Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Προπονητής χωρίς πλάνο ο πρωθυπουργός!!

Για το παραμύθι του ανασχηματισμού γράφει ο Αποδυτηριάκιας και το πραγματικό πρόβλημα, που δεν είναι τα πρόσωπα στην κυβέρνηση...
Δεν υπάρχει κανένας ανασχηματισμός. Ούτε μετασχηματισμός. Και πώς θα μπορούσε να προκύψει τέτοιος όταν απουσίαζε έστω κι ένας στοιχειώδης σχηματισμός. Τι υπάρχει και με τη νέα κυβέρνηση; Τίποτα δεν υπάρχει. Αέρα πατέρα είναι η δουλειά. Αυτό είναι το αξιόπιστον πολιτικόν σχόλιον.
Δεν μπορεί να μιλάς για ανασχηματισμό, ούτε για κυβέρνηση, αν θέλεις να σε πάρουν στα σοβαρά οι σοβαροί. Υπάρχουν και τέτοιοι. Δεν είναι όλοι μπουχλουμπούχλου.
Κυβέρνηση θα πεις αν έχεις να κάνεις μ’ ένα ενιαίο όργανο, με μια ομάδα ανθρώπων, υπεύθυνων που αναλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο έργο, επικοινωνούν μεταξύ τους, ενημερώνουν τον πρωθυπουργό, όπως και αποδέχονται εντολές, οδηγίες. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα.
Για ποια «κυβέρνηση» μπορούν να μιλάνε όταν ο πρωθυπουργός δεν έχει καν επαφή, επικοινωνία για ένα χρόνο με το 80% των υπουργών του; Όταν υπουργοί είναι στο περίμενε επί μήνες για να μιλήσουν με τον προπονητή της ομάδας.
Έλα! Παρατράβηξε αυτή η σάχλα να παραλληλίζεται το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Το ξεκίνησε πρώτος ο αποδυτηριάκιας το 1982 και το πήραν οι πονηροί και λένε κι αυτοί τα πολυμεταχειρισμένα. Πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός να παίρνει μεταγραφή σ’ άλλο υπουργείο!
Τόσο παικταράς είναι π.χ. ο Παναγιωτόπουλος που έχει και ειδικότητα στο υπουργείο εργασίας και στο αμύνης και στο πολιτισμού; Είπαμε. Αυτά τα γράφαμε πριν 30 χρόνια όταν πρωτοστήσαμε τους αποδυτηριακιστές στα θρανία του δημοτικού. Ότι θα γελάνε τα τσιμέντα του γηπέδου αν ο προπονητής στη σύνθεση της κυβέρνησης έβαζε στόπερ τον εξτρέμ και τον τερματοφύλακα επιτελικό χαφ.
Τώρα πια παραδίδουμε μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου. Δεν έχει σημασία ποιος υπουργός πάει σε ποιο υπουργείο! Το μέγα πρόβλημα είναι ότι απουσιάζει η πολιτική. Το εθνικό έλλειμμα είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει, δεν είχε ποτέ πολιτική στους βασικούς τομείς της υγείας, παιδείας, γεωργίας, ακτοπλοΐας, κτηνοτροφίας, αθλητισμού κ.α.
Του λες του αλλουνού τράβα σ’ εκείνο το υπουργείο, π.χ. μεταφορών, και βγάλε τα μάτια σου. Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. Προσπάθησε να τα κωλομπαρέψεις. Δεν γίνεται έτσι, όμως. Ποιος ανασχηματισμός, λοιπόν. Ούτε να το λες.

Απ’ εκεί που δεν το περιμένει για Μίτσελ να του ‘ρθει του Μαρινάκη, γράφει ο apodytiriakias.gr

Η Μάλαγα, λέει, πρότεινε στον Μίτσελ. Κάτι βρωμάει, λέει ο αποδυτηριάκιας. Κάποιο site, λέει, ότι έγινε κρούση από την ισπανική ομάδα στον προπονητή του Ολυμπιακού. Αν δουλεύει σωστά η ΠΑΕ του Μαρινάκη δεν χρειάζεται να δώσει τη σχετική εντολή ο μεγαλομέτοχος. Ο αρμόδιος επί της αντικατασκοπείας υπάλληλος ενεργεί αυτοβούλως και επιτόπου ενημερώνει τον διευθυντή της εταιρείας, αν έπιασε ή, όχι λαβράκι.

Κάτ’ αρχάς. Είναι προσβλητικό για μια ΠΑΕ να έχει με συμβόλαιο προπονητή κι’ αυτόν να τον πλησιάζει άλλη ομάδα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Εκτός κι αν η άλλη ομάδα έχει πληροφορίες ότι ο προπονητής δεν αισθάνεται και τόσο καλά στον Ολυμπιακό, ότι θεωρεί πως δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα, οπότε στέλνει «μηνυματάκια» στη διοίκηση μέσω της ισπανικής ιστοσελίδας.

Ότι άλλα είχαμε πει, που δεν τα βλέπω. Ότι ήθελα αυτούς τους παίκτες που δεν τους πήραμε. Ότι με ζητάνε κι άλλες ομάδες.

Είπαμε ότι η δουλειά βρωμάει. Δεν είπαμε ότι οπωσδήποτε κάτι τρέχει. Ψάχνεσαι, όμως. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Μίτσελ μ’ αυτή την ιστοσελίδα; Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να ξέρεις τι σου γίνεται.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: