Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Δεν χάνεται...!!

Όπως δεν χάνεται η ευκαιρία του Μπουχαλάκη, έτσι δεν χάνεται και η πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ. Η Εθνική έμεινε στο 0-0 με το Μάλι, όμως θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να μην περάσει!

Δεν χάνεται...
Ο Μπουχαλάκης μας έκανε να… τραβήξουμε τα μαλλιά μας, γιατί έχασε το… άχαστο!

Έτσι, μπορεί η Εθνική να έμεινε στο 0-0 με το Μάλι για την δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ της Τουρκίας, όμως δεν χάνεται η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή του ομίλου της και στο φινάλε της φάσης την Παρασκευή κοντράρεται με την ισόβαθμη της Παραγουάη, όπου με ισοπαλία είναι και... επίσημα στην επόμενη φάση.

Ακόμη και με ήττα βέβαια, οι διεθνείς μας θα έχουν βάσιμες ελπίδες να προκριθούν ως καλύτεροι τρίτοι!

Η βαθμολογία του ομίλου (2 αγώνες):
1. Ελλάδα 4
2. Παραγουάη 4
3. Μάλι 2
4. Μεξικό 0

Η επόμενη αγωνιστική:

Ελλάδα-Παραγουάη
Μάλι-Μεξικό

Το ματς
Ο Τσάνας εμπιστεύτηκε τους ίδιους παίκτες, όπως στο παιχνίδι με το Μεξικό, πέραν του άρρωστου Κωνσταντινίδη που έδωσε την θέση του στον Μαρινάκη. Βέβαια, η Εθνική μας δεν είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου και τον Διαμαντάκο να είναι πολύ καλά κλεισμένος. Από την άλλη, ούτε το Μάλι εμφάνιζε τίποτα ιδιαίτερο, με την άμυνά μας να κρατάει άνετα το μηδέν.

Ο χρόνος κυλούσε χωρίς την μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο. Γιατί ο Σαμάκε σέντραρε ωραία από τα δεξιά, η ελληνική άμυνα αδράνησε, η μπάλα έφτασε στον Νιάνε, όμως ευτυχώς το πλασέ του ήταν κακό και δεν άνοιξε το σκορ. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους δεν έκρυβαν καμία… συγκίνηση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με μόλις μια μεγάλη ευκαιρία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές στην… σκακιέρα. Οι Αφρικανοί ήταν αυτοί φάνηκαν πιο απειλητικοί, αφού δοκίμαζαν σουτ έξω από την ελληνική περιοχή, τα οποία –βέβαια- δεν έβρισκαν στόχο. Πιο καλό αυτό του Νιάνε στο 56’, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο. Και πριν καν περάσουν δύο λεπτά, η Εθνική έχασε… το άχαστο! Ο Κολοβός σύγκλινε ωραία, πέρασε κάθετη στον Διαμαντάκο, αυτός την γύρισε στον Μπουχαλάκη, όμως ο τελευταίος σε κενή εστία και από τα 3 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Ο Τσάνας προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Γι’ αυτό και πέρασε στον αγώνα τον Φουρλάνο. Όμως και πάλι είχαμε πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Αποτέλεσμα; Τα λεπτά περνούσαν, στην άμυνα δεν κινδυνεύαμε, όμως φαινόταν πως δύσκολα θα διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από την ισοπαλία. Έτσι… αναγκαστικά οι δύο ομάδες αποχώρησαν από το γήπεδο με το 0-0 και θα διεκδικήσουν οριστικά την παρουσία τους στους «16» την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μάλι: Μπερτέ, Χ. Τραορέ, Κεϊτά, Ντιαλό, Ντιαρά, Νιανέ, Τ. Κεϊτά, Μ. Τραορέ (85’ Σισοκό), Σαμαρέ, Νιμαγκά, Μαρικό

Στον πάγκο: Φοφανά, Α. Κεϊτά, Ντενόν, Σ. Τραορέ, Τραορέ, Α. Τραορέ, Μ. Μπερτέ, Κονέ, Ι. Ντιαρά

Ελλάδα: Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (67’ Φουρλάνος), Διαμαντάκος, Κολοβός, Γιαννιώτας (81’ Ράνος), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης

Στον πάγκο: Πέλκας, Διούδης, Γιαννακόπουλος, Λυκογιάννης, Μπακασέτας, Κούρος, Γούτας Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνεται ο Χατζηνικολάου!

Την Πέμπτη (27/6, 17:00) θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του Γιάννη Χατζηνικολάου όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη (27/06) στις 17:00 στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης θα γίνει η επίσημη παρουσίαση τόσο του νέου προπονητή της ομάδας μας, Γιάννη Χατζηνικολάου και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου όσο του νέου τεχνικού διευθυντή, Δημήτρη Μούτα, καθώς και του διευθυντή αγωνιστικού, Κώστα Δράμπη”.

Στους ισχυρούς ο ΠΑΟΚ!!

Βαριά τιμωρία επιβλήθηκε στην τουρκική Φενέρμπαχτσε καθώς αποκλείστηκε για τρία χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης  έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση αλλά αυτή δεν μπορεί να μειώσει την ποινή σε λιγότερο από μια σεζόν.
Με αυτά τα δεδομένα ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην τρίτη προκριματική φάση  μια εκ των :
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Νόρτζελαντ (Δανία), Γκρασχόπερς (Ελβετία), Ζούλτε Βάρεγκεμ (Βέλγιο) και Μπούρσασπορ.
σε αντίθετη περιπτωση ο Δικέφαλος θα είχε να αντιμετώπισει μία εκ των Λιόν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολη, Αϊντχόφεν, Μέταλιστ και Φενέρμπαχτσε.
Πηγή: arenafm.gr

Ιορδανίδης: «Καλά στοιχεία ο Εφραίμ»

Στον «ARENA M 89,4» μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής που συμμετέχει στο προπονητικό τιμ της Κύπρου, Μιχάλης Ιορδανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Γιώργο Εφραίμ που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ.
« Τον Γιώργο Εφραίμ τον έχουμε δύο χρόνια την Εθνική Κύπρου. Έχει μεγαλώσει στο εξωτερικό, είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Τον τελευταίο χρόνο ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, η χρονιά του ήταν καλή αλλά όχι όπως αυτός θα ήθελε. Είναι ένας καλός παίκτης, γρήγορος, δεξιοπόδαρος και παίζει στα άκρα. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, ανέβασε τον πήχη με την έλευση του Στέφενς, θα διεκδικήσει την είσοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λινγκ, άρα οι επιλογές του πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Ο Εφραίμ έπαιξε στη Ομόνοια, μια ομάδα με κόσμο και απαιτήσεις. Ο ΠΑΟΚ πέρσι είχε τον Καμαρά και τον Σαλπιγγίδη στα άκρα, αλλά πρέπει να δούμε τι θα ακολουθήσει ο Στέφενς».
Πηγή: arenafm.gr

Ο Τζιόλης στον ΠΑΟΚ!!

Παίκτης του ΠΑΟΚ κι επίσημα είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς μέσου για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Τζιόλης επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την παρουσία του στη Μονακό και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
H Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την απόκτηση του Αλέξανδρου Τζιόλη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο διεθνής μέσος έμεινε ελεύθερος από την AC Monaco σήμερα και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

«Ένα νέο μοντέλο χτίζεται»

Στον «ARENA FM 89,4» μίλησε ο νέος διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος στον Άρη, Κώστας Δράμπης για τα καινούργια του καθήκοντα.
Αρχικά είπε: «Από τότε που έφυγα από τον Άρη επανέρχομαι μετά από 32 χρόνια. Παρακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια, ήμουν κοντά τώρα όμως έτυχε με τη διοίκηση του κ.Ηλιάδη να μου κάνε αυτή τη πρόσκληση και να αναλάβω».
Για τον Γ.Χατζηνικολάου: «Δεν είχα προλάβει τον Γιάννη Χατζηνικολάου, τον γνώρισα εκ των υστέρων. Έδειξε μια καλή πορεία. Όλα είναι καινούργια για τον Άρη, όλοι είναι Αρειανοί. Ένα καινούργιο μοντέλο χτίζεται».
Για τα νέα του καθήκοντα: «Αύριο θα έχω μια συνάντηση με όλο το τιμ. Θα γίνει η πρώτη επαφή. Τη Πέμπτη θα γίνει η πρώτη προπόνηση.  Σε εκείνο το γήπεδο μεγάλωσα, η οικογένεια μου ήταν ο Άρης. Χτίστηκα εκεί μέσα, τα συναίσθημα όταν κοιτάς τα αποδυτήρια από εκεί που πέρασες είναι μοναδικό. Τώρα θα προσφέρω κι από ένα διαφορετικό πόστο».
Για τους φιλάθλους: «Έχουμε όλη τη καλή διάθεση να δουλέψουμε και να βοηθήσουμε τον Άρη»
Πηγή: arenafm.gr

Νέο σκάνδαλο στην Ιταλία!!

Φύλλο και φτερό έκανε το ιταλικό… ΣΔΟΕ τα γραφεία 41 ομάδων της Ιταλίας, ανάμεσά τους και 18 της Serie A όπως Γιουβέντους, Μίλαν, Νάπολι και Λάτσιο.

Νέο σκάνδαλο στην Ιταλία
Σοβαρό πρόβλημα με τη δικαιοσύνη είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν δεκάδες σύλλογοι στην Ιταλία. Το ιταλικό σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος έκανε εκτεταμένες έρευνες και προχώρησε σε κατασχέσεις στα γραφεία 41 ποδοσφαιρικών συλλόγων της χώρας. Ανάμεσά τους ήταν και 18 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, όπως η Γιουβέντους, η Μίλαν, η Νάπολι και η Λάτσιο, ενώ στη λίστα είναι επίσης 11 ομάδες της Serie B και 12 από χαμηλότερες κατηγορίες.

Στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκαν επίσης 12 μάνατζερ, ενώ κεντρικό ρόλο έχει ο γιος του («εγκεφάλου» στο καλτσιόπολι) Λουτσιάνο Μότζι, Αλεσάντρο και ο Αλεσάντρο Ματσόνι (που μεταξύ άλλων εκπροσωπεί και τον Εζέκιελ Λαβέτσι).

Σε βάρος τους υπάρχουν υποψίες για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος σε αγοροπωλησίες ποδοσφαιριστών και σύσταση συμμορίας με σκοπό τη διακίνηση παράνομου χρήματος, ενώ η εισαγγελία της Νάπολι διέταξε τις σχετικές έρευνες για οικονομικά εγκλήματα.

Οι ομάδες που βρίσκονται στο στόχαστρο είναι-σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ (καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί από τις αρχές)-οι: Γιουβέντους, Νάπολι, Μίλαν, Λάτσιο, Πάρμα, Πεσκάρα, Παλέρμο, Αταλάντα, Γιούβε Στάμπια, Μπενεβέντο, Τζένοα, Κατάνια, Σπίτσε, Πιατσέντζα, Λιβόρνο, Μπάρι, Βιτσέντζα, Σιένα, Ρετζίνα, Κιέβο, Τσεζένα, Γκροσέτο, Γκούμπιο, Λέτσε, Τερνάνα, Σαμπντόρια, Τριεστίνα, Φιορεντίνα, Πορτογκρουάρο, Μπρέσια, Μάντοβα, Τορίνο και Αλμπινολέφε.πηγή: sport-fm.gr

«Συμφώνησαν Τσέλσι-Νάπολι για Καβάνι»

Σε συμφωνία ήρθαν Νάπολι και Τσέλσι για τη μετακίνηση του Έντινσον Καβάνι στους Λονδρέζους έναντι 58 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν ιταλικά και αγγλικά ΜΜΕ.

«Συμφώνησαν Τσέλσι-Νάπολι για Καβάνι»
Κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή βρίσκεται η Τσέλσι. Σύμφωνα με ιταλικά και αγγλικά ΜΜΕ, οι Λονδρέζοι συμφώνησαν με τη Νάπολι για την απόκτηση του Έντινσον Καβάνι έναντι 58 εκατ. ευρώ και ο Ουρουγουανός επιθετικός θα υπογράψει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 8,5 εκατ. ευρώ.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το «Radio Marte», ραδιοφωνικός σταθμός που εξειδικεύεται στα θέματα της Νάπολι, επικαλούμενος πολύ έγκυρες πηγές μέσα από το σύλλογο της νότιας Ιταλίας.

Ο Καβάνι δεσμεύεται με τη Νάπολι ως το 2017, αλλά στο συμβόλαιό του προβλεπόταν ρήτρα 63 εκατ. ευρώ μέχρι τις 10 Αυγούστου. Φέτος ήταν πρώτος σκόρερ στη Serie A με 29 γκολ σε 34 εμφανίσεις και συνολικά 38 τέρματα σε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.πηγή: sport-fm.gr

Παρέδωσε σε Ανδριανό με… αιχμές ο Ιωαννίδης!!

Αιχμές για την επιστροφή της ΓΓΑ στο Υπουργείο Πολιτισμού, άφησε ο Γ. Ιωαννίδης κατά την παράδοση του υφυπουργείου Αθλητισμού στον Γ. Ανδριανό. Την πάταξη της βίας έθεσε ως στόχο ο νέος υφυπουργός.

Παρέδωσε σε Ανδριανό με… αιχμές ο Ιωαννίδης
Συγκινημένος ήταν ο τέως –πλέον- υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υφυπουργείου στον Γιάννη Ανδριανό.

Όταν ολοκληρώθηκε η εγκωμιαστική ομιλία προς το πρόσωπο του από τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, που εξέφρασε το θαυμασμό του για τη διαδρομή του Ιωαννίδη τόσο στον αθλητισμό όσο και στην πολιτική, ο «ξανθός» πήρε το λόγο και είπε: «Στα μνημόσυνα λένε πολύ καλά λόγια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα περάσει το πρόγραμμα «Ευ Ζην», στα δύο αθλητικά πειραματικά σχολεία και στα 12 εκατ. ευρώ που πρέπει να πάρει η ΓΓΑ από το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών.

Παράλληλα, όμως, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προσαρτήσει τον αθλητισμό και πάλι στο Υπουργείο Πολιτισμού και να το διαχωρίσει από το Υπουργείο Παιδείας που βρισκόταν εδώ και ένα χρόνο: «Δεν μπορώ να καταλάβω. Πέρυσι ο αθλητισμός ήρθε στο Παιδείας και φέτος θα επιστρέψει στο Πολιτισμού. Πριν από λίγες μέρες φτιάξαμε το νέο οργανόγραμμα. Τώρα μπαίνουμε πάλι σε περιπέτειες. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι στο Παιδείας για να βγαίνουν τα προγράμματα του σχολικού αθλητισμού».

Ανδριανός: «Εθνικός στόχος η αντιμετώπιση της βίας»

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην έξαρση της γηπεδικής βίας: «Επειδή υπάρχουν προβλήματα χρηματοδότησης και περιορισμένοι πόροι, θα υπάρξει προσήλωση στη νομιμότητα και ιεράρχηση των αναγκών. Η έξαρση της βίας στα γήπεδα είναι πολυδιάστατο πρόβλημα που θέλει δουλειά με τα συναρμόδια υπουργεία. Είναι ένας εθνικός στόχος η αντιμετώπιση του. Αλλά δεν θα κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

«Η ΓΓΑ να επανακτήσει το ρόλο της»

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της (καταργημένης από τον Γιάννη Ιωαννίδη) νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υφυπουργείου Αθλητισμού, Ανδρέας Μαλάτος, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, άφησε αιχμές για ΕΠΟ και Ιωαννίδη αναφορικά με το αθλητικό νομοσχέδιο που έμεινε… στα προσχέδια, ενώ έστειλε και μήνυμα στον νέο υφυπουργό Αθλητισμού:

«Η ΕΠΟ πίεσε τον Γιάννη Ιωαννίδη να μην περάσει το σχέδιο νόμου από τη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο που ο ίδιος έδωσε εντολή να συνταχθεί και στο τέλος αναγκάστηκε να καταργήσει την επιτροπή. Δεν θέλησε να τα βάλει με συμφέροντα, αν και αυτό είναι το καθήκον των πολιτικών. Τώρα η ΕΠΟ θα πιέσει και τον κύριο Ανδριανό να μην προχωρήσει ο αθλητικός νόμος που προβλέπει ανεξαρτησία της διαιτησίας και αντιπροσωπευτικότερο εκλογικό σύστημα στην ομοσπονδία.

Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού πρέπει να αντιληφθεί ότι η ΓΓΑ κάποτε είχε ρόλο διανομέα χρημάτων και κατασκευαστή γηπέδων. Τώρα που τα λεφτά τελείωσαν οφείλει να επανακτήσει τον ρόλο της με στρατηγικό σχεδιασμό, εποπτικό έλεγχο και θεσμική θωράκιση του αθλητισμού
».
πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Σίλντενφελτ!!

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από τον ΠΑΟΚ ο Γκόρντον Σίλντεφελντ, έπειτα από ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Τέλος ο Σίλντενφελτ
Στη Ντιναμό Μόσχας θα επιστρέψει ο Γκόρντον Σίλντεφελντ καθώς ο ΠΑΟΚ δεν ενεργοποίησε την οψιόν για να τον αποκτήσει. O Κροάτης σέντερ μπακ αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες τον περασμένο Ιανουάριο από τη ρωσική ομάδα, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. θέλει να ευχαριστήσει τον Gοrdon Schildenfeld για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και σήμερα. Η συνεργασία με τον διεθνή Κροάτη αμυντικό δεν θα συνεχιστεί τη νέα περίοδο και ευχόμαστε στον Sifo κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του...»

Ο Ράμος «μιλάει» στην μπάλα!! (video)

Γενικά οι μπάλες στην προπόνηση και τα παιχνίδια της εθνικής Ισπανίας «ακούνε φωνές». Όχι μονάχα από τους… Τσάβηδες και του Ινιέστες όμως. Αλλά ακόμη κι απ’ τον Σέρχιο Ράμος!

Ο Ράμος «μιλάει» στην μπάλα (video)
Ας το παραδεχθούμε. Κανείς μας -ούτε ο πιο φανατικός φίλος της Ρεάλ, ούτε καν οι συγγενείς του σε πρώτο βαθμό- δεν έχουν στο μυαλό τους τον Σέρχιο Ράμος ως… φαντεζί παίκτη.

Και η μπάλα απ’ την περίφημη εκτέλεση πέναλτι με την Μπάγερν ακόμα δεν έχει βρεθεί στη στρατόσφαιρα.

Αυτή που βρέθηκε μπροστά του ωστόσο στην προπόνηση της εθνικής Ισπανίας καθόλου άσχημα δεν πέρασε. Γιατί της «μίλησε», τη χάιδεψε και γενικότερα… ερωτοτρόπησε απρόσμενα πετυχημένα μαζί της.



Πηγή: sport-fm.gr

Εξετάζει Ρούνεϊ η «Μπάρτσα»

Το ενδεχόμενο απόκτησης του Γουέιν Ρούνεϊ εξετάζει η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τη Sun.

Εξετάζει Ρούνεϊ η «Μπάρτσα»
Το μέλλον του Γουέιν Ρούνεϊ στη Μαν. Γιουνάιτεντ ξεκαθαρίζει μέσα στην εβδομάδα στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντέιβιντ Μόγες. Κι αν όσο ήταν στον πάγκο των «διαβόλων» ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απέκλειε το ενδεχόμενο παραχώρησης του 27χρονου επιθετικού, δεν υπάρχει πλέον η ίδια σιγουριά.

Η Μπαρτσελόνα φέρεται, σύμφωνα με τη Sun, να εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης του Γουέιν Ρούνεϊ σε περίπτωση που τεθεί προς πώληση. Άλλωστε με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Νταβίντ Βίγια από τους «μπλαουγκράνα» θα προκύψει κενό στην επιθετική γραμμή των πρωταθλητών Ισπανίας.Πηγή: sport-fm.gr

Εποχή Αντσελότι στη Ρεάλ!!

Την πρόσληψη του Κάρλο Αντσελότι ανακοίνωσε η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ιταλός προπονητής αποχώρησε από την Παρί Σεν Ζερμέν και διαδέχεται τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Εποχή Αντσελότι στη Ρεάλ!
Ο εκλεκτός για να πάρει τη θέση του «εκλεκτού» είναι ο Κάρλο Αντσελότι. Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ιταλού προπονητή, ο οποίος διαδέχεται τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της «βασίλισσας» με στόχο να την οδηγήσει στις επιτυχίες μετά από μία μάλλον αποτυχημένη σεζόν.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 54χρονος προπονητής έχει διάρκεια μέχρι το 2016, ενώ θα παρουσιαστεί επίσημα το μεσημέρι της Τετάρτης (14:00).

Ο Αντσελότι οδήγησε φέτος την Παρί Σεν Ζερμέν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας, ενώ τη θέση του στο γαλλικό σύλλογο θα πάρει ο Λοράν Μπλαν.

Ο αποκαλούμενος και «Καρλέτο» έκανε μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα σε Πάρμα, Ρόμα και Μίλαν, ενώ ως προπονητής δούλεψε σε Ρετζιάνα (1995/96), Πάρμα (1996-1998), Γιουβέντους (1999-2001), Μίλαν (2001-2009), Τσέλσι (2009-2011) και Παρί Σεν Ζερμέν (2011-2013).

Μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει δύο φορές το Champions League (2003, 2007), αλλά και τα πρωταθλήματα στην Ιταλία (2004), την Αγγλία (2010) και τη Γαλλία (2013).Πηγή: sport-fm.gr

Καβάνι: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις της Νάπολι»!

Τις τάσεις… φυγής του από τη Νάπολι, αρχίζει και φανερώνει ο Έντινσον Καβανι!

Καβάνι: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις της Νάπολι»!
Ο Ουρουγουανός επιθετικός τόνισε πως το ποσό που απαιτεί η ιταλική ομάδα για την παραχώρησή του είναι υπερβολικό και θα συζητήσει με τον πρόεδρο του συλλόγου το ενδεχόμενο να ρίξει τις απαιτήσεις του!

Οι «παρτενοπέι» ζητούν 63 εκατ. ευρώ για να αφήσουν τον Καβάνι να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα και ο ποδοσφαιριστής θεωρεί πως το νούμερο αυτό, είναι απαγορευτικό για οποιαδήποτε ομάδα αποφασίσει να κάνει κίνηση για την απόκτησή του.

Αυτή που φαίνεται να συνεχίζει την προσπάθεια ώστε να τον κάνει δικό της, είναι η Τσέλσι, που όμως, σκέφτεται και αυτή πολύ σοβαρά αν θα βγάλει τα 60 εκατομμύρια από το ταμείο της για να πραγματοποιήσει το «μπαμ».

«Δεν πιστεύω ότι αξίζω 64 εκατ. ευρώ. Θα μιλήσω με τον κ. Ντε Λαουρέντις για το θέμα του μέλλοντός μου. Χρωστάω πολλά στη Νάπολι και αν τελικά αποχωρήσω, θέλω να βγω από την μπροστινή πόρτα και με το κεφάλι ψηλά. Θέλω να γίνει σωστά. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει… Το σίγουρο είναι ότι θα συζητήσω με τον πρόεδρο προτού πάρω οποιαδήποτε απόφαση» ήταν τα λόγια του Καβάνι.

πηγή: england365.gr

Αφέθηκαν ελεύθεροι Αθανασιάδης, Ζαμπέτας!!

Την Πέμπτη θα απολογηθούν οι Θανάσης Αθανασιάδης και ο Αντώνης Ζαμπέτας, οι οποίοι συνελήφθηκαν για χρέη την περίοδο που εμπλέκονταν στα διοικητικά της ΠΑΕ Άρης. Οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αφέθηκαν ελεύθεροι Αθανασιάδης, Ζαμπέτας
Οι πρώην παράγοντες της ομάδας είχαν μεταβεί αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ζήτησαν και πήραν αναβολή προκειμένου να απολογηθούν την Πέμπτη στο Αυτόφωρο Πλημμελές Πρωτοδικείο. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται το χαρτί, ανακοινώνεται ο Τζιόλης!!

Ένα διαδικαστικό θέμα απομένει για να ολοκληρωθεί επίσημα και να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Αλέξανδρου Τζιόλη στον ΠΑΟΚ.

Έρχεται το χαρτί, ανακοινώνεται ο Τζιόλης
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης θα είναι κάτοικος Τούμπας τη νέα σεζόν. Είναι στην Θεσσαλονίκη, έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ για τριετές συμβόλαιο και πλέον αυτό που μένει είναι ένα τυπικό ζήτημα που όταν διευθετηθεί θα υπάρξει και η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ περιμένει ένα έγγραφο από την Μονακό που ουσιαστικά θα επιβεβαιώνει ότι ο παίκτης μένει ελεύθερος. Αν αυτό το χαρτί φτάσει μέσα στην ημέρα στην ΠΑΕ, τότε θα επισημοποιηθεί η μεταγραφή.

Όπως και να έχει το θέμα είναι τελειωμένο και ο Τζιόλης θα παίζει στον ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν.Πηγή: sport-fm.gr

Έγινε η αρχή με Κύργια στον Άρη!!

Με τον Μιχάλη Κύργια απ’ τον Απόλλωνα Σμύρνης έγινε η αρχή των μεταγραφών για τον Άρη.

Έγινε η αρχή με Κύργια στον Άρη
Την απόκτηση του Μιχάλη Κύργια για τα επόμενα δύο χρόνια ανακοίνωσε ο Άρης.

Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε απ' τον Απόλλωνα Σμύρνης, έχει αγωνιστεί σε Ατρόμητο και Ηλιούπολη, ενώ την περασμένη σεζόν βοήθησε σημαντικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος απ' την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και την άνοδό της στην Σούπερ Λιγκ.

Λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα των «κιτρινόμαυρων»: «Είναι τιμή που θα φοράω την φανέλα του Άρη. Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα. Η μεταγραφή μου στον Άρη είναι ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα μου. Θα δουλέψω σκληρά για να δικαιώσω αυτούς που με πίστεψαν και με έφεραν στην ομάδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Μιχάλη Κύργια. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας.

Ο Μιχάλης Κύργιας γεννήθηκε στις 14/10/1989 στην Αθήνα, έχει ύψος 1,86 και ζυγίζει 77 κιλά.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 από τις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης. Το 2006 μετακόμισε στον Ατρόμητο Αθηνών.

Το καλοκαίρι του 2008 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Περιστερίου και τον Ιανουάριο του 2009 παραχωρήθηκε με υποσχετική στην ομάδα της Ηλιούπολης.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς επέστρεψε στον Απόλλωνα Σμύρνης, την φανέλα του οποίου φορούσε μέχρι πρότινος.

Ο Μιχάλης Κύργιας, που την σεζόν 2012-2013 συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Football League από την ομάδα της Ριζούπολης, αγωνίστηκε φέτος σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος και 5 Κυπέλλου»

Και επίσημα... Ηρακλειώτης ο Γκαλέτι!!

Παίκτης του ΟΦΗ θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, αφού ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της μεταγραφής του.

Και επίσημα... Ηρακλειώτης ο Γκαλέτι!
Την απόκτηση του Λουτσιάνο Γκαλέτι για τα δύο επόμενα χρόνια ανακοίνωσε και επίσημα ο ΟΦΗ.

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ και αποτελεί πλέον και επίσημα το μεταγραφικό «μπαμ» του κρητικού συλλόγου για φέτος.

Μάλιστα, η παρουσία του αναμένεται να «κλέψει» τις εντυπώσεις, στη σημερινή πρώτη προπόνηση του ΟΦΗ, που θα γίνει το απόγευμα στο «Γεντί Κουλε»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ με χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του Λουτσιάνο Γκαλέτι (Luciano Martin Galletti) για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής που θα δώσει το παρών στην απογευματινή πρώτη προπόνηση της ομάδας είναι γεννημένος στις 9 Απριλίου 1980 στην πόλη Λα Πλάτα.

Την καριέρα του την ξεκίνησε από την Εστουδιάντες, όπου αγωνίστηκε δυο σεζόν (1997-98, 1998-99) και αργότερα μεταπήδησε σε Πάρμα και Νάπολι όπου είχε 11 συμμετοχές και 2 γκολ. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Εστουδιάντες (28 αγώνες, 9 γκολ) για να επιστρέψει στην Ευρώπη με την Σαραγόσα με την οποία αγωνίστηκε 4 σεζόν έχοντας 135 συμμετοχές και 15 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2005 πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου αγωνίστηκε 2 σεζόν έχοντας 62 συμμετοχές και 5 γκολ και τον Ιούλιο του 2007 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό που σε τρεις περιόδους είχε 60 συμμετοχές και 19 γκολ.

Ο Γκαλέτι, είναι διεθνής με την Εθνική Αργεντινής έχοντας 13 συμμετοχές και 3 γκολ, ενώ είναι «συλλέκτης τίτλων» καθώς έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Ισπανίας (2004, με τη Ρεάλ Σαραγόσα), μια 2η θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2005, δύο Πρωταθλήματα Ελλάδας (2008, 2009), δύο Κύπελλα Ελλάδας (2008, 2009) ένα Σούπερ Καπ Ελλάδας (2007) και μια 1η θέση στο Πρωτάθλημα Νέων Νοτίου Αμερικής 1999.»

Ξάνθη: «Να μην πετά το μπαλάκι η ΕΠΟ»

Να αναλάβει τις ευθύνες της κάλεσε η Skoda Ξάνθη την ΕΠΟ για το θέμα των αδειοδοτήσεων.

Ξάνθη: «Να μην πετά το μπαλάκι η ΕΠΟ»
Η διοίκηση της Skoda Ξάνθης είχε εκφράσει από την περασμένη εβδομάδα την απορία της για το γεγονός ότι ομάδες που δεν πέρασαν τις «εξετάσεις» της UEFA για την αδειοδότηση δεν θα έχουν επιπτώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σήμερα, με νέα τους ανακοίνωση, οι Ακρίτες καλούν την ΕΠΟ να αποφασίσει και να μην αναθέτει την ευθύνη στη Σούπερ Λίγκα.

«Η Ε.Π.Ο. η οποία είναι η εποπτεύουσα Αρχή του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ας αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν απ’ αυτό το ρόλο κι ας μην «πετάει το μπαλάκι ή τα μπαλάκια» στην Superleague. Διαφορετικά ας εξεταστεί το ενδεχόμενο η Superleague να προσαρτήσει την Ε.Π.Ο. στην οργάνωσή της ή “vice versa”», αναφέρει η ανακοίνωση της θρακιώτικης ΠΑΕ. Πηγή: sport-fm.gr

Μπεσίκτας για Κάτσε!!

Για την απόκτηση του Έργκους Κάτσε ενδιαφέρεται η Μπεσίκτας, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Μπεσίκτας για Κάτσε
Τον Έργκους Κάτσε έχει βάλει στο… μάτι η Μπεσίκτας, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ. Ο νέος προπονητής της ομάδας της Κωνσταντινούπολης, Σλάβεν Μπίλιτς, φέρεται να έχει ξεχωρίσει τον 20χρονο μεσοαμυντικό.

Μάλιστα τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ, που δεσμεύει με συμβόλαιο τον αλβανικής καταγωγής ποδοσφαιριστή, αξιώνει 900.000 ευρώ για την πώλησή του.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κάτω τα χέρια» απ’ τον Αραβίδη!!

Ανακοίνωση με αιχμές για όσους προσεγγίζουν τον Χρήστο Αραβίδη εξέδωσε ο Πανιώνιος, τονίζοντας πως όποιος ενδιαφέρεται για παίκτη της ομάδας, θα πρέπει να απευθύνεται στην ΠΑΕ.

«Κάτω τα χέρια» απ’ τον Αραβίδη!
Το ότι ο Χρήστος Αραβίδης δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2014 υπενθύμισε στους υποψήφιους… μνηστήρες με ανακοίνωσή του ο Πανιώνιος.

Μάλιστα, οι Νεοσμυρνιώτες ξεκαθάρισαν πως θα κατατεθεί σύντομα πρόταση επέκτασης του συμβολαίου στον 26χρονο επιθετικό.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ υπενθυμίζει πως ο ποδοσφαιριστής Χρήστος Αραβίδης δεσμεύεται μαζί της με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Ως εκ τούτου, κάθε ενδιαφερόμενος για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή, αλλά και για κάθε άλλον που ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, μπορεί να απευθύνεται για πληροφορίες στα γραφεία της ΠΑΕ, Ι. Χρυσοστόμου 1, Νέα Σμύρνη και στα τηλέφωνα 210-9311189-90, καθημερινά, ώρες γραφείων.

Για την καλύτερη πληροφόρησή σας δε, σας ενημερώνουμε, πως μετά την επιστροφή του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ από το εξωτερικό, θα κατατεθεί στον Χρήστο Αραβίδη πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του».

Καραγεωργίου: «Με σοβαρότητα και σεβασμό στο Europa»

Στην έλλειψη ευρωπαϊκών παραστάσεων αναφέρθηκε ο Νίκος Καραγεωργίου, ενόψει της συμμετοχής της Ξάνθης στο Europa League.

Καραγεωργίου: «Με σοβαρότητα και σεβασμό στο Europa»
Την άποψη ότι η Ξάνθη δεν έχει την ευρωπαϊκή εμπειρία για να κρίνει έναν αντίπαλο εξέφρασε ο Νίκος Καραγεωργίου, τονίζοντας πως όποια εκ των Φουγκλαφιόρντουρ και Λίνφιλντ και αν αντιμετωπίσουν θα πρέπει να παρουσιαστούν με σοβαρότητα και σεβασμό.

Ακόμη, χαρακτήρισε δίκοπο μαχαίρι τη συμμετοχή της ομάδας στο Europa League, δηλώνοντας πως δεν θα πρέπει να αποπροσανατολιστούν από τον στόχο του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο ρόστερ της ομάδας, αλλά και την ομοιογένεια αυτού, τονίζοντας πως είναι σημαντικό οι παίκτες να είναι δεμένοι μεταξύ τους.

Σχετικά με τις ενίσχυση της ομάδας ο Καραγεωργίου δήλωσε πως θα κινηθούν για την απόκτηση ενός παίκτη στον άξονα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

Για το αν η συμμετοχή της Ξάνθης στην Ευρώπη στο… παρά πέντε την εντάσσει στις τυχερές ομάδες:
«Όχι, δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα υπευθυνότητας, σοβαρότητας και μιας δικαίωσης για τον άνθρωπο που ηγείται όλα αυτά τα χρόνια της SKODA ΞΑΝΘΗ. Τον Χρήστο Πανόπουλο. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αγωνιστικά στο δεύτερο εξάμηνο του περσινού πρωταθλήματος - μαζί με την τότε τεχνική ηγεσία - κατάφεραν να φτάσουν σ’ αυτή τη θέση και με το γεγονός της άρτιας οργάνωσης του συλλόγου φτάσαμε στο σημείο να συμμετέχουμε και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για τις ομάδες (Φουγκλαφιόρντουρ από τα Νησιά Φερόε ή την Λίνφιλντ από την Βόρειο Ιρλανδία) που θα αντιμετωπίσει η SKODA ΞΑΝΘΗ:
«Σαν ομάδα δεν έχουμε το δικαίωμα να θεωρήσουμε κάποιον αντίπαλο εύκολο ή υποδεέστερο. Είμαστε ένας σύλλογος με πολύ μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία γι’ αυτό και θα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και σεβασμό τον αντίπαλο όποιος κι αν είναι. Από εκεί και πέρα, αν είμαστε καλοί και το δικαιούμαστε μπορούμε να προκριθούμε».

Για το πρόγραμμα της προετοιμασίας έχει αλλάξει πλέον. Τι περιλαμβάνει:
«Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Σίγουρα αποτελεί καταξίωση το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε στο Europa League όμως από την άλλη αλλάζουμε άρδην τον τρόπο προετοιμασίας. Κάτι που μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι. Απαιτείται να είμαστε προσεκτικοί και να μην αποπροσανατολιστούμε από πρωτάθλημα. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν είναι φιλικά προετοιμασίας. Θα εστιάσουμε σ’ αυτά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Αναφορικά με τις προπονήσεις, όσο πλησιάζουμε προς τις ημερομηνίες των αγώνων σίγουρα αυτές θα διαφοροποιηθούν. Υπάρχει θέμα με τα φιλικά παιχνίδια καθώς λίγες ομάδες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους. Θα μεταβούμε στην Κύπρο για ένα φιλικό παιχνίδι κι από εκεί και πέρα ψάχνουμε άλλον ένα αντίπαλο. Δεν έχουμε μεγάλα χρονικά περιθώρια για περισσότερα φιλικά κι όπως καταλαβαίνετε θα έχουμε ως βάση τον κορμό της περσινής ομάδας».

Για το πόσο μπορεί να βοηθήσει το γεγονός ότι το ρόστερ φέτος δεν έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις με το περσινό:
«Η ομοιογένεια παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να την διατηρήσουμε. Είναι σημαντικό οι παίκτες να έχουν «δέσιμο» τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι όσο και στην τακτική. Ένα «προβληματάκι» που είχαμε στην έδρα μας, θέλουμε να το βελτιώσουμε ούτως ώστε ο φίλαθλος κόσμος να φεύγει πιο ευχαριστημένος από το γήπεδο των Πηγαδίων. Σ’ αυτό ρόλο θα παίξει και η ποιότητα των παικτών που θα έρθουν και οπωσδήποτε κάποιο τακτικό κομμάτι που πρέπει να αλλάξουμε έτσι ώστε να δημιουργούμε φάσεις και περισσότερα γκολ στο γήπεδό μας».

Για την τακτική που θα ακολουθήσουν:
«Όχι, δεν θα προσαρμοζόμαστε στον αντίπαλο. Είτε μέσα είτε έξω θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με ένα τρόπο».

Για το αν και φέτος η ομάδα δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά:
«Αυτό δεν αλλάζει. Είναι η πολιτική του συλλόγου. Έχω την αίσθηση ό,τι όποιος προπονητής και να ήρθε στην Ξάνθη, αυτό ήταν το «μήνυμα» της διοίκησης. Το γνωρίζω και από την πρώτη μου θητεία. Τα τμήματα υποδομής της SKODA ΞΑΝΘΗ δουλεύουν πολύ καλά και προσωπικά θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω από κοντά την δουλειά που γίνεται. Βέβαια θα πρέπει και οι νέοι που έρχονται στην επαγγελματική ομάδα να εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία. Χρειάζεται να προπονηθούν, να βελτιωθούν κι από εκεί κι έπειτα να είναι σίγουροι ότι η SKODA ΞΑΝΘΗ θα τους δώσει την ευκαιρία να αγωνιστούν».

Για το ποια είναι η άποψή του για την ποιότητα των παικτών της ομάδας και σε ποιες θέσεις θα ενισχυθεί:
«Η ποιότητα είναι αναμφισβήτητα σε υψηλό επίπεδο. Νομίζω όμως ότι χρειαζόμαστε να προσθέσουμε και κάποιους άλλους παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που ήδη υπάρχουν για να βελτιωθούμε κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια. Σκοπός μας είναι να πετύχουμε στην "χημεία" της «μίξης» αυτής.

Θα πάρουμε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στον άξονα χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν βρούμε κάτι εξαιρετικό και σε άλλη θέση δεν θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε στο δυναμικό μας».

Για τους βοηθούς του και το τεχνικό τιμ:
«Νομίζω ότι όλοι εμείς οι προπονητές που χρόνια δουλεύουμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο χρειαζόμαστε συνεργάτες που αφενός να είναι γνώστες του αντικειμένου και αφαιτέρου να ταιριάζουμε σαν χαρακτήρες. Όλα τα νέα παιδιά αλλά και ο Αλέκος Μαλαδένης είναι καλοί χαρακτήρες, σωστές προσωπικότητες, γνώστες του χώρου και ενημερώνονται συνεχώς πάνω στο αντικείμενό τους. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία και θα βοηθήσουμε τους αθλητές να φτάσουν σε υψηλότερο επίπεδο την απόδοσή τους. Και φυσικά κοντά στο προπονητικό επιτελείο υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που ανήκουν στο προσωπικό της ΠΑΕ και φροντίζουν καθημερινά να βάζουν το "λιθαράκι" τους στο οικοδόμημα της SKODA ΞΑΝΘΗ».

Για την επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας:
«Επειδή είχα την επαφή όλα αυτά τα χρόνια που λείπω και με τον μεγαλομέτοχο και με προπονητές αλλά και με πρόσωπα που ανήκουν στην ομάδα, δεν είναι κάτι ξένο αυτό που ζω τώρα. Νιώθω όπως κάποιος που είχε φύγει από το... σπίτι του για δουλειά και τώρα επιστρέφει. Έτσι το είδα.

Οι δυσκολίες αυτής της δουλειάς είναι όταν έρχονται τα παιχνίδια, εκεί όπου υπάρχει άγχος και πίεση αποτελέσματος. Εκεί πρέπει να δείχνουμε χαρακτήρα. Κι εκεί όλοι θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Είμαι αισιόδοξος σ’ αυτό το κομμάτι. Υπάρχει εμπειρία και ικανότητα στην SKODA ΞΑΝΘΗ και οι παίκτες έχουν αυτοπεποίθηση μετά τον περσινό β’ γύρο και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Για τους παλιούς… γνώριμους που βρήκε στον σύλλογο, επιστρέφοντας:
«Ναι, έχουν περάσει τα χρόνια και δεν μπορούμε να μπούμε στο γήπεδο! Πρόκειται για επαγγελματίες υπεύθυνους και σοβαρούς. Είναι πολύ θετικό να συμβαίνει αυτό για ένα προπονητή. Να βρίσκει δηλαδή, ανθρώπους που συνεργάστηκε πολύ καλά όλα τα χρόνια. Είναι βασικότατο κομμάτι του «παζλ» αυτής της ομάδας».

Για το αν μπορεί ο Νίκος Καραγεωργίου μπορεί να ξεπεράσει τις συμμετοχές του Γιάννη Μαντζουράκη:
«Απλησίαστος ο Μαντζουράκης. Τα νούμερα και τα ρεκόρ σε δεύτερη μοίρα. Το γεγονός της παραμονής ενός προπονητή για χρόνια στην άκρη του πάγκου οφείλεται κι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες κι όχι μόνο από τον ίδιο τον προπονητή. Εμείς πρωτίστως κοιτάζουμε την φετινή χρονιά και πως θα είμαστε ακόμη περισσότερο ανταγωνιστικοί σαν ομάδα προκειμένου να φτάσουμε ψηλά».

Για τον κόσμο της ομάδας:
«Οι φίλαθλοι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Και είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε όλοι μας και να ασχοληθούμε μαζί του. Διοίκηση, προπονητές, παίκτες. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στο Σύλλογο, δίπλα στον μεγαλομέτοχο που… παλεύει όλα αυτά τα χρόνια να έχει την SKODA ΞΑΝΘΗ στην «αφρόκρεμα» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και πρέπει να την στηρίξει. Πρέπει να είναι πολύ περισσότερος στο SKODA ΞΑΝΘΗ Arena. Έχουμε ανάγκη το χειροκρότημα και την βοήθειά του για να παίρνουμε ώθηση και να κερδίζουμε. Αγωνιστικά, το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα στα εντός έδρας παιχνίδια. Δεν μπορώ να ξέρω και να υποσχεθώ πόσο καλύτερη θα είναι η SKODA ΞΑΝΘΗ. Όμως πραγματικά πιστεύω ότι θα πετύχουμε κάτι καλό».

Συνελήφθησαν Αθανασιάδης και Ζαμπέτας!!

Περιπέτειες με τη δικαιοσύνη έχουν οι Θανάσης Αθανασιάδης και Αντώνης Ζαμπέτας λόγω των χρεών του Άρη.

Συνελήφθησαν Αθανασιάδης και Ζαμπέτας
Σε σύλληψη των Θανάση Αθανασιάδη και Αντώνη Ζαμπέτα προχώρησαν οι αρχές της Θεσσαλονίκης λόγω των εκκρεμών οφειλών της ΠΑΕ Άρης προς το Δημόσιο. Οι δύο πρώην διοικούντες την ΠΑΕ θα περάσουν από το Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και αναμένεται να υποστηρίξουν πως τα χρέη που πρόεκυψαν σχετίζονται με την υπόθεση του «99».

Αναλυτικά:

«Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 54 και 42 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα, ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας

Το ύψος του χρέους ανέρχεται σε 8.049.498,62 ευρώ έκαστος

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα (25-06-2013) στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί ηλικίας 54 και 42 ετών, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα, ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 8.049.498,62 ευρώ έκαστος, για την χρονική περίοδο από 30-04-2009 έως 31-01-2013.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης
».

Πράβετς και φιλικά ο Άρης!!

Στο Πράβετς της Βουλγαρίας θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα την προετοιμασία του ο Άρης, ενώ εκεί θα δώσει και τα τρία πρώτα του φιλικά.

Πράβετς και φιλικά ο Άρης
Στις 7 Ιουλίου θα αναχωρήσει για την Βουλγαρία ο Άρης, ώστε να ξεκινήσει εκεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασία του.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα μείνουν στο Πράβετς, το οποίο βρίσκεται 60 χιλιόμετρα ανατολικά απ’ τη Σόφια, ενώ θα επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη στις 17 Ιουλίου.

Μάλιστα, θα απολαύσουν… πολυτέλεια, αφού θα μείνουν στις σύγχρονες αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις του θέρετρου Riu Pravets Golf & Spa Resort, το οποίο βρίσκεται 4 χιλιόμετρα έξω απ’ το Πράβετς.

Οι πρώτοι φιλικοί αγώνες έχουν κανονιστεί επί βουλγαρικού εδάφους για τις 10,13 και 15 ή 16 Ιουλίου με αντιπάλους που θα ανακοινωθούν σύντομα.
Πηγή: sport-fm.gr

Αγκαλιά με Τζιόλη ο ΠΑΟΚ!!

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ. Βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να υπογράψει έχοντας εξασφαλίσει την ελευθέρας του από τη Μονακό.

Αγκαλιά με Τζιόλη ο ΠΑΟΚ
Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο 28χρονος μεσοαμυντικός φέρεται να βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές επαφές με το «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο μάνατζερ του διεθνούς άσου επρόκειτο να μεταβεί στο Μονακό για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες για τη λύση της συνεργασίας του με τη γαλλική ομάδα.

Όλα δείχνουν πως η μεταγραφή είναι θέμα ωρών να ολοκληρωθεί.Πηγή: sport-fm.gr

Παπαδημητρίου: «Πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα»

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης για την Skoda Ξάνθη σχολίασε ο Γιάννης Παπαδημητρίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής της ακριτικής ομάδας μίλησε για τους στόχους της επόμενης σεζόν.

Παπαδημητρίου: «Πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα»
Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο πρέπει να είναι όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί πως πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Και για το μπαράζ δεν το περιμέναμε και πήγαμε και δώσαμε ένα μπαράζ-παρωδία με τον Παναθηναϊκό», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής της Skoda Ξάνθης όσον αφορά τα όσα προηγήθηκαν μέχρι να φτάσει η ακριτική ομάδα στο Europa League και στη συνέχεια σχολίασε την κλήρωση:

«Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να μαζέψουμε περισσότερες πληροφορίες και για τις δύο ομάδες, αν και η Λίνφιλντ έχει μεγαλύτερη ιστορία από την άλλη ομάδα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα

Για τη χθεσινή κλήρωση στη Νιόν για τον δεύτερο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Φουγκλαφιόρντουρ ή Λίνφιλντ:

«Θα χαμογελάμε μετά τις 25 Ιουλίου, όταν θα γνωρίζουμε αν έχουμε περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πρόκειται για δύο ομάδες που δεν τις ξέρουμε, αφού υποτίθεται πως είναι χαμηλής δυναμικότητας. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να μαζέψουμε περισσότερες πληροφορίες και για τις δύο ομάδες, αν και η Λίνφιλντ έχει μεγαλύτερη ιστορία από την άλλη ομάδα».

Για το αν αλλάζει ο σχεδιασμός μετά τη συμμετοχή της ομάδας

«Ναι, αλλάζουν τα πράγματα για την προετοιμασία. Το θετικό είναι ότι ξεκινήσαμε κάποιες μέρες νωρίτερα και έχουμε κάποιο χρόνο περισσότερο για να είμαστε πιο έτοιμοι. Αλλάζουν τα φιλικά προετοιμασίας και ο τρόπος που γίνονται οι προπονήσεις. Δεν θα αλλάξει, όμως, ο μεταγραφικός σχεδιασμός και θα κάνουμε όσα έχουμε πει εδώ και αρκετό καιρό. Δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο και προέκυψε. Στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί πως πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Και για το μπαράζ δεν το περιμέναμε και πήγαμε και δώσαμε ένα μπαράζ-παρωδία με τον Παναθηναϊκό»

Για το αν είναι στόχο η διάκριση στην Ευρώπη:

«Δεν θα αδιαφορήσουμε, από τη στιγμή που εκπροσωπούμε την Ελλάδα και την ίδια την ομάδα στην Ευρώπη. Δεν θα ήμασταν έτοιμοι στις 18 Ιουλίου στο βαθμό που θα θέλαμε. Θα προσαρμοστούμε και η ομάδα στο πρώτο ματς να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για να υπερασπιστούμε το όνομα της ομάδας και της Ελλάδας επάξια».

Για το αν σκοπεύει να πουλήσει παίκτες για να εξασφαλίσει χρήματα

«Ήδη έχει υπάρξει μια πώληση. Ο Λοντίκγιν πωλήθηκε στην Ζενίτ και ήταν καλό όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για τον παίκτη που πήγε σε μία ομάδα του επιπέδου της. Από εκεί και πέρα, ο προπονητής αποφασίζει για αν το θα υπάρξει άλλη αποχώρηση στην ομάδα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να προσελκύσουν μεγάλες ομάδες. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από την πώληση του Λοντίγκιν. Η ομάδα στηρίζεται στην ακαδημία. Το σκάουτινγκ έχει επικεντρωθεί στην ακαδημία, ώστε να παίξουν και στην πρώτη ομάδα και να βρουν το δρόμο τους».

Για τους στόχους της επόμενης σεζόν:

«Την περσινή σεζόν κάναμε κάποια λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας, αφού υποτιμήσαμε το πρωτάθλημα και τους αντιπάλους μας. Στηριχθήκαμε σε αρκετά νεαρά παιδιά, ενώ κάποιες ομάδες ενισχύθηκαν στις έξτρα μεταγραφικές περιόδους. Βελτιώσαμε κάποια πράγματα με την απόκτηση έμπειρων παικτών και διεκδικήσαμε με καλό ποδόσφαιρο την είσοδό μας στα πλέι οφ. Φέτος στα σχέδιά μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να είμαστε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Όταν λέω κακό σχεδιασμό εννοώ ότι έπρεπε να βάλουμε κάποια πιο έμπειρα παιδιά και να μην δώσουμε όλο το βάρος στους νεαρούς παίκτες μας. Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα και στο β’ μέρος της σεζόν είχαμε πολύ καλή ομάδα, ενώ ήμασταν και ιδιαίτερα επιθετικοί».

Οι συνεργάτες του Παντελίδη!!

Τα ονόματα των συνεργατών του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε η ΠΑΕ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Οι συνεργάτες του Παντελίδη
Πρόκειται για τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ο οποίος θα είναι βοηθός του πολύπειρου προπονητή, και τον Χρήστο Τσελιόπουλο που θα προπονεί τους τερματοφύλακες της ομάδας.

Μάλιστα, φιλοξενούνται δηλώσεις και των δύο τεχνικών στο σάιτ του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, βοηθό προπονητή και τον Χρήστο Τσελιόπουλο προπονητή τερματοφυλάκων.

Μετά την υπογραφή των συμβολαίων οι Γιώργος Γεωργουλόπουλος και Χρήστος Τσελιόπουλος δήλωσαν στο pasgiannina.gr:

Γιώργος Γεωργουλόπουλος: «Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να εργαστώ σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που τερμάτισε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος κατά την προηγούμενη περίοδο.

Είμαι αισιόδοξος γιατί η ομάδα έχει καλή παρακαταθήκη και βάση και μέσα από την δουλειά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε ανάλογη με την περσινή πορεία».

Ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος γεννήθηκε στις 24-6-1974, στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με ειδικότητα ποδόσφαιρο. Ως προπονητής εργάσθηκε στις ομάδες:Λεωνίδιο, Σαρωνικός Αίγινας, Σούρμενα, Κεραυνός Κερατέας, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Α.Ο. Πεύκη.

Χρήστος Τσελιόπουλος: Είμαι χαρούμενος που θα ξαναεργαστώ στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Όποιος έχει περάσει από αυτή την ομάδα μπορεί να αντιληφθεί πόσο σπουδαίο είναι ανήκεις στην οικογένεια της. Ευχαριστώ το πρόεδρο και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και την τιμή που μου έκαναν.

Ο Χρηστός Τσελιόπουλος γεννήθηκε στις 14-4-1969. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B. Ως προπονητής τερματοφυλάκων εργάσθηκε στις ομάδες: Βέροια, Κέρκυρα. Καβάλα, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, Βέροια, Καλλονή, Βέροια.»

«Στη Θεσσαλονίκη για ΠΑΟΚ ο Εφραίμ»

Το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ΠΑΟΚ θα συζητήσει ο Γιώργος Εφραίμ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσει με τους ιθύνοντες του συλλόγου, σύμφωνα με κυπριακά Μέσα.

«Στη Θεσσαλονίκη για ΠΑΟΚ ο Εφραίμ»
Στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει με τον ΠΑΟΚ την μεταγραφή του βρίσκεται ο Γιώργος Εφραίμ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η οπαδική ιστοσελίδα «omonoianews» έγραψε πως ο 23χρονος χαφ δεν ακολούθησε την αποστολή του «τριφυλλιού» για το βασικό στάδιο προετοιμασίας εν όψει της επόμενης σεζόν και μαζί με τον πατέρα του μετέβη στη συμπρωτεύουσα για να μιλήσει με τη διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το δημοσίευμα

«Ο ποδοσφαιριστής ζήτησε να μην ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα, αφού τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον της Ελληνικής ομάδας είναι πολύ έντονο. Μάλιστα σήμερα το πρωί, ο ποδοσφαιριστής, πέταξε για Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, για να συζητήσουν με τον «Δικέφαλο του Βορρά» το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους.

Όπως πληροφορούμαστε, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ομόνοιας δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία. Πιθανόν αυτό να γίνει όταν ο παίκτης τα βρει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, η Ομόνοια ικανοποιείται με ένα ποσό κοντά στο μισό εκατομμύριο.

Ο Τόνι Σαβέφσκι ήδη ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για τον αντικαταστάτη του παίκτη, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Αυτός πιθανότατα θα είναι ο Νιόγκο Πρίσο της ΤΣΣΚΑ Σόφιας
».
Πηγή: sport-fm.gr

Ετοιμάζει ανακοινώσεις!!

Δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης να ανακοινώσει την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών.

Ετοιμάζει ανακοινώσεις
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα του Αστέρα Τρίπολης, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν και ανακοινώσεις.

Σε πρώτο πλάνο για τους Αρκάδες είναι η περίπτωση του Χούνμα Ντελγάδο. Ο Ισπανός επιθετικός της Αλαβές έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο διετούς διάρκειας και σύντομα θα φτάσει στην Ελλάδα για τις υπογραφές.

Από εκεί και πέρα, οι «κυανοκίτρινοι» προσπαθούν να κλείσουν έναν αριστερό εξτρέμ, τον αντικαταστάτη του δηλαδή του Ρούμπεν Ράγιος, και ίσως μέσα στην εβδομάδα ανακοινωθούν περισσότερα για εκείνο.

Παράλληλα, δεν υπάρχει κάτι νεότερο για το θέμα του τερματοφύλακα, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για την απόκτηση ενός έμπειρου στόπερ για να καλυφθεί το κενό του Σανκαρέ.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο επιμένων… ελληνικά!!

Ταυλαρίδης, Κυργιάκος και Μπουγαΐδης είναι οι λύσεις που εξετάζονται για το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού μετά το «ναυάγιο» με Μόρα. Επαφές με Γκοχού για την επίθεση. Αποφασίζουν για Μαυρία.

Ο επιμένων… ελληνικά
Η περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα εγκαταλείφθηκε οριστικά αφού το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παρέμεινε αγεφύρωτο. Πάντως ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να προσανατολίζεται σε ελληνικές λύσεις για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, όπου υπάρχουν μόνο ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και ο Γιώργος Κουτρουμπής, οποίος αναμένεται να υπογράψει για τέσσερα χρόνια και να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Ήδη έχουν γίνει επαφές με τον Στάθη Ταυλαρίδη, που έχει μεν συμβόλαιο με τον Ατρόμητο αλλά δεν είναι απίθανο να αποκτηθεί. Πέραν του 33χρονου αμυντικού, εξετάζεται και ο Σωτήρης Κυργιάκος που έμεινε ελεύθερος από τη Βόλφσμπουργκ, ωστόσο για να επιστρέψει μετά από οκτώ χρόνια στο «τριφύλλι» ο 34χρονος άσος θα πρέπει να καλυφθεί το υψηλό κασέ του.

Στους «πράσινους» έχει προταθεί και ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ και μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάτι που να τον καλύπτει από το εξωτερικό.

Για φορ και Καραγκούνη

Ο Παναθηναϊκός φροντίζει να προετοιμάσει το έδαφος για να είναι έτοιμος σε περίπτωση «ναυαγίου» με τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Ζεράρ Μπι Γκουά Γκοχού της τουρκικής Ερτσίγεσπορ είναι ένας παίκτης που καλύπτει τους «πράσινους» κι εξετάζεται σοβαρά.

Στο μεταξύ, στον Παναθηναϊκό περιμένουν την απάντηση Γιώργου Καραγκούνη, που επέστρεψε από τις διακοπές του και θα ανακοινώσει την απόφαση του για το μέλλον του.

Αποφασίζουν για Μαυρία

Μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες προετοιμασίας θα αποφασιστεί αν ο Χάρης Μαυρίας θα υποβληθεί σε επέμβαση για να απαλλαγεί από τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς (που θα τον κρατήσει εκτός για περίπου δύο μήνες) ή θα συνεχίσει με συντηρητική θεραπεία.

Μόνοι τους όσοι δεν υπολογίζονται

Οι Τοτσέ, Φορναρόλι, Βελάσκες, Πίντο, Σο, Βιτόλο και Κουίνσι, που δεν υπολογίζονται αλλά έχουν συμβόλαιο, ενημερώθηκαν από την ΠΑΕ πως θα προπονούνται σε διαφορετική ώρα από την υπόλοιπη ομάδα, ενώ δεν θα λάβουν μέρος στο βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία. Πρόθεση της διοίκησης είναι το συντομότερο δυνατό να τους αποδεσμεύσει, αλλά θα χρειαστούν χρήματα για τις αποζημιώσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Φάλκενμπουργκ: «Έρχομαι να δω»

Ο Έρικ Φάλκενμπουργκ έρχεται στην Αθήνα έτοιμος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. «Υπάρχει συμφωνία με την Άλκμααρ», δήλωσε στη SportDay ο Ολλανδός μέσος.

Φάλκενμπουργκ: «Έρχομαι να δω»
Επιβεβαίωσε ότι έρχεται την Τετάρτη στην Αθήνα για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό ο Έρικ Φάλκενμπουργκ.

Οι «πράσινοι» συμφώνησαν με την Άλκμααρ για τον 25χρονο μέσο, που αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του να εισπράττει ένα μικρό ποσό, να εξασφαλίζει ένα ποσοστό μεταπώλησης, αλλά και να γλιτώνει τα τροφεία που έπρεπε να πληρώσει στο «τριφύλλι» για τον 16χρονο στόπερ Παντελή Χατζηδιάκο.

«Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Άλκμααρ, οπότε έρχομαι την Τετάρτη, να δω τις εγκαταστάσεις, την πόλη και να μιλήσω με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για τους όρους του συμβολαίου», δήλωσε στη SportDay ο Φάλκενμπουργκ.
Πηγή: sport-fm.gr

Τάουπ: «Μιλάω με ΑΕΚ και θέλω»

Ο Τζακ Τάουπ επιβεβαίωσε μιλώντας στη SportDay τις επαφές του με την ΑΕΚ και δεν έκρυψε πως θέλει πολύ να έρθει στην Ελλάδα. Αναμονή για την προκήρυξη πριν τις μεταγραφές.

Τάουπ: «Μιλάω με ΑΕΚ και θέλω»
Στο πρόσωπο του Τζακ Τάουπ είναι πιθανό να καταλήξει η ΑΕΚ για τη θέση του βασικού σέντερ φορ. Ο 30χρονος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τη Φόλενταμ, με την οποία είχε 27 γκολ την περασμένη περίοδο στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας.

Ο Τάουπ μιλώντας στη SportDay επιβεβαίωσε τις επαφές με την ΑΕΚ και ξεκαθάρισε πως θα ήθελε πολύ να φορέσει τη φανέλα της. «Ναι είναι αλήθεια μιλάω με την ΑΕΚ μέσω εκπροσώπου της. Γνωρίζω ότι είναι μεγάλος σύλλογος και παρά την τρέχουσα δυσχερή της θέση υπάρχει μεγάλη προοπτική ώστε να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, να διεκδικεί πρωταθλήματα και να παίζει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Κάτι που θέλω και εγώ. Το μόνο που περιμένω για να αποφασίσω είναι μια επίσημη πρόταση», τόνισε ο Ολλανδός.

Στον Τάουπ αναμένεται να γίνει πρόταση για τριετές συμβόλαιο, ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει προσφορές από την Χαζάρ του Αζερμπαϊτζάν (που αγωνιζόταν ο Σιαλμάς), μια ομάδα από τη Β' Τουρκίας και από τη Ρόντα.

Περιμένει την προκήρυξη

Στην ΑΕΚ περιμένουν την προκήρυξη για τη Γ’ Εθνική και τους περιορισμούς που θα υπάρχουν για τη στελέχωση του ρόστερ, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις για κάποιες μεταγραφικές κινήσεις. Πέραν των τεσσάρων ξένων (έχει αποκτηθεί ο Κορδέρο για την ώρα), αναμένεται να επιτρέπεται μόνο η παρουσία δύο παικτών άνω των 32 ετών στην αποστολή. Ίσως γι’ αυτό να μην έχει ολοκληρωθεί η απόκτηση του 36χρονου γκολκίπερ Σωτήρη Λυμπερόπουλου, αλλά και να μην έχει προχωρήσει το θέμα του επίσης 36χρονου Μπρούνο Τσιρίλο, στον οποίο λέγεται πως έχει γίνει ήδη κρούση.

Βλέπει και Ξάνθη για προετοιμασία

Το ενδεχόμενο προετοιμασίας στο προπονητικό κέντρο της Ξάνθης φέρεται να εξετάζει η ΑΕΚ. Το «Le Chalet» είναι ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο και λέγεται πως ο Νίκος Λυμπερόπουλος έκανε ήδη μία πρώτη επαφή. Από την Ελλάδα «παίζει» και το Καρπενήσι για προετοιμασία, ενώ πάντα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο του εξωτερικού.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ναι» από Μαρσέιγ για Αμαλφιτανό!!

Το ελεύθερο να μιλήσει με την πλευρά του Μόργκαν Αμαλφιτανό έχει πάρει ο Ολυμπιακός από τη Μαρσέιγ, η οποία παρουσιάζεται θετική στην πώληση του Γάλλου χαφ. Νέα δεδομένα στην υπόθεση του Γιοάν Μολο.

«Ναι» από Μαρσέιγ για Αμαλφιτανό
Σε πρώτο πλάνο παραμένει για τον Ολυμπιακό η απόκτηση του Μόργκαν Αμαλφιτανό.

Η Μαρσέιγ, στην οποία ανήκει ο Γάλλος μεσοεπιθετικού, έχει απαντήσει θετικά στους Πειραιώτες για την παραχώρησή του.

Οι Μασσαλοί δεν έχουν πρόβλημα να πουλήσουν ή να δανείσουν τον 28χρονο παίκτη στους «ερυθρολεύκους», χωρίς μάλιστα να τοποθετηθεί κάποια μεγάλη οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια «αγκάθια» που πρέπει να ξεπεραστούν για να προχωρήσει η υπόθεση του Αμαλφιτανό. Το πρώτο αφορά τις ετήσιες απολαβές του, οι οποίες ξεπερνούν το 1,2 εκατ. ευρώ και δεν αποκλείεται να φτάνουν και το 1,5 εκατ. ευρώ.

Σίγουρα τα συγκεκριμένα χρήματα δεν θα τα βρει από καμία γαλλική ομάδα με τη νέα φορολογία που έχει τεθεί σε ισχύ. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το ενδιαφέρον ομάδων της Premier League (στην Νιούκαστλ αγωνίζεται ο μικρός αδελφός του Ρομέν), ενώ έχει ακουστεί και το όνομα της Νάπολι από την Ιταλία.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πλέον μπορούν, έχοντας την συγκατάθεση της Μαρσέιγ, να ξεκινήσουν τις συζητήσεις με τον Αμαλφιτανό και τον εκπρόσωπό του, προσπαθώντας να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν με τα παραπάνω δεδομένα.

Περιμένει για Μολό

Στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό παραμένει και η υπόθεση του Γιοάν Μολό.

Χθες η διοίκηση της Νανσί, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ανακοίνωσε πως ο Γάλλος μεσοεπιθετικός «απουσίαζε από την προπόνηση, γιατί βρίσκεται σε συζητήσεις με σύλλογο» και αυτό σημαίνει ότι οι Γάλλοι έχουν δεχθεί κάποια ικανοποιητική πρόταση.

«Τα δημοσιεύματα για τον Μολό δεν μας απασχολούν. Δεν έχει να κάνει με εμάς ό,τι γράφεται στη Γαλλία», ήταν η απάντηση των Πειραιωτών.

Ωστόσο, η SportDay επικοινώνησε με τον τεχνικό διευθυντή της Νανσί, Ολβέκ ο οποίος τόνισε: «ο παίκτης είναι στην Αγγλία για την μεταγραφή του», δίχως να πει την ομάδα (Φούλαμ, Σαουθάμπτον ή Κρίσταλ Πάλας). Ερωτηθείς για τον Ολυμπιακό, απάντησε «στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν έχει τελειώσει, μέχρι να είναι κάτι επίσημο».

Επιστρέφει ο Ισά

Εξελίξεις αναμένονται σε όλα τα ζητήματα, πόσω μάλλον στα μεταγραφικά, για τον Ολυμπιακό, αφού επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα ο Πιερ Ισά.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα υπάρξει σύσκεψη κορυφής με τη συμμετοχή των Μίτσελ, Καρεμπέ, αφού παραμένουν στο εξωτερικό, ωστόσο ο Νοτιοαφρικανός θα ενημερώσει από κοντά τον Γιάννη Βρέντζο για τις επαφές που είχε όλο αυτό το διάστημα με τους υποψήφιους στόχους.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πέφτει εύκολα ο Νεϊμάρ»

«Καρφί» στον Νεϊμάρ έριξε ο Ντιέγκο Γκοντίν, μιλώντας για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ανάμεσα στην Ουρουγουάη και τη Βραζιλία. Ο αμυντικός προσπάθησε να το… «μαζέψει» πριν είναι αργά.

«Πέφτει εύκολα ο Νεϊμάρ»
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ανάμεσα στην Ουρουγουάη και τη Βραζιλία. Ο λόγος δεν είναι, μόνο, η προϊστορία και όσα χωρίζουν τις δύο ομάδας, αλλά και οι δηλώσεις που έκανε ο Ντιέγκο Γκοντίν για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο έμπειρος αμυντικός ρωτήθηκε για την αξία του Νεϊμάρ και για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να περιορίσει τη δράση του. Η απάντησή του προκάλεσε έκπληξη. «Ο Νεϊμάρ είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ένας από τους καλύτερους του κόσμου. Είναι γρήγορος, απρόβλεπτος, με ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ. Μπορεί και αποφεύγει με πολλούς τρόπους τους αντιπάλους του, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, η οποία, μάλιστα, του επιτρέπει να πέφτει πολύ εύκολα σε κάθε επαφή. Μακάρι στο μεταξύ μας παιχνίδι να μην πέφτει στην περιοχή σε κάθε άγγιγμα», είπε αρχικά ο Γκοντίν.

Όταν κάποιος από τους δημοσιογράφους του επισήμανε πως με τα λόγια αυτά, ουσιαστικά κατηγορεί τον Νεϊμάρ για «θέατρο», ο Γκοντίν προσπάθησε να «μαζέψει» τη δήλωσή του. «Αυτό που εννοούσα ήταν πως, με την ταχύτητα που παίζει ο Νεϊμάρ, είναι εύκολο να πέσει με την παραμικρή επαφή που έχει με αντίπαλο. Δεν εννοούσα πως το κάνει επίτηδες. Δεν είπα πως παίζει θέατρο. Είπα, απλά, πως πέφτει εύκολα σε κάθε μαρκάρισμα, λόγω του τρόπου παιχνιδιού του», εξήγησε ο Ντιέγκο Γκοντίν, χωρίς, πάντως, να καταφέρει να πείσει τους παρευρισκόμενους. Πηγή: sport-fm.gr

Μπαλοτέλι: «Είμαι λούζερ»

Μια φράση του Μάριο Μπαλοτέλι, λίγο πριν την επιβίβασή του στο αεροπλάνο της επιστροφής, δείχνει την απογοήτευσή του παίκτη. «Είμαι… λούζερ», είπε σε όσους βρίσκονταν κοντά του.

Μπαλοτέλι: «Είμαι λούζερ»
Ο τραυματισμός που υπέστη ο Μάριο Μπαλοτέλι στο παιχνίδι με τη Βραζιλία αποδείχτηκε πιο σοβαρός από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί και έτσι ο επιθετικός της Μίλαν υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την αποστολή της εθνικής Ιταλίας και να επιστρέψει στην πατρίδα του, προκειμένου να ξεκινήσει αποθεραπεία. Η απογοήτευση του «Σούπερ Μάριο» ήταν έκδηλη κατά την αποχώρησή του, κάτι που φάνηκε από τα λόγια που χρησιμοποίησε λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της επιστροφής.

«Αισθάνομαι… λούζερ από τον τρόπο με τον οποίο αποχωρώ. Θα ήθελα να βοηθήσω την ομάδα μου στον ημιτελικό και στον τελικό – είτε τον μικρό, είτε τον μεγάλο. Αλλά είμαι βέβαιος πως οι συμπαίκτες μου θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, ακόμα και χωρίς εμένα», είπε χαρακτηριστικά ο επιθετικός της Μίλαν.

Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους της… βιασύνης του να επιστρέψει στο Μιλάνο, ο Μπαλοτέλι διέψευσε τις… κακές γλώσσες που έκαναν λόγο για πρόωρες διακοπές. «Στο μυαλό όλων μας στη Μίλαν βρίσκεται ο προκριματικός του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού αυτό είναι το παιχνίδι που θα κρίνει, εν πολλοίς, την επόμενη χρονιά. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποθεραπευτώ σύντομα και να είμαι έτοιμος όταν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της ομάδας μου. Όσοι μιλούν για διακοπές και ξεκούραση, απλά δεν έχουν την παραμικρή ιδέα των όσων σκέφτομαι», υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο Μάριο Μπαλοτέλι.

Να σημειωθεί πως την αποθεραπεία του Μπαλοτέλι ανέλαβε το ιατρικό τιμ της Μίλαν και όχι αυτό της εθνικής Ιταλίας.
Πηγή: sport-fm.gr

«Σεβόμαστε την Ιταλία»

Με σεβασμό, αλλά όχι φόβο, αναμένεται να αντιμετωπίσει η Ισπανία την Ιταλία στον ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντρές Ινιέστα.

«Σεβόμαστε την Ιταλία»
12 μήνες μετά το μεγάλο τελικό του Euro, στον οποίο η Ισπανία έκανε «περίπατο» επικρατώντας εύκολα με 4-0 της Ιταλίας, οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες, αυτή τη φορά στον ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Ο Αντρές Ινιέστα, μιλώντας στο «Tele 5», τόνισε πως οι συμπαίκτες του καλούνται να σεβαστούν τους αντιπάλους τους, αλλά όχι να τους φοβηθούν.

«Περιμένω έναν όμορφο ημιτελικό, ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες. Θα δούμε ποια θα είναι η τυχερή που θα συμμετάσχει στον τελικό. Η Ισπανία θεωρείται από τους περισσότερους ως το φαβορί για την επικράτηση, κάτι που με βρίσκει σύμφωνο. Θεωρώ πως μπορούμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Ιταλίας, την οποία υπολογίζουμε πολύ, αλλά δεν την φοβόμαστε. Ειδικά αυτή την εποχή, δεν φοβόμαστε καμία αντίπαλο», είπε χαρακτηριστικά ο μέσος της Μπαρτσελόνα.

Πριν από ένα χρόνο η Ισπανία επικρατούσε με 4-0 στον τελικό του Euro. Αυτό το αποτέλεσμα θα επηρεάσει την αγωνιστική συμπεριφορά των δύο ομάδων; Σύμφωνα με τον Ινιέστα, όχι. «Άλλο παιχνίδι εκείνο, άλλο αυτό που έρχεται. Η Ιταλία είναι μια δύσκολη αντίπαλος, παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά θεωρώ πως μια καλή Ισπανία θα μπορέσει να την κερδίσει. Θα πρέπει, πάντως, να προσπαθήσουμε πολύ και να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, αν θέλουμε να προκριθούμε στον τελικό», τόνισε ο Ινιέστα.

Τελικά, αυτή η Ισπανία δεν φοβάται τίποτα και κανέναν; «Το μόνο που με απασχολεί είναι η ζέστη! Στο πρώτο ημίχρονο με τη Νιγηρία υποφέραμε. Πρέπει να παραδεχτώ πως με τη ζέστη δεν τα πάμε καλά», είπε γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Αντρές Ινιέστα. Πηγή: sport-fm.gr

Μένει ελεύθερος ο Τρεζεγκέ!!

Ελεύθερος από τη Ρίβερ Πλέιτ έμεινε ο Νταβίντ Τρεζεγκέ, αφού ο προπονητής της ομάδας, Ραμόν Ντίαζ, δεν τον υπολογίζει για την επόμενη χρονιά.

Μένει ελεύθερος ο Τρεζεγκέ
Τον Δεκέμβριο του 2011 έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα που υποστήριζε από παιδί, τη Ρίβερ Πλέιτ, παρότι αυτή βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Αργεντινής. Μετά από 18 μήνες, ο Νταβίντ Τρεζεγκέ ενημερώθηκε πως δεν πρόκειται να συνεχίσει να φορά τη φανέλα της, αφού δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του προπονητή, Ραμόν Ντίαζ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, που βρήκε την Ρίβερ Πλέιτ στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Νιούελς Ολντ Μπόις του Νάτσο Σκόκο, ο Ντίαζ παρέδωσε στη διοίκηση τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζει για την επόμενη σεζόν. Ανάμεσα στους παίκτες που θα αποχωρήσουν, ξεχωρίζει ο πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, ο οποίος, αν και είχε συμβόλαιο μέχρι το 2015, είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Να σημειωθεί πως ο Τρεζεγκέ βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας, μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στο γόνατό του τον περασμένο Μάιο και ήλπιζε να επανέλθει σύντομα στις προπονήσεις, προκειμένου να είναι έτοιμος με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος Αργεντινής.

Πληροφορίες σχετικά με το μέλλον του Νταβίντ Τρεζεγκέ, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Πηγή: sport-fm.gr

«Υπερβολικές οι απαιτήσεις του Ρομπίνιο»

Οι ετήσιες αποδοχές του Ρομπίνιο αποτελούν «αγκάθι» για την πραγματοποίηση της μεταγραφής του επιθετικού της Μίλαν στη Σάντος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της βραζιλιάνικης ομάδας, Ριμπέιρο.

«Υπερβολικές οι απαιτήσεις του Ρομπίνιο»
Η ιστορία επαναλαμβάνεται… Η Σάντος, για ακόμα μία φορά μετά τον περασμένο χειμώνα, βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ρομπίνιο, αλλά τα προβλήματα που προκύπτουν, εμποδίζουν την πραγματοποίηση της μεταγραφής αυτής. Οι «ροσονέρι» έριξαν τις αρχικές απαιτήσεις τους, κάτι που ικανοποίησε την πλευρά των Βραζιλιάνων, αλλά προέκυψε ζήτημα με τις αποδοχές του ποδοσφαιριστή. Αυτό φάνηκε από όσα είπε ο πρόεδρος της Σάντος, Ριμπέιρο, αναφορικά με τις πιθανότητες επαναπατρισμού του Ρομπίνιο.

«Στην αρχή υπήρχε οικονομική διαφορά ανάμεσα στις αξιώσεις της Μίλαν και στα χρήματα που ήμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε εμείς. Η διαφορά αυτή μειώθηκε και έφτασε να μηδενιστεί, αυξάνοντας τις πιθανότητες να αποκτήσουμε τον Ρομπίνιο. Ωστόσο προέκυψαν άλλα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τις αποδοχές του παίκτη. Τα χρήματα που ζητά είναι πολλά και δεν πρόκειται να τα δώσουμε», τόνισε στο «Lancenet» ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομάδας.

Οι πληροφορίες που ήθελαν τη Μίλαν να ζητά 10 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνονται από τον Ριμπέιρο. «Ο Αντριάνο Γκαλιάνι ζήτησε 10 εκατ. ευρώ για να μας παραχωρήσει τον Ρομπίνιο, ποσό που θεωρούμε σωστό και μπορούμε να προσφέρουμε. Όμως, ο παίκτης απαιτεί 400 χιλ. ευρώ το μήνα, ένα ποσό εξωπραγματικό και πολύ μακριά από τις δυνατότητές μας. Αυτά τα χρήματα είναι υπερβολικά και δεν πρόκειται να τα δώσουμε, όσο και αν αγαπάμε και εκτιμούμε τον Ρομπίνιο», είπε ο ισχυρός άντρας της Σάντος.

Αν ο Ρομπίνιο δεν ρίξει τις απαιτήσεις του, η μεταγραφή αυτή αναμένεται να χαλάσει εκ νέου. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε καν, αν εξακολουθήσουν να ακούγονται αυτά τα ποσά. Η Σάντος δεν πρόκειται να αποκτήσει τον Ρομπίνιο αν οι απαιτήσεις του δεν πέσουν. Πρέπει να μας αποδείξει πως θέλει να έρθει στην αγαπημένη του ομάδα. Εμείς έχουμε αποδείξει πως τον θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ριμπέιρο. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόκριση… παρέα!!

Ο παλιόφιλος Μαχαμαντού Σιντιμπέ προέβλεψε πρόκριση τoυ Μάλι «παρέα» με την Εθνική στο Μουντιάλ Νέων μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ μίλησε για έναν… κακό άνθρωπο που γνώρισε στην Ελλάδα.

Πρόκριση… παρέα
Παντού μπορείς να βρεις έναν γνωστό… Έτσι και στο Γκαζιαντέπ, όπου η Εθνική Νέων δίνει τους αγώνες της στο Μουντιάλ U-20, εντοπίσαμε μία γνώριμη φιγούρα. Ο λόγος για τον Μαχαμαντού Σιντιμπέ, που είναι προπονητής τερματοφυλάκων του Μάλι, αποψινής αντιπάλου της ελληνικής ομάδας (21:00).

Ο άλλοτε γκολκίπερ του Αθηναϊκού, του Αιγάλεω, της Κέρκυρας και του ΠΑΣ Γιάννινα μιλώντας (στα ελληνικά παρακαλώ) στον απεσταλμένο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, Αντώνη Καρπετόπουλο, προέβλεψε πως Μάλι και Ελλάδα θα περάσουν χέρι-χέρι στην επόμενη φάση, ανέλυσε τις δύο ομάδες και μίλησε για την εμπειρία του στο ελληνικό πρωτάθλημα και έναν… κακό άνθρωπο.

Αναλυτικά, ο Μαχαμαντού Σιντιμπέ μίλησε στον Αντώνη Καρπετόπουλο και την εκπομπή των Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακού «Δεξί, αριστερό και άουτ» για:

-την ομάδα του Μάλι: «Η ομάδα μας είναι πολύ καλή. Παίζουμε οργανωμένα και με μία σταθερή τακτική. Παίζουμε 4-3-3, αλλά σήμερα μπορούμε να αλλάξουμε λίγο. Δεν θα σας πω τα μυστικά (γέλια). Πάμε αγώνα με αγώνα και θα δούμε πού θα φτάσουμε».

-τις εντυπώσεις του από την ελληνική ομάδα: «Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή, έχει καλούς παίκτες και παίζει πολύ καλά, με τακτική και οργάνωση. Δεν έχω ξεχωρίσει κάποιον παίκτη».

-τον αποψινό αγώνα των δύο ομάδων: «Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Θα δούμε τι θα γίνει. Πιστεύω πως θα περάσουμε μαζί Ελλάδα και Μάλι στην επόμενη φάση».

-την εμπειρία του στην Ελλάδα: «Αν εξαιρέσουμε έναν πολύ κακό άνθρωπο, που δεν θέλω να πω το όνομά του, τα χρόνια που πέρασα στην Ελλάδα ήταν πολύ καλά».

-τη συνεργασία του με τον προπονητή του Μάλι, Μούσα Κεϊτά: «Φωνάζει πολύ, αλλά αυτό δεν είναι κακό. Είναι καλός προπονητής. Έχουμε έρθει εδώ χωρίς 4-5 πολύ καλούς παίκτες».

-τους… χορούς των παικτών του Μάλι: «Τα παιδιά το διασκεδάζουν. Είναι ένας τρόπος να φεύγει το άγχος. Ο Νιανέ είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά έχουμε κι άλλους καλούς ποδοσφαιριστές με μεγάλες δυνατότητες. Περίπου έξι παίκτες μας παίζουν στη Γαλλία και 10-11 μόνο παραμένουν στο Μάλι».

«Θέλαμε τον Μπαρτζώκα, θέλουμε Έλληνες…»

Την αποκάλυψη πως πριν «κλείσει» τον Αντρέα Τρινκιέρι είχε στο στόχαστρο τον Γιώργο Μπαρτζώκα έκανε ο πρόεδρος της Ούνιξ, Εβγκένι Μπογκάτσεφ. Θέλει κι άλλους Έλληνες παίκτες ο Ρώσος ιδιοκτήτης.

«Θέλαμε τον Μπαρτζώκα, θέλουμε Έλληνες…»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Ούνιξ Καζάν, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομάδας, Εβγκένι Μπογκάτσεφ, προτού καταλήξει στον Αντρέα Τρινκιέρι. Παράλληλα έκανε γνωστή την πρόθεσή του να πείσει μέσω του Ιταλού προπονητή κι άλλους Έλληνες διεθνείς να μετακομίσουν στο Καζάν.

«Αρχικά μας είχε προταθεί ο Λούκα Μπάνκι. Εξετάσαμε και την περίπτωση του Γιώργου Μπαρτζώκα, που κατέκτησε με την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό. Σκεφτήκαμε μήπως στον ημιτελικό του Final 4 η ΤΣΣΚΑ ήταν τόσο κακή κι όχι τόσο καλός ο Ολυμπιακός, γιατί στους τελικούς του πρωταθλήματος έχασαν από τον Παναθηναϊκό. Όμως ο Μπαρτζώκας ήταν ακριβός. Στραφήκαμε στον Μπάνκι, πήγαμε στην Ιταλία για συζητήσεις αλλά εμφανίστηκαν εμπόδια και τελικά μάθαμε ότι καταλήγει στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο», τόνισε.

«Επιλέξαμε τελικά τον Αντρέα Τρινκιέρι. Ανέλαβε το Δεκέμβριο την εθνική Ελλάδας, κάτι που δείχνει τις φιλοδοξίες του. Είναι ένας νέος κι έξυπνος προπονητής, πολύ δραστήριος, με βλέψεις αλλά όχι φαντασμένος, και μιλά καλά αγγλικά. Έχει δύο μειονεκτήματα, ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στο εξωτερικό κι ότι θα έχει υποχρεώσεις με την εθνική Ελλάδας ως τις 22 Σεπτεμβρίου. Όμως υπό τις οδηγίες του θα έχει δύο παίκτες μας, τους Καϊμακόγλου και Βουγιούκα, ενώ μπορεί να έρθει και κανένας ακόμη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν ελληνικό κορμό», πρόσθεσε και κατέληξε: «Θα θέλαμε να πάρουμε τον Νίκο Ζήση, έναν έμπειρο γκαρντ που όμως δεν σκοράρει πολύ. Θα δούμε».
Πηγή: sport-fm.gr

Το μοναστήρι να’ ναι καλά…!!

Ψύχραιμα αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό την-εκτός σοβαρού απροόπτου-αποχώρηση του Στεφάν Λάσμε. Ποιοι παίκτες εξετάζονται. Οι περιπτώσεις Λαουάλ, Τάιους, Ντάνστον και… Ντόρσεϊ.

Το μοναστήρι να’ ναι καλά…
Η (κατά τα φαινόμενα) απώλεια του Στεφάν Λάσμε «πονά» τον Παναθηναϊκό. Όμως οι «πράσινοι» δεν ήταν δυνατό να καλύψουν τις απαιτήσεις του Γκαμπονέζου σέντερ που από τα 375.000 δολάρια έφτασε να αξιώνει 1,5 εκατ. Έχοντας και το προηγούμενο της πετυχημένης αντικατάστασης όχι ενός παίκτη, αλλά… ολόκληρης ομάδας, οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν πανικοβάλλονται και δηλώνουν βέβαιοι πως θα καλύψουν το κενό.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του είχαν κάνει ήδη μια προεργασία για να είναι προετοιμασμένοι σε κάθε περίπτωση και πλέον θα προχωρήσουν σε κάποια από αυτές τις λύσεις. Από τον ευρωπαϊκό χώρο έχουν εντοπιστεί παίκτες με στοιχεία αντίστοιχα εκείνα του Λάσμε. Ξεχωρίζει ο Γκάνι Λαουάλ, ο νιγηριανής καταγωγής Αμερικανός (2,06μ.), που προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τη δευτεραθλήτρια Ιταλίας Ρόμα. Είναι εξαιρετικά αθλητικός και δυνατός, ικανός αμυντικός και ριμπάουντερ, με ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, αν και όχι ιδιαίτερα… τεχνίτης. Κάτι σαν τον Λάσμε δηλαδή. Φέτος ο 25χρονος άσος, που το 2010 επελέγη στο νούμερο 46 του ντραφτ από τους Σανς, είχε 13,7 πόντους (50,5% στις βολές, 62,6% στα δίποντα), 8,4 ριμπάουντ και 1,5 τάπα κατά μέσο όρο, ενώ ήταν ο πιο θεαματικός παίκτης της ιταλικής λίγκας.

Δύο ακόμη παίκτες από το ιταλικό πρωτάθλημα έχουν προταθεί. Πρόκειται για τον Άλεξ Τάιους (25χρ., 2,06μ.) που έπαιζε στην Καντού έχοντας 8,1 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 1 τάπα ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα και 9,4 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,1 τάπα κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα, ωστόσο φέρεται να είναι κοντά στη Μακάμπι, αλλά και τον Μπράιαν Ντάνστον. Ο 27χρονος άσος (2,02μ.), που το 2010 πέρασε από τον Άρη δίχως να εντυπωσιάσει, είχε μία καλή σεζόν με τη Βαρέζε στην Ιταλία έχοντας 14,2 πόντους, 7,4 ριμπάουντ και 2,1 τάπες ανά αγώνα.

Όσον αφορά στον Τζόι Ντόρσεϊ, ο 30χρονος σέντερ (2,06μ.) έχει τεθεί στα υπόψη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν στην Τουρκία με τη Γκαζιαντέπ (15,7π., 12,5 ριμπ., 2,1 ασίστ, 1,3 κλεψ. και 1 τάπα κατά μέσο όρο), αλλά ο άστατος χαρακτήρας που είχε παρουσιάσει στον Ολυμπιακό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Λάσμε κρατάει… Χάινς!!

Αυξημένες οι πιθανότητες παραμονής του Κάιλ Χάινς στον Ολυμπιακό μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία της ΤΣΣΚΑ με τον Στεφάν Λάσμε. Έρχεται και συζητά ο Σπανούλης. Επαφές προσεχώς με Μαυροκεφαλίδη.

Ο Λάσμε κρατάει… Χάινς
Η αγωνία είναι στο κατακόρυφο για τον Κάιλ Χάινς στον Ολυμπιακό, αφού από μέρα σε μέρα ή… από ώρα σε ώρα αναμένεται η απάντησή του στην πρόταση για διετές συμβόλαιο έναντι 2 εκατ. δολαρίων.

Από χθες υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για θετική κατάληξη στην υπόθεση, αφού ο Στεφάν Λάσμε δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Παναθηναϊκού και είναι προ των πυλών της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εφόσον η ρωσική ομάδα πάρει-τελικά-τον Γκαμπονέζο σέντερ και από τη στιγμή που παραμένουν στο ρόστερ της οι Νέναντ Κρστιτς και Σάσα Κάουν, ενώ αποκτήθηκε ο… αναλώσιμος Γκριγκόρι Σουχόβτσοφ, είναι πολύ δύσκολο να κάνει δικό της ΚΑΙ τον Χάινς. Κι εφόσον η ρωσική ομάδα αποσυρθεί, παύει να υπάρχει ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Ολυμπιακού για τον 27χρονο σέντερ, καθώς του προσφέρει διετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές περίπου 2,4 εκατ. δολαρίων.

Έρχεται ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης αναμένεται πιθανότατα αύριο στην Αθήνα μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του στη Λάρισα και πριν συνεχίσει την ξεκούρασή του θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα για το μέλλον του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα κάνει την κρίσιμη επαφή με τη διοίκηση της ΚΑΕ προτού πάρει οποιαδήποτε απόφαση, τη στιγμή που οι μνηστήρες είναι πολλοί. Το οικονομικό ζήτημα δεν θα κρίνει από μόνο του την επιλογή του και ασφαλώς ενδεχόμενη παραμονή του Χάινς (με τον οποίο έχει τον ίδιο μάνατζερ) σίγουρα θα βοηθήσει στο να παραμείνει.

Φουλ για Λουκά

Ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ για 1+1 χρόνια και απομένει η ανακοίνωση, ενώ φαίνεται πως θα γίνει πρόταση στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο 29χρονος άσος είναι ελεύθερος κι επιθυμεί να επιστρέψει σε ομάδα Ευρωλίγκας κι επιπέδου… Ολυμπιακού μετά από μία διετία στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον θέλει και δεν θα χρειαστούν πάρα πολλά χρήματα για να αποκτηθεί. Μέχρι στιγμής ο ίδιος δεν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο παραμονής στην Μπαρτσελόνα, αν και οι Καταλανοί έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την προσφορά του στα play offs και έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να τον κρατήσουν, παρότι έχουν με συμβόλαια τους Τόμιτς, Τζαβάι, Λόρμπεκ και Τοντόροβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Για να βολευτούν όλοι οι «δικοί» μας!!

Με την αντικατάσταση του Γ. Ιωαννίδη από τον Γ. Ανδριανό, δεν μπορώ να πω ότι ξεκινάει μια νέα εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός...
Για να βολευτούν όλοι οι «δικοί» μας
Με την αντικατάσταση του Γ. Ιωαννίδη από τον Γ. Ανδριανό, δεν μπορώ να πω ότι ξεκινάει μια νέα εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό.

Μορφωμένος άνθρωπος, αλλά με κυριότερο προσόν ότι έχει προσφέρει υπηρεσίες στη Ν. Δημοκρατία από πολλές θέσεις ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, είναι φανερό ότι υπουργοποιήθηκε, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, αφού στο βιογραφικό του δεν υπάρχει κάτι που να μαρτυράει κάποια σχέση του με τον αθλητισμό.

Διόλου παράξενο κάτι τέτοιο, αφού εδώ και αρκετά χρόνια, κι ακόμη περισσότερο, από τότε που μας κτύπησε η κρίση, για όλες τις Κυβερνήσεις ο αθλητισμός είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας.

Με μηδαμινά κονδύλια για την στη διάθεσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει μετατραπεί πλέον σε… διακοσμητικό στοιχείο για να μην πω σε αναγκαίο κακό για κάθε Κυβέρνηση.

Ο Γ. Ιωαννίδης θα μείνει στην ιστορία για την αναδιάρθρωση, με σκανδαλώδη τρόπο, των πρωταθλημάτων προκειμένου να βολευτούν ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα που μπήκαν στη Β’ Εθνική από το… παράθυρο. Θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του, αν δεν έπρεπε να βολευτούν όσο περισσότεροι «δικοί» μας.

Αυτή άλλωστε ήταν η κεντρική συλλογιστική του ανασχηματισμού, όπου το τελευταίο πράγμα που απασχόλησε των Πρωθυπουργό ήταν η επιλογή των ικανότερων να διαχειριστούν τα τεράστια προβλήματα της χώρας.

Έγινε ένα πολύωρο φτηνό παζάρι μεταξύ των αρχηγών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ενός πρώην σοσιαλιστικού και υπό διάλυση κόματος, για να μοιραστούν υπουργικοί θώκοι και να εξασφαλιστεί όσο γίνεται περισσότερος χρόνος πολιτικής ζωής σε τελειωμένους βουλευτές.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η φράση του κ.Σαμαρά προς τον τέως αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, κ. Γ. Τζαβάρας, ότι δεν περιλαμβάνεται στη νέα Κυβέρνηση «επειδή δεν βγαίνει το σχήμα»!

Με τέτοια κριτήρια λοιπόν αποκτήσαμε την Κυβέρνηση που περιμένουμε να μας σώσει. Και μη (αν υπάρχουν) χειρότερα…
Πηγή: sport-fm.gr

Ο «νόμος της παρένθεσης» έχει ατονήσει!!

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει στο gazzetta.gr για τους σύγχρονους εικοσάρηδες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου.
Παλαιά, βασική συμβουλή των μεγαλύτερων στον ρεπόρτερ που κατέγραφε τις προσκλήσεις στις «μικρές» Εθνικές ήταν, δίπλα σε κάθε όνομα ποδοσφαιριστή να μπαίνει οπωσδήποτε σε παρένθεση το σωματείο του. Νόμος! «Αδελφέ, αυτούς δεν τους ξέρει κανείς. Πού παίζουν;» Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, στην Απογευματινή. Είχε δίκιο. Συνηθέστατα, δεν τους ήξεραν ούτ’ οι οπαδοί της ίδιας της ομάδας τους. Τις πιο πολλές φορές, το τηλεγράφημα της ΕΠΟ δεν έφτανε καν στην ΠΑΕ. Πήγαινε στον Ερασιτέχνη, διότι ακόμη στον Ερασιτέχνη ανήκε ο παίκτης που καλούσαν. Ως και τα μέσα της δεκαετίας του ’90, πόσοι Ολυμπιακοί γνώριζαν ότι υπάρχει στον σύλλογό τους τερματοφύλακας ονόματι Ελευθερόπουλος; Πόσοι Παναθηναϊκοί, ότι έχουν ένα χαφ Καραγκούνη; Για να μη πάμε στα χωριά. Τον Νταμπίζα του Ερμή Αμυνταίου, για αρκετά χρόνια οι εφημερίδες τον παρατόνιζαν. Τον έγραφαν Ντάμπιζα.

Σήμερα, ενδεχομένως ο Φαίδωνας δεν θα ‘ναι τόσο αυστηρός. Ο «νόμος της παρένθεσης» έχει ατονήσει. Απ’ την ίδια τη ζωή. Τα ονόματα των διεθνών στην εφημερίδα, πλέον άνετα στέκονται δίχως τον προσδιορισμό της προέλευσής τους. Είν’ ένας πλεονασμός, πού παίζει ο Σταφυλίδης, ο Γιαννιώτας, ο Καπίνο, ο Κουρμπέλης, ο Μαυρίας. Κι οι Ολυμπιακοί, τον Λυκογιάννη τον ξέρουν. Οι σύγχρονοι εικοσάρηδες, ήδη ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου. Φεύγουν, από εικοσάρηδες, έξω. Πράγμα που, όχι ο Καραγκούνης ή ο Ελευθερόπουλος στην ηλικία τους, ούτ’ ο Σαραβάκος κι ο Μανωλάς επιτρεπόταν, στον καιρό της δόξας τους, να το έχουν για στόχο. Ο Γιαννιώτας την έκανε. Ο Φουρλάνος την έκανε. Ο Σταφυλίδης, την έκανε από πέρυσι. Αύριο-μεθαύριο, θα την κάνουν ο Μαυρίας με τον Καπίνο. Την έκανε ο Κατίδης. Για μένα, απ’ την πρώτη στιγμή, ο πιο έξυπνος ήταν εκείνος που θα έδινε στον Κατίδη την επόμενη ευκαιρία. Την ευκαιρία στην εξιλέωση.
Οι εικοσάρηδες έχουν, όλοι, επαγγελματικά συμβόλαια. Έχουν, όλοι, ατζέντηδες. Για όλους υπάρχει μια βάση δεδομένων, ένας φάκελλος…να μετά συγχωρήσεως, στα διεθνή γραφεία. Οι εικοσάρηδες γράφουν, σχεδόν όλοι, διψήφιο αριθμό συμμετοχών στη σεζόν της Σούπερ Λιγκ ή της Φούτμπολ Λιγκ. Οι εικοσάρηδες παίζουν. Παίζοντας, μαθαίνουν. Μαθαίνοντας, μεγαλώνουν. Μεγαλώνοντας, αναλαμβάνουν ευθύνες. Αναλαμβάνοντας ευθύνες, παύουν να φοβούνται. Να φοβούνται τα περιβόητα «μεγαθήρια» του κάποτε. Θυμηθείτε πώς πήγαν οι Ανδρες μας να παίξουν τον πρώτο αγώνα της παρθενικής συμμετοχής τους σε Μουντιάλ, και δείτε πώς διαχειρίστηκαν οι Νέοι μας τον δικό τους πρώτο αγώνα της δικής τους παρθενικής συμμετοχής σε Μουντιάλ. Οι Νέοι μας, δίχως τον μέχρι πρότινος αρχηγό τους, τον Κατίδη. Δίχως το νούμερο-ένα όπλο τους, τον Μαυρία. Μια καλή ένδειξη ότι, για όλη την περιρρέουσα γκρίνια, το είδος «Ελληνας ποδοσφαιριστής» πηγαίνει μπροστά. Οι γενιές πηγαίνουν μπροστά. Ακολουθεί, η καθεμιά, την εξέλιξη του κόσμου στον οποίον ήλθε να ζήσει.
Εάν κανείς, ενόψει της πρεμιέρας του Σαββάτου στο Γκαζιάντεπ, διάβαζε στον διεθνή Τύπο τα previews για το Μεξικό, θ’ αντιλαμβανόταν. Ένα ποδοσφαιρικό έθνος, με βαθύτατη παράδοση στις ηλικίες. Ολυμπιονίκες του Λονδίνου, για να μη τρέχουμε μακρυά. Η U-19 τώρα είναι, πρακτικά, η ομάδα που πρόπερσι ως U-17 κατέκτησε το Μουντιάλ Παίδων. Ένα απ’ τα πολύ καθαρά φαβορί της διοργάνωσης στην Τουρκία. Και μια απάντηση, γιατί έπαιξαν εναντίον των ελληνόπουλων αυτό το ποδόσφαιρο κυριαρχίας που έπαιξαν. Κι όμως, τα ελληνόπουλα είχαν τις ικανές παραστάσεις, την προσωπικότητα και την αυτοπεποίθηση, ώστε να βρουν πώς θα (δια)φύγουν απ’ την αναμέτρηση νικητές. Ένα «ποδόσφαιρο του αποτελέσματος». Που ενίοτε, δηλαδή…τι ενίοτε, κατά σύστημα, το δαιμονοποιούμε. Σαν να είναι κάτι εύκολο, κάτι τόσο απλό, κάτι που ο καθένας μπορεί, άμα θέλει κι όποια ώρα θέλει, να το κάνει. Και πού συμβαίνει αυτό; Στη χώρα που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ αποτελεσματολαγνείας!
Προφανέστατα, δίπλα στους εικοσάρηδες του σήμερα, πολύ καλύτερα διαβασμένοι είναι οι σημερινοί δάσκαλοί τους. Οι προπονητές. Νέοι άνθρωποι, με όρεξη, με ενέργεια, με ανησυχία στο αντικείμενο, με εξοικείωση στην τεχνολογία, στην καινοτομία. Μιλάνε γλώσσες, ταξιδεύουν, επιμορφώνονται, δουλεύουν, κι όχι για ένα σκασμό λεφτά, έχουν τον τρόπο τους με τα παιδιά, γουστάρουν. Ισως επειδή παίρνουν πίσω, απ’ τα ίδια τα παιδιά, την ενέργεια που αφιερώνουν σ’ αυτά. Γουστάρουν, πολύ περισσότερο απ’ τους κουρασμένους επαγγελματίες στην αιχμή της πυραμίδας. Σ’ όλους αυτούς έλειπε, μονάχα, το να είναι ενταγμένοι σ’ ένα μεθοδικό οργανόγραμμα που, απ’ την κορυφή ως τα νύχια, θα τους έκανε να λειτουργούν σαν ένα ενιαίο σώμα. Μια ψυχή, που λένε. Ενας παίζει, κι είναι σαν να παίζουν όλοι. Είναι το κενό που ανέλαβε να καλύψει, με τη συνθετική ικανότητα του μηχανικού, ο Φερνάντο Σάντος. Ένα κληροδότημα που, στα χρόνια που έρχονται, θα δίνονται οι ευκαιρίες ώστε ν’ αναφερόμαστε όλο και πιο συχνά σ’ αυτό.
Περισσότερο ως πατέρας παρά ως δημοσιογράφος, όλ’ αυτά τα χρόνια έχω γνωρίσει από κοντά αρκετούς νέους εκπαιδευτές, ακριβώς τους δασκάλους που ο καθένας γονιός θα ήθελε ο γιος του να έχει, εδώ κι εκεί ανά την επικράτεια. Δεν είναι «επώνυμοι» σαν τους προπονητές στις ανδρικές ομάδες. Αλλ’ είναι διαμάντια στην παιδαγώγηση. Στην καθοδήγηση προς το σωστό. Για μένα, η ελπίδα του έθνους! Η ελπίδα, να βγάλει το έθνος τους ποδοσφαιριστές που θα προλάβει να εξάγει. Προτού το ίδιο αυτό έθνος, όσο θα μένουν οι ποδοσφαιριστές εδώ, τους καταποντίσει…
Πηγή: gazzetta.gr

Προπονητής χωρίς πλάνο ο πρωθυπουργός!!

Για το παραμύθι του ανασχηματισμού γράφει ο Αποδυτηριάκιας και το πραγματικό πρόβλημα, που δεν είναι τα πρόσωπα στην κυβέρνηση...
Δεν υπάρχει κανένας ανασχηματισμός. Ούτε μετασχηματισμός. Και πώς θα μπορούσε να προκύψει τέτοιος όταν απουσίαζε έστω κι ένας στοιχειώδης σχηματισμός. Τι υπάρχει και με τη νέα κυβέρνηση; Τίποτα δεν υπάρχει. Αέρα πατέρα είναι η δουλειά. Αυτό είναι το αξιόπιστον πολιτικόν σχόλιον.
Δεν μπορεί να μιλάς για ανασχηματισμό, ούτε για κυβέρνηση, αν θέλεις να σε πάρουν στα σοβαρά οι σοβαροί. Υπάρχουν και τέτοιοι. Δεν είναι όλοι μπουχλουμπούχλου.
Κυβέρνηση θα πεις αν έχεις να κάνεις μ’ ένα ενιαίο όργανο, με μια ομάδα ανθρώπων, υπεύθυνων που αναλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο έργο, επικοινωνούν μεταξύ τους, ενημερώνουν τον πρωθυπουργό, όπως και αποδέχονται εντολές, οδηγίες. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα.
Για ποια «κυβέρνηση» μπορούν να μιλάνε όταν ο πρωθυπουργός δεν έχει καν επαφή, επικοινωνία για ένα χρόνο με το 80% των υπουργών του; Όταν υπουργοί είναι στο περίμενε επί μήνες για να μιλήσουν με τον προπονητή της ομάδας.
Έλα! Παρατράβηξε αυτή η σάχλα να παραλληλίζεται το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Το ξεκίνησε πρώτος ο αποδυτηριάκιας το 1982 και το πήραν οι πονηροί και λένε κι αυτοί τα πολυμεταχειρισμένα. Πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός να παίρνει μεταγραφή σ’ άλλο υπουργείο!
Τόσο παικταράς είναι π.χ. ο Παναγιωτόπουλος που έχει και ειδικότητα στο υπουργείο εργασίας και στο αμύνης και στο πολιτισμού; Είπαμε. Αυτά τα γράφαμε πριν 30 χρόνια όταν πρωτοστήσαμε τους αποδυτηριακιστές στα θρανία του δημοτικού. Ότι θα γελάνε τα τσιμέντα του γηπέδου αν ο προπονητής στη σύνθεση της κυβέρνησης έβαζε στόπερ τον εξτρέμ και τον τερματοφύλακα επιτελικό χαφ.
Τώρα πια παραδίδουμε μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου. Δεν έχει σημασία ποιος υπουργός πάει σε ποιο υπουργείο! Το μέγα πρόβλημα είναι ότι απουσιάζει η πολιτική. Το εθνικό έλλειμμα είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει, δεν είχε ποτέ πολιτική στους βασικούς τομείς της υγείας, παιδείας, γεωργίας, ακτοπλοΐας, κτηνοτροφίας, αθλητισμού κ.α.
Του λες του αλλουνού τράβα σ’ εκείνο το υπουργείο, π.χ. μεταφορών, και βγάλε τα μάτια σου. Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. Προσπάθησε να τα κωλομπαρέψεις. Δεν γίνεται έτσι, όμως. Ποιος ανασχηματισμός, λοιπόν. Ούτε να το λες.

Απ’ εκεί που δεν το περιμένει για Μίτσελ να του ‘ρθει του Μαρινάκη, γράφει ο apodytiriakias.gr

Η Μάλαγα, λέει, πρότεινε στον Μίτσελ. Κάτι βρωμάει, λέει ο αποδυτηριάκιας. Κάποιο site, λέει, ότι έγινε κρούση από την ισπανική ομάδα στον προπονητή του Ολυμπιακού. Αν δουλεύει σωστά η ΠΑΕ του Μαρινάκη δεν χρειάζεται να δώσει τη σχετική εντολή ο μεγαλομέτοχος. Ο αρμόδιος επί της αντικατασκοπείας υπάλληλος ενεργεί αυτοβούλως και επιτόπου ενημερώνει τον διευθυντή της εταιρείας, αν έπιασε ή, όχι λαβράκι.

Κάτ’ αρχάς. Είναι προσβλητικό για μια ΠΑΕ να έχει με συμβόλαιο προπονητή κι’ αυτόν να τον πλησιάζει άλλη ομάδα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Εκτός κι αν η άλλη ομάδα έχει πληροφορίες ότι ο προπονητής δεν αισθάνεται και τόσο καλά στον Ολυμπιακό, ότι θεωρεί πως δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα, οπότε στέλνει «μηνυματάκια» στη διοίκηση μέσω της ισπανικής ιστοσελίδας.

Ότι άλλα είχαμε πει, που δεν τα βλέπω. Ότι ήθελα αυτούς τους παίκτες που δεν τους πήραμε. Ότι με ζητάνε κι άλλες ομάδες.

Είπαμε ότι η δουλειά βρωμάει. Δεν είπαμε ότι οπωσδήποτε κάτι τρέχει. Ψάχνεσαι, όμως. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Μίτσελ μ’ αυτή την ιστοσελίδα; Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να ξέρεις τι σου γίνεται.
Πηγή: gazzetta.gr