Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

«Καρφιά» από Μπαρτζώκα!!

Αιχμές για την στάση των διαιτητών, ειδικά μετά την ανάπαυλα, άφησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην συνέντευξη Τύπου του δεύτερου τελικού της Α1 μπάσκετ.

«Καρφιά» από Μπαρτζώκα
Δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» άφησε αιχμές για την αντιμετώπιση της ομάδας του από τους διαιτητές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ενώ κατήγγειλε… άνισες συμπεριφορές προς τους «αιώνιους».

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον κόουτς για τη νίκη. Είχαν επιμονή και προσπάθησαν μέχρι το τέλος για τη νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια. Έχω σεβασμό στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό μπάσκετ. Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις που δεν χρειάζονται απαντήσεις. Για ποιό λόγο καθυστέρησαν 5 λεπτά στο ημίχρονο οι διαιτητές; Εμείς ξέρουμε τι έγινε. Γιατί άλλαξε ο τρόπος που σφύριζαν; Μετά το Final-4 έχουμε πάρει 10-15 τεχνικές ποινές στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ όλη τη χρονιά στην Ευρωλίγκα δεν πήραμε σχεδόν καμία. Γιατί δεν μέτρησε το καλάθι του Χάινς που ήταν και φάουλ που είναι εμπρόθεσμο; Γιατί η καθυστέρηση των διαιτητών στο ημίχρονο έπαιξε ρόλο στο τρόπο που σφύριζαν; Είναι σημαντικό να τα αναφέρω αυτά όσο σημαντικό είναι να σέβομαι το ελληνικό μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρόταν στο πρώτο ημίχρονο, στην πρώτη αντίδραση που είχαμε εμείς έχουμε τεχνική ποινή κάτι που πρέπει να εξεταστεί από το ελληνικό μπάσκετ», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε αναφορικά με τον Λο:

«Ένας από τους καλύτερους παίκτες όλη τη χρονιά, ο Λο δεν ήταν καλά. Ήταν έτοιμος να λιποθυμήσει στο ημίχρονο για αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο. Σημαντική απουσία».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε αν οι παίκτες του έχουν… αδειάσει μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και απάντησε: «Δεν μπορώ να το ξέρω. Λένε ότι το ματς δεν παίζεται επί ίσοις όροις και τους δημιουργείται εκνευρισμός. Εγώ προσπαθώ να τους πω να είναι ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: