Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Δεν χάνεται...!!

Όπως δεν χάνεται η ευκαιρία του Μπουχαλάκη, έτσι δεν χάνεται και η πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ. Η Εθνική έμεινε στο 0-0 με το Μάλι, όμως θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να μην περάσει!

Δεν χάνεται...
Ο Μπουχαλάκης μας έκανε να… τραβήξουμε τα μαλλιά μας, γιατί έχασε το… άχαστο!

Έτσι, μπορεί η Εθνική να έμεινε στο 0-0 με το Μάλι για την δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ της Τουρκίας, όμως δεν χάνεται η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή του ομίλου της και στο φινάλε της φάσης την Παρασκευή κοντράρεται με την ισόβαθμη της Παραγουάη, όπου με ισοπαλία είναι και... επίσημα στην επόμενη φάση.

Ακόμη και με ήττα βέβαια, οι διεθνείς μας θα έχουν βάσιμες ελπίδες να προκριθούν ως καλύτεροι τρίτοι!

Η βαθμολογία του ομίλου (2 αγώνες):
1. Ελλάδα 4
2. Παραγουάη 4
3. Μάλι 2
4. Μεξικό 0

Η επόμενη αγωνιστική:

Ελλάδα-Παραγουάη
Μάλι-Μεξικό

Το ματς
Ο Τσάνας εμπιστεύτηκε τους ίδιους παίκτες, όπως στο παιχνίδι με το Μεξικό, πέραν του άρρωστου Κωνσταντινίδη που έδωσε την θέση του στον Μαρινάκη. Βέβαια, η Εθνική μας δεν είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου και τον Διαμαντάκο να είναι πολύ καλά κλεισμένος. Από την άλλη, ούτε το Μάλι εμφάνιζε τίποτα ιδιαίτερο, με την άμυνά μας να κρατάει άνετα το μηδέν.

Ο χρόνος κυλούσε χωρίς την μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο. Γιατί ο Σαμάκε σέντραρε ωραία από τα δεξιά, η ελληνική άμυνα αδράνησε, η μπάλα έφτασε στον Νιάνε, όμως ευτυχώς το πλασέ του ήταν κακό και δεν άνοιξε το σκορ. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους δεν έκρυβαν καμία… συγκίνηση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με μόλις μια μεγάλη ευκαιρία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές στην… σκακιέρα. Οι Αφρικανοί ήταν αυτοί φάνηκαν πιο απειλητικοί, αφού δοκίμαζαν σουτ έξω από την ελληνική περιοχή, τα οποία –βέβαια- δεν έβρισκαν στόχο. Πιο καλό αυτό του Νιάνε στο 56’, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο. Και πριν καν περάσουν δύο λεπτά, η Εθνική έχασε… το άχαστο! Ο Κολοβός σύγκλινε ωραία, πέρασε κάθετη στον Διαμαντάκο, αυτός την γύρισε στον Μπουχαλάκη, όμως ο τελευταίος σε κενή εστία και από τα 3 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Ο Τσάνας προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Γι’ αυτό και πέρασε στον αγώνα τον Φουρλάνο. Όμως και πάλι είχαμε πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Αποτέλεσμα; Τα λεπτά περνούσαν, στην άμυνα δεν κινδυνεύαμε, όμως φαινόταν πως δύσκολα θα διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από την ισοπαλία. Έτσι… αναγκαστικά οι δύο ομάδες αποχώρησαν από το γήπεδο με το 0-0 και θα διεκδικήσουν οριστικά την παρουσία τους στους «16» την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μάλι: Μπερτέ, Χ. Τραορέ, Κεϊτά, Ντιαλό, Ντιαρά, Νιανέ, Τ. Κεϊτά, Μ. Τραορέ (85’ Σισοκό), Σαμαρέ, Νιμαγκά, Μαρικό

Στον πάγκο: Φοφανά, Α. Κεϊτά, Ντενόν, Σ. Τραορέ, Τραορέ, Α. Τραορέ, Μ. Μπερτέ, Κονέ, Ι. Ντιαρά

Ελλάδα: Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (67’ Φουρλάνος), Διαμαντάκος, Κολοβός, Γιαννιώτας (81’ Ράνος), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης

Στον πάγκο: Πέλκας, Διούδης, Γιαννακόπουλος, Λυκογιάννης, Μπακασέτας, Κούρος, Γούτας Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: