Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κάτι περιμένει ο Σιμιτζόγλου…!!

Φαινομενικά, μετά την ενημέρωση από τον Αλέξη Κούγια και την κατάθεση του δημοσιογράφου Άρη Γάτα την Τετάρτη 23/3, ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου έχει ολοκληρώσει τις κλήσεις μαρτύρων για την υπόθεση των κασετών και από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι πρώτες κλήσεις υπόπτων. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο αθλητικός εισαγγελέας περιμένει ακόμη κάτι ώστε να «δέσουν» τα στοιχεία που έχει στα χέρια του. Βολές Κούγια κατά Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακού και Ηλιούπολης και καταγγελίες για στησίματα αγώνων.

Αυτό που περιμένει ο κ. Σιμιτζόγλου θεωρείται καθοριστικό, ώστε να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που εκείνος κρίνει πως απαιτούνται για να «δέσει» τόσο την υπόθεση του αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός, όσο και αυτή του Μακάμπι-Ολυμπιακός, τις οποίες και έχει διαχωρίσει. Εάν αυτό το «κάτι», είναι κάποιος μάρτυρας που ο αθλητικός εισαγγελέας κρίνει απαραίτητο να δει ή κάποιο χαρτί που περιμένει, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό από τον ίδιο. Είναι πάντως γνωστό (αν αυτό έχει κάποια σχέση) ότι επιχειρεί να λάβει δικαστική συνδρομή από την Ιταλία, είτε για να μιλήσει με τον Ιταλό παράγοντα της διαιτησίας, Πιερλουίτζι Κολίνα, είτε απ’ ευθείας με τον Ιταλό διαιτητή που είχε διευθύνει το επίμαχο παιχνίδι του Europa League.

Όλα αυτά θα έχουν κριθεί ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ώστε να ξεκινήσουν οι κλήσεις υπόπτων για τα αδικήματα της εκβίασης και της δωροδοκίας (αν προκύπτει). Εκτός… αν αυτό που περιμένει ο κ. Σιμιτζόγλου είναι κάποιος μάρτυρας και χρειαστεί να μεσολαβήσει η κλήση του.

Πάντως, το βέβαιο είναι πως θα κληθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Κούγιας, καθώς κατά την επίσκεψη του στον αθλητικό εισαγγελέα την Τετάρτη 23/3, κατέθεσε ανεπίσημα μιας και δεν υπήρχε γραμματέας.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κατέθεσε στον κ. Σιμιτζόγλου καινούργια πράγματα, που αφορούν το στήσιμο αγώνων για στοιχηματικό όφελος. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε ομάδες, παράγοντες, χρηματικά ποσά και… «κουκούτσια».

Αποχωρώντας από την Εισαγγελία, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε τα εξής:

«Η φράση “κουκούτσια” που ακούγεται στις κασέτες νόμιζα ότι αφορούσε τη μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά που έλεγε “κόψε το καρπούζι στη μέση και δώσε τα κουκούτσια στην ίδια ομάδα”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, αυτό αφορά σε στοιχηματική έκφραση. Τα στοιχηματικά παράνομα αλλά και νόμιμα γραφεία δεν εννοούν μόνο τη μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά αλλά και το πολύ χοντρό παιχνίδι που γίνεται, το οποίο αναφέρεται σε κάρτες, κόρνερ, αποβολές ακόμη και πέναλτι τα οποία είναι στοιχεία που δεν γνώριζα.

Όποιος αναδείξει αυτά τα στοιχεία και τα συγκρίνει με όσα φέρεται να λέει ο Μπέος στις κασέτες, καταλαβαίνει ότι η παρέμβαση του Μπέου, είτε αυτή είναι δωροδοκία είτε εκβίαση, αφορά το στοίχημα και δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα Άρης-Παναθηναϊκός. Και έτσι καταρρέει το επιχείρημα του Μπέου ότι είναι “αδύνατο να επηρέασα”.

Επίσης, στο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι την τελευταία ώρα κι ενώ ο Λεβαδειακός ηττάτο με 2-0, έγιναν εκπληκτικά πονταρίσματα υπέρ της νίκης του και πρέπει να διερευνηθεί.

Οι πληροφορίες που ήρθαν σε εμένα αφορούν και τον Αστέρα Τρίπολης. Μου ήρθαν αδιάσειστα στοιχεία μέσα από το ίντερνετ αλλά και από ανθρώπους που γνωρίζουν από στοίχημα, που φαίνεται ότι υπάρχει μια αξιοπερίεργη ακραία στοιχηματική συμπεριφορά στα παιχνίδια του Αστέρα όταν παίζει εντός Τρίπολης και όταν παίζει εκτός Τρίπολης. Αν ισχύει ότι ο Δημήτρης Μποροβήλος, ο πρώην γενικός διευθυντής του Αστέρα Τρίπολης, αδερφός του νυν πρόεδρου, Γιώργου Μποροβήλου, που είναι αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, έχει 13 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του, τότε είναι χρυσή ευκαιρία να ερευνηθούν αυτά και να γίνει κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

Πάντως, η ίδια ακραία συμπεριφορά υπάρχει και σε άλλα παιχνίδια της Β’ Εθνικής, όπως στην Ηλιούπολη, στο Διαγόρα, στον Αγροτικό Αστέρα. Ενώ σε άλλα παιχνίδια παίζονται ποσά έως 10 χιλ. ευρώ, σε αυτά τα παιχνίδια παίζονται από 200 έως 400 χιλ. ευρώ
».

Για τα όσα κατήγγειλε ο γνωστός ποινικολόγος, είναι εξαιρετικά πιθανό να σχηματιστεί νέα δικογραφία! Διαφορετικά, η κατάθεση του θα προστεθεί σε αυτή που εξετάζει η Εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση των –κατά την UEFA- ύποπτων ελληνικών αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: