Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

«Ενδιαφέρομαι, αλλά θέλω χρόνο…»

Χρόνο για να μπορέσει να διερευνήσει τα οικονομικά δεδομένα στην ΑΕΚ, πριν μπει ως μέτοχος σε αυτήν έχει ζητήσει από τους διοικούντες την «Ένωση» ο Κώστας Μακρής, σύμφωνα με δηλώσεις του στη Sportday. «Ανοιχτό» παραμένει το θέμα μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών σε ξενοδοχείο χτες.

«Ενδιαφέρομαι να μπω στην ΑΕΚ και να επενδύσω, αλλά τους ζήτησα έξι μήνες για να μελετήσω τα στοιχεία και να αποφασίσω μετά. Επίσης, έχω δρομολογήσει κάποιες άλλες επενδύσεις τώρα στην Ελλάδα. Από την ΑΕΚ, όμως, θέλουν λύση άμεσα, επείγονται για άμεση οικονομική ενίσχυση. Μου ζήτησαν να έχουμε τελειώσει μέσα στην εβδομάδα τα πάντα, αλλά δεν μπορώ, θέλω χρόνο.

Επιχειρηματίας είμαι, χρήματα θέλω να βάλω και πρέπει να ξέρω πώς είναι η κατάσταση. Στην ΑΕΚ έχουν την πρότασή μου, έχουν τη διάθεσή μου να επενδύσω και αυτοί θα αποφασίσουν τι θέλουν. Είμαι ανοιχτός να μπω στην ΑΕΚ, θα το ξαναδούμε το θέμα
» δήλωσε ο Μακρής στη Sportday.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής επιθυμεί την εμπλοκή του στα ιδιοκτησιακά της ΑΕΚ ως συμπαίκτης και όχι ως μοναδικός μέτοχος, σε αντίθεση με τη δεδομένη επιθυμία των μετόχων του «Δικεφάλου» να απεμπλακούν από την ομάδα. Για παράδειγμα ο Πέτρος Παππάς έχει αποφασίσει να πληρώσει 2.5 εκατομμύρια ευρώ, το ποσοστό του, για να πάρει η ΑΕΚ την αδειοδότηση, να πληρώσει τους παίκτες και να αποχωρήσει.

Εκτός από το όνομα του Κώστα Μακρή, στο φως τη δημοσιότητας έχει έρθει και αυτό του Γιώργου Δαλακούρα, ως υποψήφιου ενδιαφερόμενου. Ο 73χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ επί προεδρίας Μπάρλου το 1978, έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να μπει στην «Ένωση» με τον Πέτρο Παππά, ύστερα από πρωτοβουλία του τελευταίου, αλλά όπως προκύπτει από το στενό περιβάλλον του Δαλακούρα, δεν τίθεται θέμα εμπλοκής του. Από την πλευρά του, βέβαια, ο «Δικέφαλος» ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τα σενάρια.

*Σύμφωνα με τη λίστα του έγκυρου περιοδικού «BRW», ο Κώστας Μακρής είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στην Αυστραλία. Μαζί με τον γιο του, Ρος, διαθέτουν μία περιουσία που ξεπερνάει το 1 δισ. δολάρια Αυστραλίας. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον γιο του να διαχειρίζεται αυτή την περιουσία, μια και ο πατέρας του περνάει τον περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: