Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η διακοπή… βοηθάει τον Μαντζουράκη

Να γνωρίσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους παίκτες του, ειδικά αυτή την περίοδο όπου το ερχόμενο σαββατοκύριακο δεν έχει αγωνιστική, θέλει ο προπονητής της Καβάλας, Γιάννης Μαντζουράκης. 

Ηδη από τις δύο προπονήσεις στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έβγαλε τα πρώτα συμπεράσματά του για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του. Κύριο μέλημά του είναι να μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο όλες τις δυνατότητες των παικτών του, καθώς οι επόμενες αγωνιστικές είναι και οι πιο κρίσιμες για την επίτευξη του στόχου της ομάδας, που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. 

    Η διακοπή της πρωταθλήματος βοηθάει τα σχέδιά του Μαντζουράκη και στο δεκαήμερο που απομένει θα έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του έπειτα από την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου.

    Στον αγωνιστικό τομέα, και η σημερινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης και το μεγαλύτερο βάρος έπεσε σε θέματα τακτικής, αλλά και σε θέματα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών. Από αυτήν απουσίασαν οι διεθνείς Τζαμάλ Αμπντούν (εθνική ανδρών Αλγερίας) και Απόστολος Γιάννου (εθνική ελπίδων της χώρας μας). Από την άλλη, ευχάριστα ήταν τα μηνύματα αναφορικά με την περίπτωση του Νιγηριανού επιθετικού Μπέντζαμιν Ονουάτσι, που ταλαιπωρείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες από θλάση α΄ βαθμού στον δικέφαλο. Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της ομάδας, ο παίκτης αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή θα ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στις προπονήσεις. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις δεδομένες απουσίες των τιμωρημένων Ντουγκλάο και Καρντόσο, που θα εκτίσουν την ποινή της δεύτερης αγωνιστικής της τιμωρίας τους στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

    Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά τον επιθετικό Μάριους Νικουλάε που απέκτησε τον προηγούμενο Ιανουάριο, η Καβάλα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπάνελ Νικολίτα. Ο τελευταίος αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης και τα τελευταία έξι χρόνια παίζει στη Στεάουα και μετρά περισσότερες από 180 εμφανίσεις με την ομάδα. «Με ρώτησαν τα αφεντικά μου για Ρουμάνους παίκτες και τους είπα για τον Νικολίτα. Θα μου άρεσε πολύ να έρθει στην ομάδα γιατί είναι καλός ποδοσφαιριστής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νικουλάε, που γνωρίζει καλά τον Νικολίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: