Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αυτοί έχουν περάσει στο Euro!

Συμπληρώνονται σιγά-σιγά τα κομμάτια του… παζλ του Euro! Με τις Αλβανία και Ρουμανία, ξέρουμε πλέον τις 14 από τις 24 που θα δώσουν το «παρών» στην τελική φάση της Γαλλίας.

Αυτοί έχουν περάσει στο Euro
Δέκα θέσεις εκκρεμούν ακόμα για να συμπληρωθεί το παζλ του Euro της Γαλλίας!

Αυτή την ώρα γνωρίζουμε τις 14 απ' τις 24 ομάδες που θα κατέβουν το επόμενο καλοκαίρι για να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Αυτές είναι οι εξής:Ισλανδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ουαλία, Ισπανία, Αγγλία, Ελβετία, Βόρειος Ιρλανδία, Ρουμανία, Αυστρία, Ιταλία, Πορτογαλία, Αλβανία και η οικοδέσποινα Γαλλία.

Αυτό που ξεχωρίζει ως τώρα είναι το γεγονός πως έχουν προκριθεί Εθνικές που μπορεί σε πρώτη φάση να μην... γεμίζουν το μάτι, αλλά προσδίδουν το κάτι διαφορετικό στη διοργάνωση! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δυνατή Ρέτζιο Εμίλια!!

Η Ρέτζιο Εμίλια συνεχίζει να δείχνει ισχυρή και διπλασίασε τις νίκες της στην ιταλική λίγκα με το εμφατικό 87-68 επί της Αβελίνο.

Δυνατή Ρέτζιο Εμίλια
Δύο στα δύο για την ιταλική λίγκα από τη Ρέτζιο Εμίλια, που μοιάζει πανέτοιμη να βάλει από κάτω Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και Σάσαρι.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Μενέτι συνέτριψε 87-68 την Αβελίνο με 16 πόντους του Βλάντιμιρ Βερεμένκο, 15 του Αμεντέο Ντέλα Βάλε και τους Πιέτρο Αραντόρι και Ακίλε Πολονάρα να προσθέτουν από 13.

Το 2/2 έκαναν οι Πιστόια, που πέρασε με 74-73 από το Πέζαρο, και Τρέντο, που νίκησε 83-76 την Κρεμόνα εκτός έδρας.

Αναλυτικά η δεύτερη αγωνιστική:

Κυριακή 11/10
Μπρίντιζι-Βίρτους Μπολόνια 81-54
Ρέτζιο Εμίλια-Αβελίνο 87-68
Καζέρτα-Τορίνο 63-65
Κρεμόνα-Τρέντο 76-83
Πέζαρο-Πιστόια 73-74
Βενέτσια-Ορλαντίνα 20:00
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Βαρέζε 21:45

Δευτέρα 12/10
Καντού-Σάσαρι 21:45
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρεμιέρα με κάζο για Ρεάλ!!

Ποδαρικό με το αριστερό έκανε η Ρεάλ στην ACB καθώς έχασε με 88-82 από τη Βαλένθια στη Μαδρίτη.

Πρεμιέρα με κάζο για Ρεάλ!
Με το χειρότερο δυνατό τρόπο άρχισε την προσπάθεια υπεράσπισης του πρωταθλήματος η Ρεάλ. Η «βασίλισσα» έχασε με 88-82 από τη Βαλένθια στη Μαδρίτη δείχνοντας εμφανώς ανέτοιμη, ίσως και επηρεασμένη από το υπερατλαντικό ταξίδι στη Βραζιλία.

Ο Τζάστιν Χάμιλτον και ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 26 και 21 πόντους αντίστοιχα ηγήθηκαν των «νυχτερίδων». Ο Γκουστάβο Αγιόν είχε 16 πόντους, 12 πρόσθεσε ο Ρούντι Φερνάντεθ, 11 ο Σέρχιο Γιουλ και 10 ο Φελίπε Ρέγες για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 10/10

Γκραν Κανάρια-Χιπουσκόα 97-64
Φουενλαμπράδα-Μανρέσα 78-60
Μπανταλόνα-Τενερίφη 83-75

Κυριακή 11/10
Εστουντιάντες-Λαμποράλ Κούτσα 58-85
Μούρθια-Μάλαγα 58-60
Ομπραντόιρο-Σεβίλλη 88-53
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 82-88
Ανδόρα-Μπιλμπάο (20.00)
Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα (20.30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αφήνει πίσω της την ντροπή…!!

Η νέα βερσιόν της Εθνικής είχε απαντήσεις κάθε φορά που βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ και νίκησε 4-3 την Ουγγαρία, προσθέτοντας λίγη ελπίδα σε αυτήν την κατά τα άλλα απογοητευτική προκριματική φάση.

Αφήνει πίσω της την ντροπή…

Με πολλές εμπνεύσεις και ποιότητα στην επίθεση επικράτησε 4-3 της Ουγγαρίας, που έμεινε τρίτη στον όμιλο και μάλλον θα βρεθεί στα μπαράζ, χάρη στα γκολ των Σταφυλίδη, Ταχτσίδη, Μήτρογλου και Κονέ. Γύρισε από το 2-1 και το 3-2 το παιχνίδι κι έτσι σταμάτησε ένα ντροπιαστικό αρνητικό σερί 13 αγώνων δίχως νίκη.

Κορυφαίος ο Ταχτσίδης, ντεμπούτο ο Τζανετόπουλος.

6ος όμιλος

Ν. Φερόε-Ρουμανία 0-3
Φινλανδία-Β. Ιρλανδία 1-1
Ελλάδα-Ουγγαρία 4-3

Βαθμολογία

Β. Ιρλανδία 21
Ρουμανία 20
Ουγγαρία 16
Φινλανδία 12
Ν. Φερόε 6
Ελλάδα 6

Το ματς


Λένε –και μάλλον έχουν δίκιο- πως στον αθλητισμό συνήθως εκείνος που έχει το κίνητρο διατηρεί και περισσότερες πιθανότητες για επιτυχία. Η Ουγγαρία είχε τέτοιο. Βαθμολογικό. Ήξερε πως μια νίκη μπορούσε να τη στείλει απευθείας στα τελικά του EURO, όμως και οι παίκτες του Τσάνα αγωνίστηκαν υπακούοντας στη δική τους κινητήρια δύναμη που σχετιζόταν με τον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους και την ανάγκη το μαρτύριο αυτής της προκριματικής φάσης να μην ολοκληρωθεί με ακόμη μια ανορθογραφία. Αυτή του να μην σημειώσει ούτε ένα "τρίποντο" το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε αυτήν τη σειρά αγώνων.

Εκτός από το κίνητρο, όμως, έδειξε από την αρχή του ματς πως διαθέτει άλλα δύο στοιχεία που έλειψαν πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο: τύχη και ποιότητα. Κάτι που εκφράστηκε από το γεγονός πως η πρώτη καλή στιγμή της στο ματς μεταφράστηκε σε γκολ χάρη στην ταυτόχρονη παρουσία των Πέλκα, Μάνταλου, Φορτούνη στην ενδεκάδα, σε συνδυασμό με την ικανοποιητική εξισορρόπηση μεταξύ αμυντικών και επιθετικών καθηκόντων των δύο ακραίων μπάκ.

Το γκολ που σημείωσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φέρει την υπογραφή των Κίτσιου-Σταφυλίδη και το όνομα του δεύτερου στον πίνακα των σκόρερ, αλλά δυστυχώς κάτι αντίστοιχο συνέβη και με εκείνο της ισοφάρισης. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ επέτρεψε στον προσωπικό του αντίπαλο να βγάλει σέντρα κι εκείνος της Άουγκσμπουργκ -ο οποίος αργότερα αποχώρησε με τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Χολέμπας- δεν είδε ποτέ τον Λόβρενσικς που πετάχτηκε στην πλάτη του και ισοφάρισε.

Η κοινή διαπίστωση πως μετά το 20λεπτο οι Μαγυάροι ήταν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο κράτησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αφού οι διεθνείς επέστρεψαν μετά την ανάπαυλα με λίγη από τη φρεσκάδα και το πάθος της έναρξης του αγώνα, αλλά είχαν την ατυχία –κόντρα στη ροή του αγώνα- να δεχθούν ένα γκολ από τον… παλιόφιλο Κρίστιαν Νέμεθ.

Η απάντηση και αποκατάσταση της αίσθησης δικαίου ήρθε με τη σέντρα όταν το «τριγωνάκι» Μήτρογλου-Μάνταλου-Ταχτσίδη και το δυνατό, ευθύβολο σουτ του τελευταίου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η πιο τρανταχτή αδυναμία της Εθνικής αφορούσε την ικανότητά της να έχει γρήγορες επιστροφές και να προστατεύει την εστία του Καρνέζη. Δυστυχώς, από μια φάση που θα μπορούσε να είχε αποφέρει κάτι καλό στους γηπεδούχους, η διστακτικότητα του Χολέμπας να κάνει το σουτ έφερε μαγυάρικη αντεπίθεση, το δεύτερο γκολ του Νέμεθ και τρίτο των Ούγγρων…

Είπαμε, όμως, μπροστά υπήρχε ποιότητα. Τέτοια διαθέτει μπόλικη ο Κώστας Μήτρογλου, την έδειξε στο 79’ όταν ισοφάρισε, αλλά και ο Κονέ που στο 85’ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-3. Η ιαχή «Ελλάς-Ελλάς» που ακούστηκε μετά από καιρό στο μισοάδειο «Γ. Καραϊσκάκης» αποτέλεσε την καλύτερη ανταπόδοση για την προσπάθεια και αναγνώριση πως είναι δυνατόν σύντομα να αποδειχθεί πόσο αυτά τα παιδιά αδίκησαν εδώ και 14 μήνες τους εαυτούς τους. Τουλάχιστον απόψε έδωσαν ένα τέλος στο αρνητικό σερί των 13 αγώνων δίχως νίκη και την ελπίδα πως αυτή η προκριματική φάση θα αποδειχθεί μια εφιαλτική παρένθεση.

Με τις επόμενες υποχρεώσεις να αργούν, πλέον η μπάλα βρίσκεται στα... πόδια της ΕΠΟ που οφείλει με την γρήγορη πλήρωση της θέσης του ομοσπονδιακού προπονητή να δείξει πως θα βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση.


Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35’ Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (63’ Τζανετόπουλος), Σάμαρης, Ταχτσίδης, Πέλκας, Μάνταλος (71’ Κονέ), Φορτούνης, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Καπίνο, Βελλίδης, Τζιόλης, Βύντρα, Τοροσίδης, Καρέλης, Αραβίδης, Αθανασιάδης.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Ελεκ, Τζουντζακ (70’ Νάγκι), Νέμεθ, Γκέρα (70’ Καλμαρ), Μπόντε, Λόβρενσικς (61’ Νίκολιτς), Λεάντρο, Γιούχαζ.

Στον πάγκο: Μπογκντάν, Ντιμπουζ, Λανγκ, Βαντσακ, Τόζερ, Οσβαθ, Μάρκβαρτ, Πρίσκιν, Γκούζμικς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πανηγυρίζει και η Ρουμανία!!

Η Ρουμανία είναι η δεύτερη ομάδα που πήρε την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016 από τον όμιλο της Εθνικής, καθώς το εμπόδιο των Νήσων Φερόε ήταν γι’ αυτήν πολύ χαμηλό (3-0). Πρώτη η Βόρεια Ιρλανδία.

Πανηγυρίζει και η Ρουμανία!

Μετά την Βόρεια Ιρλανδία που πήρε την πρόκριση για το Euro 2016 την περασμένη Παρασκευή με τη νίκη επί της Εθνικής ακολούθησε σήμερα η Ρουμανία με το άνετο εκτός έδρας 3-0 επί των Νήσων Φερόε στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Την πρώτη θέση «σφράγισε» η ομάδα του Ονίλ με το 1-1 στη Φινλανδία. Μια δεύτερη ευκαιρία για να παίξει στα τελικά της διοργάνωσης η Ουγγαρία, η οποία πήρε την τρίτη θέση και θα αγωνιστεί στα μπαράζ.

Η 10η αγωνιστική του 6ου ομίλου

Ελλάδα-Ουγγαρία 4-3
(5' Σταφυλλίδης, 57' Ταχτσίδης, 79' Μήτρογλου, 86' Κονέ-26' Λόβρενξιξ, 54', 76' Νέμεθ)

Φινλανδία-Βόρεια Ιρλανδία 1-1
(87' Αγιούρι-31' Κάθκαρτ)

Νησιά Φερόε-Ρουμανία 0-3
(4', 45' Μουντέσκου, 83' Μαξίμ)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
Βόρεια Ιρλανδία 21
Ρουμανία 20
Ουγγαρία 16
Φινλανδία 12
Νησιά Φερόε 6
Ελλάδα 6

Δύο γκολ για τους Ρουμάνους σημείωσε ο Μπουντέσκου, το πρώτο μόλις στο τέταρτο λεπτό με κεφαλιά και στο 45’ με εντυπωσιακό τρόπο, κάνοντας δυνατό σουτ από τα δεξιά. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μαξίμ στο 83ο λεπτό.

Η Βόρεια Ιρλανδία άγγιξε τη νίκη κόντρα στην Φινλανδία, αλλά δεν τη «χάλασε» το γεγονός ότι δεν ήρθε (1-1). Προηγήθηκε στο 31’ με τον Κάθκαρτ να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο Αραγιούρι ισοφάρισε με σουτ στο 87ο λεπτό. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι και με αυτόν τον τρόπο τερμάτισαν στην κορυφή του ομίλου τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανάσμιξαν Δέλλας-Τόζερ!!

Έναν πρώην συμπαίκτη του, τον Ντάνιελ Τόζερ, συνάντησε ο Τραϊανός Δέλλας στο Καραϊσκάκη όπου πήγε για να δει το ματς της Εθνικής με την Ουγγαρία.

Ξανάσμιξαν Δέλλας-Τόζερ
Τότε συμπαίκτες, τώρα ο ένας είναι προπονητής και ο άλλος παραμένει ποδοσφαιριστής.

Ο Τραϊανός Δέλλας πήγε στο Καραϊσκάκη ώστε να παρακολουθήσει το ματς της Εθνικής με την Ουγγαρία για την 10η και τελευταία αγωνιστική της προκριματικής του Euro 2016. Εκεί «έπεσε» πάνω στον μέσο των φιλοξενούμενων Ντάνιελ Τόζερ με τον οποίο συνυπήρξε στην ΑΕΚ από το 2006 έως το 2008.

Ο 30χρονος πλέον χαφ ανήκει από το περασμένο καλοκαίρι στην ΚΠΡ.


inner

inner

inner

Στο φαληρικό γήπεδο είναι και ο συνεργάτης του τεχνικού της Ένωσης, Βασίλης Μπορμπόκης και ο γυμναστής, Δημήτρης Μπορουτζίκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μετά από περίπου δύο χρόνια γκολ εντός έδρας για την Εθνική!!

Κατάρα τέλος! Η Εθνική σκόραρε σε εντός έδρας ματς μετά από περίπου δύο χρόνια.

Μετά από περίπου δύο χρόνια γκολ εντός έδρας για την Εθνική!
Έσπασε η γκαντεμιά; Τέλος στην κατηφόρα; Το σίγουρο είναι ότι σήμερα η Εθνική ομάδα έβαλε τέλος σε ένα κακό σερί το οποίο «έτρεχε» εδώ και περίπου δύο χρόνια!

Ποιο; Να μην πετυχαίνει γκολ στα εντός έδρας παιχνίδια της! Η τελευταία φορά που είχε σκοράρει ήταν στις 15 Νοεμβρίου 2013 το παιχνίδι με την Ρουμανία για τα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, δηλαδή, πριν από περίπου δύο χρόνια!

Από τότε μέχρι και σήμερα με το τέρμα του Σταφυλίδη η Εθνική είχε δώσει έξι παιχνίδια, εκ των οποίων τα δύο φιλικά. Σε κανένα από αυτό δεν είχαμε πανηγυρίσει για ένα τέρμα , αντίθετα, είχαμε δεχθεί εννιά!

 
 
15/11/13 Ελλάδα 3 - 1 Ρουμανία
05/03/14 Ελλάδα 0 - 2 Νότια Κορέα (φιλικό)
07/09/14 Ελλάδα 0 - 1 Ρουμανία
14/10/14 Ελλάδα 0 - 2 Βόρεια Ιρλανδία
14/11/14 Ελλάδα 0 - 1 Νήσοι Φαρόε
18/11/14 Ελλάδα 0 - 2 Σερβία (φιλικό)
04/09/15 Ελλάδα 0 - 1 Φινλανδία  

 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένσταση από την Καβάλα για το ματς με τον Άρη!!

Η Καβάλα κατέθεσε ένσταση μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Άρη, θεωρώντας αντικανονική την παρουσία δύο παικτών των «κίτρινων» που πάντως δεν αγωνίστηκαν.

Ένσταση από την Καβάλα για το ματς με τον Άρη!
Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Άρη στο οποίο ηττήθηκε με 2-1 (αν και προηγήθηκε) κατέθεσε η Καβάλα.

Οι «Αργοναύτες» στέκονται στο γεγονός ότι στον κάθισαν στον πάγκο των φιλοξενούμενων (δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό) τα δύο τελευταία μεταγραφικά του αποκτήματα, Γιάννης Σιδεράκης και Λεωνίδας Κυβελίδης.

Η Καβάλα θεωρεί ότι τα δελτία των δύο ποδοσφαιριστών είναι άκυρα, καθώς δεν έχει δικαίωμα υπογραφής ο Τάσος Οικονόμου.

Πάντως, η τελευταία Γενική Συνέλευση του Άρη διεκόπη και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη απέκτησε δικαίωμα προσωρινής υπογραφής έως ότου ολοκληρωθεί η ΓΣ του συλλόγου.

Επιπλέον, η ΕΠΟ που θα εξετάσει την ένσταση, εξέδωσε τα δελτία των παικτών. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντονής: «13 εκατομμύρια τα χρέη για την χρήση του ΟΑΚΑ»


Τεράστιο το ποσό το οποίο οφείλεται στο ΟΑΚΑ για τη χρήση των εγκαταστάσεων. 13 εκατ. ευρώ όπως τόνισε ο Σταύρος Κοντονής ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση θα εισπράξει τα χρήματα αυτά.

Κοντονής: «13 εκατομμύρια τα χρέη για την χρήση του ΟΑΚΑ»
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 13 εκατομμύρια είναι τα χρέη από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα για τη χρήση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Ο Σταύρος Κοντονής προχώρησε στην αποκάλυψη αυτή ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην μείνει άπραγη σε αυτό.

«Με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίας μου εδώ στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, θα ήθελα να πω ότι για να συνεχίσει αυτός ο χώρος να είναι προσβάσιμος και λειτουργικός κάνουμε ένα μεγάλο αγώνα για να παύσει ένα καθεστώς ασυδοσίας και ιδιότυπης ασυλίας προς κάποιους οι οποίοι μεταχειρίζονται αυτούς τους χώρους χωρίς να καταβάλουν αυτά τα οποία οφείλουν», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού ο οποίος προχώρησε στις δηλώσεις αυτές με αφορμή την παρουσία του στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης για τα παιδιά που διοργάνωσε η ΓΓΑ σε συνεργασία με την ΟΧΕ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

«Η διοίκηση του ΟΑΚΑ αλλά και το υπουργείο αθλητισμού κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να εισπράττονται τα χρήματα τα οποία οφείλουν από επιχειρηματική δραστηριότητα και εταιρίες και φυσικά πρόσωπα. Θα ήθελα να πω ότι παραλάβαμε χρέη στο ΟΑΚΑ 13 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είναι χρήματα του ελληνικού λαού και τα οποία πρέπει να αξιοποιούνται προς όφελος της ελληνικής νεολαίας και του ελληνικού αθλητισμού.

Αυτή η προσπάθεια δεν είναι… αναίμακτη υφιστάμεθα πιέσεις και απειλές παντός τύπου ακριβώς για να κάνουμε ότι κάνανε οι προηγούμενοι: Να κλείνουμε τα μάτια και να αφήνουμε αυτά τα χρέη είτε να παραγράφονται είτε ποτέ να μην διεκδικούνται», ανέφερε και κατέληξε...

«Εμείς θα κάνουμε εκείνο που λέει η συνείδησή μας και το καθήκον μας και σας υποσχόμαστε ότι σεβόμενοι και το τελευταίο ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων θα δώσουμε στο τέλος της τετραετίας ένα καλύτερο ολυμπιακό κέντρο και όσον αφορά τις εγκαταστάσεις τις αθλητικές αλλά όσον αφορά και τις υπόλοιπες που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ούτως ώστε να είναι προσβάσιμο σε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών» τόνισε. *Πηγή: sport-fm.gr*

3D… Γκιστ!!

Άλωσε το κατάμεστο Nick Gallis Hall ο Παναθηναϊκός! Με τον εκπληκτικό Διαμαντίδη να κατευθύνει… τα πάντα και τον Γκιστ να οδηγεί στο… ξέσπασμα, οι πράσινοι επικράτησαν του μαχητικού Άρη με 76-70.

3D… Γκιστ!
Δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά στο τέλος η ποιότητά του… βγήκε στο παρκέ!

Το μεγάλο ματς στο «καμίνι» του Nick Gallis Hall ήταν ντέρμπι ως το 35’, ωστόσο στη συνέχεια ο Άρης έμεινε από δυνάμεις και ο Παναθηναϊκός με δυνατό φίνις ξεκίνησε με νίκη στην Α1 (76-70).

Έβγαλε… μάτια ο Διαμαντίδης με 12 πόντους, 8 ασίστ και πολλή δουλειά στις δύο άκρες του παρκέ, κρατώντας ουσιαστικά όρθιους τους πράσινους όταν βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με διψήφιες διαφορές (στο πρώτο μέρος). Εκπληκτικός ο Γκιστ που έγειρε την πλάστιγγα στο νήμα με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Σβηστά 14 πόντους ο Ραντούλιτσα (που ακόμα δεν είναι έτοιμος), μακριά απ' τον καλό τους εαυτό Πάβλοβιτς-Φελντίν.

Οι κίτρινοι –χωρίς τον Χάγκινς στη σύνθεσή τους- δεν πήραν βοήθεια απ’ τον πάγκο (μόλις 11 πόντους απ' τους παίκτες που ήρθαν από εκεί), έκαναν αρκετά λάθη στο νήμα και λύγισαν.


Το ματς

Με Γουάιτ, Πελεκάνο, ΜακΝιλ, Γουότερς και Κοέν ξεκίνησε ο Άρης, με Καλάθη, Γκιστ, Πάβλοβιτς, Φελντίν και Ραντούλιτσα ο Παναθηναϊκός. Οι δύο τελευταίοι από κάθε ομάδα το πήραν… προσωπικά και οι κίτρινοι προηγήθηκαν 6-5. Ο Πάβλοβιτς έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στο τριφύλλι με 8-6, όμως η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους! Μαζεύοντας το ένα επιθετικό ριμπάουντ πίσω απ’ το άλλο και με τους πράσινους να ‘χουν πρόβλημα ρυθμού μπροστά (και αστοχίας), η ομάδα του Πρίφτη έφτασε και στο +6 (16-10). Ο Τζόρτζεβιτς έριξε στο ματς άρον-άρον Διαμαντίδη, Γιάνκοβιτς και Φώτση, όμως ο Άρης ήταν πολύ εύστοχος απ’ τα 6,75 και ξέφυγε με 11 (24-13)! «3D» και Βλάντο κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό που μείωσε στο… νήμα για το 24-18.

inner

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν αντίδοτο στο «πείσμα» του Άρη, κυρίως λόγω της αστοχίας τους (κακός ο Φελντίν). Έτσι, οι γηπεδούχοι παρέμεναν αφεντικό στο κατάμεστο Nick Gallis Hall με 29-20 και 32-24 μετά από τρίποντο –που ξεσήκωσε- του ΜακΝίλ στο 14’. Ο Εξάστερος –χάρη στις παλιοσειρές- ξύπνησε! Με τους (μαέστρος κι απόψε) Διαμαντίδη και Καλάθη να ευστοχούν σε μεγάλα σουτ απ’ τα 6,75 και την άμυνα να «σφίγγει», οι πράσινοι έτρεξαν σερί 10-2 και ισοφάρισαν σε 34-34! Η αστοχία στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους ήταν το… κάτι άλλο και για τις δύο ομάδες (αρκετές χαμένες βολές), με τους κίτρινους να αντέχουν στην πίεση και μάλιστα να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο +4, 39-35.

inner

Ο Κοέν σήκωσε το Nick Gallis Hall στο… πόδι, ευστοχώντας σε τρίποντο και γράφοντας το 42-35. Με πιεστική άμυνα, με τον Διαμαντίδη να κάνει μεγάλη δουλειά και στις δύο άκρες του παρκέ και τον Γιάνκοβιτς να παραμένει «ζεστός», ο Παναθηναϊκός βρήκε «φάρμακο» και έτρεξε σερί 9-0, ανακτώντας τα ηνία του αγώνα (44-42). Όσο ο Φελντίν και ο Πάβλοβιτς… ήταν εκτός αγώνα επιθετικά (με κακές επιλογές), το τριφύλλι δεν μπορούσε με τίποτα να «ξεφύγει». Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το νέο «νεκρό» διάστημα των πράσινων και με ακόμη ένα τρίποντο –του Τσούπκοβιτς- πήρε προβάδισμα με τέσσερις πόντους, 51-47. Ο Διαμαντίδης ήταν πανταχού-παρών, ο Γκιστ τον «μιμήθηκε» σε μακρινό σουτ και οι πράσινοι με νέο σερί 7-0 στο… νήμα του δεκαλέπτου, μπήκαν σε θέση οδηγού με 54-51!

inner

Ο Φελντίν… αφυπνίστηκε και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά με πέντε πόντους (58-53), όμως και πάλι ο Άρης δεν «μάσησε». Είχε ακόμα -προς στιγμήν- δυνάμεις και ισοφάρισε σε 59-59 στο 33’. Ο Γκιστ πέτυχε ακόμη ένα κρίσιμο καλάθι (και δη τρίποντο) και το τάισμα στον Ραντούλιτσα απέδωσε καρπούς, με το τριφύλλι να ξεφεύγει με 7 (66-59). Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ του τριφυλλιού ήταν… το κάτι άλλο και πετυχαίνοντας έξι συνεχόμενους πόντους, ουσιαστικά κλείδωσε… μόνος του το ροζ φύλλο αγώνα, γράφοντας το 72-63 στο 38’, με τους Θεσσαλονικείς να 'χουν... αδειάσει και να κάνουν αρκετά λάθη. Τυπική διαδικασία το τελευταίο δίλεπτο με τον Άρη να γλιτώνει απ’ τη διψήφια διαφορά και τον Γουάιτ να διαμορφώνει το τελικό 76-70 υπέρ του Παναθηναϊκού!

inner

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 39-35, 51-54, 70-76

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 11(2/2β., 3/3διπ., 1/5τρ.), Τσούπκοβιτς 3(1), Γουάιτ 13(3/4β., 2/4διπ., 2/5τρ.), Γουότερς 14(2/2β., 3/3διπ., 2/3τρ., 4ασ.), Δίπλαρος, Ζάρας 3(1), Κοέν 10(1), Μούρτος 3, Σίμτσακ, ΜακΝίλ 11(4/5β., 2/8διπ., 1/4τρ.).

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 5(9ριμπ.), Ραντούλιτσα 14(2/2β., 6/6διπ.), Φελντέιν 3(1), Διαμαντίδης 12(3/4διπ., 3/4τρ., 4ριμπ., 8ασ.), Γκιστ 17(2/6β., 6/7διπ., 1/1τρ.), Καλάθης 11(1/2β., 2/4διπ., 2/6τρ.), Κούζμιτς 3. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σκέφτεται την αποχώρηση ο Λάφερτι!!

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να αναζητήσει αλλού ποδοσφαιρική στέγη, μακριά από τη Νόριτς,εμφανίστηκε ο Κάιλ Λάφερτι.  
Ο Βορειοιρλανδός επιθετικός, ο οποίος βρίσκεται στα υπ'όψην του Παναθηναϊκού, παραδέχτηκε ότι εφόσον η κατάσταση στη Νόριτς δεν αλλάξει και δεν αρχίσει να παίρνει ματς στα πόδια του, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσει.
«Μου είχε παρουσιαστεί η ευκαιρία να φύγω δανεικός στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, όμως χάλασε. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίσω να σκοράρω με την εθνική μου ομάδα και να πάρω ευκαιρίες στη Νόριτς», ήταν το πρώτο σχόλιο του διεθνούς φορ, που συνέχισε:
«Δεν υπάρχει λόγος να κάθομαι στον πάγκο ή να παίρνω 15λεπτες συμμετοχές όταν ακολουθεί σημαντικό παιχνίδι. Εάν αποφασιστεί ότι ήρθε ο καιρός να φύγω, θα το κάνω».
*Πηγή: England365.gr*

«Η πρόκριση σημαίνει τα πάντα…»

Στον… έβδομο ουρανό βρέθηκε ο Κρις Κόουλμαν με την πρόκριση της Ουαλίας στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας, ο οποίος οδήγησε την εθνική ομάδα στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά με το Μουντιάλ του 1958, έκανε λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και τόνισε πως η ομάδα του δικαιούνταν απόλυτα αυτή τη μεγάλη πρόκριση.
«Η πρόκριση αυτή σημαίνει τα πάντα… Όλοι στην ομάδα είχαμε ονειρευτεί κάτι τέτοιο! Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν αρκετές απογοητεύσεις, όμως δεν τα παρατήσαμε. Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις και το αξίζαμε… Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς νιώθω, είναι απίστευτο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κόουλμαν.
*Πηγή: England365.gr*

Δύο προσθήκες για Μπρίστολ Σίτι!!

Τους δανεισμούς των Έλιοτ Μπένετ και Σάιμον Κοξ ανακοίνωσε η Μπρίστολ Σίτι.
Σε δύο κινήσεις που ενισχύουν αρκετά την μεσοεπιθετική της γραμμή προχώρησε η Μπρίστολ Σίτι.
Οι νεοφώτιστοι της Τσάμπιονσιπ ήρθαν σε συμφωνία με τη Νόριτς για τον 26χρονο πλάγιο χαφ, Έλιοτ Μπένετ, ενώ έδωσαν και τα χέρια με τη Ρέντινγκ για τον 28χρονο επιθετικό, Σάιμον Κοξ.
Αμφότεροι θα βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας του Στιβ Κότεριλ έως τις 3 Ιανουάριου.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει τερματοφύλακα ο Κλοπ!

Η απόκτηση τερματοφύλακα αποτελεί ένα από τα πρώτα «θέλω» του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ, με τον Γερμανό τεχνικό να έχει ήδη στο μυαλό του δύο παίκτες από τη Μπουντεσλίγκα.
Αυτό αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στην Αγγλία, τα οποία μάλιστα αποκαλύπτουν και τους στόχους που έχει θέσει ο νέος προπονητής των «κόκκινων» για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, η οποία στην παρούσα φάση «ανήκει» στον Σιμόν Μινιολέ.
Πρόκειται για τους Λόρις Κάριους της Μάιντς και Μπερντ Λένο της Λεβερκούζεν. Ο πρώτος είναι 22 ετών και έχει συμβόλαιο με την… πρώτη αγάπη του Κλοπ, έως το 2018, ενώ ο δεύτερος είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος και έχει και αυτός συμβόλαιο με τις «ασπιρίνες» για τα επόμενα τρία χρόνια.

*Πηγή: England365.gr*

Ετοιμάζει πρόταση για Ρόμπερτσον η Γουέστ Μπρομ!!

Η Γουέστ Μπρομ αναμένεται να κάνει επίσημη κίνηση για την απόκτηση του Άντι Ρόμπερτσον της Χαλ τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Ο 21χρονος μπακ-χαφ αποτελεί το τελευταίο διάστημα στόχο του Τόνι Πιούλις, ο οποίος θεωρεί πως είναι ο ιδανικός για την αριστερή πτέρυγα της αμυντικής γραμμής των «baggies».
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα στην Αγγλία, οι άνθρωποι της Γουέστ Μπρομ είναι έτοιμοι να κινηθούν για την απόκτησή του, ετοιμάζοντας ήδη την πρόταση που θα καταθέσουν στις «τίγρεις» με την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.
Η Χαλ έκανε δικό της το περασμένο καλοκαίρι τον Ρόμπερτσον από τη Νταντί Γιουνάιτεντ έναντι 2,5 εκατομμυρίων λιρών. Ο νεαρός Σκωτσέζος έχει συμβόλαιο έως το 2017, με την προοπτική επέκτασης για ακόμα ένα χρόνο.
*Πηγή: England365.gr*

Αγωνία για Κρουλ στη Νιούκαστλ!!

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι άνθρωποι της Νιούκαστλ, περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Τιμ Κρουλ.
Ο Ολλανδός τερματοφύλακας τραυματίστηκε στο γόνατο στην αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της χώρας του με το Καζακστάν και η φωτογραφικός φακός τον «έπιασε» μάλιστα να αποχωρεί με πατερίτσες μετά το τέλος του ματς.
Πλέον η αγωνία στο στρατόπεδο της Νιούκαστλ είναι μεγάλη, με τον Στιβ ΜακΚλάρεν και τους συνεργάτες του να περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ώστε να μάθουν για πόσο καιρό θα αναγκαστούν οι «καρακάξες» να πορευθούν χωρίς τη βασική τους επιλογή για το τέρμα, την ώρα που και ο «νούμερο-δύο» γκολκίπερ, Καρκ Ντάρλοου, βρίσκεται στα «πιτς» με πρόβλημα στο πόδι.
*Πηγή: England365.gr*

Υπό πίεση ο Σέργουντ!!

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται ο Τιμ Σέργουντ στην Άστον Βίλα.
Ο 46χρονος τεχνικός, ο οποίος ανέλαβε τους «χωριάτες» τον περασμένο Φεβρουάριο, βλέπει την ομάδα του να έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα τη σεζόν.
Με μόλις μία νίκη μετά από τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, η Βίλα βρίσκεται στην ουραγό τριάδα της Πρέμιερ Λιγκ και οι τελευταίες αποτυχίες έχουν φέρει τον Σέργουντ με την πλάτη στον τοίχο.
Σημερινό (11/10) δημοσίευμα της «Mirror» αναφέρει μάλιστα πως η υπομονή της διοίκησης έχει φτάσει σε τόσο οριακό σημείο, που τα δύο επόμενα ματς πρωταθλήματος, με Τσέλσι (εκτός) και κυρίως αυτό με τη Σουόνσι στις 24/10, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του Άγγλου στον πάγκο της ομάδας…
*Πηγή: England365.gr*

Μπέιλ: «Η καλύτερη… ήττα της ζωής μου»!

Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο Γκάρεθ Μπέιλ με την πρόκριση της Ουαλίας στην τελική φάση του Euro 2016.
Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν ηττήθηκε 2-0 από τη Βοσνία το βράδυ του Σαββάτου, αλλά την ίδια ώρα η Κύπρος έκανε την έκπληξη κόντρα στο Ισραήλ (2-1 εκτός)  και έστειλε την παρέα του Μπέιλ στα τελικά της Γαλλίας!
«Αυτή ήταν πιθανότατα η καλύτερη ήττα της ζωής μου! Η πρόκριση σε ένα μεγάλο τουρνουά αποτελούσε ένα όνειρο για εμένα και πλέον το πετύχαμε. Όπως μπορείτε να δείτε όλοι είναι ενθουσιασμένοι. Από μικρό παιδί είχα σαν στόχο να αγωνιστώ στην τελική φάση μιας σημαντικής διοργάνωσης» ήταν τα λόγια του Μπέιλ, που δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την πρώτη παρουσία της Ουαλίας σε ένα μεγάλο τουρνουά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958.
*Πηγή: England365.gr*

Ασύλληπτος και πρώτος ο Μπέιλ!!

Στη Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να γκρινιάζουν, τελευταία να τον αφήνουν στον πάγκο, όμως στην Ουαλία ο Γκάρεθ Μπέιλ παραμένει… βασιλιάς! Μην ψάχνεται, λοιπόν, να βρείτε τον κορυφαίο της προκριματικής φάσης του Euro. Αυτός είναι και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν!  
Δεν ανήκει στους ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν ως αγγαρεία τις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ούτε βαδίζει σε ρηχά νερά όπως άλλοι συνάδελφοί του σταρ (στους συλλόγους).
Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι αυτό που λέμε άοκνος εργάτης, πάντα πιστός στην εθνική, με πολλά… άντερα! Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο άνθρωπος κουβαλά… τόνους πίεσης από την αρχή της σεζόν στη Ρεάλ και παρόλα αυτά δείχνει πυγμή, δύναμη κάθε φορά που αγωνίζεται με το εθνόσημο. Δεν το καταφέρνουν πολλοί…
Χθες (10/10), η Ουαλία εξασφάλισε την παρουσία της στα τελικά του Euro. Σήμερα, ήρθε η ώρα να απονεμηθούν τα εύσημα στον μεγάλο πρωταγωνιστή της. Ο πρώην άσος της Τότεναμ ήταν η αρχή, η μέση και το τέλος. Όλα περνούσαν από τα πόδια του, ήταν ο άνθρωπος των εύκολων και δύσκολων αποστολών, εκείνος που με μια του κίνηση έδινε στην ομάδα τη λύση που απεγνωσμένα ζητούσε.
Μην μακρηγορούμε. Η συνεισφορά του Μπέιλ, γκολ και ασίστ, χάρισε στους Ουαλούς 11 ολόκληρους βαθμούς κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης. Κρίσιμα τέρματα (6), καίρια σερβιρίσματα (2) και κάπως έτσι τους έδειξε το δρόμο για τη Γαλλία. Σημειωτέον! Κανείς άλλος παίκτης των προκριματικών δεν χάρισε τόσους πόντους στην εθνική του ομάδα. Πολύ απλά, Γκάρεθ Μπέιλ ο κορυφαίος…
*Πηγή: England365.gr*

Ένταση με τους Ούγγρους οπαδούς στο Καραϊσκάκη!!

Η άφιξη των Ούγγρων οπαδών στο φαληρικό γήπεδο ήταν... επεισοδιακή. Αρκετή ένταση κατά την παρουσία τους έξω από το Καραϊσκάκη.
Λίγο μετά τις 16.00 οι Ούγγροι οπαδοί άρχισαν σιγά σιγά να κατευθύνονται προς το φαληρικό γήπεδο. Και ενώ υπήρξε και κόσμος που μπήκε σε τρένο και μετρό δίχως να δημιουργηθεί πρόβλημα (σ.σ. το αρχικό πλάνο ήταν να μεταφερθούν με λεωφορεία από το Καλλιμάρμαρο) ξαφνικά λίγο πριν τις 17.00 και κατά την άφιξη ενός βασικού όγκου του κόσμου των Ούγγρων στο γήπεδο προκλήθηκε ένταση και η αστυνομία υποχρεώθηκε σε χρήση κρότου λάμψης.
 
Η ένταση και η επεισοδιακή κατάσταση με τους Ούγγρους κράτησε για αρκετά λεπτά... Αρχικά πάντως οι Ούγγροι είχαν ξεκινήσει για το γήπεδο με τραγούδια, φωνές, συνθήματα και χειροκροτήματα για την ομάδα τους...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι αριθμοί του Κατσουράνη με Εθνική!!

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Κώστα Κατσουράνη έκανε η ΕΠΟ μετά την αποχώρησή του. Διαβάστε για τους αριθμούς του στην Εθνική.
Με τον τίτλο 'Όλα έχουν ένα τέλος...' η ΕΠΟ έφτιαξε στο βιβλιαράκι της για το ματς με την Ουγγαρία ένα δισέλιδο αφιέρωμα για τον Κώστα Κατσουράνη. Αξίζει να σταθεί κανείς στους αριθμούς τους με την Ελλάδα.
ADVERTISEMENT
- Έπαιξε συνολικά σε 116 αγώνες, εκ των οποίων 73 επίσημοι και 43 φιλικοί.
- Είναι 3ος σε συμμετοχές πίσω από τους Γιώργο Καραγκούνη και Θοδωρή Ζαγοράκη.
- Κατέγραψε έξι ματς σε τελική φάση Μουντιάλ και 13 σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
- Συμμετείχε σε 59 νίκες, 29 ισοπαλίες και 28 ήττες.
- Έχει βάλει στο σύνολο 10 γκολ.
- Είναι 13ος στους κορυφαίους σκόρερ μαζί με Αλέκο Αλεξανδρή.
- Έχει δεχθεί κίτρινη κάρτα 22 φορές και σε δύο περιπτώσεις έχει αποβληθεί.
- Έκανε την πιο 'γεμάτη' σεζόν του το 2004 με 15 αγώνες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μεταγραφές; Ποτέ πάνω από τέσσερις!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του στο gazzetta απαντήσεις για τους παίκτες που παίζουν η, δεν παίζουν με τον Μάρκο Σίλβα.
Στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού, τα μισά είναι νέα πρόσωπα. Μιλάμε για 15 παίκτες σε ένα σύνολο 31.
ADVERTISEMENT
Οι Καπίνο, Ντα Κόστα, Γούτας, Τζανδάρης, Ζντιέλαρ, Καμπιάσο, Κολοβός, Πάρντο, Σεμπά, Ερνάνι, Φινμπόγκασον, Ιντέγε, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μπεν!
Πως το διαχειρίζεται το πράγμα ο προπονητής; Έχουμε ήδη οκτώ επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού, άρα υπάρχει ένα δείγμα.
Για όποιον λοιπόν δεν το έχει προσέξει, ο Μάρκο Σίλβα ποτέ δεν φτιάχνει ενδεκάδα με πάνω από τέσσερις καινούργιους! Ενιοτε, παίζει και με μόνο δύο!
Σαφέστατα κι είναι θέμα στρατηγικής επιλογής του Πορτογάλου. Ξέρει ότι δεν μπορεί μέσα σε ενάμιση μήνα να φτιάξει μία συμπαγή και δεμένη ομάδα, βάζοντας πάρα πολλούς νέους παίκτες.
Έτσι έχει αποφασίσει να έχει ως στήριγμα την περσινή ομάδα (Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Κασάμι, Φορτούνη, Τσόρι, Ντουρμάζ) και να πλαισιώνει αυτό το γκρουπ παικτών, με δύο, τρεις, μάξιμουμ τέσσερις από τις μεταγραφές, από ένα άλλο γκρουπ παικτών: Ιντέγε, Πάρντο και Ντα Κόστα, Καμπιάσο, Σεμπά, Φινμπόγκασον.
Με αυτό τον τρόπο ο Μάρκο προσπαθεί να φτιάξει μία ομάδα με όσο το δυνατόν καλύτερη χημεία, από αυτή την 18άδα (12+6), που ουσιαστικά είναι 17άδα, καθώς ο Μπουχαλάκης έχει να παίξει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Κι ακόμη κι ο Φινμπόγκασον, βασικός σε 11άδα έχει να παίξει από τότε, από το 3-0 με τον Πανιώνιο.
Ο στόχος είναι προς το παρόν να έχει μία «ομάδα» όχι πάρα πολλών παικτών, αλλά ίσα ίσα όσο το δυνατό λιγότερων, από την οποία θα του προκύπτει κάθε φορά η 11άδα. Ουσιαστικά, στα εφτά παιχνίδια μετά την πρεμιέρα, έχει βάλει βασικούς 16 παίκτες. Κι ο άνθρωπος κινείται με σωστή ποδοσφαιρική σκέψη. Ξέρει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να φτιάχνει ομάδα, παίρνοντας όμως και αποτελέσματα. Ξέρει ότι έχει την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ. Άρα, οφείλει να εμφανίζει ένα Ολυμπιακό με όσο το δυνατόν καλύτερη συνοχή και μεγαλύτερη ομοιογένεια.
Δεν γίνεται αλλιώς. Μειώνει την δεξαμενή από την οποία παίρνει παίκτες για την ενδεκάδα κι από εκεί και πέρα, σταδιακά κι όσο η ομάδα «δένει» θα δίνει ευκαιρίες και σε άλλους. Περιμένει π.χ. για την ευκαιρία του να παίξει βασικός ο Ερνάνι. Ο ίδιος τον έφερε. Επίμονα! Όμως, αφού τον βλέπει ανέτοιμο, τον βάζει μόνο ως αλλαγή-και αν. Είναι σωστός!
Και να καταλήξω κάπου.
Ένα, η βάση του Ολυμπιακού λοιπόν κατά τον νέο προπονητή είναι η περσινή ομάδα. Άρα, αποδεικνύεται ίσως η καλύτερη…μεταγραφή, η επιλογή της διοίκησης να μην πουλήσει κανένα παίκτη το καλοκαίρι.
Δύο, η στρατηγική του Μάρκο επί των μεταγραφών, εξηγεί και απαντάει στο ερώτημα πολλών Ολυμπιακών γιατί ακόμη δεν έχουν παίξει οι Πουλίδο, Γιαννιώτας, Τζανδάρης, Κολοβός, Ζντιέλαρ, Γούτας, Μπεν και γιατί δεν έχουν παίξει πολύ κι οι Φινμπόγκασον, Ερνάνι.
Πολύ απλά, ο προπονητής θα έκανε λάθος αν επιχειρούσε να βάλει κι άλλο φρέσκο αίμα στη βασική ενδεκάδα σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Έχει ακόμη πολύ δρόμο. Και στο κάτω κάτω, όπως το πάει του βγαίνει!
Μόνο την Μπάγερν δεν έχει νικήσει!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ενδεκάδα της Εθνικής!!

Με πολλά διαφορετικά πρόσωπα, σε σχέση με την ενδεκάδα στο Μπέλφαστ, θα παραταχθεί απέναντι στην Ουγγαρία η Εθνική, στο κύκνειο άσμα της στα προκριματικά του Euro. Δείτε τις επιλογές του Τσάνα.

Η ενδεκάδα της Εθνικής
Με έξι διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία παρατάσσεται απόψε απέναντι στην Ουγγαρία η Εθνική μας, στο αντίο και στο τέλος του... μαρτυρίου στα προκριματικά του Euro.

Κάτω απ' την εστία θα 'ναι ο Καρνέζης, δεξί μπακ ο Κίτσιου (αντί Τοροσίδη), αριστερό ο Σταφυλίδης (αντί Χολέμπας), δίδυμο στο κέντρο της άμυνας διατηρούνται οι Παπασταθόπουλος και Μόρας.

Στα χαφ η δυάδα θα αποτελείται από τους Ταχτσίδη (αντί Τζιόλη) και Σάμαρη, με τριάδα μπροστά τους Μάνταλο (αντί Κονέ), Φορτούνη (αντί Αραβίδη) και Πέλκα (αντί Καρέλη). Μοναδικός προωθημένος ο Μήτρογλου.

Η αρχική σύνθεση: Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μάνταλος, Πέλκας, Φορτούνης, Μήτρογλου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ψυχρολουσία για Παναχαϊκή!!

Με το… καλημέρα ήρθε η ψυχρολουσία για την Παναχαϊκή, με την Αναγέννηση Καρδίτσας να επικρατεί με «buzzer beater» και να παίρνει την πρώτη φετινή νίκη. Επεισοδιακό μπλόκο στο Ηράκλειο για Λαμία.

Ψυχρολουσία για Παναχαϊκή
Στραβά ξεκίνησε η φετινή πορεία της Παναχαϊκής στη Football League, με την Αναγέννηση Καρδίτσας να επικρατεί στην εκπνοή, στο ματς της τρίτης αγωνιστικής.

Οι Καρδιτσιώτες πήραν το πρώτο τους φετινό τρίποντο με γκολ του Μοσχάκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και στέρησαν απ’ τους Πατρινούς την ευκαιρία να ξεκινήσουν θετικά την πορεία τους.

Την δεύτερη σερί νίκη τους πανηγύρισαν τα Τρίκαλα, που δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν 2-0 της Καλλιθέας, ενώ μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι με δύο αποβολές και ισάριθμα γκολ ο Εργοτέλης πήρε στο 87’ το «Χ» (1-1) από τη Λαμία.

Στις Σέρρες πανηγύρισε την πρώτη του νίκη για φέτος ο Αγροτικός Αστέρας ο οποίος επικράτησε 2-1 του Πανσερραϊκού, την ώρα που Ζάκυνθος κι Κισσαμικός έμειναν στο 0-0.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 9/10

Πανελευσινιακός-Κέρκυρα 1-3
(88' Μπλάνκο - 30', 34', 72' Ντουαλά)

Σάββατο, 10/10

Παναιγιάλειος-ΑΕΛ 0-1
(19’ Λαμπρόπουλος)

Κυριακή, 11/10 (16:00)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναχαϊκή 1-0
(90+2’ Μοσχάκης)

Εργοτέλης-Λαμία 1-1
(87’ Παμλίδης – 10’ Κοντέον)

Τρίκαλα-Καλλιθέα 2-0
(28’ Ριζογιάννης – 50’ Στεβάνοβιτς)

Πανσερραϊκός-Αγροτικός Αστέρας 1-2
(63’ Φουρτάδο – 37’ Γέσιτς, 47’ Βελλίνης)

Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά 1-0
(78’ Δεπέτρης)
Ζάκυνθος-Κισσαμικός 0-0

Δευτέρα, 12/10

Απόλλων Σμύρνης-Αχαρναϊκός (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Παρασκευή, 16/10

Αγροτικός Αστέρας-Ζάκυνθος (17:00)

Σάββατο, 17/10

Λάρισα-Εργοτέλης (17:00)

Κυριακή, 18/10 (17:00)

Παναιγιάλειος-Πανελευσινιακός
Κέρκυρα-Αναγέννηση Καρδίτσας
Παναχαϊκή-Τρίκαλα

Δευτέρα, 19/10 (17:00)

Λαμία-Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα-Πανσερραϊκός
Αχαρναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου
Χανιά-Κισσαμικός
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παλικ-Άρη!!

Μεγάλη νίκη σημείωσε ο Άρης, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα… αποδυτήρια στο ντέρμπι με την Καβάλα, με προσπάθεια διαρκείας έφθασε στην ανατροπή (2-1), παίζοντας σε... βούρκο.

Παλικ-Άρη
Νίκη που του δίνει σημαντικό κέρδος από βαθμολογικής άποψης (επικράτησε του μεγάλου του αντίπαλου στον όμιλο), αλλά και που θα του δώσει ψυχολογική τόνωση πήρε ο Άρης στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής και έκανε το «δύο στα δύο».

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου βρέθηκε να χάνει μόλις στο 3ο λεπτό στο εκτός έδρας ματς με την Καβάλα χάρη σε τέρμα του Μπρατσιάνι μετά από σέντρα του Παππά.

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν απολύτως την αναμέτρηση και έχασαν αρκετές ευκαιρίες και η ισοφάριση ήρθε στο 62ο λεπτό με τον Εντουλού να κάνει τη σέντρα και τον Καπνίδη να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 83ο λεπτό.

Τάτος, Ντούνης και Καζναφέρης συνεργάστηκαν πολύ καλά και ύστερα από σουτ του τελευταίου έδιωξε με γροθιές ο Αθανασιάδης, αλλά ο Πόι πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, κάνοντας το 2-1.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος επιβαρύνθηκε αρκετά από την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε το πρωί.



1ος Όμιλος
Απόλλων Κρύας Βρύσης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-3
Καβάλα – Άρης 1-2
Εορδαϊκός – Εθνικός Γαζώρου 1-1
Καμπανιακός – Κοζάνη 3-0
Εθνικός Αγιονερίου – Έβρος Σουφλίου 1-0
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Απόλλων 1926 1-0
Λαγκαδά ΑΠΕ – Δόξα Δράμας 1-2
Θύελλα Φιλώτας – Νέστος Χρυσούπολης 0-2
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μήνυμα από Γκιρτζίκη για την Εθνική με εμπιστοσύνη στους παίκτες!!

«Ένας κύκλος κλείνει, ένας άλλος ανοίγει», αναφέρει ο Γ. Γκιρτζίκης, σχολιάζοντας την κάκιστη πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Euro και δείχνοντας παράλληλα την πίστη του στους παίκτες της.

Μήνυμα από Γκιρτζίκη για την Εθνική με εμπιστοσύνη στους παίκτες!
Στο match programme του Ελλάδα-Ουγγαρία στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro 2016 φιλοξενείται μήνυμα του Γιώργου Γκιρτζίκη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρεται στην πικρή γεύση που άφησε η πορεία της Εθνικής, η οποία οδήγησε στην τελευταία θέση στο γκρουπ της. «Ενώ όμως κλείνει ένας κύκλος ανοίγει ένας άλλος», τονίζει ενόψει και της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ 2018.

«Έχουμε δύο από τα βασικότερα συστατικά που χρειαζόμαστε για αυτόν τον σκοπό:

Πρώτον παίκτες με ικανότητες που διακρίνονται με τους συλλόγους τους και οι οποίοι πάντοτε ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Εθνικής ομάδας.

Δεύτερον την αγάπη ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στην Εθνική ομάδα τόσο στις επιτυχίες όσο και στις δύσκολες στιγμές
», σχολιάζει ο κύριος Γκιρτζίκης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει

Φίλες και φίλοι,

Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σας καλωσορίζω στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' και σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας στο σημερινό παιχνίδι με την Ουγγαρία, το οποίο είναι το τελευταίο της προκριματικής φάσης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Δυστυχώς η Εθνική μας, ύστερα από μία σειρά προκρίσεων και επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, αυτήν την φορά δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πρόκριση για την τελική φάση της Γαλλίας. Αυτή η προκριματική φάση λοιπόν μας αφήνει μία πικρή γεύση, καθώς δεν κατορθώσαμε να βρούμε τον δρόμο προς τις επιτυχίες παρά τις αλλαγές που χρειάστηκε να γίνουν.

Ενώ όμως κλείνει ένας κύκλος ανοίγει ένας άλλος. Η επόμενη μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και εκεί πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι και ισχυροί, προκειμένου να βρεθούμε μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αφήνουμε επομένως πίσω μας αυτά τα παιχνίδια κρατώντας τα λάθη που έγιναν ως διδάγματα και ως θετικά τους νέους παίκτες που για πρώτη φορά αγωνίστηκαν με την Εθνική.

Έχουμε δύο από τα βασικότερα συστατικά που χρειαζόμαστε για αυτόν τον σκοπό:

Πρώτον παίκτες με ικανότητες που διακρίνονται με τους συλλόγους τους και οι οποίοι πάντοτε ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Εθνικής ομάδας.

Δεύτερον την αγάπη ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στην Εθνική ομάδα τόσο στις επιτυχίες όσο και στις δύσκολες στιγμές.

Η Εθνική Ελλάδας έχει γράψει λαμπρή ιστορία στο διεθνές στερέωμα. Και οφείλει να την τιμά σε κάθε αγώνα της. Το βιβλίο της ιστορίας της Εθνικής έχει πολλές σελίδες ακόμη για να γεμίσουν με λαμπρές επιτυχίες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Γκάλης έκανε το τζάμπολ στο Άρης-ΠΑΟ!! (pics)

Φοβερή ατμόσφαιρα στο Nick Gallis Hall! Στο κατάμεστο κλειστό, ο θεός του ελληνικού μπάσκετ, Νικ Γκάλης έκανε το τζάμπολ στο ματς του Άρη με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γκάλης έκανε το τζάμπολ στο Άρης-ΠΑΟ! (pics)
Την ελάχιστη τιμή που αρμόζει στο μεγαλείο του γνώρισε ακόμα μια φορά ο Νικ Γκάλης. Ο θεός του ελληνικού μπάσκετ βρέθηκε στο κέντρο του... δικού του γηπέδου, Nick Gallis Hall και έκανε το τζάμπολ στο ματς του Άρη με τον Παναθηναϊκό.

Όπως είναι φυσικό ακολούθησε μεγάλη αποθέωση απ' τον κόσμο των κίτρινων στις εξέδρες, που έχει κάνει sold out στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν και υποκλίθηκε εκ νέου στον τεράστιο παλαίμαχο παικταρά!

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκησε τον Πατ και περιμένει τον Νικ ο Μπαρτζώκας!!

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Μπαρτζώκα νίκησε εύκολα, 99-64, την Αστάνα του Πατ Καλάθη και περιμένει την Παρασκευή τον Παναθηναϊκό του αδερφού του, Νικ.

Νίκησε τον Πατ και περιμένει τον Νικ ο Μπαρτζώκας
Την πρώτη της νίκη στη VTB League πήρε η Λοκομοτίβ Κουμπάν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε εύκολο έργο στο Κράσνονταρ απέναντι στην Αστάνα του Πατ Καλάθη, την οποία και συνέτριψε με 99-64.

Για τους γηπεδούχους, που την Παρασκευή υποδέχονται τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, ο Μάλκολμ Ντιλέινι είχε 19 πόντους, από 17 πρόσθεσαν Κλαβέρ και Ζούμπκοφ, ενώ 15 είχε ο Σίνγκλετον.

Χέιζ με 17 και Κέινερ-Μέντλεϊ με 14 ξεχώρισαν από την Αστάνα, ενώ ο Πατ Καλάθης είχε 4 πόντους (1/2 βολές, 1/1 τρίποντο, 0/4 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 λάθη σε 18 λεπτά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φέργκιουσον: «Γι’ αυτό απέρριψα τον Σίλβα»

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να μην ασχοληθεί με την περίπτωση του Νταβίντ Σίλβα με αποτέλεσμα ο Ισπανός να καταλήξει στη Σίτι εξήγησε σε συνέντευξή του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Φέργκιουσον: «Γι’ αυτό απέρριψα τον Σίλβα»
Όσες συνεντεύξεις δεν είχε παραχωρήσει τόσα χρόνια στην καριέρα του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αναγκάζεται να τις δώσει τώρα για τις ανάγκες της προώθησης του νέου του βιβλίου, με τον Σκοτσέζο να συνεχίζει τις ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις που αφορούν το παρελθόν.

Ο παλαίμαχος τεχνικός ρωτήθηκε για το λόγο για τον οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με την περίπτωση του Νταβίντ Σίλβα, αφήνοντάς τον ουσιαστικά να μετακομίσει στη συμπολίτισσα Σίτι και να αποτελέσει έναν εκ των ηγετών των «σίτιζενς».

«Παρακολουθήσαμε πολλές φορές τον Σίλβα όταν ήταν στη Βαλένθια. Κι οι άλλοι παίκτες που είχαν ανάλογου στυλ έπαιζαν στη θέση
"10". Το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε με αυτό, ήταν ότι πρέπει να είσαι πάρα-πάρα πολύ καλός για να παίξεις εκεί, γιατί δεν είχαν καθόλου αμυντικά καθήκοντα.

Έτσι, αν θες να είσαι πραγματικά επιτυχημένος, πρέπει όλοι να δουλεύουν. Έτσι, είχα δυσκολία με την αμυντική προσήλωση του Σίλβα», δήλωσε ο Σκοτσέζος δείχνοντας ότι ήθελε έναν πιο πλήρη και κυρίως πιο εργατικό ποδοσφαιριστή για τη συγκεκριμένη θέση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αν το έβαζε ο Μέσι…!! (video)

Σίγουρα δεν είναι ο Μέσι και μάλλον δεν θα γίνει και ποτέ. Όμως, ο Κέβιν φαν Φέεν της Σκάνθορπ πέτυχε ένα γκολ που κάθε παίκτης στον κόσμο θα ήθελε να είχε βάλει.

Αν το έβαζε ο Μέσι… (video)
Όταν κάποια στιγμή ο Κέβιν φαν Φέεν κρεμάσει τα παπούτσια του δεν θα έχει παλμαρέ αντίστοιχο του Ρονάλντο, του Μέσι ή άλλων αντίστοιχου επιπέδου και βeληνεκούς αστέρων.

Θα έχει, όμως, να διηγείται με καμάρι πως ένα απόγευμα την περίοδο που έπαιζε για λογαριασμό της Σκάνθορπ «χάζεψε» την άμυνα της Όλνταμ και τελείωσε τη φάση με κινήσεις και χάρη πραγματικά «μεγάλου παίκτου», όπως μπορείτε να διαπιστώσετε μετά το 1.42 του παρακάτω βίντεο.

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξάστερος Νόλε!!

Σε Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να μετονομαστεί το China Open! Ο Νόλε έστησε και φέτος πάρτι στην Κίνα, επικρατώντας εύκολα 2-0 σετ του Ράφα Ναδάλ και κατακτώντας για έκτη φορά το τουρνουά.

Εξάστερος Νόλε!
Του ανήκει η… Κίνα! Για ακόμα μια χρονιά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε επίδειξη δύναμης στο China Open, φτάνοντας στον έκτο του τίτλο στη διοργάνωση και τέταρτο συνεχόμενο!

Με όπλο τα καλά του χτυπήματα (23 winners έναντι 7) ο Σέρβος, νούμερο ένα στον κόσμο, δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ και με δύο μπρέικ σε κάθε σετ, έφτασε στο «αρχοντικό» 2-0 (6-2, 6-2), που του χάρισε και τον τίτλο.

Ενδεικτικό της… πλάκας που κάνει ο Νόλε κάθε χρόνο στην κινεζική πρωτεύουσα είναι το ότι έφτασε τις 29(!) συνεχόμενες νίκες στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Παράλληλα, ο… μόνιμα άχαστος στην Ασία επιβεβαίωσε την εξαιρετική φετινή του κατάσταση, όπου δεν σταματά να σηκώνει τρόπαια. Κι όλα αυτά την ώρα που ο Ισπανός (έχει πέσει στο νούμερο οκτώ) δείχνει πως πολύ δύσκολα θα επανέλθει στα… γνωστά του στάνταρ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό των προηγούμενων χρόνων. *Πηγή: sport-fm.gr*

DJ-οπαδός της Λίβερπουλ έβαλε το «You ‘ll never walk alone» στο «Ολντ Τράφορντ»!! (video)


Τον ορισμό του οπαδικού σαμποτάζ έκανε ο DJ Spoony! Ως οπαδός της Λίβερπουλ, εκμεταλλεύτηκε ότι έπαιζε μουσική σε αγώνα ράγκμπι κι εξαγρίωσε το «Ολντ Τράφορντ» βάζοντας το «You ‘ll never walk alone»!

DJ-οπαδός της Λίβερπουλ έβαλε το «You ‘ll never walk alone» στο «Ολντ Τράφορντ»! (video)

Σκέψου σε ματς στο «Καραϊσκάκη» ν’ ακουστεί το «σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος…»

Τώρα που το σκέφτηκες (κι αν είσαι φίλος του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού ανατρίχιασες και μόνο στην ιδέα) μπορείς να νιώσεις λίγο όσους βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ολντ Τράφορντ».

Κι εκεί που περίμεναν να παρακολουθήσουν αγώνα ράγκμπι ανάμεσα στους Leeds Rhinos και τους Wigan Warriors, άκουσαν το… ανήκουστο!

Γιατί ο DJ Spoony που είχε αναλάβει να παίζει μουσική (κι είναι γνωστός οπαδός της Λίβερπουλ) δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Και με μια πρωτοβουλία που σε άλλη χώρα θα μπορούσε να ‘ναι… θανάσιμη, έβαλε το «You ‘ll never walk alone» ν’ αντηχήσει στο «Ολντ Τράφορντ»!


 
 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σούπερ Λαμποράλ, σούπερ Μπουρούσης!!

Με εξαιρετική εμφάνιση του Μπουρούση, η Λαμποράλ Κούτσα σάρωσε την Εστουντιάντες με 85-58 στην πρεμιέρα της ACB. Νίκη στο νήμα για Μάλαγα επί της Μούρθια του Κατσικάρη.

Σούπερ Λαμποράλ, σούπερ Μπουρούσης
Εντυπωσιακό ποδαρικό στην ACB έκανε η Λαμποράλ Κούτσα. Η εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα συνέτριψε με 85-58 την Εστουντιάντες στη Μαδρίτη με τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει εξαιρετική εμφάνιση. Σε 24:25 είχε 13 πόντους (5/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα. Ο Φαμπιάν Κοζέρ με 19 και ο Μάικ Τζέιμς με 17 πόντους βοήθησαν επίσης πολύ.

Η Μάλαγα με καλάθι του Φραν Βάσκεθ 2’’ πριν το τέλος πέρασε με 60-58 από την έδρα της Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη, ενώ η Ομπραντόιρο διάσυρε 88-53 τη Σεβίλλη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 10/10

Γκραν Κανάρια-Χιπουσκόα 97-64
Φουενλαμπράδα-Μανρέσα 78-60
Μπανταλόνα-Τενερίφη 83-75

Κυριακή 11/10
Εστουντιάντες-Λαμποράλ Κούτσα 58-85
Μούρθια-Μάλαγα 58-60
Ομπραντόιρο-Σεβίλλη 88-53
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια (19.00)
Ανδόρα-Μπιλμπάο (20.00)
Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα (20.30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Και πώς να το χάσει ο Χάμιλτον;

Αγκαλιά με το τρίτο πρωτάθλημα στην καριέρα του είναι ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς εκμεταλλευόμενος το σπασμένο πεντάλ που υποχρέωσε σε εγκατάλειψη τον Νίκο Ρόσμπεργκ θριάμβευσε στο ρωσικό Grand Prix.

Και πώς να το χάσει ο Χάμιλτον;

Ο Γερμανός είχε τον έλεγχο του αγώνα στην εκκίνηση, αλλά μια βλάβη στο πεντάλ της επιτάχυνσης τον έθεσε νοκ άουτ στον όγδοο γύρο επιτρέποντας στον Χάμιλτον να πάρει δια περιπάτου την 42η νίκη στην καριέρα του και ένατη φετινή, που τον φέρνει αγκαλιά με το τρίτο του πρωτάθλημα μετά από αυτά του 2008 και του 2014.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari πήρε εύκολα τη δεύτερη θέση (ξεπερνώντας στη βαθμολογία του πρωταθλήματος τον Ρόσμπεργκ), ενώ μετά από σκληρή μάχη μεταξύ Σέρχιο Πέρες (Force India) και Βαλτέρι Μπότας (Williams) ο πρώτος ανέβηκε στο πόντιουμ. Κι αυτό γιατί ο Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari) επιτέθηκε σε λάθος στιγμή στον Μπότας, με αποτέλεσμα να υπάρξει επαφή και να βγάλει εκτός αγώνα τον τελευταίο. «Τι στο διάολο έκανε;», διερωτήθηκε ο Μπότας μέσω team radio...

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο Τέξας.

Ο αγώνας…

Η εκκίνηση προμήνυε τι επρόκειτο να ακολουθήσει, καθώς σε αυτή Έρικσον και Χούλκενμπεργκ είχαν επαφή, με αποτέλεσμα η Sauber και η Force India αντιστοίχως να τεθούν εκτός αγώνα.

Ακολούθησε το πρόβλημα του Ρόσμπεργκ στο πεντάλ επιτάχυνσης, που ανέτρεψε τα δεδομένα στον αγώνα και φέρνει τον Χάμιλτον αγκαλιά με τον τίτλο, αλλά υπήρχε και συνέχεια.

Στον 13ο γύρο ο Γκροζάν κατέληξε με τη Lotus του στις μπαριέρες με αρκετή ταχύτητα και επιστρατεύτηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας μετά την κόκκινη σημαία που υψώθηκε στην πίστα.

Λίγους γύρους πριν το φινάλε ο Κάρλος Σάινθ στάθηκε ξανά άτυχος, αφού ένα πρόβλημα στα φρένα είχε σαν συνέπεια να φύγει εκτός πίστας και να μπει τέλος στον αγώνα του, τη στιγμή που έδειχνε ικανός να πάρει θέση στη δεκάδα μια μέρα μετά το σοβαρό του ατύχημα στον τρίτο γύρο ελεύθερων δοκιμών.

Στον 50ο γύρο εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα και ο Ρικιάρντο, που ήταν πέμπτος εκείνη τη στιγμή με Red Bull, ενώ το φινάλε στο δράμα ήρθε λίγο πριν τον τερματισμό με την γκάφα του Ραϊκόνεν, που κατέστρεψε τον αγώνα του Μπότας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner

Βαθμολογία πιλότων
1 Χάμιλτον 302
2 Φέτελ 236
3 Ρόσμπεργκ 229
4 Ραϊκόνεν 129
5 Μπότας 111
6 Μάσα 109
7 Κβίατ 74
8 Ρικιάρντο 73
9 Πέρες 54
10 Γκροζάν 44
11 Χούλκενμπεργκ 38
12 Φερστάπεν 32
13 Νασρ 23
14 Μαλδονάδο 20
15 Αλόνσο 12
16 Σάινθ 12
17 Έρικσον 9
18 Μπάτον 8

Βαθμολογία κατασκευαστών
1 Mercedes 531
2 Ferrari 365
3 Williams 220
4 Red Bull 147
5 Force India 92
6 Lotus 64
7 Toro Rosso 44
8 Sauber 32
9 McLaren 20
10 Manor 0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι «Τρικαλινοί» έφεραν τη νίκη!!

Με κορυφαίο τον Κένι Κάντζι και συμπαραστάτη του τον Άλεξ Χάρις, που πέρσι έπαιζαν στα Τρίκαλα, η Μπρίντιζι έκανε σεφτέ στην ιταλική λίγκα συντρίβοντας την Βίρτους Μπολόνια με 81-54.

Οι «Τρικαλινοί» έφεραν τη νίκη
Ο Κένι Κάντζι ήταν σε μεγάλη μέρα και η Μπρίντιζι συνέτριψε με 81-54 την Βίρτους Μπολόνια στη δεύτερη αγωνιστική της ιταλικής λίγκας.

Ο Καμερουνέζος σέντερ, που πέρσι έπαιζε στα Τρίκαλα, είχε 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ένας ακόμη παίκτης της θεσσαλικής ομάδας πέρσι, ο Άλεξ Χάρις, πρόσθεσε 13 πόντους για τους νικητές. Ο Πεντάρβις Γουίλιαμς με 18 πόντους πάλεψε περισσότερο από τους ηττημένους.

Αναλυτικά η δεύτερη αγωνιστική:

Κυριακή 11/10
Μπρίντιζι-Βίρτους Μπολόνια 81-54
Ρέτζιο Εμίλια-Αβελίνο 19:15
Καζέρτα-Τορίνο 19:15
Κρεμόνα-Τρέντο 19:15
Πέζαρο-Πιστόια 19:15
Βενέτσια-Ορλαντίνα 20:00
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Βαρέζε 21:45

Δευτέρα 12/10
Καντού-Σάσαρι 21:45
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άγνωστη εφιαλτική ιστορία με Πούσκας στη Λεωφόρο!!

Μια εκδήλωση για να τιμηθεί η μνήμη του αξέχαστου Φέρεντς Πούσκας γίνεται σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Λεωφόρου. Μην το ρίξουμε στη μεταφυσική, όμως κάτι μου «λέει» ότι έστω και αόρατα στο γήπεδο που έκανε κάθε μέρα προπόνηση με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, θα υπάρχουν ακόμα τα πατήματα του «καλπάζοντος συνταγματάρχη», όπως έγινε παγκόσμια γνωστός ο Ούγγρος Φέρεντς Πούσκας Μπίρο.
Μέλη του ιδρύματος «Φέρεντς Πούσκας», εκπρόσωποι της ουγγρικής ομοσπονδίας και γνωστοί παναθηναϊκοί θα είναι παρόντες στο φόρο τιμής για τον «Έντεκα αυτοί, έντεκα εμείς», φράση του που την επανέλαβε στους παίκτες του Παναθηναϊκού και πριν τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών του 1971 στο Ουέμπλεϋ.
Κάθε προπόνηση του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ήταν ένα όργιο! Στα 43 του χρόνια ανέλαβε την ομάδα ο Πούσκας αλλά συμπεριφερόταν περισσότερο σαν ποδοσφαιριστής, παρά σαν προπονητής. Με το χαμόγελο στα χείλη, με κέφι, με πλάκες στους παίκτες και με κοντό παντελονάκι, όχι φόρμα!
Προς το τέλος της καθημερινής προπόνησης ο Πούσκας έκανε «προπόνηση» στους τερματοφύλακες, πιο σωστά να πω τους υπέβαλε σε μαρτύριο... Ο ίδιος από διαφορετική απόσταση, από διαφορετικό σημείο γέμιζε γκολ τους Οικονομόπουλο, Κωνσταντίνου, Πανόπουλο.
Γεγονός. Ήμουν παρών. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, που σαν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα παραστεί σήμερα στην εκδήλωση, κάτω από τα δοκάρια. Κάθε φορά ο Πούσκας πριν σουτάρει... ενημέρωνε τον Κωνσταντίνου:
-Δεξιά!
...Θα στο στείλω δεξιά, δηλαδή.
-Αριστερά, κάτω από το οριζόντιο!
...Θα το φας κι αυτό, η μπάλλα θα περάσει πάνω από τα χάρια σου, δηλαδή.
Να χορταίνει γκολ ο Βασίλης Κωνσταντίνου παρ' ότι ο Πούσκας τον προειδοποιούσε κάθε φορά που ακριβώς θα τον εκτελέσει.
Η αποθέωση. Και ήταν να τον λυπάσαι τον Κωνσταντίνου.
ΠΟΥΣΚΑΣ: Βασίλη, θα σημαδέψω το αριστερό δοκάρι, δεν χρειάζεται να πέσεις τζάμπα...
Η μπάλλα αποκρούστηκε από το αριστερό δοκάρι, ενώ ο φουκαράς Βασίλης Κωνσταντίνου μάταια βούτηξε να πιάσει τη μπάλλα.

Τι κρύβει η ''μεταγραφή'' του Νίκου Καρέλη, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Γράψανε τα άντερά τους για τη μεταγραφή του Νίκου Καρέλη από τον Παναθηναϊκό στην... Γκενκ! Φοβερά πράγματα. Τα άντερά τους γράψανε και για εβδομάδες για μια μεταγραφή που δεν... έγινε, αλλά ήταν έτοιμη από στιγμή σε στιγμή να... πραγματοποιηθεί.
Ποιος Καρέλης και ποια Γκενκ. Ούτε για τον Μέσι της Ελλάδος μιλάμε, ούτε για τον Ρονάλντο. Και το παλληκάρι δεν το ζητάει η Μπάγερν και η Τσέλσυ, ούτε έστω η Γιουβέντους και η Αθλέτικο. Όχι, ρε, τόσο ντόρος για την ανύπαρκτη Γκενκ.
Και αφού δεν έγινε η περιλάλητη μεταγραφή του παικταρά Καρέλη, η κασέτα μπήκε πάλι στο εργαλείο εν όψει... Ιανουαρίου! Ότι τον κυνηγό του Παναθηναϊκού συνεχίζουν να τον... κυνηγάνε οι σκάουτ, ότι αρκετές ομάδες ενδιαφέρονται. Τι μπορεί να σημαίνει όλη αυτή η ρεκλάμα.
Ο Παναθηναϊκός μήπως θέλει να τον σπρώξει και προσπαθεί να... μαγνητίσει το ενδιαφέρον κάποιων σκάουτ μη χάσουν το κελεπούρι, να προλάβει κάποιος. Ο μάνατζερ του ίδιου του ποδοσφαιριστή να κάνει παραγγελιές σε κάποιους πρόθυμους ρεπόρτερ. Δεν ξέρεις. Κάτι τρέχει, πάντως.
Ποιος ασχολείται, ρε, τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που εντυπωσιάζει, και σήμερα παρατηρείται με την περίπτωση... μεταγραφής Καρέλη, χθες με κάποιου αλλουνού, είναι η κατσκευή σχετικού σήριαλ. Έτσι φαίνεται, τουλάχιστον.



*Πηγή: sportdog.gr*