Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

«Κερδίζει έδαφος ο Στέφενς »

O Γιώργος Βαβρίτσας, Έλληνας δημοσιογράφος του κορυφαίου γερμανικού αθλητικού περιοδικού, “Kicker”, φιλοξενήθηκε στον “Arena FM 89.4” και μίλησε για ζητήματα σχετικά με τον ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα για την υπόθεση του Χουμπ Στέφενς αλλά και του Ιμπραήμ Σισοκό, που παρουσιάζεται από γερμανικά Μ.Μ.Ε. να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον “δικέφαλο”.
Αναλυτικά, δήλωσε τα παρακάτω:
Για την εξέλιξη του θέματος του Στέφενς και το κατά πόσο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, η πρόσληψή του από τον ΠΑΟΚ: “Κατ’ αρχάς, να τονίσω πως μάλλον το θέμα με τον Στέφενς θα τραβήξει κι άλλο. Σύμφωνα με όσα ακούγονται και από Γερμανία και από Ολλανδία, το θέμα παραμένει ανοιχτό και θα εξακολουθήσει να είναι. Όσο παραμένει ανοιχτό, οι πιθανότητες προφανώς αυξάνονται, δεν μειώνονται. Από μέρα σε μέρα, ή από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα έχουμε σημαντική εξέλιξη. Αν υπήρχε αρνητική εξέλιξη ή δεν υπήρχε διάθεση, προφανώς θα είχε κλείσει αρνητικά το ζήτημα, όπως έγινε με τον Ντομίνγκος.
Είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις από την άποψη του δικού του κασέ, αλλά και από την άποψη μπάτζετ, πλάνου και το ότι πρέπει να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα, που δεν είναι και πολύ υψηλού επιπέδου. Πάντως, στη Σάλκε την τελευταία φορά, είχε κασέ γύρω στα 1,5 εκ. ευρό “καθαρά”. Αρέσκεται να αναδεικνύει νεαρούς και να δουλεύει με ταλέντα. Όπως για παράδειγμα, ο Ντράξλερ, που αυτός ανακάλυψε, τον ανέδειξε και πλέον κοστίζει 20 εκ. ευρό!”
Για το στυλ ποδοσφαίρου που αρέσκεται να παίζει αλλά και την ανακήρυξή του ως “προπονητή του αιώνα” για τη Σάλκε: “Το ότι του αρέσει να παίζει και με νεαρούς, δεν σημαίνει πως δεν κυνηγάει το αποτέλεσμα. Και πέρυσι, κυνήγησε όσο μπορούσε την Μπάγερν και την Ντόρτμουντ. Έπαιξε πολύ επιθετικά και έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο. Είχε αναδειχθεί “προπονητής του αιώνα” για τη Σάλκε, λόγω του ότι είχε πάρει ευρωπαϊκό τίτλο με την ομάδα το 1997. Αυτό από μόνο του αρκεί, όταν μιλάμε για μια ομάδα που από το 1957 κυνηγάει να πάρει το γερμανικό πρωτάθλημα και δεν μπορεί. Αυτός την είχε φτάσει και ένα βήμα από το να το κάνει , ως γνωστόν το 2001, που η Σάλκε πανηγύριζε το πρωτάθλημα αλλά στις καθυστερήσεις έβαλε γκολ η Μπάγερν και τελικώς αυτή το κατέκτησε!”
Για το αν είναι ανοικτός άνθρωπος: “Όσον αφορά τους δημοσιογράφους είναι μυστικοπαθής, σε αντίθεση με τους παίκτες του, που είναι πολύ ανοικτός”.
Για το γεγονός πως στην Γερμανία αναφέρεται πως ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Ιμπραήμ Σισοκό από τη Βόλφσμπουργκ: “Ναι. Και σήμερα, υπάρχουν παντού δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για παραμονή του Σισοκό στην Ελλάδα, όχι για τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον ΠΑΟΚ.
Είναι γνωστό πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει την οικονομική δυνατότητα και ο ΠΑΟΚ μπορεί με ένα ποσό λίγο κάτω από ένα εκατομμύριο, σίγουρα θα μπορέσει να τον αποκτήσει. Και η Βόλφσμπουργκ θα χαρεί πολύ, διότι έχει ένα τεράστιο ρόστερ και θέλει να “ξεφορτωθεί” παίκτες, αλλά και ο ΠΑΟΚ, από την ώρα που αναζητά μεσοεπιθετικούς παίκτες και ο Σισοκό ήταν ένας από τους διακριθέντες παίκτες της φετινής σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: