Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ετοιμος για στέψη!!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει για τον δεύτερο τελικό της Α1 Μπάσκετ

Ετοιμος για στέψη!
Σχεδόν ίδιο σκορ με τον πρώτο τελικό. Ιδιος ο νικητής. Οχι με ίδιο σκηνικό όσον αφορά τη διακύμανση. Τώρα ήταν ο Ολυμπιακός που έδειχνε να έχει το ματς. Δεν πίστεψε ποτέ. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι πιο ψύχραιμος. Δίχως να είναι δραματικά καλύτερος έκανε αυτό που έπρεπε και τώρα είναι αγκαλιά με τον τίτλο. Δούλεψε περισσότερο και δίκαια κέρδισε και στον δεύτερο τελικό. Κλειδί; Η άμυνα. Ξανά. Κράτησε τον Ολυμπιακό στους 51 πόντους στον πρώτο και στους 52 στον δεύτερο.

Νίκησε με 64 και 63 δικούς του στην επίθεση. Μπλόκαρε μια από τις πιο γρήγορες ομάδες στην Ευρώπη και η δουλειά έγινε. Κι αν στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έβγαλε 21 πόντους στα άλλα τριάντα λεπτά με το ζόρι έβγαλε 31. Οπως και στο πρώτο ματς με οριακά 50 πόντους δεν νικάς. Ο ΠΑΟ ήταν πιο μυαλωμένος, πιο σοβαρός και αποφασισμένος. Διαβασμένος αμυντικά και στο σετ παιχνίδι ήταν και πάλι ανώτερος. Απλά είναι τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός περίμενε πολλά από Περπέρογλου, Πρίντεζη (1/8 δίποντα και ένα μάτσο λάθη), Παπανικολάου μα δεν πήρε τίποτα παραπάνω από 12 πόντους συνολικά.

Ετσι δεν πας πουθενά. Εκτός ρυθμούς, δίχως ενέργεια και πάθος ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν πείθει. Η στατιστική τον εξέθεσε και πάλι στα τρίποντα. Στον πρώτο τελικό είχε 4/29, τώρα 5/26. Κακές επιλογές, πλήρης αποδιοργάνωση. Αλλά γιατί να μιλάμε για τον χαμένο; Ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής. Μετά τον τελικό του κυπέλλου, πήρε και τον πρώτο και τον δεύτερο τελικό. Πιο έτοιμος και με τον Ούκιτς να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του επιθετικά όταν όλα είχαν κολλήσει τα πάντα έγιναν πιο εύκολα.

Οι «πράσινοι» νίκησαν γιατί έπαιξαν ομαδικά. Εμαθαν να ζουν χωρίς να εξαρτώνται από τον Διαμαντίδη. Ο κάθε παίκτης έκανε τη δουλειά του, ενώ ο Ολυμπιακός δίχως - ουσιαστικά - τον Λο τα περίμενε όλα από τον Σπανούλη. Ποτέ όμως ο ένας δεν κέρδισε εντελώς μόνος του τους πέντε. Ο Παναθηναίκός ήταν ήρεμος, είχε περισσότερο μυαλό, αλλά σωστό διαμερισμό δυνάμεων. Δεν έκανε σούπερ παιχνίδι, αλλά πιο σοβαρό και πιο ήρεμο. Το θέαμα δεν είναι αυτό που μετράει. Ποτέ δεν είχε σημασία σε τέτοια ματς.

Δεν είναι δραματικά καλύτερος κανείς από τους δυο. Ο ΠΑΟ ξέρει ποιος είναι, τι θέλει και πως θα το πάρει. Ο Ολυμπιακός έχει μείνει στο Λονδίνο και μοιραία παραδίδει τα σκήπτρα εκτός κι αν βρει τη χαμένη του ταυτότητα. Τα περιθώρια όμως είναι εις βάρος. Ο ΠΑΟ σε αυτή τη σειρά είναι καλύτερος και πιο έτοιμος. Απλά είναι τα πράγματα...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: