Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Καραγεωργίου: «Με σοβαρότητα και σεβασμό στο Europa»

Στην έλλειψη ευρωπαϊκών παραστάσεων αναφέρθηκε ο Νίκος Καραγεωργίου, ενόψει της συμμετοχής της Ξάνθης στο Europa League.

Καραγεωργίου: «Με σοβαρότητα και σεβασμό στο Europa»
Την άποψη ότι η Ξάνθη δεν έχει την ευρωπαϊκή εμπειρία για να κρίνει έναν αντίπαλο εξέφρασε ο Νίκος Καραγεωργίου, τονίζοντας πως όποια εκ των Φουγκλαφιόρντουρ και Λίνφιλντ και αν αντιμετωπίσουν θα πρέπει να παρουσιαστούν με σοβαρότητα και σεβασμό.

Ακόμη, χαρακτήρισε δίκοπο μαχαίρι τη συμμετοχή της ομάδας στο Europa League, δηλώνοντας πως δεν θα πρέπει να αποπροσανατολιστούν από τον στόχο του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο ρόστερ της ομάδας, αλλά και την ομοιογένεια αυτού, τονίζοντας πως είναι σημαντικό οι παίκτες να είναι δεμένοι μεταξύ τους.

Σχετικά με τις ενίσχυση της ομάδας ο Καραγεωργίου δήλωσε πως θα κινηθούν για την απόκτηση ενός παίκτη στον άξονα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

Για το αν η συμμετοχή της Ξάνθης στην Ευρώπη στο… παρά πέντε την εντάσσει στις τυχερές ομάδες:
«Όχι, δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα υπευθυνότητας, σοβαρότητας και μιας δικαίωσης για τον άνθρωπο που ηγείται όλα αυτά τα χρόνια της SKODA ΞΑΝΘΗ. Τον Χρήστο Πανόπουλο. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αγωνιστικά στο δεύτερο εξάμηνο του περσινού πρωταθλήματος - μαζί με την τότε τεχνική ηγεσία - κατάφεραν να φτάσουν σ’ αυτή τη θέση και με το γεγονός της άρτιας οργάνωσης του συλλόγου φτάσαμε στο σημείο να συμμετέχουμε και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για τις ομάδες (Φουγκλαφιόρντουρ από τα Νησιά Φερόε ή την Λίνφιλντ από την Βόρειο Ιρλανδία) που θα αντιμετωπίσει η SKODA ΞΑΝΘΗ:
«Σαν ομάδα δεν έχουμε το δικαίωμα να θεωρήσουμε κάποιον αντίπαλο εύκολο ή υποδεέστερο. Είμαστε ένας σύλλογος με πολύ μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία γι’ αυτό και θα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και σεβασμό τον αντίπαλο όποιος κι αν είναι. Από εκεί και πέρα, αν είμαστε καλοί και το δικαιούμαστε μπορούμε να προκριθούμε».

Για το πρόγραμμα της προετοιμασίας έχει αλλάξει πλέον. Τι περιλαμβάνει:
«Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Σίγουρα αποτελεί καταξίωση το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε στο Europa League όμως από την άλλη αλλάζουμε άρδην τον τρόπο προετοιμασίας. Κάτι που μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι. Απαιτείται να είμαστε προσεκτικοί και να μην αποπροσανατολιστούμε από πρωτάθλημα. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν είναι φιλικά προετοιμασίας. Θα εστιάσουμε σ’ αυτά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Αναφορικά με τις προπονήσεις, όσο πλησιάζουμε προς τις ημερομηνίες των αγώνων σίγουρα αυτές θα διαφοροποιηθούν. Υπάρχει θέμα με τα φιλικά παιχνίδια καθώς λίγες ομάδες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους. Θα μεταβούμε στην Κύπρο για ένα φιλικό παιχνίδι κι από εκεί και πέρα ψάχνουμε άλλον ένα αντίπαλο. Δεν έχουμε μεγάλα χρονικά περιθώρια για περισσότερα φιλικά κι όπως καταλαβαίνετε θα έχουμε ως βάση τον κορμό της περσινής ομάδας».

Για το πόσο μπορεί να βοηθήσει το γεγονός ότι το ρόστερ φέτος δεν έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις με το περσινό:
«Η ομοιογένεια παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να την διατηρήσουμε. Είναι σημαντικό οι παίκτες να έχουν «δέσιμο» τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι όσο και στην τακτική. Ένα «προβληματάκι» που είχαμε στην έδρα μας, θέλουμε να το βελτιώσουμε ούτως ώστε ο φίλαθλος κόσμος να φεύγει πιο ευχαριστημένος από το γήπεδο των Πηγαδίων. Σ’ αυτό ρόλο θα παίξει και η ποιότητα των παικτών που θα έρθουν και οπωσδήποτε κάποιο τακτικό κομμάτι που πρέπει να αλλάξουμε έτσι ώστε να δημιουργούμε φάσεις και περισσότερα γκολ στο γήπεδό μας».

Για την τακτική που θα ακολουθήσουν:
«Όχι, δεν θα προσαρμοζόμαστε στον αντίπαλο. Είτε μέσα είτε έξω θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με ένα τρόπο».

Για το αν και φέτος η ομάδα δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά:
«Αυτό δεν αλλάζει. Είναι η πολιτική του συλλόγου. Έχω την αίσθηση ό,τι όποιος προπονητής και να ήρθε στην Ξάνθη, αυτό ήταν το «μήνυμα» της διοίκησης. Το γνωρίζω και από την πρώτη μου θητεία. Τα τμήματα υποδομής της SKODA ΞΑΝΘΗ δουλεύουν πολύ καλά και προσωπικά θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω από κοντά την δουλειά που γίνεται. Βέβαια θα πρέπει και οι νέοι που έρχονται στην επαγγελματική ομάδα να εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία. Χρειάζεται να προπονηθούν, να βελτιωθούν κι από εκεί κι έπειτα να είναι σίγουροι ότι η SKODA ΞΑΝΘΗ θα τους δώσει την ευκαιρία να αγωνιστούν».

Για το ποια είναι η άποψή του για την ποιότητα των παικτών της ομάδας και σε ποιες θέσεις θα ενισχυθεί:
«Η ποιότητα είναι αναμφισβήτητα σε υψηλό επίπεδο. Νομίζω όμως ότι χρειαζόμαστε να προσθέσουμε και κάποιους άλλους παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που ήδη υπάρχουν για να βελτιωθούμε κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια. Σκοπός μας είναι να πετύχουμε στην "χημεία" της «μίξης» αυτής.

Θα πάρουμε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στον άξονα χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν βρούμε κάτι εξαιρετικό και σε άλλη θέση δεν θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε στο δυναμικό μας».

Για τους βοηθούς του και το τεχνικό τιμ:
«Νομίζω ότι όλοι εμείς οι προπονητές που χρόνια δουλεύουμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο χρειαζόμαστε συνεργάτες που αφενός να είναι γνώστες του αντικειμένου και αφαιτέρου να ταιριάζουμε σαν χαρακτήρες. Όλα τα νέα παιδιά αλλά και ο Αλέκος Μαλαδένης είναι καλοί χαρακτήρες, σωστές προσωπικότητες, γνώστες του χώρου και ενημερώνονται συνεχώς πάνω στο αντικείμενό τους. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία και θα βοηθήσουμε τους αθλητές να φτάσουν σε υψηλότερο επίπεδο την απόδοσή τους. Και φυσικά κοντά στο προπονητικό επιτελείο υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που ανήκουν στο προσωπικό της ΠΑΕ και φροντίζουν καθημερινά να βάζουν το "λιθαράκι" τους στο οικοδόμημα της SKODA ΞΑΝΘΗ».

Για την επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας:
«Επειδή είχα την επαφή όλα αυτά τα χρόνια που λείπω και με τον μεγαλομέτοχο και με προπονητές αλλά και με πρόσωπα που ανήκουν στην ομάδα, δεν είναι κάτι ξένο αυτό που ζω τώρα. Νιώθω όπως κάποιος που είχε φύγει από το... σπίτι του για δουλειά και τώρα επιστρέφει. Έτσι το είδα.

Οι δυσκολίες αυτής της δουλειάς είναι όταν έρχονται τα παιχνίδια, εκεί όπου υπάρχει άγχος και πίεση αποτελέσματος. Εκεί πρέπει να δείχνουμε χαρακτήρα. Κι εκεί όλοι θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Είμαι αισιόδοξος σ’ αυτό το κομμάτι. Υπάρχει εμπειρία και ικανότητα στην SKODA ΞΑΝΘΗ και οι παίκτες έχουν αυτοπεποίθηση μετά τον περσινό β’ γύρο και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Για τους παλιούς… γνώριμους που βρήκε στον σύλλογο, επιστρέφοντας:
«Ναι, έχουν περάσει τα χρόνια και δεν μπορούμε να μπούμε στο γήπεδο! Πρόκειται για επαγγελματίες υπεύθυνους και σοβαρούς. Είναι πολύ θετικό να συμβαίνει αυτό για ένα προπονητή. Να βρίσκει δηλαδή, ανθρώπους που συνεργάστηκε πολύ καλά όλα τα χρόνια. Είναι βασικότατο κομμάτι του «παζλ» αυτής της ομάδας».

Για το αν μπορεί ο Νίκος Καραγεωργίου μπορεί να ξεπεράσει τις συμμετοχές του Γιάννη Μαντζουράκη:
«Απλησίαστος ο Μαντζουράκης. Τα νούμερα και τα ρεκόρ σε δεύτερη μοίρα. Το γεγονός της παραμονής ενός προπονητή για χρόνια στην άκρη του πάγκου οφείλεται κι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες κι όχι μόνο από τον ίδιο τον προπονητή. Εμείς πρωτίστως κοιτάζουμε την φετινή χρονιά και πως θα είμαστε ακόμη περισσότερο ανταγωνιστικοί σαν ομάδα προκειμένου να φτάσουμε ψηλά».

Για τον κόσμο της ομάδας:
«Οι φίλαθλοι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Και είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε όλοι μας και να ασχοληθούμε μαζί του. Διοίκηση, προπονητές, παίκτες. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στο Σύλλογο, δίπλα στον μεγαλομέτοχο που… παλεύει όλα αυτά τα χρόνια να έχει την SKODA ΞΑΝΘΗ στην «αφρόκρεμα» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και πρέπει να την στηρίξει. Πρέπει να είναι πολύ περισσότερος στο SKODA ΞΑΝΘΗ Arena. Έχουμε ανάγκη το χειροκρότημα και την βοήθειά του για να παίρνουμε ώθηση και να κερδίζουμε. Αγωνιστικά, το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα στα εντός έδρας παιχνίδια. Δεν μπορώ να ξέρω και να υποσχεθώ πόσο καλύτερη θα είναι η SKODA ΞΑΝΘΗ. Όμως πραγματικά πιστεύω ότι θα πετύχουμε κάτι καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: