Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Άρωμα Ελλάδας στην… Έμπσφλιτ!

Λένε πως είναι όνειρο κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή να παίξει στο εξωτερικό. Μπορεί η Έμπσφλιτ Γιουνάιτεντ να μην είναι ακριβώς αυτό που ονειρεύεται κάποιος, αλλά σίγουρα είναι μια… αρχή. Ο Γιαννούλης Φακίνος είναι έτοιμος να… αλώσει τα χωράφια της Conference!

Ο νεαρός μέσος που έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Κορωνίδα Γαλατσίου το 2005, φαινόταν πως θα έχει καλή συνέχεια στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε το 2006, αλλά μετά από μια διετία έφυγε χωρίς να έχει ούτε συμμετοχή.

Επόμενη στάση, Νέα Σμύρνη και Πανιώνιος. Με τον Ιστορικό… κατάφερε να συμμετάσχει σε μία αναμέτρηση, για να φύγει και από κει χωρίς να ικανοποιήσει. Η Ηλιούπολη ήταν αυτή που του έδωσε την ευκαιρία να πάρει παιχνίδια στα πόδια του το 2009, ενώ το ίδιο καλοκαίρι ο Απόλλωνας Σμύρνης τον απέκτησε (έναντι άγνωστου ποσού), χρησιμοποιώντας τον ως βασικό για όλη τη σεζόν.

Εδώ και έξι μήνες ήταν ελεύθερος. Καμία ομάδα δεν… σφάχτηκε στα πόδια του και έτσι αποφάσισε να μετακομίσει στο Νησί για σπουδές. Δεν ήθελε όμως να παρατήσει το άθλημα, έτσι πήγε να δοκιμαστεί στην Έμπσφλιτ, όπου και έπειτα από μία εβδομάδα δοκιμών έπεισε πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ. Το «πράσινο φως» από τον τεχνικό της ομάδας, Λίαμ Νταϊς, άναψε όταν τον χρησιμοποίησε με τις ρεζέρβες στην ήττα με 3-1 από την Μπίσοπ Στόρτφορντ, με το μοναδικό γκολ να σημειώνεται από τον Έλληνα διεθνή με την ομάδα Νέων!

Ρεπορτάζ τοπικής ιστοσελίδας (nln24) αναφέρει πως ο Ντάϊς αναμένεται να τον χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι του προσεχούς Σαββάτου κόντρα στην πρώτη ομάδα της Μπίσοπ, ενώ «κλείνει» τονίζοντας πως ελπίζει να συνεχίσει την καλή του επαφή με τα δίχτυα!

Τιμή και δόξα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: