Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Αληθινό θαύμα σε αγώνα χόκεϊ! (video)

Ο.Κ, ας ξεκαθαρίσουμε δυο-τρία πραγματάκια πριν πάμε στο θέμα. Χόκεϊ είναι εκείνο το σπορ που παίζεται στον πάγο και το να μην αρχίσουν να πλακώνονται στα καλά καθούμενα οι παίκτες με τα βαριά ρούχα και τα μπαστούνια στο χέρι, είναι κάτι σαν αμαρτία. Επίσης, αυτό το πραγματάκι που χτυπάνε και προσπαθούν να το στείλουν στα δίχτυα, λέγεται πακ. Λοιπόν, ένας τερματοφύλακας σε αγώνα του NHL ή είχε όλο το… φάρδος του κόσμου πάνω του ή κάτι υπερφυσικό συνέβη και οι θεατές βίωσαν ένα θαύμα.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Los Angeles Kings-Calgary Flames και ήταν με διαφορά το πιο εντυπωσιακό στιγμιότυπο της αγωνιστικής. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με τις 27 αποκρούσεις που έκανε, είχε σημαντικό μερίδιο στη νίκη της ομάδας του, αλλά μία από αυτές φαίνεται ότι αψηφά όλους τους νόμους της φυσικής και της λογικής.

Ο αντίπαλος επιθετικός σουτάρει, ο… γκολκίπερ βουτάει, αλλά όπως δείχνει και η κάμερα, δεν καταφέρνει να αποκρούσει. Το… πακ –που λέγαμε- (Ρε συ το ξέχασες κιόλας; Αυτό που υποτίθεται είναι η μπάλα!) περνάει από κάτω του και κατευθύνεται προς τα δίχτυα με ξεκάθαρη κατεύθυνση. Λίγα εκατοστά όμως πριν περάσει τη γραμμή, αλλά ζει πορεία και καταλήγει άουτ.

Τι πιστεύεις ότι έχει συμβεί:

Α. Ο θεός έχει ξεκάθαρη άποψη για το σπορ και αγαπημένη του ομάδα είναι οι Kings, οπότε πρόκειται για θαύμα και καλό είναι όταν θα δεις το βιντεάκι, να κάνεις και το σταυρό σου. (Κάποιοι ισχυρίζονται για θαύμα, αλλά έγινε μόνο και μόνο επειδή ο καλός θεούλης είχε παίξει το ματσάκι under).

B. Το πακ αποτελεί μια έννοια τόσο άγνωστη σε εμάς που δεν γνωρίζουμε πως είναι ζωντανός οργανισμός με δική του βούληση, οπότε απλά δεν γούσταρε να καταλήξει στα δίχτυα και έκανε του κεφαλιού του.

Γ. Ο τερματοφύλακας παλιά ήταν μένταλιστ και είπε να κάνει ένα τηλεκινητικό κολπάκι, έτσι για να θυμηθεί τις παλιές καλές μέρες.

Δ. Ο πάγος είχε ένα εξόγκωμα, με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία το… πακ.

(Αν απάντησες το Δ είσαι ορθολογικός, αλλά συνάμα και ξενέρωτος τύπος. ΜΗΝ δεις το βίντεο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: