Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ενοχλημένη με Φέργκιουσον η Ομοσπονδία!!

Η σκληρή στάση που έχει διατηρήσει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά την επιβολή της ποινής των πέντε αγωνιστικών και του χρηματικού προστίμου των 30.000 λιρών έχει ενοχλήσει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας. Ο Σκοτσέζος τεχνικός, δεν μπήκε… ούτε καν στον κόπο να ασκήσει έφεση, πόσο μάλλον να ζητήσει μια απλή συγγνώμη.

Ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» από την πρώτη στιγμή που του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς από την FA, για τα σχόλια που έκανε μετά την ήττα (2-1) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», τονίζοντας πως η διαιτησία ήταν αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα, έδειξε ασυμβίβαστος. Ήταν αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να προσβάλει την απόφαση της ομοσπονδίας, ενώ στο άκουσμα της ποινής, αρχικά είχε σκεφτεί να ασκήσει έφεση, αλλά δεν το έκανε και μέχρι σήμερα, δεν έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη, τόσο για τα σχόλιά του, όσο και για τη στάση του.

Αυτό είναι που έχει ενοχλήσει την FA, η οποία θεωρεί ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον υποτιμά τη δυναμική της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Νησιού και την προσπάθεια που κάνει η ίδια για τη διατήρηση του σεβασμού και ευπρεπισμού στα πρωταθλήματα της χώρας.
Πηγή: england365.gr

Τρέχει ο Σεσκ!

Τρέχει να προλάβει ο Σεσκ Φέρμπρεγας! Τον αγώνα με την Μπλάκμπερν στις 2 Απριλίου και το στόχο του πρωταθλήματος με την Άρσεναλ. Ο Ισπανός μέσος ξεκίνησε τρέξιμο τη Δευτέρα και ευελπιστεί να είναι έτοιμος μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, για να δώσει το «παρών» στους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο άσος των «κανονιέρηδων» έχει ταλαιπωρηθεί πολύ φέτος από μυικούς τραυματισμούς με τον τελευταίο να τον αφήνει εκτός δράσης από τις 8 Μαρτίου και τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου».

Τώρα έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και αυτή τη φορά θέλει όλα να γίνουν σταδιακά και σίγουρα, ώστε να επιστρέψει στον αγώνα με την Μπλάκμπερν στις 2 Απριλίου και να μην ταλαιπωρηθεί και πάλι από κάποιο τράβηγμα μέχρι το τέλος της σεζόν:

«Η αποθεραπεία μου, πάει καλά. Άρχισα το τρέξιμο τη Δευτέρα και όλα δείχνουν καλύτερα τώρα. Χρειαζόμουν χρόνο γιατί είχα μία περίεργη χρονιά με τραυματισμούς και ήθελα να νιώσω σίγουρος τώρα ότι είμαι καλά. Θα γυρίσω πολύ πιο δυνατός και σε τέτοια φυσική κατάσταση που δεν θα μου ξανασυμβεί. Αν όλα πάνε καλά θα με δείτε στο γήπεδο με την Μπλάκμπερν».

Τελειώνει ο «εφιάλτης» του Τζιόλη!!

Πολύ κοντά στην πλήρη επιστροφή του στα γήπεδα είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο διεθνής μέσος τραυματίστηκε τον Οκτώβριο σε ματς της Εθνικής ομάδας, υποβλήθηκε σε εγχείρηση και έκτοτε δεν είχε ακουμπήσει μπάλα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μετά από έξι πολύ δύσκολους μήνες, αγωνίστηκε με τις ρεζέρβες της Ρασίνγκ Σανταντέρ σε φιλικό κόντρα σε ομάδα επίλεκτων της περιοχής Ελ Πιλάρ.

«Ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για μένα και ελπίζω σύντομα να βρεθώ ξανά στην αποστολή της ομάδας. Ελπίζω πως στις 3 Απριλίου με την Εσπανιόλ θα είμαι έτοιμος και θα μπορέσω να αγωνιστώ», δήλωσε ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος είχε υποστεί ρωγμώδες κάταγμα κνήμης.

Κάτι περιμένει ο Σιμιτζόγλου…!!

Φαινομενικά, μετά την ενημέρωση από τον Αλέξη Κούγια και την κατάθεση του δημοσιογράφου Άρη Γάτα την Τετάρτη 23/3, ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου έχει ολοκληρώσει τις κλήσεις μαρτύρων για την υπόθεση των κασετών και από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι πρώτες κλήσεις υπόπτων. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο αθλητικός εισαγγελέας περιμένει ακόμη κάτι ώστε να «δέσουν» τα στοιχεία που έχει στα χέρια του. Βολές Κούγια κατά Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακού και Ηλιούπολης και καταγγελίες για στησίματα αγώνων.

Αυτό που περιμένει ο κ. Σιμιτζόγλου θεωρείται καθοριστικό, ώστε να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που εκείνος κρίνει πως απαιτούνται για να «δέσει» τόσο την υπόθεση του αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός, όσο και αυτή του Μακάμπι-Ολυμπιακός, τις οποίες και έχει διαχωρίσει. Εάν αυτό το «κάτι», είναι κάποιος μάρτυρας που ο αθλητικός εισαγγελέας κρίνει απαραίτητο να δει ή κάποιο χαρτί που περιμένει, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό από τον ίδιο. Είναι πάντως γνωστό (αν αυτό έχει κάποια σχέση) ότι επιχειρεί να λάβει δικαστική συνδρομή από την Ιταλία, είτε για να μιλήσει με τον Ιταλό παράγοντα της διαιτησίας, Πιερλουίτζι Κολίνα, είτε απ’ ευθείας με τον Ιταλό διαιτητή που είχε διευθύνει το επίμαχο παιχνίδι του Europa League.

Όλα αυτά θα έχουν κριθεί ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ώστε να ξεκινήσουν οι κλήσεις υπόπτων για τα αδικήματα της εκβίασης και της δωροδοκίας (αν προκύπτει). Εκτός… αν αυτό που περιμένει ο κ. Σιμιτζόγλου είναι κάποιος μάρτυρας και χρειαστεί να μεσολαβήσει η κλήση του.

Πάντως, το βέβαιο είναι πως θα κληθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Κούγιας, καθώς κατά την επίσκεψη του στον αθλητικό εισαγγελέα την Τετάρτη 23/3, κατέθεσε ανεπίσημα μιας και δεν υπήρχε γραμματέας.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κατέθεσε στον κ. Σιμιτζόγλου καινούργια πράγματα, που αφορούν το στήσιμο αγώνων για στοιχηματικό όφελος. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε ομάδες, παράγοντες, χρηματικά ποσά και… «κουκούτσια».

Αποχωρώντας από την Εισαγγελία, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε τα εξής:

«Η φράση “κουκούτσια” που ακούγεται στις κασέτες νόμιζα ότι αφορούσε τη μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά που έλεγε “κόψε το καρπούζι στη μέση και δώσε τα κουκούτσια στην ίδια ομάδα”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, αυτό αφορά σε στοιχηματική έκφραση. Τα στοιχηματικά παράνομα αλλά και νόμιμα γραφεία δεν εννοούν μόνο τη μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά αλλά και το πολύ χοντρό παιχνίδι που γίνεται, το οποίο αναφέρεται σε κάρτες, κόρνερ, αποβολές ακόμη και πέναλτι τα οποία είναι στοιχεία που δεν γνώριζα.

Όποιος αναδείξει αυτά τα στοιχεία και τα συγκρίνει με όσα φέρεται να λέει ο Μπέος στις κασέτες, καταλαβαίνει ότι η παρέμβαση του Μπέου, είτε αυτή είναι δωροδοκία είτε εκβίαση, αφορά το στοίχημα και δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα Άρης-Παναθηναϊκός. Και έτσι καταρρέει το επιχείρημα του Μπέου ότι είναι “αδύνατο να επηρέασα”.

Επίσης, στο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι την τελευταία ώρα κι ενώ ο Λεβαδειακός ηττάτο με 2-0, έγιναν εκπληκτικά πονταρίσματα υπέρ της νίκης του και πρέπει να διερευνηθεί.

Οι πληροφορίες που ήρθαν σε εμένα αφορούν και τον Αστέρα Τρίπολης. Μου ήρθαν αδιάσειστα στοιχεία μέσα από το ίντερνετ αλλά και από ανθρώπους που γνωρίζουν από στοίχημα, που φαίνεται ότι υπάρχει μια αξιοπερίεργη ακραία στοιχηματική συμπεριφορά στα παιχνίδια του Αστέρα όταν παίζει εντός Τρίπολης και όταν παίζει εκτός Τρίπολης. Αν ισχύει ότι ο Δημήτρης Μποροβήλος, ο πρώην γενικός διευθυντής του Αστέρα Τρίπολης, αδερφός του νυν πρόεδρου, Γιώργου Μποροβήλου, που είναι αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, έχει 13 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του, τότε είναι χρυσή ευκαιρία να ερευνηθούν αυτά και να γίνει κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

Πάντως, η ίδια ακραία συμπεριφορά υπάρχει και σε άλλα παιχνίδια της Β’ Εθνικής, όπως στην Ηλιούπολη, στο Διαγόρα, στον Αγροτικό Αστέρα. Ενώ σε άλλα παιχνίδια παίζονται ποσά έως 10 χιλ. ευρώ, σε αυτά τα παιχνίδια παίζονται από 200 έως 400 χιλ. ευρώ
».

Για τα όσα κατήγγειλε ο γνωστός ποινικολόγος, είναι εξαιρετικά πιθανό να σχηματιστεί νέα δικογραφία! Διαφορετικά, η κατάθεση του θα προστεθεί σε αυτή που εξετάζει η Εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση των –κατά την UEFA- ύποπτων ελληνικών αγώνων.

Σάντος: « Να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Να μην χάσουν την συγκέντρωση τους και να κάνουν το παιχνίδι τους απέναντι στην Μάλτα απαίτησε ο Φερνάντο Σάντος από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές στην ομιλία που είχε μαζί τους αργά το απόγευμα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στους παίκτες και τους είπε πως πρέπει να είναι πειθαρχημένοι στην σαββατιάτικη αναμέτρηση. Επίσης, τους τόνισε πως είναι καλύτεροι τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο από τους αντιπάλους τους αλλά αυτό πρέπει να το δείξουν στο γήπεδο.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, έβαλε σε βίντεο, στιγμιότυπα του προηγούμενου αγώνα της Μάλτας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 με αντίπαλο την Κροατία έτσι ώστε να τους δείξει σημεία που μπορούν να «χτυπήσουν» οι Έλληνες διεθνείς για να έρθει η νίκη.

Έσκισε τα δίχτυα το «διαμάντι»!!!

Με το καλημέρα φρόντισε να παρουσιάσει τη… δυναμική του στους φιλάθλους της Τσέλσι ο Λούκας Πιαζόν! Για να γιορτάσει τη μεταγραφή του είπε να σχίσει τα δίχτυα με έναν κεραυνό.

Ο Βραζιλιάνος αστέρας που από τον Ιανουάριο του 2012 που θα κλείσει τα 18 θα αγωνίζεται στην Τσέλσι, πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ με την εθνική Βραζιλίας κάτω των 17 και πλέον στην Πρέμιερ Λιγκ κοιτούν να ενισχύσουν τα δίχτυα στις εστίες των τερμάτων.

Μετανιωμένος ο Έβανς!!

Ο Τζόνι Έβανς αισθάνθηκε ξανά την ανάγκη να απολογηθεί για το επικίνδυνο τάκλιν στον Στιούαρτ Χόλντεν, το οποίο θα αφήσει το… θύμα του εκτός δράσης για τους επόμενους έξι μήνες! Ο μέσος της Μαν. Γιουνάιτεντ αποκάλυψε το περιεχόμενο της νέας επικοινωνίας που είχε με τον παίκτη της Μπόλτον.

«Του είπα ότι δεν ήθελα να τον τραυματίσω και ζήτησα συγγνώμη. Όταν αποβλήθηκα και πήγα στα αποδυτήρια, είδα ξανά τη φάση και το τάκλιν μου ήταν πολύ άσχημο. Αμέσως αισθάνθηκα τύψεις για τον Χόλντεν. Περίμενα τηλεφώνημα από τον γιατρό της Μπόλτον για να με ενημερώσει για την κατάσταση του τραυματισμού του. Ήταν πολύ λυπηρό όταν άκουσα για τους έξι μήνες και αμέσως θέλησα να τον ξαναπάρω τηλέφωνο και να ζητήσω συγγνώμη», δήλωσε o Έβανς.

Κίνηση ανθρωπιάς από Ρόμπσον και Κόουλ!!

Δύο μεγάλες μορφές του παρελθόντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα μεταβούν τον ερχόμενο μήνα σε τρεις ασιατικές πόλεις, προκειμένου να παραστούν σε φιλανθρωπικά γκαλά.

Ο Μπράιαν Ρόμπσον και ο Αντριου Κόουλ θα ταξιδεύσουν στη Μπανγκόκ (6 Απριλίου), στην Κουάλα Λουμπούρ (8 Απριλίου) και Χονγκ Κονγκ (9 Απριλίου), όπου φίλαθλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους "θρύλους" των "κόκκινων διάβολων". Εκτιμάται πως οι δύο παλαίμαχοι, που έπαιξαν σε περισσότερα από 700 παιχνίδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα βοηθήσουν στο να συγκεντρωθεί ένα αρκετά αξιοσέβαστο ποσό για την UNISEF και για το ίδρυμα του συλλόγου.

Ο Ρόμπσον, ο οποίος ζει στη Μπανγκόκ από τον Οκτώβριο του 2009, όταν και ανέλαβε τα ηνία της εθνικής ομάδας της Ταϊλάνδης, γνωρίζει πολύ καλά ότι η Γιουνάιτεντ διαθέτει αρκετούς θαυμαστές στην Ασία και είναι βέβαιος ότι τα γκαλά θα προσελκύσουν πάρα πολύ κόσμο. "Είναι πολύ παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να βρεις πουθενά καλύτερους οπαδούς από αυτούς της Μάντσεστερ. Εχουμε φανατικούς υποστηρικτές σε ολόκληρη την Ασία", τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρόμπσον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αλκαζάρ»: «Απούσα μονοπρόσωπη διοίκηση»

Ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα της Λάρισας, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων «Αλκαζάρ», χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς, όπως «το αρρωστημένο σώμα της ΑΕΛ ψυχορραγεί» και «απούσα μονοπρόσωπη διοίκηση»!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Το παιχνίδι δεν ήθελε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα να τελειώσει, ο κόσμος όλος όρθιος, τρέφοντας ελπίδες για το θαύμα, καθώς τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων ήταν υπέρ μας, ζητούσε εν χορό την νίκη στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με το μισητό κοτόπουλο, μόνο που χιλιάδες καρδιές σταμάτησαν να χτυπούν, βλέποντας την μπάλα μετά από ένα μακρινό γέμισμα και εγκληματικό λάθος του ακραίου οπισθοφύλακα να καταλήγει στα δίχτυα του Αμπάρη...

Η βουβαμάρα που σκέπασε το AEL FC ARENA έκανε την Κυριακή να δείχνει ακόμα πιο συννεφιασμένη. Δυστυχώς το "όνειρο" της παραμονής ξεθώριασε, καθώς οι ελάχιστες μαθηματικές ελπίδες δεν είναι σίγουρο αν αρκούν πια.. Για πολλοστή φορά, τα ατομικά λάθη και ο εγωισμός στοίχισαν και το αρρωστημένο σώμα της ΑΕΛ ψυχορραγεί παρόλο που αρνήθηκε πεισματικά να παραδοθεί.

Ευθύνες υπάρχουν πολλές για την κατάσταση της ομάδας και θα αποδοθούν όπου και όπως πρέπει και την ώρα που πρέπει, ενώ πολλά ονόματα θα προστεθούν δικαίως στο μαύρο βιβλίο της ιστορίας μας ενώ τα τελευταία γεγονότα δείχνουν πως ακόμα και τώρα τίποτα δεν έχει γίνει αντιληπτό από την απούσα μονοπρόσωπη διοίκηση. Λίγη υπομονή και θα πούμε περισσότερα…»

Θέλει να μείνει, αλλά…!

Την επιθυμία του να παραμείνει στη Ρόμα,χωρίς να παρακάμπτει όμως και τις διαφορές του με το Βιτσέντζο Μοντέλα εξέφρασε μέσω του ατζέντη του ο Ζερεμί Μενέζ.

Ο Αλέν Μιγκλιάσιο μετέφερε τα παράπονα του πελάτη του προς το πρόσωπο του προπονητή του για το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται τόσο, όσο με το Ρανιέρι.«Ο Ζερεμί θέλει να μείνει, αλλά ο Μοντέλα έχει πρόβλημα μαζί του. Είναι καλός παίκτης και θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις του συλλόγου το αν θα μείνει».

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της Άρσεναλ συνέχισε λέγοντας: «Θα πάει στην Άρσεναλ; Ο Βενγκέρ δεν μου έχει μιλήσει, αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες».

Δικαίωση για Κεϊρόζ!!

Νικητής στην έφεση που είχε κάνει, βγήκε  ο Κάρλος Κεϊρόζ για την ποινή που του επεβλήθη για ανάρμοστη συμπεριφορά ενάντια στους ανθρώπους του αντί-ντόπινγκ στις 30 Αυγούστου.

Ο Κεϊρόζ  τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό και στη συνέχεια απολύθηκε από την εθνική Πορτογαλίας, όμως  οι αρχές τον δικαίωσαν καθώς όπως είπαν από τον CAS «Η συμπεριφορά του Κεϊρόζ δεν είναι αποδεκτή,αλλα δεν εμπόδισε τη διενέργεια του ελέγχου».

Ο ίδιος δήλωσε ανακουφισμένος αλλά επιτέθηκε και κατά του προέδρου του αντί-ντόπινγκ, Λουίς Χόρτα : «Ήταν μια απάντηση στους γονείς μου και την οικογένειά μου και τουλάχιστον τώρα μπορώ να φύγω ήρεμος από την Πορτογαλία. Ήταν μια προσωπική βεντέτα και ο Χόρτα θα πρέπει να απολυθεί».

Επίσημα απεργία στην Primera!!

Στην αναβολή της 30ης αγωνιστικής της Primera Division, εξαιτίας της κόντρας για τα τηλεοπτικά, προχώρησε επίσημα η λίγκα της Ισπανίας, που εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση.
Οι αγώνες για την 30η αγωνιστική ήταν προγραμματισμένοι για τις 2 και 3 Απριλίου, όμως όπως ανακοινώθηκε από το site της ισπανικής ομοσπονδίας δεν θα γίνουν στην ώρα τους εξαιτίας της κόντρα των συλλόγων με την κυβέρνηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για«στασιμότητα» στις διαπραγματεύσεις πάνω στο θέμα των αιτημάτων των συλλόγων, που είχαν ζητήσει την κατάργηση του νόμου για το ένα ματς σε ελεύθερο κανάλι κάθε βδομάδα.

Οι σύλλογοι είχαν ζητήσει να ισχύει μοντέλο τηλεοπτικών δικαιωμάτων πλήρους απασχόλησης, όπως στην Αγγλία και την Ιταλία, έτσι ώστε να έχουν περισσότερα κέρδη. Οι 20 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας είχαν ταχθεί υπέρ αυτού, αν και επτά από αυτές είχαν ταχθεί κατά της αναβολής της αγωνιστικής.

Στην ASSET τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 μπάσκετ!!

Kατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την κοινοπραξία «TAF-Asset» να διαπραγματευτεί, με τη μορφή της κεντρικής διαχείρισης, τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 μπάσκετ των ανδρών την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς και τα χορηγικά «πακέτα» των 14 ΚΑΕ.

Επιπλέον, τα μέλη του ΔΣ προχώρησαν σε προκαταρκτικές συζητήσεις και διεργασίες, σχετικά με το νέο διευρυμένο πλαίσιο συνεργασίας της διοργανώτριας αρχής με την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Όσον αφορά τα πιστοποιητικά συμμετοχής των ΚΑΕ για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2011-2012, τα μέλη του Συμβουλίου συμφώνησαν να επισπευθούν οι διαδικασίες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα της τελευταίας στιγμής, όσον αφορά τη νόμιμη παρουσία των ομάδων στο πρωτάθλημα.

Αληθινό θαύμα σε αγώνα χόκεϊ! (video)

Ο.Κ, ας ξεκαθαρίσουμε δυο-τρία πραγματάκια πριν πάμε στο θέμα. Χόκεϊ είναι εκείνο το σπορ που παίζεται στον πάγο και το να μην αρχίσουν να πλακώνονται στα καλά καθούμενα οι παίκτες με τα βαριά ρούχα και τα μπαστούνια στο χέρι, είναι κάτι σαν αμαρτία. Επίσης, αυτό το πραγματάκι που χτυπάνε και προσπαθούν να το στείλουν στα δίχτυα, λέγεται πακ. Λοιπόν, ένας τερματοφύλακας σε αγώνα του NHL ή είχε όλο το… φάρδος του κόσμου πάνω του ή κάτι υπερφυσικό συνέβη και οι θεατές βίωσαν ένα θαύμα.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Los Angeles Kings-Calgary Flames και ήταν με διαφορά το πιο εντυπωσιακό στιγμιότυπο της αγωνιστικής. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με τις 27 αποκρούσεις που έκανε, είχε σημαντικό μερίδιο στη νίκη της ομάδας του, αλλά μία από αυτές φαίνεται ότι αψηφά όλους τους νόμους της φυσικής και της λογικής.

Ο αντίπαλος επιθετικός σουτάρει, ο… γκολκίπερ βουτάει, αλλά όπως δείχνει και η κάμερα, δεν καταφέρνει να αποκρούσει. Το… πακ –που λέγαμε- (Ρε συ το ξέχασες κιόλας; Αυτό που υποτίθεται είναι η μπάλα!) περνάει από κάτω του και κατευθύνεται προς τα δίχτυα με ξεκάθαρη κατεύθυνση. Λίγα εκατοστά όμως πριν περάσει τη γραμμή, αλλά ζει πορεία και καταλήγει άουτ.

Τι πιστεύεις ότι έχει συμβεί:

Α. Ο θεός έχει ξεκάθαρη άποψη για το σπορ και αγαπημένη του ομάδα είναι οι Kings, οπότε πρόκειται για θαύμα και καλό είναι όταν θα δεις το βιντεάκι, να κάνεις και το σταυρό σου. (Κάποιοι ισχυρίζονται για θαύμα, αλλά έγινε μόνο και μόνο επειδή ο καλός θεούλης είχε παίξει το ματσάκι under).

B. Το πακ αποτελεί μια έννοια τόσο άγνωστη σε εμάς που δεν γνωρίζουμε πως είναι ζωντανός οργανισμός με δική του βούληση, οπότε απλά δεν γούσταρε να καταλήξει στα δίχτυα και έκανε του κεφαλιού του.

Γ. Ο τερματοφύλακας παλιά ήταν μένταλιστ και είπε να κάνει ένα τηλεκινητικό κολπάκι, έτσι για να θυμηθεί τις παλιές καλές μέρες.

Δ. Ο πάγος είχε ένα εξόγκωμα, με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία το… πακ.

(Αν απάντησες το Δ είσαι ορθολογικός, αλλά συνάμα και ξενέρωτος τύπος. ΜΗΝ δεις το βίντεο).

Δεν επιστρέφει στην εθνική ο Αντεμπαγιόρ!!

Άδικα φαίνεται πως χάρηκαν οι ιθύνοντες και οι φίλαθλοι της εθνικής ομάδας του Τόγκο στην περίπτωση του Εμανουέλ Αντμπαγιόρ. Ο διεθνής επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τις φήμες πως σκεφτόταν να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, παρά τα όσα έγιναν στο Κόπα Αφρικα στην Αγκόλα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αφού έχει επηρεαστεί από τη δολοφονική επίθεση στο πούλμαν της αποστολής πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

«Δεν έδωσα υποσχέσεις, ούτε πιθανότητες να επιστρέψω στην ομάδα για το φιλικό στο Μαλάουι», τόνισε στο BBC ο Αφρικανός επιθετικός, μετά την ανακοίνωση της αποστολής για το ματς του ερχόμενου Σαββάτου, συμπληρώνοντας πως: «Εάν είχα σκοπό να επιστρέψω για το ματς αυτό, θα το είχα κάνει ήδη. Μόλις τελείωσα την προπόνησή μου στη Ρεάλ και δεν πρόκειται να επιστρέψω στο Τόγκο».

Απίστευτο ξύλο και λιπόθυμος ο διαιτητής! (video)

Όσοι ασχολούμαστε με το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορούμε να πάρουμε κουράγιο αναλογιζόμενοι ότι υπάρχουν και χειρότερα, πολύ χειρότερα. Εικόνες πέρα από κάθε φαντασία κατέγραψαν οι κάμερες σε αγώνα στην Αργεντινή, όταν ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας επιτέθηκαν δίχως οίκτο στους διαιτητές ξυλοκοπώντας τους σε τέτοιο βαθμό, ώστε ένας εξ αυτών να πέσει λιπόθυμος από τα χτυπήματα!

Το δυσάρεστο (αλλά και άνανδρο, αφού καμιά εικοσαριά τύποι κυνηγούσαν τρεις) περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα Κατόλικα-Σπορτίβο Λαγκούνα και συγκεκριμένα λίγο μετά το 16ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν γκολ και όταν οι παίκτες της Κατόλικα έκαναν σέντρα ο άμοιρος διαιτητής είχε την ατυχή έμπνευση όπως αποδείχτηκε- να καταλογίσει παράβαση και να ζητήσει επανάληψη. Οι ποδοσφαιριστές αντέδρασαν και σε έναν από αυτούς ο Ούγκο Βέγκα έδειξε δεύτερη κίτρινη και κατά συνέπεια κόκκινη κάρτα.

Η επίθεση που ακολούθησε δεν έχει προηγούμενο και από το μένος δεν γλίτωσαν ούτε οι επόπτες. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν μόνο όταν ο διαιτητής έπεσε λιπόθυμος από τα χτυπήματα. Οι αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι για περισσότερα από 20 λεπτά κείτονταν στο έδαφος αναίσθητος.

Ακόμη πιο τραγικό στην όλη ιστορία είναι το γεγονός ότι στα επεισόδια πρωταγωνίστησε και ο… πρόεδρος της ομάδας, ο οποίος είναι ιερέας! Τουλάχιστον οι παππάδες στα ελληνικά γήπεδα για την ώρα απλά σημαδεύουν αντίπαλους ποδοσφαιριστές με λέιζερ, όπως είχε γίνει στο Ηράκλειο σε ματς της Εθνικής.

Α, συγνώμη ξέχασα! Ήθελε να δείξει πού καθόταν σε κάτι ενορίτες του που βρισκόταν στην απέναντι θύρα…
Πάλι καλά να λέμε.



«Καμπανάκι» από Σπανό στους παίκτες!!

Το «παρών» για μια ακόμη φορά στην προπόνηση του Ατρομήτου, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος των Περιστεριωτών Γιώργος Σπανός, ο οποίος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, προκειμένου να μιλήσει κατ’ ιδίαν στους ποδοσφαιριστές και να τους επιστήσει την προσοχή για τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όπου η ομάδα θα δώσει τη δική της «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία.
Ο πρόεδρος του Ατρομήτου υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε στην συνέχεια. Δεν χρειάζεται να τρέχουμε και να ψάχνουμε βαθμούς στο τελευταίο παιχνίδι. Ξέρω ότι πολλοί σκέφτεστε τον τελικό, αλλά θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Χρειαζόμαστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, ει δυνατόν τη νίκη με την ΑΕΚ. Έχουμε χρόνο για τον τελικό. Πρώτα πρέπει να σωθούμε και στην συνέχεια να σκεφτούμε τον τελικό».

Κυπελλούχος ΕΠΣΜ ο Οδυσσέας Κορδελιού!!!

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του, ο Οδυσσέας Κορδελιού αναδείχθηκε κυπελλούχος ΕΠΣΜ, καθώς μετά από έναν τελικό με έντονες συγκινήσεις που διεξήχθη στο «Καυτανζόγλειο», κατάφερε να επικρατήσει στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 5-4 του Ολυμπιακού Κυμίνων.
Στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα με τέρμα που σημείωσε ο Αυγέρος στο 52′, αλλά οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν δύο λεπτά πριν τη λήξη, με τέρμα που πέτυχε ο Άρης Ανδρεάδης, εκμεταλλευόμενος λάθος του Σφηντσιώτη και αδράνεια της άμυνας των Κυμίνων.
Στην παράταση, οι δύο ομάδες πάλεψαν για το τέρμα που θα τους έδινε τη νίκη, αλλά καμία δεν το πέτυχε κι έτσι μοιραία η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου ο Οδυσσέας Κορδελιού έκανε την ανατροπή και κατέκτησε το τρόπαιο. Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-2, αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι στη συνέχεια αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι και έμελλε να πανηγυρίσουν.

Άρωμα Ελλάδας στην… Έμπσφλιτ!

Λένε πως είναι όνειρο κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή να παίξει στο εξωτερικό. Μπορεί η Έμπσφλιτ Γιουνάιτεντ να μην είναι ακριβώς αυτό που ονειρεύεται κάποιος, αλλά σίγουρα είναι μια… αρχή. Ο Γιαννούλης Φακίνος είναι έτοιμος να… αλώσει τα χωράφια της Conference!

Ο νεαρός μέσος που έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Κορωνίδα Γαλατσίου το 2005, φαινόταν πως θα έχει καλή συνέχεια στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε το 2006, αλλά μετά από μια διετία έφυγε χωρίς να έχει ούτε συμμετοχή.

Επόμενη στάση, Νέα Σμύρνη και Πανιώνιος. Με τον Ιστορικό… κατάφερε να συμμετάσχει σε μία αναμέτρηση, για να φύγει και από κει χωρίς να ικανοποιήσει. Η Ηλιούπολη ήταν αυτή που του έδωσε την ευκαιρία να πάρει παιχνίδια στα πόδια του το 2009, ενώ το ίδιο καλοκαίρι ο Απόλλωνας Σμύρνης τον απέκτησε (έναντι άγνωστου ποσού), χρησιμοποιώντας τον ως βασικό για όλη τη σεζόν.

Εδώ και έξι μήνες ήταν ελεύθερος. Καμία ομάδα δεν… σφάχτηκε στα πόδια του και έτσι αποφάσισε να μετακομίσει στο Νησί για σπουδές. Δεν ήθελε όμως να παρατήσει το άθλημα, έτσι πήγε να δοκιμαστεί στην Έμπσφλιτ, όπου και έπειτα από μία εβδομάδα δοκιμών έπεισε πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ. Το «πράσινο φως» από τον τεχνικό της ομάδας, Λίαμ Νταϊς, άναψε όταν τον χρησιμοποίησε με τις ρεζέρβες στην ήττα με 3-1 από την Μπίσοπ Στόρτφορντ, με το μοναδικό γκολ να σημειώνεται από τον Έλληνα διεθνή με την ομάδα Νέων!

Ρεπορτάζ τοπικής ιστοσελίδας (nln24) αναφέρει πως ο Ντάϊς αναμένεται να τον χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι του προσεχούς Σαββάτου κόντρα στην πρώτη ομάδα της Μπίσοπ, ενώ «κλείνει» τονίζοντας πως ελπίζει να συνεχίσει την καλή του επαφή με τα δίχτυα!

Τιμή και δόξα…

Υπάρχει (νυχτερινή) ζωή και μετά το «Ρόνι»!

Όσοι πίστεψαν πως η Μίλαν μετά τον Ροναλντίνιο δεν διέθετε στις τάξεις της παίκτες οι οποίοι έχουν την τάση να κυκλοφορούν τα βράδια και να αψηφούν το πρόγραμμα που έχει τεθεί, έκαναν λάθος. Μπόατενγκ, Εμάνουελσον και Μέρκελ «πιάστηκαν» σε κλαμπ του Μιλάνου και περιμένουν το πρόστιμο από τους διοικούντες…

Όταν ο Αντριάνο Γκαλιάνι πληροφορήθηκε το ατόπημα τους μετά το παιχνίδι με τη Μπάρι, είπε στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να μην τους υπολογίσει για το ματς με την Παλέρμο, κάτι που έγινε με εξαίρεση πως ο Μπόατενγκ χρησιμοποιήθηκε στην επανάληψη, ενώ τους διεμήνυσε πως τους περιμένει πρόστιμο.

Αυτό, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ θα είναι ρεκόρ, καθώς οι τρεις ξενύχτηδες αναμένεται να πληρώσουν από κοινού περί τις 100.000 ευρώ!

Μπίρχοφ: «Να κάνουμε μεστή εμφάνιση»

Πολύ χαρούμενος που η εθνική ομάδα της Γερμανίας επιστρέφει στη δράση είναι ο γενικός διευθυντής του ομοσπονδιακού συγκροτήματος, Όλιβερ Μπίρχοφ, ο οποίος όμως τόνισε πως μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι η νίκη κόντρα στο Καζακστάν.

Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχει βγάλει η «νάσιοναλμανσαφτ», μίλησε στη ν επίσημη ιστοσελίδα της FIFA και αναφέρθηκε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «πάντσερ».

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι που βρεθήκαμε έπειτα από καιρό και συνεχίζουμε την προσπάθεια στα προκριματικά. Το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας δεν είναι και ό,τι πιο ανταγωνιστικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι εύκολο. Θέλουμε να κλείσουμε θέση για το επόμενο Euro όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αυτό θα το καταφέρουμε μόνο με νίκες. Αλλά θέλουμε οι νίκες μας να συνδυάζονται και με καλή απόδοση…», δήλωσε.

Τους τα είπε και… ξεθύμανε ο Χάβος!!

Με σκληρή γλώσσα μίλησε στους παίκτες του ο Μάκης Χάβος στην προπόνηση της Τετάρτης στη Σουρωτή.
Τους τα είπε και… ξεθύμανε ο Χάβος!
"Δεν θα ανεχτώ το φαινόμενο κάποιος να βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα", είπε μεταξύ άλλων στον… εξάψαλμο του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ…
"Είμαι πάρα πολύ νευριασμένος, στεναχωρημένος και πικραμένος από το αποτέλεσμα στο ματς με τον Ατρόμητο. Δεχθήκαμε ένα γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα χωρίς ο Χαλκιάς να έχει ακουμπήσει την μπάλα έως τότε στο παιχνίδι, αλλά καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Κάποιες στιγμές παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο. Στα τελευταία λεπτά, όμως, δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση και χύσαμε την καρδάρα με το γάλα", ανέφερε σχετικά με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής (20/3), στέλνοντας στη συνέχεια μήνυμα προς όλους τους ποδοσφαιριστές:
"Όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή, είτε βρίσκονται στην 18άδα, είτε στην 11άδα, πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμοι. Αυτοί που μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να είναι καλύτεροι από αυτούς που βγαίνουν".
Τέλος, ξεκαθάρισε σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική συμπεριφορά κάθε παίκτη από εδώ και στο εξής. "Δεν θα ανεχτώ το φαινόμενο κάποιος να βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα", είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: olapaok.gr

Κατέθεσε και ο Γάτας!!

Στον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου κατέθεσε την Τετάρτη και ο δημοσιογράφος Άρης Γάτας για την υπόθεση με τις κασέτες.
Κατέθεσε και ο Γάτας
Εξερχόμενος από την Ευελπίδων δήλωσε πως «με κάλεσε ο Εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου για να διευκρινίσω κάποια στοιχεία σχετικά με τα ρεπορτάζ που έχω παρουσιάσει στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην τηλεοπτική εκπομπή ΔΙΚΗ στο BLUE SKY, όπου με είχαν καλέσει. Η έρευνα είναι μυστική και ως εκ τούτου δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω αυτή την ώρα.
Έχω όμως την αίσθηση οτι τούτη τη φορά θα βγει κάτι διότι οι διαδικασίες έτρεξαν γρήγορα και ο φίλαθλος κόσμος περιμένει επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες».
Kατέθεσε για πάνω από 2 ώρες στον Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θεώρησε πολύ σημαντικά τα όσα άκουσε για την υπόθεση που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βάσει της ίδιας πληροφόρησης ο Γάτας ήταν ο τελευταίος μάρτυρας που κλήθηκε. Υπάρχει δε η πρόθεση από τον Σιμιτζόγλου να... τρέξει πολύ γρήγορα το συγκεκριμένο θέμα και από τη νέα εβδομάδα να βάλει την υπόθεση στην τελική της ευθεία, αρχίζοντας πια να καλεί υπόπτους.
Πηγή: gazzeta.gr

Μπέτυ, η πρώην του Μπαλοτέλι που έχει κορμί σαν χέλι!!!

Σας παρουσιάζουμε το φωτομοντέλο, Μπέτυ Κουράκο, η οποία είχε σχέση πριν λίγους μήνες με τον Ιταλό άσο της Μάντσεστερ Σίτι, Μάριο Μπαλοτέλι!






Η Μπέτυ Κουράκου τα είχε με τον Μάριο Μπαλοτέλι και η ίδια δηλώνει περήφανη Ολυμπιακός.









H Μπέτυ είναι από τις ομορφότερες κοπέλες που κυκλοφορούν στην εγχώρια showbiz και για μεγάλο χρονικό διάστημα τα είχε με τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι, Μάριο Μπαλοτέλι! Η ίδια δηλώνει και Γαυρίνα!

«Τι πλέι οφ, τι πρωτάθλημα, εγώ να κερδίζω θέλω»

«Σε όποια διοργάνωση και αν αγωνίζομαι, θέλω να κερδίζω και θα κάνω ότι καλύτερο, προκειμένου να κερδίσουμε τα play-offs», δήλωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ στη NOVA.
«Τι πλέι οφ, τι πρωτάθλημα, εγώ να κερδίζω θέλω»
O πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας μίλησε στο πλαίσιο του αφιερώματος του συνδρομητικού καναλιού για τα καλύτερα ματς φέτος, με τον Γάλλο να ξεχωρίζει το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό.
«Ήταν πραγματικά ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί γνωρίζετε την αντιπαλότητα των δύο ομάδων. Για τους οπαδούς είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, αλλά και για εμένα, γιατί μου αρέσουν τα ντέρμπι. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για μένα, γιατί κατάφερα να σκοράρω δύο φορές και μπορέσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Ήταν μια σπουδαία ημέρα».
Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού μίλησε και για τη συμμετοχή της ομάδας στα play-offs: «Για να είμαι ειλικρινής, για μένα θα είναι σαν αγώνες πρωταθλήματος. Είναι ένα μίνι-πρωτάθλημα, όμως ο κόσμος πλέον με γνωρίζει, γνωρίζουν πως είμαι νικητής, πως θέλω να κερδίζω. Σε όποια διοργάνωση και αν αγωνίζομαι, θέλω να κερδίζω και θα κάνω ότι καλύτερο, προκειμένου να κερδίσουμε τα play-offs».

«Θα είμαι καλό παιδί… μεγάλος ΑΕΚτζής»!!

Ο Κώστας Μακρής, ο οποίος ενδιαφέρεται να αγοράσει μετοχές της ΑΕΚ και να γίνει το νέο αφεντικό των «κιτρινόμαυρων», έδωσε άλλη μία συνέντευξη, στην οποία μιλάει για την… πρώην πλέον ομάδα του, τον Ολυμπιακό και ίσως τη μελλοντική, την Ένωση.

«Θα είμαι καλό παιδί… μεγάλος ΑΕΚτζής»
Ο Μακριής μίλησε στην εκπομπή ΝοvasportsΝews, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι φίλοι της ομάδας για τις οπαδικές προτιμήσεις που είχε μικρός, καθώς στην ΑΕΚ θα γίνει ο μεγαλύτερος ΑΕΚτζής!
«Έχω πάρει κέρδη από το ποδόσφαιρο, όχι βέβαια σε χρήματα. Στην ομάδα που έχω από την Αδελαϊδα, αν διαβάσετε στο ίντερνετ, έχουν δώσει το όνομα μου στο γήπεδο της. Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτό. Διάβασα με πίκρα σήμερα σε μια εφημερίδα ότι τάχα διοικεί τις επιχειρήσεις μου ο γιός και η γυναίκα μου. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Είναι όλα ανακρίβειες. Ο μόνος directorείμαι εγώ. Είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Γράψανε ότι μίλησε με τον κύριο Τσακίρη. Είναι δυνατόν να γράφονται αυτά; Και όλα αυτά για έναν άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει μια ομάδα και το ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά.
Για τους μετόχους της ΑΕΚ είπε: «Πιστεύω πως ο κ. Παππάς θα βάλει τα χρήματα, όπως και ο κ. Νοτιάς. Αυτοί τα δημιούργησαν και αυτοί πρέπει να πληρώσουν. Ο κ. Χατζηιωάννου αγαπάει πάρα πολύ την ΑΕΚ και θέλω να είναι ένας από τους συμπαίκτες μου. Δεν ξέρω και δεν έχω ακούσει τίποτα για τον κ. Δαλακούρα. Η ΑΕΚ είναι μια ιδέα, δεν αγοράζονται οι ιδέες. Έχω ακούσει καλά λόγια για τον κ. Νοτιά. Γνώρισα τον κ. Παππά και σχημάτισα καλή γνώμη. Τέσσερα άτομα είναι αρκετά, θα συναντιόνται μία φορά το μήνα και το αγωνιστικό τμήμα θα το έχει ο προπονητής».
Για το γηπεδικό: «Το μεγαλύτερο προσόν για μια ομάδα είναι να έχει γήπεδο. Πρέπει να απαιτήσουμε από τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας να γίνει μια απόσβεση πιο γρήγορα. Να μπορεί να φτιαχτεί και δίπλα από το γήπεδο ένα εμπορικό κέντρο».
Για τις οπαδικές προτιμήσεις που είχε μικρός:«Εδώ στην Ελλάδα παρεξηγούνε τα πάντα. Και στην Παναχαϊκή είχα πει ότι ήμουν μικρός Ολυμπιακός και μου έλεγαν διάφορα. Να μη νοιάζει το φίλαθλο της ΑΕΚ τι ομάδα ήμουν. Όταν θα μπω σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, θα είμαι πιο φανατικός και από τους φανατικούς».
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:«Το ελληνικό ποδόσφαιρο μου έχει αφήσει πικρή γεύση. Με πολεμήσανε πολύ. Μπορείτε να ρωτήσετε διάφορους ανθρώπους γι αυτό. Θα μάθετε από πολλούς τι έχει συμβεί. Ρωτήστε τον κ. Φυλακούρη, τον κ. Γιοβάνοβιτς, τον κ. Γεωργάτο. Εγώ την Παναχαϊκή την έδωσα για ένα κομμάτι ψωμί. Την αγαπάω. 90% του κόσμου με λατρεύει στην Πάτρα. Τώρα η Παναχαϊκή κόβει 300 εισιτήρια, είναι αμαρτία».
Η υπόσχεση στους φίλους της ΑΕΚ:«Θέλω να πω στους φιλάθλους της ΑΕΚ. Ό,τι και να γίνει δεν θέλω να παρεξηγήσουν ότι ήμουν Ολυμπιακός. Στην ΑΕΚ αν μπω θα γίνω ο μεγαλύτερος ΑΕΚτζής».
Τέλος, ο κ. Μακρής παραδέχτηκε πως συζητάει παράλληλα με μια ομάδα από την Ανατολική Ευρώπη, δεν θέλησε όμως να αποκαλύψει το όνομά της.

Ανέβηκε 2ος ο «Δικέφαλος»

Ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα 3-0 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ηρακλή πήγε στην 2η θέση της Volleyleague.
Ανέβηκε 2ος ο «Δικέφαλος»
Η ομάδα του Μέλκα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους, πήρε τα ηνία του ματς από την αρχή και με κορυφαίους τους Μπόγιτς και Λινς έφτασε στην άνετη επικράτηση.
Επόμενο εμπόδιο για τους "ασπρόμαυρους" είναι το Σάββατο (26/3) ο Ηρακλής στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό της Πυλαίας.
Τα σετ: 18-25, 15-25, 17-25

Του… ξέφυγε το αεροπλάνο και άργησε!!

Απών από την σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ ήταν ο Ελ Ζαρ, ο οποίος όμως επικοινώνησε με την διοίκηση για να δικαιολογηθεί.

Του… ξέφυγε το αεροπλάνο και άργησε!
Ο Μαροκινός είχε φύγει από την Ελλάδα εκμεταλλευόμενος το διήμερο ρεπό, ωστόσο δεν πρόλαβε να επιστρέψει εγκαίρως, καθώς όπως ενημέρωσε, έχασε την πτήση.

Φυσικά, θα τιμωρηθεί με πρόστιμο, κάτι που προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό του «Δικεφάλου».

Video ημέρας!!!

Τρελό, απίστευτο αλλά... αληθινό;




Πάει για ρεκόρ ο Σάντος!

Ένα… στοιχειωμένο ρεκόρ στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ο Φερνάντο Σάντος, αν φυσικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καταφέρει να διατηρήσει το αήττητο για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι, στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Μάλτα.
Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει συμπληρώσει ήδη επτά αγώνες αήττητος στον πάγκο από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, ενώ αν όλα πάνε καλά θα πραγματοποιήσει το Σάββατο το πολυπόθητο ρεκόρ, οδεύοντας φυσικά για ακόμη μεγαλύτερο ρεκόρ, καθώς στη συνέχεια έχει δύο ακόμη παιχνίδι απέναντι σε Πολωνία και Μάλτα εντός έδρας.
Ο Φερνάντο Σάντος, παρά το σύντομο της παρουσίας του στον πάγκο της Εθνικής, έχει ήδη καταφέρει να ξεπεράσει τον Άνχελ Ιορντανέσκου (6 παιχνίδια τη σεζόν 1998-99), ενώ οδεύει ολοταχώς στο να ξεπεράσει και τον Κώστα Πολυχρονίου, που είχε αναλάβει αμέσως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 και είχε μετρήσει αήττητο σερί επτά αγώνων.

Κατ’ αρχήν συμφωνία με Αντριάνο η Κορίνθιανς

Σε προφορική συμφωνία με τον Αντριάνο ήρθε η Κορίνθιανς, όπως αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, με τον πρώην παίκτη της Ρόμα να ρίχνει πάρα πολύ τις οικονομικές απαιτήσεις του.

Ο «αυτοκράτορας» έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του με τους «τζιαλορόσι» και εδώ και ένα περίπου μήνα δεν είχε βρει τη νέα ποδοσφαιρική του στέγη, με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ να αναφέρουν πως δεν τίθεται πλέον τέτοιο θέμα…

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο διεθνής επιθετικός έδωσε προφορικά τα χέρια σε 234.000 ευρώ το μήνα, ενώ κάποιες εφημερίδες προχωράνε ακόμα περισσότερο το θέμα, αναφέροντας πως ήδη έχουν τυπωθεί φανέλες με το Νο9, την οποία μέχρι πρότινος φορούσε ο Ρονάλντο, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Ο πρόεδρος της Κορίνθιανς, Αντρέ Σάντσεζ, λέγεται πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να «κλείσει» και τυπικά τη μεταγραφή. Ίδωμεν…

«Ξέσπασμα» Ήρα

Ο Ηρακλής «ξέσπασε» για την απώλεια του Κυπέλλου στον Παναθηναϊκό με 3-0 ενώ οι «πράσινοι» πάλεψαν με τους εαυτούς τους στην πρεμιέρα του Λάιου στον πάγκο την 20η αγωνιστική αλλά έδειξαν τουλάχιστον αγωνιστικό πρόσωπο, προσπάθεια και σύστημα. 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένα έως και αγχωμένα μπορεί να πει κανείς στην αναμέτρηση αφού οι «πράσινοι» με νέο προπονητή στον πάγκο ήταν φυσιολογικό να θέλουν να αλλάξουν σελίδα με μια καλή εμφάνιση. Από την άλλη, ο «γηραιός» ήταν καλύτερος στο πρώτο σετ με λιγότερα λάθη και πιο καθαρό μυαλό. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν από το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, «κλείδωσαν» τη διαφορά ασφαλείας και με οδηγού τους Μπίλινγκς, Όουενς το σετ έληξε 25-20.

Στο δεύτερο σετ οι «πράσινοι» παρά το γεγονός ότι ανέβασαν στροφές και βρήκαν σχετικό ρυθμό στο παιχνίδι τους αλλά στα κρίσιμα σημεία έκαναν λάθη. Πολλά τα χαμένα σερβίς ενώ ο Γιάννης Λάιος προσπαθούσε να ηρεμήσει τους «πράσινους», οι οποίοι ήταν φανερά επηρεασμένοι. Κατάφεραν να κρατηθούν κοντά στο σκορ ενώ μείωσαν στον πόντο στο 22-21 αλλά οι «κυανόλευκοι» είχαν λύσεις στην επίθεση και έκαναν το 2-0 σετ με 25-22.  

Με ανακάτεμα της τράπουλας, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο τρίτο σετ και πήρε και προβάδισμα μετά από το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (7-8). Ο Όoυενς όμως το είχε πάρει προσωπικά και μαζί με τον Κιρόγκα στα τελειώματα των επιθέσεων ήταν απλά άπιαστοι. Το σετ 29-27  έληξε με τον Παναθηναϊκό να είναι φανερό ότι χρειάζεται χρόνο, που όμως δεν υπάρχει δυο στροφές πριν από την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου.

 

Τα σετ: 25-20, 25-22, 29-27

Στοιχημα με τον Bet Steloumpas

Καλησπερα αδερφια...
Χαλαρη εβδομαδα καθως το Σ/Κ εχουμε Ευρωπαικους αγωνες. Σημερα θα κρατησω τον ασσο της Σαρλερουα που πυστευω οτι ολοι στην ομαδα θα θελουν να αποχαιρετησουν τη κατηγορια με ψηλα το κεφαλι καθως εχουν υποβιβαστει και μαθηματικα.
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ : 1 (2,47)
ΒΕΤ 400€
Καλη τυχη σε ολους, τα ξανα λεμε αυριο...
"ΒΑΝΚΑ"
(ΒΑΣΙΚΟΙ +1204,83€)
(ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ -1898,45€)
(ΑΓΓΛΙΚΗ +209,66€)
(ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ -221,95€)
(ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ -85,00€)
(ΣΚΟΡΑΚΙΑ -103,00€)
"ΣΥΝΟΛΟ -893,91€"

Πρόταση της Γιουβέντους για Μπεκ

Πρόταση στη Χοφενχάιμ για τον Αντρέας Μπεκ κατέθεσε η Γιουβέντους μέσω του γενικού διευθυντή της, Μπέπε Μαρότα, σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport.

Ο 24χρονος άσος βρισκόταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο των «μπιανκονέρι», αλλά, όπως αποκάλυψε και ο αδελφός του παίκτη που εκτελεί χρέη μάνατζέρ του, πλέον η προσέγγιση είναι επίσημη:

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη Γιουβέντους, αλλά ο Αντρέας είναι ένας παίκτης για τον οποίο ενδιαφέρονται και άλλες ομάδες. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να προσθέσω κάτι άλλο».

Πληροφορίες της Gazzetta dello Sport αναφέρουν ότι η Γιουβέντους προσφέρει 5 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη, για τον οποίο έχει εκφράσει ενδιαφέρον και η Βαλένθια.

Άλλωστε, η Χοφενχάιμ ενδιαφέρεται να πουλήσει τον παίκτη το φετινό καλοκαίρι προκειμένου να έχει κέρδος από τη στιγμή που το συμβόλαιό του λήγει το 2012.

Σλούκας: «Πέντε τελικούς»

Ο πλέι μέικερ του Άρη, Κώστας Σλούκας μίλησε στο ΑΡΗΣ FM 92,8 και αρχικά υπογράμμισε ότι: «Είναι ένα κομβικό παιχνίδι αυτό με τον Ηρακλή. Έχουμε μπροστά μας πέντε... τελικούς που πρέπει να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα υπάρχει πίεση από τον κόσμο. Ο Ηρακλής έχει κάνει κάποιες καλές νίκες και πιστεύω ότι η θέση που βρίσκεται είναι πλασματική. Είναι καλή ομάδα και πρέπει να παίξουμε δυνατά για να κερδίσουμε» ενώ αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «H ομάδα του Παναθηναϊκού είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη και για να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια χρειάζεται και λίγο τύχη. Δείξαμε χαρακτήρα και γυρίσαμε ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο. Δείξαμε θετικά σημάδια τα οποία όμως πρέπει να δουλέψουμε».

Σχετικά με την σταθερότητα που δεν δείχνουν οι «κίτρινοι» ο Κώστας Σλούκας είπε: «Είναι λογικό ως ένα σημείο όλες οι ομάδες να έχουν κάποια σκαμπανεβάσματα. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο πρέπει να κρατάμε τα καλά μας στοιχεία και να στηριζόμαστε σε αυτά για να καλύψουμε τις αδυναμίες μας" ενώ πρόσθεσε για την δική του παρουσία ότι: «Είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα παρουσία μου στον Άρη και από την εμπιστοσύνη που υπάρχεις προς το πρόσωπο μου. Βέβαια είναι λίγο δύσκολο όταν αλλάζει ο προπονητής. Με τον καιρό όμως  βρήκα το ρόλο μου στην ομάδα και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό». Όταν ρωτήθηκε για τους νεοφερμένους Γουίντερς και Μπάβτσιτς είπε: «Ο Γουίντερς είναι παίκτης ομάδας. Παίζει πολύ καλή άμυνα, παίρνει καλές θέσεις και είναι εκπληκτικός σουτέρ. Είναι ένας παίκτης που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο Άρης. Ο Μπάβτσιτς είναι ένας έξυπνος παίκτης. Μπορεί να παίξει κοντά και μακριά από το καλάθι και θα προσφέρει πολλά».

Όσον αφορά την τρίτη θέση που είναι ο μεγάλος στόχος είπε: «Δεν ξέρω αν θα τα  καταφέρει η ομάδα. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε πέντε  παιχνίδια μέχρι τα play offs  και είναι στο χέρι μας να πλασαριστούμε στην πρώτη τετράδα του Πρωταθλήματος».

Στα αγωνιστικά ο Λευτέρης Σούμποτιτς προβληματίζεται για τον Νίκο Χατζηβρέττα, η συμμετοχή του οποίου εξακολουθεί να είναι αμφίβολη για τον αγώνα του Σαββάτου.

Σάντρο: «Δεν μας φοβίζει η Ρεάλ»

Αισιόδοξος για τις νοκ-άουτ αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δήλωσε ο μέσος της Τότεναμ, Σάντρο.

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος τόνισε πως άπαντες στο στρατόπεδο των «σπιρουνιών» έχουν πίστη στις δυνατότητες τους, πόσο μάλλον από τη στιγμή που απέκλεισαν μια μεγάλη και ιστορική ομάδα όπως η Μίλαν.

«Είναι ένα όνειρο για μένα. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν κόντρα στους καλύτερους. Η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει μερικούς απ’ αυτούς, όπως τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Άνχελ ντι Μαρία, αλλά δεν φοβόμαστε. Αν φοβόμασταν δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ. Είμαστε μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ», δήλωσε.

Πάει για Κοεντράο η Μπάγερν

Έτοιμη να ταράξει τα «νερά» της μεταγραφικής περιόδου είναι η Μπάγερν Μονάχου, όπως αναφέρουν γερμανικά Μέσα, καθώς οι Βαυαροί είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Μπενφίκα για την απόκτηση του Φάμπιο Κοεντραό!

Ο Πορτογάλος πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής (καλύπτει και τις δύο πτέρυγες) είναι από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του επιθετικού μπακ και οι Βαυαροί θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Όπως αναφέρει η γερμανική έκδοση του Goal.com, όμως, θα έχουν να ανταγωνιστούν τη Μίλαν το προσεχές καλοκαίρι…

Επιπλέον, η πορτογαλική εφημερίδα «A Bola» αναφέρει πως οι «αετοί» της Λισαβόνας δεν έχουν πρόβλημα να παραχωρήσουν το «διαμάντι» τους αν ικανοποιηθούν οικονομικά, κάτι που μεταφράζεται σε ένα ποσό που θα κυμαίνεται στα 30-35 εκατομμύρια ευρώ. Ο διεθνής άσος αναμφίβολα με τις εμφανίσεις του έχει αποδείξει πως αξίζει το βήμα παραπάνω και το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει ακόμα ένα σίριαλ…

Ωωωω… Κατρινέλ!

Ωωωω… Κατρινέλ! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Η Κατρινέλ Μενγκία μας έρχεται από τη Ρουμανία κι είναι σύζυγος του βετεράνου Ιταλού ποδοσφαιριστή –και κατά 19 χρόνια μεγαλύτερου- Μάσιμο Μπραμπάτι.
Ωωωω… Κατρινέλ! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Σε ηλικία μόλις 16 ετών τα «λαγωνικά» του μόντελινγκ την ανακάλυψαν στο Βουκουρέστι και έκτοτε η καριέρα της έχει εκτοξευθεί.
Η Κατρινέλ είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα στην καμπάνια του Τζιόρτζιο Αρμάνι, ενώ έχει φωτογραφηθεί για τα περιοδικά FHM, Maxim και Sports Illustrated.
 

Καταγγελίες Κούγια για στοίχημα και «ύποπτα» ματς

Μία νέα δικογραφία θα απασχολήσει όπως όλα δείχνουν τις εισαγγελικές αρχές μετά τις πρωινές (σ.σ Τετάρτη) καταγγελίες του Αλέξη Κούγια, για περίεργα “παιχνίδια” που παίζονται στο Στοίχημα και αγώνες που «στήνονται» γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Για να κερδίζουν κάποιοι χρήματα και κυρίως παράγοντες του ποδοσφαίρου.
Δικαστικές πηγές έλεγαν στο gazzetta.gr, ότι είναι πολύ πιθανό η καινούργια δικογραφία να ενσωματωθεί στην ήδη υπάρχουσα που έχει σχηματίσει το τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος και αφορά στα στημένα παιχνίδια. Ωστόσο, εάν αποτελέσει αυτόνομη δικογραφία, τότε θα ερευνηθεί από τον επίκουρο αθλητικό εισαγγελέα Στέφανο Μπαξεβάνη, ο οποίος αναλαμβάνει δράση στο πλευρό του Κ. Σιμιτζόγλου.
Αργά το μεσημέρι, ο Αλέξης Κούγιας, από τον οποίο άνοιξε η υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, προχώρησε τις καταγγελίες του ένα βήμα παραπάνω, συνδέοντας πολλές ομάδες της Β' Εθνικής με… περίεργα πονταρίσματα στο Στοίχημα, με αιχμή του δόρατος το τελευταίο παιχνίδι Ηλιούπολη-Λεβαδειακός. Μίλησε όμως και για τις κασέτες που έφτασαν στο γραφείο του, οι οποίες, όπως είπε ο γνωστός δικηγόρος, μετά από προσεκτική ακρόαση, αναφέρονται στο Στοίχημα.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείς στο Ηρακλής-Άρης

Έγινε σήμερα η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του του αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στον Ηρακλή με τον Άρη στο Ιβανώφειο (26/3-17:00). Έτσι αποφασίστηκε να υπάρχουν δύο «νεκρές» ζώνες, η μία στον χώρο πίσω από τον πάγκο που θα φιλοξενηθούν οι «κίτρινοι», αλλά και το μισό πέταλο στην πλευρά επίσης του πάγκου, δίπλα στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Παράλληλα, εκκρεμεί η απόφαση του αθλητικού εισαγγελέα για το αίτημα που κατέθεσε η ΚΑΕ Άρης ώστε να δώσει το παρών στο γήπεδο.

Η διακοπή… βοηθάει τον Μαντζουράκη

Να γνωρίσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους παίκτες του, ειδικά αυτή την περίοδο όπου το ερχόμενο σαββατοκύριακο δεν έχει αγωνιστική, θέλει ο προπονητής της Καβάλας, Γιάννης Μαντζουράκης. 

Ηδη από τις δύο προπονήσεις στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έβγαλε τα πρώτα συμπεράσματά του για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του. Κύριο μέλημά του είναι να μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο όλες τις δυνατότητες των παικτών του, καθώς οι επόμενες αγωνιστικές είναι και οι πιο κρίσιμες για την επίτευξη του στόχου της ομάδας, που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. 

    Η διακοπή της πρωταθλήματος βοηθάει τα σχέδιά του Μαντζουράκη και στο δεκαήμερο που απομένει θα έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του έπειτα από την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου.

    Στον αγωνιστικό τομέα, και η σημερινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης και το μεγαλύτερο βάρος έπεσε σε θέματα τακτικής, αλλά και σε θέματα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών. Από αυτήν απουσίασαν οι διεθνείς Τζαμάλ Αμπντούν (εθνική ανδρών Αλγερίας) και Απόστολος Γιάννου (εθνική ελπίδων της χώρας μας). Από την άλλη, ευχάριστα ήταν τα μηνύματα αναφορικά με την περίπτωση του Νιγηριανού επιθετικού Μπέντζαμιν Ονουάτσι, που ταλαιπωρείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες από θλάση α΄ βαθμού στον δικέφαλο. Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της ομάδας, ο παίκτης αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή θα ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στις προπονήσεις. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις δεδομένες απουσίες των τιμωρημένων Ντουγκλάο και Καρντόσο, που θα εκτίσουν την ποινή της δεύτερης αγωνιστικής της τιμωρίας τους στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

    Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά τον επιθετικό Μάριους Νικουλάε που απέκτησε τον προηγούμενο Ιανουάριο, η Καβάλα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπάνελ Νικολίτα. Ο τελευταίος αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης και τα τελευταία έξι χρόνια παίζει στη Στεάουα και μετρά περισσότερες από 180 εμφανίσεις με την ομάδα. «Με ρώτησαν τα αφεντικά μου για Ρουμάνους παίκτες και τους είπα για τον Νικολίτα. Θα μου άρεσε πολύ να έρθει στην ομάδα γιατί είναι καλός ποδοσφαιριστής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νικουλάε, που γνωρίζει καλά τον Νικολίτα.

Πίστη στη νίκη παρά τις απουσίες για Κύπρο

Σίγουρος για τη νίκη της Εθνικής Κύπρου έναντι της Ισλανδίας το προσεχές Σάββατο, παρουσιάστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο  ομοσπονδιακός τεχνικός «πονοκεφαλιάζει» για τις απουσίες των Παρασκευά Χρήστου και  Χρήστου Μαραγκού, ενώ τόσο ο αρχηγός, Γιαννάκης Οκκάς,  αλλά και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου είναι αμφίβολοι.

Παρόλα αυτά, ο Αναστασιάδης δείχνει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τις ομάδας:

«Το συζητώ με τα παιδιά εδώ και αρκετό καιρό και είπαμε ότι στόχος πλέον είναι αυτό το παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που στηρίζεται στο τρέξιμο και στην αγωνιστική πειθαρχία. Μακάρι να το πετύχουμε γιατί το αξίζουν αυτά τα παιδιά. Μπορούν να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός για να συνεχίσει:

«Eχουμε τραυματισμούς σοβαρούς, αλλά πιστεύω ότι αυτοί που είμαστε εδώ ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή παρουσία και καλό αποτέλεσμα και το καλό το αποτέλεσμα θα είναι η νίκη».

Συνεχίζει τους «άθλους» και τρελαίνει κόσμο

Αν και νεοφώτιστος στη Football League 2, ο Ηρακλής Ψαχνών συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την παρουσία του. Η ομάδα της Εύβοιας επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με γκολ του Ανέστη στο 84’ και βρίσκεται στην κορυφή του 1ου ομίλου, έχοντας πάντως έναν αγώνα περισσότερο από την Παναχαϊκή, η οποία παίζει το Σάββατο με τον ΠΑΟ Ρουφ. Νίκησε στη Ζάκυνθο ο Φωκικός (2-1) και πλησίασε στους δύο την Επανομή στο 2ο όμιλο.

Πάντως, τόσο στο Βορρά, όσο και στο Νότο επικρατεί… συνωστισμός στα ψηλά της βαθμολογίας και όλα δείχνουν ότι θα γίνει μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση που οδηγεί απ’ ευθείας στη Football League αλλά και για τις δύο επόμενες που στέλνουν τις ομάδες στα play-offs ανόδου

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου

Τετάρτη 23/03/2011

Βύζας Μεγάρων –Α.Ο. Χανιά 2-0
Ασπρόπυργος – Πανηλειακός 1-0
Ηρακλής Ψαχνών – Απόλλων Σμύρνης 1-0
Αίας Σαλαμίνας – Ολυμπιακός Χερσονήσου 2-1

Σάββατο 26/03/2011 (15.00)

Παναχαϊκή – ΠΑΟ Ρουφ
Πλατανιάς – Παναιγιάλειος

Οι αγώνες Κεραυνός Κερατέας – Ρόδος και Κόρινθος - Αγία Παρασκευή δεν διεξάγονται μετά την αποβολή του ΤΑΠ Κεραυνός Κερατέας και της ΠΑΕ Αγία Παρασκευή από το Πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου

Τετάρτη 23/03/2011

Ζάκυνθος – Φωκικός 1-2
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας – Δόξα Κρανούλας 0-0
Εθνικός Φιλιππιάδας – Νίκη Βόλου 2-0
Ναυπακτιακός Αστέρας – Τύρναβος 0-0
ΑΕ Ποντίων Κατερίνης – Αναγέννηση Επανομής 0-0
Αετός Σκύδρας – Κοζάνη 3-0
Εορδαϊκός – Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών 1-1

Σάββατο 26/03/2011 (15.00)

Καλλονή – Αναγέννηση Γιαννιτσών

Μπέος: «Έπονται κι άλλες μηνύσεις»

Νέες μηνύσεις, χωρίς να διευκρινίσει κατά ποιων, προανήγγειλε ο Αχιλλέας Μπέος με παρέμβασή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου διευκρίνισε πως ο Νικόλας Πατέρας δεν του έχει κάνει μήνυση, αλλά αγωγή και πρόσθεσε: «Εγώ έχω κάνει μήνυση και στον κ. Πατέρα και στον κ. Κούγια κι έπονται κι άλλες μηνύσεις».

Προσέχουν… για να έχουν Ίβιτς

Πέραν των διεθνών, από την σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ απείχαν οι Βλάνταν Ίβιτς και Μίρκο Σαβίνι. Ο Σέρβος μέσος διότι το χειρουργημένο του γόνατο μάζεψε υγρό και έτσι χρειάζεται ξεκούραση και ο Ιταλός διότι ταλαιπωρείται από ίωση. Απουσίαζε με άδεια ο Ελ Ζαρ.

Μετά το διήμερο ρεπό, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ επέστρεψαν στις προπονήσεις. Η περίπτωση του Ίβιτς χρήζει ιδιαίτερης προσοχής μια και η σεζόν με σχεδόν δεδομένο ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα βρεθεί στην πεντάδα, έχει πολύ… ψωμί ακόμη. Τρία παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και υπό φυσιολογικές συνθήκες άλλα έξι στα play-off.

Έτσι, λοιπόν, αποφασίστηκε να μην επιβαρυνθεί τις επόμενες ημέρες ο Σέρβος για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Θα πάρει ανάσες αυτή την εβδομάδα επωφελούμενος από τη διακοπή της Σούπερ Λίγκας λόγω του Ελλάδα-Μάλτα και μετά θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του.

Η συνέντευξη Μαρινάκη για τη Λίγκα

Για όλα τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τη Σούπερ Λίγκα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Σύντομα ολοκληρώνεται μία πενταετία της Σούπερ Λίγκα. Σίγουρα υπήρχαν προβλήματα, όμως δεν ήταν όλα άσχημα, όπως είπε ο κ. Μπιτσαξής. Επίσης η Λίγκα δεν έχει σκοπό να γίνει κατηχητικό. Σίγουρα ένα πρωτάθλημα που θα οργάνωνε η ενορία του κ. Μπιτσαξή δεν θα ενδιέφερε κανένα.
Εμείς οφείλουμε να αποδείξουμε τα αντίθετα. Αντί για φανταστικούς πολέμους, ας μιλήσουμε ειλικρινά και με στοιχεία. Όχι εντυπωσιασμοί. Αν θέλει να πατάξει την βία και εμείς μαζί του. Εδώ και καιρό έχω καταθέσει τους ίδιους νόμους με την UEFA, όμως κανείς δεν αντιδρά. Η Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες συλλήψεις. Πότε μας παρουσίασαν το έργο τους; Μόνο δηλώσεις.
Έχουμε τον πιο αυστηρό πειθαρχικό κώδικα. Κάθε χρόνο πληρώνουμε όλο και περισσότερα. Γιατί κανείς δεν μας ενημερώνει τι έχουν γίνει αυτά τα χρήματα;; Γιατί δεν έχουμε συλλήψεις;; Αυτοί που τα σπάνε δεν ασχολείται κανείς μαζί τους» είπε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία για διάφορους λόγους διογκώνονται:
«Το πρωτάθλημά μας απασχολεί ένα μεγάλο μερίδιο κόσμου, έχει προβλήματα, όμως λόγω της έλλειψης προσοχής διογκώνονται. Πιστεύω πως έχουμε αξιόλογους διαιτητές και οργάνωση, απλά πρέπει να πιστέψουμε και να βοηθήσουμε τη διοργάνωση. Πρέπει να δυναμώσουμε τις μικρές ομάδες και εν μέρει το καταφέραμε.
Φέτος, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα μείνουν και ποιες θα πέσουν κατηγορία. Το κράτος από την πλευρά του δεν πληρώνει τίποτα για την υποδομή. Τί έγιναν τα στάδια που έφτιαξε το κράτος; Ακόμα και στην ΕΠΟ η Λίγκα καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο ΟΠΑΠ δεσμεύεται με συμβάσεις και όχι από τις αποφάσεις του γραμματέα αθλητισμού. Το μόνο που λέτε είναι αυξήστε τις ποινές και καμία πρόταση.
Ο κ. Κομνηνός θα σας παρουσιάσει τα στοιχεία για τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Πρέπει κάποιος να συντονίσει το φαινόμενο της βίας. Να μην πριονίζεται το κλαδί που κάθεστε. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά πρέπει να στηρίζεται. Το ποδόσφαιρο προσφέρει έξοδο από τα προβλήματα. Ας μην ας ξεχνάμε όλα αυτά».
Μποροβήλος: «Να δουλέψουμε σκληρά και στην συνέχεια»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε: «Ερχόμαστε σαν Λίγκα να αποδείξουμε το αυτονόητο. Βλέπουμε όλους τους άλλους να κόπτονται και να παρουσιάζονται ως βασιλικότεροι του βασιλέως και να μην ενδιαφερόμαστε εμείς. Λάθη γίνονται, καθώς είναι ένας νέος συνεταιρισμός, ο οποίος έχει κάνει βήματα μπροστά και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και στην συνέχεια.
Πιστεύει κάποιος πως η Λίγκα δεν θέλει ένα καλό και καθαρό πρωτάθλημα. Το εφετινό πρωτάθλημα είναι ενδιαφέρον και εμείς είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά και στα υπόλοιπα είμαστε ενωμένοι, γιατί βαλλόμαστε πανταχόθεν. Ακούμε διάφορες προτάσεις, όπως η μη μετακίνηση οπαδών. Πως μπορείς να κρατήσεις τους φιλάθλους, που θέλουν να πάνε στο γήπεδο και οι οποίοι μπορεί να τα σπάσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα. Οι καταγγελίες μπορεί να είναι έτσι. Το ζήτημα είναι πως αυτός που καταγγείλει κάποια πράγματα να μπορεί να τα επιβεβαιώνει.
Στην Ελλάδα πάμε στον τρίτο δρόμο και το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί μεγάλη ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να καταγγέλουν όσοι μπορούν να αποδείξουν. Αν υπάρχει κάτι, οι αρχές να εξασφαλίσουν τον καταγγελλόμενο, διαφορετικά θα πρέπει να εξασφαλίσουν τον καταγγέλλοντα. Δεν μπορεί να γίνει δουλειά με το άκουσα, είδα και μου είπαν. Φανταστείτε τι συμπεράσματα μπορεί να βγάλουν οι φίλαθλοι που βρίσκονται στα σπίτια τους.
Τι μπορεί να χαρεί αυτός που θέλει να αφιερώσει δυο ώρες το Σαββατοκύριακο; Λογικό είναι να πει πως όλα είναι σάπια και πως δεν πρέπει να πάω. Πώς να φέρεις κόσμο στα γήπεδα; Πώς να φέρεις χορηγούς; Τα πρόστιμα έχουν πάει στον Θεό.
Η βία είναι εισαγομένη και πλέον έχει μεταφερθεί και στα υπόλοιπα αθλήματα. Εμείς, για να μη δώσουμε δικαιώματα, δεν μιλάμε. Έχουμε τις ευθύνες μας, αλλά αυτό που πάει να περάσει στην κοινή γνώμη, οι οποίες φέρονται και ως κότες με τα χρυσά αυτά, το οποίο είναι μύθος.
Η Λίγκα είναι ένας συνεταιρισμός, ο οποίος προσπαθεί να παρουσιάσει όσο το δυνατόν καλύτερα το προϊόν. Όμως δεν θα πρέπει να φορτώνονται όλα στην καμπούρα της λίγκας. Οι ομάδες είναι οι πρώτες που ενδιαφέρονται για ένα καλό προϊόν. Αν αυτό εκφυλιστεί, τότε που θα απευθύνεται. Υπάρχουν προβλήματα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Κομνηνός: «Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό»
Ο γενικός διευθυντής της Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, αναφέρθηκε στα έργα και ημέρες της Σούπερ Λίγκας: «Φέτος έχουμε το πιο αυστηρό πρόγραμμα αδειοδότησης, αναβάθμιση πρωταθλήματος, κάνουμε επιθεωρήσεις στα γήπεδα και στις ΠΑΕ, αγωνιστικό πρόγραμμα και πως μπορεί να γίνει πιο δίκαιο. Προσπαθούμε ο κόσμος να μαθαίνει γρήγορα πότε γίνονται οι ομάδες. Κάθε πρωί γίνονται συναντήσεις στα γήπεδα για να προετοιμάζονται για τους αγώνες.
Διοργανώνουμε δυο πρωταθλήματα για τους νεαρούς. Σε 17 και 19 ετών. Θεωρούμε το πρωτάθλημα υποδομής κορυφαίο μας κέρδος. Δίνουμε 1.4 εκ. ευρώ για τις μετακινήσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών στα μικρά πρωταθλήματα.
Όσον αφορά στα εισιτήρια, σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν το δικό τους γήπεδο και μπορούμε να πούμε πως έχουμε σχεδόν 2.000.000 θεατές τον χρόνο. Έχουμε αύξηση 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αυτό δημιουργεί ανταγωνισμό και έσοδα στις ομάδες.
Αναφορικά με τις χορηγίες, την πρώτη σεζόν είχαμε 10 εκ. ευρώ έσοδα, φέτος έχουμε 70 εκ. ευρώ έσοδα, λόγω των συμφωνιών που έχουμε κάνει σε τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα. Αυτός είναι και ο ρόλος της λίγκας, να εξασφαλίζουμε έσοδα για τις ομάδες και την ΕΠΟ. Πολλά πάνε επίσης και στην Ένωση Β` & Γ` Εθνικής, σε συμφωνία που έχουμε. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ στην λίγκα.
Είναι ανώνυμος εταιρία. Είναι ανταποδοτική σύμβαση. Εμπορική συμφωνία. Ονομαζόμαστε πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, υπάρχει προβολή στα γήπεδα του ΟΠΑΠ, όπως και των παιχνιδιών που έχει. Το ίδιο ισχύει και για το στοίχημα. Δεν επιτρέπεται σε καμία ομάδα της λίγκας να διαφημίζει εταιρία με στοίχημα στη φανέλα της. Όλα αυτά κοστίζουν, γιατί είναι συμφωνίες.
Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Όλες οι μικρομεσαίες ομάδες έχουν αυξημένα έσοδα, υπάρχουν πολλές ομάδες από την περιφέρεια (8 από αστικά κέντρα, 8 από την επαρχία). Οι ομάδες παίρνουν μπόνους ανάλογα με τους βαθμούς που έχουν στο πρωτάθλημα. Κάθε νίκη για μία ομάδα είναι περίπου 60.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε την ανταγωνιστικότητα. Εμείς διοργανώνουμε τα παιχνίδια και ως λίγκα έχουμε την ευθύνη της διοργάνωσης και των εσόδων.
Σχετικά με το θέμα της βίας, εμπλέκεται και η Αστυνομία και η Πολιτεία και η λίγκα όμως. Η Αστυνομία είναι η απόλυτα υπεύθυνη για την διοργάνωση ενός αγώνα. Φέτος δεν είχαμε ούτε έναν αγώνα που έγιναν επεισόδια μεταξύ οπαδών άλλων ομάδων. Είχαμε μόνο οπαδούς εναντίον της Αστυνομίας.
Όσο για τις συλλήψεις, δεν υπάρχει άλλο κομμάτι στην κοινωνία που κάποιος να κάνει ένα έγκλημα και να μην τιμωρείται. Σε όλα τα αθλήματα δεν έχουμε πάνω από 400 συλλήψεις τον χρόνο. Στην Δανία μόνο στο ποδόσφαιρο είχαμε 500. Η πολιτεία πρέπει να τιμωρεί αυτούς που συλλαμβάνει. Δεν έχει μπει ποινή φυλάκισης σε αυτούς που συλλαμβάνονται. Μόνο απαγόρευση εισόδου.
Οι εταιρίες σεκιούριτι, βάσει νόμου αρμόδια είναι η πολιτεία για την εκπαίδευση τους. Αυτοί τους δίνουν άδειες. Οπότε δεν είναι θέμα της λίγκας. Για τα γήπεδα μόνο 2 από τα 15 ανήκουν στις ΠΑΕ. Όλα τα άλλα ανήκουν στο δημόσιο. Άρα η πολιτεία έχει την ευθύνη για την αδειοδότηση τους. Σε όλους τους αρμόδιους έχουμε κάνει προτάσεις. Η απάντηση είναι να κάνουμε πιο αυστηρές ποινές. Χρηματοδοτούμε αποκλειστικά το έργο της Αστυνομίας στην πάταξη της αθλητικής βίας. Πέντε εκ. ευρώ δώσαμε φέτος.
Για τις ποινές, ο ΚΑΠ κάθε χρόνο γίνεται και πιο αυστηρός. Στα πέντε χρόνια, οι ΠΑΕ έχουν δώσει 8 εκ. ευρώ σε πρόστιμα. Τέτοια πρόστιμα δεν έχουν δοθεί πουθενά στην Ευρώπη. Πρωταθλητές σε αυτά είναι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. Το 60% το παίρνει η ΕΠΟ. Μέρος παίρνουν οι ομάδες που δεν κάνουν επεισόδια. Το δικό μας Δίκαιο είναι αυστηρότερο από της UEFA.
Παράδειγμα, το Σερβία-Ιταλία (επεισόδια πριν και μετά, διακοπή). Το ματς πήγε στην Ιταλία, έφαγε μία αγωνιστική η Σερβία και ένα ποσό τιμωρία. Όταν οι ποινές της Πολιτείας είναι μικρές, τότε είναι και λογικό να μην έχουμε λύσεις στην βία. Εμείς ζητάμε εφαρμογή των νόμων και τίποτε παραπάνω. Από το 2009 περιμένουμε. Ο Έλληνας φορολογούμενος δεν πληρώνει τίποτα για την Λίγκα.
Σχετικά δε με την Αστυνομία, δίνεται το 10% από τα τηλεοπτικά στην Αστυνομία, η λίγκα ζητάει να πάνε στην τσέπη του Αστυνομικού και όχι σε ένα ταμείο. Για να έχουν κίνητρο να πηγαίνουν στο γήπεδο».

Τάκης: «Δημόσια έκκληση σε Μυτιληναίο»

Για όλους και για όλα μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Γιάννης Τάκης και ο υπεύθυνος οικονομικών και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αλέξης Κεσόπουλος.
Αρχικά ο κύριος Τάκης τόνισε: «Η σημερινή συνέντευξη Τύπου γίνεται με αφορμή την αδειοδότηση. Είναι καλή ευκαιρία να βάλουμε μια σειρά τα πράγματα που μας απασχολούν. Καταρχήν να κάνουμε μια αναδρομή. Νιώθουμε ήρεμοι και άξιοι για όσα έχουμε κάνει. Κάνουμε αυτό που απαιτεί η πραγματικότητα και οι συνθήκες. Το θέμα αδειοδότησης είναι κορυφαίο και καθοριστικό για το σύλλογο. Με τις ιδιαίτερες συνθήκες που ξεκίνησε η διοίκηση του πρωτοδικείου αρκετά πράγματα αναφορικά με την αδειοδότηση είναι πιο ξεκάθαρα σε σχέση με τον πανικό που επικράτησε πέρσι. Αναμφίβολα δεν είναι μόνο ο Ηρακλής η ομάδα που είναι πρόβλημα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα λίγο ή πολύ».
Στη συνέχεια σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ιθύνοντες των «κυανόλευκων» για την εξασφάλιση της άδειας τονίστηκε
«Έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο που τα πράγματα δεν είναι απόλυτα τακτοποιημένα αλλά έχουμε τη σιγουριά ότι θα φτάσουμε στο τέλος χωρίς προβλήματα. Το κομμάτι της αδειοδότησης όπως ξέρουμε καλά έχει να κάνει με το παρελθόν της ομάδας. Αυτή η χρονιά είναι δύσκολη οικονομικά. Έχουμε προσπαθήσει κι έχουμε καταφέρει αρκετά από τα προβλήματα που είχαμε πέρσι να τα βάλουμε σε μια σειρά αποπληρώνοντας μέρη του χρέους που είχε το σωματείο. Αυτό το χρονικό διάστημα οφείλω να πω ότι αρκετοί από όσους είχαμε υποχρεώσεις είχαν καλή διάθεση και υπομονή, αντοχή. Είναι πολύ εύκολο αν γκρινιάζουμε και δύσκολο από κάποιον που έχει δικαιωθεί να κάνει υπομονή. Αναγνωρίσανε την προσπάθεια που γίνεται. Έχουν δείξει κατανόηση. Προσπαθούμε να μην δημιουργηθούν νέες πληγές».
Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης, υπογράμμισε
«Στραφήκαμε αναλυτικά στον κύριο Μυτιληναίο ζητώντας του άλλη μια φορά να μας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Επιδιώξαμε συνάντηση. Κάναμε μια σοβαρή και προσεκτική δουλειά για να εντοπίσουμε τι ανάγκες υπήρχαν και να τακτοποιηθούν τα οικονομικά της ΠΑΕ. Εκεί ο κύριος Μυτιληναίος συνέβαλε αποφασιστικά αισιοδοξούμε ότι αύριο το πρωί θα είμαστε σε θέση αν σας ενημερώσουμε έγκαιρα. Ακόμη μια φορά θέλησε ο κύριος Μυτιληναίος να συνδράμει σε έναν αγώνα καθαρό. Κάνω μια δημόσια έκκληση ώστε να συνδράμει αποφασιστικά στις ανάγκες που υπάρχουν ώστε να κλείσει αυτός ο εφιάλτης ώστε να σχεδιάσουμε με ηρεμία την επόμενη μέρα του Ηρακλή και με άνεση χρόνου να δούμε τι πρέπει αν αλλάξομε. Αυτό που θέλουμε είναι αν γίνουμε ένα σωματείο που αν λειτουργεί στο πίσω μέρος του μυαλού του 5-10 ευκατάστατους επιχειρηματίες, πρέπει αν γίνουμε ένα σωματείο που να βελτιώσει τις υποδομές του ώστε να παράγει παίκτες. Τις επιμέρους προσπάθειες αδειοδότησης τις ξέρετε. Τα δύσκολα προβλήματα έχουν επιλυθεί».
Σε ό,τι έχει κάνει με τις συζητήσεις των διοικούντων με τους ποδοσφαιριστές ο οικονομικός υπεύθυνος Αλέξης Κεσόπουλος, τόνισε
«Έχοντας έναν ορυμαγδό χρεών δεν μπορούσαμε να είμαστε συνεπείς σε ό,τι έχει να κάνει με τα τρέχοντα έξοδα. Είχαμε μέχρι τον Δεκέμβριο βρει μια λύση. Ο Ιανουάριος ήταν σκληρός μήνας. Ατό δημιούργησε μια καθυστέρηση στις καταβολές. Έχουμε συζητήσει αρκετές φορές με τους παίκτες κι έχουμε εξηγήσει πως αγαπάμε την ομάδα, θέλουμε να είναι όλα εντάξει για να έχουμε και απαιτήσεις. Τους ζητήσαμε να κάνουν υπομονή, κάτι που κάνουν ήδη. Έχουμε έσοδα από τα τηλεοπτικά και δεν θα κινδυνεύσει κανείς να χάσει τα χρήματά του. Η διοίκηση έχει αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις της».
Επίσης, για την κατάσταση που επικρατούσε στις ακαδημίες όταν ανέλαβε η διοίκηση πρωτοδικείου επισημάνθηκε
«Στις ακαδημίες ήταν χαώδης η κατάσταση, Τον Μάιο παραλάβαμε χρέη. Εργαζόμενοι ήταν μέχρι και ένα χρόνο απλήρωτοι. Έτσι, δεν έκαναν με το ίδιο κέφι τη δουλειά τους. Ένα μέρος της λύσης των προβλημάτων και της επόμενης μέρας είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Νιώθουμε πολλές φορές μια ιδιαίτερη ειρωνεία. Δεν παραπονούμαι γι’ αυτό. Μερικοί έτσι λειτουργούν. Όμως θεωρούμε ότι θα ήταν δίκαιο και σωστό να τελειώσει αυτή η προσπάθεια την οποία ο διάφορες εξυπνάδες δεν βοηθούν».
Ερωτηθείς ο Γιάννης Τάκης για το γεγονός πως στη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ ψήφισε για πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη απάντησε:

«Σχετικά με το ότι ψήφισα τον κύριο Μαρινάκη θέλω να πω άλλη μια φορά ότι φέτος το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τους φίλους της ΑΕΚ να κυνηγούν τον προπονητή τους. Μετά οι φίλοι του Παναθηναϊκού τους παίκτες, ύστερα οι οπαδοί του Ολυμπιακού τους αντιπάλους. Δεν θεώρησα ότι ήταν σκόπιμο λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος να μην έχει πρόεδρο η Σούπερ Λίγκα. Θα είχε σαν αποτέλεσμα λειτουργικές δυσχέρειες και στην εκταμίευση του ποσού που μας αντιστοιχεί, που είναι ζωτικής σημασίας για τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής είναι ανεξάρτητος. Δεν έχει ανάγκη από συμμαχίες. Πήραμε μια απόφαση για την οποία είμαστε περήφανοι. Όταν νιώθουμε ότι πνιγόμαστε θα το λέμε και όταν νιώθουμε ότι είμαστε εντάξει θα το λέμε για να είμαστε καθαροί και απέναντι στους διαιτητές».

Αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο Γιάννης Τάκης επεσήμανε:

«Είναι σημαντικό για να δείξουμε ότι υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και βιωσιμότητα. Είμαστε στο τελικό στάδιο. Θα κληθεί ο κόσμος όχι μόνο να βοηθήσει στο θέμα της αδειοδότησης, αλλά να γίνει πιο λαϊκής βάσης η ΠΑΕ, να μοιραστούν στον κόσμο οι μετοχές και να ενισχυθεί οικονομικά ο Ηρακλής. Είναι μεγάλη και επίπονη προσπάθεια για να είμαστε εντάξει στις διαδικασίες που απαιτούνται. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Έχουμε καλούς συνεργάτες και φιλοδοξούμε ότι μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα θα είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα ώστε να απαλλαγούμε ως σωματείο από φαντάσματα του παρελθόντος. Νιώθουμε πως κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να παίζουν με τον Ηρακλή. Η βοήθεια από τον κύριο Μυτιληναίο είναι μονόδρομος. Το σημαντικότερο μέρος των εσόδων του Ηρακλή πάνε στην κάλυψη των εκκρεμοτήτων. Θα πάμε τις διαδικασίες της αδειοδότησης έχοντας κλεισμένα και τα 19 θέματα που εκκρεμούσαν. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Έχουμε κάνει πρόοδο».
Για τη σημασία της βοήθειας από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο ο Γιάννης Τάκης υπογράμμισε
«Είχαμε πει ότι ο Ηρακλής έχει μια βασική πηγή εσόδων, τα τηλεοπτικά και τους φιλάθλους του. Εφόσον θέλουμε ο Ηρακλής να είναι οι φίλαθλοί του είχαμε πει να αγοράσει ο κόσμος εισιτήρια ώστε να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες. Ίσως ήμασταν παραπάνω αισιόδοξοι. Γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να βγούμε με ειλικρίνεια να πούμε την αλήθεια. Όταν είπαμε ότι θέλουμε τη στήριξη του κόσμου ενημερώσαμε και τον κύριο Μυτιληναίο που ξέρουμε ότι νοιάζεται την ομάδα και την αγαπάει. Θέλω να ξαναστραφούμε και να του εξηγήσουμε πάλι πως η βοήθειά του είναι αναγκαία, κρίσιμη και χρήσιμη. Από τη στιγμή που θα συνδράμει ο κύριος Μυτιληναίος θα δούμε από την αρχή και την αύξηση κεφαλαίου. Είναι από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες σε μια εποχή που το «είδος» σπανίζει. Δεν μαθαίνει σήμερα κανείς την εμπλοκή του κύριου Μυτιληναίου. Τον Δεκέμβριο στις διαδικασίες που μας ταλαιπώρησαν καιρό, συνέδραμε ουσιαστικά. Όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτή η νέα σχέση αν δημιουργηθεί, θα είναι μια σχέση έμπειρων πια πλευρών. Αν θελήσει να εμπλακεί θα τον υποδεχτούμε με καλή διάθεση. Μπορεί να ζητήσουμε από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν τον Ηρακλή, να το κάνουν. Δεν έχουμε ζητήσει συγκεκριμένο ποσό από τον κύριο Μυτιληναίο. Θέλουμε να μάθουμε αν έχει τη διάθεση αν βοηθήσει. Το ποσό είναι δευτερεύον, αν θέλει να βοηθήσει ουσιαστικά. Επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί ο ίδιος».

Τραυματίστηκε στη Σικελία ο Βιεϊρίνια – τι λέει ο παίκτης!

Άτυχος στάθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στο παιχνίδι της Πορτογαλίας (U23), με το αντίστοιχο συγκρότημα της Ιταλίας, στο «International Challenge Trophy» που διεξάγεται στη Σικελία.
Ο άσος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα της ομάδας του Ιλίντιο Βάλε, με το νούμερο 7 στη φανέλα και μάλιστα ήταν και ο αρχηγός της, φορώντας το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του. Ήταν ο πιο κινητικός παίκτης των Πορτογάλων από το ξεκίνημα, αλλά ένα χτύπημα σε μια φάση έξω από την περιοχή των Ιταλών, τον ανάγκασε να μην μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι.
Έτσι αντικαταστάθηκε στο 18΄ και μάλιστα αποχώρησε υποβασταζόμενος λίγη ώρα αργότερα για τα αποδυτήρια της ομάδας.
«Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι σοβαρό»
Σε επικοινωνία που είχε το metrosport.gr με τον Βιεϊρίνια, στη πόλη Τραπάνι, βορειοδυτικά της Σικελίας, όπου διεξάγεται το παιχνίδι, ο Πορτογάλος άσος τόνισε: «Ευτυχώς δεν πονάω, δεν πιστεύω να είναι κάτι σοβαρό. Ήρθα στο νοσοκομείο απλά για κάποιες απαραίτητες εξετάσεις και αύριο θα επιστρέψω στην Ελλάδα».