Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τα πρώτα δείγματα!!

Ο Σταύρος Κόλκας σχολιάζει τα πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ, γράφει την άποψη του για τον Τζιόλη, τα περί Κοροβέση και Εφραίμ και το ποιος είναι το αστέρι της ομάδας, προς το παρόν... O ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και την 3η του μεταγραφή παρότι δεν αναφέρεται σε υπογραφή που έχει μπει βέβαια και υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα.
Η ΠΑΕ προτίμησε να ανακοινώσει πρώτα αμυντικούς, δείχνοντας έτσι μία πρακτική που δεν μας είχε συνηθίσει μέχρι στιγμής. Να ανακοινώνει ανάλογα με τις γραμμές.
Για να κλείσει η άμυνα, ταπεινή μου άποψη είναι πως πρέπει να βρεθεί ένας αριστεροπόδαρος στόπερ που παίζει και αριστερός μπακ. Κάτι σαν τον Ελ Καουταρί της Μονπελιέ ο οποίος είναι ψηλά στη λίστα.
Με Λόπεθ, Μιγκέλ Βίτορ, Σκόνδρα, Λίνο, Κατσικά και έναν παίκτη σαν αυτόν που αναφέρω και τον μικρό τον Κωνσταντινίδη είμαστε γεμάτοι στην άμυνα και αυτό γιατί ο Βίκτορ Μιγκέλ παίζει και δεξί μπακ αν χρειαστεί. Όσο για τα προσόντα όσων ήρθαν, είναι ξεκάθαρα πιο αθλητικά από αυτούς που υπήρχαν ενώ σε επίπεδο παραστάσεων παρότι οι δύο είναι μικροί δεν έχουν και λίγες. Ακόμη κι αν υπογράψει ο Ελ Καουταρί, που είναι και αυτός 23, θα είναι παίκτης που έπαιξε Σαμπιονά.
Το πρώτο χαρακτηριστικό που αλλάζει είναι η αυξημένη κατά πολύ ταχύτητα, αλλά και η δύναμη. Η ποιότητα βελτιώνεται, ίσως όχι στον βαθμό που οραματιζόμασταν. Επειδή πάντα όμως υπάρχει η οικονομική παράμετρος, η άμυνα γεμίζει χωρίς να ματώσεις οικονομικά και με παίκτες που αν μη τι άλλο έχουν κίνητρο και στοιχεία που έλειπαν.
Εγώ γενικά δεν είμαι του ενθουσιασμού, ούτε της απογοήτευσης. Θέλω να το δω να δένει το γλυκό και μετά να κρίνω. Μέχρι στιγμής θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ κινείται απλά έξυπνα. Και επειδή μαθαίνω πως κελαϊδάνε ρεπόρτερ του Ολυμπιακού κρίνοντας τις κινήσεις του ΠΑΟΚ, έχω να πω πρώτον πως ουδέποτε κουβάλησα παίκτη στη Θεσσαλονίκη για να τον κλείσω με αποτέλεσμα να καταλήξει στον Απόλλωνα Σμύρνης της Ισπανίας και δεύτερον, το βασικό ατού του Ολυμπιακού δεν είναι οι παίκτες του, ούτε ο προπονητής του, αλλά η ΚΕΔ, ο Σαρρής και όλος αυτοί οι υπάλληλοί του. Πάμε παρακάτω.
Μαθαίνω πως ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για τον Τζιόλη, κάτι που δεν με ενθουσιάζει, αφού θέλω πιο γρήγορο παίκτη εκεί. Νομίζω πως αν αποκτηθεί ο Κατερινιώτης δεν είναι και άσχημος ο άξονας της μεσαίας γραμμής με Κατσουράνη, Γκαρσία, Τζιόλη, Λάζαρ και Κάτσε. Και αυτές θα είναι οι πέντε επιλογές για δύο θέσεις. Εννοείται πως θα πάρουμε και επιτελικό. Πάμε παρακάτω.
Γελάω με τα γραφόμενα για Κοροβέση και Εφραίμ όχι γιατί υπάρχει κάποιος στον ΠΑΟΚ να τα διαψεύσει, αλλά γιατί θεωρώ πως δεν είναι παίκτες στο κλίμα που ψάχνει ο ΠΑΟΚ. ο Σισοκό είναι επιλογή καλή για να δουλευτεί και να κάνει διαφορά σε ένα δουλεμένο σύνολο και με στοιχεία σαν κι αυτά της άμυνας, με δύναμη, ταχύτητα και βέβαια το ένας με έναν που χρειάζεται ένας ακραίος μεσοεπιθετικός.
Εκεί που ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, είναι στο δέκα, εκεί που θα ψάξει τη δημιουργία και το γκολ μαζί. Με δεδομένο πως ο Βρύζας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνουν μεταγραφές τύπου Μισίμοβιτς και Αϊμάρ που γράφουν οι παραμυθάδες εδώ και μέρες, ο μοναδικός παίκτης που μου έκανε λίγο κλικ είναι αυτός ο Μπεριέ της Ζούλντε Βάρεγκεμ. Διψήφιος σε γκολ και ασίστ, γρήγορος, ντουμπλάρει καλά τον φορ, αλλά και αυτός έπαιζε στο Βέλγιο, εκεί όπου όταν κάποιος μαρκάρει κανονικά τον διώχνουν από τη χώρα.
Θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Ολίσε εκτός κι αν γίνει κάτι δραματικό, ενώ έτσι όπως πάει να στηθεί η ομάδα μάλλον φορ κορυφής θα είναι ένας εκ των Κλάους – Σαλπιγγίδη. Μάλλον ακραίους θα πάμε να πάρουμε και όχι φορ.
Αυτά ως μία πρώτη ανάγνωση του που κινούμαστε και το τι θέλουμε να κάνουμε, περιμένοντας την αυριανή συνέντευξη Τύπου του Στέφενς με μεγάλο ενδιαφέρον.
Επειδή μάλιστα σκοπεύω να πάω από την παραλία απευθείας, ελπίζω να μην έχει dress code γιατί σφίξαμε.
ΥΓ Άντε να γίνει μία κίνηση που να εντυπωσιάσει το κοινό. Και εγώ ψήνομαι ως οπαδός. Γιατί όμως να δώσει ο ΠΑΟΚ ένά κάρο λεφτά και άλλα τόσα στην εφορία, πριν δημιουργήσει τις βάσεις για να δεχτεί έναν τέτοιο παίκτη; Εγώ θέλω κανονικούς ποδοσφαιριστής, πάνω στη λογική που θέλει να παίξει η καινούργια μας προπονητάρα. Αυτός είναι το αστέρι της ομάδας, σε πρώτη φάση. Στη διάρκεια βλέπουμε.
Πηγή:sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: