία. Ως εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν και οι Βαγγέλης Βλάχος και Αντώνης Νικοπολίδης, ωστόσο οι όποιες επαφές θα γίνουν εφόσον η οριστική απάντηση του Γιάννη Χριστόπουλου είναι αρνητική στους Ηπειρώτες.

Όχι για… ψίχουλα

Ενδιαφέρον έχει προκύψει από το εξωτερικό για δύο παίκτες του ΠΑΣ. Η Σεντ Ετιέν κινείται για τον Μπράνα Ίλιτς και το Ανόβερο ενδιαφέρεται για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο. Οι Ηπειρώτες δεν θα «φράξουν» το δρόμο των παικτών αυτών, ωστόσο δεν θα τους δώσουν για ψίχουλα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η τιμή έκαστου ορίζεται σε 500-800 χιλιάδες ευρώ.
Πηγή:sport-fm.gr

Σαν Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για το πως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τον Ολυμπιακό να μοιάζει με την Μπαρτσελόνα και βρίσκεται πλέον μία νίκη πριν από την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας.
Με βάση τους αριθμούς, οι τελικοί της Α1 θυμίζουν την κόντρα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα. Οι πράσινοι έχουν πάει τα ματς στο δικό τους ρυθμό. Στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έβαλε 64 πόντους και νίκησε, στο δεύτερο πέτυχε 63. Αν δούμε και τη σειρά των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα, θα δούμε ότι ο Παναθηναϊκός πέτυχε 64 στη Βαρκελώνη και πήγε το παιχνίδι στην παράταση, είχε 66 και έκανε το διπλό, πέτυχε 65 και έκανε το 2-1, έβαλε 60 και έχασε, έβαλε 53 και έχασε. Κατά μέσο όρο, δηλαδή είχε 61,6 πόντους. 
 
Πότε νίκησε η Μπαρτσελόνα; Οχι όταν βρήκε λύσεις στην επίθεση, αλλά όταν έριξε τον Παναθηναϊκό από τον μέσο όρο του. Οταν τον έριξε στους 60 και στους 53 πόντους, με τη ζώνη που επέλεξε ο Πασκουάλ. 
 
Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο επιθετικό στους τελικούς, είναι και αμυντικό. Και από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι δεν είναι φορμαρισμένοι όπως στο φάιναλ φορ, είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν ακόμα πιο χαμηλά τον αντίπαλό τους. Και μέσα από την άμυνα, μπορεί να ανακτήσουν και την ψυχολογία στην επίθεση.
 
Τούτη τη στιγμή ο Παναθηναϊκός νιώθει άτρωτος γιατί έχει περιορίσει τον Ολυμπιακό και τον έχει κάνει να μην αισθάνεται άνετα. Ο Παναθηναϊκός είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού, όπως ήταν και στα τρία πρώτα ματς με την Μπαρτσελόνα. Αλλο που το σκορ ήταν τότε 2-1, με την ήττα στο πρώτο ματς να έρχεται στην παράταση.
Ομως οι Καταλανοί δεν παρέδωσαν πνεύμα. Εβαλαν κάτω τα πράγματα και ανέτρεψαν τη σειρά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Βρήκαν τις λύσεις μέσα από το μπάσκετ και δεν έψαξαν για άλλες δικαιολογίες. 
Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι αν έχει τα ψυχικά αποθέματα. Γιατί έχει παίκτες κλειδιά που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ειδικά ο Πρίντεζης και ο Σλούκας. Η απουσία του Λο στο πρώτο ματς και η... φιλική συμμετοχή στο δεύτερο μεγάλωσαν το πρόβλημα για τον Μπαρτζώκα, που ξέμεινε από λύσεις, απέναντι σε μια ομάδα που ενισχύθηκε για τους τελικούς. Ο Κάρι κάνει διαφορά, ακόμα και ο Γκουίν βοηθάει. Ο Ούκιτς και ο Μπράμος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, Λάσμε και Γκιστ κυριαρχούν στους αιθέρες. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός πάει να πάρει το πρωτάθλημα με παίκτες που δεν έχουν σχέση με την αυτοκρατορία των προηγούμενων ετών. Γιατί Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής δεν έχουν προσφέρει σχεδόν τίποτα ως τώρα. Μόνο που οι πράσινοι έχουν καταφέρει να βρουν επιπλέον λύσεις, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έχει εναλλακτικό πλάνο. Ο Σπανούλης έχει όλη την άμυνα προσαρμοσμένη πάνω του και οι υπόλοιποι αδυνατούν να βοηθήσουν.
 
Γιατί αν ο Ολυμπιακός ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένος και εύστοχος στο πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, θα είχε πάρει διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων. Εκανε, όμως, όλες τις επιπολαιότητες μαζεμένες, έχασε εύκολα λέι απ και τελικά στο ημίχρονο ήταν μπροστά μόνο με 2. Ε, όταν βελτίωσε λίγο την επιθετική του εικόνα ο Παναθηναϊκός, "καθάρισε¨" το ματς.
 
ΥΓ: Αυτή τη φορά οι διαιτητές δεν πέρασαν απαρατήρητοι, έστω κι αν δεν κρίνουν το ματς σε καμία περίπτωση. Στο πρώτο ημίχρονο είναι εξαιρετικοί, στο δεύτερο είναι άλλοι άνθρωποι. Ο Φούφης είναι σαν μην υπάρχει, ο Πηλοϊδης εφαρμόζει το no call όχι σε μία φάση, αλλά σε ολόκληρο το 20λεπτο. Γιατί να μπλέξει άλλωστε; Μένει ο Αναστόπουλος, που αναγκαστικά παίρνει όλο το βάρος πάνω του. Ακυρώνει λανθασμένα το καλάθι του Χάινς, δίνει φάουλ στον Σπανούλη που δεν υπάρχει, λίγο πριν ρίχνει τεχνική ποινή στον Αντιτς. Αυτές είναι τρεις αποφάσεις, που δεν δίνουν τη νίκη στον Παναθηναϊκό αλλά επιτρέπουν στον Ολυμπιακό να νιώθει αδικημένος.
Από το να νιώθει, όμως, ο Ολυμπιακός αδικημένος, μέχρι το να λέμε ότι η διαιτησία έκρινε το παιχνίδι, υπάρχει απόσταση. Γιατί οι ερυθρόλευκοι χάνουν το δίκιο τους με τις δύο εμφανίσεις τους στους τελικούς. 
Πηγή:gazzetta.gr

«Αλλοίωση αποτελέσματος με Παναιτωλικό»

Για αλλοίωση αποτελέσματος έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Καραγιάννης, στον αγώνα με τον Παναιτωλικό μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ένσταση και μήνυση κατά του διαιτητή.

«Αλλοίωση αποτελέσματος με Παναιτωλικό»
Αντικανονική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Καραγιάννης την κανονική διεξαγωγή του αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, παρά τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή Σταμάτη Καρρά από κροτίδα που έσκασε στα χέρια του.

Παράλληλα εξήγησε τους λόγους που η ομάδα του κατέθεσε ένσταση και θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του διαιτητή Θανάση Σέζου για τη στάση του. Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πλήρη αποκατάσταση του τραυματισμού του άτυχου παίκτη της ομάδας.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Καραγιάννης μίλησε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη για:

-την κατάσταση της υγείας του Σταμάτη Καρρά: «Ο ποδοσφαιριστής πήγε στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφτεί έναν πλαστικό χειρουργό για ταχεία και πλήρη αποκατάσταση του τραυματισμού του. Η αρχική εκτίμηση αναφέρει πως θα μείνει εκτός δράσης για 15 μέρες».

-την ένσταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου: «Αποφασίσαμε να καταθέσουμε ένσταση μετά από συνεδρίαση του ΔΣ. Επειδή υπάρχει περίπτωση αυτή η ένσταση να απορριφθεί έχουμε εκδώσει ανακοίνωση. Θα κινηθούμε και κατά του διαιτητή, ο οποίος δεν πήρε απλά την απόφαση να διεξαχθεί το ματς, αλλά ήταν σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ανένδοτος ότι το παιχνίδι θα γίνει. Δεν έλαβε υπόψη του ούτε να δει την ψυχολογική κατάσταση των παικτών μας, ούτε τον τραυματισμένο μας παίκτη. Το μόνο που ζητούσε ήταν να του δηλώσω ποιος θα τον αντικαθιστούσε. Νομίζω ότι η απόφασή του ήταν τελείως λάθος. Δεν θα γινόταν ένα παιχνίδι επί ίσοις όροις, υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος».

-την απόφαση να αγωνιστεί, τελικά, η ομάδα του: «Δεν μπορούσαμε να πράξουμε διαφορετικά. Η άλλη λύση θα ήταν να πάρουμε την ομάδα και να φύγουμε. Αλλά αυτό θα είχε συνέπειες και θ παίζαμε και την επόμενη σεζόν στη Football League».

-τη φιλοξενία του Παναιτωλικού: «Από τη διοίκηση του Παναιτωλικού δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο. Ξέρω ότι ο κ. Κωστούλας κάνει έναν μεγάλο αγώνα για να αποτρέψει αυτά τα φαινόμενα. Εκείνη τη στιγμή που τραυματίστηκε ο παίκτης αυτό ακριβώς συζητούσαμε, τα προβλήματα με τους οπαδούς στο γήπεδο. Δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα στο παιχνίδι του Βόλου. Θα έρθουν και θα τους φιλοξενήσουμε».

-την προσπάθεια ανόδου της ομάδας: «Τι να κάνουμε, να τα παρατήσουμε; Ίσα-ίσα, είμαστε όλοι πιο πολύ πεισμωμένοι για να τα καταφέρουμε».

«Ψυχρολουσία» με τους Ρώσους!!

Δραματικές εξελίξεις στην αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Με την λήξη της προθεσμίας (1 μ.μ.) διέρρευσε ότι οι ρωσικές εταιρίες που είχαν εκδηλώσει ενεργό ενδιαφέρον, αποσύρονται.

«Ψυχρολουσία» με τους Ρώσους
Ανατροπή δεδομένων το μεσημέρι της Δευτέρας στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Τόσο η ρωσική Gazprom, όσο και η, επίσης ρωσικών συμφερόντων, εταιρία Sintez, φέρονται να μην υπέβαλαν προσφορές κι ενώ η προθεσμία κατάθεσης που είχε δώσει η ελληνική κυβέρνηση έληξε στη 1 μ.μ. της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ό,τι η Gazprom δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ούτε η κοινοπραξία M+M Gaz των ομίλων Βαρδινογιάννη - Μυτιληναίου, υπέβαλε δεσμευτική προσφορά, στη λήξη του διαγωνισμού.

Η μόνη προσφορά που κατατέθηκε στο Ταμείο Αποκρατικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αφορά την ΔΕΣΦΑ και προέρχεται από την εταιρεία Socar του Αζερμπαϊτζάν, αφού αποχώρησε η ρωσική Sintez.

Το διαφαινόμενο «πάγωμα» του ρωσικού επενδυτικού ενδιαφέροντος κλήθηκαν να σχολιάσουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης. Χαρακτηρίζουν «ανεξήγητη την υπαναχώρηση των Ρώσων» και αναφέρουν ότι «σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά δεν θα δεχτεί τίμημα κατώτερο από εκείνο που προβλέπουν οι συμφωνίες».

Στο άκουσμα των εξελίξεων η αγορά «πάγωσε». Το χρηματιστήριο της Αθήνας στις 14:52 το μεσημέρι σημείωνε μεγάλη βουτιά κοντά στο 6% με τον Γενικό Δείκτη να κατρακυλά μέχρι τις 920 μονάδες.

Πάντως, η ουσία είναι ότι σε περίπτωση που οι Ρώσοι αποσυρθούν οριστικά και οι διαγωνισμοί κηρυχθούν άγονοι, η «τρύπα» στα έσοδα που υπολόγιζε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι μεγάλη και ένας … Θεός ξέρει τι θα σκαρφιστεί πάλι ο Γιάννης Στουρνάρας.

Financial Times: Η Τρόικα οδηγεί την Ελλάδα στη δραχμή!

«Θα παραμείνει κολλημένη σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και αποπληθωρισμού χρέους»

Financial Times: Η Τρόικα οδηγεί την Ελλάδα στη δραχμή
Σε δημοσίευμά τους με τίτλο «Η πολιτική της Τρόικα οδηγεί σε Grexit» οι Financial Times υποστηρίζουν πως με την πολιτική που ακολουθεί η Τρόικα η Ελλάδα θα παραμείνει κολλημένη σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και αποπληθωρισμού χρέους.

Και αυτό, μέχρις ότου είτε φύγει από την Ευρωζώνη, κηρύσσοντας στάση πληρωμών μονομερώς, είτε φύγει από το ευρώ επιστρέφοντας στο εθνικό νόμισμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο των Financial Times

«Ηταν η πιο τίμια και διαυγής ανάλυση από επίσημο οργανισμό για την κρίση στην Ευρωζώνη μέχρι σήμερα. Μέσα σε 50 μόνο σελίδες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρήγαγε μια ακριβή και σοβαρή ανάλυση για το τι πήγε στραβά με το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Ήταν επίσης μια κατακραυγή της επικρατούσας άποψης για την ευρωπαϊκή πολιτική. Οι σχολιαστές –όπως και εγώ- επιτίθενται σε αυτή την άποψη εδώ και τρία χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που ένας επίσημος θεσμός ενώνει μαζί μας την φωνή του.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το θεμελιώδες σφάλμα ήταν η υπερβολική αισιοδοξία για την οικονομική ανάπτυξη. Ήταν λάθος κυρίως με την έννοια ότι προκάλεσε κι άλλα λανθασμένα συμπεράσματα, για την μείωση του χρέους, τις πιέσεις στον τραπεζικό τομέα, την ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων και την βιωσιμότητα του χρέους. Επιπλέον, δεν ήταν ένα απλό σφάλμα από κακοτυχία. Οι σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις της συμφωνημένης ελληνικής προσαρμογής δεν ήταν απλώς ορατές: Τις είχαν πράγματι προβλέψει πολλοί επικριτές, όπως παραδέχεται ανοιχτά το ΔΝΤ.

Το άλλο μεγάλο λάθος που παραδέχεται η ανάλυση αφορά τον υπερβολικά μεγάλο χρόνο που πέρασε μέχρι να συμφωνηθεί η αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους. Όταν έγινε η συμφωνία, οι περισσότεροι ιδιώτες επενδυτές είχαν ήδη αποχωρήσει».

Οι επιπτώσεις αυτών των συσσωρευμένων σφαλμάτων είναι βαριές. Το πιο σημαντικό είναι ότι καθιστούν αδύνατη την επίλυση της κρίσης μέσα στις παρούσες παραμέτρους. Σε ξεχωριστή ανάλυση το ΔΝΤ κατέληξε ότι η ανάλυση για την βιωσιμοτητα του χρέους πάνω στην οποία στηρίχθηκε η διάσωση του 2012 της Ελλάδας, είναι ήδη άκυρη. Καταλήγει ότι θα πρέπει να γίνει κι άλλο ξαλάφρωμα από το χρέος απ' όσο έχει προβλεφθεί –περίπου 7% του ΑΕΠ- για να γίνει εφικτός ο στόχος βιωσιμότητας του χρέους του 124% το 2020 και 110% το 2022. Στην συμφωνία του 2012 αναγνωρίζεται μια "τρύπα" 4% του ΑΕΠ που εξακολουθεί να πρέπει να καλυφθεί. Αυτή η εκτίμηση δεν ακούγεται πολύ μεγάλη, αλλά στηρίζεται κι αυτή σε θετικές προϋποθέσεις. Και είναι, όπως πάντα, ο ελάχιστος αριθμός.

Προσωπικώς πιστεύω ότι η Ελλάδα θα παραμείνει κολλημένη σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και αποπληθωρισμού χρέους, μέχρι είτε να φύγει από την ευρωζώνη και να κηρύξει στάση πληρωμών μονομερώς, είτε να γίνει θεμελιώδης αλλαγή στην στρατηγική. Για το δεύτερο απαιτούνται δύο προσαρμογές στο υπάρχον πρόγραμμα».

Οι προσαρμογές που πρέπει να γίνουν στο πρόγραμμα σύμφωνα με τους Financial Times είναι ο επαναπροσδιορισμός της βιωσιμότητας του χρέους, οι επιφυλακτικές προβλέψεις για την μελλοντική ανάπτυξη, αλλά και η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων.

Συγκεκριμένα

«Η πρώτη θα είναι ο επαναπροσδιορισμός της βιωσιμότητας του χρέους. Ο στόχος του 124% του ΑΕΠ είναι αυθαίρετος και απατηλός. Είναι αυθαίρετος γιατί δεν υπάρχει οικονομική δικαιολογία για αυτά το νούμερα. Και είναι απατηλός γιατί οι επενδυτές δεν θεωρούν πλέον το ελληνικό χρέος ως εθνικό χρέος (sovereign), αλλά "υπό του εθνικού χρέους" (sub-sovereign). Τα ενεργητικά "υπό του εθνικού χρέους", όπως των πολιτειών των ΗΠΑ ή των κρατιδίων της Γερμανίας, δεν μπορούν να έχουν τους ίδιους συντελεστές χρέους προς το ΑΕΠ με τα εθνικά, γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να τυπώσουν δικό τους χρήμα. Ένα μέγεθος στην κλίμακα του 60-80% θα ήταν πιο ρεαλιστικό.

Δεύτερον, τυχόν νέα ανάλυση για την βιωσιμότητα του χρέους θα πρέπει να επαφίεται σε πιο επιφυλακτικές προβλέψεις για την μελλοντική ανάπτυξη και την ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων. Ο συνδυασμός του πιο ρεαλιστικού στόχου για το χρέος και για την προσαρμογή, λογικά δεν συνάδει με το αξιόχρεο. Αφού δεν απομένουν αρκετοί ακόμη επενδυτές για να συμμετέχουν σε διάσωση, μόνο ο επίσημος κλάδος μένει να εμπλακεί. Αυτό όμως ήταν πάντα και παραμένει ένα θέμα ταμπού, γιατί θα ήταν μια παραδοχή ότι η κρίση θα κοστίσει στους βορειοευρωπαίους πολλά χρήματα.

Κι αυτό δεν είναι ένα μήνυμα που θέλει η γερμανική κυβέρνηση να πουλήσει, τρεις μήνες πριν τις εκλογές. Υποπτεύομαι ότι ούτε μετά τις εκλογές θα υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα μπορεί να πουλήσει. Η μόνη, περιορισμένη, μορφή συμμετοχής του επίσημου τομέα που θα μπορούσα να δω είναι μέσω «ανοχής» στο χρέος, όπου οι πιστωτές και οι χρεωμένοι θα συμφωνήσουν να αυξηθεί η διάρκεια της πίστωσης και να μειωθούν τα επιτόκια.

Είναι μια μορφή καλυμμένης ανακούφισης από το χρέος, αλλά δεν μου φαίνεται εύκολο να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα. Χωρίς μια ρεαλιστική προοπτική ανακούφισης από το χρέος, όμως, η Ελλάδα θα έχει ένα λογικό οικονομικό κίνητρο να φύγει από την Ευρωζώνη, όταν πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα της δώσουν την δυνατότητα να ευνοηθεί από μια υποτίμηση και στάση πληρωμών. Αυτή η ώρα δεν έχει έρθει, αλλά πλησιάζει.

Η επικριτική ανάλυση του ΔΝΤ είναι επίσης διαυγής όσον αφορά την περιγραφή των πολιτικών προβλημάτων που αντιμετώπισε ως μέλος της τρόικα. Το ΔΝΤ είναι σαφέστατο ότι δεν νοιώθει καθόλου καλά με την υποβάθμισή του στην θέση του ελάσσονος εταίρου, δεδομένα ότι είναι ο μόνος θεσμός στην τρόικα που έχει κάποια τεχνογνωσία στην επίλυση κρίσεων.

Ποια επίδραση στην στρατηγική θα έχει η ανάλυση του ΔΝΤ; Το ταμείο σίγουρα δεν εφήρμοσε το νέο σκεπτικό του, όταν διαπραγματευόταν την διάσωση της Κύπρου. Η πρόβλεψή του τον περασμένο μήνα ότι η χώρα θα επιστρέψει σε ανάκαμψη το 2015 ήταν γελοία, ειδικά αν σκεφτούμε το τι συνέβη στην Ελλάδα. Είναι δύσκολο να μην σκεφτούμε ότι το ΔΝΤ ίσως δεν μιλάει με μια φωνή σε αυτή την περίπτωση. Όταν ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, είπε το ΔΝΤ θα το ξαναέκανε, αν είχε τις ίδιες πληροφορίες, δεν δημιούργησε την εντύπωση ότι υιοθετεί το μήνυμα αυτής της ανάλυσης. Ενώ η Ουάσιγκτον έστελνε το mea culpa της, ο κ. Thomsen τραγουδούσε ... je ne regrette rien.

Αν κρίνουμε από την έντονη αντίδραση του Ευρωπαίου οικονομικού επιτρόπου Ολι Ρεν, πιστεύω ότι οι ρυθμιστές της Ευρωζώνης θα αγνοήσουν τις συστάσεις. Η γερμανική κυβέρνηση είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αποδεχτεί τέτοια συμπεράσματα. Αν το ΔΝΤ σοβαρολογεί με την ανάλυσή του -όπως θα έπρεπε- θα πρέπει είτε να επιβάλλει αλλαγή πολιτικής, είτε να είναι έτοιμο να εγκαταλείψει την Τρόικα».

Πηγή: protothema.gr

Οργή, αλλά και πίστη!!

Έντονη δυσαρέσκεια στον Ολυμπιακό για τη διαιτησία στον χθεσινό τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ετοιμάζουν επίσημη αντίδραση αύριο. Αυτοκριτική και πίστη για ανατροπή, από το ΣΕΦ την Τετάρτη.

Οργή, αλλά και πίστη
Απογοήτευση για το 0-2 από τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Α1, αλλά κυρίως οργή για τη διαιτησία του δεύτερου αγώνα στο ΟΑΚΑ επικρατεί στον Ολυμπιακό μετά τη χθεσινή ήττα (63-52). Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον στα πρόθυρα παράδοσης του στέμματός τους στην Α1, αφού δεν κατάφεραν να απαντήσουν με break σε αυτό που έκαναν οι αντίπαλοί τους στο ΣΕΦ την Παρασκευή.

Και θεωρούν πως βασική υπεύθυνη για το χθεσινό αποτέλεσμα είναι η διαιτησία. Οι Πειραιώτες έκαναν ανοικτά λόγο για διαφορετικά κριτήρια στα σφυρίγματα των διαιτητών στο δεύτερο μέρος και απέδιδαν αυτή την αλλαγή στάσης στις απειλές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (που καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνος) στο ημίχρονο. Αύριο το μεσημέρι, στην κλήρωση για τους διαιτητές αναμένεται επίσημη αντίδραση από πλευράς Ολυμπιακού.

Πέρα από τη διαιτησία, στον Ολυμπιακό υπάρχει δυσαρέσκεια και για το γεγονός ότι δεν αναγράφεται στο φύλλο αγώνος τίποτα για επίθεση στον κομισάριο Νίκο Καρούση, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει τιμωρία έδρας στον Παναθηναϊκό.

Αυτοκριτική

Πέραν της διαιτησίας, στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν πως για δεύτερο συνεχές παιχνίδι η ομάδα δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Δεν μετουσίωσε τη σχεδόν καθολική υπεροχή της στο πρώτο μέρος σε διαφορά (πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το «φτωχό» για την εικόνα του αγώνα +2), ενώ για ένα ακόμη ματς ήταν εκνευριστικά άστοχη στα τρίποντα, καθώς παρότι άρχισε με 3/6 τελείωσε με 5/26 και στους δύο τελικούς έχει 9/55! Αστοχία υπήρχε ξανά σε βολές (11/18 χθες, 20/39 στους δύο πρώτους τελικούς) και στα δίποντα (13/35 χθες, 28/66 συνολικά), ενώ λιγοστές ήταν οι ασίστ (7 χθες, 9 στο ΣΕΦ), πράγμα που μαρτυρά πρόβλημα όχι μόνο στην εκτέλεση, αλλά και στη δημιουργία. Έτσι πήγαν στο βρόντο αριθμοί όπως τα 16 επιθετικά ριμπάουντ και τα 10 κλεψίματα.

Με οδηγό την ΑΕΚ και το… βόλεϊ

Ο Ολυμπιακός είναι με την πλάτη βαθιά μέσα στον τοίχο, όπως δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο Κάιλ Χάινς (μοναδικός παίκτης που μίλησε στα ΜΜΕ). Όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και στις τάξεις της ομάδας υπάρχει ακόμη πίστη για τον τίτλο, παρότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο λάθους και χρειάζονται τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς για να υπερασπιστούν οι Πειραιώτες τον τίτλο τους. Οι «ερυθρόλευκοι» πιστεύουν πως με σύμμαχο τον κόσμο τους μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα για την ανατροπή την Τετάρτη και να εκμεταλλευτούν την πίεση που θα έχει ο Παναθηναϊκός την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για να ισοφαρίσουν και να παίξουν για την κούπα στο σπίτι τους και με τους… δικούς τους όρους. Θεωρούν πως η αστοχία που έχουν δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως με τον Έισι Λο να ανεβάζει ρυθμούς (χθες πάντως ήταν καταβεβλημένος μετά το ματς και έλεγε πως θα πάει στο νοσοκομείο) θα είναι πιο δυνατοί στη συνέχεια.

Οδηγός για τον Ολυμπιακό αποτελεί ένα… πάθημα του παρελθόντος. Το 2002 είχαν νικήσει την ΑΕΚ στους δύο πρώτους τελικούς σε ΟΑΚΑ (74-82) και ΣΕΦ (75-70), αλλά έχασαν τα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν (85-78, 60-61 και 79-70) χάνοντας και το πρωτάθλημα. Ένα παράδειγμα μέσα από την οικογένεια του Ολυμπιακού πρόσφερε φέτος η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του συλλόγου, που μπαίνοντας στους τελικούς έχοντας στην πλάτη το 2-0 από την κανονική περίοδο και κανένα περιθώριο λάθους απέναντι στην ΑΕΚ, πανηγύρισε τον τίτλο με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στα play offs. Πηγή: sport-fm.gr

«Πρωτάθλημα μες στο Παλέ»

Ενθουσιασμός στις τάξεις του Παναθηναϊκού για το 2-0 επί του Ολυμπιακού και αποφασιστικότητα να… τελειώσουν τη δουλειά στο ΣΕΦ την Τετάρτη. Κίνδυνος τιμωρίας για Γιαννακόπουλο, όχι για ΟΑΚΑ.

«Πρωτάθλημα μες στο Παλέ»
Μια νίκη από την επιστροφή στην κορυφή της Α1 απέχει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 63-52 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και έχουν τρία… match ball για να φτάσουν στο 33ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και ένα ακόμη νταμπλ. Παρότι για αυτούς πλέον υπάρχει η πολυτέλεια μίας ή και δύο ηττών, δεν σκοπεύουν να κάνουν χρήση τους και θέλουν να «τελειώσουν» τη σειρά των τελικών την ερχόμενη Τετάρτη στο ΣΕΦ (21:00).

Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει δύο φορές στην ίδια σεζόν τον Ολυμπιακό εκτός έδρας από τη σεζόν 2003/04 (55-57 στην κανονική περίοδο και 68-73 στα προημιτελικά, στον Κορυδαλλό).

Άμυνα για σεμινάριο

Για έναν ακόμη τελικό ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα δικά του μέτρα και κέρδισε με βασικό όπλο την άμυνά του. Οι «πράσινοι» μετά τους 51 πόντους της Παρασκευής χθες δέχτηκαν 52 (21 στο πρώτο δεκάλεπτο και 31 σε όλο το υπόλοιπο ματς) από μία ομάδα που φέτος είχε 77 πόντους ενεργητικό κατά μέσο όρο. Παράλληλα οδήγησαν τον Ολυμπιακό και πάλι σε κάκιστα ποσοστά ευστοχίας (4/29 στον πρώτο, 5/26 στον δεύτερο τελικό και συνολικά 9/55 τρίποντα). Πάντως ο Αργύρης Πεδουλάκης σημείωσε την αδυναμία σε ριμπάουντ (16 επιθετικά ο Ολυμπιακός), λάθη (17) και την αστοχία σε δίποντα (9/25) και βολές (12/21).

«Εμείς γιατί δεν μιλάμε όταν χάνουμε;»

Ο Ολυμπιακός εξέφρασε πολλά παράπονα για τη διαιτησία στο ΟΑΚΑ. Από πλευράς Παναθηναϊκού έλεγαν «… εμείς γιατί δεν παραπονεθήκαμε όταν χάσαμε στον πρώτο γύρο;» προσθέτοντας πως αν θέλουν, μπορούν κι εκείνοι να βρουν πολλές φάσεις στις οποίες αδικήθηκαν. Παράλληλα κάνουν λόγο για προσπάθεια των Πειραιωτών να καλύψουν τα λάθη τους και να δυναμιτίσουν το κλίμα εν όψει του αγώνα της Τετάρτης.

Κίνδυνος για Γιαννακόπουλο, όχι για ΟΑΚΑ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απειλείται με διετή ποινή απαγόρευσης στους αγωνιστικούς χώρους μετά τα όσα ανεγράφησαν σε βάρος του στο φύλλο αγώνος για φραστική επίθεση στον διαιτητή Φούφη. Θα κληθεί σε απολογία και θα ανακοινωθεί η ποινή του. Αντίθετα, η έδρα του Παναθηναϊκού δεν φαίνεται να απειλείται με τιμωρία. Οι κροτίδες, οι σειρήνες και κάποια αντικείμενα που έπεσαν δεν συνεπάγονται ποινές κεκλεισμένων των θυρών, όπως έχει… διδάξει το παρελθόν και η ΚΑΕ αναμένεται πιθανότατα να τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο. Επιπλέον στο φύλλο αγώνος δεν αναγράφεται κάτι για επίθεση στον κομισάριο του αγώνα, Νίκο Καρούση, κάτι που θα μπορούσε να επισύρει τιμωρία έδρας. Πηγή: sport-fm.gr

Η κόντρα Μπαρτζώκα-Πεδουλάκη!! (video)

Δείτε την προστριβή που είχαν Γιώργος Μπαρτζώκας και Αργύρης Πεδουλάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του δεύτερου τελικού μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Η κόντρα Μπαρτζώκα-Πεδουλάκη (video)
Τα νεύρα ήταν τεντωμένα στον δεύτερο τελικό της Α1 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι προπονητές των δύο ομάδων δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρεξηγήθηκε όταν είδε την αντίδραση του Αργύρη Πεδουλάκη στα όσα δήλωνε ο ίδιος για τη διαιτησία.

Δείτε το βίντεο από το tilesport.tv: Πηγή: sport-fm.gr

Πρώην... «Ενωσίτες» εκτέλεσαν τη Μπόκα!!

Ο Αγκουστίν Πελετιέρι και ο Σεμπάστιαν Σάχα με εκτέλεση πέναλτι χάρισαν τη νίκη (2-0) στη Ρασίνγκ Κλουμπ κόντρα στην «χεϊνέσες». Έπιασε προσωρινά τη Νιούελς, η Ρίβερ

Πρώην... «Ενωσίτες» εκτέλεσαν τη Μπόκα
Η Ρασίνγκ Κλουμπ με δύο τέρματα πρώην «Ενωσιτών» επικράτησε 2-0 της Μπόκα Τζούνιορς. Το «χταπόδι» σκόραρε στο 21ο λεπτό με τη βοήθεια και του Μπουρντίσο, για να έρθει το τέρμα του Σάχα με πέναλτι στο 48ο λεπτό και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Στο επεισοδιακό παιχνίδι της Ρίβερ Πλέιτ με την Ιντεπεντιέντε, οι μιγιονάριος με γκολ των Ιτούρμπε και Λανζίνι καθάρισαν. Η Ιντεπεντιέντε που μετά τη νίκη της Κίλμες, είναι σχεδόν καταδικασμένη, μείωσε στο τέλος με τον Μοντενέγκρο, με τους οπαδούς της (υπάρχει σχετικό θέμα) να τα κάνουν λίμπα στο «Μονουμεντάλ». Με τη νίκη αυτή η Ρίβερ έπιασε την Νιούελς Ολντ Μπόις προσωρινά στους 32, με τους «λεπρούς» να παίζουν με την Ουνιόν Σάντα Φε.

Ισόπαλο 2-2 τελείωσε το παιχνίδι της Κολόν με την Ραφαέλα. Δύο γκολ για την γηπεδούχο ο Ζιλιότι (57’85’ πεν), από ένα οι Βέρα και Γκονζάλες (50’) για την φιλοξενούμενη (71’).

Δείτε τα γκολ από το Ρασίνγκ Κλουμπ-Μπόκα Τζούνιορς





Πηγή: sport-fm.gr

Κοριτίμπα κορυφής!!

Ένα γκολ του Ντέιβιντ μόλις στο 1ο λεπτό ήταν αρκετό για την «Κόσα», ώστε να επικρατήσει 1-0 της Ναούτικο και να βρεθεί στην κορυφή. Σεφτές για Ατλέτικο Μινέιρο 2-0 την Γκρέμιο.

Κοριτίμπα κορυφής
Η Κοριτίμπα πλέον βρίσκεται στους 11 πόντους έχοντας εκμεταλλευθεί απόλυτα την έδρα της. Την ίδια στιγμή η Φλουμινένσε που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το τέλος του πρώτου μέρους, κατόρθωσε να σημειώσει μια μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Γκοϊας και να νικήσει με 2-1. Ο Βίτορ στο 71ο λεπτό έκανε το 0-1, ωστόσο ο Σόμπις και ο Ντενίλσον γύρισαν το ματς.

Με πρωταγωνιστή τον Ροναλντίνιο η Ατλέτικο Μινέιρο σημείωσε την πρώτη της νίκη στο φετινό Μπραζιλεϊράο με τον πρώην άσο της Παρί και της Μπάρτσα να σκοράρει στο 61ο λεπτό με πέναλτι και στις καθυστερήσεις. Τέλος η Βιτόρια Μπαϊα, βρίσκεται στην 2η θέση, αφού επικράτησε 3-2 Ατλέτικο Παραναένσε. Ο Κάσερες στο 28ο, ο Μπιανκούτσι στο 36ο και ο Εσκουδέρο στο 87ο λεπτό τα γκολ για τους νικητές, ο Έντερσον στο 30’ και ο Αλμπέρτο στο 80’, τα τέρματα των ηττημένων.
Πηγή: sport-fm.gr

Ηχηρή απάντηση των πρωταθλητών!!

Με ένα ξέσπασμα στα τελευταία 15 λεπτά το Μαϊάμι μετέτρεψε σε περίπατο το μέχρι τότε ντέρμπι απέναντι στους Σπερς και νικώντας 103-84 ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών του ΝΒΑ.

Ηχηρή απάντηση των πρωταθλητών
Με εμφατικό τρόπο έκανε το 1-1 στους τελικούς του ΝΒΑ το Μαϊάμι. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 103-84 των Σπερς στο δεύτερο ματς που έγινε στην έδρα τους και πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Σαν Αντόνιο για τρία ματς, αρχής γενομένης με αυτό που θα γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι και 15 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Τότε ξαφνικά θαρρείς και γύρισε ο… διακόπτης. Η άμυνα των γηπεδούχων έγινε απροσπέλαστη και από το -1 (61-62) με ένα επί μέρους σκορ 30-5 η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα βρέθηκε στο +24 (91-67). Ο Γκρεγκ Πόποβιτς συμβιβάστηκε με την ήττα και στα μέσα της τέταρτης περιόδου απέσυρε τους βασικούς του με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και το +27 για τη Χιτ.

Πέντε παίκτες του Μαϊάμι είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίους τους Μάριο Τσάλμερς με 19 και Λεμπρόν Τζέιμς με 17, ενώ ο Ντάνι Γκριν είχε 17 για τα «σπιρούνια», την ώρα που Πάρκερ (5/14) και Ντάνκαν (3/13) ήταν άστοχοι.

Δωδεκάλεπτα: 22-22, 50-45, 75-65, 103-84.

Χιτ: Τζέιμς 17 (8 ριμπ., 7 ασίστ), Τσάλμερς 19, Μπος 13 (10 ριμπ.), Ουέιντ 10 (6 ασίστ), Άλεν 13, Χάσλεμ 5, Μίλερ 9, Άντερσεν 9, Κόουλ 2, Λιούις 4, Μπατιέ 3, Τζόουνς, Άντονι.

Σπερς: Γκριν 17, Πάρκερ 13 (5 ασίστ), Νιλ 10, Ντάνκαν 9 (11 ριμπ.), Λέοναρντ 9 (14 ριμπ.), Τζινόμπιλι 5, Τζόζεφ 8, Μπόνερ 5, Σπλίτερ 4, Μπλερ 2, Μιλς 2, ΜακΓκρέιντι.
Πηγή: sport-fm.gr

Πού είναι οι αρχηγοί;

Διαμαντίδης και Σπανούλης, Σπανούλης και Διαμαντίδης, απέχουν πολύ από τον καλό τους εαυτό στους τελικούς . Το www.sport-fm.gr έχει τις αποδείξεις.

Πού είναι οι αρχηγοί;
Είναι οι εμβληματικές φυσιογνωμίες των δύο «αιωνίων». Οι αρχηγοί τους, οι ηγέτες τους, οι κορυφαίοι παίκτες τους, ακόμη και οι πιο ακριβοπληρωμένοι. Όμως τόσο ο Δημήτρης Διαμαντίδης όσο και ο Βασίλης Σπανούλης απέχουν πολύ από τον καλό τους εαυτό στους δύο πρώτους τελικούς της Α1.

Κούραση από μία εξοντωτική σεζόν; Προσαρμογή της αντίπαλης άμυνας πάνω τους; Απλά… σύμπτωση; Όλα αυτά μαζί; Όπως και να’ χει, οι δυο τους δεν έχουν παίξει ρόλο στα δύο πρώτα ματς, κάτι που δεν έχει στοιχίσει στους μεν, αλλά το έχουν πληρώσει οι δε…

Ο μεν Δημήτρης Διαμαντίδης στους δύο τελικούς έχει πετύχει 14 πόντους (6/8 βολές, 1/6 δίποντα, 2/8 τρίποντα), 15 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 8 λάθη, 5 κλεψίματα και 1 τάπα σε 67:30, ήτοι 7 πόντους, 7,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη, 2,5 κλεψίματα και 0,5 τάπα σε 33:45 κατά μέσο όρο. Στην Ευρωλίγκα είχε 8,1 πόντους (71,2% βολές, 50% δίποντα, 31,5% τρίποντα), 3,4 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ, 2,8 λάθη, 1,4 κλεψίματα και 0,4 τάπες σε 31:33 ανά αγώνα.

Ο δε Βασίλης Σπανούλης έχει 23 πόντους (6/8 βολές, 4/11 δίποντα, 3/13 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 5 λάθη σε 65:40 στους δύο πρώτους τελικούς, ήτοι 11,5 πόντους, 1 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ και 2,5 λάθη σε 32:50 κατά μέσο όρο. Στην Ευρωλίγκα είχε 14,7 πόντους (78,2% βολές, 46,3%, 32,1% τρίποντα), 2,2 ριμπάουντ, 5,5 ασίστ, 3,4 λάθη και 0,9 κλεψίματα σε 30:01 ανά αγώνα.

Η πτώση της απόδοσης αμφοτέρων, αισθητή...

Η συνέχεια θα δείξει αν θα είναι και καθοριστική.

Πηγή: sport-fm.gr

Νέες φοβερές δηλώσεις Ογκουνσότο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πάτρικ Ογκουνσότο ήταν έξαλλος πριν την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και για αυτό πήγε στην κάμερα να κάνει τα παράπονά του.Απολαύστε τον στο παρακάτω βίντεο!

Βλέπει τίτλο η Ρίβερ, στον... γκρεμό η Ιντεπεντιέντε

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για τη Ρίβερ Πλέιτ και την κορυφή του Τορνέο Φινάλ. Οι "Μιγιονάριος" επικράτησαν 2-1 της Ιντεπεντιέντε στο "Μονουμεντάλ", με τους "Ανεξάρτητους" πλέον να είναι πολύ κοντά στον υποβιβασμό στη Β' κατηγορία.

Η ομάδα του Ραμόν Ντίας προηγήθηκε στο 21' με γκολ του Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε, έπειτα από ασίστ του Φούνες Μόρι και στο 63', ο Μανουέλ Λανσίνι διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ιτούρμπε να είναι δημιουργός. Η Ιντεπεντιέντε το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον "Ρόλφι" Μοντενέγκρο στο 91'. Με τη νίκη αυτή η Ρίβερ έπιασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα τη Νιούελς Ολντ Μπόις που έχει ματς λιγότερο.

Συμφωνία του Ζαραδούκα με τον Αστέρα Τρίπολης

Θέμα χρόνου είναι η λύση συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Γιάννη Ζαραδούκα που φαίνεται πάντως ότι έχει ήδη βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο 28χρονος αμυντικός, έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αστέρα Τρίπολης, που ήθελε τον ποδοσφαιριστή, καθώς αποτελεί προσωπική επιλογή του Σάκη Τσιώλη, με τους δύο, να συνεργάζονται και στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Αστέρας έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ζησόπουλο και τον Λισγάρα, ενώ θα ανανεωθεί όπως όλα δείχνουν το συμβόλαιο και του Σανκαρέ.metrosport gr

«Καίει» το φύλλο αγώνα!

Οι διαιτητές του τελικού έγραψαν στο φύλλο αγώνα για φραστική επίθεση στα αποδυτήρια κατά το ημίχρονο από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Οι διαιτητές του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ έγραψαν στο φύλλο αγώνα πως στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, και τρεις οπαδοί των «πρασίνων» επιτέθηκαν φραστικά στον τρίτο διαιτητή της αναμέτρησης, Γιάννη Φούφη. «Πού…η γαμ… Πουτ…ς γιε, θα σε γαμ…. Δεν θα φύγεις από δω» αναφέρει το φύλλο αγώνα που συντάχθηκε από τους τρεις διαιτητές.

Αυτά πρέπει να κάνει ο Ηλιάδης

Οι άμεσες υποχρεώσεις του Ηλιάδη και των συνεργατών του
Ο καυτός Ιούνιος της διοίκησης Τι περιμένουμε μετά την πρόσληψη προπονητή.
Μια νέα εβδομάδα αρχίζει και παράλληλα για τη διοίκηση του ΑΡΗ ξεκινάει η τακτοποίηση αρκετών εκκρεμοτήτων που έχουν να κάνουν με τον αγωνιστικό σχεδιασμό αλλά και το άρθρο 99. Αναλυτικά στις επόμενες 20μέρες ο Δημήτρης Ηλιάδης και οι συνεργάτες του είναι αναγκασμένοι να βρουν λύσεις στα παρακάτω ζητήματα.
1. Τεχνικός διευθυντής. Η αμέσως επόμενη κίνηση του Δημήτρη Ηλιάδη μετά την πρόσληψη του Χατζηνικολάου για τη θέση του προπονητή θα αφορά τον τεχνικό διευθυντή. Θα είναι ο Κώστας Οικονομίδης ή κάποιος άλλος; Όπως και να έχει στη διοίκηση αφήνουν να εννοηθεί ότι το θέμα θα κλείσει μέσα στην εβδομάδα.
2. Ανανεώσεις. Ο Ηλιάδης έχει εκφράσει την επιθυμία να κρατήσει τους Παπαστεριανό, Αγκάνθο, Κοέλιο, Παπαζαχαρία και Οικονομόπουλο, έχει κάνει ήδη την πρώτη επαφή και απομένουν οι τελικές προτάσεις ώστε να φανεί ποιοι τελικά θα μείνουν και τι κενά θα δημιουργηθούν στο ρόστερ.
3. Μεταγραφές: Η νέα διοίκηση επιθυμεί ως την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για τη νέα σεζόν να έχει ανακοινώσει και τις πρώτες μεταγραφές ώστε να τονώσει το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και τα διαρκείας που θα βγουν εκείνη την περίοδο. Μέχρι σήμερα δεν έχει φανεί ποιο θα είναι το στίγμα των κινήσεων που θα γίνουν στο κομμάτι της ενίσχυσης.
4. Συμφωνίες για το 99: Επαφές με πρώην ποδοσφαιριστές που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις έχουν γίνει και θα συνεχιστούν. Μένει να φανεί αν μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες ο Ηλιάδης θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και τις πρώτες συμφωνίες. Παράλληλα θα χρειαστεί να ταξιδέψει στην Αθήνα για επαφές με την πολιτεία για το θέμα της ρύθμισης των χρεών στο Δημόσιο.
5. Πληρωμές: Ως το τέλος του μήνα έχει υποσχεθεί να προχωρήσει σε πληρωμές σε ποδοσφαιρικό τμήμα και προσωπικό τηρώντας την υπόσχεσή του ότι στο τέλος κάθε μήνα, το προσωπικό θα πληρώνεται. Προφανώς και αυτό σχετίζεται και με την ανακοίνωση των πρώτων χορηγιών. allaboutaris com

Κάτι ξέρουν οι Γερμανοί…

Θέμα χρόνου θεωρείται η ανακοίνωση της απόκτησης του Ιμπραήμ Σισοκό από τον ΠΑΟΚ. Την υπόθεση του νέου προπονητή του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει αναλάβει 100% ο Ιβάν Σαββίδης.

Κάτι ξέρουν οι Γερμανοί…
Στην αποκάλυψη ότι ο Ιμπραήμ Σισοκό μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη προχώρησε χθες η γερμανική Bild.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο ΠΑΟΚ και η Βόλφσμπουργκ συζητούν για την μεταγραφή του Ιβοριανού χαφ, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι επαφές ανάμεσα στους δύο συλλόγους έχουν ξεκινήσει από τον χειμώνα, όταν είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες να επιστρέψει με τη μορφή δανεισμού ο Βιεϊρίνια στην Τούμπα.

Τότε οι Γερμανοί είχαν βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του 22χρονου παίκτη, ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στον Παναθηναϊκό.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις των «λύκων» και κέρδιζαν χρόνο, τσεκάροντας τον παίκτη στο υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Οι απαιτήσεις της Βόλφσμπουργκ, σύμφωνα με την SportDay, αγγίζουν τις 300.000 ευρώ και ένα ανάλογο ποσό επιθυμεί ως ετήσια απολαβή ο Σισοκό.

Όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στην απόκτηση του Ιβοριανού μέσου, ο οποίος φέτος έδειξε πως πρόκειται για έναν δραστήριο και γρήγορο ποδοσφαιριστή, από τον οποίο όμως έλειψαν τα γκολ αλλά και οι τελικές πάσες.

Πιθανότατα μέσα στις επόμενες μέρες – μαζί με την πρόσληψη του νέου προπονητή – να γίνει γνωστή η απόφαση της διοίκησης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παράλληλα, στον «Δικέφαλο του Βορρά» βρίσκονται εν αναμονή εξελίξεων όσον αφορά τις περιπτώσεις του Σωκράτη Φυτανίδη και του Γιάννη Σκόνδρα.

Εντός της εβδομάδας οι δύο ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου θα έχουν συνάντηση με τον Γιώργο Σπανό και οι Θεσσαλονικείς περιμένουν στη… γωνιά, περιμένοντας τον νέο τεχνικό της ομάδας. Ο Φυτανίδης είναι ελεύθερος, ενώ για τον Σκόνδρα πρέπει οι «ασπρόμαυροι» να δώσουν ένα χρηματικό αντίτιμο στους Περιστεριώτες.

Παράλληλα, έχουμε φτάσει στις 10 Ιουνίου και ακόμη ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Μετά το «ναυάγιο» στην υπόθεση του Ντομίνγκος Πασιένσια, ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να ασχοληθεί εκείνος εξ ολοκλήρου με αυτό το θέμα.

Δεδομένη θεωρείται η μάχη του μεγαλομετόχου να πείσει τον Χουμπ Στέφενς, ενώ παράλληλα έχει επαφές για να βρει κάποιον καλό, ελεύθερο και προσιτό προπονητή.novasports fm

«Δεν φεύγει ο Μπέιλ»

Την εκτίμηση πως ο Γκάρεθ Μπέιλ θα παραμείνει στην Τότεναμ έκανε ο βοηθός του Αντρέ Βίλας Μπόας, Τιμ Σέργουντ, καθώς θωρεί πως ο Ουαλός δεν ενδιαφέρεται να αλλάξει φανέλα.

«Δεν φεύγει ο Μπέιλ»
Τελευταία ενημέρωση 10/06/2013, 08:41
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που «παίζουν» στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Οι ομάδες που τον θέλουν είναι πρόθυμες να δαπανήσουν τεράστια ποσά, προκειμένου να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο Γκάρεθ Μπέιλ αποτελεί διακαή πόθο των πλουσιότερων συλλόγων της Ευρώπης, αλλά, σύμφωνα με τον βοηθό του Αντρέ Βίλας Μπόας, Τιμ Σέργουντ, δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Τότεναμ.

«Είμαι σίγουρος πως ο Γκάρεθ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Τότεναμ, αφού είναι ευτυχισμένος στο Λονδίνο. Οι σχέσεις του με τον προπονητή, τους συμπαίκτες, τη διοίκηση και τον κόσμο είναι άριστες, συνεπώς δεν έχει λόγο να σκέφτεται μια μεταγραφή. Τον παρακολουθώ στις προπονήσεις καθημερινά και μπορώ να εγγυηθώ πως δεν διακρίνω τάσεις φυγής από τη πλευρά του», τόνισε ο Σέργουντ.

Οι ομάδες, ωστόσο, που τον θέλουν, είναι πολλές και με τεράστιες οικονομικές δυνατότητες. Η πίεση που ασκείται στη διοίκηση της Τότεναμ είναι ασφυκτική. Όλοι ισχυρίζονται πως ο Μπέιλ σύντομα θα έχει αλλάξει ομάδα. «Θεωρώ πως δεν έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να αφήσει την Τότεναμ. Είναι ακόμα 23 ετών και πρέπει να σκεφτεί την εξέλιξή του. Αυτή είναι εξασφαλισμένη στο Λονδίνο και όχι σε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ ή κάποιου πρωταθλήματος της Ευρώπης. Ο Γκάρεθ θα μείνει στην ομάδα μας», σημείωσε με βεβαιότητα ο βοηθός του Βίλας Μπόας.

Κλείνοντας, ο Τιμ Σέργουντ «έπλεξε» το εγκώμιο των ανθρώπων του περιβάλλοντος του Μπέιλ. «Αυτοί που βρίσκονται κοντά στον Γκάρεθ φροντίζουν να τον κρατούν προσγειωμένο και να τον συμβουλεύουν σωστά. Είμαι πεπεισμένος πως θα του δείξουν το σωστό δρόμο στην καριέρα του, που δεν είναι άλλος από το να συνεχίσει στην Τότεναμ».

Δασυγένης: «Περιμένω ειδοποίηση»

Ο ιστορικός πρόεδρος του Αρη, ο άνθρωπος που δώρισε την έκταση του αθλητικού κέντρου του Ν. Ρυσίου, ο κ. Δήμος Δασυγένης, στο novasports.gr. Μία από τις πρώτες κινήσεις της διοίκησης Ηλιάδη, είναι να αποκαταστήσει μια αδικία που κρατά χρόνια τώρα, δίνοντας το όνομά του, στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.
Σε λίγο καιρό οι εγκαταστάσεις του Ρυσίου, θα μετονομαστούν σε «Δασυγένειο Aθλητικό Kέντρο» κάτι που συγκινεί τον 82χρονο, πλέον, πρώην πρόεδρο του Αρη: « Να ξέρετε πως αυτές οι εγκαταστάσεις είχαν πάρει το όνομά μου, όμως κάποιοι σύνδεσμοι, τότε αντέδρασαν και η επιγραφή έφυγε», υπενθυμίζει αρχικά και συνεχίζει: « Τα οικόπεδα στο Ρύσιο εγώ τα δώρισα στον Αρη, ούτως ώστε να κατασκευαστεί εκεί το αθλητικό κέντρο της   ομάδας, όπως κι έγινε. Απεδείχθη μια πολύ καλή κίνηση, διότι μέχρι σήμερα εκεί προπονείται η ομάδα και νομίζω πως εκείνη η δωρεά, έπιασε, τουλάχιστον τόπο».
Ο Δήμος Δασυγένης, υπήρξε πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, την περίοδο 1984-85 (την ίδια σεζόν με τον Κυριάκο Μαραβέλια), ξανά το1985-86, όπως και την αγωνιστική χρονιά 1989-90. Συνολικά, δηλαδή, τρία χρόνια.    
Για την πρωτοβουλία του κ. Ηλιάδη, να επαναφέρει το θέμα της μετονομασίας του αθλητικού κέντρου στην επιφάνεια, λέει: « Μιλάω με τον Δημήτρη (σ.σ Ηλιάδη) και περιμένω ειδοποίηση για τα περαιτέρω. Μετά από τόσα χρόνια , είναι κάτι κι αυτό! Αναγνωρίζονται οι κόποι μου και οι κινήσεις που έκανα τότε», καταλήγει ο κ. Δασυγένης.
Οι σχετικές διαδικασίες θα κινηθούν πολύ σύντομα από την ΠΑΕ Αρης και σε λίγες ημέρες όλα θα είναι έτοιμα, ώστε το «Δασυγένειο» να πάρει σάρκα και οστά!

Ο γαλαξίας των ξενέρωτων!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης επιχειρεί να στείλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του και αναρωτιέται ποιος έχει καταραστεί τους εραστές του ελληνικού μπάσκετ.
Θέλεις να γράψεις καλή κουβέντα και δεν σε αφήνουν. Σου την βγάζουν ξυνή και σε γελοιοποιούν πριν προλάβεις να την αρθρώσεις.
Πας να ψιθυρίσεις ένα  «μπράβο» για την –τηρουμένων των ελληνικών δεδομένων- φίλαθλη ατμόσφαιρα των πρώτων τελικών κι έπειτα ακούς για απειλητική εισβολή με επίσημο μανδύα, στα αποδυτήρια του κομισαρίου.
Πας να επαινέσεις την απόδοση του άξιου νικητή και διαβάζεις ότι ο ηττημένος επιστρέφει στον αστερισμό της μίρλας και της συνωμοσιολογίας.
Πας να μιλήσεις για το υψηλού επιπέδου μπάσκετ που αποδίδουν οι δύο ομάδες –με έμφαση βεβαίως στην τακτική και στην άμυνα- και συνειδητοποιείς ότι οι θεατές του δράματος τσαλαβουτάνε στον βόρβορο και ενδιαφέρονται μόνο για τα πισωκολλητά που θα ρίξουν στους απέναντι.
«Αντε, να τελειώσει, να ησυχάσουμε», καταλήγεις.
Σας μιλάω ειλικρινά, ο Ιούνιος είναι για μένα ο πιο δυσάρεστος μήνας της χρονιάς.
Ενώ θα έπρεπε να συμμετέχω ολόψυχα στη γιορτή του αθλήματος που λατρεύω, αποφεύγω το γήπεδο, αφιερώνω στους τελικούς το απόλυτο μίνιμουμ του χρόνου και της αφοσίωσής μου και ασχολούμαι –στις φίλαθλες στιγμές μου- με ο,τιδήποτε άλλο κυκλοφορεί, αρκεί να μην έχει σχέση με τους τελικούς της Α1.
Μπορώ να σας μιλήσω με λεπτομέρειες για τον πρώτο τελικό Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, για τον θρίαμβο της Ναντέρ στη Γαλλία, για τα συναρπαστικά πλέι-οφ της Ιταλίας, για τον Λεμπρόν και τον Πάρκερ, για το Ρολάν Γκαρός, για το ποδοσφαιρικό Κύπελλο Συνομοσπονδιών, για τα προκριματικά του Μουντιάλ, για τη Φόρμουλα 1 που κατά τ’άλλα βαριέμαι αφόρητα, με τους αγώνες της Εθνικής βόλεϊ, για τις προετοιμασίες των Σλοβένων εν όψει Ευρωμπάσκετ, για το δράμα του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, για όλα τα μήκη και πλάτη του αθλητικού φάσματος.
Οι τελικοί της Α1 του μπάσκετ μου προξενούν αποστροφή και αναγούλα, σχεδόν ανάλογη με αυτή των ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.
Ειλικρινά, απορώ με τις αντοχές αθλητών παγκόσμιας κλάσης όπως ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης. Εάν ήμουν στη θέση τους, θα εγκατέλειπα αυτόν τον θλιβερό μικρόκοσμο με ταχύτητα Φέτελ, και θα επέστρεφα στην Ελλάδα μόνο για διακοπές. Ζηλεύω τον Νίκο Ζήση, που ζει δέκα χρόνια στο εξωτερικό…
Κουράστηκα να γράφω κάθε χρόνο το ίδιο κείμενο και δεν σκοπεύω να παίξω για πολύ ακόμη αυτό το παιχνίδι. Εγώ θα είμαι πάντα ο αμετανόητος ρομαντικός γραφικός μαλάκας που θα γράφει για μπάσκετ, για αθλητισμό. Οποιος έχει όρεξη να ακολουθήσει, ας έρθει μαζί. Οι υπόλοιποι, μείνετε να γκρινιάζετε, να καταγγέλλετε, να συνωμοσιολογείτε, να βράζετε στο ζουμί σας.
Κάποτε θα φτάσει η στιγμή της αυτοκριτικής και θα μετανιώσουμε όλοι μαζί. «Είχαμε στα χέρια μας χρυσάφι και το μετατρέψαμε σε σκατά, για να μοιάζει με την καθημερινότητά μας», θα πούμε.
Το μπάσκετ είναι το τελευταίο πράγμα που λειτουργεί σχετικά σωστά σε τούτη τη μισοπεθαμένη χώρα, αλλά βαλθήκαμε να το κατεβάσουμε στο επίπεδό μας, να το καταντήσουμε σαν το ποδόσφαιρο των Μαρινάκηδων. Ποιος άτιμος καταράστηκε όσους αγαπούν στ'αλήθεια τον αθλητισμό σ'αυτόν τον απίθανο τόπο;
Το ελληνικό μπάσκετ και οι φορείς του αξίζουν μία καλύτερη χώρα, καλύτερο κοινό, καλύτερους παράγοντες, καλύτερους φιλάθλους, καλύτερους δημοσιογράφους εάν επιμένετε.
Ξαναδιαβάζω το κείμενο, σκέφτομαι τα πεπραγμένα του 2ου τελικού και συνειδητοποιώ ότι θα έγραφα τελείως διαφορετικό σχόλιο αν δεν μάθαινα ποτέ το ρεπορτάζ των αποδυτηρίων. Θα είχα στρεβλή εικόνα, εάν έπεφτε το ίντερνετ μετά τις 11 το βράδυ.
Ποια είναι, όμως, η πραγματική εικόνα; Η αλήθεια του παρκέ ή η επίπτωση των μετασεισμών;
Ενας αγώνας που κρίθηκε με διαφορά 11 πόντων έβγαλε όχι μία, αλλά δύο ομάδες στα χαρακώματα. Η ηττημένη αποδίδει την ήττα της στη διαιτησία, ενώ η νικήτρια κινδυνεύει με καταστροφή επειδή ο πρόεδρός της (κατηγορείται ότι) χάλασε τον κόσμο στο ημίχρονο.
Τι διάβολο επιστημονική διαιτησία είναι αυτή που προλαβαίνει να χαντακώσει και τις δύο ομάδες σε 40 λεπτά αγώνα; Μήπως να τους καταργήσουμε τελείως τους διαιτητές, να ησυχάσουμε; Πώς γίνεται να φταίει κάθε χρόνο, μα κάθε χρόνο, η διαιτησία στους δύο φιναλίστ;
Από την εποχή του Γκάλη κιόλας, πάντα αυτοί σηκώνουν το τρόπαιο, οι «γκρίζοι», σε πείσμα των τίμιων βιοπαλαιστών του παρκέ. Μόνο τα ονόματα αλλάζουν: κάποτε λέγαμε Κουμπούρης, Κόντης, Ρήγας, Δουβής, Λόρτος, Γιοχαλής, τώρα λέμε Καρακατσούνης, Φούφης, Γκόντας, Αναστόπουλος, Σχινάς και δεν ξέρω ποιος άλλος.
Και όμως, συνεχίζουν. Τέτοιον μαζοχισμό, θα τον ζήλευε και ο Λεοπόλδος Ρίτερ φον Ζάχερ-Μαζόχ.
Ο Παναθηναϊκός προηγείται με 2-0, είναι καταφανώς ανώτερος από τον αντίπαλό του, αλλά κινδυνεύει να τιμωρηθεί και να παίξει σε άδειο γήπεδο το 4ο ματς, εάν υπάρξει τέτοιο. Ποιος θα του φταίει, αν το 2-0 γίνει 2-2 κεκλεισμένων των θυρών και μετά 2-3; Οι συκοφάντες που γράφουν ψέματα στο φύλλο αγώνος, να ποιος.
Ο Ολυμπιακός εμφανίζεται στους τελικούς νερόβραστος, κατώτερος των περιστάσεων, οπότε παραδίδεται  αύτανδρος σε έναν αντίπαλο που είδε τον ευρωπαϊκό του θρίαμβο από τον καναπέ. Ποιος θα του φταίει, εάν απωλέσει το τσίγκινο κυπελλάκι του ελληνικού πρωταθλήματος; Οι παλιάνθρωποι οι διαιτητές οι πουλημένοι, να ποιος.
Α, ξέχασα να σας πω. Ο 1ος τελικός της Ισπανίας ολοκληρώθηκε με σκάνδαλο, αφού οι διαιτητές αγνόησαν ολοφάνερο φάουλ του Σέρχι στον Σάδα στην τελευταία φάση, 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όταν η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν ένα καλάθι για το διπλό ή έναν πόντο για την ισοφάρισαν. Όχι μόνο δεν το σφύριξαν, αλλά έδωσαν και το άουτ ανάποδα, υπέρ της Ρεάλ.
Οι Μαδριλένοι νίκησαν και πέτυχαν το 1-0. Εάν αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα, θα είχαμε, σίγουρα, νεκρούς. Δεν ήταν κάποιο ανθυποπταίσμα σαν αυτά των δικών μας διαιτητών, αλλά έγκλημα καθοσιώσεως που έκρινε αποτέλεσμα (και ίσως τίτλο). Ψάξτε το στο διαδίκτυο για να ευθυμήσετε.
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω, τις επόμενες μέρες. Θα ζήσουμε –όπως κάθε χρόνο- πολεμικό κλίμα, θα αναπνεύσουμε μπαρούτι, θα περάσουμε από τα γραφεία του αθλητικού δικαστή, θα ασχοληθούμε με τα βιογραφικά των διαιτητών, θα καταγγείλουμε ορατό και αόρατο κατεστημένο, θα ανεχθούμε άναρθρες κραυγές, θα αδικήσουμε το ίδιο μας το μπάσκετ, τον ίδιο μας τον εαυτό. Λίγο ακόμη και θα αρνηθούμε και το Ολοκαύτωμα.
Αλήθεια, σας είπα ότι η 8η  της κανονικής περιόδου Ναντέρ κατέκτησε τον τίτλο στο γαλλικό πρωτάθλημα, χωρίς να ανοίξει μύτη; Ότι η Καντού και η Βαρέζε έχασαν μέσα στην έδρα τους το εισιτήριο για τους ιταλικούς τελικούς;
Αλλά ξέχασα, δεν σας ενδιαφέρει τι συμβαίνει στον γαλαξία των ξενέρωτων.
Σας αφήνω λοιπόν. Αρχίζει σε λίγο το ΝΒΑ. Εγώ θα πάω με τους ξενέρωτους.
Πηγή: gazzetta.gr