Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ζητάει βοήθεια ο Πιλάβιος!!!

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος βρέθηκε στο Συνέδριο της UEFA στο Παρίσι και σε δηλώσεις του στο πρακτορειο ειδήσεων Reuters τόνισε πως για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χρειάζεται η απόλυτη συνδρομή της Πολιτείας και της Αστυνομίας.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα αυστηρότερο κώδικα ποινών και θα κάνουμε ό,τι περνάει από τα χέρια μας για να μην υπάρχουν βεγγαλικά και φωτοβολίδες στα ελληνικά γήπεδα την ερχόμενη σεζόν. Θα θέλαμε να έχουμε τη βοήθεια της Πολιτείας, της Αστυνομίας αλλά και των συλλόγων των οποίων οι οπαδοί είναι οι πιο σκληροπυρηνικοί και δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Οι αλλαγές που προτείνουμε θα πρέπει να εγκριθούν από τη γενική συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον Ιούνιο και στη συνέχεια θα τεθούν άμεσα σε ισχύ», τόνισε ο κ. Πιλάβιος.

«Θα πρέπει να μελετήσουμε το Ποινικό Δίκαιο και τις ποινές που προβλέπει και στη συνέχεια θα καταθέσουμε τις απόψεις μας. Νομίζω πως οι αλλαγές που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να υπάρξουν περισσότερες συλλήψεις μέσω καλύτερης διαχείρισης των κλειστών συστημάτων παρακολούθησης στα γήπεδα».

«Αντιλαμβάνομαι τους λόγους που τους ώθησαν σε μια τέτοια απόφαση, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να βοηθήσει σε τίποτα ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ήθελαν πάντως, να περάσουν ένα μήνυμα και νομίζω ότι το πήραμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: