Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Το μοναστήρι να’ ναι καλά…!!

Ψύχραιμα αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό την-εκτός σοβαρού απροόπτου-αποχώρηση του Στεφάν Λάσμε. Ποιοι παίκτες εξετάζονται. Οι περιπτώσεις Λαουάλ, Τάιους, Ντάνστον και… Ντόρσεϊ.

Το μοναστήρι να’ ναι καλά…
Η (κατά τα φαινόμενα) απώλεια του Στεφάν Λάσμε «πονά» τον Παναθηναϊκό. Όμως οι «πράσινοι» δεν ήταν δυνατό να καλύψουν τις απαιτήσεις του Γκαμπονέζου σέντερ που από τα 375.000 δολάρια έφτασε να αξιώνει 1,5 εκατ. Έχοντας και το προηγούμενο της πετυχημένης αντικατάστασης όχι ενός παίκτη, αλλά… ολόκληρης ομάδας, οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν πανικοβάλλονται και δηλώνουν βέβαιοι πως θα καλύψουν το κενό.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του είχαν κάνει ήδη μια προεργασία για να είναι προετοιμασμένοι σε κάθε περίπτωση και πλέον θα προχωρήσουν σε κάποια από αυτές τις λύσεις. Από τον ευρωπαϊκό χώρο έχουν εντοπιστεί παίκτες με στοιχεία αντίστοιχα εκείνα του Λάσμε. Ξεχωρίζει ο Γκάνι Λαουάλ, ο νιγηριανής καταγωγής Αμερικανός (2,06μ.), που προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τη δευτεραθλήτρια Ιταλίας Ρόμα. Είναι εξαιρετικά αθλητικός και δυνατός, ικανός αμυντικός και ριμπάουντερ, με ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, αν και όχι ιδιαίτερα… τεχνίτης. Κάτι σαν τον Λάσμε δηλαδή. Φέτος ο 25χρονος άσος, που το 2010 επελέγη στο νούμερο 46 του ντραφτ από τους Σανς, είχε 13,7 πόντους (50,5% στις βολές, 62,6% στα δίποντα), 8,4 ριμπάουντ και 1,5 τάπα κατά μέσο όρο, ενώ ήταν ο πιο θεαματικός παίκτης της ιταλικής λίγκας.

Δύο ακόμη παίκτες από το ιταλικό πρωτάθλημα έχουν προταθεί. Πρόκειται για τον Άλεξ Τάιους (25χρ., 2,06μ.) που έπαιζε στην Καντού έχοντας 8,1 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 1 τάπα ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα και 9,4 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,1 τάπα κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα, ωστόσο φέρεται να είναι κοντά στη Μακάμπι, αλλά και τον Μπράιαν Ντάνστον. Ο 27χρονος άσος (2,02μ.), που το 2010 πέρασε από τον Άρη δίχως να εντυπωσιάσει, είχε μία καλή σεζόν με τη Βαρέζε στην Ιταλία έχοντας 14,2 πόντους, 7,4 ριμπάουντ και 2,1 τάπες ανά αγώνα.

Όσον αφορά στον Τζόι Ντόρσεϊ, ο 30χρονος σέντερ (2,06μ.) έχει τεθεί στα υπόψη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν στην Τουρκία με τη Γκαζιαντέπ (15,7π., 12,5 ριμπ., 2,1 ασίστ, 1,3 κλεψ. και 1 τάπα κατά μέσο όρο), αλλά ο άστατος χαρακτήρας που είχε παρουσιάσει στον Ολυμπιακό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: