Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"Πληρώνω ακόμα σεντόνια και παπλώματα"

Στο γεγονός ότι ο Κώστας Μακρής δεν είναι... καλοπληρωτής, αναφέρθηκε μία ακόμα φορά σε δηλώσεις του Αλέξης Κούγιας...
"Πληρώνω ακόμα σεντόνια και παπλώματα"
Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στην εφημερίδα "Εξέδρα" για τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία και σημείωσε για το διάστημα που συνυπήρξαν στην Παναχαϊκή:
«Παρέλαβα μια ομάδα με 790.000 ευρώ χρέη στο ΙΚΑ, όταν αγόρασαν το 50% των μετοχών. Μου είπε και μου υπέγραψε πως τα χρέη ήταν 435.000 ευρώ και σε δυο μήνες ξεπερνούσαν τα τρία εκατομμύρια. Επί της εποχής του η Παναχαϊκή είχε 46 προσφυγές ποδοσφαιριστών και έπεσε από την Β’ στη Γ’ Εθνική. Ο σύλλογος δικάστηκε 30 φορές ερήμην στα δικαστήρια. Οι δικηγόροι δεν πήγαν, διότι ισχυρίστηκαν ότι δεν αμείφθηκαν ποτέ. Πληρώνω τα τελευταία 2,5 χρόνια όλους του λογιστές, όλους τους φυσιοθεραπευτές, όλες τις εταιρίες που αγόρασαν υλικό. Πληρώνω 135.000 ευρώ στην Ερασιτεχνική, που δεν είχε εισπράξει ούτε ένα ευρώ.
Βρήκα ένα γήπεδο που δεν είχε χορτάρι, δεν είχε αποδυτήρια και κυκλοφορούσαν φίδια. Δεν είχε νερό, δεν είχε ρεύμα. Τα γραφεία της Παναχαϊκής ήταν σε μια αποθήκη του Παμπελοποννησιακού σταδίου, χωρίς παράθυρο. Το στάδιο ήταν απλήρωτο και πλήρωσα 100.000 ευρώ γιατί δεν εισπράχθηκαν οι επιταγές που είχαν δοθεί. Έκανα ασφαλιστικά μέτρα και δέσμευσα την περιουσία του κ. Μακρή. Έπειτα από αυτό αναγκάστηκε να μου πουλήσει και το υπόλοιπο 50%, έναντι 500.000 ευρώ. Το πρώτο 50% το είχα αγοράσει με ένα εκατομμύριο ευρώ. Τον παρακάλεσα για τα χρέη, να συμψηφίσουμε τουλάχιστον το μέρος του δεύτερου ποσού για την αγορά του δεύτερου 50% των μετοχών με τα χρέη που καλύφθηκαν.
Η Παναχαϊκή δεν είχε έναν παίκτη που να έχει συμβόλαιο άνω του ενός χρόνου. Ακόμη και το πούλμαν που είχαν αγοράσει ήταν κατασχεμένο, γιατί δεν είχαν πληρώσει κάποιες ηλεκτρικές συσκευές ποδοσφαιριστών. Υπήρχαν χρέη σε όλα τα ξενοδοχεία της Πάτρας. Ακόμη πληρώνω σεντόνια και παπλώματα. Όταν πήγα στην Πάτρα τα Χριστούγεννα του 2008 οι παίκτες της Παναχαϊκής ήταν απλήρωτοι από το καλοκαίρι. Η Παναχαϊκή δεν είχε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
Ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε ότι υπήρχαν αυτά τα χρέη. Μου είπε ότι δεν ήξερε ότι υπήρχαν αυτά τα αυτά τα χρέη. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι απλά έστελνε λεφτά από την Αυστραλία χωρίς να κάνει έλεγχο. Δεν έκανε ποτέ ούτε μία αγωγή… η προσωπική μου άποψη είναι πως έχει σοβαρή πρόθεση και κατά την κρίση μου ούτε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ ΑΕΚ. Όλα γίνονται για να ακουστεί το όνομα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: