Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

“Δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών”

Ο νομικός  με εξειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο, Νίκος Κυρκούδης, μιλώντας στον “ARENA FM 89.4″, ξεκαθάρισε σχετικά με τον τραυματισμό του παίκτη Ολυμπιακού Βόλου, Σταμάτη Καρρά, από κροτίδα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και την προσωρινή διακοπή, πως εάν είχε διακοπεί οριστικά το παιχνίδι σε βάρος του Παναιτωλικού, τότε θα κινδύνευε με αφαίρεση βαθμών. Πλέον, όμως, αυτό δεν γίνεται και κινδυνεύει μόνο με ποινή αποκλεισμού της έδρας του και  χρηματικό πρόστιμο.
Συγκεκριμένα, τόνισε:
“Ο κανονισμός δεν μπορεί να προβλέψει κάτι για ένα τέτοιο συγκεκριμένο περιστατικό. Αλλά για τη σωματική βλάβη, στο άρθρο 3, προβλέπεται και αφαίρεση βαθμών, σε περίπτωση βεβαίως που διακοπεί οριστικά το παιχνίδι κατά της ομάδας που τα προκάλεσε.
Εάν το παιχνίδι έγινε με τη συναίνεση του Ολυμπιακού Βόλου, τους συγχαίρω. Εφόσον, όμως , έδωσαν τη συγκατάθεσή τους οι άνθρωποι του Βόλου, δεν μπορούν να ζητήσουν να γίνει αφαίρεση βαθμών. Δεν υπάρχει διάταξη που να το προβλέπει αυτό. δεν υπάρχει και δεδικασμένο στην Ελλάδα σε ανάλογη περιστατικό. Αυτό που μπορεί να γίνει τώρα είναι ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο ή επιβολή κεκλεισμένων των θυρών. Ή και τα δύο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: